Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ماده ۴۱ قانون کار باید اصلاح شود

ظهوریان( عضو کمیسیون اقتصاد مجلس):

🔸عقب ماندگی ایجاد شده در دستمزد کارگران در سالهای آینده به تدریج باید جبران شود.

🔸ابهام ماده ۴۱ قانون کار باید با اصلاح این ماده برطرف شود تا در حقوق کارگران ثبات ایجاد شود.


تلگرام:

https://www.tg-me.com/ghanonkar2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دستمزد کارگران ریالی است اما دلاری هزینه می‌کنند

باقری(نماینده کارگران در شورای عالی کار):

🔸 نظر ما این است که دستمزد کارگران سالی حداقل دوبار می‌تواند افزایش پیدا کند.

🔸کارگران به ریال دستمزد می‌گیرند اما به دلار هزینه می‌کنند و گره زدن دستمزد به ریال موجب شده با چالش دستمزدی مواجه شویم.


تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بیش از ۶۰ درصد کارگران کشور غیررسمی هستند

گلپور( رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران):

🔸جمعیت کارگران رسمی کشور که بیمه اجباری می‌شوند ۱۴ میلیون نفر است.

🔸بیش از ۶۰ درصد کارگران کشور غیررسمی هستند یعنی از حداقل حمایت‌های اجتماعی بی‌بهره هستند.



تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ۷۵ درصد کارگران مسکن ندارند

باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار:

🔸کارگران تا دهک چهارم زیر خط فقر هستند.

🔸کارگران تا دهک هفتم، ۷۵ درصد جامعه کارگری را تشکیل می‌دهند که فاقد قرارداد دائم هستند و مسکن ندارند.


تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
مسکن، مهم‌ترین مطالبه امروز کارگران است

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد

علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه یزد که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد:

🔸یزد، استانی کارگری است و بیش از دو سوم جمعیت آن را کارگران تشکیل می‌دهند. به همین دلیل امسال با همراهی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر اجرایی خانه کارگر استان، ستادی فعال برای برنامه‌ریزی بزرگداشت هفته کارگر تشکیل شده است. برنامه‌ها در طول هفته و به‌صورت گسترده برای گرامیداشت مقام کارگران در واحدهای تولیدی اجرا می شود.

🔸مسکن کارگری مهم‌ترین مطالبه امروز کارگران است و از نظر اهمیت، حتی از حقوق نیز اولویت بیشتری دارد. ساخت مسکن برای کارگران باید در عمل آغاز شود. کارگران شاغل و بازنشسته باید این خواسته را پیگیری کنند و دولت و کارفرمایان نیز مسئولیت خود را در این زمینه جدی بگیرند.


تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
1
حمایت از کارگران، محور توسعه تولید ملی

احمد توصیفیان (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان):

🔸کارگران به عنوان پرچمداران توسعه اقتصادی و سفیران رشد تولید، نقش کلیدی در پیشرفت کشور دارند. هزاران ایده خلاق کارگران در عرصه تولید و خدمات، موتور محرکه رشد کیفیت و کمیت تولیدات ملی بوده است.سرمایه‌گذاری در تولید نیازمند حمایت جدی از نیروی کار ماهر است، چرا که کارگران به عنوان رکن اصلی تولید،با تلاش خود ضامن پایداری چرخه‌های اقتصادی هستند.

🔸دولت وفاق ملی با رویکردعدالت‌محور و افزایش حقوق کارگران، گام بلندی در حمایت از جامعه کارگری برداشته است. این اقدام نشانگر عزم سیاسی برای بهبود معیشت کارگران و تقویت تولید ملی است.تحقق رشد پایدار اقتصادی مستلزم عمل به منویات مقام معظم رهبری در اولویت‌دادن به تولید و سرمایه‌گذاری است.

🔸حمایت همه‌جانبه از تولید داخلی و اشتغال‌آفرینی، همراه با مصرف کالاهای ایرانی، بهترین راه برای پشتیبانی از اقتصاد ملی است. این مسیر نه‌تنها به تقویت تولید می‌انجامد، بلکه حمایت از کارگران، سرمایه‌های ملی و اشتغال پایدار را نیز به همراه خواهد داشت./مهر

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۸.۹ درصد رسید؛ شکاف ۵۰ درصدی دستمزد و هزینه خوراک

🔸براساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه‌به‌نقطه خانوارها در فروردین ۱۴۰۴ به ۳۸.۹ درصد رسید. تورم خوراکی‌ها ۴۲.۷ درصد و سبزیجات با رشد ۸۹.۱ درصدی بالاترین تورم را تجربه کردند. میوه و خشکبار نیز با تورم ۶۵ درصدی در رتبه دوم قرار گرفت.

🔸درحالی که هزینه خرید اقلام خوراکی اولیه ۹۰ درصد افزایش یافته، دستمزد کارگران حداقل‌بگیر فقط ۴۵ درصد رشد داشته است. این آمار نشان‌دهنده شکاف ۵۰ درصدی بین درآمد و هزینه‌های ضروری است.

🔸تورم ماهانه نیز روند صعودی دارد و به ۳.۹ درصد رسیده است. تورم سالانه خانوارها ۳۳.۲ درصد اعلام شده که نسبت به اسفند ۰.۷ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. گروه خوراکی‌ها با تورم ماهانه ۴.۲ درصد بیشترین سهم در این رشد را داشته است./ایلنا

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
1
✅️دستمزد ۸ ساعت اشتغال نیروی کار باید تضمین کننده ضروریات یک خانواده کارگری ۳.۳ نفری باشد

اولیا علی بیگی (رییس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار):

🔸️از مطالبات مهم جامعه کارگری می‌توان به بحث اساسی تامین معیشت اشاره نمود؛ وقتی نیروی کاری ۸ ساعت در یک مجموعه‌ای اشتغال به کار دارد، باید دستمزد آن، تضمین کننده حداقل‌ها ،ضروریات و نیازهای یک خانواده ۳.۳ نفری باشد، نه اینکه کارگر ناچار باشد بیش از ۸ ساعت کار کند تا شاید بتواند حداقل‌هایش را تامین کند.

🔸️دستمزد عادلانه و منصفانه باید نیازها و ضروریات یک خانواده را تامین کند؛ با توجه به شکاف عمیقی که میان دستمزد و معیشت ایجاد شده، به اعتقاد بنده، اگر کار کارشناسی و منطقی که امسال شروع شد، در یک پروسه ۳ تا ۵ ساله ادامه پیدا کند و شروط بر اینکه دولتمردان سیاست‌های اقتصادی را در جهت رفع و مهار تورم در پیش بگیرند، می‌توان این شکاف به وجود آمده را پوشش داد.

🔸️لذا تاکید بر این است که زمانی افزایش حداقل مزد می‌تواند به سفره کارگر کمک کند که تورم نیز در مقابل آن کنترل و مهار شود./دسترنج‌نیوز
خبرنگار افتخاری: فرزانه رحیم زاده
تلگرام
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
کارگران بیش از سایر گروه‌ها از نابرابری در آموزش و سلامت آسیب دیده‌اند

احمد میدری (وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی)در سخنانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته در تهران با تبریک هفته کارگر به کارگران گفت:

🔸 درود بر همه کارگرانی که صبورانه سختی‌ها را تحمل می‌کنید هفته کار و کارگر هفته عدالت است کارگران در همه جای دنیا از جمله ایران پرچمدار عدالت بوده‌اند بسیاری از مواهبی که امروز از آن برخوردار هستیم مانند بیمه سلامت بازنشتگی نظام‌های مهارت آموزی است مدیون کارگرانی هستیم که مطالبات خود را مسالمت جویانه به دولت‌ها انتقال دادند و زندگی ما را تحت تاثیر جرکت‌های جمعی خود قرار دادند. 

🔸نماز جمعه جایگاهی است که اندیشه‌های مهم را محل گفتگو قرار داده و نماز جمعه نقطه عطفی در سیاست‌های اقتصادی کشور ما بوده است. از این فرصت استفاده کرده و چیزی را که مورد غفلت قرار گرفته در میان بگذارم در دهه ۱۳۷۰ از همین تریبون سیاست‌های جمعیتی مورد بازنگری قرار گرفت در اوایل دهه ۱۳۷۰ بود که در نماز جمعه تهران اندیشیه‌ای درباره اینکه باید سیاست‌های جمعیتی را کنترل کرد، مطرح شد و شعار فرزند کمتر زندگی بهتر از این جایگاه به سیاست گذاران و مردم انتقال داده شد بعدها متوجه شدیم سیاست‌های کنترل جمعیت موجب مشکلاتی برای اقتصاد ایران شد. امروز با پدیده سالمندی مواجه هستیم که این سالمندی ایران و کشورهای را به این سمت سوق داده که باید مشوق فرزند آوری شویم این تغییر سیاست از کنترل جمعیت تا تشویق فرزندآوری یک سیاست جهانی بود که ما در ایران متفاوت یا با دوره‌ای اختلاف عمل کردیم.

🔸 ما در باب عدالت و رابطه عدالت با ثروت سیاست‌هایی را بکار گرفته‌ایم که باید مورد بازنگری و اصلاح قرار بگیرد ما پس از جنگ تحمیلی به این سمت رفتیم که نیاز نداریم که دولت کارخانه دار باشد و باید بخش خصوصی رشد کند و دولتی کردن اقتصاد ایران باید اصلاح شود. اما این اندیشه با چند خطا روبرو بوده است، درعرصه آموزش و سلامت به این سمت رفتیم که مداخلات دولت را کاهش دهیم و اقداماتی انجام دادیم که ما را از عدالت آموزشی و سلامت دور کرد. دور شدن ما از عدالت سلامت و عدالت آموزشی همه مردم را متضرر ساخته است. اما کارگران بیش از سایر گروه‌ها از نابرابری در نظام آموزشی و سلامت آسیب دیده‌اند و ما باید اهتمام داشته باشیم. 

🔸 آموزش و سلامت کالا نیستند یعنی بهره مندی هر فرد بسیتگی به قدرت خرید آن نباید داشته باشد آموزش وسلامت خودرو نیست که هر کسی پول داشت از آن بهره‌مند شوند سلامت و آموزش حق هستند که به اندازه‌ای که ما نیاز داریم باید داده شود باید به طبقات مختلف آموزش و سلامت یکسان برخوردار باشند اندیشه نادرستی که در ۱۳۷۰ شکل گرفت این بود که به ما مدارس گروه‌های پردرآمد را جدا کنیم تا دولت بودجه بیشتری برای ارائه خدمت به کم درآمدها داشته باشد. ولی درواقع مدارس ایران را براساس درآمد و بعدها براساس اینکه خانواده چه گروه اجتماعی و فرهنگی است تفکیک کردی مو امروز با تنوعی از مدارس روبرو هستیم و این سیاست غلط بود و باید در دولت چهاردهم با هدف‌گذاری رییس جمهور تغییر کند. نقش ما در این میان چیست؟ مسئله آموزش و سلامت دو مسئله بزگری است که وزارت کار نقش محوری دارد. کارگران زمانی رفاه و درآمد بیشتر دارند و آینده روشنتری دارند که از مهارت بیشتری برخوردار باشند مسئول مهارت آموزی کارگران ایران سازمان فنی و حرفه‌ای است اما این سازمان بخشی از نظام آموزشی کشور است. نظام آموزشی کشور از پیش دبستانی تا دانشگاهی شروع می‌شود. نمی‌توانیم نظام آموزشی داشته باشیم که گروههای کم درآمد کودکانشان از پیش دبستانی محروم بوده و دبستان‌هایشان کیفیت لازم را نداشته باشد و ما در هنرستان‌ها و فنی و حرفه‌ای به آن‌ها مهارت بیاموزیم. /ایلنا

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
1😢1
در زمان ناترازی انرژی، تولید آسیب جدی می‌خورد و فرصت‌های شغلی از بین می‌رود

محمدحسن موسیوند (دبیر اجرایی خانه کارگر استان لرستان):

🔸موضوع کم آبی و کمبود برق و گاز، گریبان بسیاری از صنایع را در اقصی‌نقاط کشور گرفته است. قطعی برق ضربه مهلکی را به تولید وارد می‌کند. ما کارگاه‌هایی را داریم که نباید هرگز برق‌شان قطع شود؛ برخی از آن‌ها واحدهایی هستند که در صورت قطعی برق، ضایعات تولید کرده و یا موادی که درحال تولید آن هستند، فاسد شده یا قطعاتی از مجموعه آن‌ها از رده خارج می‌شود.

🔸در چنین شرایطی تولید، آسیب جدی می‌خورد و فرصت‌های شغلی از بین می‌رود. در واحدهایی که ذخیره انرژی، موتور برق و موتورهای دیگر وجود ندارد، جایگزینی وجود ندارد و این موضوع ضرر جدی به تولید و کارگران می‌زند.

🔸امیدواریم مسئولان نسبت به موضوع مذکور رسیدگی کافی داشته و آن را قبل از بحرانی شدن حل کنند./ایلنا

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
امنیت شغلی، مسکن کارگری و معیشت مکفی؛ اصلی‌ترین مطالبات هفته کارگر است

اصغر نجاری (فعال کارگری و دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان):

🔸مهمترین مطالبات کارگران که در روز کارگر هر سال تکرار می‌شود، اول موضوع امنیت شغلی، در مرحله دوم منزل و بحث مسکن کارگری و در مرحله سوم، بحث مزد و معیشت است. این سه موضوع به ترتیب اهمیت کلیه مطالبات دیگر را مشخص می‌کنند.

🔸 اینکه جامعه کارگری حقوقی بگیرد که حداقلی‌ترین مشکلات خود را حل کند، انتظار بجایی است که همه‌ساله در روز کارگر هرسال یادآوری می‌شود. البته در این موضوع نیز پیشرفت‌هایی در دوره اخیر حاصل شد.

🔸هر قدر ما بتوانیم قدرت خرید کارگران را افزایش دهیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در کنار امنیت شغلی، فرصتی برای مطرح شدن سایر مشکلات جامعه کارگری مثل بهداشت، ایمنی و آموزش و مهارت را می‌توانیم روی میز مطالبات محوری قرار دهیم. اما تا زمانی که امنیت شغلی وجود نداشته باشد، مطالبه معیشتی، و مطالبه همه این موارد از بین می‌رود.

🔸ما نیاز داریم که در جهانی زیست کنیم که دولتمردان جهان تکلیف به اجرای قانون در جهت اجرای قوانین کار شوند. امیدواریم خود دولت‌ها نیز چنین انگیزه‌ای را داشته باشند. همکاری این دولت‌ها برای ارتقای وضعیت کارگران نیز مهم است./ایلنا

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
نرخ کسورات بیمه ها و میزان حق عائله مندی و اولاد در سال ۱۴۰۴

🟥⬅️ درپی سولات مکرر بازنشستگان به اطلاع میرساند میزان کسورات حق بیمه ها و حق اولاد و عائله‌مندی در سال ۱۴۰۴ به شرح زیر در فیش حقوقی اعمال شده است

🟥⬅️حق اولاد برای هر فرزند از 859/000 تومان به 1/719/300 تومان

🟥⬅️عائله مندی از 1/404/000 تومان به 2/100/600 تومان

🟥⬅️ سهم سرانه ی بازنشسته از نرخ بیمه خدمات درمانی از 1/7 درصد به 2 درصدحقوق

🟥⬅️بیمه تکمیلی برای هر نفر از 134/250 تومان به 234/000 تومان

🟥⬅️ بیمه ی خاص هم برای هر نفر از 161/500 تومان به 235/800 تومان افزایش یافته است .

🇮🇷 بازنشستگان تامین اجتماعی

https://www.tg-me.com/ghanonkar2
هزینه ماهانه یک خانواده ۴ نفره در سال ۱۴۰۴

🟥⬅️مسکن با سهم ۴۲.۲ درصدی بیشترین سهم از هزینه ماهانه خانوار ایرانی را به خود اختصاص می‌دهد. افرادی که صاحبخانه هستند در وضعیت بهتری قرار دارند، اما مستأجران و افرادی که با وام خانه‌دار شده‌اند، در برنامه‌ریزی های خود با فشارهای مالی بیشتری رو به رو هستند.

🟥⬅️خرید خوراکی و هزینه‌های خورد و خوراک ۲۵ درصد هزینه‌های ماهیانه خانوار ایرانی را به خود اختصاص می‌دهد.

🟥⬅️بهداشت و درمان و حمل‌ونقل و ارتباطات به ترتیب با سهم ۹ درصد و هشت درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد. سهم لوازم، اثاث و خدمات همراه با هزینه پوشاک و کفش تقریباً معادل سه درصد است.

🟥⬅️۱۷ درصد خانواده‌های ایرانی پارسال درآمد خود را از محل مشاغل آزاد کسب کرده‌اند. حدود ۳۰ درصد کارمند و مزدبگیر بوده‌اند و ۵۳ درصد درآمدهای غیرشغلی داشته‌اند. درآمد غیرشغلی شامل چیزهایی مثل حقوق بازنشستگی (۳۰ درصد) و اجاره‌بهای مسکن شخصی (۴۲ درصد) می‌شود.

🇮🇷 کانال زرین قانون کار ایران بزرگترین اجتماع کارگری ایران
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 انتظارات تورمی از ۲۰ سال پیش تاکنون بیش از دو برابر شده است/ فقر در کشور در حال تعمیق است

علاالدین ازوجی (رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه):

🔸کنترل تورم باید مبنای اصلی دولت باشد. انتظارات تورمی از ۱۵ درصد در دو دهه گذشته به ۳۰ تا ۳۵ درصد رسیده است./اقتصاد ۱۲۰

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
✅️ اولین مطالبه جدی جامعه کارگری در هفته کارگر، برقراری امنیت شغلی است

اولیا علی بیگی (رییس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار):

🔸️اولین مطالبه و مشکلی که جامعه کارگری پیش رو دارد و به شدت نیازمند به بازنگری است، بحث عدم امنیت شغلی است.

🔸️امروز امنیت شغلی به بالای ۹۷ درصد در بین جامعه کارگری رسیده است؛ علی رغم اینکه قالب این ۹۷ درصد از جامعه کارگری، در مشاغل با ماهیت مستمر مشغول به کار هستند، ولی متاسفانه همچنان با قراردادهای موقت و محدود مواجه بوده و به اعتقاد بنده آزادگی از آنها سلب شده است.

🔸️پیشنهاد ما این است که ساماندهی قراردادهای موقت که می‌تواند تامین کننده امنیت شغلی نیروی کار باشد را در دستور کار جدی مسئولین و متولیان امر قرار دهند.

🔸️باید قوانین و مقرراتی وضع گردد که امنیت شغلی با رعایت انضباط در محیط کار فراهم گردد./دسترنج‌نیوز

خبرنگار افتخاری: فرزانه رحیم زاده

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
1
وحدت تشکل‌های کارگری مانع از سوءاستفاده دولت و کارفرما از اختلاف‌ها می‌شود

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری):

🔸اینکه تشکلات کارگری با هم ید واحده باشند، باعث می‌شود تا مخالفان و رقبای این تشکل‌ها از شکاف‌ها و بهره برداری‌های دولت و طرف کارفرمایی از اختلاف‌ها محدود شود. اگر دولت و طرف کارفرمایی انسجام و وحدت را حس کنند، زمینه هرگونه سوءاستفاده مسدود خواهد شد.

🔸القای انشقاق و جدایی در میان تشکل‌های کارگری آسیب زا بود و نتیجه خوبی در حوزه مطالبات در بر نداشت، اما وقتی صدای واحدی از تشکل‌ها آمد، رفتارها تغییر کرد و وقتی ما صدای واحدی داشته باشیم، این فضا به اهداف خودمان نزدیک‌تر می‌شویم. ما با هم اختلافاتی داریم اما اهداف و اعتقاد قلبی به بهبود وضعیت بازنشستگان، امنیت شغلی، منافع و معیشت کارگران و استقلال تشکل‌های کارگری از اهداف مشترک همه ما محسوب می‌شود./ایلنا

تلگرام
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
📌 تحلیل خبری درباره اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت تا پایان خرداد ۱۴۰۴
📅 تاریخ: جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴
🕙 ساعت: ۲۲
🆔 کد رهگیری خبر: 14040309-HY-02
در روزهای اخیر، اخبار متعددی در فضای مجازی منتشر شده که ادعا می‌کنند طرح ساماندهی کارکنان دولت تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ اجرایی خواهد شد. این موضوع باعث شده تا بسیاری از نیروهای شرکتی و کارکنان ارکان ثالث وزارت نفت چشم انتظار و امیدوار به اجرای این طرح باشند.
🔎 بررسی دقیق و مستند موضوع
با توجه به اهمیت مسئله و نیاز به اطلاع‌رسانی شفاف، بررسی‌های ما بر اساس منابع رسمی و معتبر مانند سازمان اداری و استخدامی کشور و وب‌سایت‌های قانونی انجام شده است.
📌 وضعیت فعلی طرح ساماندهی
تاکنون هیچ اطلاعیه رسمی یا بیانیه‌ای از سوی مراجع ذی‌ربط مبنی بر اجرای کامل این طرح تا پایان خرداد ۱۴۰۴ منتشر نشده است.
اخبار منتشر شده در فضای مجازی فاقد تأیید رسمی و مستند هستند و نمی‌توان آنها را به عنوان اطلاعات قطعی پذیرفت.
اجرای این طرح نیازمند مراحل قانونی و تایید نهایی مراجع ذیصلاح است که تا این تاریخ به صورت رسمی اعلام نشده است.
📢 نتیجه‌گیری و پیام به مخاطبان
با وجود علاقه و انتظار فراوان کارکنان، بر اساس اطلاعات موثق موجود، اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ قطعی نیست و هیچ منبع رسمی آن را تأیید نکرده است.
ما به عنوان رسانه‌ای مسئول، از انتشار اخبار غیررسمی که موجب ایجاد نگرانی یا امید واهی شود، خودداری می‌کنیم و همواره به دنبال ارائه اطلاعات دقیق و مستند هستیم.
🖋 تهیه و تنظیم: حمیدرضا یوسفی
روابط عمومی کارگروه مطالبه‌گری شهید تندگویان وزارت نفت
کارکنان ارکان ثالث مناطق نفت‌خیز جنوب
https://whatsapp.com/channel/0029Vb5FQfy2ER6eobm1p80F
5
نماینده ویژه ساماندهی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی انتخاب شد

🔸طی حکم ابلاغی از سوی اولیا علی‌بیگی (رئیس کانون عالی شوراهای کار کشور)، قانع (رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان شمالی) بعنوان نماینده ویژه در بخش تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی کل کشور به منظور ساماندهی و تبدیل وضعیت قرارداد کارگران مشمول قانون کار انتخاب گردید./دسترنج‌نیوز

تلگرام
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
مطالبه‌گری قانونی با تشکل‌های کارگری؛ آیا زمان احیای آن فرا نرسیده است؟!

داود میرزایی (دبیراجرایی خانه کارگر زرندیه و ساوه):

🔸تشکل‌های مستقل کارگری، به‌عنوان یکی از ابزارهای اساسی برای بیان مطالبات و رفع مشکلات کارگران، طی سال‌های اخیر به حاشیه رانده شده‌اند. این تشکل‌ها می‌توانند پل ارتباطی مستحکمی بین جامعه کارگری و تصمیم‌گیران باشند و بستری فراهم کنند تا دغدغه‌ها و حقوق کارگران به شکل اصولی و قانونی مطرح شود.

🔸اما در حالی که این ابزار مهم به فراموشی سپرده شده، تعاونی‌های مصرف و مسکن نیز که زمانی مأمن امید بسیاری از کارگران بودند، از عرصه فعالیت کنار رفته‌اند. این تعاونی‌ها می‌توانستند با ارائه خدمات اقتصادی و تسهیلات مسکنی، بسیاری از چالش‌های معیشتی و رفاهی کارگران را برطرف کنند.

🔸آیا زمان آن نرسیده است که وزارت کار و دولت با رویکردی متفاوت، زمینه احیای این تشکل‌ها و تعاونی‌ها را فراهم کنند؟ بی‌توجهی به این موضوع نه تنها مطالبات کارگران را بی‌پاسخ می‌گذارد، بلکه شکاف میان جامعه کارگری و مسئولان را عمیق‌تر خواهد کرد./دسترنج‌نیوز

خبرنگار افتخاری:خانم محمدی راد

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
در ۵ استان ۳۵ تا ۴۰ درصد از هزینه خانوار مربوط به اقلام خوراکی است

🔸براساس داده‌های هزینه - درآمد مرکز آمار ایران، طی سال ۱۴۰۲ درحالی‌که در کل مناطق شهری کشور به‌طورمیانگین نزدیک به ۲۵ درصد از هزینه‌های خانوارها مربوط به اقلام خوراکی بوده، این میزان در ۵ استان بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است.

🔸استان ایلام در رتبه اول قرار دارد. در این استان سهم اقلام خوراکی از کل هزینه خانوار ۴۰/۴ درصد بوده است. هرمزگان و کردستان هر کدام با ۳۶/۹ درصد، بوشهر با ۳۵ چهارمحال و بختیاری نیز با ۳۴/۷ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

🔸اما کمترین مقدار سهم اقلام خوراکی در هزینه‌های خانوار نیز مربوط به استان تهران با ۱۷/۷ درصد، همدان با ۲۲/۲ و فارس با ۲۲/۶ درصد بوده است./اقتصاد ۱۲۰

تلگرام:
https://www.tg-me.com/ghanonkar2
1
2025/07/09 13:32:25
Back to Top
HTML Embed Code: