Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 استفاده از ربات های هوشمند برای تفکیک زباله های قابل بازیافت

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
Behinehsazi- @ieinstitute.pdf
4.5 MB
📌 پاورپوینت آموزشی بهینه سازی


⚙️ دانشکده صنایع👇
@ieinstitute
📌 اصول ارگونومي

كمتر فعاليتي را مي‌توان يافت كه عاري از هر گونه عامل تهديدكننده‌اي باشد ؛ از اينرو حفظ و صيانت از نيروي انساني به عنوان رسالتي مهم مطرح مي‌گردد و در اين بين بخش عمده‌اي از مواردي كه سلامت جسمي و روحي كاربران را به خطر مي‌اندازد مربوط به شرايط ارگونومي محيطهاي كاري مي‌باشد .

ارگونومي در لغت به معناي قانون كار (در حقيقت Ergo به معني كار و Nomos به معني قوانين و اصول مي‌باشند) و در عمل به مفهوم تطابق و سازگاري محيط كار ، ابزار كار و شرايط كار با تواناييهاي جسمي و رواني انسانهاست . ارگونومي يا مهندسي فاكتورهاي انساني دانشي است كاربردي مركب از علوم پايه مختلف از جمله فيزيولوژي روانشناسي ، فيزيك ، مكانيك ، طراحي ، آمار ، رياضي ، جامعه‌شناختي ، مديريت و بسياري موارد ديگر ؛ اين علوم در كنار هم اصول ارگونومي را شكل داده و به طراحي بهتر سازمان در جهت بهره‌ور بودن كمك نموده و ميزان رفاه و سازگاري انسانها را با محيط كار را به طرز چشمگيري افزايش مي‌دهند . ارگونومي با ارزيابي قابليتها و محدوديتهاي انسان (بيومكانيك و آنتروپومتري) ، استرسهاي كاري و محيطي (فيزيولوژي كار و روانشناسي صنعتي ) ، نيروهاي استاتيك و ديناميك روي بدن انسان (بيومكانيك) ، احتياط (روانشناسي صنعتي) ، خستگي (فيزيولوژي كار و روانشناسي صنعتي) ، طراحي و آموزش و طراحي ايستگاه كاري و ابزارها (آنتروپومتري و مهندسي ) سر و كار دارد .


◾️ اصول ارگونومي در صنعت عبارتند از :

1- طراحي تغيير ، جايگزيني و نگهداري تجهيزات براي ارتقاي بهره‌وري ، زندگي كاري و كيفيت توليد .
2- طراحي و تغيير فضاهاي كاري و جانمايي كاري براي سهولت و سرعت عمليات خدمات و نگهداري .
3- طراحي و تغيير روشهاي كاري شامل اتوماسيون و تخصيص وظيفه بين اپراتور و ماشين .
4- كنترل فاكتورهاي فيزيكي (گرما ، سرما ، صدا ، ارتعاش ، نور) در محل كار براي توليد بهتر و ايمني كاركنان .

◾️با توجه به آنچه تاكنون بيان نموديم حيطه‌هاي عملكردي ارگونومي را مي‌توان به شرح زير خلاصه نمود :
1- بررسي ميزان توانمندي شاغلين با توجه به نوع كار و انرژي مصرفي .
2- مطالعه ابعاد فيزيكي بدن (آنتروپومتري) و كاربرد اين دسته از
اطلاعات در طراحي ايستگاههاي كاري .
3- طراحي ارگونوميك ابزارهاي دستي .
4- طراحي ايستگاههاي كار نشسته ، ايستاده ، يا توام و آناليز سيستم انسان ـ ماشين .
5- بررسيهاي روانشناختي از ديدگاه نحوه ارتباط بين افراد .
6- تعيين رژيمهاي كار و استراحت (زمانهاي استراحت و مدت انجام كار) .
7- بررسي روشهاي حمل دستي كالا و طراحي خطوط بسته‌بندي و بارگيري دستي
8- بررسي صدمات اسكلتي عضلاني مرتبط با كار و آناليز وضعيتهاي بدني .
9- بيومكانيك شغلي .
10- ارگونومي و كار در منزل .
11- كاربرد بهينه رنگ و موسيقي در محيط هاي كار

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 ارگونومی

در ساده‌ترین تعریف، علم مطالعه‌ی کار را ارگونومی می‌نامند. پس ارگونومیست‌ها (کارشناسان ارگونومی و ایجاد طراحی‌های ارگونومیک) کار (شغل یا وظیفه‌ای خاص)، چگونگی انجام آن و چگونگی انجام بهتر آن را مطالعه و بررسی می‌کنند.
آنچه ارگونومی را ارزشمند می‌کند تلاش برای انجام بهتر کارهاست و اینجاست که راحت‌تر و کارآمدتر کردن کارها مطرح می‌شود.
ارگونومی اغلب در مورد محصولات به کار برده می‌شود اما در طراحی خدمات و فرآیندها هم به همان اندازه سودمند است.

ارگونومی پیچیدگی‌های زیادی دارد اما سوال هایی از این قبیل که «چطور باید از محصول یا خدمت استفاده کنم؟ آیا خواسته‌ها و نیازهایم را برآورده می‌کند؟ آیا استفاده از آن برایم خوشایند خواهد بود؟» بیش از همه ذهن کاربر را درگیر می‌کند. ارگونومی مشخص می‌کند که چگونه از چیزی استفاده کنیم، چگونه نیازهای‌مان را تامین می‌کند و مهم‌تر از همه آیا از آن خوشمان می‌آید و راحتی و بهره‌وری به ارمغان می‌آورد یا نه.

منظور از راحتی فقط طراحی یک دستگیره‌ی نرم و خوش‌دست نیست. راحتی از مهم‌ترین ابعاد اثربخشی یک طراحی است. راحتی و سهولت ارتباط انسان و ماشین و نیز رویکرد ذهنی نسبت به محصول یا خدمت، مسئله‌ی اساسی در یک طراحی ارگونومیک است. معمولا ارتباط انسان و ماشین زودتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

راحتی فیزیکی در استفاده از یک قطعه، احساس خوشایندی به کاربر می‌دهد. اگر از کار کردن با چیزی خوش‌تان نیاید، قطعا به آن دست نمی‌زنید و در نتیجه آن را به ابزاری بی‌مصرف تبدیل می‌کنید. چگونگی کاربرد یک محصول مهمترین معیار سنجش کیفیت طراحی آن است. وظیفه‌ی طراح یافتن راه‌های خلاقانه برای ارتقاء کاربردپذیری محصول است. طرز استفاده‌ی راحت و شهودی، موفقیت محصول را در بازار تضمین می‌کند. استفاده‌ی فیزیکی راحت و آسان، کاربردپذیری را افزایش می‌دهد.
رویکرد ذهنی نسبت به ارتباط انسان و ماشین در بازخوردها مشخص می‌شود. برخی باورها از پیش در ذهن انسان وجود دارند مثل اینکه کیفیت باید خودش را در محصول نشان بدهد؛ احتمالا این جمله را زیاد شنیده‌اید: «داد می‌زنه که چه کیفیتی داره!» بر همین مبنا وقتی نگران سبکی و شکنندگی چیزی باشید، استفاده از آن برای‌تان راحت نخواهد بود.
ظاهر، کاربرد، دوام و احساسی که یک محصول یا خدمت منتقل می‌کند، برداشت ذهنی شما را نسبت به آنها شکل می دهد و این امکان را فراهم می آورد که کیفیت را با قیمت مقایسه کنید. ارگونومی بهتر یعنی کیفیت بالاتر، و کیفیت بالاتر یعنی حاضرید برای محصول پول خرج کنید.


⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 چرا کارها را بیش از موعد طول می دهیم؟

گلدرات (Eliyahu M. Goldratt) در تئوری محدودیت ها، علل زیر را جهت طولانی شدن زمان انجام کارها نسبت به برآورد اولیه ذکر می کند:

قانون مورفی (Murphy’s Law): اگر اتفاق بدی بتواند بیفتد حتما رخ خواهد داد؛ آن هم در بدترین شرایط ممکن. اتفاقات بد حتما مجال رخ دادن پیدا میکنند آن هم در لحظه ای که نباید رخ دهند.

قانون پارکینسون (Parkinson’s Law): کار تمام مدت در اختیار را پر می کند. به عبارتی به اندازه ای که وقت هست کار به تعویق می افتد. اگر تا فردا وقت داریم چرا باید کار را امروز تمام کنیم؟

خود ایمن سازی (self-secure): افراد بیم دارند زودترین زمان تکمیل کار را گزارش کنند، چون استانداردهای بعدی مدیران بر همین مبنا شکل خواهد گرفت. اگر کار زود تمام شود بعدا همین توقع خواهد رفت، پس چرا برای خود زمان نخریم؟

باتوم رها شده (Dropped Baton): تحویل کار در زودترین زمان، لزوماً توسط پرسنل بعدی تحویل گرفته نخواهد شد، چون آمادگی لازم را ندارند. افراد به خود میگویند چرا مورد سرزنش دیگران قرار گیرند؟

کارهای همزمان بیش از حد: این موضوع باعث افزایش مدت زمان انجام کار خواهد شد. انجام آشفته و همزمان کارها به جای هم افزایی، کاهندگی عملکرد و افزایش بیش از موعد کار را در پی خواهد داشت.

گلوگاه های منابع: تاخیرات ممکن است به دلیل بحرانی بودن منابع حادث شود. به عبارتی برخی مواقع پیش بینی های شما در رابطه با منابع، فرآیندها، حمایت ها، فرصت ها و ... اشتباه از آب در می آید.

سندروم دانشجویی (Student Syndrome): گرایش به عدم شروع تا زمانی که کاملاً مجبور نشویم در انسان ها وجود دارد. مانند بسیاری دانشجویان که تا آخرین دقایق انجام تکالیف را به تاخیر می اندازند.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 کلان داده ها

امروزه کلان داده یکی از مهم‌ترین مبحث‌ها در بین رهبران کسب و کار و سرمایه‌داران صنعت است. ما امروز در دنیایی دیجیتال زندگی می‌کنیم، به همین دلیل هر سازمانی به دنبال کلان داده می‌رود تا از مقدار عظیم داده‌های خام بینش ارزشمندی کسب کند.

🔳 انواع کلان داده
کلان داده در درجه اول با حجم داده اندازه‌گیری می‌شود. اما در کنار آن، کلان داده همچنین شامل داده‌هایی است که به سرعت و با تنوع بسیار زیاد ارائه می‌شوند. در درجه اول، سه نوع کلان داده وجود دارد، یعنی:

داده‌های ساختاریافته
داده‌های بدون ساختار
داده‌های نیمه ساختاریافته

کلان داده را می‌توان از نظر ترابایت و سایر موارد اندازه‌گیری کرد. گاهی اوقات، کلان داده می‌تواند از پتابایت عبور کند. داده‌های ساختاریافته شامل تمام داده‌هایی است که می‌تواند در یک ستون جدول ذخیره شود. داده‌های بدون ساختار داده‌ای است که نمی‌تواند در صفحه گسترده ذخیره شود و داده‌های نیمه ساختاریافته با مدل داده‌های ساختاریافته سازگار نیست. همچنان می‌توانید داده‌های نیمه ساختاریافته را دقیقاً مانند داده‌های ساختاریافته جستجو کنید، اما سهولت انجام این کار به اندازه داده‌‌های ساختاریافته نخواهد بود.

🔲 پردازش کلان داده
برای پردازش کلان داده، باید ماشین آلات ابری و فیزیکی نیز داشته باشید. امروزه، به دلیل پیشرفت در فناوری، ممکن است Cloud Computing و هوش مصنوعی را در چارچوب پردازش کلان داده قرار دهیم. با توجه به همه این پیشرفت‌ها، ورودی‌های دستی می‌توانند کاهش یافته و اتوماسیون انجام شود.

تجزیه و تحلیل داده‌ها به مجموعه رویکردهای کمی و کیفی برای استخراج بینش ارزشمند از داده‌ها اشاره دارد. این شامل بسیاری از فرایندها است که شامل استخراج داده‌ها، دسته بندی آن‌ها به منظور تجزیه و تحلیل الگوهای مختلف، روابط و ارتباطات و جمع‌آوری سایر بینش‌های ارزشمند دیگر از آن است.

امروزه، تقریباً هر سازمانی خود را به یک سازمان داده‌محور تبدیل کرده است و این بدان معنی است که آن‌ها برای جمع‌آوری داده‌های بیشتر که مربوط به مشتریان، بازارها و فرآیندهای کسب و کار است، رویکرد داده‌محور را به کار می‌گیرند. سپس این داده‌ها دسته بندی، ذخیره و تجزیه و تحلیل می‌شوند تا از آن‌ها معنا پیدا کنند و بینش‌های ارزشمندی از آن‌ها بدست آورند.

اگرچه ممکن است اصطلاح «تجزیه و تحلیل کلان داده» ساده به نظر برسد، اما اصلا ساده نیست. تجزیه و تحلیل داده زمانی به پیچیده‌ترین حالت می‌رسد که برای کاربردهای کلان داده استفاده شود. سه ویژگی مهم کلان داده شامل حجم، سرعت و تنوع است. نیاز به تجزیه و تحلیل کلان داده از آنجا ناشی می‌شود که ما با سرعت بسیار بالایی در حال تولید داده هستیم و هر سازمانی باید این داده‌ها را درک کند. طبق منابع تأیید شده، تا سال ۲۰۲۰، ما در هر ثانیه ۱٫۷ مگابایت داده حیرت‌انگیز تولید خواهیم کرد که توسط هر فرد روی زمین ارائه می‌شود.

همه این‌ها به ما نشان می‌دهد که تجزیه و تحلیل کلان داده برای ایجاد معنی در حجم عظیم داده‌ها چیست. تجزیه و تحلیل کلان داده به ما کمک می‌کند تا داده‌ها را بر اساس نیازهای سازمان، تغییر شکل داده و مدل‌سازی کنیم و الگوها را شناسایی کرده و از آن نتیجه بگیریم.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 مدل EFQM چیست ؟
مدل تعالی سازمانی از دیگر توانایی های هر مهندس صنایع میباشد که با فراگیری آن میتواند برای کارخانه ها و یا سازمان های مختلف این استاندارد را پیاده سازی کند. EFQM یک مخفف است که مخفف: (European Foundation for Quality Management) بنیاد مدیریت کیفیت اروپا است. EFQM در سال ۱۹۸۸ با هدف ایجاد یک پلتفرم که سازمان ها می توانند از یکدیگر یاد بگیرند، به طور مداوم بهبود عملکرد خود را ایجاد کردند. EFQM(مدل تعالی سازمانی) می خواهد از مدیران در آموزش، به اشتراک گذاری ایده ها و نوآوری با کمک مدل EFQM به عنوان یک چارچوب مشترک پشتیبانی کند.

مدل EFQM (مدل تعالی سازمانی) شامل ۹ معیار است که به پنج توانمندساز تقسیم می شوند و چهار نتیجه:

پنج بخش سازمانی نشان می دهد که چگونه می توان این اهداف را به دست آورد:

رهبری
منابع انسانی
خط مشی و استراتژی
مشارکت و منابع
فرآیندها

و چهار نتیجه نشان می دهد که اهداف مورد نظر چیست؟

نتایج کارکنان
نتیجه مشتری
نتیجه جامعه
نتایج کلیدی عملکرد

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 برنامه ریزی برای بهبود بهره وری

برای رسیدن به بهبود در بهره وری باید برنامه ریزی کرد. غالبا برنامه ها بدلیل اینکه به زبان افرادی که باید آنها را به اجرا در آورند نوشته نمی شوند و دستورالعمل اجرائی مطلوبی ندارند، به شکست منتهی می شود. برای طراحی یک برنامه کامل و جامع بمنظور نیل به بهبود در بهره وری باید مراحل و مراتب فوق را تعقیب کرد:

💠 تجزیه و تحلیل موقعیت سازمان یا شرکت.
💠طراحی برنامه بهبود در بهره وری.
💠ایجاد انگیزه و آگاهی لازم نسبت به بهره وری.
💠اجرای برنامه.
💠ارزیابی برنامه

اولین مرحله در یک برنامه ریزی جهت بهره وری، تجزیه و تحلیل کامل موقعیت است. برای این منظور به نکات زیر توجه می کنیم:

▫️پایین بودن انگیزه در میان کارکنان می تواند یکی از علل کاهش بهره وری در یک شرکت یا سازمان باشد.
▫️افزایش در هزینه های تولید و بازاریابی یک محصول یا خدمت علت معمولی کاهش بهره وری در بسیاری از شرکتها است.
▫️ضایع کردن منابع نظیر مواد، زمان، کار و پول ممکن است منجر به کاهش بهره وری گردد.
▫️تاخیر در تحویل محصولات و خدمات منجر به کاهش بهره وری می گردد. اگر شرکتی در زمان مقرر نسبت به تحویل کالا یا خدمت به مشتریان کوتاهی کند مشتری به دنبال فروشنده دیگری خواهد گشت.
▫️باید به روابط رسمی و غیر رسمی شرکت که سبب تضعیف روحیه و ناکامی کارکنان می شود توجه داشت. چون یکی از مهمترین عوامل کاهش بهره وری حل نکردن این اختلافات است.
▫️قصور شرکت در حفظ و بهبود دستیابی به آخرین پیشرفت ها در صنعت می تواند منجر به کاهش بهره وری شود.

باید روشهای گوناگون رسیدن به اهداف تعیین شده در سطوح مختلف سازمان از طریق تشکیل جلسات گوناگون برای افراد، آنها را برای کشف راههای بهتر بهره وری به کمک طلبید. هنگامیکه راه کار درست انتخاب می شود باید برای موثر شدن آن، برنامه و پروژه هایی طراحی نمود که بتوان به هدف بهره وری دست یافت. مثلا اگر آموزش کارکنان به روشهای موثر و بهتر راه کار منتخب است لذا برنامه باید شامل روش، محتوا، هزینه و دیگر جزئیات مربوط به آموزش باشد.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 فروشگاه‌های تمام اتوماتیک Amazon Go

حسگرهای هوشمند همه خرید شما را ثبت و در اکانت آمازون شما محاسبه خواهند کرد، بدون صندوق و بدون صف!

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 مهندسی مجدد فرایند

بهبود فرآیندهای کسب و کار برای سازمان ها و کسب و کارها از آن جهت مهم است که در بازار رقابت باقی بمانند و محصولات و خدمات بهتری ارائه دهند. بهبود فرآیند کسب و کار کوششی هدفمند برای درک، نقشه برداری و اندازه گیری روند (فرایند) فعلی، و نهایتاً بهبود عملکرد است. این روش برای بهبود مستمر و تدریجی بسیار موثر است.

امروزه، سازمانها علاوه بر تغییرات تدریجی، به موفقیت های بزرگ می اندیشند. یک روش برای تغییر سریع و بهبود چشمگیر ظهور پدیده بازمهندسی فرایندهای کسب و کار (BPR) است.

مایکل هامر و جیمز چامپی مهندسی مجدد را" بازاندیشی و بازطراحی بنیادین فرآیندهای کسب و کار برای دستیابی به بهبود فراگیر و اقدامات همزمان برای اندازه گیری کارآئی نظیر هزینه، کیفیت، خدمت و سرعت" تعریف می کنند.

👈بازمهندسی فرایندهای کسب و کار (BPR) شامل چه کارهایی است؟

▫️ نوآوری و خلاقیت در ایجاد فرایندهای نو
▫️ بکارگیری بهترین شیوه ها و توانمندسازها
▫️ راه حل یکپارچه و چند بعدی
▫️ تغییرات فرا وظیفه ای و درون واحدی
▫️ خروج از جریان مدیریت فعالیتها

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 اینترنت اشیا (IOT)

اصطلاح "اینترنت اشیا" اولین بار توسط کوین اشتون در سال 1999 در شرکت پروکتر و گمبل ارائه شد و ایده آن، ایجاد پیوند میان فناوری جدید RFID و موضوع بسیار داغ اینترنت در زنجیره تأمین شرکت پروکتر و گمبل بود که مورد ‌توجه مدیران اجرایی قرار گرفت. بعدازآن، مرکز MIT Auto-ID چشم‌انداز اینترنت اشیا خود را در سال 2001 ارائه کرد و سپس اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) در طی یک گزارش، این فناوری را در سال 2005 به‌صورت رسمی معرفی نمود.

اینترنت اشیا دیدگاهی نوین در صنعت فناوری اطلاعات است که تمامی مفاهیم فنی، اجتماعی و اقتصادی را شامل می­ شود. در این دیدگاه محصولات، کالاهای مصرفی، خودروها و کامیون‌ها، تجهیزات صنعتی و صنایع (برق، تلفن و ...)، حسگرها و دیگر مؤلفه‌ها؛ هر روزه توسط اتصالات اینترنتی و همچنین قابلیت‌های قدرتمند تحلیلی داده‌ها با یکدیگر ترکیب‌ شده‌اند تا نحوه کارکرد و زندگی ما را دگرگون کنند. پروژه‌ های انجام‌ شده در اینترنت اشیا بر اینترنت و اقتصاد، تاثیر بسیار چشمگیری داشته؛ به نحوی که پیش­ بینی ­ها نشان می­دهد تا سال 2025 در حدود 100 میلیارد شئ متصل به اینترنت اشیا خواهیم داشت که این اتصالات تأثیر بیش از 11 تریلیون دلاری در اقتصاد جهان دارد.

اینترنت اشیا ممکن است به‌عنوان یک شبکه از عناصر فیزیکی که توسط موارد زیر فعال می‌گردد، در نظر گرفته شود:

حسگرها: جهت جمع‌ آوری اطلاعات

شناسه‌ها: برای شناسایی منبع داده (به‌عنوان‌مثال، حسگرها و دستگاه‌ها)

نرم‌افزار: جهت تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها

اتصال به اینترنت: جهت برقراری ارتباط و اطلاع‌رسانی.

با در نظر گرفتن تمام عناصر ذکرشده در بالا، اینترنت اشیا، شبکه‌ای از اشیا با قابلیت شناسایی واضح عناصر است که به کمک هوش نرم‌افزاری و حسگرها، امکان اتصال از هر مکان به اینترنت را داشته و با استفاده از زیرساخت‌های مخابراتی اینترنت، چیزها یا اشیا را برای تبادل اطلاعات با تولیدکننده، اپراتور و یا سایر دستگاه‌های متصل، توانمند می‌سازد. این فناوری به اشیاب فیزیکی (برای ارائه اطلاعات خاص)، اجازه درک کردن و کنترل از راه دور از طریق اینترنت را می‌دهد و فرصت‌ هایی برای یکپارچه‌سازی بیشتر بین دنیای فیزیکی و سیستم‌های کامپیوتری به وجود آورده که موجب بهبود کارایی، دقت و سود اقتصادی می‌شود. در اینترنت اشیا هر شی با استفاده از سیستم محاسباتیِ طراحی‌شده، به‌طور منحصربه‌فرد شناسایی می‌شود و می‌تواند با زیرساخت‌های موجود در اینترنت همکاری کند.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 ساختار و کاربردهای اینترنت اشیاء

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
💎 انواع هوش انسان و کاربرد آن در زندگی روزمره:

♦️ هوش منطقی(IQ):
👈 همان هوش عقلی یا هوش ریاضی است که در مدارس، ما را با آن می‌سنجیدند. اما انسانهایی را می‌توانیم مثال بزنیم که در دانشگاه معدل بالایی داشتند، اما در زندگی خانوادگی یا کاری شکست خوردند. پس هوش عقلی لازم است، اما کافی نیست.


♦️ هوش هیجانی(EQ):
👈 به معنای توانایی مدیریت کردن هیجانات خود و دیگران. بعنوان مثال در اداره ای هستید کارمند با ارباب رجوع مشغول دعواست. بعد از دعوا نوبت به شما میرسد آن کارمند با لحنی عصبانی به شما میگوید کارتون چیه. این کارمند هوش هیجانی پایینی دارد. هوش هیجانی با تمرین و تکرار قابلیت ارتقا دارد.


♦️ هوش سیاسی(PQ):
👈 هوش سیاسی که بهتر است آن را به هوش تدبیری ترجمه کنیم، و معنا و مفهوم آن این است که بدانیم در مقابل هر فرد بهترین نوع رفتار چه باید باشد.‌ تشخیص تفاوت میان افراد و به‌کارگیری بهترین شیوه‌ی عملکرد برای نزدیک شدن به آنها، هوش تدبیری یعنی هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.


♦️ هوش تدبیری:
👈 یعنی اینکه خودم را با سواد مخاطب هدف هماهنگ کنم و از به‌کار بردن سؤالات و عبارات نابجا خودداری کنم. هوش تدبیری توان درک طرف مقابل را در ما افزایش می‌دهد. هوش تدبیری همان کیاست داشتن در کار است. به ما یاد می‌دهد که با مردم بحث نکنیم، یاد می‌دهد که در بازار رفته‌ایم تا معامله کنیم نه مقابله. و اینکه درک فرهنگها و خرده‌فرهنگها را داشته باشیم.


♦️ هوش جسمانی یا فیزیکی(PQ):
👈 به ما می‌گوید که برای موفقیت در کار، و نزد مردم می‌بایست روح شاداب و مغزی پویا داشته باشیم و این مهم مهیا نمی‌شود مگر اینکه جسم سالم داشته باشیم. هوش جسمی به ما می‌گوید که عقل سالم در بدن سالم قرار دارد، پس مراقبت‌کننده‌ی ورزش و سلامتی خود باشیم.


♦️ هوش معنوی(SQ):
👈 هوش معنوی به انسان بودن ما، صداقت داشتن ما و سالم بودن اخلاق ما می‌پردازد. هوش معنوی یعنی خودمان را نانوایی فرض کنیم که قرار نیست نان سوخته دست مردم بدهیم.


♦️ هوش مدیریتی(MQ):
👈 به ما یادآور می‌شود برای موفقیت در زندگی شخصی و کسب و کار باید بتوانیم بر خودمان مدیریت قوی داشته باشیم و به عبارتی روی خودمان که ارزشمندترین دارایی‌مان است سرمایه‌گذاری کنیم، و برای این مهم، 5 هوش را با نگاه جامعیت‌نگری به‌کار گیریم.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
⭕️ مدیریت عملیات خدمات

در دنیای عمل، هر بنگاه و شرکتی یک خروجی دارد که یا محصول یا خدمت است. به طور مثال، یک شرکت مشاوره و یک دانشکده، خدمت را عرضه می کند. به طور کلی هر کاری که در سازمان انجام می شود و به نوعی به خروجی مربوط است، عملیات است. فعالیت های اصلی سازمان، عملیات است. اگر یک سازمان، خدمت آموزش ارائه می دهد، منابع انسانی و دیگر منابعی که دارد، نقش حمایت کننده برای آموزش دارد. عملیات، فلسفه ی وجودی یک بنگاه است.

اگر مواد اولیه برای تولید خرید شود یا نیروی انسانی برای آموزش استخدام شود مربوط به عملیات است. هر آنچه که مربوط به خروجی سازمان است، عملیات است و موارد دیگر مانند منابع انسانی، جزء بخش حمایتی محسوب می شود. امروزه خدمات این قدر گسترده شده اند که کالا با خدمات، باندل bundle می شوند ولی وقتی صحبت از کالا یا خدمت می شود، یک طیفی وجود دارد. اگر یک محصول خریده شود و دیگر فرآیندی مانند تعمیرات بعد از آن نباشد، به طور محض کالا محسوب می‌شود.

◾️ سیستم های عملیاتی
سیستم عملیاتی ورودی ها را به منظور مهیا کردن خروجی هایی تغییر می دهد که برای مشتری مورد نیاز است. این سیستم، منابع فیزیکی را به خروجی تبدیل می کند، عملکردی که به منظور تسهیل نیازهای مشتری و برطرف کردن آنها می باشد، مثلا، مهیا کردن برخی استفاده ها برای مشتری. در برخی سازمان ها، محصولات، محصولاتی فیزیکی هستند، در حالی که در سایر سازمان ها، به عنوان اقلام خدماتی در نظر گرفته می شوند. سرویس های اتوبوس و تاکسی، خیاطی، بیمارستان و خانه سازی مثال هایی از این سیستم های عملیاتی است. Everett E. Adam & Ronald J. Ebert، سیستم عملیاتی را به عنوان سیستمی از یک سامان تعریف می کند که بخشی از سازمان است که محصولات فیزیکی و خدماتی سازمان را تأمین می کند. Ray Wild سیستم علمیاتی را به عنوان یک سیستم عملیاتی تعریف می کند که پیکربندی آن، از منابع است و با ارائه کالا یا خدمات ترکیب شده است.

◾️ کنترل عملیات سازمان، شامل فرآیندهای زیر است:
۱- فرایند عملیاتی: شامل فرایند های اصلی یعنی تامین، تولید و فروش

۲- فرایند پشتیبانی: فرایندی است که وظیفه آن پشتیبانی فرایند های عملیاتی شامل منابع انسانی، مدیریت اطلاعات، مدیریت دانش و مدیریت سرمایه است.

۳- فرایند مدیریتی: فرایندی که وظیفه آن برنامه ریزی، کنترل استراتژیک کل سیستم، حصول اطمینان از حرکت و روند مطلوب سیستم در جهت منافع ذی نفعان است، و در قالب برنامه ریزی استراتژیک و برنامه ریزی کلان از دستیابی به آن برنامه اطمینان حاصل می نماید.

◾️ ویژگی های متمایز عملیات تولید و خدمات
ویژگی های زیر می تواند برای ایجاد تمایز بین عملیات های تولید و عملیات های خدماتی، در نظر گرفته شود:
۱. طبیعت ملموس یا غیر ملموس مربوط به خروجی
۲. مصارف خروجی ها
۳. طبیعت کاری (شغلی)
۴. میزان ارتباط با مشتری
۵. مشارکت مشتری در تبدیل
۶. اقدامات مربوط به کارایی

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 کاربرد مهندسی صنایع در بهداشت و درمان

استفاده از تکنیک های مهندسی صنایع در بهداشت و درمان با بهبود روش ها که بخشی از تعلیمات فردریک تیلور بود و با نام «اصول مدیریت نوین» شناخته می شد آغاز شد. فرانک گیلبرت نیز به عنوان اولین کسی که از بهبود روش ها در شرایط بیمارستانی به وسیله ی تکنیک مطالعه حرکت خود در شیوه ی کار جراحی استفاده کرد مطرح شده است. در سال 1940 لیلین گیلبرت بیمارستان ها را برای بهره گیری از ابزار ها و تکنیک های مهندسی صنایع تشویق کرد.در سال های 1951 و 1952 لیلین گیلبرت، رود کوهن، هارولد اسملی با همکاری و در یک تلاش سازمان یافته برای اجرای بهبود روش ها در تمامی سازمان های بیمارستانی به همکاری پرداختند.نتیجه، یک کارگاه دو هفته ای بود که در سال 1952 در دانشگاه کنادیکات برگزار شد.

به دلیل ابراز علاقه مندی تعداد زیادی از روسای بیمارستان ها به تکنیک های بهبود روش ها «اتحادیه ی بیمارستان های امریکایی» (AHA) کمیته ی بهبود روش هایی را در سال 1952 تشکیل داد. این کمیته چندین مقاله در مورد اقدامات صورت گرفته در جهت بهبود روش ها را آماده و در ضمن گزارش خود در سال 1954 منتشر کرد.

بعد از سال 1950 اتحادیه ی بیمارستان های امریکا ، بیمارستان ها و دانشگاه های مختلف به وسیله ی برنامه های خدماتی و کارگاه های آموزشی در سراسر کشور و دوره های مختلف تحصیلات دانشگاهی به ترویج بهبود روش ها پرداختند. دوره های مهندسی صنایع در تحصیلات روسای بیمارستان ها پیشنهاد شد. به تدریج سایر تکنیک های مهندسی صنایع در مسایل بیمارستانی مختلف مطالعه و اجرا شد. در سال 1961 «انجمن سیستم های مدیریت بیمارستانی»(HMSS) با به کار گرفتن هارولد اسملی به عنوان اولین مدیر اجرایی آن در آتلانتا تاسیس شد. در سال 1964 دفتر های تابعه ی HMSS به ساختمان AHA در شیکاگو انتقال یافت. در سال 1987 با شناخت اهمیت سیستم های اطلاعاتی و ایفای نقش آن در سیستم مراقبت های پزشکی نام انجمن به «انجمن سیستم های اطلاعاتی و مدیریتی مراقبت های پزشکی» تغییر یافت. انجمن مهندسی صنایع نیز افزایش نقش تکنیک های مهندسی صنایع در بهداشت و درمان را تصدیق کرد و در سال 1964 یک بخش بیمارستانی را تشکیل داد این بخش در سال 1977 نام خود را به بخش بهداشت و درمان تغییر داد تا به بازتاب وسعت دامنه ی کاربرد مهندسی صنایع در این زمینه بپردازد. در سال 1988 «جمعیت سیستم های پزشکی» برای جایگزینی بخش «بهداشت و درمان» تشکیل شد.

در طول گذشت 25 سال استفاده از تکنیک های مهندسی صنایع ، سیستم های مراقبت های پزشکی به سمت رشد حرکت کرد و بسیاری از مهندسین صنایع در بیمارستان ها، سیستم های پزشکی و کار های مرتبط، به عنوان مشاور برنامه ریزی پزشکی اشتغال یافتند. استفاده از عبارت «مهندسی مدیریت» برای نمایاندن تجربه ی مهندسی صنایع در زمینه ی مراقبت های پزشکی رایج شد. یک تاریخ دقیق از توسعه ی بیمارستان ها و مهندسی مدیریت بیمارستانی به وسیله ی هارولد اسملی در کتابش با نام «مهندسی مدیریت بیمارستانی» به صورت جامع آورده شده است.

تعدادی از تکنیک های مهندسی صنایع که در سیستم مراقبت های پزشکی به کار گرفته شده است شامل موارد زیر است :
🔹بهبود روش ها و تسهیل کار
🔹اندازه گیری کارایی و بهره وری
🔹استخدام و زمانبندی
🔹نمونه برداری کار
🔹مدل شبیه سازی و صف
🔹بهینه سازی
🔹مدیریت منابع انسانی
🔹تجزیه و کنترل تغییر پذیری
🔹پیش بینی تقاضا
🔹کنترل تولید و موجودی
🔹برنامه ریزی امکانات
🔹کنترل بودجه و نیروی کار
🔹تحلیل، کنترل و بهبود کیفیت
🔹تحلیل اقتصادی
🔹مدیریت پروژه
🔹تحلیل ظرفیت
🔹مدیریت تولید
🔹فرآیند تقاضا برای پیشنهاد و سیستم های اطلاعاتی

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 فرایند کاوی چیست و چه کاربردی دارد؟

فرایند کاوی در واقع زیر چتر هوش تجاری قرار می‌گیرد. در این روش قرار است یک سری ابزارهای گزارش ساز استفاده شود که در نهایت آپشن‌های مدیریتی را به سبک درستی بررسی کند. دقت کنید که داده کاوی، داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند و در نهایت خلاصه سازی بر روی اطلاعات مفید صورت می‌گیرد و یک سری تکنیک‌ها ایجاد می‌شود تا سودآوری در نهایت به بهترین نحو دنبال شود. فرایند کاوی موضوع دیگری است! موضوعی که هنوز هم برای برخی از افراد جدید به نظر می‌رسد.

در فرایند کاوی قرار است فرآیند استخراج شود نه صرفاً داده! برای استخراج فرایند نیاز به داده‌هایی است که در سیستم‌های اطلاعاتی در داخل بایگانی‌های یک شرکت طبقه شده‌اند. اما در این راستا فقط نیاز به داده نداریم. می‌بایست فرآیند‌های شرکت و همینطور چگونگی اجرای داده‌ها نیز پردازش شود و این بخش وجه تمایز فرایند کاوی و داده کاوی است. مثلاً نیاز است که همه سیستم‌های آی تی بررسی شود و اطلاعات نیز در پایگاه داده‌ها به ذخیره سازی برسد و در نهایت log‌هایی تهیه می‌شود که داده‌های رویداد یا فرایند در آن توصیف شده‌اند. Process Mining تجزیه و تحلیل دقیق‌تر و عمیق‌تر است.

فرایند کاوی در لیست رشته‌های تحقیقاتی جدید قرار دارد به طوری که چیزی مابین داده کاوی و مدل کردن فرایندها است. در این روش ایده‌های اصلی بسیار مهم هستند به طوری که کشف و نظارت و بهبود فرآیندهای کسب و کار سه آیتم مهم در علم فرایند کاوی محسوب می‌شود.

در واقع فرایند کاوی قرار است یک رابطه بین فرایند‌های اصلی یا حقیقی و داده‌های مربوط به آنها باشد که قرار است با مدل‌های فرآیند تطبیق داده شود.

🔸 سه شاخه اصلی فرایند کاوی:
کشف فرآیند: بخش اول و مهم از فرایند کاوی مربوط به کشف فرآیند است. در این تکنیک یک ورودی دریافت می‌شود که به آن نگاره می‌گویند، سپس ورودی دریافت شده به یک مدل خروجی تبدیل می‌شود به طوری که هیچ نوع اطلاعات قبلی در این راستا وجود ندارد.

نظارت: بخش دوم مربوط به نظارت است که نوعی بازنگری محسوب می‌شود و وابسته به بخش کشف فرآیند است، به این ترتیب که فرآیند کشف شده باید بر مبنای دیگر مورد نظارت و بازبینی قرار بگیرد تا خطاهاً کمبودها و سایر موارد مشخص شود.

بهبود: در این بخش از اطلاعات موجود استفاده می‌شود تا بهبود صورت بگیرد. اطلاعات موجود در راستای فرایند‌های واقعی در حال اجرا که در سازمان‌ها در فضای نگاره‌های رویداد ثبت شده است، انتخاب می‌شود. فرآیندهای جاری مدنظر هستند. در بخش انطباق میزان انطباق مدل با واقعیت موجود بررسی می‌شد اما در بخش بهبود قرار است کم و کاستی‌ها برطرف شود.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 تکنیک ZQC يا تكنيكهاي كنترل و توليد بدون نقص

تکنیک ZQC يك روش كنترل كيفيت ( QC ) جهت رسيدن به خرابي صفر است كلمه صفر ( ZERO ) به ايجاد توليداتي با ضايعات صفر اشاره مي كند . عامل مهم جهت بهبود كيفيت با استفاده از ابزار ZQC و خطاناپذير سازي (پوكا يوكه) باشد . ZQC بر اين اصل استوار است كه جلوي ايجاد ضايعات را از طريق كنترل فرايند مي توان گرفت حتي هنگامي كه يك ماشين يا يك فرد بخواهد دچار اشتباه شود .ZQC روشي است كه بر افراد و ماشين آلات تكيه نمي كند زيرا مي داند احتمال بروز خطا در هر دو حالت وجود دارد ، لذا راههايي پيدا مي كند تا اين خطاها منجر به خرابيها و ضايعات نشوند و روشي جهت خطا ناپذير كردن فرايندها مي باشد

هدف ZQC پيشگيري از تمامي خطاهاست كه كاهش آنها را ZQC مي گويد، كه در اين حالت يك عيب را بايد قبل از آنكه منجر به خرابي شود تشخيص داد و از يك عمليات كنترلي جهت اطمينان از ايجاد شرايط مورد نياز براي توليد محصولات سالم استفاده كرد .


⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 کاربردهای رایانش ابری در کسب و کار و صنعت

رایانش ابری مبحثی است که این روزها زیاد به آن پرداخته می‌شود. انسان‌ها برای کسب درآمد و برآورده‌سازی نیازهای خود، به زمینه‌های شغلی مختلفی روی می‌آورند و در این مسیر از ابزارهای مختلفی برای بهینه‌سازی و افزایش بهره‌وری در کسب و کار خود سود می‌برند. بدیهی است که رایانش ابری نیز از این مسئله مستثنی نیست و اغلب اهالی دنیای کسب و کار، پتانسیل‌های این فناوری در زمینه‌ی تجارت را دریافته‌اند. در مطالعه‌ای که با همکاری نشریه‌ی اکونومیست و شرکت آی‌بی‌ام انجام شده، از میان ۵۷۲ کسب و کار مورد بررسی، نزدیک به سه‌چهارم آن‌ها در حال استفاده از رایانش ابری یا آزمایش این تکنولوژی هستند. علاوه‌بر این، احتمال می‌رود ۹۰ درصد از این کسب و کارها در سه سال آینده به مشتریان رایانش ابری تبدیل شوند.

با وجود استقبال کنونی از رایانش ابری در حوزه‌ی کسب و کار، باید به‌خاطر داشت که اغلب این کسب‌و‌کارها صرفا از رایانش ابری به‌منظور جایگزینی برای رویه‌های اداری قدیمی خود استفاده می‌کنند و تنها ۱۶ درصد از آن‌ها از رایانش ابری به منظور ایجاد نوآوری در کسب و کار خود بهره می‌برند.

دلیل استقبال عمده‌ی کسب و کارها از رایانش ابری، مزایایی است که این فناوری با خود به‌همراه دارد. یکی از این مزایا انعطاف‌پذیری رایانش ابری است که به کاربران اجازه می‌دهد در هر زمان به تناسب نیاز خود منابعی را خریداری کنند؛ همین مسئله به کاربران کمک می‌کند تا از هزینه‌های اضافی برای منابعی که نیاز چندانی به آن‌ها ندارند خلاص شوند. یکی از مثال‌های قابل توجه در این زمینه‌، سرویس استریم ویدئوی نتفلیکس است؛ این شرکت از سرویس‌های ابری آمازون استفاده می‌کند. نتفلیکس در ساعات اوج استفاده‌ی تماشاگران از سرویس خود، منابع ابری بیشتری را مورد استفاده قرار می‌دهد و در ساعات دیگر از منابع کمتری بهره‌برداری می‌کند.
علاوه‌بر انعطاف‌پذیری، ارائه‌ی ابزارهای تحلیلی یکی از برتری‌های رایانش ابری است. یکی از کسب و کارهایی که با کمک رایانش ابرای بهره‌وری خود را افزایش داده، وب‌سایت Etsy است که به خرید و فروش کالاهای دست‌ساز می‌پردازد. به‌لطف فناوری ابری، Etsy می‌تواند داده‌های مربوط به خرید و فروش کالاهای خود را تحلیل و پیشنهادات متناسب را به کاربرانش ارائه کند.

لازم به توضیح است که مفهوم صنعت به صنایع تولیدی محدود نیست بلکه بخش‌های خدماتی نظیر صنعت بانک‌داری و بیمه را نیز شامل می‌شود. در حال حاضر، کاربردهای صنعتی رایانش ابری بیشتر به امور اداری نظیر پیام‌رسانی و برنامه‌ریزی محدود می‌شود. دلیل این مسئله نیز برخورد محتاطانه اغلب صنایع با مقوله‌ی رایانش ابری است. اغلب شرکت‌های صنعتی تلاش‌ می‌کنند تا پس از بررسی مزایای رایانش ابری در حوزه‌ی کاری خود، پیرامون استفاده از این تکنولوژی تصمیم‌گیری کنند.

صنعت بانک‌داری از جمله صنایعی است که استفاده از رایانش ابری را شروع کرده‌است. به‌دلیل اهمیت امنیت و بهره‌وری در حوزه‌های مالی، نگرانی‌هایی در مورد امنیت رایانش ابری، موانع قانونی داخلی و بین‌المللی و کارایی این فناوری وجود دارد. اغلب صنایع، در حال حاضر از سرویس‌های نرم‌افزاری رایانش ابری در امور اداری خود بهره‌ می‌برند؛ برای مثال می‌توان به صنعت بیمه اشاره کرد. خودکارسازی ارائه‌ی خدمات به مشتریان و پردازش و بررسی خودکار درخواست‌های آنان از مزایای رایانش ابری در این صنایع است. همچنین، شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و چند ملیتی از رایانش ابری جهت مدیریت منابع‌ انسانی خود در مقیاس جهانی استفاده می‌کنند.

در مقابل، برخی صنایع پیشرفت بیشتری در زمینه‌ی استفاده از رایانش ابری نشان داده‌اند. برای مثال، رسانه‌ها از خدمات زیرساختی و پلتفرمی رایانش ابری جهت مدیریت و پخش محتوا و همچنین تحلیل داده‌ استفاده می‌کنند. صنایع تولیدی نیز در امور مدیریتی، تحقیق و توسعه و ارائه‌ی خدمات پس از فروش به رایانش ابری روی آورده‌اند. به‌کمک رایانش ابری، انجام تحلیل‌های صنعتی ساده‌تر شده است؛ در کنار آن، ارسال سفارشات و انجام هماهنگی‌های میان تولیدکنندگان، تامین‌کنندگان قطعات و مشتریان نیز آسان‌تر و سریع‌تر از گذشته است.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
اثرشلاقی (BULLWHIP EFFECT) چیست؟

🔴یکی از زمینه های تحقیقاتی در زنجیره تامین اثر شلاقی (BULLWHIP EFFECT) است.اثر شلاقی یکی از دلایل اصلی ناکارامدی زنجیره تامین است .

✔️تقویت تغییرپذیری تقاضا از پایین زنجیره به سمت بالای زنجیره را اثر شلاقی می نامند.

🔵دلیل اصلی این طرز اسم‌گذاری این است که تقویت تغییرپذیری در تقاضا غیرخطی است.یعنی تغییری کوچک در تقاضای مشتری نهایی به صورت چند برابر خود را در تقاضای کارخانه نشان می دهد. درست مانند یک شلاق که اگر نوسان کمی در سر آن ایجاد کنید در انتهای شلاق این نوسان بسیار بیش از نیروی اولیه تشدید می شود.

⚪️به طورکلی هرچه کمپانی ازنظر زمان تحویل (LEAD TIME) از مشتری نهایی دورتر باشد، تغییرات تقاضا بزرگتر خواهدبود. این تاثیر موجب ناکارامدی در زنجیره تامین می شود چرا که باعث افزایش هزینه تامین مواد و پایین آوردن توان رقابتی خواهدشد. اثر شلاقی از سه جنبه بر روی زنجیره تامین تاثیر منفی می گذارد :

1. ظرفیتها
2. تغییر در سطح موجودی
3. سطح بالای ذخیره احتیاطی

بنابراین، یک موضوع مهم در زنجیره تامین غلبه بر اثر شلاقی است.


⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 صنعت 4.0

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
2025/07/08 16:10:07
Back to Top
HTML Embed Code: