Telegram Web Link
🔖فرشاد مومنی در گفتگو با ایلنا تشریح کرد: چرا رژیم پهلوی سقوط کرد؟

📌 رییس موسسه دین و اقتصاد گفت: شاه در مصاحبه با روزنامه کیهان به تاریخ سوم آبان ۱۳۵۵ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر دوباره درآمدهای ارزی افزایش یابد چه می‌کنید؟ پاسخ می‌دهد، دیگر آن را آتش نخواهیم زد. این در واقع یکی از حیرت انگیزترین اعترافات شاه محسوب می‌شود و به نظر می‌رسد باطل سحر تمام دیدگاه‌های طیف سلطنت‌طلب و شاید کل مخالفان انقلاب اسلامی باشد که سقوط شاه را به عوامل بیرونی نسبت می‌دادند فرشاد مومنی در در واکاوی ریشه عوامل اقتصاد و سیاسی فروپاشی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: به طور کلی در سالگرد دهه فجر و ایام پیروزی انقلاب اسلامی ذهن‌ها به چرایی و چگونگی فراز و فرودهایی برمی‌گردد که هر از چندی در ایران اتفاق می‌افتد و آنچه مهم است اینکه ما صرف نظر از نقش‌ها و داوری‌های خود این پرسش را مطرح کنیم که آیا می‌توانیم از این فراز و فرودها...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4634

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔹 سخنرانی آقای دکتر محمد قاسمی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🔹تحت عنوان: بودجه ۱۳۹۹: مجلس و دردهای کهنه
🔹 زمان پنج شنبه : ۲۴ / ۱۱ / ۹۸ ساعت ۱۴ الی ۱۶
🔹 مکان : سالن اجتماعات موسسه دین و اقتصاد
📚 تاریخ مختصر اوپک اثر روح اله کهن هوش نژاد منتشر شد

🔸 انتشارات نهادگرا وابسته به موسسه مطالعات دین و اقتصاد منتشر کرد

🟧 این کتاب تجارب گذشته حاصل از فعالیت های اوپک به ویژه تجارب مربوط به دهه 1970، کاهش تولیدات و جهش قیمت نفت را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. علیرغم کشمکش و رقابت ذاتی بین کشورهای تولیدکننده عضو اوپک و سایرین، درس‌هایی از ارتباط متقابل و تعامل آنان نیز وجود دارد. همکاری کشورهای اوپک از دوره اولیه ایجاد با حل اختلافات و گرفتن حقوق ملی از شرکت های چند ملیتی همراه بوده اما از دهه 1970، اوپک توجه خود را به ذخایر نفتی رو به رشد کشورهای غیراوپک معطوف کرده و تماسهایی با گروهی از کشورهای غیراوپک (به ویژه مکزیک، مالزی، برونئی، بریتانیا، نروژ، روسیه و برزیل) برقرار شده است.

📍 تاریخ مختصر اوپک، روح اله کهن هوش نژاد، انتشارات نهادگرا، چاپ اول ۱۳۹۸، ۱۵۳ص

📌شماره تماس انتشارات نهادگرا : ۸۸۹۰۵۶۰۷

@dinoeqtesad
🔖عبدالناصر همتی: مراقب شگرد دلالان ارز در تبلیغات FATF باشید

📌 عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه تصمیم آتی FATF اعم از تمدید یا عدم تمدید نمی تواند تاثیر قابل توجهی بر شرایط ارزی ایران داشته باشد، نسبت به جوسازی سودجویان و سفته‌بازان برای تحت تاثیر قرار دادن بازار ارز هشدار داد. در روزهای اخیر در بازار ارز دلالان و سفته بازان به بهانه نزدیک شدن به اواخر بهمن ماه و همچنین جلسه پیش روی FATF که احتمالا در مورد وضعیت ایران نیز تصمیم گیری خواهد شد، جوسازی کرده و از احتمال افزایش قیمت دلار در بازار با ورود ایران به لیست سیاه FATF خبر می‌دهند، در این شرایط برخی با انتظار افزایش قیمت ارز، تحریک به خرید در بازار می‌شوند. این در حالی است که عبدالناصر همتی- رئیس کل بانک مرکزی - در تازه‌ترین پست اینستاگرامی خود نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت که مردم مراقب باشند که با شگرد جدید...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4612

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖لزوم تشكيل لویی جرگه اقتصاددانان ایران

دکتر لطفعلی بخشی
(عضو بازنشسته هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه تهران)

📌امروزه تعداد استادان رشته اقتصاد در دانشگاه‌ها بیش از هزار نفر برآورد می‌شود و تعدادی بیش از آن با درجات تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری در رشته اقتصاد در بخش دولتی و خصوصی فعال‌ هستند.بیش از صد نشریه اقتصادی به‌ صورت روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه و نشریات علمی -پژوهشی و علمی- ترویجی در کشور انتشار می‌یابد و سایر نشریات نیز معمولا بخش اقتصادی دارند. علاوه بر آنها، رادیو اقتصاد و رسانه‌های تصویری اقتصادی و صدها گروه اقتصادی در شبکه‌های اجتماعی را باید به این جمع افزود. با وجود چنین گستردگی در آموزش، استادان، کارشناسان و نشریات و رسانه‌های اقتصادی، شاهد آن هستیم که این ظرفیت عظیم کارشناسی برای چاره‌جویی و حل مشکلات و معضلات اقتصادی کشور کمتر به بازی گرفته می‌شوند.ا....

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4587

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
📌چند درصد اروپایی‌ها در خانه کار می‌کنند؟

📌تا پایان سال ۲۰۱۸ شمار شاغلان ۱۵ تا ۶۴ ساله اروپا که دارای مشاغل خانگی هستند به ۵.۲ درصد رسیده که این رقم تنها ۰.۲ درصد بیشتر از رقم ثبت شده در سال ۲۰۱۷ بوده است.
@isiew
🔖پیش‌بینی ارز در هفته‌های آینده از زبان کامران ندری

📌 یک اقتصاددان معتقد است: طی هفته‌های آینده و پیش از تشکیل جلسه FATF، بازار ارز با فشار بیشتری برای افزایش قیمت مواجه خواهد شد و احتمال این که در جلسه اسفند ماه این معاهده تعلیق ایران تمدید نشود به نسبت بالاست.

📌 طی دو هفته آینده احتمالا دو رویداد سیاسی اتفاق می‌افتد که می‌تواند بازارهای مالی را متاثر کند. اولین رویداد انتخابات است که در روز دوم اسفند ماه برگزار می‌شود و پس از آن جلسه FATF برای تصمیم‌گیری در خصوص عضویت ایران در این پیمان بین‌المللی تشکیل خواهد شد؛ با وجود این دو اتقاق آینده بازار ارز در چند هفته آینده چگونه خواهد بود؟

📌 کامران ندری، اقتصاددان در این خصوص گفت: یک عامل مهم در روند بازار ارز تصمیمی است که FATF درباره نظام مالی ما می‌گیرد. این تصمیم دو اثر می‌تواند داشته باشد، اول این که به صورت واقعی تا چه اندازه موانعی برای نظام مالی ما ایجاد می‌کند...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4669

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖کیاموتورز کره‌جنوبی و صنایع موشکی کره‌ی شمالی: تفاوت‌ها و اشتراک‌ها

علی دینی ترکمانی

🔹 شرکت خودروسازی کیاموتورز ، نیز، به علت تحریم‌ها ناچار از قطع همکاری با سایپا شد. خروج این شرکت از صنعت خودروسازی ايران، بهانه‌ای است برای طرح یک پرسش مهم: چرا کشورهایی چون کره‌ی شمالی و روسیه، به رغم دسترسی به فناوری پیشرفته نظامی و اتمی، در صنایع دیگری چون خودرو، در مقایسه با کشوری چون کره جنوبی بدون قدرت اتمی، بسیار ضعیف هستند؟

🔹 هیوندایی و کیاموتورز، دو غول بزرگ خودروسازی کره جنوبی هستند. ارزش برند هیوندایی بیش از سوباروی ژاپن، فراری ایتالیا و تسلای آمریکاست. ارزش برند کیاموتورز نیز بیش از بیوک امریکا، سوزوکی ژاپن و فیات ایتالیاست. ترکیب گروه هیوندایی و کیا موتورز، یکی از غول‌های بزرگ پیشران تحولات فناورانه در صنعت خودروسازی جهان را بوجود اورده است. کره‌ی شمالی که هیچ، حتی لادای روسیه قادر به رقابت با صنعت خودروسازی کره جنوبی نیست. صنایع نظامی و موشکی، مبتنی بر دانش علمی و فنی سطح بالایی...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4512

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖محسن رنانی: ایران، جامعه بی کودکی

✍️محسن رنانی
(عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان)

🔹 اگر در یک عبارت بخواهم بگویم که ایرانیان چرا توسعه نیافته‌اند، باید پاسخ را در این عبارت جست و جو کردکه «ما جامعه بی کودکی هستیم». در واقع جامعه ایرانی،جامعه فاقد کودکی بوده است و به همین علت فرایند توسعه در جامعه ما شکل نگرفته است، چون ما ایرانیان از نوزادی به پیری رسیده ایم. جامعه ایرانی جامعه‌ای است که بدون گذار از دوره کودکی، بزرگ، پیر و فرسوده می‌شود. ایرانیان دوره مدرن (البته به دور از استثناها) بدون اینکه کودکی را دریافته باشند به بزرگسالی قدم نهاده اند.

🔹ایرانی‌ها به لحاظ شخصیتی، کودکی را خوب درنیافته‌اند و به لحاظ اجتماعی هم جامعه بی‌کودکی هستند. در کنار افراد بی‌کودکی، ما خانواده بی‌کودکی و مدرسه بی‌کودکی هم داریم. و البته نظام سیاسی ما نیز یک نظام بی‌کودکی است. من در پژوهشی که قبلا منتشر شده است، به نشانه‌های پیری نظام سیاسی اشاره...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4657

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖عبدالناصر همتی: بود و نبود FATF تاثیر زیادی در اقتصاد ما ندارد

🔹 رئیس بانک مرکزی گفت: بودن و نبودن FATF تاثیر زیادی در اقتصاد ما ندارد و اگر همه تمرکز خود را بر روی FATF بگذاریم شاید خیلی چیزها را از دست بدهیم. ما تلاشمان را بدون توجه به سایر مسائل انجام می‌دهیم و امیدواریم که اوضاع اقتصاد بهتر شود.

🔸عبدالناصر همتی راهپیمایی امسال را بسیار پرشور دانست و گفت: ما باید قدردان مردم باشیم.

🔹 وی همچنین در سوالی درباره FATF و اینکه گفته می‌شود در صورت عدم تصویب آن کشورهای خارجی دیگر مانند چین و روسیه هم با ایران همکاری نخواهند کرد، گفت: نظر ما درباره تصویب شدن FATF مثبت است اما واقعیت این است که امروزه ما بسیاری از مبادلات خارجی، پولی و مالی خود را با روش‌های غیرتحریمی انجام می‌دهیم. همتی ادامه داد: بانک‌های مهم دنیا اصلا با ما کار نمی‌کنند. از این نظر، بودن و نبودن FATF خیلی تاثیری در اقتصاد ما ندارد و اگر همه تمرکز خود...

👈 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4664

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🇮🇷 شب صنعت ملی به مناسبت یکصدمین سال تولد میر مصطفی عالی نسب با همکاری موسسه مطالعات دین و اقتصاد ، مجله بخارا ، گروه مدیریت خانه اندیشمندان علوم انسانی و نشر نهادگرا برگزار میگردد
❇️ با سخنرانی :
🔸سید محمد بحرینیان
🔸سید محمد رضا بهشتی
🔸علی رضا قلی
🔸فرشاد مومنی
🔸علی دهباشی
❇️ زمان : سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت پنج بعد ازظهر
❇️ مکان : خیابان استاد نجات اللهی، خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، تالار فردوسی
🔖اختصاص منابع چند ده هزار ميلياردي به خسارت حوادث طبيعي در سال جاري؛ كافي يا ناكافي؟

🔹 رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با یادآوری استان‌هایی که از ابتدای سال جاری از سیل تاثیر گرفتند، عنوان کرد: امسال ۲۱ هزار میلیارد تومان به استان‌های درگیر سیل خسارت وارد شده که تا این لحظه دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان برای جبران این خسارات پرداخت کرده است و همچنین در خصوص فوت‌شدگان در سیل تا پایان ماه جاری پیگیری خواهیم کرد تا پول دیه این جانباختگان به خانواده‌های آنها پرداخت شود.

🔸 "محمدباقر نوبخت" ۱۷ بهمن‌ماه در نهمین جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان در شهرستان عنبرآباد گفت: نفت، مالیات، فروش اوراق و اسناد مالی سه منبع پرداخت‌ها هستند که درآمدی از آنها کسب می‌شود تا آن را برای امور عمرانی و جاری هزینه کنیم که در این بین تنها منبع مالی قابل اعتکای کنونی دولت مالیات است.

🔹 وی ادامه داد: معمولا در ۴ یا ۵ استان مقدار تعیین شده مالیات، وصول می‌شود و در بقیه استان‌های که واحدهای...

📌 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4605

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖معوقات بانكي، رشد اقتصادي و رشد بورس از زبان وزير اقتصاد

🔹 وزیر اقتصاد اعلام کرد: تاکنون ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام و ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان املاک بانک‌های دولتی فروخته شده است.

🔸 فرهاد دژپسند: با اشاره به اینکه اصلاح نظام بانکی جزو اولویت‌هاست، افزود: برنامه عملیاتی در این زمینه طراحی و برای رئیس جمهور ارسال کردیم. وی گفت: بخش قابل توجهی از اموال مازاد بانک‌ها یعنی حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان ناشی از ضبط وثیقه‌های بانکی بوده است.

🔹 وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: حدود دو هزار میلیارد تومان تقاضا برای خرید این اموال وجود دارد که از این رقم هزار میلیارد تومان در حال نهایی شدن است.

🔸دژپسند درباره ساماندهی شعب بانکی هم گفت: بانکداری سنتی باید به بانکداری دیجیتال تبدیل شود و این موضوع اکنون جزو شاخص‌های ما در ارزیابی بانک هاست. وی افزود: زمانی که بانکداری دیجیتال شکل بگیرد نیاز به شعب کاهش و خدمات با هزینه تمام شده کمتر، افزایش می‌یابد. دژپسند...

📌ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4667

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖مازوکاتو می‌گوید سرمایه‌داری اصلاح‌پذیر است. آیا کسی به حرف او گوش می‌دهد؟

📌موفقیت هیچ‌وقت حاصل نبوغ فردی نبوده است، موفقیت در اصلاحات اقتصادی هم مستثنی نیست بزرگترین دغدغۀ نظام‌های اقتصادی مرسوم خلقِ ثروت است و در مقابل، اصلی‌ترین راهبرد منتقدان نظام اقتصادی حاکم، بازتوزیع ثروت است. ماریانا مازوکاتو، اقتصاددانی که این روزها به یکی از مشهورترین چهره‌های این رشته تبدیل شده است، می‌گوید دلیل اینکه اقتصاد اصلاح نمی‌شود، همین است. بااین‌حال، از نظر او می‌توان اشکالی از فعالیت اقتصادی و سیاسی را تعریف کرد که این دو گروه ناسازگار را به هم برساند و اقتصادی بسازد که در عین خلق ثروت، مترقی و پایدار باشد.

🔹جوآو مدیروس، وایرد — ماریانا مازوکاتو ثابت کرده است که محرک اصلی نوآوری، نه نوابغ یکه و تنها، بلکه سرمایه‌گذاری دولتی است. او اکنون مشغول همکاری با دولتِ انگلستان، اتحادیۀ اروپا و سازمان ملل متحد است تا رویکرد بلندپروازانه‌اش را در بزرگ‌ترین چالش‌های دنیا به کار بگیرد. ایده‌ای که ماریانا مازوکاتو را به یکی از اثرگذارترین اقتصاددانان دنیا...

📌ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4714

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
💢در سال 1820، 94 درصد جمعیت جهان زیر خط فقر زندگی می کردند
💢در سال 1990، 35 درصد.
💢در سال 2015، 9.6 درصد.
💢اکنون: 7.7 درصد.

🔸فقر مطلق (extreme poverty): درآمد زیر 1.9 دلار در روز.
@isiew
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#ویدئو

ویدئوی نشست پیامدها و نتایج سی‌سال سیاست تعدیل ساختاری در ایران

#فرشادمومنی
#حسین_راغفر
#علی_دینی_ترکمانی


@isiew
🔖نابرابری ملت ها

📌این کتاب می‌کوشد شرح دهد هیچ مقصد قطعی و ازپیش‌تعیین‌شده‌ای برای هیچ ملتی وجود نداشته و ندارد. نه رفاه سرنوشت محتوم یک ملت است و نه فقر، و در رسیدن به یکی از این دو مقصد یا احتمالاً سایر مقاصدی که در طیف بین این دو قرار می‌گیرند، عوامل بسیاری دست‌اندرکارند، و با تغییر هر عامل، احتمال تغییر مسیر حتی از اساس وجود دارد.

👈ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4686

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
🔖جبر نهادی در پرواز ابدیت!

محمود اولاد
🔹 عجم اوغلو در کتاب معروف چرا ملتها شکست میخورند، توضیح میدهد که دلیل عقب ماندگی و عدم توسعه برخی جوامع نسبت به جوامع دیگر، جبر جغرافیایی نیست بلکه تفاوت در نهادهای خوب و بد است! او مثالهای متعددی از شهرها و‌ کشورهای مختلف مانند شهر نوگالس مکزیک و آمریکا یا آلمان شرقی و غربی می آورد که در عین جغرافیای یکسان، از سطح توسعه یافتگی متفاوت برخوردارند و دلیل آن را تفاوت نهادی یا همان قوانین و مقررات و عرفهای رسمی و غیررسمی می داند!

🔸 آمارتیاسن نیز از ارتقا قابلیتها سخن میراند که دامنه انتخاب افراد را گسترش میدهد و آنها میتوانند “آزادانه” انتخاب کنند. ارتقای قابلیتها، گزینه های انتخاب را بیشتر میکند که فرد مجبور به انتخاب “تک گزینه” یا انتخاب بین “بد و بدتر” نشود!

🔹 اما به نظر میرسد ما دچار یک جبر نهادی شدیم! کسانی در داخل کشور، مدام در حال محدود کردن گزینه های...

📌ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4681

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
کاهش ۷۵ درصدی واردات ایران از فرانسه

🌀 در نتیجه تحریمها و فشار آمریکا، صادرات فرانسه در سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۷ میلادی (قبل از تحریم ها) با ۷۵ درصد کاهش از ۱۶۹۰ به ۴۲۰ میلیون دلار سقوط پیدا کرد.

🌀 کاهش صادرات فرانسه به ایران برای چهارماهه پایانی و ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۷ میلادی، به ترتیب ۸۰ و ۸۶ درصد بود.

#تجارت_خارجی #تحریمها

@isiew
@EconomySoltani
🔖اقتصاد جدید: «تجربه‌گرایی» و «تحلیل داده»، جای ایمان به بازار آزاد را خواهد گرفت

🔹 علم اقتصاد در حال از سر گذراندن یک تغییر پارادایمی است این نام‌ها را به خاطر بسپارید: دنی رادریک، گابریل زاکمن، توماس پیکتی، امانوئل سائز، استر دافلو، آبیجیت بنرجی، مایکل کریمر. گروه جدیدی از اقتصاددانان جوان این رشته را تکان داده‌اند.

🔸 تقریباً روشن است که یک تغییر پارادایمی در پیش خواهد بود. ایمانِ ساده‌انگارانۀ اقتصاد به بازار، که مدت‌هاست آماج نقد کنشگران اجتماعی بوده است، حالا با تکنیک‌های جدید تحلیل داده، دارد طرفداران خود در اقتصاد را نیز از دست می‌دهد.

🔹 اجماع جدیدی در حال شکل‌گیری است: نابرابری مضر است، همه‌جا و برای همه‌چیز جان کسیدی، نیویورکر — در طول این سال‌ها، از اقتصاددانان دانشگاهی به خاطر تکیه بر مدل‌های غیرواقعی بسیار انتقاد کرده‌اند و بعضی اوقات من هم از جملۀ این منتقدان بوده‌ام. «زوال اقتصاد» عنوان یکی از نخستین مطالبی بود که برای نیویورکر نوشتم و سال ۱۹۹۶ انتشار رسید. پس از بحران اقتصادی جهانی در ۲۰۰۸، کتاب کوچکی نوشتم...

📌 ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=4733

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
2025/07/04 14:28:19
Back to Top
HTML Embed Code: