Telegram Web Link
مجموعه سخنرانی های حرم مطهر امام رضا علیه السلام
اداره توليدات فرهنگي
🌹خداوند ۴ چیز را در ۴ چیز دیگر قرار داد....

سخنرانی های کوتاه آموزنده را در #حورا بشنوید🌼

#ویس‌های_آموزنده
#درس‌_زندگی
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌼
🍀 @jadhora
🌼
🍀🌼🍀🌼🍀🌼🍀🌼
🥀▪️ام‌البنین سلام‌الله علیها


یا ام البنین، رحمت خدا بر شما باد!
نیک همسری برای علی علیه السلام بودی؛
هم او که به برادرش عقیل فرمود: زنی را به همسریم اختیار کن که فرزندانی شجاع برایم به دنیا آورد و «عقیل»، نام تو را بر زبان آورد که شجاع تر از پدران تو، در عرب نبوده است.

و تو، چهار پسر رشید برای علی علیه السلام آوردی تا دوست داران فرزندان زهرا علیهاالسلام باشند و فدائیان حسین علیه السلام در روز عاشورا.

اگر تو نبودی، چگونه در کربلا، «عباس» دلاور، علمدار دلیر حسین می شد که یزید، لعنت خدا بر او باد ـ از شجاعت او در نگهداری عَلَم در شگفت مانده بود؛ آن جا که دید بر پیکر علم سپاه حسین، تیر بسیار نشسته، مگر جای دست های علمدار. حیرت زده پرسید: این عَلَم در دست چه کسی بوده است، که با این همه تیر، علم را رها نکرده است؟

ای بانوی شرافت و ادب! کرامت تو را می شود در زلال آیینه اباالفضلت دید؛ آن جا که امان نامه شیطان را به سینه خاک کوبید و گفت: حیرتا! زاده ام البنین امان داشته باشد، اما میوه نازنین رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم زاده زهرای مطهّر، امان نداشته باشد؟

اگر تو همسر امیرالمؤمنین نبودی، چه کسی ماه بلند بالای بنی هاشم را به دنیا می آورد، که از طلعت زیبا و جمال دل آرایش، عرب، انگشت حیرت به دندان می گزید؟

بانوی بافضیلت بودی که ابوالفضل را چنان تربیت کردی، تا پشت و پناه حسین و لشگرش باشد و از کشته های دشمن، پشته بسازد.

مرحبا به مادریت، ای مادر ادب! که به نوباوگان خویش فرمودی: از سر ادب. به گل های زهرا علیهاالسلام ، «آقا و مولا» خطاب کنند، نه «برادر». خدا تو را رحمت کند.

هنوز صدای مرثیه هایت در بقیع، در گوش زمان جاری است:

دیگر به من «مادرِ پسران» نگویید؛ چون مرا به یاد شیران قوی پنجه ام می اندازید. من پسرانی داشتم که مرا به نام آنها، «ام البنین» می خواندند.

اما اکنون دیگر برای من پسری نمانده است؛ چهار فرزندم، همچون عقابان تیز پنجه بودند که با مرگ سرخ، زندگی را وداع گفتند.

ای مادر وفا، که روح شریف چهار پسر وفادارت ـ «عباس و جعفر و عثمان و عبداللّه » تجلی گاهِ وفای تو به علی علیه السلام و اولاد علی علیه السلام گردید.

که وفای آنان، درخششی از وفای تو بود!

آیا از شجاعت پدرانت که در رگ های تو جاری بود و از شرافت و فضیلتی که در تو می جوشید، غیر از این انتظار می رفت که فرزندت، قمر بنی هاشم، عبّاس رشید باشد که بر فوج اهریمنان تاخت.

#حورا
#مادر_ادب
#ام_البنین
#کارگروه_زنان_و_خانواده


🥀 @jadhora
▪️
🥀▪️🥀▪️🥀▪️🥀
لازم نیست اعدامش کنید

غیرت...

🔺️شاید نزدیک ترین خاطره شما از این واژه شنیدنِ جملهِ "این ساعت تنها نمیشه بری بیرون" یا "قبل تاریکی هوا برگرد" باشد. شاید هم حادثه ای دلسوز و دلخراش که به بهانه حفظ آبرو و غیرت، به قیمت جان یک انسان تمام شود.
با این نوع نگاه به نظر می رسد غیرت ابزاری برای کنترل گری و ایجاد محدودیت و گاهی نوعی ظلم است.


اما غیرت، این واژه پر چالش، چیست؟

🔅به گفته علامه طباطبائی، غیرت حالتی فطری و غریزی است که همه انسان ها واجد آن هستند.
واژه غیرت در اصل از تغییر و تغیّر گرفته شده است و باعث می شود انسان، آن گاه که دین، آبرو، جایگاه، ناموس، مال، کشور و اموری که نزد او محترم است در خطر بیند از حالت عادی خارج شود و آماده دفاع گردد.

🔺️غیرت در واقع نوعی حساسیت است،حساسیتِ برخاسته از حس مسئولیت.و هرکس نسبت به هرچیز که مسئولیت دارد باید حساسیت هم داشته باشد.
با این تعریف،غیرت احساس مسئولیت مدیران و نمایندگان در قبال زیر دستان و مردم و جامعه است؛
غیرت نیروی مدافع از جان و مال و ناموس و ایمان در برابر هجوم بیگانگان است؛
غیرت احساس مسئولیت معلم در قبال آموزش دانش آموزان است؛
غیرت احساس مسئولیت در برابر پدیده های شوم اجتماعی است؛
غیرت احساس مسئولیت والدین در قبال تربیت فرزندان است.

🔺️در فرهنگ معین غیرت به معنای رشک بردن، جرئت و ناموس پرستی است.
در زبان عربی غیرت به معنای حسادت، حمیت، تعصب، مناعت و شرافت نفس می باشد.
گویا در فرهنگ لغت اولین معنایی که برای غیرت به کار می رود حسادت است.
غیرت صفت پسندیده ای است اما حسادت خیر.


پس تفاوت غیرت و حسادت در چیست؟

🔅شهید مطهری در این باره می نویسد:
حسادت و غیرت دو صفت کاملا متفاوت اند و هر کدام ریشه ای جداگانه دارند.
ریشه حسادت خودخواهی است و از غرایز و احساسات شخصی می باشد، ولی غیرت یک حس اجتماعی و نوعی است و فایده و هدفش متوجه دیگران است.

🔅مرحوم ملا احمد نراقی (ره) در این باره می نویسد:
حسادت عبارت است از تمنای زوال نعمتی از برادر مسلمان خود که به صلاح او باشد،و اگر زوال چیزی را از کسی خواهد که صلاح او نباشد، آن را غیرت گویند.

🔺️تا اینجا دانستیم که غیرت با حسادت تفاوت دارد و اینکه تنها منحصر به ناموس و آبرو نیست.
همچنین به نظر می رسد که غیرت تنها منحصر به مردان هم نیست،
اما در حوزه مسائل جنسی غیرت برای زنان درنظر گرفته نمی شود.

🔅امام باقر (ع) می فرمایند:
خداوند غیرت را برای زن قرار نداده است و فقط برای مرد قرار داده است.

🔅علامه طباطبائی در این باره می نویسد:
غیرت جنسی در مردان یک غریزه است یعنی هنگامی که به حریم شخصی یا ناموسی فردی تجاوز شود، به طور طبیعی وبدون محاسبه گری، حالت وی دگرگون می شود. هرچند پس از این دگرگونی، برای رویارویی با شخص متجاوز، راه های دفاع را محاسبه گرانه برمی گزیند.
اما فقدان خاستگاه طبیعی برای غیرت در زنان به این لحاظ است که زن در مواجهه با ارتباطات جنسی همسرش از ابتدا محاسبه گرانه و با توجه به عواقب امور، تحقیر شدن در برابر مردم، کم شدن سهم الارث و بهره اقتصادی واکنش نشان می دهد نه به طور غریزی.

🔺️پس در زنان غیرت جنسی خاستگاه فطری ندارد ولی سایر انواع غیرت فطری است. البته که از تاثیر تربیت در ظهور و بروز غیرت نیز نمی توان چشم پوشید.


#غیرت
#نشریه_حورا
#شماره_دوم
#کارگروه_زنان_و_خانواده
#جامعه_اسلامی_دانشجویان


🌹 @jadhora
🍃
🌹🍃🌹🍃🌹
حورا
لازم نیست اعدامش کنید غیرت... 🔺️شاید نزدیک ترین خاطره شما از این واژه شنیدنِ جملهِ "این ساعت تنها نمیشه بری بیرون" یا "قبل تاریکی هوا برگرد" باشد. شاید هم حادثه ای دلسوز و دلخراش که به بهانه حفظ آبرو و غیرت، به قیمت جان یک انسان تمام شود. با این نوع نگاه…
دانستیم که گاهی غیرت با حسادت اشتباه گرفته می شود و گاهی هم غیرت با تعصب بیجا اشتباه گرفته می شود. گاهی افراط و تفریط هایی به نام غیرت رخ می دهد که مورد قبول اسلام نیست.

🔅امام علی (ع) در نامه ۳۱ نهج البلاغه می فرمایند:
بپرهیز از غیرت نشان دادن بیجا که درستکار را به بیمار دلی و پاکدامن را به بدگمانی رساند.

در حقیقت آن قدر از غیرت و تعصب که مطابق با فطرت است حق است ولی شاخ و برگ که اقوام به آن داده اند باطل است.
خداوند به غیرت و تعصب رنگ خدایی و توحیدی داده است یعنی هر جا تعصب ورزیدن خداپسند باشد، باید تعصب ورزید و هر جا نباشد، نباید اعمال شود.
پس نمی توان کج فهمی هایی که گاه با اثر بر غیرت به صورت کج روی ظهور می کند را با انتساب به غیرت امری فطری خواند و پذیرفت.

🔺️در نهایت باید گفت، غیرت یکی از تفاوت های روانی مردان و زنان است. همانطور که در دعاها (در روابط دو جنس) برای زنان حیا در خواست می شود برای مردان غیرت در خواست می شود، چرا که ترکیب این دو، جامعه را حفظ می کند. در چنین موضوعات مهمی هر چه مفاهیم روشن تر و واضح تر تبیین شود، خطا در معنا و مفهوم و عمل به آن کمتر است.

ظاهرا تنها چیزی که با اتکای بر آن می توان مرز غیرت را از افراط و تفریط های منتسب به آن جدا کرد عقل آدمی است و انسان هم که جایز الخطا!
آیین و سنن و رسوم مختلف نشان دهنده غنای فرهنگی یک جامعه است، اما آنگاه که رسوم و سنت ها در تعارض با ارزش های بالاتر قرار گیرند، شاید نمود غیرت در آن باشد که با آن مخالفت کرد، همانگونه که پیامبر اکرم (ص) چنین می کرد.

🔺️شاید بهترین معنا و تعریف برای غیرت این باشد که در برابر اشتباه و انحراف سکوت نکنیم.در این صورت است که جامعه به تعالی می رسد.

ملیکا رضائی

#غیرت
#نشریه_حورا
#شماره_دوم
#کارگروه_زنان_و_خانواده
#جامعه_اسلامی_دانشجویان

🌹 @jadhora
🍃
🌹🍃🌹🍃🌹
🌸 قصد داریم به مناسبت دهه فجر هرچند اندک، با جایگاه زن در اندیشه امام خمینی آشنا بشیم...

🔺️با ما همراه باشید...

دهه فجر مبارک🌱🌷

#حورا
#دهه_فجر
#جایگاه_زن_در_اندیشه_امام
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌸 @jadhora
🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
1️⃣

🌱 به اسم آزادی...آزادی را از زن و مرد سلب کردند. زن ها و جوانان ما را فاسد الاخلاق کردند. شاه برای زن این خاصیت را قائل بود، که شاه می‌گفت زن باید فریبا باشد! البته با آن نظر حیوانی که او داشت؛ با آن نظر جسمانی، مادی، حیوانی پست که او داشت، زن را نظر می‌کرد. باید فریبا باشد! از مقام انسانیت زن را فرو کشید به مرتبه یک حیوان بود، به اسم اینکه برای زن خواهد مقام درست کند زن را از مقام خودش پایین آورد و آن را مثل یک عروسک درست کرد در صورتی که انسان است آن هم یک انسان بزرگ.

زن مربی جامعه است. از دامن زن انسانها پیدا می‌شوند مرحله اول مرد و زن صحیح از دامن زن است. مربی انسانها زن است. سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود زن است زن با تربیت صحیح خودش انسان درست می‌کند و با تربیت صحیح خودش کشور را آباد می کند. مبدا همه سعادت ها از دامن زن بلند می شود.

امام خمینی
۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۸

#حورا
#دهه_فجر
#جایگاه_زن_در_اندیشه_امام
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌸 @jadhora
🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
2️⃣

🌱 زن مبدا همه سعادت ها باید باشد و مع الاسف زن را به صورت یک ملعبه در آوردند این پدر و پسر و خصوصاً این پسر؛ آنقدر جنایات که به زن کردن به مردان نکردند.

زن مبدا همه خیرات است. شما دیدید ما دیدیم که زن در این نهضت چه کرد ما نهضت خودمان را مرهون زنها می‌دانیم. مردها به تبع زنها در خیابان‌ها می‌ریختند تشویق می‌کردند زن‌ها و مردان را. خودشان در صف های جلو بودند. زن یک همچو موجودی است که می‌تواند یک قدرت شیطانی را بشکند... زن در زمان محمدرضا و رضا پهلوی عنصر مظلومی بود و خودش نمی داند. آنقدر که ظلم در این دو زمان شد در زمان جاهلیت معلوم نیست شده باشد. آنقدر که انحطاط برای زنها در این قرن شد معلوم نیست که در قرن جاهلیت شده باشد. در هر دو قرن (جاهلیت و پهلوی) مظلوم بوده‌اند زنها.

امام خمینی
۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۸

#حورا
#دهه_فجر
#جایگاه_زن_در_اندیشه_امام
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌻 @jadhora
🍃
🌻🍃🌻🍃🌻
3️⃣

🌱 اگر روزی باید روز زن باشد چه روزی بالاتر و افتخار آمیز تر از روز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است زنی که افتخار خاندان وحی و چون خورشیدی بر تارک اسلام عزیز می درخشد.

برای زن ها کمال افتخار است که روز تولد حضرت صدیقه را روز زن قرار داده‌اند. افتخار است و مسئولیت.
و من امیدوارم که شما بپذیرید و شما هم به آن وظایفی که باید عمل کنید که هم در میدان تحصیل که یکی از امور مهم است مجاهده کنید و هم در میدان دفاع از اسلام. این از مهماتی است که بر هر مردی بر هر زنی بر هر کوچک و بزرگ جزء واجبات است.

امام خمینی
۱۱ اسفند ۱۳۶۴


#حورا
#ولادت_حضرت_زهرا
#جایگاه_زن_در_اندیشه_امام

🌸 @jadhora
🌱
🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸
4️⃣

🌱 نقش زنان در عالم از ویژگی‌های خاصی برخوردار است که صلاح و فساد یک جامعه از صلاح و فساد زنان در آن جامعه سرچشمه می گیرد زن یکتا موجودی است که می تواند از دامن خود افرادی به جامعه تحویل دهد از برکاتشان یک جامعه بلکه جامعه‌ها استقامت و ارزش‌های والای انسانی کشیده شوند و می تواند بعکس آن باشد.

امام خمینی
۲۵ فروردین ۱۳۶۱

#حورا
#دهه_فجر
#جایگاه_زن_در_اندیشه_امام
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌻 @jadhora
🌱
🌻🌱🌻🌱🌻
🔴 اطلاعیه برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره شورای مرکزی و هیئت نظارت تشکل جامعه اسلامی دانشجویان (جاد) دانشگاه علوم پزشکی اراک:

با توجه به تایید صلاحیت و گزینش #اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و تایید هیئت نظارت پیشین، افراد زیر به عنوان کاندیدهای چهاردهمین دوره انتخابات جامعه اسلامی دانشجویان پذیرفته شدند.

مجموعاً ۱۴ کاندید به ترتیب ذیل:

کاندیدهای شورای مرکزی تشکل

🔶 خانم‌ها

۱- زهرا عیوض

۲- ملیکا رضایی

۳- فاطمه اعتمادی

۴- پریسا قلعه نویی

۵- زهرا سجادی

🔶 آقایان

۶- محسن مهری شاه‌آبادی

۷- محمد قاسمی

۸- حمیدرضا خسروخانی

۹- مصطفی اصغری نسب

۱۰- امیرحسین مرادیانی

۱۱- امیرحسین نجفی

۱۲- امیرحسین حسین آبادی

کاندیدهای هیئت نظارت بر شورا

۱- مهدی دهقانپور

۲- محمدعلی خداوردی

لازم به ذکر است ان‌شاءالله انتخابات شورای مرکزی و هیئت نظارت تشکل جامعه اسلامی دانشجویان در روز یکشنبه مورخ ۱۰ اسفندماه از ساعت ۱۰ صبح الی ۵ بعد از ظهر به صورت مجازی در سامانه آزمون برگزار خواهد شد.

@jad_aums
🍃الفبای پدرانگی


🔘نظام هستی و مدار هم به شرق شده و تمام حقایق آن جلوه ای از صفات باری تعالی است و هر پدیده ای که بیشتر از دیگر پدیده‌ها در ظرفیت و بستر ظهور صفات حق تعالی را داشته باشد به شکل کامل تری آن صفت جلال و جمال را نمایندگی کرده و آن را بروز دهد، مقدس تر است.
این است که حرمت مومن از کعبه بیشتر است.

🔺️حقیقت مادری و پدری نیز جلوه بی نظیر و مقدس از جریان و سریان همین صفات جلالی و جمالی در نظام خلقت و مظاهری از صفات الهی است.


🔸️اما پدر ...
پدر قهرمان است؛
و قهرمان الگوست. اگر خواستید فرهنگ فرد یا جامعه را عوض کنید قهرمان هایش را تغییر دهید.

🔸️پدر پشتوانه است؛
پدر نقطه اتکا است، حمایتگر است، مشوق است، و البته پشتوانه بودن غیر از نازپرورده پروراندن و عابربانک بودن است!
پشتوانه بودن زمینه رشد است، نازپروردگی فرصت رشد را از بین می برد.

🔸️پدر مقتدر است؛
پدر مظهر جلال است، مقتدر است و این قاطعیت پدرانه در جریان تربیت در کنار لطافت مادران بی نهایت لازم موثر و سودمند است.
بدیهی است که اقتدار غیر از خشونت است و بلکه ضد آن است؛ یعنی خشونت، اقتدار را از بین می‌برد، اگرچه در مواقع نادری، برخی مظاهر رقیق قهر و غضب در کار تربیت لازم است.

🔸️پدر پناهگاه است؛
پدر امنیت آفرین است، حریم است، پناهگاه معنوی است، هر فرد از خانواده که با چالشی مواجه شده باید حس کند که آغوش امن و محکم برای رجوع به آن هست و آن آغوش امنیت بخش پدر است.

🔸️پدر مدیر است؛
و مدیر باید مصلحت های کلان را درک کند و اولویت‌ها را بسنجد، مشورت کند و هم افزایی ایجاد کند. اینها همه از ارکان مدیریت است. مدیریت یک فرآیند است و صرفاً تصمیم‌گیری نیست و خودرائی و دیکتاتوری ضد مدیریت است. اصلاً مدیر زیرک خیلی از تصمیمات را نمی‌گیرد، واگذار می‌کند تا آنجا که کلیدی تر است حرفش بیشتر شنیده شود.

🔸️پدر مسئول است؛
پدر سرپرست است، در موارد اختلافی و آنجا که نهایتاً باید یک تصمیم اجرایی شود، مدیر بعد از مشورت تصمیم می گیرد، اما به همین دلیل، مسئولیت عواقب تصمیمات هم با اوست و باید جوابگو باشد. و مسئولیت پذیری از ارکان پدری و همسری است.

🔸️پدر مراقب است؛
لازمه مسئولیت و تکلیف، رصد و مراقبه است؛ مراقبتی همه‌جانبه از همه قلب هایی که باید مراقب شان باشد تا فکرها و جسم ها، و این مراقبت، همان معنای غیرت است. پدر غیور است چنانچه خداوند غیور است که الخلق عیال الله.

🔸️پدر راهبر است؛
راهبری هدایت است، هدایت بالفعل کردن بالقوه هاست پس کلیت آن تحمیلی نیست، اگرچه ممکن است در مسیر هدایت خط قرمزها و تشویق و تنبیه های معین شود.

🔸️پدر عاشق است؛
و عاشق اهل تقدم خواسته‌های اهلش بر خود است، عاشق، آماده فداکاری است، از شادی و آرامش خانواده اش بیشتر از خودشان شاد و آرام می‌شود.
عشق جلوه‌های مختلفی دارد، آن را به اشکال ظاهری و امروزی آن تقلیل ندهیم...

نهایت اینکه
پدر، "دختری" است!
و این چیزی است که خیلی قابل شرح و تبیین نیست.

و رسول و امام مظهر تام ابوت در نظام خلقتند و چه شیرین است چنین نسبتی بین ما و ایشان. انا و علی ابوا آره الامه...

🔻بر مدار حق حرکت کنیم و پدری این جلوه مقدس و الهی را کمرنگ نکنیم...


یاسر طاهر رحیمی


#حورا
#روز_پدر
#نقش_پدری
#ولادت_امام_علی
#کارگروه_زنان_و_خانواده


🌸 @jadhora
🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#بانوی_صبر_و_استقامت...

▪️ارزش و عظمت زینب کبری به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است.
مقام معظم رهبری


غرق غرور می شویم برای تو ای #بانوی_سیاسی

وقتی زهرا (س) مادر باشد، دختر نیز الگوی #ایستادگی و استقامت می شود.

وقتی علی (ع) پدر باشد ، دختر نیز الگوی حق و #عدالت می شود.


بانویی که پرچمدار کربلاست و پیام آور حق...

دختران ایران زمین به تو اقتدا می کنند #بانوی_مقتدر_تاریخ ....

🥀وفات حضرت زینب (س) تسلیت باد.


#حورا
#شهادت_حضرت_زینب
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🥀 @jadhora
▪️
🥀▪️🥀▪️🥀
احیای سه‌شنبه‌های مهدوی🔴

تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی به همت اعضای تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک به نیت نذر سلامتی امام زمان عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف...

دوستانی که مایل به همکاری در برگزاری سه‌شنبه‌های مهدوی در مساجد، محله‌های فقیرنشین شهرهای خودشان و... هستند به ادمین همین کانال مراجعه بفرمایند...

اقلام خریداری شده برای هر بسته:

۱) یک‌کیلو گوشت چرخ‌کرده

۲) یک گونی برنج ده کیلویی

۳) یک بسته سویا

۴) یک بسته لوبیا

۵) یک بسته عدس

۶) دو قوطی رب گوجه فرنگی

۷) دو بطری روغن پخت و پز

۸) یک کیلو قند خرد شده

۹) دو قالب پنیر

۱۰) دو بسته ماکارونی

ان‌شاءالله گزارش‌های بیشتری ارائه خواهد شد...

#صاحب_الزمان
#سه_شنبه_های_مهدوی

@jad_aums
🔴 احیای سه‌شنبه‌های مهدوی

اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانواده و نیازمند

شورای مرکزی تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک، در راستای پی‌ریزی مجدد امر نیک سه‌شنبه‌های مهدوی و احیای یاد حضرت ولیعصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف، برای دومین سه‌شنبه سال ۱۴۰۰ یعنی ۱۰ فروردین اقدام به تهیه یک دار قالی‌بافی و ایجاد اشتغال برای حداقل ۲ نفر از زنان کم‌بضاعت و سرپرست خانوار شهر اراک نماید.

لازم به ذکر است هزینه دار قالی فلزی (بدون خامه قالیبافی، نقشه فرش و...) طبق مذاکرات انجام شده با مسئول خیریه‌ی شهید سلیمانی واقع در محله چشمه موشک شهر اراک (مسجد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام) دو میلیون و هفتصد هزار تومان می‌باشد.

دوستانی که به "هر" نحو مایل به کمک و همراهی هستند، به ادمین همین کانال پیام دهند.

با تشکر

#صاحب_الزمان
#سه_شنبه_های_مهدوی



https://www.instagram.com/p/CMj3ZXgpgAL/?igshid=m6ylejrm9zeu
🍃یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ
یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ🍃

🌸حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می باشد را به تمامی عزیزان تبریک وتهنیت عرض کرده و سالی سرشار از برکت و معنویت را از درگاه خداوند متعال و سبحان برای شما عزیزان مسئلت داریم.

🌺🌱سال ۱۴۰۰ سال «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» مبارک باد🌺🌱

#نوروز_۱۴۰۰
#سال_نو_مبارک
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌸 @jadhora
🍃
🌸🍃🌸🍃🌸
🌼 شماره چهارم "گاهنامه فرهنگی اجتماعیِ زنان و خانواده حورا" سال دوم فروردین 1400🌱


📌 صاحب امتیاز و مدیر مسئول: زهرا عیوض
سردبیر: فاطمه اعتمادی
طراح و صفحه آرا: امیر محمد علی زاده

📝هیئت تحریریه: زهرا احمدلو، امیر حسین حسین آبادی، زهرا سادات سجادی، زهرا عیوض، زینب عیوض، فاطمه کریمی

#نشریه_حورا
#کارگروه_زنان_و_خانواده
#جامعه_اسلامی_دانشجویان
#دانشگاه_علوم_پزشکی_اراک

🌼 @jadhora
🌱
🌼🌱🌼🌱🌼
Hora4(1).pdf
1.5 MB
🌼 شماره چهارم " گاهنامه فرهنگی اجتماعیِ زنان و خانواده حورا " سال دوم فروردین 1400🌱



🌼 آنچه در این شماره می خوانیم:

📝مادری؛ کابوس یا رویا؟!
🌱جنینی که جایی در قلب مادرش نداشت...

📝قانون روی پاشنه در
🌱انتظاری ۱۵ ساله

📝زن بر مدار موفقیت
🌱جهادگران اقتصاد

📝اتلاف تربیت!!
🌱و....

#نشریه_حورا
#کارگروه_زنان_و_خانواده
#جامعه_اسلامی_دانشجویان
#دانشگاه_علوم_پزشکی_اراک


🌼 @jadhora
🌱
🌼🌱🌼🌱🌼
Forwarded from کانال
☝️☝️نشریه "حورا" دانشگاه علوم پزشکی اراک موفق به کسب رتبه C خانه نشریات دانشجوئی کشور شد.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول: خانم زهرا عیوض
سردبیر: فاطمه اعتمادی

http://www.khanehnashriat.ir/BoxOffice/1581/%D8%AD%D9%88%D8%B1%D8%A7

📚 کانال نشریات دانشجوئی دانشگاه علوم پزشکی اراک
🆔 @nashriyat_aums
مادری؛ کابوس یا رویا؟!

با تولد فرزند، ادامه تحصیل و پایان‌نامه ام چه می‌شود؟ با تولد فرزند، شغلی که برای آن زحمت کشیده‌ام چه می‌شود؟ با تولد فرزند، جواب استادم را چه بدهم که از من قول گرفته بود تا اتمام پایان نامه به مادری فکر نکنم؟ طرح‌پزشکی ام دو سال طول می‌کشد و در این دوره نمی توانم باردار شوم، بعد از طرح هم آزمون تخصصی است. با این شرایط، چطور می توانم لذت مادری را تجربه کنم. باید پزشک هم بشوم؛ چون متعهد به حفظ سلامتی انسان‌ها شده ام. تا ۲ سالگی نوزادم، نباید بیشتر از دو ساعت از من دور باشد. دانشگاه و محل کار هم که جایی برای نگهداری کوتاه‌مدت ندارد؛ پس باید چه کنم؟ درس و دانشگاه و کار را رها کنم و فقط به مادری فکر کنم یا فعلاً فکر فرزندآوری منتفی شود و چند سال به تعویق بیفتد؟ بعد از چند سال یک فرزند می آورم و بعد هم سن مناسب باروری ام گذشته و فرصت چندانی برای فرزندآوری مجدد و عقب افتادن دوباره از کارها نیست، آیا فرزندم...

انبوهی از پرسش‌های این‌چنینی مانند چه کنم؟ چه می‌شود؟ و... در ذهن زنان و مادران امروزه رژه می رود و تنها دلیل آن عدم امنیت روانی است. امنیت روانی که زنان در آستانه مادر شدن نیاز دارند از سوی جامعه دریافت کنند تا مطمئن شوند که با مادر شدن بسترهای لازم برای آنان فراهم است و می توانند همزمان نقش مادری و اجتماعی خود را ایفا کنند.

باید پذیرفت که زنان امروزی به دلایل مختلفی بیش از مادران نسل های گذشته خود به نقش های دیگر علاوه بر نقش مادری و همسری اهمیت می دهند و برایشان مهم است که بتوانند هم زمان با فرزندآوری، ادامه تحصیل تا مقاطع بالا، فعالیت پررنگ اجتماعی و شغل محبوبشان را داشته باشند.
در حالی که ساختار جامعه فعلی به گونه ای نیست که زنان بتوانند علاوه بر نقش اصلی که در خانواده به دوش دارند، بدون هیچ نگرانی و دغدغه ای در جامعه نیز اثرگذار باشند. در واقع در شرایط فعلی علی رغم نگرانی های موجود بابت بحران جمعیت، بسترهای تشویقی که فراهم نمی شود هیچ، بلکه شرایط محدودیت آفرین نیز موجود است.


از جمله این محدودیت ها، میتوان به سخت گیری های مسئولین، کارفرماها و اساتید به بارداری زنان اشاره کرد تا جایی که برخی در کمال گستاخی شرایط عدم بارداری را در مصاحبه کاری و یا تحصیلات تکمیلی مطرح می کنند اما تا چه حد این کوته فکری و فرهنگ و نگاه غلط با وجود تاکیدات رهبری(مسئولان شرایطی را فراهم کنند که زنان دانشجو بتوانند وظیفه همسرداری و نگهداری از فرزند را هم انجام دهند و مجبور به کنار گذاشتن ‌مسیر علمی خود نشوند) باقی خواهد ماند و این ظلم به زنان که در رویای مادری هستند، وارد می شود؟
همچنین در صورت بارداری مرخصی زایمان ۹ ماهه، با نگرانی از دست دادن شغل همراه است.

از مشکلات و محدودیت های دیگر که فضا را برای حضور اجتماعی زنان سخت می‌کند و غالباً مادران با آن دست و پنجه نرم می کنند، عدم وجود محیط های مناسب برای نگهداری از فرز یا گذراندن دوران شیردهی است و اینجاست که لزوم ایجاد مهدکودک، چه در محل کار و چه در دانشگاه‌ها ضروری می شود.

از طرفی دیگر در بحث تربیت فرزند، آنقدر نقش مادر را پررنگ و تنها کرده ایم که پدر جایی برای خود در خانواده و تربیت آنان نمی‌یابد و صرفا وظیفه ی خود را به کسب درآمد و تامین معاش خانواده تقلیل می دهد. در اسلام، حضور پدر در فرایند رشد و تربیت فرزند اهمیت بسیاری دارد و تاکید بسیاری بر آن شده است.

تحقیق ها و مطالعات انجام شده نشان میدهد: 
۱- کودکانی که پدر ندارند، اغلب اعتماد به‌نفس بالایی نداشته، حمایت و تکیه‌گاهی برای رشد شخصیتشان نمی‌بینند، اما در مقابل کودکانی که پدراتشان حضور موثری دارند، دارای یک الگوی مقتدر هستند و ابراز وجود در بچه‌هایی که نقش پدرشان پررنگ است، بیشتر از سایر کودکان است.

۲- در یک تحقیق بین المللی ثابت شده است که توانایی تغییر در محیط‌های سخت در کودکانی که رابطه خوبی با پدرانشان داشتند، بیشتر ایجاد شده است. 

۳- پسرها در ویژگی‌های شخصیتی‌شان مثل قاطعیت، هدف‌گذاری برای زندگی، انتخاب شغل و مهارت دوستی، پدرشان را الگو قرار می‌دهند. در مقابل دخترها بیشتر به حمایت عاطفی پدر نیاز دارند و نوع روابط دخترها با پدرشان در ارتباط با جنس مخالف و در آینده در ارتباط با همسر، خودش را نشان می‌دهد. 
در حقیقت، دخترانی که در خانه مورد حمایت عاطفی پدر واقع شده‌اند در ارتباط با جنس مخالف دچار تصمیم‌های لحظه‌ای و احساسی نمی‌شوند. علت آن هم این است که از نظر عاطفی اقناع شده‌اند. لذا تقلیل نقش پدر در تربیت فرزندان، نه تنها به خود مرد ضرر می‌رساند بلکه گرد آسیب آن در چشم خانواده نیز می‌رود. اگرچه مادران نقش کلیدی و اثرگذاری در تربیت فرزندان دارند‌، اما نباید در مقابل آن این نقش را از پدران جامعه بگیریم.


#نشریه_حورا
#زیر_ساخت‌_اجتماعی‌_مادران
#کارگروه_زنان_و_خانواده

🌺 @jadhora
🌱
🌺🌱🌺🌱🌺
2025/07/09 19:20:09
Back to Top
HTML Embed Code: