Telegram Web Link
1 می، روز جهانی کارگر
روز اتحاد زحمتکشان و محرومان گرامی باد
هیچ چیز شکوهمندتر از اتحاد مزدبگیران برای تغییر این دنیای وارونه، به امید ساختن دنیایی بهتر و جهانی انسانی و برابر نیست. در این میان کارگران پیشتازِ جنگِ نابرابری هستند و برای رفاه و آزادی همگان می‌کوشند.
در دورانی که نان به قیمت جان شده و در سایه تحمیل حقوق‌های تحقیرآمیز چند برابر زیر خط فقر، نود و نه درصد جامعه برای زنده ماندن می‌جنگند، تلاش کارگران برای رهایی از این منجلاب فلاکت راه‌گشاست. کارگران در این نبرد چیزی جز زنجیرهای بردگی خویش برای از دست دادن ندارند؛ در مقابل اما یک دنیا خوشبختی و آزادانه زیستن را، به‌ویژه برای کودکان به ارمغان خواهند آورد.
گرانی و فقر روز افزون در تامین مایحتاج روزمره، گذران زندگی را به معادله‌ای سخت بدل کرده است. در کنار آن، گرانی اجاره‌بها، قیمت نجومی هر متر برای خرید مسکن و هزینه‌های گزاف خدمات درمانی و بهداشتی، زندگی را به دره‌ای «جهنمی»  برای میلیون‌ها انسان «بی‌گناه» تبدیل کرده است.
محدود و محقر شدن سفره معیشت مردم مساوی با محرومیت از دستیابی به ابتدایی‌ترین مایحتاج و مواد لازم برای زیستِ طبیعی است. این یکی از مواردی است که زمینه گسترش انواع بیماری‌ها را به‌وجود آورده و دریافت مواد لازم برای بقاء و رشد طبیعی کودکان و البته همه محرومین را به خطر انداخته است. این یکی از فجایع و اسفبارترین موضوعات زیستی برای کارگران، مزدبگیران و کودکان‌شان است. 
علت اصلی غلیان‌ها و اعتراضات دوره اخیر همین فرمولی است که در پس زمینه حدفاصل بین خط بقاء و ثروت توسط حکام در این جامعه طبقاتی ترسیم شده و تقریبا اکثر جامعه را به جنبش درآورده است. تبعیضات و نابرابری‌های قومی، جنسی و مذهبی در کنار مزد نابرابر و غیرانسانی که نماد فاصله عمیق طبقاتی و محروم نگاه داشتن توده‌ها از زندگی ابتدایی، دلایل عمده محرومیت از تحصیل و رانده شدن کودکان به بازار کار است. این روند و همچنین حمله شیمیایی به مدارس، تعرض آشکار به حیات و امنیت کودکان است و باید به سرعت متوقف گردد.
اعتصابات و اعتراضات گسترده کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و دیگر مستمری‌بگیران جامعه برای حداقل حقوق و مطالبات پایه‌ای دیگر روندی رو به افزایش گرفته و می‌رود تا تغییر چشمگیری را در آینده‌ای نزدیک رقم زند.
توجه و پافشاری جدی بر حقوق و منافع کودکان توسط فعالان دیگر جنبش‌های اجتماعی، از خواسته‌های فوری و ضروری فعالان عرصه دفاع از کودکان بود که خوشبختانه، در ماه‌های اخیر این خواسته تا حدود زیادی توسط این بخش‌ها مورد توجه و پوشش قرار گرفت.  دفاع و مطالبه‌ی‌ حقوق کودکان در منشورهای «مطالباتی بیست تشکل کارگری و مدنی» و «مطالبات حداقلی زنان» نمونه‌های چشمگیر این هم‌پوشانی و مطالبه اجتماعی است. «ما» ضمن دفاع از آنان، همه فعالان جنبش حقوق کودکان را به حمایت از این منشورها و مطالبات فراخوان می‌دهیم.
گرامی باد 1 می روز جهانی کارگر و همه مزدبگیران
زنده باد اتحاد سراسری همه جنبش‌ها
لغو کار کودکان، همین امروز
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
11 اردیبهشت 1402

@jamiatdefaa
▫️۹۱۱هزار صندلی خالی

▫️بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل چالش همیشه و همواره نظام آموزش در ایران بوده و است. به‌ویژه پس از همه‌گیری کرونا و با به میان آمدن پای آموزش مجازی، حق تحصیل از بسیاری از دانش‌آموزانی که امکانات کافی نداشتند، گرفته شد.

▫️ به این وضعیت اگر تعطیلی مدارس در روزهای آلودگی هوا و آموزش مجازی را هم اضافه کنیم، می‌بینیم که اوضاع برای تحصیل شاید همه دانش‌آموزان فراهم نیست.

✍🏼 بخشی از گزارش نازنین افتخار منتشر شده در شماره ۲۴۸۱ روزنامه «پیام ما»

🔻متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://rahman.org.ir/2023/01/17/%DB%B9%DB%B1%DB%B1%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%AF%D9%84%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%84%DB%8C/

@rahmaninstitute
@jamiatdefaa
🔻 بیانیه وزارت اطلاعات در خصوص حوادث مدارس کشور

◽️در بخشی از این بیانیه درباره عوامل ایجاد بدحالی در دانش‌آموزان آمده است:

🔹به طور کلی در ایجاد یا القای بدحالی در آموزشگاه‌های مختلف کشور ۵ دسته از عوامل کشف شدند که به اختصار مورد اشاره قرار می‌گیرند:

🔹بمبک بدبو: بخشی از موارد گزارش شده مربوط به استفاده از عاملی است که به «بمبک بدبو» معروف شده است.

🔹این عامل که در بازار و به‌ویژه در سکوهای خرید و فروش اینترنتی به فراوانی وجود داشت، پس از استعمال در محیط‌ها، موجب پراکندن بوی نامطبوعی می‌شود و معمولاً برای شوخی و تفریح‌های ناسالم و نامتعارف مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت.

🔹در بررسی بازار خرید و فروش آن مشخص شد که در بازه زمانی حدوداً سه ماهه، سیصد نفر اقدام به خرید آن کرده بودند که بلافاصله کارِ شناسایی خریدارانِ مورد بحث آغاز، غالب آن‌ها شناسایی و افرادی که با کاربستِ آن‌ها، موجب ایجاد هراس شده بودند بازداشت شدند.

🔹از دیگر موارد تعمّدی، بهره‌برداری از افشانه‌های اشک‌آور و گاز فلفل و نظایر آن در محیط‌های آموزشی به قصد شیطنت، بازیگوشی، دیگرآزاری و تعطیل کردن کلاس‌ها بوده است.

🔹در این قبیل موارد نیز با کشف قوطی‌های افشانه و بازداشت عوامل استعمال آن‌ها، التهاب در محیط آموزشی فروکش کرده است.

🔹در موارد متعددی وجود یک عاملِ بودار در محیط یا اطراف آن موجب ایجاد هراس شده است.

🔹از جمله مصادیقِ کشف شده که موجب گزارش به اورژانس، آتش‌نشانی، پلیس و حتی انتقال به درمانگاه شده عبارتند از: پرکردن گاز خودرو با روش‌های دستی و غیراستاندارد، قطع و وصل گاز شهری و نشتی مقداری گاز در محیط، آتش زدن ضایعات در زمین کنار مدرسه و انتشار دود در حیاط آن، استفاده از حشره‌کش، پارک نمودن تانکر حامل ته مانده‌ی نفتا کنار یکی از دبیرستان‌ها و بازگذاشتن دریچه‌های روی تانکر برای عدم تراکم گاز آن و مواردی دیگر از این قبیل.

🔹️در تعدادی از موارد مکشوفه، وجود اهداف ضدامنیتی و ضدمردمی احراز شده است. به‌این ترتیب که یک یا تعدادی از شیوه‌های پیش‌گفته با هدفِ ایجاد ناامنی یا دامن‌زدن به انگاره‌ی ضعف امنیت در کشور، ایجاد التهاب و آشوب و اعتراض به‌منظور فیلم‌برداری و انعکاس به شبکه‌های فارسی زبان معاند و یا با هدف ایجاد تجمع در مقابل آموزشگاه‌ها صورت گرفته است. عوامل این قبیل موارد غالباً بازداشت و تحویل مرجع قضایی شدند.

🔹عاملِ هراس جمعی: هراس جمعی (هیستری جمعی) شکلی از اختلال روانزاد است که معمولاً از یک نفر شروع و به سرعت در جمعی از افراد منتشر می‌شود.

🔹این اختلال زمانی رخ می‌دهد که افراد یک اجتماع به‌طور همزمان تحت‌تأثیر یک محرک تنش‌زا واقع می‌شوند؛ حتی در پی این عارضه برخی علائم فیزیکی ناشی از تنش‌های ذهنی نیز بروز پیدا می‌کند و در حقیقت این افراد به‌طور ناگهانی اعتقاد پیدا می‌کنند که توسط یک عامل خارجی بیمار شده‌اند.

🔹️اگرچه اغلب موارد هراسِ جمعی در ابتدا به‌عنوان مسمومیت، حمله شیمیایی یا بیوتروریسم تلقی می‌شود اما بررسی‌ها هیچ اثری از توکسین یا عامل شیمیایی را نشان نمی‌دهد و در کلیه‌ی موارد، مبتلایان به سرعت و بدون کوچک‌ترین عوارضی بهبود می‌یابند.

🔹نکته قابل توجه آن‌که در مصادیق ایرانی و جهانی علائم و عوارض مشابهی مطرح می‌شوند. همچنین بیشترین فراوانی در عامل شروع کننده، وجود یک بو در محیط یا ادراک بویایی غیرواقعی، شروع کننده‌ ایجاد هراسِ جمعی بوده است.

🔹️مکان رخداد این پدیده غالباً در مدارس بوده است. سن غالب، زیر ۲۰ سال؛ جنسیت مبتلایان به این عارضه غالباً در دختران بوده است./ تسنیم

#جمعیت_دفاع
🔻سیستان‌وبلوچستان بیشترین دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را دارد

🔹در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ و در بازه سنی ۶ تا ۱۱ سال دوره ابتدایی، چیزی حدود ۱۸۶ هزار دانش‌آموز در سن تحصیل از درس خواندن و تحصیل کردن بازمانده‌اند. نگاهی به اسامی شهرهای با بالاترین تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل و قرار گرفتن نام سیستان‌وبلوچستان در صدر این لیست، می‌توان اینطور برداشت کرد که رابطه بین محرومیت و عدم‌دسترسی با بازماندگی از تحصیل رابطه‌ای مستقیم است.

🔹نکته بعدی که می‌توان از این آمارها استنباط کرد و با قرار گرفتن نام تهران در رتبه دوم این جدول به‌نوعی می‌توان تصدیقش هم کرد، رابطه مستقیم وضعیت اقتصادی و رندگی با مقوله تحصیل است. در کلانشهر تهران، پایتخت ایران ما چیزی حدود ۲۹ هزار بازمانده از تحصیل فقط در یک سال تحصیلی داشته‌ایم و این زنگ خطر جدی را برای نظام آموزش کشور و همچنین طبقات کمتربرخوردار و محرومیت آنها از تحصیل به صدا در آورده است. / فرهیختگان
بر اساس ماده ۴۲ پیمان نامه حقوق کودک، دولت ها متعهد به تبلیغ و ترویج حقوق کودک در رسانه‌ها و میان آحاد جامعه هستند، که این مهم در دستور کار دولت قرار نگرفته است. آموزش حقوق کودک علاوه بر بزرگسالان و کودکان، به نیروهای انتظامی، از الزاماتی است که دولت باید آن را جدی بگیرد و اجرایی کند.
@jamiatdefaa
.عضو مجمع تشخیص آقای علی محمدی هستند.
.
@jamiatdefaa
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 سازمان جهانی بهداشت: (۹ مه ۲۰۲۳): "میزان پیشرفت جهانی در کاهش مرگ و میر زودرس زنان باردار، مادران و نوزادان به مدت هشت سال به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری در سلامت مادران و نوزادان ثابت مانده است.

 پیشرفت در بهبود بقا از سال ۲۰۱۵ راکد بوده است و شاهد حدود ۲۹۰۰۰۰ مرگ مادر در هر سال (۱.۹ میلیون مرده زایی یا نوزادانی که بعد از ۲۸ هفته بارداری می‌میرند  و ۲.۳ میلیون مرگ نوزاد در ماه اول زندگی) بودیم. 

 بیش از ۴.۵ میلیون زن و نوزاد هر ساله در طول بارداری، زایمان یا هفته های اول پس از تولد فوت می‌کنند و این آمار معادل یک مرگ در هر هفت ثانیه است که عمدتاً به دلایل قابل پیشگیری یا قابل درمان، اتفاق می افتد. 

همه‌گیری کووید، افزایش فقر و بدتر شدن بحران‌های بشردوستانه فشارها را بر سیستم‌های بهداشتی تشدید کرده است. از هر ۱۰ کشور فقط یک کشور بودجه کافی برای اجرای برنامه های فعلی خود را دارد.  حدود ۲۵٪ از کشورها هنوز شاهد اختلالات مداوم در مراقبت‌ها و خدمات حیاتی بارداری و پس از زایمان به دلیل تأثیرات همه‌گیری بر خدمات بهداشتی هستند".
✴️ نامه رئیس اسکودا به دادستان کل کشور درباره برخورد با جرم استخدام کودکان برای زباله‌گردی

بخشی از نامه جعفر کوشا، رئیس اسکودا، خطاب به دادستان کل کشور:

🔸طبق بندهای ذ، ر و ژ ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان... زباله‌گردی از مصادیق وضعیت مخاطره‌آمیز است و  طبق ماده ۱۵ این قانون کارفرمایان این کودکان مجرم‌اند و بر اساس بند الف ماده ۵ همین قانون دستگاه قضایی مکلف به مداخله‌ فوری به‌منظور پیشگیری از بزه‌دیدگی کودکان است.

🔸با‌توجه‌به اینکه نه‌تنها وعده‌های مکرر مسئولان مختلف در سالیان اخیر برای پایان‌یافتن زباله‌گردی کودکان محقق نشده بلکه مشاهدات میدانی خبر از گسترش این پدیده‌ دلخراش می‌دهند، از آن مقام محترم تقاضا می‌شود برای دفاع از حقوق عامه و حمایت از حقوق کودکان وارد عمل شود و کارفرمایان و ذی‌نفع عمده و اصلی پدیده زباله‌گردی را تحت تعقیب قرار دهد.

@jamiatdefaa
براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس دستکم ۵۵ درصد خانوارهای ایرانی در فقر مسکن بسر میبرند.

همچنین در این گزارش با اشاره به رشد ۲۴۷ درصدی شاخص قیمت مسکن بین بازه زمانی آذر ۹۶ تا آذر ۱۴۰۱، آمده است: فقر مسکن یا محرومیت خانوارها از دسترسی به مسکن در سال ۱۴۰۰ به ۵۵ درصد افزایش یافته است

@jamiatdefaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸‏سرنوشت مدیریت پسماند و کودکان زباله‌گرد هر دو با فساد و مافیا گره خورده است.  زباله‌گردی برای همه طرفین سودآور است هرچند کودکان درنهایت قربانی این سیستم هستند. کودکان تنها در کوتاه مدت میتوانند درآمد خوبی از طریق زباله گردی به دست بیاورند.

🔹‏نهادهای مختلفی در کشور برای حل مسئله کودکان کار و زباله‌گرد بودجه می‌گیرند اما این شغل غیررسمی سودآور است.
چیزی ‌که سودآور است نمیتوان با حمایت اجتماعی و کمک‌های یارانه‌ای با آن مقابله کرد.

🔸سیستم حمایتی مافیا بسیار فراگیرتر و تضمینی‌تر از هر حمایت اجتماعی رسمی است.
@jamiatdefaa
🔹مروری بر یافته‌های آزمون پرلز ۲۰۲۱

در آزمون پرلز ۲۰۲۱ که یافته‌های آن طی روزهای اخیر منتشر شده، ۵۷ کشورو ۸ ایالت (۵ ایالت از کانادا، ۲ امارت از امارات متحدۀ عربی، و آفریقای جنوبی) شرکت داشته‌اند؛ جمعاً ۴۰۰ هزار دانش‌آموز، ۲۰ هزار معلم، ۳۸۰ هزار والدین، و ۱۳ هزار مدرسه. آزمون پرلز مربوط به سنجش کیفیت روخوانی و درک مطلب دانش‌آموزان پایۀ چهارم ابتدایی است. سؤالات آزمون در سه سطح آسان، متوسط، و دشوار طراحی می‌شود. آزمون این دوره همزمان با شیوع کرونا بوده است. از ایران حدود ۲۱۸ مدرسه با ۵۹۶۲ دانش‌آموز به‌عنوان نمونه در این آزمون حضور داشته‌اند.

🔸۶۷ درصد والدین گفته‌اند در ایام کرونا فرزندا‌ن‌شان در خانه بوده‌اند و کیفیت یادگیری‌شان به میزان زیاد (۲۲ درصد) یا تاحدی (۴۵ درصد) تحت تأثیر قرار گرفته است. این تأثیرپذیری برای دانش‌آموزان ایرانی ۷۴ درصد اظهار شده است؛ ۳۴ درصد به میزان زیاد و ۴۰ درصد تاحدی.

🔸در بین ۵۷ کشور شرکت‌کننده، دانش‌آموزان ایرانی با نمرۀ ۴۱۳ در رتبۀ ۵۳ قرار گرفته‌اند و تنها اردن، مصر، مراکش، و آفریقای جنوبی بعد از ایران قرار دارند. کشورهای منطقه نظیر عربستان، عمان، قطر، و بحرین که در دورۀ قبل آزمون در وضعیت نزدیک به ایران یا پایین‌تر قرار داشتند، در این دوره پیشرفت قابل‌توجهی کرده‌اند.

🔸در تمام کشورهای شرکت‌کننده نمرۀ دختران بالاتر از پسران است. در ایران نیز نمرۀ دختران ۴۲۲ و نمرۀ پسران ۴۰۵ است. در مقایسه با دورۀ قبل آزمون دختران ایرانی حدود ۳۰ نمره و پسران حدود ۲ نمره افت کرده‌اند.

🔸۵۹ درصد دانش‌آموزان ایرانی نمرۀ ۴۰۰ به بالا گرفته‌اند (۲۹ درصد بالای ۴۷۵، ۷ درصد بالای ۵۵۰، و ۱ درصد ۶۲۵). نمرۀ ۴۰۰ حداقل معیار است یعنی کشورها باید تلاش کنند ۱۰۰ درصد دانش‌آموزان خود را به بالای این آستانه برسانند. در این دورۀ آزمون حدود ۹۴ درصد دانش‌آموزان شرکت‌کننده از کشورهای حاضر در آزمون از این آستانه عبور کرده‌اند، درحالی‌که شکاف ایران از این آستانه بیش از دورۀ قبل شده است. در دورۀ قبل ۳۵ درصد دانش‌آموزان ایران نمرۀ کمتر از ۴۰۰ گرفته بودند، که در این دوره این نسبت به ۴۱ درصد رسیده است؛ نمرۀ زیر ۴۰۰ یعنی ضعف جدی و ناتوانی در خواندن و درک مطلب. این در حالی است که در کل آزمونِ این دوره تنها حدود ۶ درصد دانش‌آموزان نمرۀ کمتر از ۴۰۰ گرفته‌اند.

🔸بخش دیگری از آزمون پرلز به وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانوار دانش‌آموزان به‌لحاظ تحصیلات والدین، تعداد کتاب و کتاب کودک در خانه، و وضعیت شغلی والدین مربوط است و براین‌اساس خانوارها در سه سطح بالا، متوسط، و پایین دسته‌بندی شده‌اند. از نمونۀ دانش‌آموزان ایرانی ۷ درصد در دستۀ بالا، ۳۸ درصد متوسط، و ۵۵ درصد در دستۀ پایین قرار گرفته‌اند. در نمونۀ دانش‌آموزان ایران آن‌هایی که به‌لحاظ اجتماعی-اقتصادی در دستۀ بالا قرار دارند ۱۱۲ نمره با دستۀ پایین اختلاف دارند؛ نمرۀ ۴۹۳ به ۳۸۱. این شکاف در کل آزمون بین دانش‌آموزان دستۀ بالا و پایین حدود ۸۶ نمره است. بیشترین شکاف به‌لحاظ پایگاه اجتماعی-اقتصادی مربوط به آفریقای جنوبی است. بعد از آن کشورهای برزیل، بلغارستان، مجارستان، امارات، و بحرین شکافی بیش از ایران دارند.

🔸در ذیل وضعیت اجتماعی-اقتصادی به‌طور جداگانه تأثیر متغیّرهایی نظیر علاقۀ والدین به مطالعه، میزان آمادگی آموزشی کودک در بدو ورود به دبستان مثل آشنایی با حروف الفبا، و میزان کار آموزشی در خانه پیش از ورود به دبستان بر پیشرفت کیفیت آموزشی نیز بررسی شده است.

🔸وضعیت مدرسه از دیگر شاخص‌هایی است که تأثیر جدی بر میزان پیشرفت یادگیری دانش‌آموزان دارد. مدارس در این زمینه در سه سطح برخوردار، متوسط، و محروم دسته‌بندی می‌شوند. از نمونۀ ایران حدود ۵۰ درصد در دستۀ محروم قرار گرفته‌اند. اختلاف نمرۀ دانش‌آموزان مدارس با وضعیت برخوردار و محروم حدود ۷۶ نمره است. میانگین اختلاف نمره در کل آزمون بین مدارس برخوردار و محروم ۴۲ نمره است. تأثیر فضای مدرسه به‌لحاظ غیبت، اختلال در آموزش، فحاشی، دعوا، قلدری، دزدی، تقلب، وندالیسم، و غیره نیز بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان بررسی شده است.

🔸نکتۀ جالب این است که حدود ۹۵ درصد دانش‌آموزان ایرانی اظهار کرده‌اند که به‌میزان زیاد یا متوسط به خواندن علاقه دارند و از این نظر دانش‌آموزان ایرانی در رتبۀ ۵ قرار دارند. همچنین حدود ۸۱ درصد دانش‌آموزان ایرانی به‌میزان زیاد یا متوسط روخوانی را برای خود راحت دانسته‌اند (۵۰ درصد زیاد و ۳۱ درصد تاحدی).

تصویر پیوست مربوط به روند ۲۰ سالۀ نمرۀ دانش‌آموزان ایرانی در آزمون پرلز به‌تفکیک جنسیت است.
رضا امیدی

@jamiatdefaa
💢این لیست وحشتناک است

🔷‏لیست مادران باردار مرکز بهداشت سرآسیاب ⁧کرمان⁩!

🔹مبینا را ببینید. کودکی ۱۱ ساله!‏ عروسک‌های دختربچه‌ها را گرفته و به جایش شوهر داده‌اند.
اثر کرونا بر آموزش دانش‌آموزان ایرانی

💢علاوه بر تغییرات میانگین نمرات که نشان از افت تحصیلی دانش‌آموزان ایرانی در سال اول شیوع کرونا می‌دهد، اظهارنظر والدین آن‌ها در نظرسنجی آزمون هم آثار منفی کرونا بر آموزش را تأیید می‌کند.

🔻همان‌طور که نمودار بالا نشان می‌دهد، در کشور توسعه‌یافته‌ای مثل فنلاند که نظام آموزش عمومی باکیفیتی نسبت به جهان دارد، تحصیل ۶۲ درصد از دانش‌آموزان با وجود ماندن در خانه و عدم استفاده از آموزش حضوری، تأثیر منفی نپذیرفته‌ است.

🔻۱۷ درصد دانش‌آموزان ایرانی اصلاً آموزش حضوری را ترک نکرده‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده نبود زیرساخت آموزش مجازی در برخی مناطق باشد. از سوی دیگر، میان همان‌ها که در خانه مانده‌اند، درصد بیشتری آسیب دیده‌اند. ۳۴ درصد از والدین دانش‌آموزان شرکت‌کننده تصور می‌کنند فرزندشان از آموزش مجازی مدرسه بسیار آسیب دیده است. این وضعیت نشان می‌دهد ضعف زیرساخت‌های اینترنت و آموزش مجازی چقدر می‌تواند آسیب‌زننده باشد.

فردای اقتصاد

@jamiatdefaa
◽️◽️◽️◽️

🔷

“مهمترین چیزی که در مدرسه یاد می‌گیریم، این‌ست که مهمترین چیزها را در مدرسه نمی‌توان یاد گرفت”

موراکامی 🔹

عکس: تورستن هاپکینز
اسکاتلند (۱۹۵۵)
🔻اول ژوئن روز جهانی والدین

✍️برگردان و تلخیص: مریم بهادری؛ سایت ملل متحد

🔸قدرت والدین: تربیت فرزندان شاد، سالم‌ و امیدوار


🔹️در طول دهه ۱۹۸۰ میلادی توجه سازمان ملل متحد به مسائل مربوط به خانواده آغاز شد. در سال ۱۹۸۳، بر اساس توصیه‌های شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل، کمیسیون توسعه اجتماعی در قطعنامه خود در مورد نقش خانواده در فرآیند توسعه (۱۹۸۳/۲۳) از دبیرکل وقت ارتقای آگاهی تصمیم‌گیرندگان و آِگاهی از عموم مشکلات و نیازهای خانواده و نیز راه‌های موثر برای رفع آن نیازها را درخواست‌کرد.

🔹️بدین ترتیب مجمع عمومی سازمان‌ملل متحد در قطعنامه ۴۴/۸۲ خود در ۹ دسامبر ۱۹۸۹، سال ۱۹۹۴ را به عنوان سال جهانی خانواده اعلام کرد. و در قطعنامه ۴۷/۲۳۷ سال ۱۹۹۳ مجمع عمومی تصمیم گرفت که ۱۵ می هر سال به عنوان روز جهانی خانواده نامگذاری شود.

🔹️و سرانجام،‌ اول ژوئن هر سال توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تحت عنوان روز جهانی والدین نامگذاری شده است. این روز در سال ۲۰۱۲ در پی قطعنامه 66/292/A/RES برای احترام و بزرگداشت والدین در نظر گرفته شد که فرصت مناسبی را برای ادای احترام به والدین در سراسر جهان که زندگی خود را وقف کودکانشان کرده‌اند، فراهم می‌کند.

🔸چرا ما روزهای جهانی را گرامی‌ می‌داریم؟

🔹روزها و هفته‌های بین‌المللی فرصت‌هایی برای آموزش عمومی در مورد موضوعات مورد توجه، بسیج اراده و منابع برای رسیدگی به مشکلات جهانی، گرامیداشت و تقویت دستاوردهای بشریت است. وجود روزهای بین‌المللی/جهانی به قبل از تأسیس سازمان ملل متحد برمی‌گردد و سازمان ملل آنها را به عنوان یک ابزار قدرتمند حمایتی که توجه جهانیان را به خود جلب می‌کند، پذیرفته است.

🔸از همه والدین در سراسر جهان قدردانی کنید

🔹️همانطور که‌گفته شد از دهه ۱۹۸۰، نقش مهم خانواده به طور فزاینده ای مورد توجه جامعه بین المللی قرار گرفت و مجمع عمومی تعدادی قطعنامه به تصویب رساند و سال جهانی خانواده و روز جهانی خانواده را اعلام کرد.

🔹️روز جهانی والدین با تأکید بر نقش حیاتی والدین در تربیت فرزندان، این‌موضوع را به رسمیت می‌شناسد که خانواده مسئولیت اصلی تربیت و حمایت از کودکان را بر عهده دارد و کودکان برای رشد کامل و هماهنگ شخصیت خود باید در محیط خانوادگی و در فضایی سرشار از شادی، عشق و تفاهم رشد کنند و روز جهانی والدین فرصتی برای قدردانی از همه والدین به دلیل "تعهد فداکارانه آنها به فرزندان و فداکاری مادام العمر آنها در جهت پرورش رابطه والد_فرزندی" فراهم می‌کند.

🔸موضوع روز جهانی والدین در سال ۲۰۲۳

"قدرت والدین: تربیت فرزندان شاد، سالم و امیدوار"

🔹️خانواده‌ها، والدین و مراقبان نقش اساسی در رفاه و رشد کودک دارند. آنها هویت، عشق، مراقبت، تأمین و حمایت از کودکان و نوجوانان و همچنین امنیت و ثبات اقتصادی را به آنها ارائه می‌دهند. با توجه به روح برخاسته از مفاد کنوانسیون حقوق کودک، حمایت خانواده و والدین به طور فزاینده‌ای به عنوان بخش مهمی از سیاست‌های اجتماعی ملی و بسته‌های سرمایه‌گذاری اجتماعی با هدف کاهش فقر، کاهش نابرابری و ارتقای رفاه مثبت والدین و کودکان شناخته  می‌شود.

🔹️در طول ماه ژوئن، که‌ به ماه فرزندپروری نیز موسوم‌ است، صندوق کودکان‌ سازمان ملل متحد (یونیسف) و دیگر‌ همکاران نکات و منابع تخصصی طراحی شده برای حمایت از مراقبین و خانواده‌های کودکان به اشتراک می‌گذارند.

🔹️از راهنمای سلامت روان در مورد همه موضوعات‌ و خودمراقبتی برای والدین پرمشغله گرفته تا حمایت از نوجوانان در مواقع پر استرس و ایده های سرگرم‌کننده و بازی‌هایی که از رشد کودک حمایت می‌کند و این‌راهنماها به همه‌ی خانواده‌ها کمک می‌کند تا از هر لحظه با هم بودن بهترین استفاده را ببرند.

🔹️و البته‌ که‌ بخشی از راهنمایی‌ها مخصوص فراخوانی از دولت‌ها، کسب‌وکارها و دیگر موارد مرتبط برای افزایش حمایت از والدین و تضمین دسترسی همگانی برای همه خانواده‌ها می‌باشد.

🔹️لازم‌به ذکر است که مجموعه پادکستی با نام 
Parenting Refreshed فرزندپروری نوین
توسط یونیسف تهیه شده است؛ این‌ پادکست بررسی می‌کند که چگونه بیماری کووید۱۹ بر زندگی ما تأثیر گذاشته است و کارشناسان جهانی و والدین در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات بحث می‌کنند. آنها اطلاعات واقعی، نکات مفید و راهنمایی‌های عملی در مورد حمایت از کودکان برای رشد در این دنیای جدید را در خلال این‌مباحث ارائه می‌دهند.

#مطالعات_زنان
#روز_جهانی_والدین
#WorldParentsDay

@womenstudies
@jamiatdefaa
🌎 روز جهانی کودکان بی‌گناه قربانی تجاوز و تعرض

1️⃣ در ۱۹ اوت سال ۱۹۸۲ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به سبب تجاوز رژیم اشغالگر به کودکان بی‌گناه فلسطینی و لبنانی، ۴ ژوئن هر سال مصادف با (۱۴ خرداد) را به عنوان روز بین‌المللی "کودکان معصوم و قربانی تجاوز" نام نهاد.

2️⃣ این روز بهانه‌ای است برای یادآوری درد و رنج کودکانی که شب‌ها را با آتش خمپاره و گلوله به صبح می‌رسانند و روزها با آجرهای به‌جامانده از خانه و کاشانه خود بازی می‌کنند؛ کودکانی که آب و غذا و دارو را نه به‌مثابه یک نیاز ضروری بلکه چون کالایی ارزشمند و هدایایی نفیس میدانند.

3️⃣ هدف از تعیین این روز جهانی توجه ویژه به کودکانی است که قربانیان سوءاستفاده فیزیکی، ذهنی و عاطفی شده‌اند؛ صرف‌نظر از اینکه در جنگ یا صلح زندگی می‌کنند. کودکانی که خ اساس گزارش‌های سازمان ملل متحد موارد نقض حقوق کودکان در درگیری‌های مسلحانه شامل مواردی از جمله: ✔️کشته شدن کودکان، ✔️ استخدام یا استفاده از کودکان به عنوان سرباز، ✔️ خشونت جنسی علیه کودکان، ✔️ ربوده شدن کودکان، ✔️حملات علیه مدارس یا بیمارستان‌ها و ✔️ممانعت از دسترسی کودکان به کمک‌های بشردوستانه است.

@jamiatdefaa
🔻۲۷ هزار و ۵۰۰ دختر بچه؛ آمار کودک‌همسری فقط در یک سال!

🔹براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از زمستان سال ۱۴۰۰ تا آخر پاییز سال ۱۴۰۱ دست‌کم ۲۷ هزار و ۴۴۸ مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در نقاط مختلف ایران به وقوع پیوسته است. اگرچه این روند از سال ۹۶ شکل نزولی پیدا کرده بود ولی از سال ۹۸ به همان روال قبلی بازگشت و صعودی شد.

🔹فعالان و جامعه‌شناسان حوزه زنان و کودکان بارها درباره آسیب‌ها و تبعات کودک‌همسری سخن گفته‌اند و با اینکه می‌دانند گوشی بدهکار هشدارها نیست، حرف‌ها و دیدگاه‌های خود در این باره را همچنان دارند. ژاله شادی‌طلب، جامعه‌شناس و مدیر اسبق گروه مطالعات زنان دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «اعتماد» از پاسخگو نبودن مسوولان در این زمینه انتقاد کرده و می‌گوید که معاونت امور زنان باید پاسخگو شود و باید روی پاسخگو کردن این حضرات کار کرد، چراکه بارها از پیامدهای منفی کودک‌همسری گفته شده اما گوش شنوایی برای آن نیست: «نمی‌خواهند بشنوند و بخوانند.»

ادامه مطلب را در اعتمادآنلاین بخوانید.
در روز جهانی مقابله با کار کودک

🔹از مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور، ۱۲,۲۸۵ مدرسه فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا توالت هستند.
تسنیم‌نیوز

@jamiatdefaa
2025/07/08 12:05:20
Back to Top
HTML Embed Code: