Telegram Web Link
نزدیک به ۹ میلیون بی‌سواد مطلق در کشور وجود دارد

♦️یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش در گفت‌وگویی در شبکه آموزش سیما گفت: «طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۷۹۵ هزار بی‌سواد مطلق در کشور وجود دارد.»

♦️وی همچنین درباره پوشش مقطع ابتدایی در کشور گفت: «در حال حاضر پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در کشور ۹۸/۶ درصد است اما ۱۶۰ هزار و ۳۷۳ نفر نیز جذب دوره ابتدایی نشده‌اند.»

♦️ او همچنین گفت که بر اساس آخرین آمار ۹۷۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۵۰ هزار نفر کاسته شده است. / هم‌میهن
🔻۱۵درصد درگیـر کـار ۱۰درصد محروم از تحصیل

گزارش هم‌میهن از نشست بررسی موانع رو به گسترش تحصیل کودکان

در سال۱۳۷۹ از یک‌ونیم میلیون دانش‌آموز معلول فقط ۱۵۰هزارنفرشان به مدرسه رفتند


🔹ثبت‌نام مهاجران امسال بیش از هر سال دیگری گره خورده و این مسئله تبعیض و طردشدگی مضاعفی برای‌شان رقم زده است.

🔹علی‌اکبر اسماعیل‌پور، مدیر مرکز توانمندسازی آوای ماندگار دروازه‌غار: در سال ۸۳ مجلس ششم تصویب کرد که کارگاه زیر ۱۳نفر از شمول قانون‌کار خارج شد. ازیک‌طرف بدترین شکل کار کودک در زیرزمین‌های مخوف اتفاق می‌افتد بدون اینکه بازرسی وجود داشته باشد. کودکان در این مکان‌ها به بدترین شکل مورد آزار جسمی و جنسی قرار می‌گیرند اما براساس قانون تصویب‌شده، قانون کار شامل حال آنها نمی‌شود.

🔹رضا امیدی، پژوهشگر اجتماعی: آموزش‌وپرورش تعداد بازمانده‌های از تحصیل را یک‌میلیون و ۱۹۰هزار نفر اعلام می‌کند، اما نفوس و مسکن این عدد را یک‌میلیون و ۸۰۰هزار نفر تا دومیلیون نفر اعلام می‌کند؛ چراکه نفوس و مسکن افراد بدون شناسنامه را هم در آمارهایش حساب می‌کند، بنابراین می‌تواند واقعی‌تر باشد.

گزارش کامل را در هم‌میهن بخوانید.
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 گری کونیل (مدیر یونیسف در آمریکای لاتین و کارائیب) (۷ سپتامبر ۲۰۲۳): "کودکان منطقه که به دلیل خشونت گروهی، بی‌ثباتی، فقر و تغییرات آب و هوایی از خانه‌های خود رانده شده‌اند، حدود ۲۵٪ از مهاجران را تشکیل می‌دهند که تقریبا دو برابر میانگین جهانی (۱۳٪) است.

 کودکان، اغلب تنها و از کشورهای مختلف مانند آفریقا و آسیا در حال حرکت هستند. این کودکان در طول سفر با بیماری و آسیب، جدایی از خانواده و سوء استفاده مواجه هستند. 

 تنها در امتداد مسیر جنگل خطرناک دارین، حداقل ۲۹۰۰۰ کودک در سال ۲۰۲۱ و در سال گذشته حدود ۴۰۰۰۰ نفر عبور کردند.

 تنها در هشت ماه اول سال ۲۰۲۳، بیش از ۶۰۰۰۰ کودک به این سفر رفته که نیمی از آن‌ها زیر پنج سال بوده‌اند که بالاترین تعداد ثبت شده در یک سال است.

 در مرز جنوبی ایالات متحده بیش از ۸۳۰۰۰ کودک از اکتبر سال قبل تا سپتامبر ۲۰۲۳، وارد کشور شده‌اند. این آمار در ماه‌های مشابه در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱، به ترتیب بیش از ۱۵۵۰۰۰ و ۱۴۹۰۰۰ ثبت شده است".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@jamiatdefaa
🍂🍁
🔻گزارشی از وضعیت پر‌ریسک کودکان کار در سیستان‌و‌بلوچستان/ اینجا بچه‌ها زود پیر می‌شوند

✍🏻شرق-بهنام مزینانی:

🔹 
این روزها در بسیاری از شهرهای سیستان، گرد‌‌و‌غبار فضای مقابل چشم‌ها را می‌خورد و جایی برای به‌رخ‌کشیدن عطر و بوی آغاز سال تحصیلی نگذاشته است.

🔹 در سیستان‌وبلوچستان فقر، کم‌آبی، غبار و... زورشان بر زنگ مدرسه چربیده و بوی ماه مهر آمیخته با اینها همه‌گیر شده است. اینجا چندان خبری از ذوق‌زدگی خانواده‌ها برای آغاز سال تحصیلی نیست و بسیاری از بچه‌ها از تحصیل باز می‌مانند.

مدرسه‌های ناامن

🔹 ضجه‌های باد، وسط آسمان ملتهب جنوب خودش را به رخ می‌کشید و دانش‌آموزانی که در حیاط به دنبال ثبت خاطرات شیرین تحصیل بودند.

🔹 بارش‌های پرزور چندروزه و نعره‌های باد، ریشه آجرهای کنار دست بچه‌ها را شل کرده بود، صدای ترک‌خوردن شیارهای آجرهای سست کلاس دور دل‌آشوبی بچه‌های مدرسه می‌چرخید و ناگهان همه چیز فروریخت. رقص دیوار شکم برآمده، معلم را به پاهای دیوار انداخت تا بچه‌ها زیر آوار نمانند.

🔹 سرفه‌های معلم که با ماشین یکی از اهالی به درمانگاه برده می‌شد، این بار از جنس گچ و تخته‌سیاه نبود؛ غبار آجرهای دربه‌در ریه‌ها را پر کرده بود. و سرانجام، فشار آوار، جان آقای معلم را خاموش کرد و پرونده تدریسش برای همیشه بسته شد.

🔹  این معلم جانسپار حمیدرضا گنگوزهی بود که خود را فدایی سه دانش‌آموز کرد و امید به زندگی را در جان تک‌تکشان دمید. این نمایش اندوه‌بار، برشی از دردنامه‌های دانش‌آموزان سراوان است که چشمان بی‌فروغشان به دنبال کمترین امکانات می‌چرخد.

 کار کودکان بوی جان می‌دهد

🔹 تراژدی کودکان کار سال‌های سال است به گوشمان می‌خورد و به رسانه‌ها ورود کرده، اما کارکردن کودک در برخی جاها بوی جان می‌دهد.

🔹 شغلی بی‌اعتبار که معلوم نیست هر بار که می‌روند، دستانشان به دور گردن مادرشان خواهد رسید یا نه؟ قلب‌های کوچکی که حداقلِ بقا شوریده‌حالشان کرده است. لذت سرخوشی‌های کودکی لابه‌لای حسرت‌ها دفن شده است.

🔹 شیطنت‌های کودکی که دور مردانگی و احساس مسئولیت پنهان شده است و جرئت نمایش ندارد. تنگدستی در این منطقه بچه‌ها را گاهی از چهار‌سالگی در جاده گذران زندگی می‌اندازد و دلهره پول‌های روزانه، خود را با دلشوره‌های روز امتحان عوض می‌کند.

🔹 علی که از اهالی خاش است، میان صف طولانی نانوایی هم‌کلام ما می‌شود: فشار اقتصادی به قدری است که خانواده‌ها توان تأمین مخارج تحصیل بچه‌ها را ندارند. از طرف دیگر فاصله مدارس آن‌قدر زیاد است که گاهی تنها گزینه موجود برای بچه‌ها کارکردن است. فاصله بعضی از روستاهای سیستان‌وبلوچستان تا مدرسه به 20 تا 50 کیلومتر می‌رسد که رمق بقای تحصیل از بین می‌رود و بعد از گذراندن دوره ابتدایی عملا پایان مقطع تحصیل به صدا در‌می‌آید.

🔹 و همین می‌شود که کودکیِ به نوجوانی نرسیده، می‌افتد وسط جاده وحشت. دنیایی عجیب که انتخابشان عملا میان دو موضوع محدود می‌شود؛ اینجا نوجوان‌ها متناسب با علایقشان وارد حرفه تخصصی افغان‌کشی یا سوخت‌بری می‌شوند و این اولین انتخاب آنها در زندگی است و برای اولین بار حس ارزشمندی را تجربه می‌کنند، چون قدرت انتخاب دارند.

🔹 ادامه مطلب را اینجا بخوانید...

#امتداد
https://www.tg-me.com/GEtehadbazneshastegan
فراخوان همکاری آموزش
پروژه آموزشی- حمایتی "جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان" نیاز به همکار داوطلب جهت حضور در کلاس های پایه "جمعه‌ها" دارد.
لطفا در صورت آمادگی و امکان همکاری، با شماره زیر در "واتس اپ" تماس بگیرید و یا به پیامگیر سایت "جمعیت دفاع" پیام بفرستید.
09122496403 میربهاری

@jamiatdefaa
زنانه شدن فقر یا فقر جنیستی

۱۷ اکتبر مصادف با ۲۵ مهر توسط سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی ریشه‌کنی فقر برگزیده شده است. این روز فرصتی است برای یادآوری اهمیت ریشه‌کنی فقر در همه اشکال آن، برای همه و در سراسر جهان، به عنوان یکی از اهداف اصلی توسعه پایدار.

یکی از پدیده‌های جهانی که در سال‌های گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مسئله‌ایست که از آن به عنوان «زنانه شدن فقر» یا «فقر جنسیتی» یاد می‌شود.

@jamiatdefaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تا بیستمین روز جنگ...
بیش از ۲ هزار کودک فلسطینی جان باخته اند.
برای کودکان...برای زندگی...
سمت درست تاریخ بایستیم.
#جمعیت_دفاع  #غزه
🔴سلسله نشست های حقوق کودک (3)

«نقش نهادهای ماده 6 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان»

میهمانا:
دکتر سیدعلی کاظمی
معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی
دکتر منیژه خاکی
سرپرست دفاتر رنان و خانواده و کوکان معاونت اجتماعی قوه قضاییه
دکتر محمد بارانی
دانشیار وابسته دانشگاه جامع علوم انتظامی امین
لطف الله محسنی
روانشنس، فعال حقوق کودک، معاون اجتماعی و عضو امنای انجمن حمایت از کودکان کار


🔴زمان سه شنبه 23 آبان 1402
ساعت 17

مکان: خیابان سهروردی شمالی - خ خرمشهر- جنب بانک شهر پلاک 62 طبقه دوم- سالن کنفرانس

https://www.tg-me.com/NashreMizan
@jamiatdefaa
وزیر آموزش و پرورش از جدا کردن و تغییر کتاب‌های درسی بر مبنای جنسیت خبر داده است.
کدام کتاب‌ها و چه بخش‌هایی قرار است تغییر کنند؟ ریاضی، فلسفه یا ادبیات، شیمی، زیست یا فیزیک، کدام‌شان ربطی به جنسیت کودک دارد که باید تغییر کند؟

نتیجه محتوم چنین کارهایی افزایش تبعیض، نابرابری، خشونت در جامعه، ناتوان کردن کودکان در شناخت استعدادهایشان و شکوفا کردن آنها است.

@ISPVC_NGO
@jamiatdefaa
تمدید ثبت نام دانش اموزان اتباع خارجی در سامانه #سهما به مدت ۱۰ روز


به گزارش رنا بر اساس اطلاعیه #سازمان_ملی_مهاجرت ایران؛ ثبت نام دانش اموزان اتباع خارجی در سامانه سهما به مدت  ۱۰ روز تمدید شد.

متن #اطلاعیه:

اطلاعیه 

ثبت نام دانش آموزان اتباع و مهاجرین خارجی در سامانه سهما سازمان ملی مهاجرت بمدت ۱۰ روز تمدید شد

با توجه به درخواست دانش آموزان اتباع و مهاجرین خارجی دارای اسناد اقامتی و والدین این عزیزان مبنی بر باز شدن سامانه سهما برای ثبت درخواست دانش آموزانی که در فرصت های قبلی موفق به ثبت نام نشده اند این سامانه از تاریخ ۲۲ابان ۱۴۰۲ تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ باز و دانش آموزان دارای اسناد اقامتی معتبر می توانند با مراجعه به این سامانه قسمت دانش اموزی اقدام به ثبت درخواست نمایند. مدیران محترم ادارات اتباع خارجی استان ها و مدیران محترم مدارس به آن دسته از عزیزانی که موفق به ثبت نام در سامانه سهما نشده‌اند اطلاع رسانی نمایند تا در این فرصت ایجاد شده نسبت به ثبت درخواست است اقدام نمايند
ثبت نام در سامانه سهما به صورت غیر حضوری بوده و نیاز به مراجعه حضوری نمی باشد

روابط عمومی سازمان ملی مهاجرت

#شناسه_یکتا در #کارت_آمایش به رنگ قرمز در قسمت بالای نام درج شده است و #شناسه_ویژه_اتباع_خارجی” در برگه ی سبز #سرشماری همان شناسه یکتا می باشد این دو گروه از اتباع نیاز نیست دوباره به دفاتر کفالت جهت اخذ شناسه یکتا مراجعه نمایند و دانش آموزان دارای #پاسپورت_اقامتی ، #پاسپورت_خانواری و #دفترچه_اقامت که شناسه یکتا در مدارک شان درج نشده است، بعد از اخذ شناسه یکتا از #دفاتر_کفالت باید در #سامانه_سهما ثبت نام نمایند.
براساس اطلاعیه های قبلی سازمان ملی مهاجرت ایران؛ کلیه دانش اموزان اتباع خارجی از کلاس اول تا کلاس دوازدهم باید در سامانه سهما ثبت نام نمایند.

@jamiatdefaa
قابل توجه افراد دارای برگه #سرشماری #سفيدرنگ صادره از دفاتر پیشخوان دولت

اطلاعیه مهم

افراد دارای برگه سرشماری صادره از دفاتر پیشخوان دولت که در حال حاضر در مناطق مجاز سکونت دارند با توجه به ابلاغیه سازمان ملی مهاجرت تا تاریخ1402/09/02  ضروریست نسبت به شناسایی در طرح سرشماری به دفاتر کفالت خدمات و اشتغال مراجعه فرمایند.
لازم بذکر است پس از تاریخ اعلام شده برگه های صادره از دفاتر پیشخوان #فاقداعتبار می باشد.



@jamiatdefaa
🔵 ارزیابی فقر غذایی در ایران با یک شاخص جدید

🔷 یکی از معیارهای فقر می‌تواند ناتوانی از تهیه رژیم غذایی سالم باشد؛ رژیمی که با کمترین هزینه ممکن قابل دستیابی باشد و برای زندگی یک انسان معمولی حداقل‌های لازم را فراهم کند. برآوردها نشان می‌دهد ۳۰ درصد جمعیت ایران از تهیه یک رژیم غذایی سالم ناتوان‌اند؛ نسبتی که از کشورهای متوسط به بالای درآمدی دنیا و همچنین کشورهایی مثل ترکیه و مکزیک بسیار بالاتر است.

🔹 موضوع وقتی نگران‌کننده‌تر می‌شود که روند چند سال گذشته را مقایسه می‌کنیم. روند صعودی سال‌های اخیر ایران نه در دنیا مشاهده می‌شود و نه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا. این نسبت از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ در ایران نزدیک به دو برابر شده است.

@jamiatdefaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک و نیم میلیون کودک در آستانه بازماندگی از تحصیل


هادی موسوی ،نیک کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس و مدیرکل پیشین مطالعات وزارت تعاون در نشستی که به بررسی برنامه های توسعه و کار کودک می پرداخت، توضیح داد: «
14 میلیون کودک در خانوارهایی زندگی میکنند که حداقل سبد غذایی را نمیتوانند دریافت کنند
براساس آمار آموزش و پرورش حدود 450 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم، حدود یک و نیم میلیون نفر کودک در معرض بازماندگی از تحصیل داریم از نظر تبعیض آموزشی هم 12 درصد قبولیهای رتبه زیر 3 هزار کنکور فقط از مدارس دولتی
بودند.»

#کودک #کودکان #هادی_موسوی_نیک #سبد_غذایی
#بازماندگی_از_تحصیل #آموزش #تحصیل #بازماندگی
دبیر کل سازمان جهانی کار به بی‌بی‌سی گفته است آینده میلیون‌ها کودک با افزایش ترک تحصیل و کار اجباری آنها در خطر است.

گیلبرتو هونگبو، دبیر کل سازمان بین‌المللی کار می‌گوید مشکلات اقتصاد جهانی به «پسرفت» در مناطق مختلف منجر شده است. او که خواهان واکنش فوری بین‌المللی شده می‌گوید برخی از کارهایی که کودکان درگیر آن می‌شوند از بدترین شکل‌های کار کردن و از جمله استثمار جنسی است.

به گفته آقای هاونگبو ترکیب پیامدهای شیوع کووید۱۹ و افزایش تورم و هزینه‌های زندگی در پی آن، اوضاع را بدتر کرده است. اگر هم‌اکنون دست به اقدامی قاطع و سریع نزنیم وضعیت بدتر و بدترخواهد شد.

این مقام سازمان ملل متحد که نخست وزیر سابق توگو نیز هست گفته است داده‌های جمع‌آوری شده از سوی سازمان ملل متحد در اوایل سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که برای اولین بار در بیست سال گذشته پیشرفت جهانی برای پایان کار کودکان متوقف شده است و حالا نزدیک به ۱۶۰ میلیون کودک در جهان کار اجباری می‌کنند. به گفته آقای هاونگبو این داده‌ها نشان‌دهنده ادامه رشد این روند است.
امریکایی که ادعادارد قوانینش از پیمان نامه جلوتر است پس آنرا امضا نمی کند !! سازمان ملل و سایر دول امضا کننده در مقابل کشتار کودکان جنگ غزه به عناوین مختلف بر طبل جنگ می کوبند وکودکان را گوشت دم توپ قرار می دهند... واین مهم برای جلوگیری جنگ را مردم جهان با تظاهرات پرجمش را در دست دارند...
🔺️ نماینده چابهار: کمتر از ۴۰درصد دانش آموزان سیستان و بلوچستان موفق به کسب دیپلم می‌شوند

🔹معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حدود ۱۰ درصد از بازماندگان از تحصیل در کشور در استان سیستان و بلوچستان هستند و بیشتر هم دختران را در برمی‌گیرد. در واقع از هر ۱۰۰ نفر دانش آموز سیستان و بلوچستان، کمتر از حدود ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم می‌شوند و عمدتا ریزش تحصیلی رخ می‌دهد.
#ایلنا
🔻 پیمانکاران شهرداری برای نظافت معابر از کودکان مهاجر بهره‌کشی می‌کنند

بر اساس ماده ۳۲ پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، دولت‌ها وظیفه دارند از هرگونه سوءاستفاده و بهره‌کشی اقتصادی از کودکان که رشد جسمی، روانی، اجتماعی و ذهنی آنان را به خطر می‌اندازد، جلوگیری کنند. طبق کنوانسیون جهانی ممنوعیت بدترین اشکال کار کودکان نیز کشورهای جهان باید از کودکان در برابر همه اشکال خشونت‌آمیز کار محافظت کنند. ایران هر دو این پیمان‌نامه‌های ‌جهانی را امضا کرده و به اجرای مفاد آن‌ها متعهد است؛ با این حال، پیمانکاران و کارفرمایان به‌راحتی از کودکان در مشاغل سخت و زیان‌آور مانند زباله‌گردی و رفتگری استفاده می‌کنند و دولت‌ و شهرداری‌ هم با سلب مسئولیت از خود توپ سوءاستفاده اقتصادی از کودکان را به زمین کارفرمایان و پیمانکاران می‌اندازند. این در حالی است که فعالان حقوق کودکان تاکید می‌کنند بهره‌کشی از کودکان و دور زدن قانون بدون چراغ سبز دولت و شهرداری‌ها غیرممکن است.
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل

🎤 جمعی از کارشناسان سازمان ملل (۱۶ نوامبر ۲۰۲۳): "بسیاری از ما قبلاً در مورد خطر نسل‌کشی در غزه زنگ خطر را به صدا در آورده ایم و از عدم توجه دولت‌ها به درخواست‌ها و دستیابی به آتش بس فوری ناراحت هستیم. 

 بمباران و محاصره غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۱۰۰۰ کشته، ۲۷۰۰۰ زخمی و ۱.۶ میلیون نفر را آواره کرده است. از کشته‌شدگان، حدود ۴۱٪ کودک و ۲۵٪ زن هستند. 

 به طور متوسط هر ۱۰ دقیقه یک کودک در طول جنگ کشته و دو کودک مجروح می‌شوند و غزه به قبرستان کودکان تبدیل شده است. 

 نزدیک به ۲۰۰ پزشک، ۱۰۲ کارمند سازمان ملل، ۴۱ روزنامه نگار و نیز مدافعان خط مقدم و حقوق بشر نیز کشته شده‌اند".
🔹نشست نقد و بررسی مواجهه با کار کودک در برنامه‌های توسعه کشور برگزار می‌شود
در این برنامه قرار است احمد میدری، سیدهادی موسوی‌نیک، فرشید یزدانی و پیام روشنفکر سخن بگویند.

🔹مسأله کار کودک یکی از مسائل پیچیده اجتماعی در ایران است که سیاستگذار تاکنون نتوانسته برای مواجهه با آن سیاستی منسجم و کارا در پیش بگیرد.

🔹 «پیام ما» با همکاری دبیرخانه «کمپین مقابله با فقر و نابرابری آموزشی» پیش از این در پادکست سه قسمتی «تا امروز» ابعاد کار کودکان را بررسی کرده است که می‌توانید از لینک‌های زیر بشنوید:

تا امروز قسمت اول

تا امروز قسمت دوم

تا امروز قسمت سوم

@jamiatdefaa
2025/07/07 08:07:59
Back to Top
HTML Embed Code: