Telegram Web Link
🔺️نگاهی به چالش‌های دانش‌آموزان دارای معلولیت

در سال‌های گذشته سرویس مدارس استثنائی یکی از چالش‌های جدی بوده که توجه فعالان حوزه افراد دارای معلولیت را به خود جلب کرده است و با پیگیری و حمایت‌طلبی‌های انجام‌شده، به نظر می‌رسد شرایط سرویس مدارس در وضعیت بهتری قرار گرفته است. اگرچه این چالش همچنان با شرایط مطلوب فاصله بسیاری دارد، اما به نظر می‌رسد مسائل جدی دیگری برای کودکان دارای معلولیت و خانواده آنان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند که به بهانه روز جهانی افراد دارای معلولیت، قصد دارم به آنها بپردازم.

یادداشت زینب نصیری را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-908476
#غزه
آمریکا طرح آتش بس در غزه را وتو کرد!
چای دبش
DEBSH TEA
فقط در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۲ هزار دانش آموز در استان سیستان و بلوچستان به دلیل فقر مطلق مجبور به ترک تحصیل شدند
جذب طلاب در مدارس

بررسی خبری که وزیر آموزش‌وپرورش در قم داد

«25 هزار نفر از طلاب جذب آموزش و پرورش شدند.» سخنی که رضا مرادی صحرایی وزیر آموزش و پرورش در سفر خود به قم و در دیدار با آیت‌الله نوری همدانی از مراجع تقلید این شهر اعلام کرد.

با این حال 5 ساعت بعد از انتشار خبر ایرنا و به دنبال واکنش‌ها نسبت به این خبر، سایت اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در مطلبی با عنوان «شرایط کاملا عادلانه برای رقابت تمام آحاد جامعه در آزمون استخدامی» به نقل از وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد:« در آزمون های استخدامی شرایط کاملا عادلانه برای رقابت تمام آحاد جامعه ایجاد می شود که بعد از اعلام نتایج متوجه شدیم ۳ هزار نفر از طلاب و جمعی از  نیروهای جهادی، فعالان فرهنگی و قرآنی جذب آموزش‌وپرورش شدند که این امر می‌تواند در راستای تقویت بنیه اعتقادی دانش‌آموزان موثر باشد.»

علی بهشتی‌نیا، معلم و کارشناس آموزش: آنها فکر می‌کنند که معلمان توانایی اقدامات پرورشی را ندارند که با توجه به جمعیت معلمان و در اقلیت بودن طلاب در آموزش و پرورش، مسیری که معلمان پیش از این دنبال می‌کردند، ادامه خواهد یافت و طلاب تاثیری در جریان آموزش و پرورش در نظام آموزشی کشور نخواهند داشت.

محمدتقی فاضل‌میبدی، عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم: سمت آموزگاری کاملاً تخصصی است. اینگونه نیست که هر کس چندسالی در حوزه درس خواند، بتواند از عهده تعلیم و تربیت برآید.

سعید خراط‌ها، جامعه‌شناس: در ادوار مختلف، تلاش کردند که محتوای درسی را تغییر دهند تا بتوانند بر تفکر دانش‌آموزان تاثیر بگذارند. نتیجه این رویکرد آن بود که در سال‌های اخیر دانش‌آموزان از بسیاری از ارزش‌هایی که برای آن تبلیغ گسترده‌ای شده است، دور شدند.

شادی مکی
B2n.ir/w67743
18 دسامبر روز جهانی مهاجرت
فرصتی برای اعاده حق زیست انسانی
مهاجرت از مقولات بسیار کهن بشریت بر روی کره زمین است و از سویی میتوان مهاجرت را کلید پیدایش انسان به معنای نوین و آغاز تمدن بر روی زمین نامید. اما رفته رفته با پیدایش طبقات در تاریخ، بخش عمده مهاجرت‌ها محصول گریز از شرایط سخت همزیستی  و تهدیدات  متعدد از سوی  حاکمان وهمنوعان و جستجوی شرایط زیستی امن برای خود و خانواده بوده است. شاید یکی از دلایلی که اعلامیه جهانی حقوق بشر بر روی حقوق برابر سکنه یک منطقه (ماده 7) و حق جابجایی و مهاجرت آزادانه به هر کشور و حق بازگشت به کشور زادگاهش (ماده 13) و حق پناهندگی برای گریز از فشار و شرایط  سخت و شکنجه بار (ماده 14) تأکید گذارده است. این پایه‌ای ترین حق حیات هر انسانی است که هچون اجداد بدوی‌مان؛ محل زیست خود را انتخاب کند.
آخرین  برآورد آمار جهانی کنونی مهاجرت حاکی از آن است که در سال 2020 حدود 281 میلیون مهاجر بین المللی در جهان وجود داشته است که معادل 3.6 درصد از جمعیت جهان است یا بعبارتی از هر 30 نفر یک نفر از ساکنین زمین در سرزمینی غیر از زادگاهش زیست می کند(سازمان بین المللی مهاجرت – (( the International Organization for Migration (IOM.
آخرین آمار مهاجرین آسیایی و آفریقای شمالی به اروپای شرقی و مرکزی، رقمی نزدیک به 100 میلیون نفر برآورد شده است.
مهاجرت عمدتا" در جستجو و به جهت فراهم آوردن شرایط ایمن و آسان‌تر برای زیستن صورت میگیرد. اما آنچنانکه میدانیم، همواره اینچنین نخواهد شد. آنچه که عموما در انتظار اکثریت پناهجویان قرار دارد، موانع و مشکلات حقوقی و قوانین دیپلماتیک در مسیر رسیدن به کشور مقصد و همچنین در خود کشورهای میزبان که بزرگترین مشکل و بیشترین دغدغه مهاجران است. اگرچه این موارد در مناطق مختلف متفاوت است اما رسیدن به شرایط قابل قبول برای پذیرش مستلزم صرف زمان و هزینه های هنگفتی است که گاه به قیمت دارائی همه خانواده و اطرافیان پناهجو تمام می شود.
در ادامه نه تنها حق برابر با دیگر شهروندان به وی اعطاء نمی شود بلکه در همان ابتدا با انگ و نشان غریبه با او برخورد می ششود و این آغاز بی حقوقی های دیگر است. نابرابری در تخصیص و تأمین معیشت و محرومیت از دریافت بسیاری از خدمات و موهبات زندگی انسانی. نیروی کار ارزانی که اگر از گزند فاشیسم و ریسیسم فرهنگی و اقتصادی در امان بماند؛ شهروند درجه دومی است که آرزوی برابری و مساوات را همواره در رویاهایش جستجو می کند.
ناهمگونی و تصادمات فرهنگی از معضلاتی است که مهاجران و پناهجویان با آن مواجه هستند. این بخش از مشکلات تقریبا هیچ گاه مرتفع نمی شود؛ مادام که سیستم حاکم از این تفاوت بنفع ایجاد فاصله  طبقاتی از آن سود می برد. نمونه آن در کشورهایی مثل ایران بسیار عریان تر و مشمئز کننده تر است. با وجود قدمت حضور بخش عمده مهاجران افغانستانی در ایران و ایفای نقش و اثرگذاری در پیشرفت و توسعه اقتصادی و زیرساخت های کشور؛ کماکان به نام غریبه و مهاجر خوانده می شوند و هر از گاهی موجی شرم آور در جامعه براه انداخته و شرایط زیستی و روحی این عزیزان را مخدوش و نا امن می سازند. 
جمله و طرح "بازگشت به زادگاه مهاجران" آنچنان بی خردانه و غیر انسانی است که نادیده انگاشتن عوامل تخریب محیط زیست این بخش از جامعه انسانی. فراموش کردن و نادیده انگاشتن دلایل و علل مهاجرت اکثریت قریب به اتفاق آدم‌ها تنها محصول منافع طلبی شرم‌ آور عده قلیلی سودجوی مفتخور است. این حکم 99 درصدی‌های جهان متمدن  است که دولت ها و حکام چاره ای جز این حکم  انسانی ندارند؛ مادام که قادر به تأمین شرایط زیست مناسب و مطلوب انسان امروزی، برای مهاجران سراسر دنیا در زادگاه و مبدأ شان ندارند، می بایست به تأمین شرایط زیست انسانی در کشورهای پیشرفته تلاش و همت  بورزند.
در این میان البته؛ حقوق و منافع کودکان، و تأمین شرایط زیست مناسب، فارغ از هر ملاحظه و سیاست و اما و اگری، همین امروز می بایست میسر گردد.
حقوق انسان ها جهانشمول، برابر و تبعیض  و تفکیک ناپذیر است. پایان تبعیض و بی حقوقی تمامی انسان‌ها، همین امروز ممکن است.
نه به تبعیض و نابرابری
زنده باد برابری نژاد انسانی
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
18 دسامبر 2023 بابر با 27 آذر 1402

@jamiatdefaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻زاکانی: کودک کار، منشا آزرده خاطر کردن روح جامعه است

علیرضا زاکانی شهردار تهران و دستیار ویژه رئیس جمهور در موضوع آسیب‌های اجتماعی: .

▫️یک کودک کار در خیابان هم خودش منشا آسیب و آزرده خاطر کردن روح جامعه است و هم خودش آسیب می‌بیند. کودکی که توسط شبکه‌های افیونی استثمار می‌شود، هم خودش آسیب می‌بیند و هم چهره کشور را خراب می‌کند.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در سخنانی با اشاره به طرح مشترک شهرداری با بهزیستی، پلیس و قوه قضاییه، کودکان کار را «منشا آسیب و آزرده خاطر کردن روح جامعه» دانست و افزود که از امروز( اول دی) حرکتی برای «پاک کردن چهره شهر از کودکان کار و معتادان متجاهر» آغاز می‌شود.

او وعده داده است که تا قبل از عید نوروز ۱۴۰۳ چهره تهران را از آسیب‌های اجتماعی بزداید..»

او افزوده که این کودکان «توسط شبکه‌های افیونی استثمار می‌شود» که هم خود آسیب می‌بیند و هم چهره کشور را «خراب می‌کند.»
«.او توضیح داده که بالغ بر ۲۰ و چند هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که با این شرایط، «روح و کالبد شهر دچار آلودگی و مشکلات متعددی می‌شود.


#وارونه_گویی
📷IRIB
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»

کودکان، فقر شدید و لایحه بودجه سال ۱۴۰۳

👤سیدهادی موسوی‌نیک

✍️ براساس آخرین برآوردها، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰‌درصد بوده است. این گزاره به این معنی است که بیش از ۲۵میلیون نفر از جمعیت کشور درآمد کافی برای تامین حداقل غذا و سایر هزینه‌های زندگی خود نداشته‌اند.

✍️ در بعد تغذیه وضعیت وخیم‌تر است و حدود ۶۰‌درصد از خانوارهای کشور حداقل سبد خوراکی ۲۱۰۰کیلوکالری را که مبنای فقر غذایی مورد تایید بانک جهانی است تامین نمی‌کنند. در این خانوارها بیش از ۱۴میلیون کودک زیر ۱۸سال، ۹میلیون کودک زیر ۱۲سال و ۳.۵میلیون کودک زیر ۶سال حضور دارند.

✍️ درآمد سرانه کشور طی دهه اخیر بیش از ۳۴‌درصد کاهش یافته و مصرف اقلام مختلف کالاهای اساسی حتی بیش از آن کاهش نشان می‌دهد. بخشی از این موضوع به‌خاطر افزایش هزینه‌های مسکن است که از نظر خانوارها ضروری‌تر از کالاهای اساسی خوراکی تلقی می‌شود.

✍️ طبعا در چنین شرایطی کودکان بیشترین آسیب‌پذیری را دارند و خطر سوءتغذیه، این گروه جمعیتی را در معرض آسیب‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت قرار می‌دهد.

✍️با این شواهد نگران‌کننده از وضعیت کودکان و گستردگی فقر و وضعیت تغذیه کودکان، می‌توان تصور کرد چه وضعیتی در میان‌مدت و بلندمدت در انتظار بازار کار، نظام بهداشت و درمان و امنیت اجتماعی کشور است. در این شرایط سوال مهم آن است که تکلیف نظام حکمرانی کشور چیست؟

✍️مشخصا برون‌رفت از این وضعیت، جز با تحقق رشدهای پایدار و فراگیر ممکن نیست و لازم است در خصوص موانع آن تامل و در سیاست‌ها بازنگری کرد. با این حال، این سوال اخلاقی و عقلانی قابل طرح است که آیا باید تا پیش از تحقق رشدهای پایدار و فراگیر دست روی دست گذاشت؟

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله

@jamiatdefaa
🔻بی‌توجهی به محو بدترین اَشکال کار کودک
     
اخیراً بخشنامه‌ای از سوی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر خطاب به روسای کل دادگستری سراسر کشور منتشر شده است که شرایط و کیفیت استناد به کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق بشری که باید در آرای قضایی مد نظر قرار گیرند را مشخص کرده است.
    
در این بخشنامه از پنج معاهده که در ایران حکم قانون داخلی را دارند نام برده شده اما متأسفانه نامی از کنوانسیون ممنوعیت و اقدام فوری برای محو بدترین اشکال کار کودک نیست. مقاوله‌نامهٔ ۱۸۲ سازمان بین‌الملل کار (ILO) ممنوعیت و محو بدترین اشکال کار کودک را مشخص می‌کند و کشورها با پیوستن به این معاهده تعهد دارند در جهت محو بدترین اشکال کار کودک اقدام فوری کنند.
    
یادداشت کامل را این‌جا بخوانید.  
جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری، روز شنبه هفتم بهمن در مراسم امضای تفاهم‌نامه «همکاری میان دادگستری و سازمان مدیریت پسماند با موضوع مقابله با زباله گردی» گفت: «گردش مالی مافیای زباله‌گردی سالانه سه‌هزار میلیارد تومان است اما آمار غیر رسمی خیلی بیش از این است.»

زباله گردی از بدترین اشکال کار کودک است. امور بین الملل قوه قضاییه در آیین نامه ی جدید صادره ،مقاوله نامه ی مقابله با بدترین اشکال کار کودک را در لیست معاهدات جهانی که قابلیت استناد دارند ، قرار نداد. جمهوری اسلامی این معاهده را امضا کرده است.

@jamiatdefaa
۳۳ بار بار طرح‌های ساماندهی کودکان کار با بودجه‌های هنگفت شکست خورده‌اند/ ۳۰ تا ۴۰ درصد کودکان کار در خیابان‌ها حضور دارند؛‌بخش زیادی در مشاغل زیرزمینی فعال‌اند

علی‌اکبر اسماعیل‌پور، فعال حقوق کودک:

🔹تاکنون بیش از 33بار طرح‌های ساماندهی کودکان کار با صرف بودجه‌های هنگفت اجرا و درنهایت با شکست روبرو شده است. بااین‌حال بعد از اجرا باز هم می‌‌بینیم که این کودکان در چهارراه‌ها مشغول به‌کارند. در طرح‌های ساماندهی به ریشه کار کودک پرداخته نمی‌شود و مطالعه‌ای روی گروه هدف و نیاز‌های هر گروه و اولویت‌های آنان صورت نمی‌گیرد. برای مثال، اجازه انتشار آمارهای رسمی این حوزه داده نمی‌شود تا به آن اتکا کنیم و مشخص شود چند درصد از کودکان به‌صورت پنهان و چند درصد به‌صورت آشکار فعالیت می‌کنند.

🔹مسئولان مدام می‌گویند 80 درصد کودکان کار در ایران اهل افغانستان هستند؛ یعنی ما مسئولیتی در قبال آنها نداریم. درصورتی‌که طبق پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، وقتی پذیرفتیم کودکی در ایران زندگی می‌کند، باید امکانات حداقلی لازم برای آموزش و درمان و... را فراهم کنیم.

🔹در فاصله سال‌های  2000 تا 2016 میلادی جنبشی برای کاهش آمار کودکان کار در دنیا صورت گرفت. نتیجه فعالیت‌های این جنبش جهانی، کاهش آمار کودکان کار از 250 میلیون به 168 میلیون نفر در سراسر دنیا بود. در این طرح  به خانواده کودکان کار به‌صورت مشروط خدماتی ارائه می‌شد تا کودک به مدرسه برگردد. ما در ایران می‌توانیم همین الگو را اجرا کنیم. ما نهادهایی داریم که زنان سرپرست خانوار را تحت حمایت قرار می‌دهند. مشکل عمده آنها این است که فضای مناسب برای حمایت از این زنان ندارند.

🔹در مجلس ششم قانونی تصویب شد که کارگاه‌های زیر 10 نفر از شمول قانون کار خارج شود. این قانون در حالی تصویب شد که بخش زیادی از کودکان درکارگاه‌هایی با کمتر از 10 نفر نیرو مشغول به‌کارند و به‌این‌ترتیب از شمول قانون کار خارج می‌شوند. بازرس تامین اجتماعی و وزارت کار الزامی ندارد که از این کارگاه‌ها بازدید کنند و هیچ نظارتی روی این کارگاه‌ها وجود ندارد.

🔹برآورد ما این است که 30 تا 40 درصد کودکان کار در خیابان‌ها حضور دارند و بخش زیادی از آنها در مشاغل پنهان و زیرزمینی حضور دارند/هم‌میهن

@hammihanonline
@jamiatdefaa
خانوادگی یا خیابانی؟

فعالان حقوق کودک درباره جزئیات فعالیت باندها و طرح‌های ساماندهی کودکان کار می‌گویند

🔹«برخورد قضایی با باندهای کودکان کار»؛ این خبر کوتاه هفته پیش از طرف وزیر دادگستری اعلام شد،با اینکه برخورد با باندهای کار کودک برای اولین‌بار به‌صورت رسمی در یکی از طرح‌های ساماندهی در نظر گرفته شده، اما تا امروز بارها از تریبون‌های مختلف از فعالیت این باندها گفته شده است و حالا دادگستری، فعالیت این گروه را باندی و مجرمانه خوانده است.

🔹فرشید یزدانی، فعال حقوق کودک: ممکن است این کودکان به‌صورت خانوادگی کار کنند، اما به این معنی نیست که فعالیت باندی دارند. اگر آنها باند بودند که تا امروز یکی از آنها دستگیر شده بود. وقتی این نهادها امکان برنامه‌ریزی برای حذف کار کودک را ندارند، تقصیر را به گردن موضوع مبهمی به‌نام باند می‌اندازند.

🔹محمد لطفی، از موسسان جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان: سازمان‌هایی که موضوع فعالیت باندی را مطرح می‌کنند، حتی یک مورد از این گروه‌ها را به ما نشان ندادند. راه‌های جذب این کودکان توسط باندها را به ما بگویند تا با آن مقابله کنیم!

سارا سبزی
B2n.ir/t02976
@hammihanonline
یونیسف: ۶۱۰ هزار کودک غزه‌ای در خیابان‌ها زندگی می‌کنند

🔹«آژانس کودکان سازمان ملل» (یونیسف) روز یکشنبه بار دیگر درباره اوضاع وخیم کودکان در باریکه غزه هشدار داد.

🔹یونیسف اعلام کرد: «حدود ۱.۳ میلیون نفر که شامل ۶۱۰ هزار کودک می‌شود در خیابان‌ها و جاده‌ها در شهر رفح جنوبی در باریکه غزه زندگی می‌کنند»./فارس
🍂🍁
🔻راه سخت مدرسه

گزارش هم‌میهن از شرایط دشوار تردد دانش‌آموزان و معلمان مناطق دورافتاده به مدارس و حوادثی که برای‌شان رخ می‌دهد

🔸انور فرج‌زاده، معلم بازنشسته: درصد بالایی از مدارس استان کردستان در مناطق کوهستانی واقع شده و جاده‌های این مناطق صعب‌العبور هستند. بیشتر معلمان این مناطق چاره‌ای جز تردد در این جاده‌ها ندارند به این معنی که صبح‌ها برای تدریس به مناطق روستایی می‌روند و بعد از پایان ساعت کاری، به محل زندگی خود در شهر بازمی‌گردند.

🔸علیرضا دمساز، یکی از معلمان استان کهگیلویه و بویراحمد است. در این استان روستاهایی که مقطع متوسطه دارند، بسیار پراکنده‌اند و سختی‌های تردد به این مدارس، آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان، به‌ویژه دختران را بالا برده است.

🔸محمد فاضل، مشاور دو وزیر آموزش‌وپرورش در دولت روحانی: همواره در آموزش‌وپرورش این مشکل را داشته‌ایم که برخی مواقع اعتبارات‌مان کفاف پرداخت حقوق معلمان را هم نمی‌دهد. این مسئله باعث می‌شود معلم حق‌التدریس یا معلمی که اضافه‌کار می‌کند، حقوق خود را با چندماه تاخیر دریافت ‌کند. درنتیجه ممکن است مسئله تردد در اولویت قرار نگیرد.

شادی مکی
B2n.ir/k44077

@jamiatdefaa
🔶سازمان ملل به بهانه شروع شصت ویکمین نشست کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان ملل تعریفی از عدالت اجتماعی را در قالب عکس نوشته نشر داد تا توجه جهانیان را به این چارچوب جلب کند.

🔶به نظر سازمان ملل « عدالت اجتماعی به معنای ایجاد جامعه ای است که هر کس فرصت های برابر با دیگران برای شکوفایی استعدادها و ظرفیت های خود را داشته باشد.»
🔶در فرهنگها و کشورهای مختلف ممکن است تعاریف متعددی از عدالت اجتماعی ارائه شود چنانچه در کشور ما نیز برخی از دانشوران در این زمینه آثاری را عرضه داشته اند از جمله کتابی که با عنوان « بازاندیشی عدالت اجتماعی ( چیستی ، چرایی ، قلمرو ) » سال گذشته دکتر احمد واعظی ارائه کرد. بعد از بحثهای مفهومی و معیارهای حرکت، آنچه مهم است اینکه در عمل تا چه اندازه یک جامعه توانسته به سمت تحقق عدالت اجتماعی حرکت کند و عوامل ضد آنرا مرتفع سازد.


https://www.un.org/development/desa/dspd/united-nations-commission-for-social-development-csocd-social-policy-and-development-division/csocd61.html
✴️ دستور دادستان کل کشور برای برخورد با شبکه‌های مجرمانه فعال در حوزه بهره‌کشی از کودکان

دادستان کل کشور در بخشنامه‌ای خطاب به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها نوشت:

🔸با استفاده از ظرفیت ضابطان قضایی، نسبت به شناسایی شبکه‌های مجرمانه فعال در حوزه بهره‌کشی از کودکان، به ویژه تکدی‌گری یا جمع‌آوری و فروش غیرقانونی پسماند، اقدامات لازم قضایی به صورت جدی و فوری معمول و با مرتکبان، برخورد قانونی معمول شود.

🔸نظر به اهمیت موضوع تفکیک از مبداء پسماند‌های عادی به عنوان اصلی‌ترین و موثرترین روش در امر پیشگیری و کاهش تخلفات و جرایم حوزه مذکور ضرورت دارد با استفاده از ظرفیت «کارگروه استانی و شهرستانی پسماند» پیگیری لازم به منظور اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم و فوری برای تفکیک پسماند‌ها در مبداء و ایجاد سازوکار‌های اجرایی مورد نیاز در این خصوص توسط شهرداری و سایر دستگاه‌های اجرایی ذیربط را در دستور کار خود قرار داده و ضمن تعیین مهلت مناسب جهت اصلاح چرخه‌ها و رویه‌های نادرست و غیرقانونی، نظارت کامل بر حسن اجرای وظایف قانونی مذکور به عمل آید.

🔗 متن کامل را در لینک بخوانید: https://www.ekhtebar.ir/?p=92769

@jamiatdefaa
🔶فراخون سازمان ملل برای توجه به دو مناسبت قابل توجه

      دوشنبه دوازدهم فوریه/ 23 بهمن سازمان ملل توجه جهانیان را بدو مناسبت با محتوای حقوق بشری جلب کرد:

🔸روز بین المللی مقابله با سرباز کودک ها یا بکار گیری کودکان در مخاصمات مسلحانه و تاکید بر اینکه بکار گیری کودکان در مخاصمات و فعالیت های نظامی ، نقض حقوق بشر است و باید عوامل آن پاسخگو باشند. سازمان ملل هم چنین یادآوری کرده که نیروهای حافظ صلح این نهاد برای حمایت از کودکان درگیر در مخاصمات ، تلاشهای متنوعی را معمول می دارند. البته گفته نشده که یکی از پروتکل های الحاقی کنوانسیون حقوق کودک هم در جهت مبارزه با این پدیده است .
https://peacekeeping.un.org/en/child-protection
🔸روز بین المللی پیشگیری از افراطی گری خشن به عنوان ابزاری در خدمت تروریسم . این مناسبت فرصتی است برای توجه دادن جهانیان به اینکه افراطیون خشونت طلب عامل بی ثباتی و نقض حقوق بشر در هر نقطه دنیا هستند و باید از این گونه تفکرات و باورها جلوگیری و اجازه نداد که در هیچ جامعه ای گسترش پیدا کند.
https://www.un.org/en/observances/prevention-extremism-when-conducive-terrorism-day

در هر دو موضوع یاد شده جامعه ایران نیز هم مواضعی داشته و هم بحثهای چالشی وجود دارد که معمولا به عنوان طرح سئوال مطرح میشود و جواب دادن به هر مورد ساده نیست.
«نظام حمایت و رفاه اجتماعی در ایران»

تامین رفاه اجتماعی از وظایف اصلی دولت ها به شمار می‌رود. بدین منظور دولتها می بایست مهمترین خدمات خود را ایجاد و توسعه نظام رفاه اجتماعی قوی و کارآمد قرار دهند. اهداف نظام های رفاه اجتماعی را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد
🔸ایجاد آرامش خاطر و عزت نفت در فرد خانواده و جامعه
🔸تامین سطح متناسب معاش و تضمین آن برای نیروی کار
🔸ایجاد تفاهم بین کارگران و کارفرمایان در مناسبات تولیدی
🔸بالابردن بهره وری و کاهش ضایعات از طریق ایجاد تعلق خاطر و عشق به کار
🔸فراهم کردن زمینه مناسب برای تحقق رشد و توسعه پایدار
🔸ایجاد امنیت اقتصادی اجتماعی سیاسی و فرهنگی
🔸تحقق عدالت اجتماعی

موضوع تامین اجتماعی در اصل ۲۹ قانون اساسی ایران نیز تبلور یافته است:
«برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی. دولت موظف است که طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یکی از افراد کشور تامین کند»

در ایران با تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی گام مهمی برای نهادینه‌سازی حمایت اجتماعی و یکپارچه سازی فعالیت های مرتبط با رفاه اجتماعی برداشته شد. بر اساس این قانون فعالیت های رفاه و تامین اجتماعی در ایران بر سه محور اصلی متمرکزند :
1⃣راهبردهای بیمه ای که در موسساتی همچون سازمان تأمین اجتماعی صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سازمان بیمه خدمات درمانی اعمال می‌شود
2⃣راهبرد های حمایتی که از طریق موسساتی همچون سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شهید، بنیاد برکت و بنیاد علوی دنبال می‌شود
3⃣ راهبرد امدادی که عبارت است از ایجاد آمادگی و هماهنگی بین سازمان ها و نهادهای ذیربط به منظور عرضه خدمات لازم به هنگام وقوع بلایا ب‌ه آسیب دیدگان رویدادهای غیر مترقبه و پیش‌بینی ساز و کارهای لازم برای امور مربوط به بازسازی با همکاری سازمان های دولتی و غیر دولتی و نهادهای مدنی

قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی در جلسه علنی در تاریخ ۲۱/ ۲ / ۸۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ
۹/ ۳ /۸۳ به تایید شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد.
مهم‌ترین اهداف تصویب این قانون عبارت است از:
◀️ اجرای اصل ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
◀️ایجاد انسجام کلان سیاست های رفاهی
◀️ توسعه عدالت اجتماعی
◀️حمایت از همه افراد کشور در برابر رویدادهای اجتماعی اقتصادی طبیعی و پیامدهای آن ( ماده یک قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی)

نکته مهمی که باید در نظر گرفت آن است که تامین اجتماعی جزئی از نظام رفاه اجتماعی و پیش نیاز آن است. در ایران میان واقعیت های جامعه با دیدگاه هایی که رفاه اجتماعی دولت رفاه را محور ساماندهی وضع موجود قرار می‌دهند، فاصله فراوانی است.
لذا رفاه اجتماعی را در وضعیت حاضر و با ناکارآمدی مدیران و سیستم حاکم فقط میتوان به چشم هدف آرمانی دید که گویا هدفی دست‌یافتنی در کوتاه مدت تلقی نمی شود.

تصویب اعلامیه حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ نیز مفاهیم جدیدی را در زمینه رفاه اجتماعی مطرح کرد که عبارتند از
▫️هر فرد حقوق تامین اجتماعی دارد
▫️هر فرد حق داشتن سطح زندگی کافی برای حفظ سلامت خود و خانواده اش را دارد
▫️هر فرد هنگام بیماری پیری از کار افتادگی و دیگر پیشامدهای ناگوار حق تامین دارد
▫️زنان و کودکان و گروه‌های آسیب‌پذیر حق دریافت کمک های خاص دارند

#میدانستید
@jamiatdefaa
*روز جهانی زبان مادری(21 فوریه)


روز ۲۱ فوریه از طرف یونسکو به‌عنوان روز جهانی زبان مادری نام‌گذاری شده است. نام‌گذاری این روز در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به‌منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی انجام‌شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به دلیل اهمیت زبان مادری و تأثیر مثبت آن در آموزش کودکان، سال ۲۰۰۸ را سال جهانی زبان‌ها اعلام کرد. علت نام‌گذاری روز جهانی زبان مادری مربوط به حادثه سال ۱۹۵۲ می‌باشد که در این سال دانشجویان دانشگاه‌های شهر داکا- پایتخت امروزی کشور بنگلادش که در آن زمان پاکستان شرقی نامیده می‌شد و هنوز مستقل نشده بود- و دانشکده پزشکی آن تلاش زیادی جهت رسمی و ملی کردن زبان بنگالی به‌عنوان دومین زبان پاکستان (در کنار زبان اردو) کردند و تظاهرات مسالمت‌آمیزی در این شهر به راه انداختند که به دنبال این حرکت دانشجویان، پلیس به آنها تیراندازی کرده عده‌ای از آنها را کشت.
internationalmotherlanguageday

@jamiatdefaa
⭕️ ماداگاسکار لایحه اخته کردن متجاوزان به کودکان را تصویب کرد

♦️ وزیر دادگستری ماداگاسکار روز جمعه، ۲۰ بهمن از لایحه جدید مجلس مبنی بر اعمال مجازات اخته کردن برای متجاوزان به کودکان دفاع کرد.
این طرح برای اولین بار در مجلس سنای این کشور مطرح شد و اجازه اخته کردن «شیمیایی و جراحی» را به مجریان قانون می‌دهد.
عفو بین‌الملل این لایحه را «بی‌رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز» ارزیابی کرده است.
عفو بین‌الملل از وزیر دادگستری ماداگاسکار خواست تا قانون پیشنهادی را کنار بگذارد و اعلام کرد این قانون مشکل کودک آزاری «پدوفیل» را حل نمی‌کند.
وزیر دادگستری نیز با اعلام کرد برای مقابله با افزایش دوباره تجاوزهای جنسی در این کشور مجبور به تایید این لایحه شده است.
پیش از تصویب این لایحه حداقل مجازات تجاوز جنسی به کودکان پنج سال حبس بود.
نوع اخته کردن شیمیایی یا جراحی برای تجاوز به کودکان با سنین مختلف متفاوت است.
برای اجرای این لایحه نیاز است تا دادگاه عالی آن را تایید و سپس برای امضا و تبدیل شدن به قانون نزد رئیس جمهوری ارسال شود.
2025/07/06 23:49:12
Back to Top
HTML Embed Code: