Telegram Web Link
🕋 تعطیلات رسمی #عید_قربان در کشورهای مختلف دنیا

🌺 عید سعید #قربان بر مسلمین جهان مبارک باد!
🕋 ضحوا تقبل الله منكم! ❤️

🔻همچنین بنگرید:
🕌 تبریک عید قربان به‌زبان‌های گوناگون جهان

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🏴 نقشۀ متحرک خلافت اسلامی عباسیان

خلافت عباسی، سومین خلافتی بود که پس از رسول الله ﷺ به قدرت رسید. عباسیان احفاد عمّ نبی اکرم یعنی نوادگان عباس‌بن عبدالمطّلب بودند و نام این سلسله نیز از او گرفته شده است. عباسیان پس از سقوط خلافت اسلامی اموی در جریان انقلاب عباسی در سال ۷۵۰ میلادی (۱۳۲ هجری قمری)، به‌عنوان خلفای مسلمانان حکومت را در دست گرفتند و مقر حکومت خود را در بین‌النهرین عراق قرار دادند و دارالسلام بغداد برای بیشتر دوران حکومتشان پایتخت ایشان بود. انقلاب عباسی از سرزمین خراسان در شرق، جایی دور از مرکز نفوذ امویان در شام، آغاز شد و نخستین پیروزی‌هایش را نیز در همان‌جا به دست آورد. خلافت عباسی در آغاز حکومت خود را در شهر کوفه، واقع در عراق امروزی، متمرکز کرد، اما در سال ۷۶۲ میلادی، خلیفه منصور عباسی شهر بغداد را به‌عنوان پایتخت جدید بنیان نهاد. بغداد به مرکز علم، فرهنگ، هنر و اختراع در دوره‌ای تبدیل شد که به «عصر طلایی اسلام» شهرت یافت. وجود نهادهای علمی برجسته‌ای همچون «بیت‌الحکمه»، بغداد را به یکی از مهم‌ترین مراکز علمی جهان تبدیل کرد.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🏴قلمرو سلطنت غزنوی در نهایت وسعت

🔻همچنین بنگرید:
🔸لشکرکشی‌های غزنویان
🔹عصر طلایی سلطنت غزنویان

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔻نظام حکومتی چند کشور جهان «جمهوری اسلامی» است؟

👈 ایران و پاکستان و موریتانی سه کشور دارای حکومت موسوم به «جمهوری اسلامی» هستند.

نام «جمهوری اسلامی» در عنوان رسمی سه کشور ایران و پاکستان و موریتانی استفاده می‌شود. پاکستان، برای نخستین بار، این عنوان را بر اساس قانون اساسی ۱۹۵۶ پذیرفت. موریتانی، آن را در ۲۸ نوامبر ۱۹۵۸ پذیرفت. ایران، آن را پس از سرنگونی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب در ۱۹۷۹ پذیرفت. البته علی‌رغم نام یکسان نظام سه کشور یادشده، تفاوت‌های بارزی در ساختار دولت و حاکمیت دارند.


🇮🇷جمهوری اسلامی ایران
ایران پس از پیروزی انقلاب و سرنگونی رژیم پهلوی، با برگزاری همه‌پرسی و تصویب قانون اساسی جدید، به‌طور رسمی «جمهوری اسلامی ایران» نام گرفت. این حکومت شیعه نوعی جمهوری اسلامی و مبتنی بر ولایت فقیه است و ساختار سیاسی آن شامل رهبر جمهوری اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، قوۀ مجریه (ریاست‌جمهوری)، قوۀ مقننه (مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان) و قوۀ قضائیه است. رهبر فرماندۀ کل قوا محسوب می‌شود.


🇲🇷الجمهوریة الإسلامیة الموریتانیة
موریتانی کشوری در غرب آفریقاست که در ۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۹۱ با تصویب قانون اساسی کنونی، «جمهوری اسلامی موریتانی» نام گرفت. این کشور دارای نظام حکمرانی جمهوری ریاستی است؛ رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم و برای دوره‌ای پنج‌ساله انتخاب می‌شود و قدرت اجرای قانون، فرماندهی نیروهای مسلح، و انتصاب اعضای قوۀ قضائیه را دارد. دین رسمی این کشور اسلام است.


🇵🇰اسلامی جمہوریہ پاكستان
پاکستان از سال ۱۹۵۶ خود را به‌طور رسمی «جمهوری اسلامی پاکستان» نامیده و نخستین کشور مسلمان است که این عنوان را در قانون اساسی خود وارد کرده است. این کشور دارای نظام جمهوری پارلمانی فدرال است که در آن رئیس‌جمهور نقش نمادین و تشریفاتی دارد و نخست‌وزیر با رأی مجلس ملی، قدرت اجرایی را در دست دارد. اسلام دین رسمی کشور است و قوانین باید با احکام اسلامی سازگار باشند. ارتش و نهادهای امنیتی نفوذ زیادی در سیاست دارند.


🇦🇫البته در تاریخ معاصر دنیا کشورهای دیگری نیز حکومت‌هایی تحت عنوان «جمهوری اسلامی» داشته‌اند. مثلاً تا قبل از تشکیل مجدد امارت اسلامی توسط طالبان، کشور افغانستان با نام «جمهوری اسلامی افغانستان» شناخته می‌شد.

🌍 @jaynegareh|جاینگاره
⛪️ جمعیت مسیحیان در کشورهای خاورمیانه

🔻به
کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
💢 نرخ بیکاری استان‌های ایران در سال ۱۴۰۳

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🇹🇷 قسطنطنیه تنها بخش کوچکی از استانبول امروزی بوده است!

🔴 سرخ: قسطنطنیۀ تاریخی
🟢 سبز: شهر کنونی استانبول
🟡 زرد: استان استانبول ترکیه

پس از آنکه قیصر کنستانتین یکم این ناحیه را به‌عنوان پایتخت جدید امپراتوری روم برگزید، این شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به‌معنای شهر کنستانتین معروف شد. اگرچه کنستانتین سعی کرد نام نئا رم به‌معنای رم جدید را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نشد و فراگیر نگشت. مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه می‌نامیدند و بعد از فتح آن توسط سلطان محمد فاتح نیز پایتخت دولت عثمانی شد. نام دیگر این شهر، استانبول بود که از عبارت یونانی εἰς τὴν Πόλιν (با تلفظ ایستیم بولین) به‌معنای «به‌سوی شهر» گرفته شده بود. در سال ۱۷۷۰ میلادی، سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن‌ها نام اسلامبول (شهر اسلام) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. اما در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰، ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.


🔻به
کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🗺 سه کشور دوقاره‌ای در جهان

🇹🇷 ترکیه: آسیا و اروپا
🇪🇬 مصر: آفریقا و آسیا
🇵🇦 پاناما: آمریکای شمالی و جنوبی

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🇵🇸 جمعیت مسلمانان و یهودیان و مسیحیان فلسطین در سال ۱۹۴۵ میلادی

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🇧🇷 مقایسۀ جمعیت برزیل با بقیۀ کشورهای آمریکای جنوبی! 🌎

📊جالب است بدانید که جمعیت کشور برزیل (۲۱۲.۵ میلیون نفر) تقریباً برابر با مجموع جمعیت سایر کشورهای آمریکای جنوبی (۲۲۱.۸ میلیون نفر) است.

🔻جالب‌تر اینکه در آمریکای جنوبی:
🇪🇸 اسپانیایی زبان ۲۱۴ میلیون نفر است.
🇵🇹 زبان پرتغالی ۲۱۲ میلیون گویشور دارد.

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🚀 مقایسۀ برد موشک‌های ایران و اسرائیل

🔻نیز بنگرید:
🇮🇷🇮🇱 مقایسۀ قدرت نظامی ایران و اسرائیل

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🗺 نقشه گذاشتیم، انگ جانبداری خوردیم!😾

🚀 در چند سال گذشته چندین نقشه از برد موشک‌های کشورهای منطقه گذاشته‌ایم (مثلاً هند، پاکستان، عربستان و...).

🧐 اما این اولین بار است که یک دلقک چنین برداشتی می‌کند و می‌پندارد که مقایسۀ برد موشک‌های طرفین درگیری کنونی دال بر حمایت از اسرائیل است! 🤡 بماند که این نقشه‌ها را رسانه‌ها و خبرگزاری‌های ایرانی هم درج کرده‌اند! 😸

😁 دبیرِ ناتاریخ! اگر واقعاً مقایسۀ برد موشک‌ها برایت مصداق جانبداری است، لابد نقشۀ امپراتوری مغول را نیز حمایت از چنگیزخان می‌دانی! یا حتی نقشۀ امپراتوری بریتانیا را تبلیغ استعمار می‌پنداری! 🤷‍♂️ بقیه بماند (بنگرید).

اگر قرار بود صرف گذاشتن نقشه، نشانۀ جانبداری باشد، لابد هواشناسان هم متهم به حمایت از ابرها بودند و نقشه‌کش‌ها هم لابد ستون پنجم کشورهای پهناور روی کاغذ! 😹 مقایسۀ برد موشک‌ها، نه تعریف است و نه تخریب؛ بلکه فقط داده است. اگر کسی از عدد و نقشه می‌رنجد، شاید مشکل نه در نقشه، بلکه در نقشه‌های ذهنی خودش باشد!

🇸🇦 حالا از نقشۀ مقایسۀ برد موشک‌های عربستان و ایران چه استدلال سخیفی داری که ارائه بدهی؟! 😾 (بنگرید).

🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🇦🇷 تقسیم آرژانتین به سه منطقه با جمعیت برابر!

🌎 این نقشه، آرژانتین را به سه منطقه با جمعیتی برابر تقسیم می‌کند؛ هر منطقه حدود ۱۵.۳ میلیون نفر جمعیت دارد. با وجود تفاوت چشمگیر در وسعت جغرافیایی این مناطق، همگی وزن جمعیتی یکسانی دارند؛ موضوعی که تصویری قابل تأمل از پراکندگی نابرابر جمعیت در سراسر آرژانتین ارائه می‌دهد.

🔵 کوچک‌ترین منطقه که با رنگ فیروزه‌ای مشخص شده، پایتخت آرژانتین یعنی شهر بوئنوس آیرس و نواحی شهری حومۀ آن را در بر می‌گیرد. با اینکه مساحت این منطقه اندک است، اما از نظر جمعیتی به‌شدت متراکم است و تمرکز چشمگیر جمعیت آرژانتین در مراکز شهری را به‌خوبی نشان می‌دهد.

🟣 در مقابل، منطقۀ بنفش که از شمال غربی تا جنوب آرژانتین امتداد دارد، نواحی پهناور و اغلب کم‌جمعیتی همانند پاتاگونیا را در بر می‌گیرد. با وجود وسعت زیاد، این منطقه جمعیتی بیش از منطقۀ فشردۀ فیروزه‌ای‌رنگ ندارد.

🔴 اما منطقۀ قرمز در شمال و شرق کشور، ترکیبی از استان‌های شهری و روستایی را شامل می‌شود و شهرهای متوسط را در کنار مناطق وسیع کشاورزی در خود جای داده است.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
اروپا در ۱۶۴۸ میلادی
🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرخه تولید نفت در اوپک
🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
2025/07/12 20:36:41
Back to Top
HTML Embed Code: