🔖 اطلاعیه

اعضای محترم خانه‌ی فرهنگ گیلان
یاوران و حامیان فرهیخته خانه فرهنگ گیلان

با سلام و احترام
با توجه به شروع سال جدید و آغاز فعالیت‌های هنری و فرهنگی خانه فرهنگ گیلان و با سپاس از همراهی و مشارکت شما عزیزان در اجرای برنامه‌های خانه در سال گذشته و امید به در پیش داشتن سال پر بار فرهنگی برای همه ما در خانه فرهنگ گیلان، از تمام عزیزانی که با پرداخت حق عضویت سالانه در روشن نگاه داشتن این چراغ نقش مهمی داشتند بسیار سپاسگزاریم، و بدینوسیله به استحضار می‌رساند که اعضا گرامی می‌توانند نسبت به پرداخت حق عضویت (شش ماه معوقه از مهر ۱۴۰۲ الی فروردین ۱۴۰۳) یا کمک مالی به صورت همّت عالی به شماره کارت:
۶۲۷۴۱۲۱۹۴۰۰۶۲۷۰۶
به نام خانه فرهنگ گیلان اقدام فرمایند.
حق عضویت سالانه: سیصد و شصت هزار تومان می‌باشد.

لطفا پس از واریز، به منظور ثبت و ضبط در دفاتر مالی، رسید آن را به ادمین تلگرام یا از طریق دایرکت اینستاگرام خانه فرهنگ ارسال فرمایید.

با احترام
هیات مدیره‌ی خانه‌ی فرهنگ گیلان

@kfgil
گروه شعر گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹شعرخوانی و نقد شعر
🔸دوشنبه| ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹شعرخوانی و نقد شعر
🔸یکشنبه| ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸دوشنبه | ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه | ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروهای محترم هنری خانه فرهنگ گیلان

با سلام و احترام

احتراما با توجه به خرید خانه مجاور خانه فرهنگ گیلان و امکان استفاده بهینه از این ملک، از عزیزان عضو خانه فرهنگ گیلان تقاضا می‌شود که ایده‌ها و طرح‌های فرهنگی و اقتصادی پیشنهادی خود را برای تبادل نظر و بهره‌برداری مناسب از این مکان بصورت مکتوب به هیات مدیره خانه فرهنگ اعلام فرمایید، تا زمینه مشارکت همه جانبه برای جذب ایده‌های خلاق و کارآمد از فضاهای خانه فرهنگ فراهم گردد.
خواهشمند است که طرح‌ها و ایده‌های مکتوب را تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت سال جاری به دفتر خانه تحویل دهید تا پس از بررسی در هیات مدیره برای بررسی نهایی در شورای عالی خانه فرهنگ گیلان ارایه گردند.

با تشکر
هیات مدیره خانه فرهنگ گیلان

@kfgil
گروه شعر گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹شعرخوانی و نقد شعر
🔸دوشنبه| ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه | ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:

🔹️پاسداشت شعر و شاعر
«ایرج ضیایی»

🔸️سخنران‌ها:
علی‌رضا پنجه‌ای | دکتر سیناجهاندیده

🔸️با پیام تصویری از:
حافظ موسوی | فریاد ناصری

🔹️ پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت ۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
خانه فرهنگ گیلان برگزار می‌کند:
#درس‌گفتارهای_تاریخ_هنر

🔹 محسن نعمت‌خواه

🔸 فلسفه هنر - تاریخ هنر

✔️دوره سوم: پست امپرسیونیسم تا پست مدرنیسم

📌 شروع دوره:  ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام با ما در تماس باشید:
Telegram: @a_yazdaani
❗️Instagram: instagram.com/khane.farhang.gilan

@kfgil
گروه معماری خانه فرهنگ گیلان:

🔸 پرسش و روش

🔹سخنران: بابک عبدالغفاری | معمار

🔸 چهارشنبه | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

🔻🔻🔻

نشست «پرسش و روش»
در سه کلان روایت: زیست/هنر/معماری

به گمان ما، هر کنش سازنده سه بخش اساسی دارد:
۱.پالایش و تدقیق پرسش
۲. اتخاذ روش دقیق
۳. ارائه پاسخ مرتبط
که در این میان، انسان معاصر مدت هاست توانایی کافی برای پرسشگری و اتخاذ روش را از دست داده است.
@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹شعرخوانی و نقد شعر
🔸یکشنبه| ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
▫️به گزارش گروه شعر فارسی خانه‌ی فرهنگ گیلان؛ پاسداشت «ایرج ضیایی» شاعر، عصر پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان در هوای بهاری خانه‌ی فرهنگ برگزار شد. این نشست با انتشار ویدیوی کوتاهی از ایرج ضیایی -ساخته «محسن موسوی میرکلایی»- آغاز شد؛ مزدک پنجه‌ای به عنوان دبیر نشست، ضمن تبریک سال نو به معرفی شاعر و سخنرانان پرداخت.
«مزدک پنجه‌ای» بیان کرد: «کار هنری مستلزم مداومت و رنج است و رهاوردش حظّ معنوی که ضیایی هر دو را در خود دارد.»
سپس از «علی‌رضا پنجه‌ای» شاعر، روزنامه‌نگار و منتقد دعوت شد تا به ایراد سخنرانی درباره‌ی شعر و شاعر ایرج ضیایی بپردازد. پنجه‌ای گفت: «اواخر دهه‌ی شصت بود که رفاقت ما شکل گرفت و نخستین کتاب‌شان، «حرکت ناگهانی اشیاء»، در سال ۷۳ منتشر شد. ضیایی در اشعار خود، ویژگی متمایزی به اشیاء داده است که به مجموعه اشعار او جایگاهی ویژه می‌بخشد. او در اشعار خود از خانه‌به‌دوشی می‌گوید و از معیشت جان‌فرسا.»
سپس این منتقد و شاعر افزود: «در دهه‌ی ۷۰، در شعر فارسی جریان‌های زبان‌محور داشتیم، اما شعر ضیایی حالت گزارشی و روایی داشت، اصلاً زبان‌محور نبود. او در قدیم مدتی گزارشگر صدا و سیما بود و اشعارش میان رویا و واقعیت در نوسان بودند.»
وی سپس بیان داشت: «نباید انتظار داشته باشیم اشعار ضیایی مانند شاعران سبک هندی و عراقی در ذهن بمانند. ضیایی از شاعرانی است که عزّت نیما را بیشتر به ما نشان داده است، زیرا تمام تلاش نیما این بود که احساسات را بدل به محسوسات کند و از طبیعت بگوید، از هر آنچه که انسان خودش تجربه می‌کند.»
پنجه‌ای اضافه کرد: «ضیایی نگاه باستان‌شناسانه دارد و به اشیاء روح می‌بخشد. ضیایی از صندلی در شعر استفاده نمی‌کند تا از یارش بگوید، خود صندلی سوژه‌ی او است؛ او روحی که ما در اشیاء نمی‌بینیم را دچار رستاخیز کرده و به صحنه‌ی رویا کشانده است. ضیایی در دوره‌ای شعرهایش منتشر شد که گفتمان شعر زبان در ایران حاکم بود اما بعد از اینکه گرد و غبارها خوابید، توجه بیشتری به شعر او شد.»
در ادامه‌ی نشست، پیام تصویری «حافظ موسوی» شاعر و منتقد برای حاضران پخش شد. موسوی بیان داشت: در ایرج ضیایی دو نکته قابل توجه است: مداومت که همان دوام آوردن در سنگلاخ شعر است. او حدود نیم قرن است که شعر می‌نویسد و این سنگ سیزیف را مانند اغلب شاعران به دوش می‌کشد. دوم کشف مسیر و جهان شاعرانه‌ای بود که ضیایی در همان ابتدا کشفش کرد. این مسیریابی با کتاب حرکت ناگهانی اشیاء شکل گرفت و سپس این رویکرد را با سفرنامه، سفر در مکان و زمانی که برایش جنبه‌ی نوستالژیک داشت پی گرفت و به این ترتیب جهان شاعرانه‌ی خاص خودش را ساخت.»
دبیر نشست از سینا جهاندیده شاعر و منتقد دعوت به عمل آورد تا نظراتش را درباره‌ی شعر و شاعری ایرج ضیایی بیان کند. جهاندیده در ابتدای سخنان خود گفت: شعر ضیایی یکی از موفق‌ترین شعرهای پدیدارشناسانه است. بخشی از شعرهای فروغ هم چنین ویژگی‌ای دارد. اما کشف ضیایی کشف بزرگی بود. در آینده محققانی خواهند بود که دریابند فردی، معجزه‌آسا به چنین تفکری رسیده است».
این منتقد افزود: شعر اشیاء عنوان خوبی نیست و بهتر است بگوییم «شعر پدیدارشناسانه. او شاعر- فیلسوف است و شعری فلسفی دارد و همین نکته گاهی‌اوقات به شعرشان ضربه می‌زند و از ضعف‌ها به شمار می‌رود.» جهاندیده سپس افزود: «ما اشیاء را نمی‌بینیم اما ضیایی، با شخصیت خدادادی‌اش، به اشیاء التفات می‌کند. از خود می‌پرسد آیا اشیاء مانند انسان‌ها می‌میرند؟ آیا زندگی دارند؟ یکی از دلایلی که ضیایی چنین به اشیاء التفات دارد، خانه‌به‌دوشی است. وقتی خانه را سوار کامیون می‌کنید و وسایل را از کنج هویت خودشان بیرون می‌آورید، به غربت وسیله پی می‌برید.»
این منتقد گفت: «نام‌گذاری بر اشیاء که صفت مشخصه‌ی کودکان است، در ضیایی هم مشاهده می‌شود. وقتی شی‌ای را از سمساری خریداری می‌کنید، او را از انبوهیِ خود، بیرون می‌آورید و هویت پیدا می‌کند. ضیایی چنین کاری می‌کند. یعنی تبدیلِ وجوهِ سمسارگونه‌یِ اشیاء، به وجوه موزه‌ای‌شان! زیرا اشیاء در موزه هویت پیدا می‌کنند.
او سپس بیان داشت: «ما در باستان‌شناسی دو شیوه می‌یابیم: یکی این است که ما را به گذشته می‌برد و یکی اینکه در مورد اکنون ما صحبت می‌کند. اشیاء در مورد اکنون ما می‌گویند. اینکه ما چه تغییراتی کرده‌ایم. ضیایی می‌خواهد به اشیاء نزیک شود. او دو وجه را به اشیاء اضافه می‌کند: یکی بحث نوستالژی است: یعنی ایشان تنهاییِ روانشناختی خودشان را تبدیل به تنهاییِ زیبایی‌شناختی می‌کند.»
در ادامه این نشست پیام تصویری «فریاد ناصری» شاعر و منتقد، پیرامون جایگاه شعر و شاعری ایرج ضیایی منتشر شد. ناصری گفت: «ایرج ضیایی به شاعر اشیاء معروف است. چنین بگیریم که در لفظ شاعر و فهمش اشتراک داریم. اما آیا از شی جز در مفهوم چیز بودنش اشتراک دیگری داریم؟ ما چیز و شی را چطور می‌فهمیم و ایرج ضیایی آنها را چطور می‌فهمد؟ شیء : «موجود ثابت متحقق در خارج است» (دهخدا) در مواجهه با شعرهای ضیایی می‌بینیم ضیایی هم از شی همین تعریف را دارد. هر آنچه در خارج وجود دارد. موجود است. «فلاسفه لفظ شیءِ و وجود را مساوق و مساوی می‌دانند» پس ضیایی به سرودن یا نوشتن از شیء، چیز، وجود، موجود شهره گشته است. ولی در واقع او رخی به سنگینی مفاهیمی چون وجود و موجود ندارد در شعرش، بلکه با شی و چیزها سر وکار دارد. از این منظر او سخت به نیما متعهد است که ما را به دیدن چیزهای در زندگی سفارش می‌کند، به خوب دیدن چیزها، اما آیا ضیایی دست سایبان چشم کرده و در کیفیت دقیق اشیاء خیره می‌نگرد تا عوارض خارجی را از مبدأ وجودشان جستجو کند؟ به گمان من نه؛ ضیایی چنین خیال و فکری ندارد. بلکه او در جستجوی مناسبات و پیوندهای بین‌ چیزها و زندگی و تاریخ است. او چیزها را به حرف نمی‌آورد تا خودشان را تعریف کنند بلکه از چیزها حرف می‌زند تا مناسبت چیزها را در زندگی و زندگی اطرافش را تعریف کند.»
در ادامه‌ی نشست «منصوره حقیقی جدید»، همسر ایرج ضیایی ترجمه‌ی انگلیسی شعری از ایشان را خواند و در انتها از این شاعر دعوت شد تا تعدادی از اشعارش را برای حاضران قرائت کند. ضیایی ضمن تشکر از خانه فرهنگ گیلان بخش هایی از شعر بلند «جنون دارد این » در پایان این نشست نیز به رسم یادگار تابلوی خطاطی از قطعه شعر شاعر ایرج ضیایی که توسط استاد «سهیل بابایی‌فر» خطاطی شده بود توسط دو تن از پیشکسوتان عرصه‌ی ادبیات «محمود بدرطالعی» و «رقیه کاویانی» به ایشان اهدا شد.

@kfgil
🔻🔻🔻
گروه داستان فارسی خانه فرهنگ گیلان:

نقد و بررسی کتاب

🔹 انسان و زمین؛ ادبیات داستانی از منظر زیست محیطی |  محبوبه موسوی

🔹 منتقدین: شهلا شهابیان | رضا عابد

🔸 سه‌شنبه | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت  ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه شعر گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹شعرخوانی و نقد شعر
🔸دوشنبه| ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
خانه فرهنگ گیلان:

🔹️ کارگاه هنر نقد موسیقی

🔸️ علی احمدی‌فر

🔹️چهارشنبه | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷

📌حضور برای علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

@kfgil
شب‌های خانه فرهنگ گیلان (۷):

🔹 شب یاوران فرهنگ و هنر

🔸با اجرای:
گروه موسیقی هفت و هشت گیلان

🔸پنج‌شنبه | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۳۰
.
#شب‌های_خانه_فرهنگ_گیلان

@kfgil
2024/05/09 00:26:17
Back to Top
HTML Embed Code: