••آنلاین••
#مدرسه_ناداستان
دورهٔ پنجم، ترم اول

تحقیق برای نوشتن
با
اشکان شریعت

در طول این دوره بر آنیم تا «جستجو» کنیم، بنابراین در اولین قدم باید تلاش کنیم تا این جستجو را شرح دهیم؛ برای ما جستجو به مثابه ردیابی مجموعه‌ای از امکان‌هاست؛ جستجو به معنای مطالعه است، جستجو راهی است به یافتن ایده‌ها، آراستن و پیراستن، جستجو به معنای کاوش در زندگی روزمره، متن‌ها و ردیابی خط و ربط‌ها است و مهم‌تر از همه به معنای پرسیدن از سوژه‌ها و تلاش برای یافتن تمام روایت‌های درهم‌تنیده‌ در پسِ هرچیزی است که می‌توان برای نوشتن به آن دست‌ یافت. ما برآنیم تا از دل این «مطالعه» سوژه‌ها را پیدا کنیم، روایت‌ را از دل روایت بخوانیم و در نهایت حین تحقیق و از طریق آن مشغول نوشتنِ جستار خودمان شویم.

سرفصل جلسات:
۱. جُستن
(در این جلسه به این مسئله می‌پردازیم که چگونه در جستجوهای‌ ساده و روزمره‌مان می‌توانیم به سوژه‌هایی مناسب برای نوشتن دست پیدا کنیم.)
۲. از روی دست دیگران
( در این جلسه به جست‌و‌جوی سوژه‌ها از دل جستارهای مهم نویسندگان مشهور می‌پردازیم تا ببینیم چگونه یه سوژه به اشکال مختلف مورد نظر قرار گرفته و پرورش‌ یافته است.)
۳. نگریستن در غیاب
(در این جلسه مسئله‌ي ما جستارنویسی به مثابة مطالعه‌ی غیاب است، به بیان بهتر می‌خواهیم ببینیم که چگونه جستارنویس در جستجوی خود برای نوشتن، مثل یک «کارآگاه»، بیشتر از هرچیز باید به «نادیدنی» بنگرد و به دنبال امکان‌های موجود در هرروایت بگردد که احتمالا از دیده پنهان مانده است.)
۴. جوریدن
(در این جلسه مسئله‌ی ما شیوه‌های تحقیق درباره‌ی سوژه‌ی انتخابی و یافتن منابع گوناگون برای نوشتن است؛ از جست‌وجو در اینترنت گرفته تا یافتن کتاب، مقاله یا جستجوی میدانی)
۵. یافتن
(هنرجویان در این جلسه سوژه‌های خود را در میان می‌گذارند تا به امکان‌ها و پتانسیل‌های هر یک پرداخته شود.)
۶. زادِ سفر
(هنرجویان در این جلسه شرح مختصری درباره‌ی تحقیقات خود پیرامون سوژه‌ی منتخب‌شان ارائه خواهند داد و هم‌چنین در این فرصت امکان‌های حذف یا اضافه کردن اطلاعاتِ گردآوری شده پیرامون‌ هر «ایده» مورد بررسی قرار خواهد گرفت.)

طول دوره: ۶ جلسه
زمان: یکشنبه‌ها، ۱۷ تا ۱۹
شروع دوره: ۱۶ اردی‌بهشت

⭕️برای ثبت نام و کسب اطلاعات دیگر، فقط به واتس‌اپ یا تلگرام مؤسسه پیام دهید.
شمارهٔ واتس‌اپ: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه‌ تا چهارشنبه، ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
••آنلاین••
#مدرسه_ناداستان
دورهٔ پنجم، ترم اول

ناداستان روایی:
* چیستی و چرایی؟
* عناصر و ویژگی‌ها
* گونه‌ها و کاربردها
با
نوید پورمحمدرضا

روایت‌های غیرداستانی چه تفاوت‌هایی با روایت‌های داستانی دارند؟ روایت‌های غیرداستانی با زندگی، واقعیت، تاریخ، خاطره، و خیال چه نسبتی دارند و چطور از آن‌ها تغذیه می‌کنند؟ تا کجا زندگی و واقعیت در آن‌ها جاریست و از کجا ادبیات و خیال به درون آن‌ها راه پیدا می‌کنند؟ ویرجینیا وولف زمانی نوشت: «آدم حس می‌کند یا باید واقعیت بنویسد یا داستان. قوه‌ی خیال نمی‌تواند هم‌زمان در خدمت دو ارباب باشد». اما آیا مرز میان واقعیت و داستان را مادامی که خواننده‌ی یک متن روایی هستیم، می‌توانیم به‌سادگی تشخیص دهیم؟ آیا تمایزات فرمی میان دو گونه‌ی روایت داستانی و روایت غیرداستانی آن‌قدر پررنگ و مشخص هستند که بتوان مرزی قاطع میانشان کشید؟ آیا شواهد درونی متن می‌توانند به این سوال پاسخ دهند که با داستان سروکار داریم یا ناداستان...
در دوره‌ی پیش‌رو سراغ معنا و کاربردِ روایت‌های غیرداستانی می‌رویم تا دریابیم تا کجا با روایت‌های داستانی مشترک هستند و از کجا مسیری دیگر را پیش می‌گیرند. چرا و در چه مواردی به روایت‌های غیرداستانی نیاز داریم؟ یک متن باید شامل چه عناصر و ویژگی‌هایی باشد تا روایت غیرداستانی نامیده شود؟
در ادامه می‌کوشیم گونه‌های نوشتاریِ ذیل این ژانر را معرفی کنیم و شباهت‌ها و تمایزاتشان را به بحث بگذاریم. روایت‌های غیرداستانی طیفی متنوع از نوشته‌ها را در برمی‌گیرند: تاریخ، زندگی‌نامه، خودزندگی‌نامه، روزانه‌نویسی، ژورنالیسم ادبی، خاطره‌پردازی (مموآر)، جستار و ... . اما تأکید اصلی‌مان بر جستار و زیرمجموعه‌های آن خواهد بود. از آن‌جا که ادامه‌ی این دوره در ترم بعدی، یکسر، معطوف به جستار و جستارنویسی است، لذا از میان گونه‌‌های متنوعِ «ناداستان روایی»، تأکید اصلی در این دوره بر ماهیت، کارکرد، و فرمِ جستار خواهد بود: از اَشکال شخصی‌تر و روایی‌تر جستار تا اَشکال غیرشخصی‌تر و انتزاعی‌تر آن.
به قولِ برایان دی‌پالمای فیلم‌ساز، «انسان‌ها تا وقتی جهان پیش‌رویشان در قالب روایت درنیاید، آن را درک نمی‌کنند». و خُب روایت‌های غیرداستانی به ما کمک می‌کنند تا زندگی را، تا انسان‌ها و رخدادها و پدیده‌ها را، حتی پیش‌پاافتاده‌ترین و بی‌حادثه‌ترین و غیردراماتیک‌ترین‌شان را بهتر درک کنیم و به ارزش و معنایشان پی ببریم.

طول دوره: ۱۰ جلسه
زمان: شنبه‌ها، ۱۹ تا ۲۲
تاریخ شروع دوره: ۲۲ اردی‌بهشت

⭕️برای ثبت نام و کسب اطلاعات دیگر، فقط به واتس‌اپ یا تلگرام مؤسسه پیام دهید.
شمارهٔ واتس‌اپ: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه‌ تا چهارشنبه، ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
سلسله‌نشست‌های «درباره وضعیت»
دبیر نشست: نسرین امیری

نشست چهارم: نقد و بررسی کتاب «عکاسی معاصر و نظریه» نوشتهٔ سالی میلر

باحضور مهدی مقیم‌نژاد (مترجم) و امیر نصری
نشست‌گردان: نسرین امیری

پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ الی ۱۸
.
مبنای کتاب «عکاسی معاصر و نظریه» خلق رابطه‌ای دوسویه و معنادار میان عکاسی و نظریه است و میلِر تلاش می‌کند تا به شکلی متعادل، متوازن و مترقی در این راه گام بردارد. او علاوه بر آنکه می‌خواهد در تجارب عکاسانه تأمل کند و از این طریق به پرسش‌هایی دست‌ یابد و در مباحث نظری به آن‌ها بسط و عمق ببخشد، سعی می‌کند تعمیم‌یافتگی مفاهیم و مباحث نظری را در دل تجربیات عکاسانه بجوید.کتاب حاضر، پانزده مقاله درباره‌ی عکاسی معاصر و نظریه را در بر می‌گیرد. در نظر برخی از دانشجویان، رابطه‌ی میان نظریه و عکاسی امری به‌غایت دشوار است و مطالعه‌ی متون نظری به گذر از مانعی صعب‌العبور می‌ماند. سالی میلِر در کتاب نامبرده تلاش نکرده راه‌حلی برای این مشکل ارائه دهد، اما دست‌کم پیچیدگی ارتباط میان نظریه و عکاسی را تأمل‌برانگیزتر می‌سازد.
.
امير نصري، مدرس، مولف و مترجم در حوزه‌ی هنر و فلسفه است. او فارغ التحصيل مقطع دكتري فلسفه‌ی هنر است و هم اكنون عضو هیئت علمی فلسفه‌ی هنر دانشگاه علامه طباطبايي است. وی هدايت پروژه‌هاي تحقيقاتي متعددي را در دانشگاه ها و مراكز پژوهشي بر عهده داشته است. از وی تاكنون شانزده كتاب تاليف و ترجمه منتشر شده است. حوزه اصلي مطالعاتي و تدريس امير نصري، نظريه‌ی تصوير و مبانی فلسفی تاریخ هنر است و در اين زمينه بیست و دو مقاله‌ی پژوهشي منتشر كرده است.
.
مهدی مقیم‌نژاد، عکاس، نویسنده، مترجم و مدرس عکاسی است. او فارغ‌التحصیل مقطع دکتری پژوهش هنر از دانشگاه هنر تهران است و هم‌اکنون عضو هیئت علمی گروه عکاسی دانشگاه هنر تهران است. از مقیم‌نژاد تاکنون بیش از یکصد عنوان مقاله به زبان‌های فارسی و انگلیسی، و هفت عنوان کتاب، در حوزه مطالعات نظری عکاسی و هنر معاصر به چاپ رسیده است. وی سال گذشته کتابِ حاضر را ترجمه و در نشر چشمه منتشر کرده است.
.
ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.
آدرس: تهران، خیابان بهار شمالی، کوچه بهشت، پلاک ۱۳ واحد ۱
••آنلاین••
#مدرسه_ناداستان
دوره پنجم، ترم اول

خاطره‌نگاری
با
پوپه میثاقی

زندگی زیسته‌‌ی ما و گذشتگان‌مان به همراه خاطرات به‌جامانده از آن‌ها می‌توانند نقش مهمی در خلق آثار و نوشته‌های ما ایفا کنند. هرچند این موضوع در مورد بسیاری از ژانرهای ادبی صادق است، اما تنها در مموارنویسی/خاطره‌نگاری است که خاطرات در مرکزیت اثر قرار می‌گیرند.
 در این دوره بر جنبه‌های مختلف خاطره‌نگاری/مموارنویسی تمرکز می‌کنیم. با ارائه‌ی تمرین‌های نگارش خلاق و تحلیل نوشته‌های شرکت‌کنندگان در پاسخ به این تمرین‌ها شروع می‌کنیم و سپس به سراغ مطالعه و بررسی منابع مختلف می‌رویم. این منابع نظریات مرتبط با حافظه/خاطره، مطالبی درباره‌ی عناصر و روش‌های نوشتن خاطرات، و نمونه‌های مختلف خاطره‌نگاری را در سبک‌های مختلف در بر خواهد گرفت. دوره را با ارائه‌ی راه‌کارها و پیشنهادهایی برای ادامه‌ی پروژه‌های کلاس یا شروع پروژه‌های تازه به پایان خواهیم برد.
 •
سرفصل جلسات:
۱. معارفه و گفت‌وگوی اولیه درباره‌ی اصول کار
۲،۳،۴: تمرین‌های خلاق، نوشتن، و بررسی نوشته‌ها
۵،۶،۷: بررسی منابع نظری و خلاق
۸: جمع‌بندی و پیشنهادهای نهایی

 📌 شایان ذکر است:
⁃ منابع به زبان انگلیسی خواهد بود، اما دانستن زبان انگلیسی پیشرفته پیش‌نیاز شرکت در دوره نیست.
⁃ این دوره در پلتفرم زوم برگزار می‌شود.
 •
طول دوره: ۸ جلسه
زمان: یکشنبه‌ها، ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰
تاریخ شروع دوره: ۲۳ اردی‌بهشت


⭕️برای ثبت نام و کسب اطلاعات دیگر، فقط به واتس‌اپ یا تلگرام مؤسسه پیام دهید.
شمارهٔ واتس‌اپ: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه‌ تا چهارشنبه، ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
••آنلاین••
#مدرسه_ناداستان
دورهٔ پنجم، ترم اول

اصول و قواعد دراماتیک در ناداستان؛
چگونه خود را روایت کنیم؟
با
امیر خداوردی، دانش‌آموختهٔ کارشناسی ارشد ادبیات فارسی و دکتری فقه و اصول، پژوهشگر مطالعات دین، ادبیات داستانی و نقد ادبی.

در طول زندگی، هر کدام از ما، حوادث تلخ یا شیرین یا تأمل‌برانگیز یا شگفت‌آوری را تجربه کرده‌ایم؛ تجربه‌هایی که از سر گذرانده‌ایم گاهی به اندازه‌ای ارزشمند هستند که بخواهیم به نحوی آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذاریم. این امر البته امروزه با کمک رسانه‌های اجتماعی ممکن شده است، اما در بسیاری موارد ابعاد تجربه‌های زیسته در قالب‌های محدود رسانه‌های اجتماعی نمی‌گنجد. اینجاست که به قالبی گسترده و آشنا رجوع می‌کنیم که آن را روایت می‌نامند، قالبی که امروزه در شکل ناداستان طرفداران زیادی یافته‌ است.
روایت کردن خود و نوشتن ناداستان، با خاطره‌نگاری متفاوت است؛ چون در اینجا درونمایه‌ای در جریان است که وقایع را گزینش می‌کند و سر و شکل می‌دهد. در عین حال، داستان‌نویسی به معنای متداول آن نیز نیست؛ چون بیش از آنکه بر قوه‌ی خیال متکی باشد بر موقعیت‌های تجربه‌‌شده متکی است. با وجود این، بر همان قواعد و اصول دراماتیک استوار است که داستان‌نویسی بر آن استوار بود.
این دوره‌ی آموزشی، ما را با قواعد و اصول درام آشنا می‌کند تا بتوانیم به بهترین شیوه خود را در قالب یک ناداستان روایت کنیم.

سرفصل جلسات
۱. جایگاه و اهمیت روایت‌های شخصی (درونمایه)
۲. آغاز، میانه و انجام (پیرنگ)
۳. من کیستم؟ (شخصیت‌ و شخصیت‌پردازی)
۴. تراژدی، کمدی، درام و ملودرام (ژانر)
 .
طول دوره: ۴ جلسه
زمان: شنبه‌ها، ۱۷ تا ۱۸:۳۰
تاریخ شروع دوره: ۲۲ اردی‌بهشت

⭕️برای ثبت نام و کسب اطلاعات دیگر، فقط به واتس‌اپ یا تلگرام مؤسسه پیام دهید.
شمارهٔ واتس‌اپ: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه‌ تا چهارشنبه، ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
••حضوری_آنلاین••

از بوطيقا به استتيک؛
مقدمه‌‌ای بر فهم مدرنيسم در هنرها
با
فرهاد اکبرزاده، دانش‌آموختهٔ ارشد فلسفه، مترجم و پژوهشگر حوزه‌های فلسفه و مطالعات زیباشناختی
•••
نظريه‌ی بوطيقای ارسطو را می‌توان به‌عنوان نقطه‌ی عزیمتی در نظر گرفت كه در آن براي اولين بار تلاش بر اين بوده تا تعريفی از چيستی و چگونگی هنر در گفتاری نظام‌مند به دست داده شود. اين تعريف، همان‌طور كه در اين بحث روشن خواهد شد، محدود به شعر يا مشخصاً تراژدی نيست و می‌توان آن را، در دوران نسبتاً طولانی، در ديگر هنرها نيز همچون ملاک اصلی سنجش و معيارِ ساخت مشاهده كرد. دوراني كه شاید بشود آن را رژيم بازنمودی در هنر‌ها ناميد. بحث ما در اين دوره مبتنی بر اين ادعاست كه هنر مدرن از واكنش، گسست و تلاقی با اين نظام سر برآورده و خوانش اين مبادی چشم‌انداز بهتری در اختیار ما می‌گذارد تا مسئله‌مندی‌های هنر مدرن را تبيين و درك كنیم.
آشنايی و بازتعريف انتقادی برخی مفاهيم ناظر بر دوره‌بندی‌های هنر مدرن و به دست‌دادن فهم كلی و انتقادی از مسئله‌مندی‌های اصلی هنر مدرن.
•••
سرفصل جلسات:
۱. شرح و توضيح نظريه‌ی بوطيقا و اركان و مصاديق آن در هنر‌ها (مرور كلی بر سه مفهوم اتوس، لوگوس و پاتوس)
۲. بحث پيرامون «اتوس» و مسئله‌مندی‌های «سوژه» و سير تكوينی آن در هنر مدرن
۳. بحث در مورد «لوگوس» و مسئله‌ی «سامان» و «منطق» حاكم بر اثر هنری در هنر مدرن
۴. بحث در مورد «پاتوس» و مسئله‌ی تاثيرگذاری و واكنش در هنر
•••
طول دوره: ۴ جلسه
زمان: چهارشنبه‌ها، ۱۸ تا ۲۰
تاریخ شروع دوره: ۱۲ اردی‌بهشت

⭕️برای ثبت نام و کسب اطلاعات دیگر، فقط به واتس‌اپ یا تلگرام مؤسسه پیام دهید.
شمارهٔ واتس‌اپ: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه‌ تا چهارشنبه، ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
••آنلاین••
اصول داستان‌نویسی
با
سیامک گلشیری

در اصول داستان که در ده جلسه دو ساعته در فضای اسکایپ برگزار می‌شود، هنرجویان نه تنها به طور کامل با چهارچوب داستان آشنا می‌شوند، بلکه مباحث نظری، عناصر و بعضی از ژانرهای مهم داستان را نیز فرا می‌گیرند. خوانش داستان‌های مهم جهان و نقد آنها یکی دیگر از کارهای این دوره است که هر جلسه به آن پرداخته می‌شود. هنرجویان در هر جلسه بر اساس موضوع داده شده و بر اساس مباحث مطرح شده، به نوشتن داستان می‌پردازند که همه آنها مورد بررسی قرار می‌گیرند.

زمان: دو‌شنبه‌ها، ۱۷ تا ۱۹
شروع: ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
ظرفیت: ۱۵ نفر

⭕️ برای ثبت نام و جزئیات دیگر، فقط به تلگرام موسسه پیام بدهید.

شماره‌ی تلگرام: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷

پاسخ‌گویی: شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۴ تا ۲۰

#خوانش_مدرسه_روایت_است
••حضوری••
مسائل اساسی پدیدارشناسی؛
کاوشی در چیستی و برخی مفاهیم و مضامین بنیادین آن (۱)
با احسان مروجی،
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد فلسفه‌ی غرب و‌ دکترای تخصصی فلسفه،
پژوهشگر حوزه‌های پدیدارشناسی (کلاسیک و جدید)، زیبایی‌شناسی و فلسفه‌ی تاریخ.
•••
پـدیـدارشـناســی مطالعه و بـررســی راههایی اســت کــه جــهان بــه واســطه آن‌ها بــر مــا ظـاهر می‌شود یا خود را در تجـربـه زیسـته بـه مـا نـشان می‌دهد. هـمچنین کـوشـشی اسـت اول‌شـخص بـه مـنظور ارائـه‌ شـرحی از رابـطه‌ مـا بـا جـهان به عنوان موجوداتی دارای حس، احساس، بدن، زبان و تفکر. پـدیـدارشـناسـی یـکی از مـهم‌ترین جریان‌های فلسفی از آغــاز سـده‌ بیستم تــا به امروز بــوده اســت؛ در دوران ما نیز با نوعـی بازگشـت و بنا به تعبیری رنسانس پدیدارشناسی روبه رو هسـتیم.
بـه دلـیل اهـمیت جـنبش پـدیـدارشـناسـی، در دوره‌ی حاضر که شامل سه ترم است، قصد داریم به روشن‌سازی چیستی این نحله‌ی فلسفی مهم و برخی از مفاهیم و مضامین کلیدی آن به شرح زیر نزدیک شویم:
ترم اول: بــخش مــقدمــاتــی کــه بــه بــررســی کــلیات و مــقدمــات پــدیــدارشــناســی، بــررســی بــرخــی آراء ادمــونــد هــوســرل، پــدیــدآورنــده‌ی جنبش پدیدارشناسی، و مارتین هایدگر خواهیم پرداخت.
ترم دوم: بررسی برخی مفاهیم بنیادین پدیدارشناسی
ترم سوم: بررسی مضمونی برخی پدیدارهای کلیدی در جنبش پدیدارشناسی
•••
سرفصل جلسات ترم اول:
۱) تمهید و درآمدی بر پدیدارشناسی
۲ و‌ ۳) بــررســی مــقدمــاتــی ســیر تــاریــخی و مــروری بــر نــقاط عــطف جــنبش پــدیــدارشــناســی و آراء بــنیانگــذار آن. رادیـــکالـــیسم فـــلسفی، تـــحویـــل و »
«بـــازگشـــت بـــه خـــود چـــیزهـــا»، اپـــوخـــه و آمـــوزه‌ی فـــارغ بـــودن از پیشفرض‌ها، فلسفه به مثابه علم متقن، آگاهی.
۴) ادامه‌ی سیر جنبش پدیدارشناسی در نخستین مرحله‌ی آن. هایدگر و پدیدارشناسی.
•••
زمان: یکشنبه‌ها، ۱۷ تا ۱۸:۳۰
شروع دوره: ۱۶ اردی‌بهشت

⭕️ برای ثبت نام و جزئیات دیگر، فقط به تلگرام موسسه پیام بدهید.

شماره‌ی تلگرام: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷

پاسخ‌گویی: شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۴ تا ۲۰

#خوانش_مدرسه_روایت_است
••آنلاین••

روش‌های خوانش و تحلیل عکس
با تأکید بر عکس‌های خانوادگی و یادگاری
با
افسانه کامران،
دانش‌آموخته دکترای پژوهش‌هنر، استادیار و پژوهشگر حوزه‌های نشانه‌شناسی تصویر، مطالعات فرهنگ دیداری ایرانیان و روش‌های تحلیل تصویر.
•••
عکس به عنوان فرمی بصری در روزگار ما نه‌تنها در زندگی شخصی، بلکه در عرصه عمومی نیز مصرف نامحدود دارد. لازم نیست حتما عکاس باشیم تا این مسئله را بفهمیم؛ «زندگی معاصر با تصاویر عکاسی القاء می‌شود و عکاسی راهی برای زندگی شده است.» عکاسی مردم را راهنمایی می‌کند تا چگونه ببینند، چه چیزی را ببینند و چه چیزهایی را به یاد آورند، چه چیزی را به عنوان دیدن ارزشمند در نظر گیرند، چگونه ظاهر اشیاء و چیزها را تصور کنند؛ و چگونه درباره هویت خویش و دیگران و حتی نیاکان خود بیندیشند؛ در واقع عکس‌ها به تجربیات ما شکل می‌دهند. امروزه عکاسی جزء رمزگان مرکزی فرهنگ ماست و وقتی رمزگانی در فرهنگی مرکزی ‌شود، به مدلی برای دیگر انواع مصنوعات بدل می‌شود. از این رو، می‌توان عکاسی را به عنوان تکنولوژی اطلاعاتی چارچوب‌بندی کرد که بیشتر رسانه‌هایی که امروزه از آنها استفاده می‌کنیم را شکل می‌دهد. به همین دلیل خوانش عکس و شناخت ابعاد آن تنها به متخصصان این حوزه مرتبط نیست، و به بخش مهمی از مطالعه فرهنگ و مناسبات آن بدل شده است. این کارگاه ضمن آشنایی بیشتر شرکت‌کنندگان با تعریف چارچوب‌های فرهنگ دیداری درصدد است تا بر شیوه‌های تحلیل عکس تمرکز یابد. هدف اصلی این کارگاه معرفی روش‌های کیفی، و چگونگی کاربست آنها در تحلیل عکس‌ها؛ به ویژه عکس‌های یادگاری و خانوادگی است. در هر جلسه ابتدا یک مسئله پژوهشی در حوزه فرهنگ دیداری مطرح و بر اساس آن مسئله شیوه تحلیل عکس معرفی می‌شود و یک عکس یا یک مجموعه‌عکس با روش معرفی‌شده تحلیل خواهد شد.
•••

سرفصل جلسات:
- جلسه اول:
پدیدارشناسی عکس؛ (رولان بارت در اتاق روشن)
- جلسه دوم:
تحلیل روایت در آلبوم عکسهای خانوادگی
- جلسه سوم:
نشانه‌شناسی عکس؛ (کرس و ون لیوون در نشانه‌شناسی اجتماعی تصویر)
- جلسه چهارم:
تحلیل گفتمان انتقادی تصویر؛ (نورمن فرکلاف و ون لیوون و گیلیان رز)
•••
زمان: سه‌شنبه‌ها، ۱۸ تا ۲۰
شروع دوره: ۱۸ اردی‌بهشت

⭕️ برای ثبت نام و جزئیات دیگر، فقط به تلگرام موسسه پیام بدهید.

شماره‌ی تلگرام: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷

پاسخ‌گویی: شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۴ تا ۲۰

#خوانش_مدرسه_روایت_است
••حضوری••
«اختراع بیل: دوره تعاملی تولید فیلم»

علی نجاریان
با همراهی
علی‌یار راستی
محمد نجاریان
سهند کبیری
سروش علیزاده
پوریا اخوان
و رضا باستانی
•••
دوره‌ی حاضر در پاسخ به این سؤال که «چرا همه‌ی توليدات به تهيه‌كننده نياز دارد؟» يـا «چگونه تهیه‌کنندهٔ بهتری برای پروژهٔ خود باشيم؟» شکل گرفته است.
در سـينمای كوتاه، مسـتقل و مستند، فیلمسازان در كنار وظـايف هنری خود به عنوان كارگردان، يك وظيفهٔ مهم به عنوان تهيه‌كننـده در پروژه‌شان دارند كــه كسی عهده‌دار آن نيسـت و نمی‌‌توان آن را رهـا كرد يـا بــه شخصی ماننـد مدير توليد واگذار كرد.
مــا در این دوره سعی می‌کنیم این جایگاه و وظایف آن در پروژه‌های خودمان را بهتر بشناسیم و بتوانيم مسـير توليـدات آينـدهٔ حاضـرين در ايـن دوره را دربخـش مـديريت پـروژه تـا حد قابل‌لمسی هموارتر كنيم.
انتظار می‌رود شرکت‌کنندگان در پایان دوره، بتوانند مسـير طراحـی و توليـدی امن را بـرای ایده خود فعال کنند و دریابند که برای انجام آن
به چه امكانات و افرادی نياز دارند.
•••
اين دوره شامل ۴ جلسـهٔ ۵ ساعته اسـت که در هـر جلسـه از حضور یک يـا چنـد مهمـان بهـره خواهيم بـرد.
در هر جلسه بــا پخش یک يا دو فيلم کوتاه متناسب بــا مبحث آن جلسه، از آن آثار و تجربهٔ تولیدشان در جهت بررسی موردی اسـتفاده خواهيم كرد.

شرح مختصر جلسات
جلسه اول: كاشت (برخورد اول)
موضوع: چگونه در مرحلهٔ ایده‌پردازی و نقطـهٔ صـفر بتوانیم پــروژهٔ سـهل‌تر و
ارزان‌تری طراحی كنيم.
در این جلسه بــا تمرکز بــر نقطـه‌های اولیه، مسیرهایی را که می‌توان به‌تنهایی و در همان چند گام اول طراحی نمـود بررسـی می‌کنیم.
مهمان جلسه: سهند كبيری
فیلم مورد بررسی: یکی از فیلم‌های تولید‌شده توسط مهمان

جلسه دوم: آبياري (سير ايجاد)
موضوع: چگونـه بـه زبـان مشـترک بـا عوامـل خـود برسـيم و بـا دانـش و هنـر آنـان اثـر خـود را يك گام پخته‌تر كنيم.
در اين جلسه با حضـور طـراح صـحنه و مـدير فيلمبـرداری بـه بررسـی امكانـاتی كـه می‌توان بـا مشـورت و جلسـات مـنظم بـرای خـود ايجـاد كـرد می‌پردازیم تـا بـدانيم چگونـه مفـاهيم و ایده‌های خـود را روی كاغـذ بيـاوريم و قابـل بيـان كنـيم و بـه نـوعی از منظـر هنـری و آرتيسـتيک، فـيلم خـود را آمـادهٔ توليد كنـيم. بخشی از ايـن جلسه به چالش‌های سـر صحنه اختصاص داده خواهد شد.
مهمانان جلسه: سروش عليزاده و پوريا اخوان
فیلم مورد بررسی: یکی از فیلم‌های تولید‌شده توسط مهمان

جلسه سوم: داشت (طراحی توليد)
موضوع: چگونه بتوانیم تمام وجوه مسیر طراحی‌شدهٔ خــود را در ابتدا بــرآورد و در اجرا محقق كنيم.
در اين جلسه بـا حضـور يـك برنامـه‌ريـز، بـه بررسـی انحاء مختلـف بـرآورد زمـانی و مـالی و ابعاد مختلف پــروژه می‌پردازیم، پــيش‌تولید نهایی و منتهی بــه فيلمبرداری را بررسی می‌کنیم و مسير رسيدن به پروژه‌ای امن و منطقی را پيدا می‌کنیم.
مهمان جلسه: رضا باستانی
فیلم مورد بررسی: یکی از فیلم‌های تولید‌شده توسط مهمان

جلسه چهارم: برداشت (توليد و پس‌توليد، تجربه مسير)
موضـوع: بررسـی مسير فيلمسازی و موانـع و تلـه‌های پرتكـرار مسـير‌ كـارگردانی در سـر صـحنه و پـس از توليـد.
در اين جلسـه بـا دعـوت از يـك فيلمسـاز، تجربـهٔ مسـير‌ فيلمسـاز از اولـين فـيلم كوتـاه تـا اولـين فـيلم سینمایی را بررسی می‌کنیم و در کنار آن بــه بررسی پیچیدگی‌های حضور در صــحنه می‌پردازیم و با دعوت از يـك تـدوينگـر، بـه بررسـی رابطـهٔ مهـم و حيـاتی كـارگردان و تـدوين‌گـر می‌پردازیم و بـا تدوين‌گر مـدعو، بـه بررسـی مسـائل موجـود در پـس‌توليـد پرداخته و نگـاهی بـه نقـش عوامـل پس‌تولید در پروسه‌های پيش‌توليد و توليد داريم.
مهمانان جلسه: علی‌یار راستی، محمد نجاريان
فیلم مورد بررسی: یکی از فیلم‌های تولید‌شده توسط مهمان
•••
زمان: جمعه‌ها، ۱۵ تا ۲۰
تاریخ شروع: ۲۱ اردی‌بهشت

⭕️ برای ثبت نام و جزئیات دیگر، فقط به تلگرام موسسه پیام بدهید.
شماره‌ی تلگرام: ۰۹۰۲۶۰۵۶۴۶۷
پاسخ‌گویی: شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۴ تا ۲۰
#خوانش_مدرسه_روایت_است
2024/04/28 21:41:51
Back to Top
HTML Embed Code: