Telegram Web Link
«غایت #تربیت_کردن، #تربیت_نکردن است!»

🔺 مانع اصلی #تربیت_شدن انسان، #تربیت_کردن اوست!
🔺 آنچه کودک را از #تربیت_شدن باز می دارد؛ دخالتی است که بزرگسال به نام #تربیت انجام می دهد.
🔺 همان گونه که #شکوفاندن غنچه، مانع #شکفتن آن می شود؛ #شکوفا_کردن استعداد کودک از #بیرون نیز، مانع #شکفتن استعداد از درون می شود.
🔺 اگر آدمی را به آنچه #ناخودآگاه در پی آن است، #آگاه کنند؛ اشتیاق او به #کشف کمتر می شود و اگر وی را به آن #اجبار کنند؛ از آن #دور می شود؛
🔺 زیرا انسان همیشه به دنبال آن چیزی است که #دست_نایافتنی است و چون بدان دست یابد، #عشق به آن را از دست می دهد.

👈 کتاب #ناباب_و_نایاب صفحه283 - عبدالعظیم کریمی


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کارخانه‌ی نظام آموزشی!

💠 بخش‌هایی از صحبت‌های محمود معظمی در همایش گلادیاتورهای نوجوان

🎦 مشاهده کنید...


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📍 وضعیت امشب دانش آموزان بعد از بیش از دو هفته تعطیلی 😄😄


📍 پانوشت آموزشی:
درس معلم ار بود زمزمه محبتی / جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را .
مدرسه‌ای که معلم و دانش آموز هر دو از آن فراری هستند از پای بست ویران است. مدرسه دیگری باید ساخت تا نسل دیگری تربیت شود.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 انیمیشن کلاس عصر Afternoon Class
کاری از: سئورو اُه Seoro Oh

انیمیشن پربازدید که فضای کسالت بار #کلاس‌های_آموزشی را به چالش کشیده است.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
📍ایران و میراث یک وزارت

دکتر مرتضی نظری

چیزی نزدیک به نصف قوه مجریه با حدود ۸۰۰ منطقه، ۱۰۶ هزار مکان آموزشی و ۹۰۰ هزار نفر پرسنل و با بالاترین سطح تماس انسانی با کل جامعه ایران: «وزارت آموزش و پرورش»

▫️ریل‌گذاری نظام آموزش رسمی در ایران از ابتدای شکل‌گیری، بر مدار رقابت، تنبیه و پاداش، نخبه‌گرایی، تمرکزگرایی و جداسازی بنیان‌گذاری شده و اگرچه دولت‌های مختلف قبل و بعد انقلاب، لوکوموتیوران این قطار را بارها و بارها تعویض کردند اما مطلوب که حاصل نشد هیچ، بلکه مسأله‌ها و چالش‌ها بیشتر شد.
قبلاً در کتاب مرگ مدرسه(۱۳۹۷) و به تازگی در کتاب «آمرانگی و آموزش» نوشته‌ام که ابرچالش‌‌های آموزش و پرورش با آمد و رفت وزرا حل و رفع نمی‌شود. آنچه موضوعیت دارد، مبانی نظری و فلسفی آموزش و پرورش است که من از آن به ریل تعبیر کرده‌ام. تا ریل‌ قطار درست نشود، هرگونه سوخت‌رسانی و رسیدگی، اتفاقاً به انحراف بیشتر این قطار می‌انجامد.

▫️سبک حکمرانی در پهنه آموزش کشور، رضایت‌آفرین نیست چون زمینه فکری مدیریت آموزشی، با پیشرفت همبستگی ندارد. یعنی دقیقاً مشخص نیست هدف از مدرسه فرستادن بچه‌ها تربیت چه نوع  شهروندی، با کدام هویت و با چه مهارت‌هایی است؟ مسؤلان آموزش و پرورش نمی‌دانند دنبال تربیت سرباز مطیع هستند یا شهروند مدنی؟ یک جوان دلداده به فرهنگ ایرانی می‌خواهند یا یک مؤمن حزب‌اللهی و یا آمیزه‌ای از همه اینها؟ به تبع این، تکلیف معلمِ مطلوب هم در این نظام آموزشی مبهم است چون مشخص نیست بالاخره معلمی عشق است یا یک شغل و تخصص؟ تکلیف معماری مدرسه هم نامعلوم است چون نمی‌دانیم قرار است داخل مدرسه چه اتفاقی بیفتد تا فضای کالبدی مدرسه از آن فرایند درونی الهام بگیرد.
این پرسش‌ها از جنس فلسفه تعلیم و تربیت است. اگر درباره‌ این‌ها گفتگوی نقادانه نداشته باشیم، راه برای همه گونه تفسیر به رأی باز می‌شود و ملغمه‌ای به بار می‌آید شبیه وضعیت کنونی.

▫️در سال‌های اخیر یک چالش قابل تأمل هم به فهرست بلندبالای چالش‌های تاریخی آموزش و پرورش اضافه شده که با نیازهای نوپدید اقتصادی و جامعه در حال گذار ایران مرتبط است. بنا به یک تعبیر عامیانه «جاده پیچید ولی ما نپیچیدیم». سیاست‌گذاری آموزش و پرورش، به تغییرات نسلی و زبانِ زمانه کم توجه است. فهم و زبان حکمرانی آموزشی، زبان بخشنامه و دستور است و در برابر نوآوری، واکنش مناسب و معنادار نشان نمی‌دهد.
مشارکت و همراهی خانواده‌ها با مدرسه کاهش یافته چون زبان برنامه‌ریزان آموزش و پرورش برای جامعه در حال تغییر ایران قابل فهم نیست. این مورد اخیر، به شدت به جایگاه محبوب مدرسه و حرفه معلمی در افکار عمومی لطمه زده.

▫️از آغاز به کار دولت مردمی(۱۴۰۰) با هدف انقلابی‌سازی، تغییرات گسترده‌ای در بدنه مدیریتی کلید خورد که در یک ارزیابی فنی و مدیریتی، و فارغ از نگاه سیاسی، اغلب مدیران تازه منصوب شده فاقد تجربه و آگاهی ضروری و لازم در همان حوزه‌ای بودند که قبول مسؤلیت کردند. وزیرِ کنار گذاشته شده، در ۱۶ ماه وزارتش مشاوران و مدیرانی منصوب کرده که بعضاً حتی یک روز سابقه کار مدیریتی در مدرسه، منطقه، اداره یا سازمان ندارند. خود وزیر مستعفی هم تا یک هفته قبل از انتخاب به عنوان وزیر، در راهروهای یکی از سازمان‌ها در حال چانه‌زنی برای گرفتن یک پست مدیرکلی بود که موفق نمی‌شود.
رفتارهای مدیریتی نادقیق و غیرکارشناسی و تصمیمات نادرست در یک سال و نیم اخیر دو ضایعه بر جای گذاشت: سکوتِ سازمانی کارشناسان خبره و کاهش مقبولیت نهاد مدرسه در نگاه خانواده ایرانی.
دودِ وزارت‌های نالایق در آموزش و پرورش دیر یا زود به چشم همه جامعه خواهد رفت. لطمه به اعتبار مدرسه و نهاد آموزش، لطمه به آینده توسعه یافتگی ایران است.

▫️در پایان برای آموزش و پرورشی که؛
دانش‌آموزان را با تعریفی ناقص و نادرست از هوش، جداسازی و به طور ناعادلانه طبقه‌بندی می‌کند،
درباره چرایی تغییرات کتاب‌های درسی نه به معلم نه به دانش‌آموز و نه به خانواده‌ها نیازی به توضیح نمی‌بیند،
مدارسش به فروشگاه مؤسسات تست و کنکور تبدیل شده، جمعیت بازماندگان از تحصیلش رو به افزایش و دیپلمه‌هایش از کمبود «مهارت نرم» رنج می‌برند، و برای آموزش و پرورشی که معلمان خود را شب عید بابت حقوق و معیشت، شرمنده خانواده می‌کند، آرزوی روزهای بهتری داریم.


◀️ برگرفته از کانال: تربیت و توسعه | نقد نظام آموزشی
@IranHumanDevelopment2



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
1
📍عبور از مدرسه در جهانِ جدید

◀️ کلیشه های کُشنده

مرتضي نظری
🔸از تغييرات مهم در مديريتِ جريان جديد ياددهي و يادگيری، «عبور از پیش بینی پذیری» است. شما قطعاً با این جمله تکراری و بسیار غیرطبیعی که عموماً در آغاز فصل های کتاب درسی می آید، آشنایید. عباراتی شبیه این مضمون: «انتظار است دانش آموزان عزيز پس از مطالعه این فصل به نتایج زیر برسند»!
این انتظارات از پیش فرض شده، از دانش آموز و حتی معلم، غیر عقلی هست. چه کسي گفته و از کجا معلوم دانش آموزان بعد از فهم مطالب یک فصل از کتاب درسی دقیقاً به همان نتیجه ای برسند که مؤلفان کتاب درسی از قبل پیش بینی کرده اند؟ شاید دنیای ذهنی آنها چیز جدید و متفاوتی کشف کرد که با این روش قالبی، ناخودآگاه او را در یک مسیر معین کانالیزه می کنيم و امکانِ متفاوت دیدن و تراوش ذهنی جدید را از او سلب کرده ایم!
🔸وقتی جریان آموزش، پیش بینی پذیر شد و انتظار داشتیم تا یادگیرندگان در ابعاد مشخص و موزائیکی رشد کنند، خلاقیت بروز نمی کند. نتیجه چنین نگاه کلیشه ای به تربيت آن هم در بهترین دوران رشد، ناتوان پروری است.

🌏 برگرفته از کانال تربیت و توسعه

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🍀 توران میر هادی و نخستین پرسش ها 🍀

در همه سال های کار این پرسش ها ذهن مرا مشغول می ساخت؛
چگونه می توان انســان ساخت؟
چگونه می توان فهمید کودک در مسیر صحیح پرورش قرار گرفته است؟
آیا به راستی تعلیم و تربیت انسان ساز است؟

🔅در جنگ جهانی دوم در اروپا دانشجو بودم.
اروپا پس از بيست سال دوباره درگير جنگ شده و چنان كشتار و ويرانی را سبب شده بود كه حدود آن بيش از يك قاره را در بر می گرفت. چــــــــرا ؟!
• چه چيز سبب كشتار بيش از پنجاه ميليون نفر شده بود؟
• چه علتی سـبب اين همه ويرانی و دربه دری شده بود؟
• چرا از سلاح اتمی استفاده كرده بودند؟
• به چه علت بازداشتگاه ها را به وجود آوردند
و كشتارهای بيرحمانه ای را سازمان دادند؟
• اين همه وحشيگری چگونه از عهده انسان برآمد؟
• آن ها در كجا و چگونه تربيت شده بودند؟

🔸اين سـوال ها به طور مداوم در ذهن من مطرح می شد و می بايست پاسخ يا پاسخ های آنها را بيابيم. پيدا كردن پاسخ های اين پرسش ها آسان نبود. مطالعات تاريخی، اجتماعی، سياسی و فرهنگی می طلبيد كه سال ها ادامه يافت و هنوز هم ادامه دارد.
🔅 احساس می كردم افراد ديگری نيز اين پرسش ها را از خود كرده اند و راه حل آنها را در تغيير روش های آموزش و پرورش يافته اند. جبار باغچه بان و محمد باقر هوشیار، مرا با چنین اندیشه هایی آشنا کرده بودند. در فرانسه در کلاس های هانری والن، استاد روانشناسی شرکت کردم و تلاش كسانی چون پستالوتسی در سويس، فروبل در آلمان، دكرولی در بلژيك، ديويی در آمریکا، مونته سوری در ايتاليا، فرنه در فرانسه، ماكارنكو در شوروی، پائولو فریره در برزیل افق دید مرا گسترش داد.

🔸 زمانی كه كار آنها را با نظامی كه در آموزش و پرورش رسمی فرانسه متداول بود مقايسه می كردم، متوجه می شدم كه اشكال در روش رسمی، آمرانه، يكسان ساز، محدود و يكنواخت است.
👈 روشی كه از انسان آدم آهنی تابع دستور می سازد. خلاقيت، انديشه و احساس، عواطف و راه های تشخیص را به قالب های معين، محدود و مقید می كند و بال های پرواز آزاد ذهن و تفكر و احساس را قطع می كند. روشی که برای پیشبرد کار خود از ابزار مقايسه، رقابت، نمره و جايزه استفاده می كند و اصل بزرگ اختلاف فـردی انسان ها را زير پا می گذارد.

🔸 مقايسه ی دانش آموزان با يكديگر، به وجود آوردن زمينه ی مداوم رقابت، ارزشيابی دائم از طريق نمره و تعيين جايزه برای هر كار نسل جوان ما را به بند كشيده است.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
💢 رقابت یا تضعیف روح و شخصیت کودکان ⁉️

دوازده سال تربیت و آموزش بر پایه رقابت، وضعیت نگران کننده ای در خانواده ها بوجود آورده است.
پیش تر رقابت ویژه کنکور بود اما در این سال ها به کودکی کشیده شده است.

✴️ تــربیت، آفرینش و تقویت ویژگی ها و احساسات والای انسانی و فطری است که به فرهنگی والا و سرانجام به جامعه ای شایسته می انجامد.
👈 کودکی دوران تربیت است، رقابت در تربیت بی معناست.
مگر می توان با ایجاد رقابت، انسانی مهربان و باگذشت تربیت کرد؟!
یا با رقابت راستگویی و احترام به دیگران را ایجاد کرد؟!
دوران کودکی دوران تمرین ویژگی های مهم انسانی و اخلاقی همراه با نشاط و سرزندگی است.
دخالت رقابت در غیر از زمان خود سبب مشکلات و خطرات زیانباری خواهد شد که آثار آن در بزرگسالی نمایان شده و در جامعه بروز و ظهور می یابد.
🔸رقابت در ذات خود احساس برتری جویی دارد و استرس زاست.
اگر بدون توجه به شرایط مناسب انجام گیرد
به تکبر و غرور شخص پیروز و همچنین به حسادت، کینه و یا رخوت فرد شکست خورده می انجامد.

♦️نگاهی به وضعیت برخی رفتارها مانند چشم و همچشمی ها در جامعه خود گویاست.
سال های طولانی آثار رقابت در کنکور، مدرسه های تیز هوشان و نمونه دولتی را دیده ایم.
لطفا مدتی هم با تعطیل کردن رقابت و مؤلفه های استرس زای دیگر، اندکی کودکان را راحت بگذاریم و نتایج و آثار آن را بررسی نماییم.

🔸دست کم با این کار مطب پزشکان، روانشناسان و مشاوران گرامی از کودکانی که به جای شادی و بازی و تمرین زندگی، سر و کارشان به داروی آرام بخش و ناهنجاری های برگرفته از استرس و فشار سیستم رقابتی افتاده است، خلوت تر خواهد شد.

#دکتر_وحید_باصری


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
🖋 هرکه دکتر نیست نانش آجر است

خاک ایران یک سر از دکتر پر است
هرکه دکتر نیست نانش آجر است

ملک ایران سرزمین دکتران
اینقدر دکتر نباشد در جهان

شهر دکتر، کوچه دکتر، باغ دکتر
کبک دکتر، فنچ دکتر، زاغ دکتر

عابران هر خیابان دکترند
دانه های برف و باران دکترند

هم وزیران هم مدیران دکترند
بیشتر از نصف ایران دکترند

هرکه پستی دارد اینجا دکتر است
دیپلم ردیست، اما دکتر است

هرکه شد محبوب از ما بهتران
هرکه شد منصوب بالا دکتر است

هرکه رد شد از در دانشکده
یا گرفته دکتری، یا دکتر است

شعر نو مديون دکترها بُوَد
تو ندانستي که نيما دکتر است؟

شاعر تیتراژهامان دکتر است
مجری اخبار سیما دکتر است

آنکه مثل آفتاب نیمه شب
سر زد از صندوق آرا دکتر است

شاد باش ای دکتر آرای ما
دکترای جمله دانش های ما

ای تو افلاطون و جالینوس ما
دکترایت نخوت و ناموس ما

در جهانی که پر است از نابغه
دکتری چندان ندارد سابقه

بی سبب افسرده ای، غم میخوری
سرزمین ماست مهد دکتری

خطمان وقتي شبيه ميخ بود
اي بسا دکتر در آن تاريخ بود

اين همه آدم که در عالم نبود
آدمي کم بود و دکتر کم نبود

من نگويم، شاعران فرموده اند
رخش و رستم هردو دکتر بوده اند

گرچه باشد قصه ها پشت سرش
دکتری دارند ملا و خرش

شاعران از رودکي تا عنصري
بيگمان دارند هريک دکتري

شعله های عشق چون گر می گرفت
آتشی در خیل دکتر میگرفت

عشق با دکتر نظامي قصه گو
عشق با دکتر سنايي رازجو

عارف شوريده دکتر مولوي
نام پايان نامه او مثنوي

حافظ و سعدي و خواجو دکترند
سروقدان لب جو دکترند

وحشی و اهلی و غیره دکترند
تاجر و دهقان و کاسب دکترند

عالمان را خود حدیثی دیگر است
حجت الاسلام دکتر بهتر است

بحثهای جعل مدرک نانبریست
بهترین سرگرمی ما دکتریست

عده ای مشغول دکترسازی اند
عده ای سرگرم دکتربازی اند

اسماعیل امینی

#طنز
#آموزش_عالی
#دانشگاه


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🔶️سونامی دکترا در ایران چگونه شکل گرفت؟

🖋علی سرزعیم

🔷️منتشره در روزنامه جهان صنعت، 14 آذر 1395

یکی از پدیده‏های نامطلوب جامعه ما تولید انبوه مدرک دکتراست. مدرک دکترا مانند هر چیز دیگر در اقتصاد ارزشش به کمیابی است و اگر چیزی کمیاب نباشد ارزشش پایین خواهد آمد. طلا در جهان کمیاب است و به همین دلیل قیمت بالایی دارد ولی ماسه در جهان زیاد است و قیمتی ندارد. مدرک دکترا وقتی دارای ارزش است که در جامعه از آن به تعداد کم موجود باشد. در چنین شرایطی مدرک دکترا نه تنها مزیت مالی برای دارنده در مشاغل دانشگاهی ایجاد خواهد کرد بلکه یک پرستیژ اجتماعی هم به همراه دارد. اضافه شدن عنوان دکتر در مقابل اسم برای بسیاری از افراد جامعه ما امری رشک برانگیز است و چون طبع انسان به دنبال داشتن همه مزایاست طبیعی است که بخواهد از همه امور کمیاب و مطلوب یعنی قدرت، ثروت و منزلت برخوردار شود. قوانین و نظم اجتماعی سازوکارهایی برای دستیابی به این امور مطلوب اما کمیاب تعریف می کند. در یک جامعه بسامان ثروتمندشدن منوط به کارآفرینی و خلاقیت و پذیرش ریسک است. در چنین جامعه ای دستیابی به جایگاه قدرت منوط به فعالیت در یک حزب و برخورداری از تربیت حزبی است. در چنین جامعه سامان یافته ای کسب منزلت دکترا که دلالت بر حداقل دانش پیشرفته در یک حوزه خاص است منوط به کسب تسلط لازم بر برخی مفاهیم علمی و گذراندن دروس پیشرفته و انجام یک تحقیق آکادمیک مبتنی بر اصول تحقیق است. دانشگاه ها سازوکاری هستند که به جامعه اطمینان می‏دهند فرد واجد حداقل دانش و اطلاعات لازم است. هرچه یک دانشگاه سخت گیرتر باشد، مدرکش معتبرتر خواهد بود.
حال در یک جامعه در حال توسعه همه این سازوکارها به هم می ریزد. برای کسب ثروت، رانت جویی جای کارآفرینی را می‏گیرد. بی پرنسیبی سیاسی و مردم فریبی و خیانت به کشور از طریق وابستگی به بیگانگان ابزار کسب قدرت می شود. در عرصه منزلت نیز مدارک قلابی جای مدارک علمی واقعی را می‏گیرد. همانطور که وقتی در کشور ما چاپ برندهای معروف و درج آن بر روی کالاهای غیراصیل موجب فریب جامعه می‏شود و مصرف کنندگان را اغوا می‏کند، مدارک دانشگاهی قلابی نیز همین بلا را بر سر جامعه می‏آورد. دقیقاً همانطور که یک پزشک قلابی برای جامعه زیانبار است، یک اقتصاددان یک جامعه شناس و یک روانشناس قلابی نیز برای جامعه مضر است با این تفاوت که زیان یک پزشک قلابی امری آشکار است اما زیانی که اقتصاددانان قلابی و روانشناسان قلابی به جامعه می رسانند غیرآشکار است ولی شدیدتر است...


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◀️ کودکان در مدارس طبیعت سوئد چه می‌آموزند؟


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
مدرسه ای بدون شاگرد اول و بدون رقابت که در آن کودکان به رسمیت شناخته می شدند، اما با یکدیگر مقایسه نمی شدند:

"وقتی با معلم های مدرسه فرهاد صحبت می کردیم، گفتیم: شاگرد اول بی شاگرد اول.
شروع کردیم و با همدیگر گفتیم: چرا که نه؟!
برای اینکه از یک کلاس سی نفره، یک نفر اول می‌شود و بیست و نه نفر دیگر شکست می خورند! و همین احساس شکست،زندگی آنها را خراب می کند. بی خوابشان می کند. احساس می کنند یک چیزی کم دارند. حالا آیا واقعا کم دارند؟ نه "

#توران_میرهادی


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
1👍1
💢 مگی مک دانل 💢

هنگامی که مک دانل برای بار اول به سالوویت پا گذاشت، با کلاسی روبرو شد که پنجره های آن شکسته، دیوارها شعار نویسی شده و میزها متلاشی بودند. هیچ کتابی آن جا وجود نداشت و دانش آموزان سالوویت در آموزش شکست خورده و به تندی مورد انتقاد قرار گرفته بودند تا جایی که از آن ها به عنوان جامعه ای طاعون زده و خطرناک برای همسایگان نام می بردند.

🔸مدرسه ای که خانم مک دانل معلمی اش را پذیرفته بود در یک روستای دورافتاده در میان بومیان قبیله ای در اینوویت کانادا با زمستان های بسیار سرد و طولانی و مردمی که دچار افسردگی و خودکشی و ناهنجاری های فراوان دیگری بودند.

🔅مک دانل مربی نوجوانان بود و پیش از آن به مدت پنج سال نیز در پروژه مهار ایدز در آفریقا تلاش کرده بود.

✔️ او دریافت که برنامه های آموزشی استاندارد برای او و دانش آموزانش محدود کننده و غیر مرتبط هستند. او برنامه خود را اجرا کرد و پیش از مسائل آموزشی به دانش آموزانش، مهارت های زندگی چون مهربانی و بخشندگی را آموخت. سپس به کمک دانش آموزان و خانواده هایشان یک مرکز ورزشی و یک سالن غذاخوری ساخت.

🔅مک دانل بر این باور است که یکی از بزرگترین نقص های سیستم آموزشی این است که بسیاری از معلمان، کلاس درس را فضایی جدا از زندگی دانش آموزان می بینند.
👈او می گوید بدترین چیزی که یک معلم می تواند انجام دهد تدریس از روی جزوه و بدون درنظر گرفتن تفاوت های فردی و زمینه های قبلی و نیاز های دانش آموزان است.
🔸خانم مک دانل برای رفع ناهنجاری ها به جای مشاوران و متخصصان از دانش آموزانش کمک گرفت و آن ها را به صورت مستقیم در برنامه هایش درگیر کرد.
برنامه های خانم مک دانل اندک اندک پاسخ داد و او توانست شور و نشاط زندگی را به بومیان شمال کانادا برگرداند و علاوه بر آموزش نوجوانان برای رفتن به کالج، بسیاری از ناهنجاری ها را هم رفع کند.

💫 کارهای خانم مک دانل سبب شد که او در مراسم Global Teacher Prize از میان ۲۰ هزار کاندیدا به عنوان معلم برتر سال ۲۰۱۷ انتخاب و جایزه یک میلیون دلاری را از آنِ خود کند. مک دانل می خواهد با این پول و به کمک دانش آموزانش یک مؤسسه غیردولتی برای کمک به بومیان و بازگرداندن فرهنگ شان به جامعه کانادایی تأسیس کند.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مستند کوتاهی از خانم مگی مک دانل برنده جایزه معلم برتر سال ۲۰۱۷


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
🔹روز جهانی بدون مشق
🔹No Homework Day

🗓 امروز، ۶ ماه مِی روز جهانی مشق و تکلیف نداشتن است. این روز توسط توماس و روث روی ایجاد شده تا به دانش‌آموزان کمک کند روی فعالیت‌هایی غیر از تکالیف درسی متمرکز باشند.

مشق شب، می‌تواند دردناک باشد، چه محصل باشید چه نباشید. هیچکس دوست ندارد هرروز تکلیف داشته باشد. گاهی آنقدر فشار تکالیف زیاد می‌شود که به جای افزایش یادگیری، مانع یادگیری می‌شود.

تمام والدینی که با فرزندشان چالش دارند باید از خود بپرسند، «تکالیف مدرسه چه تاثیر بلند مدتی بر موفقیت فرزندم دارد؟». نگرانی والدین در مورد تاثیر بارهای منفی تکالیف، بر فرزندانشان چیز جدیدی نیست و اتفاقا به جاست. بحث در مورد ارزش تکالیف - مزایا و معایب وظایفی که معلمان از دانش‌آموزان می‌خواهند در زمان‌های غیرآموزشی انجام دهند - است؛ که در اواخر قرن نوزدهم، به این مسائل توجه شد و ارزش آن مورد بررسی قرار گرفت تا در برابر تأثیرات منفی احتمالی بر زندگی خانوادگی و سلامت روان کودک، سنجیده و کنترل شود.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🔻اثرات مخرب تکالیف زیاد

در حالی که تکالیف ممکن است به دانش‌آموزان کمک کند و تمرینی باشد تا با یادگیری خود ارتباط برقرار کرده و عملکرد خود را در کلاس افزایش دهند، تکالیف بیش از حد نیز می‌تواند اثرات مخربی داشته باشد. دانش‌آموزانی که تکالیف زیادی دارند، برای تحویل آنها سطح بالایی از استرس را تجربه می‌کنند که منجر به کم‌خوابی، کاهش وزن، سردرد و.. می‌شود.

🔻چه میزانی از تکلیف نوشتاری واقعا اثربخش خواهد بود؟

هریس کوپر پژوهشگر ارشد دانشگاه دوک ایالات متحده، در زمینه تکالیف درسی، طی ده‌ها سال تحقیق، در زمینه «رابطه بین تکالیف درسی و موفقیت تحصیلی دانش‌آموز»، بر این باور است که «۱۰ دقیقه» به ازای هر پایه تحصیلی در روز کافی است. به عبارت دیگر برای یک کودک کلاس اول، ۱۰ دقیقه در روز مشق شب، برای یک کودک کلاس دوم، ۲۰ دقیقه و.. مناسب خواهد بود.

طی تحقیقات دانشگاه استنفورد انجام تکالیف بیش از حد باعث می‌شود تا دانش‌آموز از فعالیت‌هایی که رشد اجتماعی-عاطفی وی را تقویت می‌کند، محروم شوند. در این روز از گردش، معاشرت و هرگونه فعالیت بدون تکلیف لذت ببرید!

🌱 برگرفته از کانال مدرسه گفت‌وگو
@dialogueschool_ir
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مهم‌ترین مهارت‌ها برای آینده

📌 پنج مهارت اصلی برای شغل‌های آینده که به رغم سرعت پیشرفت فناوری همچنان به آنها نیاز است:
✔️ تفکر تحلیلی
✔️ تفکر خلاق
✔️ هوش مصنوعی و کلان‌داده
✔️ رهبری
✔️ کنجکاوی و یادگیری مادام‌لعمر


◀️ برگرفته از کانال معلم یادگیرنده مادام‌العمر:
@TeacherasLLL


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
اگر میخواهید بدانید کشوری توسعه میابد یا نه اصلا سراغ فناوری کارخانه و ابزاری که استفاده میکند نروید ؛ اینها را به راحتی میتوان خرید یا دزدید یا کپی کرد ... .

برای دیدن توسعه بروید :
در دبستانها و پیش دبستانی ببینید آنجا چگونه بچه ها را آموزش میدهند مهم نیست چه چیزی آموزش میدهند بلکه ببینید چگونه آموزش میدهند .
اگر کودکان شما را #پرسشگر، #خلاق،  #صبور، دارای #روحیه_گفتگو , #تعامل ودارای روحیه #مشارکت  و #کار_تیمی بار آورند،اینها انسانها و شخصیت هایی خواهند شد که میتوانند #توسعه ایجاد کنند .

داگلاس نورث | برنده نوبل اقتصاد


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
📍خطرناک‌ به اندازه فرونشست زمین!

مرتضی نظری در سی‌و‌چهارمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

لینک گفت‌و‌گو 👇
https://www.ibna.ir/vdce7f8xnjh8xoi.b9bj.html


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔
@kheshtekaj
#معرفی_کتاب

کتاب معلم مدرسه نوشته ارسلان رسولی عمارلویی توسط انتشارات سلسله قم با مجوز رسمی وزارت ارشاد در ۱۲۰ صفحه منتشر شد.
رسولی عمارلویی  در مقدمه کتاب به بررسی وضع آموزش و پرورش کشور می پردازد و در بخش هایی از آن می آورد :
چگونه این نهاد پرجمعیت فرهنگی و انسان ساز با تغییرات و گاه تصمیمات سیاسی وسلیقه ای دولت ها از مسیر پرورش و تربیتی خود  منحرف شده است.
دانشجو درس نمی خواند، چون به راحتی می تواند مدرک زیرپله ای خود را به هر مبلغ که بخواهد تهیه کند وبا همین مدرک وارد شبکه کاری دولت نیز بشود. برای همین است که در هر جامعه این-چنینی خلأ حضور شخصیتهای علمی، متخصص وکار آمد  درکشور  و  بدنه دولت احساس می شود. انتظار میرود دولت وحاکمیت برای شکوفایی آموزش و پرورش و انتقال آن به نسل جوان و آینده کشور تدبیری بیندیشد.
معلم آن حرمت گذشته را ندارد و نمیتواند با  اقتدار سرکلاس حاضر شود چرا که هم سختی معیشت انگیزه را از وی گرفته و هم دانش آموز دیگر شاگرد حرمتدار گذشته نیست که دلش به درس معلم و کتاب باشد تا بتـواند مدرکش را با تلاش بیشتر از مسیر رسمی و قانونی بگیرد.


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
2025/07/13 22:07:19
Back to Top
HTML Embed Code: