Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 فیلم سوم: راهکار و مسیر مناسب

چه چیزهایی را باید به بچه‌ها آموزش داد؟
مهارت‌های فناورانه بسیار مهم است؛ اما خلاقیت جایگاه ویژه‌ای دارد. مهارت های اجتماعی مانند مشارکت و کار گروهی، تفکر بازتابی و... نیز حایز اهمیت هستند.
تا سال 2030، خلاقیت به اصلی‌ترین ویژگی مورد نیاز برای مشاغل تبدیل خواهد شد.
زیباییِ برنامة درسی خلاق و آموزش خلاق در این است که شما یادگیرندگان را به مهارت‌های قابل انتقال مجهز می‌کنید.
مؤلفه اصلی خلاقیت یافتن فرصت‌هایی برای همکاری است. بنابراین، وقتی وارد یک گفتگو و تبادل آرا و داد و ستد دستاوردها می‌شویم؛ در واقع به بعدی از برنامه درسی پرداخته‌ایم.

◀️برگرفته از:
https://www.tg-me.com/TeacherasLLL/1217


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
توران میرهادی:

💠به نظر من، نظام تعلیم و تربیت در حال حاضر مثل مسابقه دو است.

همه دارند می دوند که اول شوند.

چون همه برای اول شدن می دوند.

هیچ چیز را نمی بینند .

فقط این را می بینند که اول شوند .

یعنی یک نظام رقابتی است.

این نظام رقابتی در واقع به نوعی اسارت فکری به وجود می آورد.

این نظام رقابتی هر هدفی را از محتوی خالی می کند.

این روش در دنیای ورزشی، دنیای علم، هنر و همه  جا دیده می شود.

هدف، فردی و شهرت است، و هدف های تصنعی جای هدف های اصلی را گرفته و این هدف های فردی و تصنعی به صورت بند هایی, ذهنیت انسان را به بند کشیده است.


◀️ از کتاب : ""صلح را باید از کودکی آموخت ""




🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠کودکان دانشمند

توصیفی کوتاه از فرزانه دختر خردسال،سخنران،دانشمند و باهوش!

◀️
سخنان دانشمند خردسال ارزش چندین بار گوش دادن دارد...


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
نگاهی به کتاب «استبداد شایستگی» نوشته‌ی مایکل سندل

🔹موفقیتِ تحصیلی، دال مرکزی گفتمان بسیاری از خانواده‌های ایرانی است. این موفقیت به‌ویژه از سال‌های پس از جنگ، نه‌تنها نوید برخورداری مالی بهتر در آینده را می‌دهد، بلکه سویه‌های منزلتی روشنی هم دارد. فردِ تحصیل‌کرده، از آنکه تحصیل نکرده یا به هر دلیلی طرد شده یا بیرون گذاشته شده، واجد کرامت و ارج و قربِ بیشتری خواهد بود. از این رو، نظامِ آموزشی طبقاتی، نه به‌مثابه هماهنگ‌کننده و تعادل‌بخشی به شکاف‌های درآمدی و منزلتی، که خود در خدمت بازتولیدِ جامعه‌ای نابرابر قرار می‌گیرد.

ادامه متن را در سایت مشق ما بخوانید.


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
🔹 اخیراً وزیر آموزش‌وپرورش به نکاتی دربارۀ مدارس سمپاد اشاره کرده‌اند. صحرایی اذعان داشته باید برای دانش‌آموزانی که سطح بالایی نسبت به دیگران دارند، فکری شود و همچنین دسترسی دانش‌آموزان به امکانات را تقویت کرد چرا که انقلاب ما برای عدالت بوده و دال مرکزی برنامه‌ریزی آموزشی‌وپرورشی و تربیتی، عدالت آموزشی است. وی خاطرنشان کرد: عدالت آموزشی در تمام معاونت‌های وزارت، موضوع اصلی است.

🔹 این درحالی است که دبیرخانۀ مقابله با فقر و نابرابری آموزشی بر این باور بوده که باید در سیاست گسترش سمپاد تجدید نظر کرد. کشورها نسبت به استعدادهای برتر در دو دسته جای می‌گیرند: برخی از آن‌ها مانند ایران مدارس خاص دارند اما بسیاری از کشورها، دانش‌آموزان تیزهوش را در کنار دانش‌آموزان عادی می‌نشانند و از تفکیک آن‌ها پرهیز می‌کنند. اینکه انتخاب گزینۀ اول در دهه ۱۳۵۰ تا چه اندازه درست بوده است، باید مورد گفتگو قرار گیرد. استدلال طرفداران و مخالفان این دیدگاه در گزارش دبیرخانۀ مقابله با فقر و نابرابری آموزشی انعکاس یافته است که در ادامه می‌خوانید.

ادامه متن را در سایت مشق ما بخوانید.



🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍3
🔺مهارت فردی در مدارس فنلاند

🔹به منظور پرورش جامعه‌ای پیشرفته و سرآمد، در آموزش‌ برای كودكان ١٥-٩ سال فنلاند، موارد زیر در نظر گرفته می‌شوند:

١- مهارت درست لباس پوشيدن
٢- مهارت درست راه رفتن
٣- مهارت خوب حرف زدن
٤- مهارت حرف خوب زدن
٥- مهارت منظم بودن
٦- مهارت شعر خواندن
٧- مهارت نقاشی كردن
٨- مهارت نوشتن
٩- مهارت ترانه و دكلمه خواندن
١٠- مهارت بهداشت
١١- مهارت کار تيمی
١٢- مهارت انتقاد كردن
١٣- مهارت جرات ورزی و تمرین شجاعت
١٤- مهارت تشخيص درست از نادرست
١٥- مهارت درست غذا خوردن
١٦- مهارت گره زدن
١٧- مهارت كار با قيچی و برش زدن
١٨- مهارت سعی در خوش خط بودن
١٩- مهارت شستن اشيا
٢٠- مهارت مطالعه
٢١- مهارت مدیریت زمان
٢٢- مهارت كنترل خشم
٢٣- مهارت انتقاد پذیری و تحمل حرف مخالف
٢٤- مهارت پژوهش و تحقيق
٢٥- مهارت تشخيص دوست خوب
٢٦- مهارت بازی كردن
٢٧- مهارت غذا پختن
٢٨- مهارت كار با سوزن
٢٩- مهارت تشكر و سپاسگزاری  كردن
٣٠- مهارت خوب توجه كردن
٣١-مهارت تفكر كردن
٣٢- مهارت تفكر خوب داشتن
٣٣- مهارت دوست خوب پيدا كردن
٣٤- مهارت نگهداری دوست خوب
٣٥- مهارت نگهداری لوازم
٣٦- مهارت انتقاد پذیری و نقد شدن
٣٧- مهارت رازدار بودن
٣٨- مهارت برنامه ريزی كردن
٣٩- مهارت گذشت
٤٠- مهارت صبور بودن
٤١- مهارت حل مساله
٤٢- مهارت نگهداري گياه و گل
٤٣- مهارت دقت به پيرامون
٤٤- مهارت صادق بودن
٤٥- مهارت وفادار بودن
٤٦- مهارت نوشتن
٤٧- مهارت آينده نگری
٤٨- مهارت تلاش كردن
٤٩- مهارت نا اميد نشدن
٥٠- مهارت هدف داشتن
٥١- مهارت كار با ابزار
٥٢- مهارت كار با كامپيوتر
٥٣- مهارت در فضای مجازي و سايبری
٥٤- مهارت در تصوير ذهنی داشتن
٥٥- مهارت احترام گذاشتن
٥٦- مهارت كم مصرف بودن
٥٧- مهارت بهره گيری از اشيا
٥٨- مهارت مشورت گرفتن
٥٩- مهارت مشورت و همفكری كردن
٦٠-... مهارت ١٢ و مهارت ٣١ و مهارت ۳۶

فراگیری و ارتقای این مهارتهای فردی می‌تواند آینده بهتری را برای خودمان و فرزندانمان فراهم آورد و سرآمدی فردی ما را تسهیل نماید.


✍️ مرتضی روغنی


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
3
#معرفی_کتاب

کتاب "جستجو در راه ها و روش های تربیت" نوشته ارزنده "توران میرهادی" است که به تجربه های جدید در اداره مدرسه ها و محیط های آموزشی می پردازد. در این کتاب تجربه معلمان و چالش های موجود که در راه اداره و راه اندازی مدرسه فرهاد در ایران به عنوان یک نهاد مدرن وجود داشته به تفضیل آورده شده است. مدرسه فرهاد در تاریخ آموزش مدرن ایران بی نظیر است. مهدکودک، دبستان و دبیرستان فرهاد به ترتیب در سال های 1334، 1336 و 1350 تأسیس شدند و تا سال 1359 به فعالیت خود ادامه دادند و توران میرهادی، موسس این مدرسه بوده است. توران میرهادی، معلم، نویسنده و محقق ایرانی بود. او موسس مدرسه فرهاد یک مهدکودک و دبستان مترقی در تهران بود که منشأ بسیاری از ابداعات آموزشی بود. او همچنین یکی از بنیانگذاران شورای کتاب کودک ایران و دایره المعارف جوانان بود...


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍2
◀️هر قدر زمان بیشتر می گذشت و تجربیات بیشتری به دست می آوردم ,بیشتر مچ خودم را می گرفتم و روی اشتباهاتم دقت می کردم .

🔴حس می کردم بعضی کارها که به عنوان معلم یا مدیر مجبور به انجامش هستیم از نظر تعلیم و تربیت نادرست است.

🔶️حال اگر با آسایش خیال می انگاشتم که دستور مافوق را انجام داده ام و این مافوق قاعدتا باید بهتر از من درک کند,دیگر این مساله برایم مطرح نمی شد که آیا درست تصمیم گرفته ام یا خیر .

ولی سالهای کار این عامل کنترل را در ما بوجود آورده بودکه بازتاب هر حرکت و سخن را در نگاه انسانی کوچکتر از خودببینیم و متوجه شویم که وضع تا چه اندازه برای او قانع کننده است و تا چه پایه به نظرش صحیح می رسد.

سالها تجربه به من آموخته بودکه بسیاری از مقررات آموزش و پرورش از جمله شیوه ی تعیین "نمره انضباط" نادرست است. ولی ما می بایست از این مقررات پیروی می کردیم زیرا وقتی دانش آموز می خواست برای ادامه ی تحصیل به مدرسه ی دیگری برود می بایست نمره ی انضباط هم می داشت.

  "" جست و جو در راه ها و روش های تربیت ""



🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍2
🌻 هرچه که از دست آفریدگار خارج می‌شود خوب است، هرچیز که به دست آدمی می‌رسد منحط می‌گردد.  بشر زمینی را مجبور می‌سازد محصول زمین دیگری را ببار آورد ، درختی را وادار می کند میوه درخت دیگری را به عمل آورد،اقالیم،  عناصر و فصول را بهم می‌زند و درهم می‌آمیزد،  سگ ، اسب و غلامش را ناقص می‌کند همه چیز را دگرگون می‌سازد، همه چیز را از قیافه می‌اندازد، زشتی و هیولاها را دوست دارد خواستار هیچ چیز بصورت طبیعی نیست و حتی از انسان طبیعی خوشش نمی‌آید برای او باید انسان را مانند یک اسب سیرک تربیت و رام کرد اورا مانند یکی از درختان باغش بدلخواهش پرورش داد .

#امیل_یا_آموزش_پرورش
#ژان_ژاک_روسو

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🔶بگذارید کودکان بپرند، بدوند و فریاد بزنند!

ژان ژاک روسو فیلسوف، نویسنده، نظریه پرداز سیاسی فرانسوی را از بنیانگذارن علم تعلیم و تربیت می‌دانند. روسو عالم کودکی را متفاوت از عالم بزرگسالی می‌داند. همین امر سبب شده است تا او را پیشرو روان شناسی کودک بدانند.

روسو معتقد بود که انسان در دوران بدویت، بیشترین رضایت را از زندگی داشته، اما آن دوران سپری شده است. و از آن جهت بر تربیت از دوران کودکی تاکید می‌کند که معتقد است، «باید تمام چیزی را که هنگام کودکی نداریم و در بزرگ‌سالی به آن احتیاج پیدا می‌کنیم، در این دوران یاد بگیریم.» با اینکه روسو به طبیعت و روند طبیعی جهان اهمیت زیادی می‌داد و معتقد بود: «بهترین نوع تربیت همان است که طبیعت آن را شکل می‌دهد.» با این حال باور داشت با وضعیت کنونی اگر آدمیان فرزندان خود را تربیت نکنند، اوضاع و احوال ما بدتر از اینکه هست خواهد شد؛ زیرا نوع بشر یا باید طبق قوانین طبیعت بزرگ شود یا مطابق قوانین جامعه‌های متمدن تربیت یابد!

📚 روسو نوشته‌های متعددی در حوزه‌ آموزش دارد که هنوز مورد استناد واقع می‌شوند. اگر حوصله کردید می توانید به  این کتاب های  ژان ژاک روسو  نگاهی بیندازید:
-امیل
- اعترافات
-قراردادهای اجتماعی


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
گزارش خبرنگار «فرهیختگان»: برخی موسسات برای مهاجرت با دانش‌آموزان قرارداد تضمینی می‌بندند

بخش‌هایی از این گزارش را بخوانید:
🔻اکسپلور اینستاگرام بستر سرگرم‌کننده‌ای است. بالا و پایین می‌کردم که چشمم به یک تبلیغ افتاد. دو دختر با سن و سالی حدود 20 الی 25 ساله، درباره کنکور می‌گفتند. یکی از دخترها حرف خود را با این جمله شروع می‌کند: «این یه بازی دو سر برده...» و دختر دیگر ادامه می‌دهد: «یه فرصت استثنایی برای کنکوری‌های امسال!» از طرحی می‌گویند که کنکوری‌های امسال(1402) می‌توانند با بستن قراردادی که احتمالا پول هنگفتی برای آن دریافت می‌شود، به شرط قبولی داوطلب در رشته‌های پزشکی یا دندان‌پزشکی، نه‌تنها تمام پول قرارداد بلکه یک سکه طلا نیز به‌عنوان هدیه می‌گیرند. گزینه دوم چیست؟ دختر دوم به سمت دوربین قدم بر‌داشته و درباره ‌گزینه دوم می‌گوید: «اگر در کنکور قبول نشدید، نگران نباشید چون موسسه برای شما ویزای تحصیلی گرفته و می‌توانید مهاجرت کنید.»

🔻«اگر هم قبول نشدی زودتر کارها تو انجام بده که کلی تجربه جدید در راهه» این آخرین جمله‌ای است که کلیپ با آن تمام می‌شود. آب گل‌آلود کنکور، حالا موسسات مهاجرتی را هم متوجه گروهی کرده که شاید تا پیش از این چندان گروه هدف محسوب نمی‌شدند.

🔻اسم موسسه را در اینستاگرام سرچ می‌کنم و چندین پیج بالا می‌‌آید. روی اولین صفحه‌‌ای که بالا آمده می‌زنم؛ ویدیویی که از آن گفتم در صفحه پین شده است. در یکی از پست‌ها، درباره بهترین سن مهاجرت که زیر 18 سال است گفته یا پست دیگرش به تاثیر رتبه کنکور بر اپلای اشاره دارد. شماره تماسی در بخش معرفی صفحه گذاشته‌اند تا متقاضیان مهاجرت برای مشاوره تلفنی با آن تماس بگیرند. روی شماره زدم و اولین تماس تلفنی را گرفتم.

🔻زنگ زدم و برای گرفتن وقت حضوری صحبت کردم. شماره همراه را گرفتند و قرار شد تا در واتساپ پیام بدهند. پس از گذشت یک ربع پیام آنها ارسال شد که در آن لینکی ‌برای پرداخت هزینه خودنمایی می‌کرد. روی لینک کلیک کردم، 327 هزار تومان پول مشاوره ابتدایی بود.


◾️20 درصد تخفیف برای پرداخت یکجا
🔻صحبت به هزینه‌های موسسه می‌رسد که خانم «ر‌» می‌گوید: «هزینه قرارداد ما برای روسیه 2هزار دلار است که یک دوم روز عقد قرارداد و یک دوم بعد از اخذ پذیرش کالج پرداخت می‌شود. پیشنهاد من این است که این هزینه را یک‌جا پرداخت کنید که من 20 درصد هم تخفیف برای شما لحاظ کنم. ما لیدر داریم و 600 دلار هم برای ترجمه مدارک می‌گیریم که حدودا‌ 2هزار و 200 دلار می‌شود.»


◾️مشاوره‌های ۱۹۰۰ یورویی آقای وکیل
🔻بعد از موسسه g تمام مدت به دنبال موسسات اینچنینی می‌گشتم که نام یکی از معروف‌ترین و پرسروصدا‌ترین موسسات مهاجرتی به چشمم خورد. به سراغ موسسه مهاجرتی «م» رفتم. صاحب‌امتیاز یا مدیرعامل این موسسه وکیل پایه یک دادگستری است که تنها مجوز کاریابی و پروانه وکالت دارد اما مجوزی از سازمان امور دانشجویان برای فعالیت مهاجرتی به‌ویژه در حوزه دانشجویی دریافت نکرده است.  وقتی که تنها یک جلسه مشاوره در این موسسه 4میلیون‌وخرده‌ای برای شما آب بخورد، قطعا کل پروسه مهاجرت بسیار گران برایتان تمام می‌شود! این قصه سر دراز دارد و پکیج‌های ویژه موسسه اینجا تمام نمی‌شود. مدیرعامل موسسه، دکتر «م» هم برای شما پکیج ویژه‌ای در نظر گرفته است تا با پرداخت 195 میلیون تومان (3900یورو) از مشاوره‌های ویژه او بهره‌مند شوید.

متن کامل گزارش #فاطمه_طاری‌بخش، خبرنگار گروه دانشگاه را در اینستنت ویو بخوانید.



🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
1
#معرفی_کتاب

🔶️این کتاب به این می پردازد که چطور یک کار رو شروع کنم.
🔷️سالانه ۵۰۰ هزار نفر از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند اما در بهترین حالت فقط برای ۴۰ هزار نفر شغل هست و بچه ها در این ۱۲ سال مدت تحصیل برای کار در بیرون آماده نمی شوند...

🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
🔴 روز جهانی معلم و حال خراب معلمان ایرانی

🔷️ پنجم اکتبر، سیزدهم مهر، روز جهانی معلم است که هر ساله، یونسکو یک موضوع مشترک جهانی را اعلام می‌کند تا ضمن بزرگداشت جایگاه معلم در جامعه، اشاره ای به بحران‌های جهانی و راه‌حل‌های آن داشته باشد.

Theme of world teacher's day in 2023:
The teachers we need for the education we want: The global imperative to reverse the teacher shortage

موضوع روز جهانی معلم در سال ۲۰۲۳:
معلمانی برای آموزش نیاز داریم، می‌خواهیم: نیاز ویژه و ضروری جهان برای جبران کمبود معلم،

نگاهی به آمار بودجه‌ای در ایران و مقایسه آن با جهان، ناگفته‌های بسیاری را مشخص خواهد کرد:
۱، سرانه دانش‌آموزی در ایران کمتر از ۳۰۰ دلار و میانگین جهانی ۹۳۱۳ دلار است و در کشورهای توسعه‌یافته بیش از ۱۵,۰۰۰ دلار!

۲، میانگین سهم آموزش از تولید ناخالص ملی در دنیا ۵.۲ درصد و در ایران، کمتر از یک درصد است!

۳، سهم آموزش از بودجه عمومی دولت در دنیا حدود ۲۶ درصد و در ایران کمتر از ۵ درصد است! (در واقع ۳.۶ درصد است)

۴. سرانه ملی آموزش در ایران ۴۷ دلار و میانگین جهانی بالاتر از ۱۲۰۰ دلار و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۲۰۰۰ دلار است.


یادآوری موضوعات روز جهانی معلم در سال‌های گذشته
2022
The transformation of education begins with teachers.

تحول در آموزش با معلمان آغاز می‌شود.


2021
Teachers at the heart of education recovery.

معلمان قلب فرآیند بهبود آموزش و پرورش هستند.


2020
Teachers: Leading in crisis, re-imagining the future.

معلمان: رهبری در بحران، بازنمایی تصور آینده.

2019
Young Teachers: The future of the Profession.

معلمان جوان: آینده شغلی حرفه معلمی.

2018
The right to education means the right to a qualified teacher.

حق آموزش به معنی حق دسترسی به معلم تأیید شده است.

2017
Empowering Teachers

توانمندسازی معلمان

این‌ها موضوعات پیشنهادی یونسکو برای روز معلم در سال‌های گذشته است که رفتار، گفتار و کردار وزارت آموزش‌وپرورش در ایران، دقیقا در تقابل با این پیشنهادات و تخریب حوزه آموزش کشور بوده و هست!

🖋مزبان حبیبی:
@MathematicalInstruction



🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴جامعهٔ آموزش‌زده

🎦روایت عبدالحسین وهاب‌زاده

عبدالحسین وهاب‌زاده(زادهٔ ۱۳۲۶)، مترجم و یکی از صاحب‌نظران برجستهٔ محیط‌زیست در ایران است که از منظری فرهنگی-اجتماعی به مسائل محیط‌زیستی می‌نگرد. او در سال ۱۳۸۴ برندهٔ جایزهٔ ملی محیط‌زیست ایران شد و در سال ۱۳۸۷ نیز از طرف شهرداری تهران به عنوان یکی از سی خادم محیط‌زیست ایران معرفی گردید. وهاب‌زاده همچنین در سال ۱۳۹۴ نیز به دلیل چهل سال تدریس، پژوهش و ترجمه در حوزهٔ علوم‌ زیستی جایزهٔ ترویج علم را دریافت کرد.

در این برنامه به نقد جامعهٔ آموزش‌زده و رویکرد رفتارگرایی در مواجهه با کودکان پرداخته شده است.

برگرفته از:
https://www.tg-me.com/iranepaydar_official


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
🔲⭕️در ایران دانشگاه ها دقیقا به چه دردی می خورند؟

🖋مجتبی لشکربلوکی

فکرش بکنید شما رییس یک دپارتمان در دانشگاه MIT (مؤسسه فناوری ماساچوست) یکی از سه دانشگاه برتر جهان باشی ولی آن را رها کنی. چرا؟ چون فکر می کنی که این مدل از دانشگاه به درد نمی خورد! کریستین ارتیز وقتی دانشگاه آرمانی خود را تصویر می‌‌کند، جایی بدون سخنرانی، بدون کلاس و بدون رشته را تصویر می کند. دانشجویان در فضایی بزرگ و باز روی مشکلاتی سخت و عملی کار می‌کنند. اگر به مطالعه‌ای نیاز باشد به اینترنت مراجعه می‌کنند و نه استاد. این تصور، با الگوی سنتی تحصیلات عالی فاصله زیادی دارد اما به‌زودی به یک واقعیت تبدیل خواهد شد: او کارش در بهترین دانشگاه جهان را رها کرده تا دانشگاهی جدید ایجاد کند.

در بیست سال گذشته ده‌ها نمونه از این گونه‌ موسسات در شیلی تا چین افتتاح شده. اگرچه حوزه‌های کاری آنها متفاوت است، اما یک حرف مشترک دارند: مخالفت با روش سنتی آموزش. دانشجویان به صورت تیمی روی پروژه‌ها کار می‌کنند و تلاش می کنند مسائل واقعی را حل کنند. شرکت‌ها اغلب حامیان مالی این پروژه‌ها هستند.

شعار دانشگاه زپلین که در سال ۲۰۰۳ در آلمان تاسیس شد این است: «مشکلات جامعه ما هیچ نظم و انضباطی ندارند، ما هم همین‌طور». دانشکده‌ الگوی جدید فناوری و مهندسی در سال ۲۰۱۷ در انگلستان افتتاح شد. این دانشگاه، استادان را بر اساس مهارت استخدام می‌کند و نه تعداد آثار چاپ‌ شده. دانشجویان باید با موفقیت دوره را به پایان برسانند اما ضروری نیست که ریاضی یا فیزیک بخوانند. آنها باید هنر و علوم اجتماعی را مطالعه کنند. (برگرفته از هفته نامه وزین تجارت فردا)

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:


۱- بهترین دانشگاه های دنیا زیر سوال هستند و به مراتب دانشگاه های ایرانی بیشتر. به عنوان کسی که ۱۲ سال در دانشگاه درس خواندم و ۱۲ سال هم در دانشگاه ها تدریس کرده ام، صادقانه می گویم نمی توانم از عملکرد دانشگاه های ایرانی دفاع کنم. به نظرم بیشتر (و نه همه) دانشگاه ها شده اند، کارخانه تولید انبوه «مدرک داران بی ادراک!» و جالب اینجاست که اراده ای هم برای تغییر وضعیت موجود نمی بینيم. به ویژه آنکه بسیاری نیز از طریق همین دانشگاه ها، به عناوین مهندس و دکتر و حتی برخی به کرسی استادی رسیده اند!

۲- بیست سال پیش در رشته مهندسی فارغ التحصیل شدم. امروز رفتم مجدد دروس دوره کارشناسی را مرور کردم و تاسف خوردم انگار زمان در دانشگاه های ما متوقف شده. برخی دروس که مطمئنم که به درد هیچ کس نمی خورد باز هم تدریس می شود. یعنی در طول این بیست سال امکان نداشت که یک نظرسنجی انجام شود که واقعا در دنیای واقعی کدام دروس به درد شما خورده و کدام نخورده؟ وقتی درسی در طول بیست سال به درد کسی نمی خورد چرا نباید حذف شود؟ عجیب نیست؟

۳- آیا می شود کاری کرد؟ بله. یک تصویر ارایه می کنم که نشان دهم می‌شود جور دیگری به هم به مساله نگاه کرد: این جهان را تصور کنید: من نه کارشناسی دارم و نه در جستجوی کارشناسی ارشد و دکترا هستم. می گردم متناسب با نیاز شغلی و آینده ام از بین تمام موسسات و دانشگاه ها دنیا دروسی را انتخاب می کنم و در آن ها شرکت می کنم و به جای مدرک کارشناسی، گواهینامه علمی یا فنی (Certificate) دریافت می کنم. مثلا امروز با تکنولوژی واقعیت مجازی در کلاس استراتژی پروفسور مایکل پورتر در دانشگاه هاروارد حاضر می شوم. فردا صبح برای یک درس کاملا بومی در کلاس «اقتصاد ایران» دکتر مسعود نیلی و پس فردا هم در یک پلتفرم آموزش مجازی مبتنی بر بازی (بدون استاد مشخص) در زمینه مذاکره شرکت می کنم و از همه این ها هم گواهینامه می گیرم. همچنین از همه مهم تر ۵۰٪ اطلاعات مورد نیازم را از اینترنت بدست می آورم.
در این جهان دیگر ما با دکترهای قلابی بی سواد سر وکار نداریم! مجبور نیستیم چهار سال وقت مان را صرف دروسی کنیم که ۳۰ سال پیش دیگران به غلط برای ما تشخیص داده اند. لازم نیست برای تحصیلات به یک کشور یا شهر دیگر برویم. دیگر کنکور بی معنا خواهد شد. تحصیلات من مساله محور است و نه مدرک محور. موسسات ارایه دهنده آموزش در یک محیط رقابتی مجبورند هر روز بهتر شوند و دانشگاه های مزخرف، ورشکسته و حذف خواهند شد.

دانشگاه های ما حاصل کپی هستند. یک کپی قدیمی و ناقص! آنچه ما می خواهیم دانشگاه هایی است که مسائل واقعی از دنیای واقعی را حل کنند. نه اینکه کارخانه تولید مدرک باشند. جهان و بویژه ایران نیاز به دانشگاه های واقعی بدردبخور دارد.

◀️بازنشر از کانال مجتبی لشکربلوکی :
@Dr_Lashkarbolouki



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
💟 با بررسی ۵۰۰ کسب‌وکار اول دنیا این نتیجه حاصل شده است که ۸۵ درصد موفقیت این شرکت‌ها، به سرمایه‌گذاری روی مهارت‌های نرم مربوط می‌شود.

امروزه به دو مجموعه متفاوت از مهارت‌ها برای کار کردن نیاز دارید که به مهارت‌های سخت (Hard Skills) و مهارت‌های نرم (Soft Skills) معروف هستند.
این مهارت‌ها چه هستند و چه تفاوتی میان آن‌ها وجود دارد؟

🔹مهارت‌های سخت کدامند؟

مهارت‌های سخت، توانایی‌های قابل آموزش هستند؛ مهارت‌هایی هستند که کمیت آن‌ها به سادگی قابل سنجش است. معمولا مهارت‌های سخت را در کلاس‌های درس، از طریق کتاب‌ها و سایر مواد آموزشی یا در حین کار در محل کار خود می‌آموزید؛ برای مثال مدرک تحصیلی یا گواهینامه فنی، تسلط به زبان خارجی، سرعت تایپ، برنامه‌نویسی کامپیوتر و غیره.

🔹مهارت‌های نرم کدامند؟

از سوی دیگر مهارت‌های نرم، مهارت‌های ذهنی هستند که ارزیابی کمیت آن‌ها بسیار دشوارتر از مهارت‌های سخت است. از مهارت‌های نرم با عنوان «مهارت‌های انسانی» یا «مهارت‌های بین فردی» نیز یاد می‌شود و مهارت‌هایی هستند که به نحوه ارتباط و تعامل شما با سایر افراد مرتبط هستند.
برای مثال ارتباطات، انعطاف‌پذیری، مذاکره، کار تیمی، فن‌بیان، رهبری، انگیزه، شکیبایی، توانایی حل مسئله، مدیریت زمان و اخلاق کاری.

مهارت‌های نرم، شما را به فردی دلپذیر در محل کار و یک عضو با ارزش تیم تبدیل می‌کنند.
بسته به نوع شرکت یا کسب‌وکار، کارفرمایان به دنبال جذب افرادی با مهارت‌های کلیدی و با تجربه برای سمت‌های موجود هستند؛ اما با وجود اهمیت بالای این مهارت‌ها، مهارت‌های نرم ویژه‌ای نیز وجود دارند که کارفرمایان در هنگام استخدام نیرو به دنبال یافتن آن‌ها هستند. مهارت‌های نرم می‌توانند به خوبی مهارت‌های سخت، نشانگر نحوه عملکرد شغلی افراد باشند. داشتن این مجموعه از مهارت‌ها شما را بدون توجه به محل کار و نوع کاری که انجام م‌ دهید، به کارمندان خوب و با ارزشی تبدیل می‌کند.

🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
سازوکارهای معیوبی که در تمام طرح های تحولی آموزش و پرورش همچنان وجود دارند!

🔸 کتابهای درسی یکسان با طراحی و تدوین یکسان بدون توجه به خصوصیات و تفاوتهای فردی و استعدادهای شاگردان و شرایط محیطی

🔸 الگوی ارزیابی کورکورانه و محدودشدن در اهداف آموزشی قابل سنجش در این الگوی ارزیابی،

🔸 موفق و ناموفق خواندن و کم استعداد و پر استعداد شمردن شاگردان مختلف بر اساس این الگوی ارزیابی کورکورانه، و انگ زدن به آنها بر این اساس

🔸 آزمونهای با جوابهای از پیش تعیین شده همگرا و درمانده شدن سازوکارهای آموزشی در مقابل تفکر واگرا،

🔸 حاکم شدن روش سخنرانی معلم، کتاب درسی، مشق و آزمون

و ...

◀️ برگرفته از:
https://www.tg-me.com/hekmatcampaign



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🔴آموزش و پرورش در ایران
✔️آموزش و پرورش در ایران تنها یک هدف دارد


🔹آموزش و پرورش در کشور ایران، گویی یک هدف را در نظر دارد و بنا بر این، وقتی کودکان و نوباوگان را در مهد کودک یا کودکستان تحویل می گیرد، هدفش این است که آنان را به گونه ای تعلیم دهد تا در آینده دارای شغل و حرفه ای باشند. گویی که کسب درآمد مهمترین چیز در زندگی است و کسب درآمد بدون شغل و حرفه امکان پذیر نیست. گویی نظرشان بر این است که انسان ناگزیر است که حرفه ای را در یکی از مقولات علم، فن و یا هنر داشته باشد و چون حرفه ی بدون تخصص امکان پذیر نیست، هر یک از این نوباوگان باید برای تخصصی تعلیم داده شوند. با تاملی در آموزش و پرورش ایران، آنچه حاصل می آید پیش فرض هایی است که بیان شد.
اینکه لفظ "گویی"  استفاده می شود بدین خاطر است که آموزش و پرورش هنوز به گونه ای سامان نیافته است که حتی این غرض خود را هم به خوبی اظهار کند.

🔹در اینجا دو نکته وجود دارد:
اول اینکه در طول تاریخ فرهنگ بشری، متفکرینی که در زمینه آموزش و پرورش فعالیت کرده اند، همگی بر این عقیده نیستند که هدف آموزش و پرورش، ارائه ی تخصص به کودکان و آماده سازی آنها برای ورود به بازار کار است. کنفسیوس چین باستان، و افلاطون و ارسطو یونان باستان، و کانت و جان و دیوئی، و متفکرین معاصری چون پائولو فِرِره  (Paulo Freire) و ایوان ایلیچ از اندیشمندان بزرگ تعلیم و تربیت در طول تاریخ هستند و همگی اجماع ندارند که هدف تعلیم و تربیت، آماده سازی افراد برای تصدی مشاغل است.
پنج هدف بزرگ برای آموزش و پرورش توسط پنج مکتب ارائه شده است و تنها یکی از آنها، این است که آموزش و پرورش، وظیفه اش این است که نوباوگان را متخصص بار بیاورد. اما چهار دیدگاه رقیب نیز که بسیار جدی هستند، وجود دارند.

🔹در کشورهای غربی امروز، یک نوع لیبرالیسم آموزشی وجود دارد و هر مدرسه، دیدگاه خود را دارد و والدین نیز، هر کدام از این دیدگاه ها را که صحیح بدانند فرزند خود را برای تعلیم و تربیت به دست آنان می سپارند. در کشورهای پیشرفته مدارسی وجود دارند که با روش های مختلف رودولف اشتاینر، پائولو فرره و ایوان ایلیچ کار می کنند که به این مدارس، مدارس مدرسه زدایی هم گفته می شود. مدارسی وجود دارند که به روش رابیندرانات تاگور-اواخر قرن نوزدهم و نیمه اول قرن بیستم- عمل می کنند.

🔹سوالی که وجود دارد این است که چرا آموزش و پرورش در ایران، این هدف را انتخاب کرده است؟
تمامی مدارس موجود، با همان سیستمی کار می کنند که از مرکز به آن ها دیکته می شود و اگر والدینی نخواهند که فرزندشان با این سیستم آموزشی، پرورش پیدا کند، مدرسه ای دیگر با سیستم آموزشی متفاوتی وجود ندارد که مطابق خواسته ی آنها باشد.
نکته ی دوم این است که فارغ التحصیلان دانشگاه ها ی ایران، نیازمند مشاور خانواده و روانشناس و روان کاو و مشاور روابط اجتماعی هستند.
در ایران، وقتی شخصی در اوایل دهه ی سوم زندگی خود مدرک دکتری خود را می گیرد، منصفانه که به خود می نگرد متوجه می شود که زندگی کردن بلد نیست! در حالت آرمانی، این فرد مثلا در آزمایشگاه فیزیک همه کاری از دستش بر می آید، اما وقتی پا را از آن آزمایشگاه بیرون می گذارد، گویی که هیچ چیز نمی داند! زندگی کردن را نمی داند...

🖌سخنرانی آموزش هنر زندگی به کودکان از مصطفی ملکیان
👍5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔷️انیمیشن کوتاه Alike، محصول مشترکی از دنیل مارتینز لارا و رافا کانو مندز انیماتور های اهل مادرید است.

✔️ سر کن رابینسون نویسنده کتاب «شما، فرزندتان، و مدرسه: بهترین مسیر آموزشی را بیابید» می گوید:
تمام حرف من این است که دیدن و شناختن هویت راستین فرزندانمان بسیار لذت‌بخش‌تر است از تصور آنچه ما آرزو داریم باشند. و می‌‌دانم رسیدن به این نقطه همیشه آسان نیست، والدین طبعاً بهترین‌ها را برای فرزندشان می‌‌خواهند، و اغلب تصور می‌‌کنند فرزندانشان با پیروی از نظام‌های جاری بهترین نتیجه‌ها را خواهند گرفت. دقت کنید و ببینید چه چیزهایی علاقۀ فرزندتان را برمی‌انگیزند، اگر دائماً مجبورید آن‌ها را در مسیری که مشتاقش نیستند هل بدهید، لازم است تجدید نظر کنید.


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 برچسب بیش فعالی...


🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj
2025/07/09 20:25:08
Back to Top
HTML Embed Code: