Telegram Web Link
آلبوم هفتگانه گیلکی
شاعر : مراد قلی پور

ضبط شده در استودیو موسیقی آونگ
@AVANGAC
@GHOLIPOUR_VALAD

WWW.AVANGAC.COM
👍2
doaarafeh_250605_193048.pdf
281.9 KB
متن کامل دعای امام حسین عليه‌السلام در روز عرفه (ترک حج و حرکت به سوی حماسه ابدی عاشورا)

عید قربان بر شما دوستان همراه مبارک 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

@linguists2b ☘️
👍7🕊1
Forwarded from زبانشناسی و نشانه‌شناسی (Tahereh Khadem)
مدتی‌است می‌خواهم چیزی را درباره زبان‌شناسی در ایران و تمام حوزه‌ها و شاخه‌های ذیل یا مربوط به آن بگویم که می‌دانم به مذاق برخی قطعا خوش نخواهد آمد.
این که انگار چند سالی است در غیاب یا فقدان اساتید بزرگ، یا حتی به علت مشغولیت‌های علمی‌ آنان، گروهی انگار متولی یا بهتر بگویم پدرخوانده / مادرخوانده‌های آن شده‌اند. در هر همایش و کنفرانس و جلسه و کلاس‌های حضوری و غیر حضوری ایشان نه حاضر که سخنرانند.

کمی به جریانات اصیل علم دقت کنیم؛ مگر می‌شود شما هم تبحر در نقد داشته باشید، هم علوم شناختی و روانشناسی زبان، هم جامعه‌شناسی زبان، هم گویش‌شناسی، هم تمام زیر شاخه‌های زبان‌شناسی نظری، هم... هم.... هم .... . این همه تبحر قطعا با وقت گذاشتن و مطالعه و غور پیرامون مسائل حاصل می‌شود. مگر می‌شود جدای از ساعات موظف، هم ریاست و دبیری و ... چندین جا را بر عهده باشی، و هم مدعی بروز بودن اطلاعات خود، آن هم نه در یک زمینه که در همه زمینه‌ها و گرایش‌های این علم و حتی گرایش‌های مرتبطش باشی؟
کی اصلا وقت غور و تفحص نه در همه این‌ها حتی در دوتایشان حاصل می‌شود؟
از آن سو هم عزیزانی با استاد استاد کردن و مقدس نمودن افراد و تبدیل‌ کردنشان به چهره، هم به این بزرگواران، هم به خود -به جهت سطحی نگهداشتن مطالعاتشان- و از همه بیشتر به علم ظلم می‌کنند.
همین حالا ما بزرگانی در این حوزه داریم که جز دانشجویانشان و مجامع بزرگ کسی به عظمت و عمق علمشان واقف نیست؛ چرا که وقتی برای از این جلسه به آن جلسه، از این وبینار به آن سمینار ندارند؛ بی‌هیاهو می‌خوانند و می‌نویسند. اما در جامعه‌ای که در سنت تاریخی‌اش به نقالی و سخنرانی اهمیت بیشتری می‌دهد تا مطالعه آثار مکتوب، چون گوهرانی هستند که خود در کار تراش‌دادن خود و دانش و معرفت خودند بی‌هیاهو و بی نیاز به صحنه و تماشاگر. از این گوهران کمیاب بیش باد!

سیده طاهره خادم
@semiolingua
@yekjore
👍10👏2
ADAB_Volume 6_Issue 21_Pages 9-32.pdf
319.2 KB
روايت شناسی شناختی(كاربست نظريه آميختگی مفهومی بر قصه هاي عاميانه ايراني)

✍️ دكتر بهزاد بركت٭
✍️ دكتر بلقيس روشن
دكتر زينب محمدابراهيمي
دکتر ليلا اردبيلي

در این جستار با استفاده از نظریه آمیختگی معنایی و فضاهای ذهنی فوکونیه به تبيين فرايند تخيل و فرايندهای معناسازی در دو قصه عاميانه روباه و خروس و ننه ماهینک پرداخته شده است.

@linguists2b
👍4🕊1
مقارن شروع وزارت دکتر رضا مراد صحرایی، برای نخستین بار در تاریخ زبانشناسی ایران، نام این رشته در فهرست رشته‌های مورد نیاز دولت قرار گرفت؛ مشخصا در وزارتخانه متبوع و در حیطه تخصصی جناب وزیر: دبیری زبان و ادبیات فارسی.
این اتفاق فرخنده، با تمام نقدهایی که بر آن داریم، به سبب ترقی دادن روایت صنفی و آکادمیک این رشته، گامی بزرگ در نوآرایی هویت آن است. برای زبانشناسان ایرانی که همواره از مهجور بودن این رشته در کشور گلایه داشته‌اند، این فرصتی‌ست بزرگ که پتانسیل علمی خود را به جامعه دانشگاهی کشور و به قانون‌گذاران و تصمیم‌گیران ارشد علم و فرهنگ ایران، اثبات کنند.
رضا مراد صحرایی، اهل نورآباد لرستان( قطب تاریخی عرفان و ادبیات لک‌زبانان) است. از بطن مردمی سفره‌دار، سختکوش و فرهیخته. خاک‌گچ‌معلمی‌خورده است و پرتوان. با لحاظ کردن تمام جوانب مقتضیات روز، تثبیت فعالیت اجرایی چنین نیروهایی در سپهر سیاسی-فرهنگی کشور، قرین صلاح است.


@linguists2b
👏6
Vahaab Karimi
مقارن شروع وزارت دکتر رضا مراد صحرایی، برای نخستین بار در تاریخ زبانشناسی ایران، نام این رشته در فهرست رشته‌های مورد نیاز دولت قرار گرفت؛ مشخصا در وزارتخانه متبوع و در حیطه تخصصی جناب وزیر: دبیری زبان و ادبیات فارسی. این اتفاق فرخنده، با تمام نقدهایی که بر…
فهرست شدن رشته زبانشناسی در زمان وزارت دکتر رضا مراد صحرایی نقطه عطفی بود که آن روز قدر دانسته نشد.

خیلی فرق دارد نام یک رشته هیچ جا نباشد یا باشد!

از دکتر صحرایی سپاسگزاریم که همت کردند که دست‌کم یک بار این اتفاق بیفتد.

اعتبار دادن به رشته، وظیفه تک‌تک ما دانشجویان و دانش‌آموختگان است.

@linguists2b ☘️
👏7
با سلام و احترام خدمت شما اعضای محترم

همانطور که خواسته بودید پیغام‌هایی که در خصوص حذف رشته‌ی زبانشناسی از دفترچه استخدامی سال جاری ارسال فرموده‌بودید، به جناب آقای دکتر صحرایی، رئیس محترم انجمن رساندم و ایشان در پاسخ فرمودند: «متاسفانه این برخورد با رشته‌های علمی نسنجیده و از روی ناآگاهی است و باید حتما از مجاری قانونی پیگیری شود. ما در گنجاندن رشته‌ی زبانشناسی و آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، دیدگاه علمی و مبتنی بر شواهد موجود از عملکرد دانش‌آموزان در آزمون‌های ملی و بین‌المللی داشتیم و عملکرد بسیار ضعیف دانش‌آموزان در آزمون‌های خواندن و نوشتن زبان فارسی همه حکایت از آن داشت که این مهارت‌ها در مدرسه‌های ما به صورت علمی و عالمانه تدریس نشده‌اند.
آنجا بود که موضوع قراردادن رشته‌ی زبانشناسی به عنوان علم مادر، که همه‌ی رشته‌های مرتبط با زبان از آن تغذیه می‌کنند و رشته‌ی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، به عنوان رشته‌ی تخصصی که آموزش‌ مهارت‌های زبانی و مولفه‌های آن را به صورت علمی و مبتنی بر یافته‌های بین‌المللی انجام می‌دهد، در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه نتایج خوبی هم داشته‌است.
حذف داوطلبان دارای مدرک تحصیلی این رشته‌ها قبل از رقابت، ناجوانمردانه است و توصیه‌ی ما به همه‌ی مسئولان دست‌اندرکار آن است که انتخاب معلم خوب و کارمند اثرگذار را به همان نتایج آزمون‌های استخدامی بسپارند وگرنه مدارک تحصیلی هر یک به نوعی با نیازهای ما ارتباط دارند. متاسفانه رشته‌رشته شدن علوم در ایران باعث ایجاد نوعی رانت در بعضی رشته‌ها و حذف برخی دیگر از رشته‌ها شده است.
ما از همین امروز پیگیری را آغاز می‌کنیم. برگرداندن رشته‌ی زبانشناسی در این لحظه اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است؛ ولی ما از هیچ‌گونه تلاشی که بتواند اثرگذار باشد فروگذار نمی‌کنیم.»

با صلاحدید ایشان اقدامات لازم را آغاز کردیم.
حتما در این مسیر به همراهی شما عزیزان نیازمندیم که از طریق همین کانال با شما در میان خواهم گذاشت.

الهام اکبری
دبیر انجمن

🆔@IAPLD_ir

🆔@IAPLD_ir
👍5
🔻کارزار «اعتراض به حذف گرایش های آزفا و زبان شناسی از شغل دبیری، در آزمون استخدامی آموزش و پرورش۱۴۰۴» منتشر شد:

https://www.karzar.net/228960

با به اشتراک گذاری این لینک و ارسال آن برای دیگران، این کارزار را اطلاع‌رسانی کنید و از آنها برای جمع‌آوری امضا کمک بگیرید.

#منفعل_نباشیم


@linguists2b ☘️
👏14👍1
👏🏼طومار درخواست بررسی وضعیت استخدامی رشته‌های زبانشناسی و آزفا در عرض 18 ساعت به 500 امضا رسید

امضاکنندگان این طومار، که خطاب به وزارت آموزش و پرورش و سازمان‌ اداری و استخدامی کشور است، استادان و دانشجویان این رشته هستند

با توجه به حمایت جامعه زبانشناسی، احتمال اصلاح دفترچه آزمون استخدامی 1404 آموزش و پرورش وجود دارد

کافیست طی هفته جاری تعداد امضاکنندگان به 2 هزار نفر برسد تا نامه ثبت رسمی شود

لینک امضای طومار در سایت کارزار:

https://www.karzar.net/228960

زمان لازم برای ثبت امضا: 2 دقیقه!

به دوستان خود بگویید...


@linguists2b ☘️
👏9🕊1
نامه درخواست اشتغال دانش‌آموختگان زبانشناسی و آزفا از سازمان‌ اداری و استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش

لینک نامه جهت ثبت امضا:

https://www.karzar.net/228960


@linguists2b ☘️
👏2
Vahaab Karimi
نامه درخواست اشتغال دانش‌آموختگان زبانشناسی و آزفا از سازمان‌ اداری و استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش لینک نامه جهت ثبت امضا: https://www.karzar.net/228960 @linguists2b ☘️
اشتغال دانش‌آموختگان زبانشناسی و آزفا در نامه درخواست جامعه دانشگاهی از سازمان اداری استخدامی و وزارت آموزش و پرورش

مساله‌ی مهمی که سوای معیشت، در اعتبار بخشیدن به جایگاه این رشته در کشور موثر خواهد بود

مرور امضاهای ثبت شده در سایت کارزار نشان میدهد که رونق رشته زبانشناسی و گرایش‌های کاربردی آن، علاوه بر جامعه زبانشناسی، دغدغه فرهیختگان رشته‌های علوم‌انسانی و علوم شناختی نیز هست.


در این میان آنچه برای جوانان دلگرم‌کننده است، حمایت استادان و مدرسان عزیزی است که با وجود برخورداری از جایگاه تثبيت شده علمی و حرفه‌ای، با دانشجویان خود همراه شده‌اند، از جمله:

دکتر فائزه ارکان
دکتر محمود بیجن خان
دکتر آرش پالیزبان
دکتر مهدی پورمحمد
دکتر شجاع تفکری رضایی
دکتر شادی داوری
دکتر حدائق رضایی
دکتر رضا رضایی
دکتر والی رضایی
دکتر محمدرضا رضوی
دکتر بلقیس روشن
دکتر فرهاد ساسانی
دکتر فرشید سمائی
دکتر شهلا شریفی
دکتر فاطمه عظیمی فرد
دکتر بهنام علوی مقدم
دکتر فریبا قطره
دکتر علیرضا قلی فامیان
دکتر غلامحسین کریمی دوستان
دکتر بهروز محمودی بختیاری
دکتر آرزو نجفیان
دکتر ماندانا نوربخش
دکتر امیررضا وکیلی فرد

این کارزار در 2 روز به امضای 750 نفر رسیده

در مرز 2 هزار امضا، وب‌سایت کارزار، نامه را به صورت رسمی پیگیری خواهد کرد و احتمال اصلاح دفترچه اخیر آزمون 1404 آموزش و پرورش وجود خواهد داشت.

در کمتر از 2 دقیقه می‌توانید امضای خود را در لینک زیر ثبت بفرمایید:

https://www.karzar.net/228960

این پیام را برای دوستان و همکاران خود، در تمامی رشته‌ها، ارسال بفرمایید.


@linguists2b ☘️
👏10
🔻خبری خوش برای جامعه زبانشناسی کشور 🌹

با تلاش‌های دکتر رضا مراد صحرایی و سایر استادان و فعالان انجمن آموزشکاوی زبان فارسی و همچنین حمایت بی‌دریغ استادان، دانش‌آموختگان و دانشجویان گرایش‌های مختلف زبانشناسی، این رشته و تمامی زیرمجموعه‌های آن و همچنین رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی در دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش ثبت شد.✅️

و نکته مثبت اینکه: این اتفاق فرخنده در عرض 3 روز و با همدلی و همراهی جامعه زبانشناسی صورت گرفته و نشانگر آن است که با تلاش جمعی می‌توان گام‌های بیشتری برداشت.

آینده هر رشته در گروی تلاش هدفمند اهالی آن است.

با سپاس از دکتر صحرایی عزیز و همچنین حمایت استادان و دانشجویان فرهیخته 🌹


@linguists2b ☘️
👍25👏6🕊2
بازگشت رشته‌ها‌ی زبانشناسی و آزفا به دفترچه استخدامی ۱۴۰۴

در پی دريافت اعتراض دانش‌آموختگان و دانشجویان رشته‌هاي زبانشناسي و آموزش زبان فارسي به غير فارسي‌زبانان، آقای دکتر صحرایی، رئيس انجمن آزفا، اقدام به ارسال نامه به رئیس محترم سازمان اداری و استخدامی کشور و برگزاری جلسه با مسئولان موضوع در وزارت آموزش و پرورش در یک فضای تعاملی بسیار خوب نمودند.
خوشبختانه مسئولان پذیرفتند که این رشته‌ها باید به دفترچه استخدامی بازگردد.

🔹آقای دکتر صحرایی ضمن تشکر از ریاست محترم سازمان اداری و استخدامی کشور و رئیس محترم مرکز برنامه‌ریزی نیروی انسانی آموزش و پرورش، از فعالان حوزه‌ی زبانشناسی که با راه‌اندازی کارزار و بسیار محترمانه پیگیر خواسته به‌حق خود بودند، تشکر کردند.

🆔@IAPLD_ir

🆔@IAPLD_ir
👍7👏31
قلب ما برای ایران می‌تپد ☘️❤️


همراهان فرهیخته

"آرامش" از هر چیزی ضروری‌تر می‌نماید

با توجه به کندی اینترنت، جهت پیشگیری از گفتگوها، شایعات و محتوای کنترل نشده، پیشنهاد میشود موقتا ارسال پیام در گروه‌های خود را غیرفعال کرده و برای کسب اخبار دقیق، از جمله آزمونهای شفاهی و کتبی، به وبسایت رسمی دانشگاهها مراجعه بفرمایید.


@linguists2b ☘️
🕊5👍1
Audio
پهلوانی خوانی حماسی

با تنبور آسمانی استاد شهید سید خلیل عالی نژاد
کلام: حافظ - صغیر اصفهانی


شه خیبرگشا مولا، علی مرتضی مولا


شراب تلخ می‌خواهم که مردافکن بود زورش
که تا یک دم بیاسایم ز دنیا و شر و شورش
کمند صید بهرامی بیفکن، جام جم بردار
که من پیمودم این صحرا، نه بهرام است و نه گورش
بیا تا در می صافیت، راز دهر بنماییم
به شرط آنکه ننمایی، به کج طبعان دل کورش

بیا ساقی بده ساغر، به عشق شاه پردیور
دماغ جان ز می کن تر، به عشق ساقی کوثر
فلک گر آتش افروزد، دو صد نوبت پرم سوزد
برآرم بار دیگر پر، به عشق ساقی کوثر
خوشا آن گه خوشا آن دم که رخت از این جهان بندم
کنم پیوسته افغان سر به عشق ساقی کوثر
غلام او صغیرم من ز عشقش ناگزیرم من
سرشته طینتم داور به عشق ساقی کوثر

@linguists2b ☘️
🕊7
‼️نکات دفاعی از زبان یک دانشجوی زبانشناسی نگران وطن🇮🇷:



1. ذهن انسان در شرایط بحران، نیاز به وضعیت ثبات نسبی و داده‌های همگن برای تصمیم‌گیری دارد. آشفتگی مداوم، توان شما را تحلیل می‌برد‼️ بنابراین به یک یا چند منبع خبری معتبر از نظر خودتان اعتماد کنید و کنجکاوی و حقیقت‌جویی زوایای دقیق ماجراها را به بعد از بحران موکول کنید تا بتوانید به صورت اورژانسی، در این شرایط تصمیم‌ها و قضاوتهای بهتری داشته باشید.



2. به دلیل ماهیت استعاری زبان، کلام هیچ رسانه‌ای بی‌طرف نیست‼️ فهم کامل واقعیت تنها پس از کنار هم چیدن زاویه دید رسانه‌های مختلف حاصل می‌شود و گاه حتی تا سالها بعد هیچکس نمی‌فهمد اصل داستان چه بود‼️ در شرایط بحرانی نه فرصت تحلیل داریم نه تمرکز کافی. افزون بر این گاهی دسترسی ما به رسانه‌هایی که زوایای دیگری از داستان را روایت می‌کنند محدود می‌شود. حتی خود رسانه‌ها نیز ممکن است نتوانند اخبار را به طور مناسب مخابره کنند. بنابراین در جستجوی رسانه‌ی بی‌طرف چندان وقت خود را تلف نکنید و بدانيد که تمام رسانه‌ها سوگیری دارند. صرفا به رسانه‌ یا رسانه‌های مورد اعتماد خود تکیه کنید.



3. چه کسی راست می‌گوید⁉️ سوال را لطفا عوض کنید. اولا معنا در ظرف زبان سیال است و پس و پیش آن همواره مبهم. دوما اینجا میدان جنگ است نه کلاس درس و یا میز دادگاه. زمان موعظه هم نیست‼️ درست و غلطی هم در ظرف زبان رسانه‌ها نیست. حرف شیخ اجل را فراموش نکنید: جز راست نباید گفت، اما هر راست هم نشاید گفت‼️ حتی صادقترین رسانه‌ها نیز ملاحظه کاری دارند. با خود روراست باشید و ببینید که به دنبال چه هستیم، نفع ما در چیست و کدام رسانه‌ از منافع ما در شرایط فعلی حمایت می‌کند. شاید فهم کامل این مساله قدری پیچیده باشد اما در بزنگاه بحران تهاجم به مملکت، بدون هیچ شکی منافع ملی و ایران از همه چیز برای ما باارزشتر و مهمتر است♥️🇮🇷♥️ به دنبال این نباشيد که کدام رسانه‌ راست می‌گوید! ببینید کدام رسانه‌ حامی وطن است و کدام یک وطنفروش. خاک میهن خط قرمز همه ماست و موضع هر رسانه‌ در قبال ایران، موضع ما نسبت به آن رسانه را مشخص می‌کند.



4. اندر فواید خاموشی تفکر کنید که زبان پاشنه آشیل امنیت است. کمتر حرف بزنید. حتی با نزدیکان خود. با کمتر حرف زدن، شايعات و اخبار منفی کمتر منتشر می‌شوند. از طرف دیگر بازگو کردن و بازنشر اخبار حساسی که شاید از نظر شما اهمیتی نداشته باشد ممکن است به کار دشمن بیاید📛 این امر به ویژه در فضای اینترنت اهمیتی صدچندان دارد. با بحران تهاجم، جوک و شوخی نسازید📛 وضعیت بحرانی شوخی بردار نیست. تصور نمیکنم لازم باشد ذکر کنیم که از انتشار اخبار نامطلوب، نامعتبر، نادقیق، شایعه و ... باید اجتناب کنیم‼️ در شرایطی که حتی انتشار اخبار صحیح هم خطرناک است، تکلیف اخبار کذب مشخص است. شوخی و شایعه، ناخودآگاه ذهن انسان را در پذیرش گزاره‌های نامعتبر آسیب‌پذیر می‌سازد‼️



5. گفتمان وفاق و همگرایی ملی را تقویت کنید و همزمان افراد و رسانه‌هایی که ضد اتحاد ملی و در راستای چنددستگی فعالیت می‌کنند را بایکوت کنید❌️ مهمترین عمل برای انجام این کار، کنار گذاشتن اختلاف نظرها در شرایط فعلی است. هر کس که هستیم و هر چه که باشیم، تا زمانی که ایران برای ما مساله است، باید زیر چتر این گفتمان در کنار هم باشیم. نقد و بحث را موکول کنید به بعد از بحران❌️ هر کسی که به هر نحوی بین نسلهای مختلف، اصناف، نیروها، مذاهب و اقوام و ... تقابل ایجاد میکند، و یکی را علیه دیگری میشوراند، دشمن ماست.



6. برای شناخت موضع و گفتمان افراد و رسانه‌ها، به کامنتها و نظرات دیگران ذیل آن خبر چندان اعتبار ندهید‼️ معمولا هواداران یک رسانه‌ یا یک فرد، از جنس خودشان هستند. یک خبر، جمله یا تصویر واحد در رسانه‌های مختلف کامنتهای متفاوتی می‌گیرد. برای شناخت صحیح گفتمان‌ منابع خبری در شرایط بحران، لازم است چند خبر معین را در منابع مختلف با هم مقایسه کنید و ببینید در مجموع کدام یک به سمت منافع ملی مملکت گرایش دارند و کدام یک ضد آن هستند. فراموش نکنید که هیچکس بی‌طرف نیست‼️ و هیچکس نمیتواند و یا اگر بتواند نمی‌خواهد یا مصلحت نمی‌داند که تمام زوایای داستان‌ها را روایت کند.




✅️ این توصیه‌ها به زبان ساده و غیرتخصصی نوشته شده تا برای همه قابل فهم باشد.

✅️ اگر نکته‌ای فنی به زبان ساده لازم دیدید، اضافه بفرمایید. اما حتما این پیام را نیز برای دوستان خود بفرستید.

@linguists2b ☘️
👍72👏2👌1
از صفحه اینستاگرام استاد شعیری:

ضمن محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی، اهمیت به جان کودکان، زنان و مردان غیرتمند کشورمان، حفظ خاک، دفاع از وطن و همچنین در نظر گرفتن منافع ملی کشور را در اولویت می‌دانیم


حلقه نشانه‌شناسی تهران
انجمن نقد ادبی ایران
انجمن هنر و ادبیات تطبیقی
موسسه فرهنگی و هنری یشت مازندران


@linguists2b ☘️
3
2025/07/14 15:30:06
Back to Top
HTML Embed Code: