Telegram Web Link
سخنگوی قوه قضاییه ایران، اصغر جهانگیر، اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان(شهدا) در حملات اسقاطیل در جریان جنگ میان دو کشور به ۹۳۵ نفر رسیده است.

در همین حال، رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، به رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، گفت: «مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گروسی، بی‌طرف نبود و این برای ما قابل قبول نیست. تصمیم مجلس ایران برای تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار این نهاد است. حملات اسقاطیل در حالی انجام شد که ما در حال مذاکره با واشنگتن بودیم، با وجود اینکه اطمینان داده بودیم که به‌دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیستیم.»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بازگشت اسقاطیلیها به ویرانه ها
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امید داشتیم بعد از جنگ، ایرانی‌ها به خیابان‌ها بیایند و آن‌ها واقعاً آمدند. شاید به دستور حکومت، و شاید نه.
اما یک چیز قطعی است: این تظاهراتی نبود که ما آرزویش را داشتیم.

به جای پلاکاردهای از پیش آماده، در هوا تلفن‌های همراهی بلند شده بود که تصویر رهبر عالی، (آیت الله) خامنه‌ای، را نشان می‌دادند.

حداقل در ظاهر، ملت ایران هنوز زیر پرچم متحد است.
دو ساختمان در مؤسسه وایزمن – مؤسسه تحقیقات سرطان و ساختمان تحقیقات مواد شیمیایی پیشرفته – در اثر اصابت مستقیم دو موشک کاملاً ویران شدند. ساختمان تحقیقات مواد پیشرفته در مراحل پایانی ساخت قرار داشت. این اطلاعات از سوی رئیس مؤسسه وایزمن، پروفسور آلون خن، در جلسه کمیته مالی کنست درباره خسارات وارده به مؤسسات دانشگاهی و پژوهشی ارائه شد.

براساس گزارشی که حن به کمیته ارائه داد، در مجموع ۱۱۲ ساختمان در مؤسسه آسیب دیده‌اند: ۶۰ ساختمان آزمایشگاهی و ۵۲ ساختمان مسکونی. پنج ساختمان نیاز به بازسازی کامل دارند، از جمله ساختمان آزمایشگاه‌های کیفیت محیط‌زیست.
در این حمله، ۵۲ آزمایشگاه تحقیقاتی و ۶ آزمایشگاه خدماتی ویران شده‌اند.
فعالیت ۲۰ تا ۲۵ درصد از مؤسسه به حالت تعلیق درآمده است.
براساس برآورد مؤسسه، خسارت مستقیم به ساختمان‌ها و تجهیزات – بدون احتساب زیان دانشی یا هزینه اجاره آزمایشگاه‌های جایگزین – بین ۱/۵ تا ۲ میلیارد شِکِل برآورد می‌شود.

پروفسور خن هشدار داد درباره مشکل اساسی در نحوه محاسبه خسارات از سوی اداره مالیات که بر اساس ارزش مستهلک‌شده انجام می‌شود، یعنی پرداخت بر مبنای ارزش فعلی مستعمل و نه قیمت واقعی خرید جدید.
او گفت: «اگر برای یک پژوهشگر میکروسکوپی خریده‌ایم که پنج سال پیش یک میلیون دلار هزینه داشته، اکنون فقط ۲۰۰ هزار دلار ارزش‌گذاری می‌شود. اما برای خرید همان دستگاه امروز باید ۱/۳ یا ۱/۵ میلیون دلار پرداخت کنیم. اگر فقط ۲۰۰ هزار دلار غرامت بدهند – چه کسی تفاوت را تأمین خواهد کرد؟»
او افزود: «در حوزه پرداخت غرامت، مناطق خاکستری زیادی وجود دارد، و این تفاوت می‌تواند به اختلافی میان ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد شِکِل منجر شود.»

حن همچنین به مشکل اجاره ساختمان‌های آزمایشگاهی در پارک علم مجاور مؤسسه اشاره کرد.
به گفته او، می‌توان فعالیت آزمایشگاه‌ها را ظرف چند هفته تا چند ماه در آن محل‌ها از سر گرفت، اما این قرارداد اجاره برای پنج سال خواهد بود و مؤسسه توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارد.
او همچنین یادآور شد که مؤسسه سالانه ۱۰ تا ۱۵ پژوهشگر جذب می‌کند و اکنون این پرسش مطرح است که در صورت نبود زیرساخت آزمایشگاهی، چگونه می‌توان این فرآیند جذب را ادامه داد.

رئیس دانشگاه بن‌گوریون، پروفسور دانیل حییموویچ، نیز خسارت وارده به دانشگاه را بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون شِکِل برآورد کرد.
به گفته او، دو طبقه از دانشکده پزشکی در بیمارستان سوروکا آسیب دیده‌اند، از جمله آزمایشگاه‌هایی که بر سرطان و آلزایمر تمرکز دارند.
اتاق‌های آناتومی و تشریح اجساد نیز نابود شده‌اند.
موج انفجار دومین موشک به ۴۰ ساختمان در محوطه دانشگاه آسیب رسانده و موشک سوم مرکز ورزش دانشگاه را کاملاً ویران کرده است.

عضو کنست عودد فورر، که از مبتکران این جلسه بود، گفت: «این رویداد با رویدادهای معمول پرداخت خسارت فرق دارد. سازوکارهای اداره مالیات مناسب این سطح از حادثه نیستند.»
او خواستار انتصاب مدیر پروژه‌ای ویژه برای هماهنگی مدیریت بحران در حوزه دانشگاه‌ها شد.
عضو کنست نیز خواستار تأمین بودجه برای اجاره آزمایشگاه‌های موقت شد.
عضو کنست از حزب کار خواستار کمک‌هزینه‌ای سخاوتمند برای بازسازی تحقیقات از دست‌رفته شد.
هم‌حزبی او، گفت: «در دانشگاه بن‌گوریون قرار است فقط نیمی از هزینه ساخت‌وساز تأمین شود. مالیات‌های ما باید صرف بازسازی کامل و مقاوم‌تر شود.»
او همچنین تأکید کرد که ساختمان‌های جدید باید دارای پدافند (سازه‌ای مقاوم) باشند.

رئیس کمیته، عضو کنست موشه گافنی از حزب «یهودیت توراتی» گفت که باید کمیته‌ای ویژه برای رسیدگی به خسارات خاص جنگی تشکیل شود.
او از اداره مالیات خواست پاسخ دهد که آیا با درخواست مؤسسه وایزمن برای تأمین هزینه اجاره مکان جایگزین موافقت خواهد کرد یا خیر.
عضو کنست الی دالل از حزب لیکود هشدار داد که در صورت نبود زیرساخت آزمایشگاهی، موج خروج مغزها از کشور آغاز خواهد شد.

نماینده اداره مالیات در این جلسه گفت: «برای تعیین مبلغ دقیق، هنوز زود است، اما رویکرد ما باز است.»
او افزود: «بر خلاف بخش مسکونی که در آن اجاره پرداخت می‌شود، در بخش کسب‌وکار (که دانشگاه‌ها نیز ذیل آن تعریف می‌شوند)، اجاره‌ به‌عنوان خسارت مستقیم در نظر گرفته نمی‌شود.»
برخی از نمایندگان کنست به این نگاه که دانشگاه‌ها را «کسب‌وکار» تلقی می‌کنند، انتقاد کردند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#شاهد.. سرايا القدس تعرض فيديو محاكاة افتراضي يوثّق تفاصيل العملية المركبة شرق حي الشجاعية "عملية الشهيد القائد/ نور الدين البيطاوي - أبرز قادة سرايا القدس في الضفة الغربية)"، نُفذت بتاريخ 10 مايو 2025م.

سرايا القدس - الإعلام الحربي
به هرجا بنگری ایرانیش در میان بینی
جنگ با ایران و خطراتی که به همراه داشت، گفت‌وگویی گسترده در اردن، لبنان و دیگر کشورهای منطقه درباره نگرانی از یک فاجعه اتمی به راه انداخته است. این ترس با کمک تأثیرگذاران شبکه‌های اجتماعی و «تاجران بحران» شدت گرفته است. یک داروساز اردنی در اینستاگرام درباره یُد پتاسیم توضیح داد: «شرایط اضطراری نیست؟ پس نیازی هم نیست!»

گفت‌وگو درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای در جریان جنگ با ایران، در روزهای اخیر وحشت‌هایی را در کشورهای عربی به وجود آورده است، جایی که برخی نگرانند در صورت آسیب‌دیدن تأسیسات در ایران یا اسقاطیل، تشعشعات هسته‌ای به ساکنان منطقه برسد.

در ۲۲ ژوئن، در حالی‌که هنوز تبادل آتش ادامه داشت، در اردن توجه‌ها به سخنان دکتر خالد توقان، رئیس کمیسیون انرژی اتمی این کشور جلب شده بود. او در گفت‌وگویی رادیویی هشدار داد که احتمال آسیب‌دیدن راکتور دیمونا در اسقاطیل در پی تشدید درگیری‌ها افزایش یافته است. او توضیح داد که در صورت حمله به تأسیسات زیرزمینی هسته‌ای اسقاطیل ممکن است ابری رادیواکتیو ایجاد شود، ولی تأکید کرد که اثر آن بر اردن محدود خواهد بود، چون این ابر ممکن است به مناطق جنوبی و بیابانی برسد، نه به شهرهای پرجمعیت.

توقان افزود که اردن برای مقابله با سناریوهای نشت رادیواکتیو آماده است و توضیح داد که قرص‌های ید پتاسیم در شرایط اضطراری برای محافظت از غده تیروئید در برابر جذب ید رادیواکتیو به‌کار می‌روند. این قرص‌ها در صورت لزوم بین ساکنان مناطق خاص توزیع خواهند شد. به‌گفته او، تیم‌های تخصصی در اردن توانایی پاکسازی خاک و آب از اثرات رادیواکتیو را دارند و مدل‌هایی برای ردیابی ابرهای رادیواکتیو تهیه شده‌اند. همچنین، ۳۰ ایستگاه پایش در سراسر کشور نصب شده‌اند که به‌صورت خودکار کیفیت هوا، خاک و آب را پایش می‌کنند و داده‌ها با نمونه‌برداری دستی ماهانه تأیید می‌شوند. حتی راکتور تحقیقاتی اردن، که در سال ۲۰۱۶ افتتاح شد، به‌طور دائم تحت نظارت است تا از عدم خطر اطمینان حاصل شود.

در پی اظهارات توقان، در اردن پرسش‌های فراوانی درباره ید پتاسیم و استفاده از آن مطرح شد. وب‌سایت اردنی «خبرنی» نوشت که این ترکیب شیمیایی در مواقع اضطراری تیروئید را با ید پر می‌کند تا از جذب ید رادیواکتیو موجود در محیط جلوگیری شود، که در نتیجه خطر ابتلا به سرطان تیروئید کاهش می‌یابد. در این گزارش یادآوری شده که این ماده صرفاً یک پیشگیری است و باید تنها بر اساس دستورالعمل رسمی استفاده شود، و زمان مصرف آن نیز بسیار مهم است، چون تنها در نزدیکی زمان مواجهه با تشعشع مؤثر است.

داروساز اردنی به نام «یارا یوسف» یکی از کسانی بود که در پی این پرسش‌ها تصمیم گرفت درباره مصرف ید پتاسیم شفاف‌سازی کند. او ویدئوهای کوتاهی را در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: «ید پتاسیم ویتامین نیست. مردم شروع کرده‌اند آن را به‌طور پیشگیرانه مصرف کنند، و این خطرناک است. این قرص فقط در مواقع اضطراری ناشی از تشعشع و طبق دستور مقامات بهداشت رسمی باید مصرف شود. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده: اگر وضعیت اضطراری وجود ندارد، نیازی هم نیست.»

در لبنان، هفته گذشته روزنامه «الاخبار» نزدیک به حزب‌الله مقاله‌ای درباره وحشت ناشی از تشعشع و «تاجران بحران» منتشر کرد. در این مقاله آمده بود که هر بحرانی در منطقه موجب هرج‌ومرج در بازار دارو می‌شود و «شکنندگی نظارت» را آشکار می‌سازد. نویسنده توضیح داد که هم‌زمان با تنش میان ایران و اسقاطیل و نگرانی‌ها از نشت تشعشعات از راکتورهای هسته‌ای، به‌ویژه راکتور دیمونا که جغرافیایی به لبنان نزدیک است، این نگرانی به فرصتی برای سودجویان تبدیل شد که فروش ید و ید پتاسیم را با ادعای محافظت در برابر تشعشع تبلیغ کردند، در حالی‌که مصرف آن‌ها فقط در شرایط خاص و با تجویز دقیق پزشکی جایز است. به‌گفته نویسنده، شبکه‌های اجتماعی نقش اساسی در ایجاد این ترس ایفا کردند و تأثیرگذاران محتوایی نادرست منتشر کردند و به حوزه کاری پزشکان و داروسازان تجاوز کردند.

در مقاله آمده بود که این اطلاعات گمراه‌کننده باعث هجوم مردم به داروخانه‌ها شد برای خرید داروهایی که «هیچ‌کس نمی‌داند چگونه استفاده شوند»، برخی داروسازان از مشارکت در این «بازی» خودداری کردند، اما برخی دیگر از آن برای سود شخصی استفاده کردند. به‌گفته نویسنده، تقاضای بالا برای ید و ید پتاسیم باعث شد بیماران تیروئیدی نتوانند داروی خود را تهیه کنند. او تأکید کرد که در صورت تشعشع هسته‌ای باید به دستورالعمل‌های وزارت بهداشت گوش داد، تا مشخص شود چه دارویی، چه زمانی و با چه دوزی لازم است.
أخٌ‌في‌الله
جنگ با ایران و خطراتی که به همراه داشت، گفت‌وگویی گسترده در اردن، لبنان و دیگر کشورهای منطقه درباره نگرانی از یک فاجعه اتمی به راه انداخته است. این ترس با کمک تأثیرگذاران شبکه‌های اجتماعی و «تاجران بحران» شدت گرفته است. یک داروساز اردنی در اینستاگرام درباره…
در بخش دیگری از گزارش آمده که پس از حمله نیروی هوایی اسقاطیل به تأسیسات اصفهان تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از آن منتشر شد. در ایران نیز درباره نحوه شناسایی قرار گرفتن در معرض تشعشع توضیحاتی ارائه شد، از جمله خاموش شدن ناگهانی دستگاه‌های الکترونیکی، مرگ پرندگان و حیوانات در سطح شهر، داغ شدن فلزات بدون دلیل، و بروز علائمی چون تهوع، سردرد، ضعف عمومی، طعم فلزی یا سوزش در گلو.

در روز جمعه گذشته، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اعلام کرد که پس از پایان «جنگ ۱۲روزه»، میزان تشعشع در منطقه خلیج فارس در حد نرمال باقی مانده است.
هکرهای حنظله اطلاعاتی از شرکت «حوطام» را منتشر کرده است.
شرکت حوطام استراتژی اقتصادی و کنترل با مسئولیت محدود یک شرکت خصوصی است که بسته خدمات مشاوره و همراهی در امور بازار سرمایه به مشتریان خود ارائه می‌دهد.
📛 هشدار: وب‌سایتی مخرب اطلاعات شخصی اسقاطیلی‌هایی را که در خارج از کشور هستند جمع‌آوری می‌کند

حدود ده روز پیش و در ایام جنگ بود که خبری توجه اسقاطیلیها رو جلب کرد: ده‌ها هزار اسقاطیلی هنوز در خارج از کشور گرفتارند و برخی این شرایط را به سوءاستفاده تبدیل کرده‌اند. مرکز ملی دیجیتال و مرکز ملی سایبری اسقاطیل شامگاه شنبه به شهروندان هشدار دادند نسبت به یک وب‌سایت جعلی و مخرب که اطلاعات شخصی شهروندان اسقاطیلی مقیم خارج را جمع‌آوری می‌کند.

این وب‌سایت به مدت چند ساعت از طریق تبلیغات دیجیتال متعلق به کمپین‌های دولتی که در وب‌سایت‌های مختلف اسقاطیلی ظاهر شده بودند منتشر شد. تبلیغ مذکور ظاهراً با هدف جمع‌آوری اطلاعات از شهروندان خارج از کشور طراحی شده بود اما لینک داخل آن به وب‌سایتی مخرب هدایت می‌شد.

در وب‌سایت جعلی نوشته شده بود:
«این فرم را پر کنید تا در سمت درست تاریخ بایستید»
و نیز: «ویدئو را به اشتراک بگذارید.»

📋 فرم موجود در سایت از کاربران می‌خواست اطلاعاتی نظیر:

نام کامل

تاریخ تولد

شماره شناسایی (تذکیره/شناسنامه)

شماره تلفن

آدرس ایمیل

نشانی محل سکونت

رزومه (CV)
و اطلاعات شخصی دیگر را وارد کنند.

طبق بررسی اولیه، این انتشار از طریق نفوذ به حساب‌های تبلیغاتی یک شرکت خصوصی صورت گرفته است. این نفوذ باعث هدایت کاربران به لینک جعلی شده است. طبق بیانیه رسمی، واحد سایبری دولت در مرکز ملی دیجیتال و مرکز ملی سایبری با همکاری شرکت میزبان تبلیغات، اقدامات لازم برای توقف ارجاع به این لینک را انجام داده‌اند. این بخشی از تلاش هماهنگ برای کاهش سطح مواجهه و آسیب‌پذیری بوده است.

از تمامی شهروندانی که اطلاعات خود را در این وب‌سایت وارد کرده‌اند خواسته شده فوراً با پلیس تماس بگیرند:

تماس تلفنی با مرکز پلیس اسقاطیل

یا از طریق فرم آنلاین موجود در وب‌سایت رسمی پلیس
اطلاعات شخصی خود را تنها در فرم‌های رسمی وب‌سایت‌های دولتی وارد کنید – آدرس این سایت‌ها باید به gov.il ختم شود.

اگر به لینکی مشکوک برخورد کردید، آن را باز نکنید، اطلاعاتی وارد نکنید، و حتماً آن را گزارش دهید.
2025/07/01 09:10:38
Back to Top
HTML Embed Code: