Telegram Web Link
نثار روح متعلقه‌ی حضرت آیت الله سعید طهرانی(ره)
همشیره‌ی
حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)
فاتحه‌ای قرائت بفرمایید.
نماز لیله‌الدفن:
زکیه بنت عبدالعلی تهرانی امشب (شنبه شب) قرائت فرمایید.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 شب عید فطر جزء لیالی قدر است و روز عید فطر دعا اجابت می رسد ❗️
📌امّا تذکّری راجع به ایّام بدهم: یكی از ایّامی كه در باب دعا داریم، شب و روز عید فطر است. حتّی داریم كه شب عید فطر جزء لیالی قدر است که در روایات آمده است و آدابی هم دارد.
در مورد روز عید، امام علی(ع) در خطبۀ نماز عید فطر فرمودند: «أَلَا وَ إِنَّ هَذَا الْیوْمَ یوْمٌ جَعَلَهُ اللَّهُ لَكُمْ عِیداً»؛ آگاه باشید که امروز، روزی است كه خداوند برای شما عید قرار داد، «وَ جَعَلَكُمْ لَهُ أَهْلًا»؛ و شما را هم سزاوار دانست، «فَاذْكُرُوا اللَّهَ یذْكُرْكُمْ»؛ پس خدا را یاد كنید تا خدا شما را یاد كند، «وَ ادْعُوهُ یسْتَجِبْ لَكُمْ»؛ من این را خواستم بگویم كه یكی از زمان هایی كه دعا به اجابت می رسد و خصوصیت دارد، روز عید فطر است. امام علی(ع) در خطبۀ نماز عید می فرماید: «وَ ادْعُوهُ یسْتَجِبْ لَكُم»1️⃣. ان شاءالله فردا بنده را هم دعا می كنید!
1️⃣من لا یحضره الفقیه، ج‏1، ص517- بحارالانوار،ج88، ص31 – مستدرک الوسائل، ج6، ص157
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه بیست و نهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 بیاییم هر روز خود را عید کنیم ❗️
📌 به تعبیر دیگر بیایید هر روز خودمان را عید کنیم. همان طور که امام علی(ع) فرمود؛ اینکه انسان یک یا دو روزش عید باشد، بهتر است یا اینکه هر روزش عید باشد؟ اگر انسان بخواهد هر روز عید داشته باشد باید چه کند؟ جواب، همان جمله ای است که امام علی(ع) در نهج البلاغه می فرماید. عجیب اینکه این جمله در بین عباراتی است که در باب عید فطر بیان شده است. گرچه در ابتدا دارد: «قَالَ(ع) فِي بَعْضِ الْأَعْيَادِ »، ولی از آنجا که می فرماید: «إنَّمَا هُوَ عِیدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللهُ تَعالَی صِیَامَهُ»، معلوم می شود که مربوط به عید فطر است. خوب دقّت کنید! می فرماید: این عید برای کسی است که خدا روزه اش را قبول کرده است. «وَ شَكَرَ قِيَامَهُ»؛ و خدا عباداتش را تشکّر کرده و پذیرفته است. بعد می فرماید: «وَ كُلُّ يَوْمٍ لَا یُعْصِي اللَّهَ تعالی فِيهِ فَهُوَ عِيدٍ»1️⃣؛ هر روزی که در آن گناه نشود، عید است، ما باید دنبال این باشیم.
1️⃣نهج البلاغه، حکمت428
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_گناه
📕 #پاکسازی_از_گناه
🏷 جلسه سوم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir

📍 دعا درخواست و پناه‏بردن فقیر محض از غنی است ❗️
📌 دعا «درخواست» است؛ دعا «پناه‏بردن» است. در قالب اصطلاح، درخواستِ فاقد از واجد؛ فقیر از غنی و نادار از دارا است. ما باید این معنا را در نظر بگیریم. که نسبت عبد با پروردگارش چه نسبتی‎ است. آیهٔ شریفه می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميد»؛ ای مردم! همه بدانید! رابطهٔ‎تان با خدا رابطۀ ندار با دارا است؛ رابطهٔ فاقد با واجد است؛ رابطهٔ تهی‏دست با غنی است. این خطاب قرآن به همه است: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميد»1️⃣. چه بسا این کلام ‏که مخلوق، فقیر است، مسامحه باشد؛ چرا که مخلوق، «فقر محض» است. سراپای من و تو هیچ است. هرچه هست از او است. سراپای من و تو فقر است؛ نه اینکه من خودم یک چیزی هستم و خدا یک چیزی و من فقیرهستم و او غنی؛ خیر، همین که گفتی من کسی هستم، همین‏جا اشتباه کردی. تو کسی نیستی. اصلاً هستیِ تو برای اوست.
1️⃣سورهٔ فاطر، آیهٔ 15
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه چهارم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 علّت اینکه در دعا برای غفران، خود را مقدّم بر دیگران کنید چیست؟ ❗️
📌این نکته مهم است که تقدیم خویش در دعا، مطلق نیست و خواسته‎های انسان از خداوند، خواسته‎های مختلفی است. با نگاه به آیات در می یابیم جایی که داعی اوّل برای خودش دعا می‎کند، خواسته‎ و مضمون دعا، مسئلهٔ «غفران» است: «رَبَّنَا اغْفِرْ لي وَ لِوالِدَیَّ»1️⃣. پس در غفران، باید خود را بر دیگران مقدَّم کنیم. قرآن می فرماید: خدایا! اوّل من را بیامرز. بعد پدر و مادرم را و بعد سایر مؤمنین و مؤمنات را بیامرز! امّا علت چیست؟در گذشته این نکته را گفتم که یکی از دستوراتی که در شیوهٔ دعا کردن وارد شده، این است که اگر انسان بخواهد دعایش مستجاب شود، ابتدا باید خودش را از گناهان تطهیر کند و بعد دعا کند.
1️⃣سورهٔ نوح، آیهٔ 28
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 روش دعا کردن❗️
📌 ابن‏عباس از اسماء بنت‏عمیس نقل می‎کند و می‎گوید: «فَأَخْبَرَتْنِي أَسْمَاءُ بِنْتُ عُمَيْسٍ أَنَّهَا رَمَقَتْ رَسُولَ اللَّهِ فَلَمْ يَزَلْ يَدْعُو لَهُمَا خَاصَّةً»؛: دیدم پیغمبر اکرم(ص) همین‎طور برای آن دو، یعنی امام علی(ع) و حضرت فاطمه (س) به‏طور خاص دعا می‎کند. بعد هم می‎گوید: «وَ لَا يُشْرِكُهُمَا فِي دُعَائِهِ أَحَداً»! غیر از آن دو بزرگوار کس دیگری را هم اضافه نمی‎کردند.این روش تقدیم و تأخیر در دعاست که اوّل خودت، بعد فرزندانت، خاندانت، پدر و مادرت و کسانی را که به تو وابسته هستند دعا کن.
1️⃣بحارالأنوار، ج43، ص122
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 مؤمن هرچه برای خود می خواهد برای برادران ایمانی هم می خواهد❗️
📌 در باب ایمان و مؤمن، مطلبی است که جزء معارف اساسی ما است و آن، اینکه مؤمن آنگاه به کمال ایمان می‎رسد که آنچه را برای خود می‎خواهد، برای برادرهای ایمانی‎اش هم بخواهد. در بعضی از روایات به این مطلب، کمال ایمان و در برخی دیگر افضل ایمان گویند. در آینده به منشاء این مسئله اشاره می‎کنم. دو روایت در این رابطه از پیغمبر اکرم(ص) است. در روایت اوّل، حضرت فرمودند: «لَا يَسْتَكْمِلُ الْمَرْءُ الْإِيمَانَ حَتَّى يُحِبَّ لِأَخِيهِ مَا يُحِبُّ لِنَفْسِه». بنده به کمال ایمانی نمی‎رسد و به آن دست پیدا نمی‎کند، مگر اینکه به چنین حالت روحی برسد که آنچه را برای خود می‎خواهد، برای برادر مؤمنش هم دوست بدارد؛ هر چه برای خود می‎خواهد، برای او هم بخواهد. در این روایت «استکمال ایمان» مطرح می‏شود.
1️⃣بحارالأنوار، ج69، ص257
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 مؤمن هرچه برای خود مکروه می دارد برای برادران ایمانی هم مکروه بدارد❗️
📌 حضرت در روایت دوّم می‏فرماید: «أَفْضَلُ الإیماٰنِ أَنْ تُحِبَّ‏ لِلَّهِ‏ وَ تَبْغُضُ لِلَّهِ‏ وَ تَعْمَلُ لِسَانِکَ فِي‏ ذِكْرِ اللَّهِ‏ عَزَّوَجَلّ»؛ با فضیلت‎ترین ایمان این است که انسان حبّ و بغضش بر محور خدا باشد و همیشه بر زبانش ذکر الهی را جاری کند، «وَ أَنْ تُحبَّ لِلنّٰاسِ مَا تُحُبُّ لِنَفْسِکَ»؛ و آنچه را برای خود می‎خواهد، برای برادر مؤمنش هم بخواهد.
تا اینجا با آن روایت اوّل مشترک بود، امّا در ادامه دارد: «وَ تَكْرَهَ‏ لَهُمْ‏ مَا تَكْرَهُ‏ لِنَفْسِكَ‏»1️⃣. و آنچه را برای خود مکروه می‎دارد، برای دیگران هم مکروه بدارد. اصلاً در باب ایمان، این موضوع یکی از اساسی‎ترین مباحث معرفتی ما است که مؤمن آنچه را از خوبی‎ها برای خود می‎خواهد، برای برادران ایمانی‎اش هم بخواهد و آنچه از بدی‎ها و شرور را برای خود نمی‎خواهد، برای دیگران هم نخواهد. این مسئله در مورد جلب منفعت و دفع ضرر مطرح است.
1️⃣نهج الفصاحه، ص 229
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir

رُوِیَ عَنِ عَلِیٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:
«لَنْ‏ تَتَّصِلَ‏ بِالْخَالِقِ‏ حَتَّى‏ تَنْقَطِعَ‏ عَنِ الْخَلْقِ»
ترجمه: تو به خداوند خالق هرگز متصّل نخواهی شد مگر اینکه از خلق و هر آن چه غیر از اوست منقطع و بریده شوی.
شرح: در باب هم جهات مادّی و هم معنوی، هردو تایش است، خوب دقّت کنید. شبهه‌ای نیست به اینکه آن موجودی را که مسبب الاسباب است و همۀ امور در دست قدرت اوست، خداست، ظاهراً همه چیز در دست قدرت اوست چه مادّیت، چه معنویّت همه. این مقدّمه بود.دوّم: در این هم شبهه‌ای ما نداریم، بر حسب هم آیات، روایات که وارد شده که اگر انسان، از آن موجودی را که قدرت مطلقه است، درخواستی بکند، او هم می‌دهد. این هم دو تا مقدّمه بود گفتم،اینکه می‌گویم جهت داشت: نگاه کنید. چه اموری مادّی، چه معنوی، درست! همه دست قدرت اوست. دو: ازش هم بخواهی، می‌دهد. پس چیه؟ که می‌گوید: می‌خواهم؛ دعاهایم مستجاب نمی‌شود؟ من این را مکرر گفتم. مطلب، مهمّش این است: گاهی هم خود ماها می‌فهمیم این را، نه این‌که نمی‌فهمیم. از دهانمان هم در می رود. مثلاً فرض کن!دفعتاً یک مطلبی را خواستی، به ذهنت آمده، می‌شود. می‌گویی: آقا! می‌دانی سیمه متصّل شد. من خیلی مثال‌های ساده دارم می‌زنم. می‌گوید: سیمم یک دفعه مثل اینکه متصّل شد. مهم این است اتصال، من هم تعبیر را می‌کنم، روایت هم که خواندم مال همین بود. سیمت است، کی اتّصال پیدا می‌کنی؟این اتّصالی کی حاصل می شود؟ صحبت در اتّصالی است. نگاه کنید قشنگ، من همین‌جور به قول ما، گام به گام، خیلی هم یواش می‌گویم که بفهمید. کی این سیم متّصل می‌شود؟ توی این روایت علی (ع)، می‌گوید کی متّصل می‌شود. که اگر متّصل شد، دیگر کار تمام است اصلاً. اتّصالی را علی (ع) دارد می‌گوید توی این روایت،خوب دقّت کن! من گشتم یک روایتی که اتّصالی سیم را ... سیم من و تو به آنکه همه چیز دستش هست، که بخواهی هم بهت می دهد.«لَنْ‏ تَتَّصِلَ»؛ لَنْ‏ ، می‌گویند نفی ابد می‌کند.«لَنْ‏ تَتَّصِلَ‏ بِالْخَالِقِ»؛ این اتّصالی حاصل نمی شود بین تو و خدای تو که خالق تو است، «حَتَّى‏ تَنْقَطِعَ‏ عَنِ الْخَلْقِ‏»؛ مگر آن موقعی که از همه غیر او بریدی، آن موقع متّصل می‌شوی. من روایت را قشنگ، جمله جمله، کوتاه. اینکه می‌بینی، یک دفعه یک جاهایی متّصل می‌شوی، آن مال آنجایی است که همه چیز غیر خدا یادت می‌رود. همین که غیر او یادت رفت، کافی است، چه بخواهی امور دنیاییت را از او، چه سیر حتّی معنویّت را، این را هم بدان، سیر معنوی هم همین است. اگر رشد معنوی هم بخواهی بکنی باید همین‌جور باشد، غیر این نیست که البتّه آنجا یک بحثی است حتّی دلبستگی به دعاهایت هم نداشته باش.این‌ها ابزار است، خودشان کار ساز نیست. آن مولا گفته: چشم ما هم می‌کنیم آن کار را. درست است؟ امّا باید او درست بکند. توجّه کنید!عمده آن است که علی (ع)، می‌گوید. گوش کن! سیمت باید متّصل بشود. کی متّصل می‌شود؟ آنجایی که همه چیز جز خدا یادت برود. فهمیدی چی می‌خواهم بگویم؟ لذا شما نگاه کنید. قرآن هم که خوانده‌اید، هی این جمله را هم می آورید در دعاهایتان «أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ» مگر نمی‌خوانید خودتان؟! می فهمید یعنی چی؟ یعنی همین، این که می‌گویید: «مُضطَرَّ» معنایش این است: دیگر دستش از همه جا قطع شد. ان شاءالله توی دلش هم، دلش هم قطع بشود.آن وقت، آنجا کارت درست می‌شود دیگر، هی این در و آن در چرا می زنی؟
قَالَ عَلِیٌّ(ع): لَنْ‏ تَتَّصِلَ‏ بِالْخَالِقِ‏ حَتَّى‏ تَنْقَطِعَ‏ عَنِ الْخَلْقِ.‏ غررالحكم و دررالكلم، صفحه 552
أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونَ . سورۀ مبارکۀ نمل آیه 62
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

رُوِیَ عَنِ عَلِیٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:
«لَنْ‏ تَتَّصِلَ‏ بِالْخَالِقِ‏ حَتَّى‏ تَنْقَطِعَ‏ عَنِ الْخَلْقِ»
ترجمه: تو به خداوند خالق هرگز متصّل نخواهی شد مگر اینکه از خلق و هر آن چه غیر از اوست منقطع و بریده شوی.
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir

📍 چه می شود که انسان در دعا اوّل حاجت خود را مطرح می کند❗️
📌 در اینجا این بحث مطرح است که ‏نعوذبالله! چه می‎شود که انسان در دعا کردن بین خودش و دیگری تفاوت قائل می‎شود؟ در صورتی که معارف ما می‎گوید: نباید تفاوت قائل شوید؛ پس چرا تفاوت قائل می‎شوید؟با یک مثال روشن می شود: من به پول احتیاج دارم. رفیقی دارم که او هم به پول احتیاج دارد. حالا می‎خواهم بروم سراغ کسی و از او تقاضا کنم که بیا و گرهٔ کار ما را باز کن. وقتی سراغ او رفتم، اوّل حاجت خودم را می‎گویم؛ چون می‎ترسم اگر اوّل حاجت دوستم را بگویم و او حاجتش را بدهد، کم بیاورد و گرهٔ من باز نشود! چون دیدگاهم مادّی است؛ چون می‎دانم پول او لایتناهی نیست و سقف دارد؛ لذا نگرانم که نکند اگر حاجت دوستم را داد، به من بگوید: دیگر حاجت تو را نمی‏توانم بدهم.در بحث دعا و درخواست از خدا هم مطرح شود، نتیجه‏اش این می‏شود که انسان اوّل، حاجت خودش را مطرح می‎کند و بعد، حاجت دوستش را از خدا می خواهد؛ چون سبک تفکّرش مادّی است؛ یعنی هنوز خدا را آن طور که باید بشناسد، نشناخته است. نمی‎داند که اعطای خدا از خزائن نعمت و کرم و رحمتش نمی‎کاهد. به همین جهت است که در دعا خودم را بر دیگران مقدّم می‎دارم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 چه می شود که انسان در دعا اوّل حاجت خود را مطرح می کند❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 هرکس برای برادر مؤمنش دعا کند هزار برابر به اوست❗️
📌 ابراهیم بن‏هاشم نقل می‎کند که عبدالله بن‏جندب را در موقف عرفات دیدم که دعا می‎کرد و هر چه بود، برای دیگران می‎گفت تا اینکه مردم از عرفات خروج کردند. گفتم: این، چه روش عجیب و غریبی بود؟! او هم در جواب به من گفت: «وَ اللَّهِ مَا دَعَوْتُ إِلَّا لِإِخْوَانِي»؛ به خدا قسم! من دعا نکردم مگر برای برادرهایم. بعد هم علّتش را می‎گوید: «وَ ذَلِكَ أَنَّ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ أَخْبَرَنِي أَنَّهُ مَنْ دَعَا لِأَخِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ نُودِيَ مِنَ الْعَرْشِ هَا وَ لَكَ مِائَةُ أَلْفِ ضِعْفِ مِثْلِهِ»؛ امام هفتم(ع) من را آگاه کرد که هرکسی پشت سر برادر مؤمنش دعا کند، از عرش ندا می‎رسد که هزار برابرش برای توست. «فَكَرِهْتُ أَنْ أَدَعَ مِائَةَ أَلْفِ ضِعْفٍ مَضْمُونَةً لِوَاحِدٍ لَا أَدْرِي يُسْتَجَابُ أَمْ لَا»1️⃣؛ و من خوشم نمی‎آید که هزار دعای ضمانت‏شده را به خاطر دعایی که نمی‎دانم مستجاب می‎شود یا نه، رها کنم.
1️⃣بحارالأنوار، ج48، ص172
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 پاداش غیر قابل شمارش در دعای برای دیگران❗️
📌 پیغمبر اکرم(ص) فرمودند: «مَا مِنْ عَبْدٍ دَعَا لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ إِلَّا رَدَّ اللَّهُ عَلَيْهِ مِثْلَ الَّذِي دَعَا لَهُمْ مِنْ كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ مَضَى مِنْ أَوَّلِ الدَّهْرِ أَوْ هُوَ آتٍ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَة»1️⃣؛ هیچ بنده‎ای نیست که برای مرد یا زن مؤمنی دعا کند، مگر این که خداوند از جانب هر مرد و زن مؤمنی که در گذشته بوده است یا در آینده تا روز قیامت می‎آید، مانند آنچه را که دعا کرده است، به او باز می‎گرداند. چنین کسی انگیزه‏اش از حذف خودش در دعا، این است که نمی‎خواهد چند برابر دعای تضمین‏شده را رها کند. صحبت هزار برابر و ده هزار برابر نیست. او نمی‎خواهد چند برابر را رها کند و یکی را انتخاب کند. آن یکی هم چون دعا برای خودش بوده، معلوم نیست مورد قبول واقع شود.
1️⃣بحارالأنوار، ج90، ص386
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه نهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 افرادی مانند شهید صیاد شیرازی، به هیچ وجه اهل سازش و نرمش و قابل خرید نیستند❗️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #راه_سعادت_بشری
🏷 جلسه اول

🎞 #كليپ_تصويرى

#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 پاداشی بزرگ نسبت به دعای کلّی برای برادران ایمانی و پیروان اهل بیت(ع) ❗️
📌روا یت را حمّاد از اصحاب امام صادق(ع) می‎گوید: « به حضرت(ع) عرض کردم: من خودم را به دعای برای برادرانم و پیروان اهل‏بیت(ع) مشغول می‎کنم. کارم این است که برای آنها دعا می‎کنم و هیچ نظری به خودم ندارم. شما درباره روش من چه می‎فرمایید؟حضرت(ع) ابتدا در جواب فرمودند: خداوند دعای شخصی را که پشت سر دیگری دعا می‎کند، مستجاب می‎کند. بعد هم فرمودند: «وَ مَنْ دَعَا لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ لِأَهْلِ مَوَدَّتِنَا رَدَّ اللَّهُ عَلَيْهِ مِنْ آدَمَ إِلَى أَنْ تَقُومَ السَّاعَةُ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ حَسَنَة»1️⃣.هر کس برای مردان و زنان مؤمن و دوستداران ما دعا کند، خداوند از زمان آدم تا قیامت به ازای هر مؤمن ثوابی به او عنایت می‎کند. در اینجا بحث حاجت مطرح نبود. نمی‏فرماید که خدا حاجاتت را بر طرف می‎کند؛ چون من که تا قیامت نیستم و از زمان آدم هم نبوده‏ام. به همین دلیل، تعبیر به «حسنه» می‎کند.
1️⃣وسائل‏الشيعه، ج7، ص110
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه نهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 دعا برای غیر هرچه باشد، خوب است❗️
📌تمام اینهایی که گفتم، از اقسام دعاست و به طور کلّی همهٔ‎شان خوب هستند، امّا اینجا بحث خوب و خوب‎تر مطرح است. دعا برای غیر، خوب است. هر دعایی که می‎خواهد باشد، انگیزه شما هر چه می‎خواهد باشد، چه خودت دعایت ضمیمه نکنی چه ضمیمه کنی و انگیزه‎ات این باشد که به خودت چندین برابر برسد و چه اصلاً ایثار در دعا داشته باشی، همه خوب هستند و از نظر معارف ما ستایش شده هستند و نسبت به آنها ترغیب هم شده است.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه دهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
2025/07/05 23:35:29
Back to Top
HTML Embed Code: