Telegram Web Link
خانواده محترم قریشی

با سلام و احترام
مراتب تسلیت خود به مناسبت درگذشت شادروان سید اصغر قریشی را ابراز می‌دارم.

مرا در غم خود شریک بدانید.

سیدمصطفی تاج‌زاده
📝📝📝در سایه منبر:
کاظم صدیقی و زخم عمیق بر اعتماد عمومی

✍️حسین محرم‌خانی

مقدمه: از اشک‌های منبر تا فریادهای خیابان

تصورش را بکنید: کاظم صدیقی، با چشمان خیس و صدایی لرزان، در خطبه‌های نماز جمعه تهران از عدالت اسلامی و ساده‌زیستی سخن می‌گوید. جمعیتی که به منبرش خیره شده‌اند، او را نماد ایمان و صداقت می‌بینند.

اما ناگهان پرده‌ها کنار می‌رود: باغ ۴۲۰۰ متری ازگل، انتقال باغ به شرکتی خانوادگی با ارزش هزار میلیارد تومان و بازداشت پسر و عروسش در خرداد ۱۴۰۴ به اتهام تخلفات مالی! این داستان، نه فقط یک رسوایی، بلکه زخمی عمیق بر قلب اعتماد عمومی است.

صدیقی، که باید نگهبان ایمان مردم باشد، چگونه به مظنون خیانت به آن تبدیل شد؟ این مقاله، از زاویه‌ای تازه و تکان‌دهنده به این فاجعه می‌نگرد: صدیقی به‌عنوان قرارداد اجتماعی شکسته‌شده‌ای که حقوق عمومی مردم ایران را به گروگان گرفته است.

آیا نظام می‌تواند این زخم را التیام بخشد یا این شکاف برای همیشه باقی خواهد ماند؟

متن کامل را اینجا بخوانید

@MostafaTajzadeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 *آزاد ارمکی در تحلیل قتل الهه حسین‌نژاد: از جامعه خسته و عصبانی ایران بوی «جنگ داخلی» می‌آید*

آزاد ارمکی، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با یورونیوز به بررسی ابعاد قتل الهه حسین‌نژاد پرداخته در همین زمینه بر بازیگری آنها که جز «خشونت» کار دیگری بلند نیستند و «خستگی جامعه»، «بن‌بست اجتماعی» و «فقدان اثرگذاری جامعه مدنی» تاکید دارد. او با بررسی ابعاد جامعه ایران می‌گوید: «بوی جنگ داخلی می‌آید.»

گفت‌وگوی کامل را در وب‌سایت یورونیوز بخوانید: https://l.euronews.com/OTM

@MostafaTajzadeh
📝📝📝 اظهار تأسف سخنگوی جبهه اصلاحات ایران از نبود آزادی بیان در کشور و زندانی کردن منتقدان

جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران ضمن گرامیداشت سالگرد درگذشت امام خمینی (ره) و نیز مرور رخدادهای آزادیخواهانه ملت ایران از نهضت مشروطه تا ۴۷ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از نبود آزادی بیان در کشور و زندانی کردن منتقدانی چون ابوالفضل قدیانی زندانی سیاسی رژیم شاه با بیش از هشتاد سال سن به اتهام جرایم امنیتی اظهار تأسف کرد.

سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در این خصوص در شبکه ایکس نوشت:
ضمن یاد و گرامیداشت سالگرد رحلت رهبر انقلاب و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و نیز مروری بر رخدادها و آرمانهای انقلاب مردمی۵۷ و شعارهای ‌آزادیخواهان⁩ این مرز و بوم از نهضت مشروطه، ملی شدن صنعت نفت تا قیام خونین ۱۵ خرداد ، آزادی خرمشهر در ۳ خرداد و پیروزی مجدد مردم در انتخابات ۲ خرداد و…، متاسفانه در کمال ناباوری پس از گذشت ۴۷ سال از عمر این انقلاب هنوز هم می بایست شاهد نبود آزادی بیان و زندانی شدن منتقدانی چون ‌ابوالفضل قدیانی⁩ با بیش از هشتاد سال سن و بیماری که خود از صاحبان اصلی این انقلاب و از زندانیان دوران ‌رژیم ستم شاهی⁩ بوده، به اتهام جرائم امنیتی باشیم.
https://www.tg-me.com/jebheheslahat/1455
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 نامه‌ی سرگشاده‌ی دبیران کل سه تشکل فرهنگیان در اعتراض به مداخله‌ی غیرقانونی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فرآیند انتصاب مدیران آموزش و پرورش شهرستان‌ها و نواحی

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام،

ما دبیران کل سه تشکل فرهنگیان حامی جناب‌عالی (سازمان معلمان ایران، انجمن اسلامی معلمان ایران، و مجمع فرهنگیان ایران اسلامی)، وظیفه‌ی حرفه‌ای و مسئولیت مدنی خود می‌دانیم که در برابر سیاست‌ها و روندهایی که با اصول حرفه‌گرایی، استقلال نهاد تعلیم و تربیت، و منافع ملی کشور در تضادند، سکوت نکنیم و با صراحت و شجاعت، موضع‌گیری کنیم.

متأسفانه در ماه‌های اخیر، در فرآیند انتصاب رؤسای ادارات شهرستان‌ها و نواحی، رویه‌ای غیرقانونی، غیرشفاف و مخرب در حال شکل‌گیری است که به‌شدت موجب نگرانی و نارضایتی جامعه‌ی فرهنگیان کشور شده است.

بر اساس این سازوکار نانوشته، مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها عملاً ناگزیر به اخذ مجوز غیررسمی از وزارتخانه و از طریق معاونت پارلمانی، با دخالت و اعمال‌نظر نمایندگان مجلس حوزه‌های انتخابیه شده‌اند؛ فرایندی که مغایر با نص صریح قانون، خلاف موازین اداری و مخل استقلال ساختاری آموزش و پرورش است.

این مداخله، نه‌تنها باعث اختلال در روند کارشناسی انتصابات و ایجاد وقفه‌های غیرضروری در چرخه‌ی مدیریت شده، بلکه به حذف نیروهای شایسته‌ای انجامیده که فاقد پشتوانه‌های سیاسی یا پیوندهای جناحی بوده‌اند. پیامد این مداخله‌گری فراقانونی، افزایش ناامیدی و سرخوردگی در میان بدنه‌ی فرهنگیان و تحمیل مدیرانی ضعیف و سفارشی بر ساختار آموزش و پرورش است.

ما با صراحت هشدار می‌دهیم که تداوم این روند، نقض آشکار اصل تفکیک قوا و یکی از مصادیق بارز مداخله‌ی غیرمسئولانه‌ی نهاد قانون‌گذاری در حوزه‌ی اجراست؛ روندی که در تضاد کامل با شعارهای شایسته‌سالاری، عدالت‌محوری و عقلانیت اداری دولت چهاردهم و همچنین وعده‌های انتخاباتی جناب‌عالی قرار دارد.

نهاد آموزش و پرورش، نهادی ملی و فرابخشی است و نباید به عرصه‌ی چانه‌زنی‌های سیاسی و محل موازنه‌ی قدرت میان نمایندگان مجلس و مدیران اجرایی تبدیل شود. تجربه‌ی تلخ سال‌های گذشته نشان داده است که سیاسی‌کاری و سهم‌خواهی در آموزش و پرورش، مستقیماً کیفیت تربیت نسل آینده را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

در این راستا، ما به‌عنوان نمایندگان بخشی از جامعه‌ی فرهنگیان ایران، خواستار تحقق فوری و صریح موارد زیر هستیم:

۱. توقف کامل رویه‌ی اخذ مجوز از نمایندگان مجلس توسط معاونت پارلمانی وزارت آموزش و پرورش برای انتصاب رؤسای ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و نواحی.
۲. واگذاری اختیار کامل انتصاب مدیران محلی به مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها، مبتنی بر ارزیابی‌های حرفه‌ای و شایستگی‌های مدیریتی.
۳. پرهیز وزارت آموزش و پرورش از مماشات با فشارهای سیاسی و مطالبات فراقانونی نمایندگان مجلس، و پایبندی به اصل تفکیک قوا و استقلال نهاد تعلیم و تربیت.
۴. اتخاذ تمهیداتی مؤثر برای تقویت جایگاه تخصصی و غیرسیاسی وزارت آموزش و پرورش و مصون‌سازی آن از نفوذ جریان‌های قدرت و منافع فردی یا جناحی.
۵. اعلام عمومی و شفاف دستورالعمل‌ها و شاخص‌های مربوط به انتصابات در سطوح محلی، به‌منظور بازسازی اعتماد فرهنگیان به فرآیندهای اداری وزارتخانه.

از جناب‌عالی، به‌عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور، انتظار داریم که با جلوگیری فوری از ادامه‌ی این روند مخرب، وزارت آموزش و پرورش را به رعایت کامل مقررات اداری،  شفافیت، و احترام به استقلال این نهاد حیاتی موظف فرمایید.

بی‌تردید، صیانت از استقلال آموزش و پرورش، نه یک مطالبه‌ی صنفی، بلکه ضرورتی ملی برای حفظ سرمایه‌ی انسانی کشور است.

با تقدیم احترام
طاهره نقی‌ئی – دبیرکل سازمان معلمان ایران
سیدعبدالرزاق موسوی – دبیرکل انجمن اسلامی معلمان ایران
فرج کمیجانی – دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی

۲۰ خرداد ۴۰۴

رونوشت:
وزیر محترم آموزش و پرورش
  جبهه اصلاحات ایران

@majmae_farhangian
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 برزخ شیخ

✍🏻روزنامه سازندگی

حجت‌الاسلام صدیقی در وضعیت چندان خوبی به‌سر نمی‌برد. از طرفی، پسر و عروسش متهم به فساد هستند و از طرف دیگر، خطبه‌های رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بازنشر سخنرانی‌های سال‌های گذشته او در شبکه‌های اجتماعی دامن زده و انتقادها به او در جامعه افزایش گسترده‌ای پیدا کرده است.

از جمله خطبه‌های سال ۱۳۹۵ که گفته بود: «خانواده‌ها باید فرزندان خود را از فساد حفظ کرده و از ارتباط آنها با افراد آلوده و شبکه‌های جهنمی جلوگیری کنند، چراکه این رسالت، از مسئولیت‌هایی است که قرآن بر والدین الزامی کرده است.»

کاربران شبکه‌های اجتماعی با بازنشر این سخنان، به تناقض آشکار میان گفتار و کردار او اشاره‌ کرده‌اند.

خبر فساد خانواده صدیقی آن‌قدر تأثیرگذار بود که حتی امیرحسین ثابتی، نماینده فعلی نزدیک به پایداری‌ها در مجلس، نیز به آن واکنش نشان داد.

ثابتی بی‌پرده به صدیقی تاخت و گفت: «یا باید از فساد فرزندانتان اعلام برائت کنید یا از جایگاه‌تان کنار بروید.»

این اظهارنظر در بستر سیاسی امروز ایران که بسیاری مقابل فسادهای درون ساختار مقاومت می‌کنند، اتفاقی کم‌سابقه است.

عزت‌الله ضرغامی هم با انتشار تصویری دونفره از خودش و صدیقی این‌طور پیشنهاد کرد: «امروز مهمان جناب حاج‌آقای صدیقی بودم. خدمتشان پیشنهاد دادم تا تعیین‌تکلیف پرونده قضایی فرزندشان، اقامه امامت جمعه نکنند. خودشان ‌هم چنین نظری داشتند.»

اکنون پسر و عروس صدیقی در بازداشت به‌سر می‌برند و چهره‌ای که همواره داعیه‌دار امر به معروف و نهی از منکر بوده است، نزدیکانش در مرکز یکی از پرونده‌های فساد قرار گرفته‌اند.

این ماجرا تنها یک اتفاق خانوادگی نیست، بلکه آینه‌ای است از زخم‌های عمیق نهادی که باید نقطه امید مردم باشد. وقتی فرزند و عروس امام‌جمعه و رئیس ستاد امربه‌معروف، متهم به فساد اقتصادی می‌شوند، نمی‌توان این خبر را در حد یک تیتر گذرا دید.

@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
✍🏻بیژن اشتری

من یک آدم لاییک و غیرمذهبی هستم اما از دوستداران آقای مصطفی تاج‌زاده ام.یک سال از دستگیری ایشان سپری شده بی آن که حتی یک روز به مرخصی آمده باشد.من خواهان آزادی آقای تاج‌زاده ام‌.

یک بار نوشتم هر اپوزیسیونی که دموکرات باشد شایسته حمایت و پشتیبانی ماست.من در زمانی که آقای تاج‌زاده آزاد بود مطالبی در انتقاد از نظراتش نوشتم.بعضی از انتقادهایم واقعا تند بود اما هرگز ‌مقابله به مثل نکرد.خصوصی برایم توضیح داد و نظراتش را روشن کرد.

موقعی که آقای کرباسچی به خاطر مطلبی که درباره سوابق ایشان در اینستاگرام  نوشته بودم از من شکایت کرد آقای تاج‌زاده از معدود کسانی بود که به ابتکار شخصی خودش نزد آقای کرباسچی رفت تا بلکه رضایت او را جلب کند.چرا این کار را کرد؟ما حتی یک بار هم یک‌دیگر را ندیده بودیم ،حتی تلفنی هم با هم حرف نزده بودیم.واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم،از محبتش ،از مهربانی‌اش. البته موفق نشد رضایت  اقای کرباسچی را جلب کند چون طرف  بد جوری کینه مرا به دل گرفته بود.دو بار پیش کرباسچی رفت اما طرف اصرار داشت که اشتری باید مجازات شود.اقای تاج‌زاده گفت باز هم پیش کرباسچی میرم.باری آن ماجرا با پرداخت جریمه نقدی از طرف من  پایان یافت اما تلاش مهربانانه جناب تاج‌زاده هرگز فراموشم نشد.

من اینجور چیزها را هیچوقت،هرگز، فراموش نمی‌کنم.برای من ناراحت‌کننده است که چنین مرد سلیم النفسی در پشت میله‌های زندان باشد.ای کاش می‌توانستم کاری برایش بکنم.من با آقای تاج‌زاده اختلاف نظرهای سیاسی و فکری زیادی داشتم و  دارم اما او را یک انسان شریف می‌دانم .به نظرم جزو اپوزیسیون دموکرات است و جزو سرمایه‌های ملی ما و لذا شایسته حمایت و پشتیبانی همه ماست.

امیدوارم هر چه زودتر شاهد آزادی ایشان و بقیه زندانیان سیاسی از هر حزب و گروه و نحله سیاسی و اعتقادی باشیم.


@bijan_ashtari
@MostafaTajzadeh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#اختصاصی

شریف‌زاده اردکانی، وکیل ماشاالله کرمی در گفتگو با امتداد:اعاده دادرسی پرونده موکلم در دیوان به شعبه ارجاع شده/ توقیف اموال ماشاالله کرمی، نباید صورت می‌گرفت/ رفتار موکلم، منطبق با عنصر مادی جرم اجتماع و تبانی و پولشویی نبوده/ رفتاری که موکلم انجام می‌داده، مطلقا جرم علیه امنیت نبوده/ ماشاالله کرمی، صرفا بر سر مزار فرزند خود حاضر شده و غذای نذری تهیه می‌کرده

✍️امتداد-محمد جعفری
: علی شریف‌زاده اردکانی، حقوقدان و وکیل ماشاالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ اعدام شد در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت رسیدگی به پرونده موکل خود، اظهار داشت: حدود ۱۰ روز قبل، اعاده دادرسی پرونده موکلم، ماشاالله کرمی را ثبت کرده بودیم و برای پیگیری روند پرونده به همراه همسر ایشان به دیوان مراجعه کردیم. این اعاده دادرسی به شعبه ارجاع شده است.

🔹با رئیس شعبه هم صحبت کرده و گفتیم که موکلم، یک پدر داغدیده است که فرزند خود را از دست داده و البته الان درگیر محکومیت مضاعف شده است.

🔹ما صراحتا عنوان کردیم که توقیف اموال ماشاالله کرمی، اعم از منزل مسکونی و اتومبیل شخصی، نباید انجام می‌شده است. چرا که این اموال از محل کمک‌های مردمی بوده و مردم با نیت خیرخواهانه به موکلم کمک کرده‌اند.

🔹مضاف بر اینکه، رفتاری که موکلم انجام می‌داده، مطلقا جرم علیه امنیت نبوده و صرفا بر سر مزار فرزند خود حاضر می‌شده و غذای نذری تهیه می‌کرده است. خب! یک سری افراد هم که ماشاالله کرمی، اساسا آن‌ها را نمی‌شناخته بر سر مزار فرزند ایشان حاضر شده و جهت ابراز همدردی با او ملاقات می‌کرده‌اند.

🔹پیرو همین مسئله، اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» را به موکلم منتسب کرده‌اند که واقعا اینچنین نبوده است. از سوی دیگر، کمک‌های مردمی هم به موکلم شده، اساسا مصداق پولشویی نبوده است.

🔹ما در این مرحله، اعاده دادرسی هر دو پرونده با عناوین اتهامی «اجتماع و تبانی» و «پولشویی» را ثبت کردیم
رفتار موکلم، منطبق با عنصر مادی جرم اجتماع و تبانی و پولشویی نبوده است.

🔹شغل ایشان هم، دستفروشی بوده و به عنوان یک دستفروش، دستمال کاغذی می‌فروخته است.
تصور می‌کنم که قاعدتاً باید در تیرماه، منتظر اتخاذ تصمیم از سوی مقام قضائی باشیم.

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
Audio
🔴 به مناسبت دهمین سال مقاومت برای زندگی توأم با کرامت


🎤شهاب الدین حائری شیرازی


تیرماه امسال دهمین سال زندانی شدن اندیشمند و کنشگر سیاسی ارجمند آقای دکترمصطفی تاج زاده عزیز است.

این صوت ده دقیقه ای را به همین مناسبت منتشر می نمایم.


https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
@MostafaTajzadeh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴جنبش سبز در تداوم جنبش مقاومت مدنی!

🖋️ حسین رزاق


🔻امروز ۲۲ خرداد و شانزدهمین سالگرد کودتای سیاه سپاه علیه رأی مردم و زیر نظر مستقیم فرمانده کل قوای ج‌ا است.
بسیاری از آنها که آن‌روزهای باشکوه را ندیده‌اند اینروزها جنبش سبز را اعتراضی صرفا با شعار «رأی من کو؟» بشمار می‌آورند! گرچه تا پیش از ۲۵ خرداد می‌توان اعتراض مردم را صرفا اعتراضی به تقلب انتخاباتی و خطاب به رئیس دولت وقت دانست اما پس از تولد جنبش سبز در تظاهرات میلیونی خیابان آزادی و مقاومت مستمر مردم و همراهی رهبران جنبش، خصوصا پس از تهدیدهای رهبر جمهوری اسلامی در ۲۹ خرداد و صدور رسمی حکم تیر علیه مردم از تریبون نمازجمعه، وجه غالب این جنبش به مقاومت و ایستادگی نه در برابر یک تقلب که مقابل تغلب دیکتاتور تبدیل شد.

🔻جنبشی که در ادامه به جنبش مقاومت مدنی مردم ایران علیه استبداد دینی گره خورد و رهبران آن نیز در همراهی با خواست اکثریت از لزوم گذار سخن گفتند. چنان‌که در همراهی با جنبش «زن، زندگی، آزادی» میرحسین موسوی پیشنهاد برگزاری رفراندوم و تشکیل مجلس موسسان برای نجات ایران را مطرح کرد.

🔻شاید آنها که آن روزهای با شکوه را درک نکرده‌اند فقط با شنیده‌هایی مغرضانه از جنبش سبز مطلع شده‌‌ باشند. اما قطعا آنها  نیز روزی درخواهند یافت که فربه شدن یک «ما» در جامعه برای اجماع حداکثری علیه استبداد دینی، چه مشقت‌ها و رنج‌های بسیاری داشته که پیش نیازی برای تکامل جنبش مقاومت مدنی مردم بوده است. تکاملی که بوضوح میتوان در سیره‌ی مهندس موسوی و خانم رهنورد نیز آنرا مشاهده کرد که در این‌سالها و در هم‌مسیری کامل با اکثریت مردم ایران پیش آمده‌اند.

🔻مرور هشدارهای میرحسین موسوی چه پیش از تقلب ۸۸ چه پس از آن در طول جنبش سبز، آبان ۹۸، تابستان ۴۰۱ و جنبش زن، زندگی، آزادی درباره‌ی رو به ویرانی بردن وطن، سرعت بی‌محابای نظام حکمرانی در نابودی ایران، و کشتار مردم بدست سربازان خودکامه، نشان میدهد مواضع آنها چیزی جز آنچه اکثریت مردم نیز ملاحظه کرده و فریاد زده‌اند نبوده و در پس هر روزی که گذشته، صداقت صاحبان فریادها و درستی هشدارها اثبات شده است. همچون همین‌روزها که سایه‌ی جنگ مجددا بر سر کشور بازگشته و فلاکت تحمیلی بر مردم رو به فزونی‌ست.

🔻گرچه برخی از همراهان سست عنصر آن جنبش به چرب و چیل سفره‌ی انقلاب گرفتار شده و در میانه‌ی مسیر تن به خدمت خفت‌بار برای استبداد دادند، اما میرحسین و رهنورد چنان سربلند مقاومت کردند که در تمام این‌سالها حسرت یک آه هم بر دل دیکتاتور باقی بماند.

🔻و آنچه در تاریخ این سرزمین خواهد ماند، مقاومت سلحشورانه‌ی مردم ایران مقابل مستبدین حاکم بر این سرزمین در تمام این سالهاست که میرحسین نیز با عنوان «همراه کوچک مردم» گام به گام و همراه با ایستادگی مردم پیش آمده است. چه در روزهایی که حکومت همچنان توان بسیج انبوه هواداران ناآگاه خود را پیرامون مقدسات و آرمان‌های پوچش داشت چه امروزی که دیگر فاقد مشروعیت برای حتی اجماع بین حامیان سرسخت خود است و دشمنانش میخواهند ریق رحمت را چون جام شوکرانی به زور بدستش دهند. مسیری سخت و صعب که حتی پس از حصر، حبس، تبعید، اعدام و گلوله‌هایی که حکمش از نفیر شقی‌ترین انسان‌ها بیرون آمد، همچنان ادامه دارد تا رهایی از استبداد دینی و نیل به دموکراسی و آزادی.

@hoseinrazzagh
@MostafaTajzadeh
❇️ سخنگوى جبهه اصلاحات ايران:
حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را بردارید

🔺جواد امام سخنگوى جبهه اصلاحات ايران با يادآورى اعتراضات مربوط به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ که سرکوب گسترده فعالان سیاسی و مدنی، روزنامه‌نگاران، فعالان دانشجویی و نيز ‌حصر خانگی⁩ میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی را به همراه داشت، خواهان برداشتن حصر ‌میرحسین موسوی⁩ و زهرا رهنورد شد.

🔹سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در واکنش به ادامه حصر میرحسین موسوی⁩ و زهرا رهنورد در شبکه ایکس نوشت:
۲۲ خرداد ۱۳۸۸⁩ شانزدهمین سالگرد دهمین انتخابات ریاست جمهوری است، انتخاباتى كه پرونده اش همچنان گشوده باقی مانده است!
‏اين روز یادآور بزرگ‌ترین موج بازداشت و سرکوب منتقدان نسبت به نتيجه انتخابات در چند دهه اخیر در ایران از جمله فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران، فعالان دانشجویی و طرفداران میرحسین موسوی و مهدی کروبی کاندیداهای اصلاح‌طلب و نيز ‌حصر_خانگی⁩ میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی در ٢٥ بهمن ۱۳۸۹ به دلیل تداوم اعتراض‌ها كه بنا به تصمیم جمهوری اسلامی صورت گرفت، است.
‏اين رخداد موجب یکی از شکافهای جدی بین مردم و حاکمیت بوده و متاسفانه زخم های ناشى از آن بر پیکر جامعه به دلیل ادامه حصر و رویکردهای امنیتی و برخوردهای حذفی با ‌اصلاح طلبان⁩، هنوز التيام نيافته و مانع آشتی با مردم شده است!
‏پس از رفع حصر مهدى كروبى در فروردين امسال انتظار مى رود به زودى شاهد برداشتن حصر ‌مهندس میرحسین موسوی⁩ و دکتر زهرا رهنورد باشيم.

@sobhema_ir
@MostafaTajzadeh
سید محمد خاتمی: رژیم صهیونیستی روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرد

🔹رئیس جمهوری اسبق ایران در پی حمله نظامی رژیم صهیونیستی و ترور تنی چند از فرماندهان نظامی و شخصیت‌های علمی و تنی چند از شهروندان بی گناه در ایران با صدور پیامی ضمن تسلیت به خانواده های شهیدان و ملت ایران این جنایت را محکوم و حق جمهوری اسلامی برای دفاع را محفوظ دانست.

✍🏻متن کامل این پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

🔹رژیم تروریست صهیونیستی که در شرارت و جنابت علیه بشریت و آدم کشی بخصوص طی دو سال اخیر روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرده است، در اقدام تروریستی دیگر، تنی چند از فرماندهان برجسته نظامی و شخصیت‌های علمی و اجتماعی در ایران را به شهادت رساند و علاوه بر آن تعدادی از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان را به خاک و خون کشاند.

🔹ضمن محکوم کردن این جنایات و تأکید بر محفوظ بودن حق جمهوری اسلامی در اقدام جهت دفاع از تمامیت ارضی و امنیت و حقوق ملت کشور و عرض تسلیت بخصوص به خانواده های محترم شهیدان، درخور گفتن است که همزمانی این اقدام جنایتکارانه را با تنظیم و صدور قطعنامه علیه ایران به کارگردانی آمریکا و سه کشور اروپایی در آژانس بین المللی انرژی اتمی و تندتر و بهانه جویانه تر شدن اظهارات مسؤولان آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی، آن هم در زمانی که ایران بزرگوارانه و شرافتمندانه تر از هر زمان به مذاکره و راه حل منطقی و مسالمت آمیز مسائل روی آورده است و درصدد تفاهم و گسترش روابط و همکاری با همسایگان و کشورهای مختلف برای تأمین صلح، پیشرفت و امنیت است، یک تصادف ساده نیست، بلکه می توان آن را توطئه ای سازمان یافته با محوریت اسرائیل در جهت افزایش تنش و جلوگیری از صلح و امنیت و ثبات دانست.

🔹بر همه کشورهای آزاد و سازمانهایی که صلح و سعادت انسان را می خواهند و در رأس آن سازمان ملل است که با محکومیت جدی و همه جانبهٔ اسرائیل، بخصوص جنایت اخیر او در ایران و فشار بر او و حامیان او، جلوی فجایع بیشتر را بگیرند.

سیدمحمد خاتمی
۲۳ خرداد ۱۴۰۴

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
📌 کاستن از پریشانی در میانه‌ی اضطراب جنگ

✍🏻 Psychologs Magazine News

ترجمه توسط کانال تلگرام علی نیک‌جو
@alipsychiatrist

در زمانی که جنگ خیلی دور به نظر نمیرسد و خط‌های مقدم تا میان دیوارهای خانه‌ها گسترش پیدا کرده است، امواج هیجانی مرتبط با آن نیز بیشتر از هر زمان در میان زندگی روزمره نفوذ دارد. چه ساکن یک منطقه‌ی جنگی باشیم، عضوی از خانواده‌ای که ناگزیر به فرار شده‌ است، یا ناظری در هزاران کیلومتر دورتر از موضع جنگ و آوارگی، بار روانی ناشی از اضطراب جنگ فراگیرتر از آن است که بتوانیم از اثراتش در امان باشیم.

اضطراب جنگ، وضعیت ذهنی و حسیِ برآمده از مواجهه با اخبار درگیری و استرس قرارگیری مورد هجوم و ویرانی است، که با ترس،‌ برآشفتگی، ناآرامی هیجانی و گوش‌به‌زنگی مفرط مشخص می‌شود. با وجود پوشش رسانه‌ای و دسترسی به اینترنت، غوطه‌وری در اضطراب جنگ محدود به ساکنان مناطق در معرض حمله نیست و مبتلا شدن افراد در فاصله‌های جغرافیایی بسیار دور از مناطق درگیری، پدیده‌ای است که به آن با عنوان ضربه‌ی روانی نیابتی(Vicarious  trauma)، اشاره میشود.

برخلاف اضطراب‌های روزمره که با عوامل استرس‌زای موقعیتی تحریک می‌شوند و غالبا کیفیت قابل‌کنترل و گذرا دارند، اضطراب جنگ، شدید و مداوم است. نشانه‌های آن، از نگرانی بی‌وقفه، حملات وحشت‌زدگی(panic)، افکار مزاحم، و کرختی هیجانی، تا شکایت‌های بدنی مثل احساس گرفتگی در قفسه سینه یا بیخوابی، متغیرند؛ نشانه‌هایی که با تجربه‌ی از دست دادن کنترل، در خطر بودن امنیت، یا در معرض بودن به خشونت و مرگ، ارتباط دارند.

تردیدی نیست  که تجربه‌ی میزانی از اضطراب در وضعیت مواجهه با جنگ، طبیعی و یک واکنش انطباقی سالم است که هوشیاری نسبت به موقعیت و تصمیم‌گیری سریع در شرایط پرخطر را ممکن میکند، اما زمانی که واکنش اضطرابی، به وحشت‌زدگی و پریشانی تبدیل می‌شود قدرت قضاوت مختل می‌شود و اضطراب، از یک هیجان محافظت‌کننده تبدیل به نیرویی ناتوان‌کننده میشود‌.

ورق زدن وسواس‌گونه صفحات اخبار(doomscrolling) منجر به ایجاد چرخه‌های تشدیدشونده‌ی اضطراب، ناامیدی و خشم میشود. در بحرانی‌ترین شرایط، که در جریان بودن از وقایع را یک ضرورت حس می‌کنیم، باز هم لازم است که بتوانیم محدوده‌ای را برای در تماس بودن با فضای مجازی و خودآگاهی به نیازهای دیگرمان مانند خواب و تغذیه را نگه داریم.

محتواهای کاذب و دست‌کاری شده، در زمان جنگ و درگیری، مانند امواج حریق منتشر میشوند و به آشفتگی و وحشت دامن میزنند. برای در امان ماندن از آنها میتوانیم چند منبع خبری مورد اعتماد را پس از تحلیل منطقی محتواها انتخاب کنیم و منابعی که تیترهای آنها را هیجان‌محور و آمیخته با اطلاعات غلط ادراک میکنیم، از صفحاتمان حذف کنیم.

در شرایطی که دسترسی به گروه‌های همتایان و محیطهایی که به اشتراک گذاشتن آزادانه‌ی احساسات میتواند یک عامل تسکین‌دهنده باشد، لازم است از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که به ما احساس فهمیده نشدن یا جدل کردن بی‌‌نتیجه را می‌دهند اجتناب کنیم. از طرفی، شبکه‌های اجتماعی، با وجود کاستن از خطر انزوا و برآوردن نیازهای ارتباطی، بسیاری از اوقات باعث غفلت از نیاز به روابط معنادار خارج از فضای آنلاین می‌شوند. در وضعیت‌هایی که یک تهدید بیرونی یا درونی، انسجام روانشناختی ما را تهدید میکند، پیوستن به جمع خانواده، حرف زدن با دوستان مورد اعتماد و هر فعالیتی که احساس تعلق و مسلط بودن بر خود و شرایط را برایمان تأمین می‌کند، محافظت‌کننده از ما در برابر درماندگی و وحشت فروپاشی است.


#روان_پزشکی #روان_درمانی
#سلامت_روان #اضطراب_جنگ


https://www.psychologs.com/war-anxiety-when-geopolitical-tensions-take-a-personal-toll/
@alipsychiatrist
@MostafaTajzadeh
♦️چگونگی خاتمه دادن به جنگ

✍🏻حسین علایی ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴

با شروع حملات سنگین اسرائیل به ایران و ترور فرماندهان ارزشمند و دانشمندان هسته‌ای و کشتار مردم، وظیفه مهم حاکمیت و دولت چگونگی اداره کشور در شرایط جنگی و چگونگی پایان دادن به جنگ تحمیلی اسرائیل است.

در جهان سیاست، همیشه در شرایط بروز جنگ، بدترین حالت، نداشتن گزینه چگونگی خروج از جنگ است.
در وضعیت فعلی اسرائیل و آمریکا برنامه هماهنگی را علیه جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده و در حال اجرای آن هستند. این برنامه شامل مذاکره برای تسلیم، صدور قطعنامه های مختلف شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شروع جنگ توسط اسرائیل و با پشتیبانی همه جانبه آمریکا جهت نیل به اهداف برنامه‌ریزی شده است. آنها می خواهند ایران را به لبه‌ی پرتگاه برده و کشور را گرفتار یک جنگ فرسایشی کنند تا بتوانند اسرائیل را از سقوط نجات دهند و امنیت و بقای آن را تضمین کنند.

حال چه باید کرد.
برای پاسخ به این سوال بایستی خوب به حرف های دشمن گوش کرد و دید که او‌ چه می‌گوید و چه می‌خواهد بکند و چه می‌خواهد.
آمریکا به عنوان حامی اصلی اسرائیل به صورت روشن و صریح و بی پرده گفته است که اگر توافقی در کار نباشد، جایگزین آن حمله به ایران است. منظور ترامپ هم از توافق این است که ایران با دست خود بساط غنی سازی و صنعت هسته‌ای صلح آمیز خود را برچیند. اسرائیل هم خواهان مدل رفتار با لیبی علیه ایران است. 

بنابراین دیگر از آن بازی‌های دیپلماتیک و گفتگوهای پشت پرده خبری نیست و صحنه، کاملاً روشن است و ترامپ جنگ را توسط اسرائیل شروع کرده و با ترورهای هدفمند خود می خواهد ستون فقرات قدرت دفاعی ایران و دانش و ظرفیت هسته‌ای ایران را از بین ببرد.
اما ایران چه در اختیار دارد؟ چه راهی برای گذار از این وضعیت دارد؟ چه برگ های بُردی روی میز دارد؟ مفهوم مقاومت هوشمندانه چیست؟

در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران چاره ای ندارد جز آنکه مقابله به مثل کند و اسرائیل را تحت حملات موشکی قرار دهد. بنابراین شعار "اگر بزنید، می‌زنیم" را اجرایی کند و هزینه‌های اقدام نظامی را برای آمریکا و اسرائیل بالا ببرد.
البته تا جایی که آمریکا به طور مستقیم وارد جنگ با ایران نشود طبیعتاً ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عربستان، کویت، قطر، امارات و عراق حمله نخواهد کرد. یمن هم از هدف قرار دادن تاسیسات انرژی عربستان خودداری خواهد کرد. بنابراین استراتژی شلیک موثر  به تل آویو یعنی قلب اسرائیل تا متوقف شدن حملات اسرائیل ادامه خواهد یافت.

اما بازی خطرناک، مثل ریختن بنزین روی آتش در اتاق دربسته این است که اسرائیل می‌ خواهد در عرض چند هفته، ایران را تبدیل به صحنه‌ای همانند وضعیت نوار غزه، ویتنام، سوریه، جنوب لبنان، یوگسلاوی کند و مردم را به ستوه آورد. بدین منظور نباید گذاشت که دشمن به هدفش برسد. لذا بایستی کسانی که در معرض ترور هستند را از جایگاه‌های ثابت و منازل مسکونی‌شان دور کرد.

از طرفی تمامی ظرفیت نهادهای امنیتی را علیه اسرائیل وارد عمل کرد. ابتدا باید قرارگاه های اطلاعاتی و عملیاتی موساد در داخل ایران را شناسایی کرد و آنها را هدف قرار داد.

بدین‌منظور تشکیلات‌هایی مانند حراست‌ها و حفاظت‌ها را بجای نظارت بر خودی‌ها، علیه اسرائیل بکار گرفت.
نیروی انتظامی را از وظایفی مانند کنترل حجاب و مقابله با سگ گردانی به دنبال کامیون های حاوی پهپادهای اسرائیلی و کوادکوپترها فرستاد. از ظرفیت عظیم ارتش علاوه بر پدافند هوایی بیشتر برای کنترل مرزها استفاده کرد.
ظرفیت‌های بسیج و ستادهای امر به معروف را برای پیدا کردن عوامل اسرائیل بکار گرفت.
در تشکیلات پدافند غیرعامل تجدیدنظر کرد و آن را از یک سازمان اداری به یک واحد فعال تبدیل نمود.
البته طبیعی است که اینها جای واکنش‌های نظامی را نمی گیرد. هر چه پاسخ نظامی ایران موثرتر باشد، اسرائیل از نیل به اهداف خود بیشتر باز می ماند.

البته بعضی هم بر این باورند که جمهوری اسلامی ایران باید به آزمایشات اتمی هم از موضع قدرت فکر کند، که طبیعتاً ایران به دنبال چنین سیاستی نیست. زیرا ایران این راه، بازدارنده و تضمین‌کننده امنیت ملی نمی داند.
اما راه دیگر همچنان بهره‌گیری هوشمندانه از دیپلماسی با یک شگرد زیرکانه است. هدف در اینجا می تواند نیل به یک توافق حداقلی سریع، کوتاه‌مدت، محدود، اما نجات‌بخش باشد.

ایران می‌تواند ابتدا پیشنهاد یک آتش بس رسمی به شورای امنیت سازمان ملل بدهد و همه را غافلگیر کند و با بهره‌گیری از دیپلماسی پنهان با آمریکا به نوعی جنگ را متوقف کند. البته این راه پرهزینه است، ولی هزینه آن کمتر از خسارات تداوم جنگ است. طبیعی است که یک توافق کوچک، بهتر از یک جنگ بزرگ و پر تلفات است.
بدیهی است که اتخاذ یک سیاست هوشمندانه و خردمندانه، بهتر‌ از دست دادن سرمایه‌های انسانی و از بین رفتن زیرساخت‌های کشور است.
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 خطاب به آیت الله علی خامنه ای و سایر مقامات سیاسی و نظامی: سریعا به جنگ پایان دهید و قدرت را ترک کنید.

✍🏻مصطفی مهرآیین
معلم جامعه شناسی

۱. آقایان محترم، فارغ از اینکه حکومت اسرائیل چگونه حکومتی است و تاکنون در ماجرای یهود و اعراب فلسطین چه گذشته است، شما حق ندارید سرزمین ایران و مردم آن و سایر داشته هایش را صرفا مبتنی بر استدلال ها و تحلیل های ایدئولوژیک خود که همگی نادرستند و چیزی جز نابودی برای این سرزمین به همراه نداشته است، به نابودی بکشانید. من به عنوان یک ایرانی حق دارم از شما بپرسم چه کسی یا چه چیزی به شما این حق و مشروعیت را داده است که کشور ما و تمامیت آن که یادگار بزرگان و جان باختگان گذشته این سرزمین برای مردمان فعلی آن است را به نابودی ببرید؟ به وضوح به عنوان یه شهروند دارای حق سرنوشت بر زندگی خود و به عنوان فرزند این سرزمین و از طرف مردم شریف و صلح طلب این سرزمین به شما آقایان هشدار میدهم که:

الف: این دیوانگی و جنون و خوی جنگ طلبی و ویرانگری را به پایان برسانید. بخواهید یا نخواهید تجربه همین چند روز جنگ و ویرانگری که ارتش اسرائیل در این کشور به راه انداخته است، نشان می دهد که شما نه از حق جنگیدن از سوی مردم ایران و نه از توان جنگیدن از سوی خودتان و شیوه حکمرانی تان در سال های گذشته برخوردارید. اتفاقات این چند روز نشان داد که این کشور فاقد حکومت است و گرنه چگونه می شود تمام این سرزمین مورد حمله باشد و شما قادر به دفاع از هیچ داشته این سرزمین نباشید. واقعیت امروز حکایت از آن دارد که شما صلاحیت حکمرانی بر این کشور را ندارید و زمان آن فرا رسیده است که با ترک کردن قدرت اجازه دهید این سرزمین نظم و سامان سیاسی مطلوب و کارآمد خود را بازیابد،

ب. اکنون که کشور در آستانه نابودی قرار گرفته است سریعا به مذاکره با آمریکا برگردید و با پذیرش شرایط نظم جهانی به جنگ پایان دهید. بدانید برگشتتان به مذاکره تنها برای پایان بخشیدن به جنگ است. چه بخواهید چه نخواهید، مردم این سرزمین، از همه طیف آن، دیگر شما را حاکم خود نمی شناسند و تداوم حضور شما در سیاست کشور خود را مایه ننگ خرد و اخلاق و تاریخ سیاسی این سرزمین می دانند. به جنگ پایان دهید تا گروهی از نخبگان داخل و خارج این کشور متولی حکومت این سرزمین شوند و اوضاع سیاسی و امنیتی کشور را مدیریت و کنترل کنند. تنها لطف مردم به شما این خواهد بود که مبتنی بر خرد و اخلاق خود و به عنوان یک هموطن به شما اجازه دهند به زندگی معمول خود ادامه دهید و مبتنی بر اصل عدالت با شما رفتار کنند،

ج. مردم امروز ایران، از همه طیف آن، باورمند به اسلام یا سکولار، همگی با واقعیات نظم جهان و شرایط ناعادلانه حاکم بر آن آشنا هستند و می دانند که شیوه عقلانی زندگی در نظم امروز جهان چگونه است. بنابراین، به جای متهم کردن مردم به عدم فهم شرایط و مناسبات جهانی، فقط گذار قدرت را تبدیل به فاجعه نکنید و بگذارید نیروهای سیاسی و نخبه و سیاستمداران جدید این سرزمین با تشکیل نظام سیاسی جدید در این کشور و عادی سازی زندگی مردم و روابط این کشور با دیگر کشورها، شرایط کشور را به حالت عادی بازگردانند. به شما هشدار میدهم مبادا با ایجاد هرج و مرج و آشوب در کشور، زندگی مردم و وضعیت کشور را از آنچه که هست سیاه تر سازید. پایان نظم جمهوری اسلامی فرا رسیده است. این را مردم ایران بارها به شما گفته اند. آن را بپذیرید و در کنار مردم ایران به خلق نظام سیاسی جدید آن و نظم سیاسی - اجتماعی جدید آن بپیوندید تا مردم ایران حداقل یکبار در تمام این سالها شاهد یک عمل اخلاقی و انسانی از سوی شما باشند. هشدار میدهم مبادا به فکر ایجاد اختناق و استبداد و درگیری و خونریزی در این سرزمین باشید. بگذارید هم خانواده های خودتان و هم مردم شریف این سرزمین زندگی عادی را تجربه کنند. دست از حرافی ها و سخنرانی ها و شعارهای تهی و بی معنا بردارید و به خواست مردم ایران یعنی خواست زندگی عادی احترام بگذارید. شما دیگر حاکم این سرزمین نیستید، اما چون نظم جهانی فعلا شما را نماینده سیاسی این کشور میشناسد سریعا به مذاکرات برگردید و به جنگ پایان دهید تا مردم کشور نظم سیاسی جدید را ممکن سازند،

د. در آخر خطاب به مردم شریف و عزیز و بی پناه سرزمینم و سایر نیروهای سیاسی و نخبگان علمی و دانشگاهی و فرهنگی و هنری و ورزشی کشورم می گویم امروز روز سکوت نیست. چه این آقایان تا بیست و چهار ساعت آینده به جنگ پایان دادند چه ندادند، خود به خیابانها بیایید و با در دست داشتن پرچم های سفید یا پوشیدن لباس های سفید رنگ و تنها با شعار " صلح با جهان" به جهان اعلام کنید ما خواهان پایان بخشیدن به جنگ و خلق ایران جدید هستیم: یک ایران آباد و آزاد و قدرتمند. این اولین حرکت ما مردم عادی این سرزمین در دفاع از کشورمان و خلق ایران جدید است.

@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است

✍️ مهدی کروبی

بسم الله الرحمن الرحیم | رژیم کودک‌کش صهیونیستی، با تکیه بر پشتیبانی حامیان غربی خود، بار دیگر با تجاوز به حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران، جنایتی دیگر به کارنامهٔ سیاه خود افزود. این اقدام ننگین، نه‌تنها یک حمله به ایران، بلکه اعلان جنگ به تمام امت اسلام است. بنده به عنوان فرزندی از  فرزندان انقلاب امام خمینی (ره)، این تجاوز را محکوم کرده و پاسخ دندان‌شکن نظام اسلامی را خواستارم. 

انقلاب اسلامی از ابتدا پرچم‌دار مبارزه با استکبار و صهیونیسم بوده و هرگز در برابر زورگویی دشمنان سکوت نکرده است. صهیونیست‌ها گمان کردند با ترور دانشمندان و فرماندهان نظامی، تحریم‌های ظالمانه و حمله به خاک ایران، می‌توانند ملت ما را از پای در آورند، اما غافل از آنکه این ملت، در مکتب شهدا پرورش یافته و با اقتدار از کیان اسلامی دفاع خواهد کرد. 

سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است. جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها حق، بلکه وظیفه دارد پاسخ این حمله را با قدرت و در زمانی مناسب دهد. هرگونه تعلل، دشمن را جری‌تر خواهد کرد. ما از مسئولان انتظار داریم ضربه‌ای سخت وارد کنند که درس عبرتی برای تمام دشمنان شود. 

به دشمنان هشدار می‌دهیم: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد. در این شرایط، وحدت ملی مهم‌ترین سلاح ماست. همهٔ جریان‌ها باید به‌جای اختلاف، صفوف خود را متحد کنند تا دشمن نتواند از تفرقه سوءاستفاده کند. 

این تجاوز، خاطرهٔ شکست‌های گذشته را برای صهیونیست‌ها زنده خواهد کرد، ان شاء الله ایران تنها نیست و امت اسلام پشت آن ایستاده است. و سیعلم الذین ظلموا أي منقلب ینقلبون

۲۳ خرداد ۱۴۰۴ جماران
@kaleme
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 تناسب اهداف و شعارها با مقدورات ملی الزامی است

✍️ محسن کدیور

تجاوز اسرائیل به خاک ایران، از هر زاویه‌ای مطلقا محکوم است. اسرائیل به عنوان «دفاع از خود» هیچ حق و احترامی برای هرکسی که به زعم ایشان دشمن یا تهدید محسوب شود قائل نیست. رژیم صهیونیستی مصداق بارز طاغوت، شیطان و سقوط انسانیت است.

یهودیان به جرم یهودی بودن قرنها در غرب مسیحی تا جنگ جهانی دوم مورد تحقیر و آزار قرار گرفته‌اند.
انگلستان، فرانسه و آمریکا به کفاره گناهی که مسیحیان غربی در حق یهودیان غربی کرده بودند اسرائیل را در خاک فلسطین تاسیس کردند و بدون قید و شرط شروع به حمایت و تجهیزش کردند.

اسرائیل مدعی تمام خاک فلسطین است و اهالی بومی فلسطین را اصلا آدم نمی‌داند! تا کشتنشان مشکلی داشته باشد. سران اسرائیل اهالی فلسطین که حاضر به ترک سرزمین آباء واجدادیشان نیستند و به غاصب خوشامد نمی‌گویند را «عمالقه» می دانند، و روزانه در حال قتل عام عمدی آنها هستند.

سلاح هسته‌ای بهانه است، اسرائیل نمی‌خواهد اجازه دهد که هیچ کشوری در عمل مخالف سیاستهای توسعه‌طلبانه و تجاوزگرانه‌اش باشد.

اسرائیل اگرچه در صحنه نظامی با سلاحهای فوق پیشرفته آمریکایی و اروپایی نسبت به همسایگان و کشورهای خاورمیانه هر غلطی خواسته کرده، اما در سه حوزه حقوق، اخلاق و انسانیت به سختی شکست خورده و تحقیقا منفورترین کشور دنیاست.

معنای روسیاهی کامل اسرائیل این نیست که جمهوری اسلامی ایران در سیاستهای داخلی‌اش نسبت به شهروندان خود درست عمل کرده، یا در سیاست خارجی‌اش اشتباه نکرده است.

تردیدی نیست که پای متجاوز را باید قطع کرد و از خاک وطن باید دفاع کرد، اما در هر حال «مقدورات ملی» حد و مرز این دفاع، انتقام و مقابله به مثل را چه بخواهیم چه نخواهیم تعیین می‌کند. باید همواره دو اصل را مد نظر قرار داد:  تقدم رضایت عمومی بر هر مطالبه حاکمیت، و رعایت مقدورات ملی. بر حق بودن کافی نیست، تناسب اهداف و شعارها با مقدورات ملی الزامی است. نظم بین‌المللی هم مبتنی بر حقیقت و انصاف نیست.

آنچه مهم است این است که اولا کمترین آسیب به شهروندان و زیرساختهای ایران وارد شود. ثانیا انرژی هسته‌ای اگرچه حق مسلم ایران است، اما مهمترین امر نیست. منافع ملی و حفظ ایران بر آن مقدم است. ثالثا باید بیشتر عمل کرد و کمتر حرف زد. رابعا نبرد با اسرائیل را می‌توان سنجیده‌تر با عقلانیت بیشتر با رعایت موازین دیپلوماتیک، قانونی و حقوقی ادامه داد و سیاست داخلی و خارجی را بر مبنای خواست عمومی و منافع ملی تنظیم کرد.

عید سعید غدیر خم را با دلی پرخون به همه پویندگان راه محمد مصطفی (ص) و علی مرتضی (ع) تبریک می‌گویم.

📎منبع و متن کامل

@kaleme
@MostafaTajzadeh
2025/07/04 15:41:06
Back to Top
HTML Embed Code: