Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
(صبا وقت سحر بویی ز زلف یار می‌آورد)
بنازم فال حافظ را امیدم داده می آیی...!

صبح بخیر

🌸
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آنچه باعث می‌شود بتوانیم سال‌ها با شریک زندگی‌مان رابطه صمیمانه برقرار کنیم این است که بتوانیم خشم و گاهی نفرتی را که در رابطه به وجود می‌آید تحمل کنیم، رفتار مخرب نشان ندهیم و به او صدمه نرسانیم. این موضوع در مورد دوستان و خانواده هم صادق است.

تحمل این نوع دوسوگرایی به این معناست که یاد بگیریم، بدون ‌آنکه از پا دربیاییم، هیجانی را تجربه کنیم و همچنین درک کنیم که همه احساسات موقتی‌اند. تحمل دوسوگرایی یعنی قادر باشیم این‌ فکر و اعتقاد را داشته باشیم که: ممکن است الان از تو متنفر باشم و بخواهم خرخره‌ات را بجوم. اما می‌دانم که این احساس می‌گذرد و درنهایت، باز هم به تو عشق می‌ورزم.

شاید شما کسانی را بشناسید که مدام از این رابطه به آن رابطه عاشقانه می‌پرند یا مدام دوست عوض می‌کنند و با دوستان قبلی‌شان به هم می‌زنند. اگر نمی‌توانید واقعیت هیجانات آمیخته را تحمل کنید، مشکل بتوانید در روابط صمیمی بلند‌مدت دوام بیاورید.

جوزف برگو
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
فلسفه اینکه مدام تاکید میکنیم خودآگاهی داشته باشید و رو خودتون کار کنید چیه؟
چرا میگیم وقتی تو رابطه میری غرق رابطه نشو و خودمراقبتی رو تو اولویت قرار بده
به این جمله دقت کنید. من هوای تورو دارم و تو هوای منو داشته باش
حالا چی میشه اگه اینوری بگیم. من به خاطر تو هوای خودم رو دارم و تو به خاطر من هوای خودت رو داشته باش. من خودمو رشد میدم، بیشتر آگاه میشم، خودمو عمیق میشناسم، رو ضعف‌هام کار میکنم، با ترس هام مواجه میشم و تو هم همینکارو بکن.

تو حالت اول دست به فداکاری و از خودگذشتگی میزنی و آخرش نه تنها رشد نمیکنی، بلکه شکست و پشیمانی نصیبت میشه ولی تو حالت دوم علاوه بر رشد و قدرت زیاد، احترام خروجی اونه

رو خودت تمرکز کن
🌹
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زندگی فقط رسیدن به اهداف نیست
زندگی مسیرِ آرامش است
آرامشت را بساز
در راهِ رسیدن‌های بی‌جا نجنگ
گاه کوتاه بیا و آرام بگیر
و در خلوتِ خویش چایِ آرامش را خوش طعم بنوش...

📚
ما معمولاً با کم‌ارزش جلوه‌ دادن چیزی که از آن تعریف شده یا با بیش‌ از حد متواضع رفتارکردن تعریف‌ها را تباه می‌کنیم. ممکن است با خودتان فکر کنید که گفتن «ممنون» باعث می‌شود مغرور یا از خودراضی به نظر برسید. مشکل این‌جاست که، با طفره‌رفتن از یک تعریف صادقانه، به کسی که به‌قدری مهربان بوده که از شما تعریف کند احترام نمی‌گذارید. با گفتن «ممنون» هم به کسی که از شما تعریف کرده احترام می‌گذارید و هم به خودتان اجازه می‌دهید که از آن لحظه لذت ببرید. برای مثال وقتی کسی به شما می‌گوید: «لباست بسیار زیباست.» به‌جای گفتن: «اوه! منظورت این لباس قدیمیه؟ خیلی ساله که دارمش.» سعی کنید بگویید: «ممنونم. خوشحالم از لباسم خوشت اومده.»

🌱
هیچ كسﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻧﮑﺮﺩه ﮐﻪ ﺑﺎ ﭼﻪ ﻗﯿﺎﻓﻪ‌ﺍﯼ،
ﺩﺭ ﭼﻪ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩﺍﯼ ﻭ ﺑﺎ ﭼﻪ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﺑﺪﻧﯿﺎ ﺑﯿﺎﯾﺪ.
هیچ كس ﺭﺍ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﻫﯿﭻ ﭼﯿﺰﺵ ﺗﺤﻘﯿﺮ ﯾﺎ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻧﮑﻨﯿﻢ..
ﺩﺭﺑﺎﺭه ی ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻗﻀﺎﻭﺕ ﻧﮑﻨﯿﻢ.
ﻫﻤﺎﻥ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﯾﮏ ﻣﺪﯾﺮ، ﻣﻬﻨﺪﺱ یا ﺩﮐﺘﺮ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﯾﻢ، ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺑﻪ ﯾﮏ ﮐﺎﺭﮔﺮ، ﺭﻓﺘﮕﺮ، ﻣﺴﺘﺨﺪﻡ ﻫﻢ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﻢ.
ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﯿﭽﮑﺲ ﺑﺮﺗﺮ ﻧﺒﯿﻨﯿﻢ، ﺧﺎﮐﯽ ﺑﺎﺷﯿﻢ، ﻣﺎ ﻭﺟﻮﺩﻣﺎﻥ ﺍﺯ گل ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ، ﭘﺲ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺧﺎﮐﯽ ﺑﺎﺷﯿﻢ ﺗﺎ ﺑﻮﯼ ﻧﺎﺏ ﺁﺩﻣﯿﺰﺍﺩ ﺑﺪﻫﯿﻢ.
ﺻﻮﺭﺕ ﺯﯾﺒﺎ ﺭﻭﺯﯼ ﭘﯿﺮ،
ﭘﻮﺳﺖ ﺧﻮﺏ ﺭﻭﺯﯼ ﭼﺮﻭﮎ،
ﺍﻧﺪﺍﻡِ ﺧﻮﺏ ﺭﻭﺯﯼ ﺧﻤﯿﺪﻩ،
و ﻣﻮﯼ ﺯﯾﺒﺎ ﺭﻭﺯﯼ ﺳﻔﯿﺪ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.

ﺗﻨﻬﺎ ﻗﻠﺐ ﺯﯾﺒﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﺯﯾﺒﺎ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻣﺎﻧﺪ..

📚
همه ما دو زندگی موازی داریم: یکی همین زندگی کنونی‌مان و دیگری همان که حس می‌کنیم باید می‌داشتیم یا هنوز هم ممکن است داشته باشیمش. با وجود تمام تلاشی که صَرف زیستن در لحظه می‌کنیم، آن زندگیِ نازیسته به حضوری گریزناپذیر می‌ماند، به سایه‌ای که گویی قدم‌به‌قدم ما را دنبال می‌کند؛ و همین ممکن است تبدیل شود به داستان زندگی ما: مرثیه‌ای در سوگ نیازهای برآورده‌نشده و میل‌های قربانی‌شده. افسانه استعدادهایمان ما را افسون می‌کند؛ این افسانه که می‌توانیم چه‌جور آدمی شویم و چه‌ها کنیم. و این می‌تواند زندگی ما را به یک ناکامی همیشگی و بی‌پایان تبدیل کند.

🌸
صبح بخیر... 🥰🌱

🌹
دستکاری ذهنی و احساسی یکی از روش‌های متداول در روابط ناسالم است که در آن فردی سعی می‌کند از طریق تکنیک‌های مختلف، دیگران را تحت کنترل خود قرار دهد و آن‌ها را به شکلی که می‌خواهد رفتار کنند.

۱. احساس ناپایداری در رابطه
رابطه‌ای که در آن دستکاری احساسی وجود دارد، اغلب به شکل یک چرخ و فلک احساسی تجربه می‌شود. شما ممکن است در یک لحظه احساس کنید که همه چیز خوب است و در لحظه‌ای دیگر احساس کنید که همه چیز فروپاشیده.

۲. عدم امنیت و اعتماد
قربانی احساس می‌کند که نمی‌تواند به طرف مقابل اعتماد کند و همیشه در حال ارزیابی رفتارها و صحبت‌های اوست.

۳. نیاز به دفاع مداوم
مثال: شما دائماً در حال توجیه و توضیح رفتارهای خود هستید، حتی زمانی که هیچ دلیلی برای دفاع وجود ندارد، زیرا دستکاری‌کننده دائماً شما را متهم به اشتباهات مختلف می‌کند.

۴. تغییر هویت
شما تغییر می‌کنید و سعی می‌کنید به کسی تبدیل شوید که فرد مقابل می‌خواهد، حتی اگر این به معنی نادیده گرفتن ارزش‌ها و علایق شخصی شما باشد.

🌱
| آیا اعتماد به نفس داشتن به معنی توانایی سخنرانی کردن است؟ |

اگر می‌توانید با دیگران صحبت کنید؛ یعنی اعتماد به نفس دارید. بدون اعتماد به نفس شما نمی‌توانید با کسی حرف بزنید. با اینکه سخنرانی کردن در جمع‌های بزرگ اعتماد به نفس بالایی می‌خواهد؛ اما اگر موقع این کار احساس استرس و اضطراب کردید یا دست و پاهایتان لرزید؛ نگران نباشید. این اتفاقات به معنی این نیست که شما اعتماد به نفس ندارید.

در واقع شما و کسی که در یک جمع بزرگ سخنرانی می‌کند؛ اعتماد به نفس یکسانی دارید. تنها تفاوت شما در این است که شما برای صحبت کردن پشت تریبون و جلوی یک جمعیت بزرگ تمرین نمی‌کنید؛ ولی آن شخص برای این کار تلاش و تمرین زیادی کرده است. توانایی سخنرانی کردن جلوی یک جمعیت بزرگ را می‌شود با ۳ تا ۶ ماه تمرین به دست آورد.

🌱
طبق تعریف رایج، آدم‌هایی که در جامعه موقعیت‌های مهمی دارند «کسی هستند» و بقیه «کسی نیستند». این واژه‌ها بی‌معنی‌اند چون همه‌ی ما قطعاً کسانی هستیم با هویت فردی و همه‌مان ادعاهای مشابهی راجع به وجود خود داریم. اما چنین کلماتی به خوبی این مفهوم را منتقل می‌کنند که چه نوع رفتارهایی نصیب گروه‌های مختلف می‌شود. آن‌هایی که جایگاه اجتماعی رفیعی ندارند دیده نمی‌شوند، با آن‌ها بی‌ادبانه رفتار می‌شود، به دشواری‌های زندگی‌شان بی‌اعتنایی می‌شود و هویتشان نادیده گرفته می‌شود. تأثیر جایگاه پایین اجتماعی نباید فقط از جنبه مادی در نظر گرفته شود. تاوان آن، لااقل در سطحی بالاتر از زندگی بخورونمیر، فقط نداشتن رفاه مادی نیست. علاوه بر آن، و حتی مهم‌تر از آن، جایگاه پایین اجتماعی عزت‌نفس را زیر سؤال می‌برد. رنج و سختی را می‌توان بدون شکایت تا مدت‌های طولانی تحمل کرد، ولی در صورتی که با تحقیر همراه نباشد. برای مثال، سربازان و کاوشگرانی را در نظر بگیرید که خودخواسته محرومیتی را تحمل می‌کنند که خیلی بیشتر از محرومیت فقیرترین آدم‌های جامعه‌شان است و با این حال به واسطه آگاهی از احترامی که دیگران برایشان قائل‌اند سختی‌ها را پشت سر می‌گذارند.

🌱
| اعمالتان را تغییر دهید، نه خودتان را |

اكثر ما حس می‌کنیم در عادت‌های خاصی گیر کرده‌ایم؛ در واقع علت این گیر افتادن این است که از نظر احساسی غرق در رفتارهای ناسالم شده‌ایم. افراد سیگاری فقط سیگار نمی‌کشند، آن‌ها هویت کاملی را حول سیگار کشیدن شکل می‌دهند. این امر زندگی اجتماعی، عادت‌ها، خوردوخوراک، خواب و دیدگاهشان نسبت به خودشان و دیگران را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. آن‌ها نزد دوستان و خانواده به «فردی سیگاری» تبدیل می‌شوند؛ آن‌ها با سیگار خود ارتباط عاطفی برقرار می‌کنند؛ همان‌طورکه من و شما با حیوان خانگی یا اسباب بازی محبوبمان ارتباطی عاطفی برقرار می‌کنیم.

وقتی تصمیم می‌گیرند خودشان را تغییر بدهند و سیگارکشیدن را ترک کنند، در اصل سعی می‌کنند کلیت هویتشان را تغییر بدهند، تمام روابط، عادت‌ها و پنداشت‌هایی که با انجام دادن تنها یک کار طی چند سال به وجود آمده‌اند، تعجبی ندارد که شکست می‌خورند.

فنِ ترک سیگار یا تغییر هر عادتی پذیرش این موضوع است که هویت شما منظور چهارچوب ذهنی‌ای که در مغزتان به عنوان «من» بر آن برچسب می‌زنید - که در حقیقت وجود ندارد- موضوعی قراردادی است. تنها نوعی نماست. بنابه خواست شما برافراشته می‌شود و فرو می‌پاشد. شما سیگاری نیستید، شما کسی هستید که انتخاب می‌کند سیگار بکشد. شما شب‌زنده‌دار نیستید، فردی هستید که انتخاب می‌کند در طول شب فعال باشد و در طول روز بخوابد. شما فرد ناکارآمدی نیستید فردی هستید که تصمیم گرفته کارهایی بکند که مفید نیستند. شما منفور نیستید فردی هستید که در حال حاضر حس می‌کند به او توجه نمی‌شود.

🌱
همه به شما می گویند:
"سال خوبی داشته باشید."
بهتر است بگوییم: "سال خوبی را برای خودتان خلق کنید"
به فکر آمدن روزهای خوب نباشید!
آنها نخواهند آمد
به فکر ساختن باشید
روزهای خوب را باید ساخت
آرزو می کنم
بهترین معمار سال جدید باشید.
‌‌
صبح بخیر🌹

🌸
لطفاً آدمِ خودتون باشید!
آقای خودتون باشید!
خانم خودتون باشید!
نوکر خودتون باشید!
اینکه آدم برای خودش
و بخاطر خودش باشه
خیلی مهم و شیکه...
بخاطر خودش بخوره
بخاطر خودش بخنده
بخاطر خودش بگریه
بخاطر خودش بپوشه
بخاطر خودش بگرده
بخاطر خودش کار کنه
بخاطر خودش تفریح کنه
بخاطر خودش زندگی کنه...
فقط بخاطر آرامش خودش
فقط بخاطر شادی دل خودش
و فقط بخاطر خودِخودِخودش!
نه بخاطر راضی نگهداشتن دیگران.

📚
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
| رویا از نظر آلفرد آدلر |

از نظر آدلر، آنچه در مدت خواب به شکل‌های ویژه در جهان اندیشه‌های ما تجلی می‌کند چیزی نیست جز پلی بین شب پیش و روز بعد. به عقیده‌ی او، تمایل شخص به گریز از واقعیت و در نتیجه تمایل به توهم درباره‌ی سرنوشت خویش، توسط رؤیاها تشدید می‌شوند.

آدلر معتقد بود که رویاها ابزارهای حل مسئله بوده و با مشکلات روزمره زندگی مرتبط می‌باشند. بر مبنای این نظریه، چنانچه رویاهای زیاد شما، ممکن است به علت مشکلات عدیده شما در زندگی‌تان باشد و یا برعکس اگر زیاد رویا نمی‌بینید به معنی سلامت روان شماست.

او بیان می‌کند که عناصر کنترل، قدرت و انگیزش عامل نیروی پیشرانه در پسِ رفتارهای ما هستند و نه تکانه‌های جنسی. وی عمده‌ترین نیروی پیشرانه در زندگی را فائق آمدن بر احساس ناامنی‌ها، فرودستی‌ها، کهتری‌ها و کاستی‌ها بر می‌شمرد، که روی هم رفته «ارادهِ معطوف به قدرت» نامیده می‌شود.

آدلر اعتقاد داشت انسان در دوران نوزادی و کودکی دچار عقده حقارت شده و از این‌رو پیوسته می‌کوشد تمام عمر خود را صرف جبران آن فقدان قدرت کرده و به کمال برسد. رویاها نیز راهی برای مطرح ساختن ناامنی‌ها و جبران بیش از حد کاستی‌ها و نقاط ضعف ما در بیداری‌ست. مثلاً شخصی که از رئیس خود هراس دارد، در رویا جسور شده و بر سر رئیس خود فریاد می‌کشد. نه تنها رویاها با نشان دادن ترس‌های درونی ما و راهبردهای ارجح در کنارآمدن با مشکلات به ما یاری می‌رسانند، بلکه آن‌ها نوع شخصیت و سبک زندگی ما را نیز بازگو می‌کنند.

🌱
افراد زمانی احساس می‌کنند هیچ راهی برای پیمودن در زندگی ندارند و هدفی در زندگیشان وجود ندارد که نمی‌دانند چه چیزی برای خودشان اهمیت دارد و ارزش‌های خود را نمی‌شناسند. وقتی از ارزش‌های خودتان آگاه نباشید، پس لزوماً با ارزش‌های دیگران پیش می‌روید و با اولویت‌های دیگران زندگی می‌کنید، نه اولویت‌های خودتان و این بلیتی یک طرفه به سمت روابطی ناسالم و عاقبتی تباه است.

كشف «هدف» شخصی در زندگی نهایتاً مبتنی بر پیدا کردن یک یا دو چیز بزرگتر از خودتان و اطرافیانتان است؛ و مسئله، دستیابی به موفقیتی خارق‌العاده نیست. بلکه صرفاً پیدا کردن راهی است تا وقت محدودی را که در اختیار دارید به خوبی بگذرانید. برای این کار باید از روی کاناپه بلند و دست به کار شوید به فراتر از وجود خودتان فکر کنید و گرچه متناقض به نظر می‌آید دنیایی بدون خودتان را تصور کنید.

🌱
طوری رفتار کنید انگار مرد ثروتمندی هستید، آنگاه مطمئنا ثروتمند خواهید شد.

طوری رفتار کنید انگار اعتماد به نفس زیادی دارید آنگاه مردم مطمئنا به شما اعتماد خواهند کرد،

طوری رفتار کنید انگار تجربه ی زیادی دارید، آنگاه مردم توصیه های شما را دنبال خواهند کرد.

طوری رفتار کنید انگار موفقیت بزرگی کسب کرده اید انگاه به یقین همانطور که من اینجا ایستاده ام، موفق خواهید شد.

👤 راندا برن

📚
| پیش‌قدم باشید مسئولیت روند پیشرفت خودتان را برعهده بگیرید |

بیشتر افراد انتظار دارند وقتی می‌روند پیش روانشناس روی یک مبل راحت بنشینند و روانشناس آن‌ها را به طور معجزه‌آسایی درمان کند. گاهی حتی وقتی در جلسات روان‌درمانی هیچ اتفاقی نمی‌افتد، مأیوس می‌شوند و این در حالی است که هیچ مشارکتی در این جلسات ندارند. روان‌درمانی فعالیتی است که باید در آن مشارکت داشته باشید. در حقیقت اگر روان‌درمانی‌ای خوب پیش می‌رود، به این دلیل است که هشتاد درصد کار را شما انجام می‌دهید. باید به این ذهنیت برسید که در روان‌درمانی باید روی خودتان کار کنید و روانشناس، کارِتان را تسهیل می‌کند و شما را در مسیری صحیح قرار می‌دهد. آن‌ها را مربیانِ خصوصی ذهن و احساسات خودتان بدانید؛ بیشتر کار را شما انجام می‌دهید اما آن‌ها شما را زیر نظر دارند و راهنمایی و تشویق می‌کنند. اگر تمایل ندارید کاری انجام دهید، پس برای کمک به شما از دست آن‌ها کاری ساخته نیست.

🌱
2025/07/06 17:01:10
Back to Top
HTML Embed Code: