Telegram Web Link
در 31 می 1990، ماژول کریستال توسط راکت فضایی پروتون-کا و از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و هدف این ماژول تولید آزمایشی نیمه هادی ها و سایر مواد در فضای بیرونی به فضا پرتاب کرد.

این ماژول چهارمین ماژول ایستگاه فضایی میر شد و در اصل "کوانت-3" نام داشت.

در 10 ژوئن 1990، ماژول در حالت خودکار به ایستگاه متصل شد.

جرم ماژول پس از اتصال به ایستگاه میر 18720 کیلوگرم، طول آن 12.025 متر و حداکثر قطر آن 4.35 متر بود.

ماژول «کریستال» دارای چندین کوره ساخت مواد بود.

این ماژول همچنین شش ژیروسکوپ داشت و سه گره اتصال داشت: یک گره محوری برای اتصال به مجموعه ایستگاه میر، دریچه دیگر برای اتصال با فضاپیمای بوران بود ، و یک دریچه جانبی دیگر برای ماژول علمی داشت

تحت برنامه میر-شاتل، در طول ماموریا STS-71 یک ماژول دریچه ای برای اتصال شاتل های فضایی به ماژول کریستال متصل شد .

پروکس
ی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2
چین یک ماهواره سنجشی آزمایشی از خانواده شی‌جیِین را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

پنجشنبه ۲۹ مِی، چین ماهواره آزمایشی شی‌جییِن-۲۶ را توسط راکت فضایی لانگ‌مارچ-۴بی و از پایگاه پرتاب جیوچوئَن به فضا ارسال کرد.

این ماهواره به‌طور مشترک توسط موسسه فناوری هاربین؛ شرکت هوافضایی دونگ‌فانگ‌خونگ (زیرمجموعه آکادمی فناوری فضایی چین)، و نیز موسسه اپتیک، مکانیک دقیق و فیزیک چانگ‌چون (ذیل آکادمی علوم چین) ساخته شد.

از داده‌های ماهواره مذکور، عمدتا در زمینه‌هایی مانند پایش زمین، حفاظت از محیط‌زیست و ارائه خدمات اطلاعاتی برای توسعه اقتصادی کسب‌وکارهای خصوصی و دولتی استفاده می‌شود.

راکت فضایی لانگ‌مارچ-۴بی توانایی حمل چندین ماهواره با وزن کل ۲.۵ تن را به مدار خورشیدآهنگ ۷۰۰ کیلومتری دارد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎4👍1
عبور شهاب از آسمان چین

پس از آنکه یک "گلوله آتشین" شب چهارشنبه ۲۸ مِی از آسمان شهر مائومینگ در استان گوانگ‌دونگ در جنوب چین و مناطق اطراف عبور کرد و آسمان را مانند روز روشن نمود، یک اخترشناس از رصدخانه‌های ملی وابسته به آکادمی علوم چین اعلام کرد که این پدیده یک شهاب آتشین بوده است. این خبر روز پنج‌شنبه توسط سرویس خبری چین منتشر شد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍3
برخی از دانشمندان معتقدن تلاش برای ارسال سیگنال قوی به دیگر منظومه‌ها «ایده وحشتناکی» است که می‌تواند توسط سایر گونه‌های پیشرفته به‌عنوان دعوت برای «حکومت بر زمین» تفسیر شود.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نمایی زیبا از بوستر شماره ۱۴ و فضاپیمای استارشیپ شماره ۳۵ که در حال آماده‌سازی برای نهمین پرتاب استارشیپ هستند.

این پرتاب بامداد فردا ساعت ۰۳:۰۰ به وقت ایران انجام خواهد شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
این یک رایانه هدایت‌گر است که برای پروژه جمینای طراحی و ساخته شده بود.

این رایانه در ماموریت جمینای ۸ در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۶۶، توسط فضانوردان نیل آرمسترانگ و دیو اسکات مورد استفاده قرار گرفت.

رایانه‌های هدایت‌گر جمینای از نوع دیجیتال، دارای برنامه ذخیره‌شده، زمان واقعی (real-time) و حالت ذخیره (solid state) بودند که محاسبات لازم را برای مراحل پیش از پرتاب و بازگشت به جو انجام می‌دادند.

همچنین این رایانه‌ها به عنوان سامانه پشتیبان هدایتگر برای راکت پرتابی در مرحله صعود به کار می‌رفتند.

این رایانه‌ها توسط بخش سیستم‌های فدرال شرکت IBM در اووِگو، نیویورک، برای ناسا ساخته شدند.

این رایانه در سال ۱۹۶۸ از ناسا به موزه منتقل شد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍32
⭕️ فرزند رئیس ستاد مرحوم رئیسی قانون را تمسخر کرد

محمد حسن نیکزاد فرزند علی نیکزاد رئیس سابق ستاد رئیسی در سال‌های ۹۶ و ۱۴۰۰ و نایب رئیس مجلس کنونی، صبح یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴، در میدان ونک تهران با خودروی شخصی در خط ویژه، سرهنگ خیشه، افسر پلیس راهور، را زیر گرفت و متواری شده است.

جالب اینجاست که بدلیل نفوذ سیاسی پدر این شخص تا کنون هیچ برخورد قانونی به‌جز بازداشت موقت چند ساعته با وی نشده‌است.

بی‌برقی را بندازید گردن آمریکا و تحریم‌ها

این قانون‌شکنی دیگه تقصیر آمریکا نیست و نشون دهنده فاسد بودن ساختار حکومت است.

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍5👎21
اولین عکس از نیمه تاریک ماه توسط لونا ۳، سال ۱۹۵۹
یکی از نخستین تصاویر ثبت‌شده از سمت پنهان ماه، بخشی از یک دنباله‌ی ۲۹ عکسی است که توسط فضاپیمای شوروی لونا ۳ در تاریخ ۷ اکتبر ۱۹۵۹ گرفته شده است.

در این عکس :
دریای اسمیتی (Mare Smythii) که در مرز بین سمت نزدیک و دور ماه قرار دارد، لکه‌ی تیره و دایره‌شکلی در پایین و سمت چپ مرکز تصویر است.

دریای مسکوویانس (Mare Moscoviense) دایره‌ی تیره‌ای در بالا و سمت راست تصویر است.

در پایین و سمت راست، لکه‌ی تیره‌ای که نقطه‌ی سفیدرنگی درون آن دیده می‌شود، دهانه‌ی برخوردی «تسیولکوفسکی» (Tsiolkovskiy) با قله‌ی مرکزی‌اش است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
عکسی از زمین و ماه که توسط فضاپیمای ویجر-۱ در فاصله ۱۱.۶۶ میلیون کیلومتری از زمین گرفته شد

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍21
یک هواپیمای آواکس ئی-۳بی (E-3B Sentry) ناتو بر فراز دریاچه وان نزدیک ایران مشاهده شده است. این هواپیما از مکانی غیرمعمول برای ماموریت‌های ناتو در حال انجام عملیات است.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
🤬4😁2


در 28 مه 1971 فضاپیمای مارس 3 شوروی توسط یک راکت پروتون_کا به سمت مریخ پرتاب شد.

هفت ماه بعد ، در دسامبر 1971 ، این فضاپیما برای اولین بار در تاریخ (و تنها مورد در تاریخ فضایی شوروی) بر سطح سیاره مریخ فرود آمد.

هرچند این فضاپیما قادر به انتقال داده های قابل توجه نبود و ارتباط با فرودگر در کمتر از یک دقیقه از بین رفت اما ماژول مداری به عنوان ماهواره در مدار مریخ تا اوت 1972 کار کرد.



پروکس
ی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
بشر اگر بخواهد به سیارات دیگر کوچ کند ابتدا باید در ماه پایگاه دائمی بسازد .
ماه به دلیل جاذبه کمتر و نداشتن جو می توان پایگاه مناسبی برای سفر فضانوردان به دیگر سیارات باشد به این ترتیب که موشکهای بزرگی در خود ماه ساخته و سوخت آنها با تجزیه آب موجود در ماه آماده شده و سپس فضانوردان را به دیگر نقاط منظومه شمسی ببرند .

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
استارشیپ تکمیل شد.

مجموعه استارشیپ با فضاپیمای استارشیپ شماره ۳۵ و بوستر سوپر هوی شماره ۱۴ که برای دومین بار پرتاب خواهد شد، در پیکربندی کامل قرار گرفت و آماده تست پروازی شد.

این مجموعه قرار است روز چهارشنبه ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت ایران برای انجام نهمین تست پرتاب استارشیپ به فضا ارسال شود.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍7
چین فضاپیمای تیان‌وِن-۲ را برای بررسی سیارات ارسال کرد

در تاریخ ۲۸ مه، چین مأموریت فضایی تیان‌وِن-۲ را با هدف گردآوری نمونه‌هایی از یک سیارک و بررسی یک دنباله‌دار در کمربند اصلی اجرام آسمانی آغاز کرد.

این مأموریت با پرتاب یک راکت لانگ مارچ ۳ب از مرکز پرتاب ماهواره‌ای شی‌چانگ انجام شد.

راکت مارچ ۳ بی به‌سوی سیارک نزدیک‌زمین با نام ۴۶۹۲۱۹ کاموئوآلِوا پرتاب شد و انتظار می‌رود رسیدن به آن حدود یک سال زمان ببرد.

بازگشت نمونه‌های گردآوری‌شده به زمین برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده و در ادامه، این مأموریت در حدود سال ۲۰۳۵ به دیدار دنباله‌دار ۳۱۱پ/پَن‌استارز خواهد رفت.

دکتر یوچی چیان، زمین‌شناس ماه از دانشگاه هنگ‌کنگ گفت:
«اکنون همه دانشمندان سیاره‌ای چین برای موفقیت این مأموریت تاریخی دست‌به‌دعا هستند.»


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2👍2
چین فردا یک کاوشگر میان‌سیاره‌ای برای نمونه برداری از سیارک‌ها به فضا ارسال می‌کند

این فضاپیما که تیان‌وِن ۲ نام دارد قرار است فردا ۲۸ می ساعت ۱۹:۰۰ به وقت ایران، توسط راکت فضایی لانگ مارچ ۳ بی و از مرکز پرتاب ماهواره ژی‌چانگ به فضا پرتاب شود.

این فضاپیما برای مأموریت بازگرداندن نمونه از یک سیارک برنامه‌ریزی شده است. این ماموریت برای اکتشاف سیارک «HO3 2016» طراحی شده است که به نام «Kamo'oalewa 469219» نیز شناخته می‌شود. این جرم آسمانی کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین شبه قمر شناخته‌شده زمین است. فضاپیما پس از جمع‌آوری نمونه‌ از این سیارک، آن‌ها را به زمین بازمی‌گرداند. این مأموریت شبیه به ماموریت های هایابوسا ۲ ژاپن و اوسیریس رکس ناسا است.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍1
سازمان فضایی هند (ایسرو)، عملیاتی علیه پاکستان در ۷ مِی ۲۰۲۵ موسوم به عملیات سیندرو اجرا کرد که یک نقطه‌عطف مهم در تاریخ فناوری نظامی این کشور محسوب می‌شود.

یکی از عوامل کلیدی موفقیت این عملیات، سامانه ناوبری ماهواره‌ای بومی هند موسوم به ناویک (NavIC) بود که از نیروهای زمینی و هوایی این کشور پشتیبانی کرد.

ناویک که رسماً تحت عنوان IRNSS (سامانه ناوبری ماهواره‌ای بومی هند) شناخته می‌شود، توسط ایسرو توسعه یافته و پوششی دقیق و لحظه‌ای از موقعیت‌ را در سراسر هند و تا شعاع ۱۵۰۰ کیلومتر فراتر از مرزهای آن ارائه می‌دهد.

برخلاف سامانه‌های آمریکایی جی‌پی‌اِس ،روسی گلوناس ،اروپایی گالیله و چینی بیدو ، ناویک کاملاً تحت کنترل هند است و این استقلال راهبردی، به‌ویژه در زمان جنگ و بحران‌های منطقه‌ای که دسترسی به سامانه‌های خارجی ممکن است قطع یا مختل شود، اهمیت زیادی دارد.

در عملیات سیندور، ناویک در بخش‌های مختلف جنگی، از هدایت موشک‌هایی مانند براهموس و پرلی گرفته تا ناوبری پهپادهای بلندبرد و حتی هماهنگی حرکت نیروهای زمینی با دستگاه‌های رمزگذاری شده، به کار گرفته شد.

از جمله مزیت‌های کلیدی ناویک، وجود کانال‌های رمزگذاری شده برای جلوگیری از ایجاد اختلال توسط دشمن، دقت بالاتر در محدوده هند و چشم‌انداز توسعه پوشش منطقه اقیانوس هند است. در آینده، هند قصد دارد ناویک را به یک سامانه ناوبری جهانی با ۱۱ ماهواره تبدیل کند که باعث می‌شود نیروی دفاعی، هوایی، دریایی و فضایی هند در شبکه‌ای امن و رمزگذاری شده با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

یکی دیگر از برنامه‌های موجود برای ناویک در آینده، استفاده از آن در هدایت سلاح‌های فراصوت، ایجاد شبکه فرماندهی فضایی، هماهنگی عملیات‌های بدون‌سرنشین و همچنین کاربردهای غیرنظامی مانند ایمنی حمل‌ونقل و پاسخ به بحران‌هاست.

ناویک که نماد استقلال فناوری، قدرت نظامی و نوآوری دیجیتال هند در عرصه جهانی محسوب می‌شود، به‌عنوان ستون فقرات جنگ‌های دیجیتال نیز عمل خواهد کرد.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
😁3👍2
🛰 طرح شوروی برای اعزام سرباز از فضا
در دوران جنگ سرد، شوروی ایده‌ای داشت که بر اساس آن سربازان از فضا مستقیماً به خاک دشمن فرود بیایند؛ اما این طرح هیچ‌گاه عملی نشد و لغو شد.

دلایل لغو طرح:
ناتوانی جسمی پس از سفر فضایی
سربازان پس از بازگشت از فضا دچار ضعف، سرگیجه و ناتوانی می‌شدند و نمی‌توانستند فوراً بجنگند.

آسیب‌پذیری در هنگام فرود
سرعت پایین کپسول‌های فضایی در مرحله فرود باعث می‌شد به راحتی توسط دشمن شناسایی و نابود شوند.

هزینهٔ بسیار بالا
اعزام یک سرباز به فضا میلیون‌ها دلار هزینه داشت که در مقایسه با روش‌های زمینی و هوایی بسیار گران بود.

مشکلات لجستیکی و نظامی
ظرفیت محدود کپسول‌ها، سختی در ارسال نیرو و تجهیزات کمکی، و دقت پایین در فرود از جمله مشکلات بودند.

وجود گزینه‌های بهتر و عملی‌تر
مانند استفاده از چتربازها، بالگردها، زیردریایی‌ها و هواپیماها.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎2😁21
سفر به ستارگان دیگر هزاران سال طول می‌کشد، یعنی بسیار بیشتر از طول عمر یک انسان. برای چنین سفرهایی، انسان‌ها باید در سفینه به دنیا بیایند، زندگی کنند و بمیرند.

پژوهش درباره‌ی رشد و تولید مثل موجودات زنده در فضا با ماموریت‌های بیون اتحاد جماهیر شوروی آغاز شد. در این ماموریت‌ها، تاثیر محیط فضایی بر حیوانات بررسی می‌شد و آزمایش‌هایی برای تولید مثل موش‌ها و سایر حیوانات در فضا انجام شد. با این حال، تولد کامل پستانداران در مدار تا کنون به طور کامل موفقیت‌آمیز نبوده است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
5😁2👎1
مقایسه تست‌های شاتل فضایی آمریکا و شوروی


آمریکا در تست‌های جَوی شاتل فضایی، از روش خاصی استفاده می‌کرد. نمونه‌های اولیه شاتل (مانند Enterprise) توسط یک هواپیمای بوئینگ 747 مخصوص (Shuttle Carrier Aircraft) به ارتفاع بالا منتقل می‌شدند. سپس در ارتفاع بالا رها می‌شدند تا فرود آن‌ها به‌صورت گلاید (بدون موتور) آزمایش شود.

شوروی فضاپیمای فضایی خود به‌نام بوران (Buran) را توسعه داد که شباهت ظاهری زیادی به شاتل آمریکا داشت. برخلاف شاتل آمریکا، بوران کاملاً خودکار بود.

🚀 برای تست‌های جَوی (اتمسفری)، شوروی از یک نسخه‌ی آزمایشی بوران به‌نام OK-GLI استفاده کرد. این نسخه به ۴ موتور جت AL-31 (مشابه موتورهای جت جنگنده‌ی سوخو Su-27) مجهز بود. این موتورها اجازه می‌دادند بوران آزمایشی:

از باند پرواز برخیزد

مانند یک هواپیمای معمولی پرواز کند

و سپس فرود بیاید

توجه: این موتورها فقط در نمونه‌ی تستی استفاده شدند. نمونه‌ی اصلی بوران که به فضا پرتاب شد، هیچ موتوری برای پرواز جوی نداشت و فقط با استفاده از راکت انرگیا (Energia) به مدار فرستاده می‌شد و مانند گلایدر فرود می‌آمد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
هند در نبرد اخیر با پاکستان به جای استفاده از سامانه ناوبری جهانی جی‌پی‌اس از سامانه ناوبری بومی ناویک استفاده کرد.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2👍1😁1
2025/07/12 15:57:40
Back to Top
HTML Embed Code: