Telegram Web Link
پرتاب موفق شش ماهواره با کمک راکت تجاری چین

چهارشنبه ۲۱ مِی، چین راکت فضایی تجاری کینِتیکا-۱-وای-۷ را از منطقه آزمایشی نوآوری صنعت فضایی تجاری در شمال غربی چین پرتاب کرد و شش ماهواره شامل سه ماهواره سنجش از دور، یک ماهواره راداری، یک ماهواره هواشناسی کوچک و یک ماهواره آزمایشی را به مدارهای برنامه‌ریزی شده فرستاد.

از این ماهواره‌ها جهت جمع‌آوری داده‌ و تصاویر، به منظور برنامه‌ریزی ساخت‌و‌ساز شهری، نظارت بر محیط‌زیست، پیش‌بینی آب‌وهوا و سایر اهداف غیرنظامی استفاده خواهد شد.

این پرتاب، هفتمین ماموریت پروازی از خانواده موشک‌های حامل لی‌جیین، ساخت آکادمی علوم چین بود.

طی ۷ پرتاب انجام‌شده مجموعا ۶۳ ماهواره در مدار تزریق شده‌اند.

راکت سوخت جامد کینِتیکا-۱ دارای ۳۰ متر طول، قطر ۲.۶۵ متر قطر و ۱۳۵ تُن وزن پرتاب است و قادر است ماهواره‌هایی با وزن ترکیبی ۱.۵ تن را به مدار خورشیدآهنگ ۵۰۰ کیلومتری منتقل کند.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎1


در 27 می 1986، در مؤسسه تحقیقات پرواز در فرودگاه ژوکوفسکی، سومین پرواز جوی آنالوگ فضاپیمای بوران با نام BTS-002 که توسط ایگور ولک و ریمانتاس استانکوویسیوس هدایت می شد، انجام شد.

ارتفاع پرواز این آزمایش 4 کیلومتر با سرعت 540 کیلومتر بر ساعت بود و کل پرواز 23 دقیقه طول کشید.

اهداف آزمایش های پروازی ابتدا توسعه سیستم فرود در حالت دستی و اتوماتیک، بررسی مشخصات فنی، آیرودینامیکی، پرواز، بررسی پایداری و کنترل پذیری و همچنین مراحل مانور قبل از فرود بود.

با توجه به طراحی آیرودینامیکی هواپیمای BTS-002 یک هواپیمای بدون دم با بال دلتای کم ارتفاع با قابلیت جابجایی متغیر بود. بدنه فضاپیما به طور معمول به سه قسمت تقسیم می شود: قسمت سر ، محموله و دم.

هنگام انجام پروازها، کابین خلبان در حالت کم فشار کار می کرد. کابین برای دو خلبان، مجهز به صندلی های پرتابی K-36L طراحی شده بود.

پس از بسته شدن برنامه فضایی بوران در سال 1993، برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از BTS-002 غیرممکن شد و فضاپیما در موزه ها سرگردان شد.


پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
😁1
چین منظومه‌ی ماهواره‌های پایشی در مدار بسیار پایین زمین می‌سازد

چین با توسعه‌ی یک منظومه‌ی ماهواره‌ای موسوم به چوتییِن ، که از ماهواره‌های گلوله شکل تشکیل شده است، قصد دارد یک شبکه‌ی فضایی با پوشش جهانی را برای مقاصد پایشی، در مدار بسیار پایین (VLEO) ایجاد کند.

این منظومه، شامل ۳۰۰ فروند ماهواره‌ی مخابراتی و همچنین سنجشی با توان تفکیک بالا خواهد بود. با پرتاب اولین ماهواره از این مجموعه در سال گذشته، پیشرفت‌هایی در حوزه‌های مختلفی همچون کنترل دقیق ماهواره در ارتفاعات پایین، تصویربرداری هوشمند، کشف اهداف به‌صورت بلادرنگ، و مشاهده‌ی چندحسگری محیط حاصل شده‌اند.

شکل ظاهری منحصربه‌فرد ماهواره، به کاهش نیروی پسا کمک می‌کند. با این حال، استفاده از رانشگرهای پیشرفته در این نوع خاص از ماهواره‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

از جولای سال ۲۰۲۳، توسط مجموعه‌ی علوم و صنایع هوافضایی چین (CASIC) آغاز شده‌است. این مجموعه قصد دارد تا ۹ ماهواره‌ی دیگر را در اواخر سال جاری به فضا پرتاب کند. پشتیبانی از مدیریت بحران، مدیریت کشاورزی و جنگل‌داری از عرصه‌های مهم کاربری این منظومه عنوان شده‌اند .


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎21
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پدیده رزونانس روی سازه‌ها

سیستم های مکانیکی در حال حرکت در معرض نیروهای نوسانی هستند که در تمام قسمت های سازه آنها منتشر می شود. رزونانس مکانیکی زمانی اتفاق می‌افتد که این نیروهای نوسانی در فرکانس طبیعی این سیستم دینامیکی، یعنی فرکانس رزونانس اعمال شوند. بنابراین، سیستم با دامنه بالاتری نسبت به زمانی که نیروهای مشابه در فرکانس‌های دیگر اعمال می‌شود، نوسان می‌کند.

در این ویدیوی آزمایشی با رزونانس زمینی که پدیده ای شناخته شده و ترسناک در زمینه هلیکوپترهاست سروکار داریم. برای جلوگیری از آن باید دور موتور را تغییر داد یا با زمین تماس نداشت.
شبیه سازی عددی می تواند به روشی غیرمخرب به تعیین این فرکانس تشدید به منظور جلوگیری از آن کمک کند.


✈️🚀

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
۳۸ سال پیش و در ساعت ۹ و ۹ دقیقه شب ۲۷ اردیبهشت سال ۱۳۶۶ اتفاق عجیبی در خلیج فارس رخ داد: یک هواپیمای نیروی هوایی عراق ناو جنگی "یو اس اس استارک" آمریکا را با دو موشک فرانسوی اگزوسه هدف قرار داد.

در آن حمله، ۳۷ نظامی آمریکایی که روی ناو بودند کشته و ۲۱ تن دیگر مجروح شدند.

عراقی‌ها در پروژه‌ای کاملاً سرّی یک هواپیمای جت فالکون «سوزانا» را ارتقا داده و برای اینکه ضربات بیشتری به نفتکش‌های ایرانی در سیری وارد کنند آن را به دو موشک اگزوسه مجهز کردند و با این هواپیمای جت به ناو آمریکایی حمله کردند.

این حمله در زمانی بود که ارسال یازده هزار موشک آمریکایی هاوک از اسرائیل، موجب سرنگونی هواپیماهای عراق شد و عامل مهمی در پیروزی ایران در عملیات والفجر هشت، و همچنین فتح شهر فاو  بود.

عراق هم به تلافی همکاری آمریکا و اسرائیل با ایران، ناو استارک آمریکا را هدف قرار داد.

هرچند بعد از این حمله، عراق خیلی سریع عذرخواهی کرد و غرامت پرداخت کرد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4👎2
ماهواره روسیه در حال جاسوسی از ماهواره جاسوسی آمریکایی

روسیه روز ۲۳ مه ۲۰۲۵ ماهواره نظامی جدیدی به نام کاسموس ۲۵۸۸ را از پایگاه پلستسک به مدار فرستاد. این ماهواره در مداری با شیب ۷۳ درجه و ارتفاع حدود ۴۶۴ در ۴۸۱ کیلومتر قرار گرفت.

نکته جالب اینکه مدار آن بسیار نزدیک به مدار ماهواره شناسایی نوری آمریکا به نام USA 338 است که سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب شد؛ تفاوت زاویه مداری تنها ۰.۱۱ درجه و تفاوت شیب مداری فقط ۰.۶ درجه است و در برخی لحظات این دو ممکن است تا ۱۰۰ کیلومتر به هم نزدیک شوند.

این چهارمین بار در پنج سال اخیر است که روسیه ماهواره‌ای را در نزدیکی مدار یک ماهواره نظامی آمریکایی قرار می‌دهد. برخی از این موارد احتمال ایجاد ظرفیت‌های ضدفضایی یا حمله هم‌مداری (ASAT) را نشان می‌دهند.

این روند رو به افزایش فعالیت‌های نزدیک در مدار (RPO) نگران‌کننده و نشانه‌ای از تشدید تنش‌ها در فضاست.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
😁3👎21
رد چرخ های کاوشگر کنجکاوی بر سیاره سرخ در دهانه گیل



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
5👍2
نمایی زیبا از ایستگاه فضایی میر که در ماموریت اس تی اس ۷۶ و توسط شاتل آتلانتیس در سال ۱۹۹۶ گرفته شد



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
10
ایسرو ناوگان PSLV را پس از شکست پرتاب زمین‌گیر کرد، اما آماده‌سازی برای پرتاب Nisar ادامه دارد.

پس از شکست مأموریت PSLV-C61 در تاریخ ۱۸ مه، سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) تصمیم گرفت به‌طور موقت پرتاب‌های ناوگان قابل اعتماد راکت‌های PSLV را متوقف کند. این راکت حامل ماهواره پیشرفته مشاهده زمین به نام EOS-09 بود، اما در مرحله سوم دچار نقص فنی شد و منجر به نابودی ماهواره و موشک در اقیانوس هند شد.

با وجود عملکرد صحیح دو مرحله اول، موتور سوخت جامد مرحله سوم نتوانست نیروی پیشران کافی تولید کند و مأموریت کمتر از ۷ دقیقه پس از پرتاب لغو شد. کارشناسان احتمال می‌دهند که پارگی در پوشش فیبری موتور مرحله سوم باعث ورود گازهای داغ به بخش‌های حساس شده باشد.

با این حال، سایر پروژه‌های ایسرو مانند مأموریت ۱.۵ میلیارد دلاری مشترک ناسا-ایسرو به نام Nisar (برای پرتاب در ژوئن ۲۰۲۵ توسط راکت GSLV) تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

ایسرو تأکید دارد که زمین‌گیر کردن موقت PSLV صرفاً یک اقدام احتیاطی استاندارد است و تأثیری بر سایر مأموریت‌های حیاتی مانند گاگانیان (پرتاب فضانورد هندی) نخواهد گذاشت.




پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍2
سیاره ناهید زنده است!

دانشمندان شواهدی از فعالیت‌های زمین‌شناسی مداوم در سیاره‌ی مرموز همسایه‌مان، ناهید، پیدا کرده‌اند.

به نظر می‌رسد توده‌های داغ در زیر سطح این سیاره همچنان در حال حرکت هستند و فرآیندهای منحصر به‌فردی را ایجاد می‌کنند که در زمین وجود ندارند.

این کشف، تصور قبلی درباره‌ی ناهید به‌عنوان یک سیاره «مرده» را تغییر می‌دهد و ما را به درک بهتر زمین اولیه و سیارات فراخورشیدی نزدیک‌تر می‌کند.

ناسا در سال ۲۰۳۱ ماموریت وریتاس را برای بررسی دقیق‌تر ناهید آغاز خواهد کرد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4😱1
در این عکس هوایی که در تاریخ ۹ نوامبر ۱۹۶۲ گرفته شده است، کشتی باری شوروی به‌نام آناسوف (Anosov) در حال خارج کردن موشک‌های بالستیک از کوبا دیده می‌شود. این عقب‌نشینی بخشی از توافقی بود که به پایان بحران موشکی کوبا منجر شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍3
در پاسخ به استقرار موشک‌های دوربرد ژوپیتر توسط ایالات متحده آمریکا در ایتالیا و ترکیه در سال ۱۹۶۰، اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۶۲ موشک‌های بالستیک میان‌برد خود را به کوبا منتقل کرد.

تصاویر هوایی گرفته‌شده توسط هواپیماهای جاسوسی U-2 آمریکا، استقرار این موشک‌ها را در نزدیکی سان کریستوبال نشان می‌داد. این اقدام آغازگر بحران موشکی کوبا بود؛ بحرانی که جهان را تا آستانه یک جنگ هسته‌ای پیش برد.

پس از این بحران، دو کشور توافق کردند که موشک‌های هسته‌ای خود را از نزدیکی مرزهای یکدیگر جمع‌آوری کنند.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍3
این عکس تاریخی مربوط به حدود سال ۱۹۶۰ میلادی است و حمل موشک بالستیک میان‌برد آمریکایی ژوپیتر (PGM-19 Jupiter) به جنوب ایتالیا را نشان می‌دهد. این موشک‌ها توسط کشتی به ایتالیا منتقل و سپس توسط کامیون‌های نظامی جابه‌جا و مونتاژ شدند.

پس از این اقدام، اتحاد جماهیر شوروی نیز موشک‌های اسکاد (Scud) را به کوبا فرستاد و بحران موشکی کوبا آغاز شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍5
دانشمندان یک سیگنال ناشناخته پیدا کردند.

دانشمندان از کشف سیگنالی منظم و مرموز از اعماق فضا شگفت‌زده شده‌اند. این سیگنال از جرمی به نام «ASKAP J1832-0911» که ۱۵ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد، ارسال می‌شود.

این جرم هر ۴۴ دقیقه، به مدت دو دقیقه، پالس‌هایی از امواج رادیویی و پرتوهای اکس می‌فرستد. این پدیده توسط تلسکوپ رادیویی استرالیایی و به‌طور هم‌زمان توسط رصدخانه پرتو اکس چاندرا ناسا شناسایی شده است.

این نخستین بار است که یک پدیده گذرای با دوره طولانی (LPT) هم‌زمان امواج رادیویی و پرتوهای اکس ارسال می‌کند.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
10
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پانزده سال پیش در چنین روزی راکت فضایی فالکون ۹ از لانچ پد شماره ۴۰ پایگاه فضایی کیپ کانورال انجام شد.

این پرتاب در ابتدا بسیار مشابه دیگر پرتاب‌های فضایی دیگر بود اما قیمت پایین و کاهش شدید قیمت به خاطر استفاده چندباره از یک بوستر و همچنین کنترل زنجیره تولید و قابلیت اطمینان فوق‌العاده و همچنین انعطاف‌پذیری بالا برای انجام ماموریت‌های فضایی راکت فالکون-۹ را به پر استفاده‌ترین راکت فضایی حال حاظر جهان تبدیل کرد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍42
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیپی زیبا از سیاره زیبا زمین در شب که توسط اولگ آرتمیف، کیهان‌نورد سابق ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شده است.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
روش جدید برای تولید پلوتونیوم-۲۳۸ برای ماموریت‌های فضایی

دانشمندان روش جدیدی برای تولید پلوتونیوم-۲۳۸ (Pu-238) پیشنهاد داده‌اند؛ ایزوتوپی که منبعی حیاتی برای تأمین انرژی در مأموریت‌های فضایی است. این ایزوتوپ به فضاپیماها امکان تولید برق و ادامه فعالیت تجهیزات را در نواحی دوردست منظومه خورشیدی (شمسی)، جایی که پنل‌های خورشیدی کارایی ندارند، می‌دهد. به‌دلیل نیمه‌عمر طولانی آن، پلوتونیوم-۲۳۸ می‌تواند تا چند دهه انرژی لازم برای فضاپیما را تأمین کند.

در روش جدید، سوخت مصرف‌شده‌ی نیروگاه‌های هسته‌ای بازیافت می‌شود تا عناصر نپتونیم یا آمریسیم استخراج گردند. سپس این عناصر به پلوتونیوم-۲۳۸ تبدیل می‌شوند. این روش امکان تولید صنعتی این ایزوتوپ را فراهم می‌کند.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
1


در 26 می 1999، سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) سه ماهواره را با موفقیت به مدار زمین فرستاد. این ماموریت که با نام PSLV-C2 شناخته می شود، یک دستاورد مهم برای برنامه فضایی هند بود.

علاوه بر ماهواره هندی IRS P3، ماموریت PSLV-C2 دو ماهواره کوچکتر دیگر را نیز به عنوان محموله ثانویه حمل کرد. این ماهواره ها عبارت بودند از:

ماهواره آلمانی  توبست: این ماهواره که توسط دانشگاه فنی برلین، آلمان ساخته شد، یک ریزماهواره بود که برای انجام آزمایش های علمی در فضا، به ویژه در زمینه ارتباطات و رصد زمین طراحی شده بود.

ماهواره کره ای کیتسات-3: کیتسات-3 که توسط موسسه تحقیقات هوافضای کره (KARI) ساخته شد، یک ماهواره کوچک با هدف آزمایش های تکنولوژیکی و رصد زمین بود.


پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
1
در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، اتحاد جماهیر شوروی از ماهواره‌های شناسایی و جاسوسی برای جمع‌آوری اطلاعات نظامی و استراتژیک استفاده می‌کرد. این ماهواره‌ها معمولاً به دوربین‌های پیشرفته و ابزارهای دیگر مجهز بودند و پس از جمع‌آوری داده‌ها، کارتریج حاوی فیلم یا داده‌های ضبط شده به زمین فرستاده می‌شد.

در یکی از این مأموریت‌ها، در دهه ۱۹۷۰ یک کارتریج حاوی اطلاعات حساس، به‌طور تصادفی در خاک ایران سقوط کرد. این اتفاق باعث شد که شوروی تلاش کند تا این کارتریج را از ایران باز پس بگیرد، زیرا محتویات آن برای آن‌ها بسیار ارزشمند بود.

در نهایت این کارتریج‌ با دو خلبان جنگنده فانتوم، سرگرد محمد شکوه‌نیا (خلبان ایرانی) و سرهنگ جان ساندرز (افسر نظامی آمریکایی) که هواپیمایشان در خاک شوروی سقوط کرده بود معامله شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
ماهواره‌های روسکاسموس در نظارت بر آتش‌سوزی

ماهواره های روسکاسموس در حال نظارت بر وضعیت آتش‌سوزی در زابایکالیه هستند

در سراسر این منطقه وضعیت اضطراری اعلام شده است.

این تصویر ماهواره‌ای از «متئور-ام» است



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4😱1
2025/07/12 13:20:38
Back to Top
HTML Embed Code: