Telegram Web Link
هر چند سال شغل خود را عوض کنیم؟

🔸️تفاوت نظرهای بسیاری درباره اینکه آیا ترک زودهنگام کار تاثیری در رزومه ما دارد یا خیر وجود دارد. بعضی از افراد معتقدند عوض کردن زود به زود کار اشکالی ندارد و بعضی می‌گویند باید حداقل یک سال در یک کار بمانید تا تعهد خود را نشان دهید.

🔸طبق بررسی‌های انجام شده، مشخص شده که اگر شما در همه شرکت‌هایی که بودید زیر ۱۶ ماه کار کرده باشید، مانند این است که ۵ سال از مجموع سابقه کاری شما کم شود.

🔸️برای مثال شانس قبولی در مصاحبه برای فردی با ۷ سال سابقه کار که در همه شرکت‌هایی که بوده زیر ۱۶ ماه کار‌کرده است، برابر با شانس قبولی در مصاحبه فردی با ۲ سال سابقه کار است که در شرکتی که بوده‌ ۱۶ ماه یا بیشتر کار‌ کرده است.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
5👍5
امیدواری و پارادکس "استاک دیل"

🔸این مفهوم را جیم کالینز، استاد برجسته دانشگاه استنفورد وارد ادبیات مدیریت کرد. استاک دیل، مدیر یک شرکت چند میلیارد دلاری نیست، بلکه استاک دیل نام بلندپایه‌ترین افسر نظامی است که در جنگ ویتنام اسیر شد. بیش از ۷ سال اسیر بود و در یکی از اردوگاه‌های زندانیان جنگی، شکنجه‌های وحشتناکی را تجربه کرد؛ بدون حقوق انسانی، بدون تاریخ آزادی، بدون پشتیبانی.

🔸او نه تنها در آن شرایط دوام آورد که جان بسیاری را نجات داد. یک سیستم ارتباطی رمزی بین اسرا درست کرد. برای آنکه اعتراف اجباری نکند صورتش را با تیغ برید و اطلاعات را به صورت محرمانه برای کشورش ارسال می کرد و ... جیمز کالینز با او مصاحبه ای کرد و از او پرسید «چه کسانی در آن سختی‌ها دوام آوردند و چه کسانی دوام نیاوردند و نابود شدند؟»

🔸پاسخ او تکان دهنده بود: "خوش‌بین‌ها در هم شکستند!" کسانی که منتظر بودند به زودی اتفاق مثبتی بیفتد و آن‌ها از این مهلکه رها شوند.
خوش‌بین‌ها می‌گفتند: حتماً این کریسمس آزاد می‌شویم و به خانه بازمی‌گردیم. کریسمس می‌رسید و آن‌ها آزاد نمی‌شدند. بعد می‌گفتند دیگر حتماً تا عید پاک (چند ماه بعد) خلاص خواهیم شد.» عید پاک هم می‌رسید و اتفاقی نمی‌افتاد. تکرار این رویه باعث می‌شد که در هم بشکنند و به تدریج از درون فرو بریزند.

🔸چرا پروفسور کالینز نام این پدیده را پارادکس گذاشته است؟ چون می‌گوید که امیدواری مثبت باید کنار دیدن واقعیت‌های منفی باشد. از این جهت پاراداکس است که یک امر منفی (واقعیت‌های مهلک) کنار یک امر مثبت (امیدواری) قرار می گیرند و همزمان باهم پیش می‌روند؛ بدبینی و امیدواری.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
11
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انیمیشن کوتاه «Maker»

این انیمیشن با رویکردی معرفت‌شناسانه به این مهم می‌پردازد که می‌بایست از ثانیه ثانیه زندگی بهره برد و دوست داشت...

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
6
مهارت تاب آوری چیست؟

ﺗﺎﺏآوری ظرفیت گذشتن از دشواری پایدار و ترمیم خویشتن است. این ظرفیت می تواند به فرد کمک کند پیروزمندانه از رویدادهای ناگوار زندگی بگذرد و با وجود قرار گرفتن در معرض تنش های شدید، شایستگی های اجتماعی، تحصیلی و شغلی خود را ارتقا ببخشد و متمایز شود.

◀️ ویژگی های افراد تاب آور چیست!؟

🔺احساس ارزشمندی:
پذیرفتن خود به عنوان فردی ارزشمند، احترام قائل شدن برای خود و توانایی های خود، سعی در شناخت نقاط مثبت خود و پرورش دادن آنها و از طرف دیگر شناخت نقاط ضعف و کتمان نکردن آنها.

🔺مهارت حل مسئله:
افراد تاب آور ذهنیتی تحلیلی – انتقادی نسبت به توانایی های خود و شرایط موجود دارند، در مقابل شرایط مختلف انعطاف پذیرند و توانایی شگفت انگیزی در پیدا کردن راه حل های مختلف درباره یک موقعیت یا مسئله خاص دارند.

🔺مهارت های اجتماعی:

افراد تاب آور مهارت های ارتباط با دیگران را خیلی خوب آموخته اند. آن ها می توانند در شرایط سخت هم شوخ طبعی خودشان را حفظ کنند، با دیگران صمیمی شوند و در مواقع بحرانی از حمایت اجتماعی دیگران بهره ببرند، ضمن اینکه می توانند سنگ صبور خوبی باشند.

🔺خوش بینی:
اعتقاد راسخ به این که آینده می تواند بهتر باشد و احساس امید و هدفمندی، از ویژگی های دیگر افراد تاب آور است. این افراد باور دارند که می توانند زندگی و آینده خود را کنترل کنند.

🔺همدلی:
افراد تاب آور توانایی برقراری رابطه توأم با احترام متقابل با دیگران را نیز دارند.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍103
قبل از خوردن قورباغه، شیر موز بزنید!

🔸حتما تا کنون ایده قورباغه‌تان رو قورت دهید را شنیده اید. خلاصه ایده این است: هر روز صبح یک قورباغه زنده را قورت دهید، با این کار هیچ اتفاق بدتری برایتان در طول روز نخواهد افتاد. به زبان دیگر، روزتان را با انجام دادن کاری شروع کنید که به هیچ عنوان دوست ندارید و در انجام آن تعلل می‌کنید.

🔸با این کار، مطمئن خواهید بود که روزتان راحت‌تر خواهد بود چرا که بدترین و استرس‌زاترین کار در لیست کارهایتان را از لیست حذف کرده اید.
برای مثال، اگر از رسیدگی به شکایات مشتریان یا نوشتن پایان نامه متنفر هستید، کار هوشمندانه‌ای خواهد بود که روزتان را با این فعالیت شروع کنید. بدین صورت، شما کاری که باید به انجام می‌رسید را انجام داده اید و می‌توانید روزتان را با این فکر ادامه دهید که کار بدون لذتی را با موفقیت به انجام رسانیده اید.

🔸این روش با وجود سادگی بسیار قدرتمند است. ممکن است برای خیلی‌ها تحولی عظیم باشد. اگر بیشتر از یک قورباغه در زندگی‌تان دارید، زشت‌ترینشان را اول بخورید! چون وقتی زشت‌ترین‌شان را خوردید، دیگر قورت دادن بقیه قورباغه‌ها کار سختی نخواهد بود.

◀️ تحلیل و تجویز راهبردی

🔸این ایده (قورت دادن قورباغه) جذاب است ولی می‌تواند اشتباه باشد. بسیاری از ما این تجربه را داریم که در زندگی و کسب وکارمان اهدافی داریم که نیازمند فعالیت مداوم است، مثلا نوشتن پایان‌نامه شش ماه وقت مداوم می‌گیرد یا بهبود مستمر فرآیندها نیازمند وقت‌گذاری مداوم روی تحلیل فرآیندها و محصولات و شناسایی فرصت‌های بهبود مستمر و اجرای آن ها و سپس ارزیابی است.

🔸مشکل اینجاست که برخی از این کارها ممکن است برای ما به اندازه کافی دلچسب و انگیزه‌بخش نباشند. ولی بعد از مدتی آن را ادامه نمی دهیم؛ آمار می‌گوید تنها ۹ درصد افراد به اهدافشان وفادار می مانند.

🔸دن اریلی، استاد برجسته دانشگاه دوک، پیشنهاد جالبی دارد که اگر بخواهم آن را در یک جمله بیاورم چنین می شود: قبل از اینکه قورباغه‌تان را قورت دهید، شیرموز بزنید! او می‌گوید اگر پیش از پرداختن به امور دوست‌نداشتنی و چالشی یا خسته کننده، یک کار دوست داشتنی را انجام دهید با احتمال بسیار بیشتری به کارتان خواهید پرداخت.

🔸فرض کنید می خواهید روی تز دکتری، یا پروژه مطالعاتی کار کنید یا انجام حرکات ورزشی روزانه که خیلی دوستش ندارید (قورباغه زشتی که باید قورت بدهید) و این کار را هر بار به دلیلی به عقب می‌اندازید. راهکار این است: هر بار قبل از اینکه خوردن قورباغه را شروع کنید، یک کار دلچسب‌تر انجام دهید (نوشیدن شیر موز)، بسیار بهتر می‌توانید آن پروژه نچسب را انجام دهید و به فرجام برسانید.

👤 دکتر مجتبی لشکربلوکی
کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
13👏2👍1
DOC-20240211-WA0045..pdf
93.7 MB
مدیریت استرس در محیط کار

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
کم انجام دادن، بهتر از هرگز انجام ندادن است.
پس حتی شده، کم انجام بدهید. همین کم‌ها می‌توانند نقشه‌ی راه شوند و شما را به عجیب‌ترین مقصدها برسانند.

📖 خرده عادت‌ها
✍🏻 جیمز کلییر
کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍6
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
همیشه مسیرهایی که فکر می کنیم زودتر مارا به مقصد می رسانند، شاید انتخاب درستی نباشند...

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
3👏1
اگر با کسی کار مشترک بکنید، فعالیت مغزی شما نسبت به کار انفرادی تغییر می‌کند!

🔺یک تحقیق  جدید نشان می‌دهد که وقتی دو نفر با هم کار مشترک می‌کنند، مناطق کلیدی مغز آنها همگام‌ می‌شوند. این امر نشان می‌دهد که کار گروهی، باعث تطابق فعالیت عصبی می‌شود.
در این تخقیق، از ۳۹ جفت داوطلب خواسته شد تا فضای داخلی یک اتاق مجازی را با هم از طریق یک صفحه نمایش لمسی طراحی کنند تا اینکه برای هر دوی آنها رضایت بخش از آب دربیاید.

🔺به صورت همزمان فعالیت مغز آنها از طریق یک تکنیک طیف‌سنجی پایش می‌شد و شرکت‌کنندگان برای علائم تماس چشمی تحت نظر قرار گرفتند. گروه‌های عصبی در مغز یک شخص، همزمان با گروه‌‌های عصبی مشابه در مغز دیگری فعال می‌شدند.

🔺زمانی که شرکت‌کنندگان برای تکمیل کار با یکدیگر همکاری می‌کردند، گویی دو مغز با هم به عنوان یک سیستم واحد برای حل خلاقانه مسئله عمل می‌کردند. نتایج این تحقیق در Neurophotonics منتشر شده است.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍6
ﺍﮔﺮ ﻗﻄﺮﻩﺍﯼ ﺁﺏ، ﺩﺭﻭﻥ ﺩﺭﯾﺎﭼﻪاﯼ ﺑﯿﻔﺘﺪ، ﻫﯿﭻ ﺍﺛﺮﯼ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﻤﯽﻣﺎﻧﺪ، ﺍﻣّﺎ ﺍﮔﺮ ﻫﻤﯿﻦ ﻗﻄﺮﻩ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺑﺮﮔﯽ بیفتد، ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺭﺧﺸﯿﺪ. ﭘﺲ، ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻣﮑﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺑﺪﺭﺧﺸﻴﺪ!
ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻔﺶﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﭘﻮﺷﯿﺪﻩ‌ﺍﯾﻢ، ﺭﻗﻢ نمی‌خورد، ﺑﻠﮑﻪ ﺑﻪ ﻗﺪﻡﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺮمی‌دﺍﺭﯾﻢ ﻭﺍﺑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ!

👤وین دایر
کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👏135🔥3👍1
۵ ژوئیه، روز "معتادان کار" است. این روز برای افزایش آگاهی از مضرات کار زیاد و یادآوری آن به کسانی است که بیشتر از هر‌چیزی به کارشان اهمیت می‌دهند.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍8
خطای برنده‌ها!

🔸بسیاری از ما کتاب‌های متعددی با این عنوان‌ها را می‌بینیم: "هفت عادت مردمان موفق"، "شش ویژگی مدیران برتر" و  مانند آن. امکان دارد بسیاری دقیقا همان ویژگی‌ها را داشته باشند و کارهای مشابه آنها انجام داده باشند، ولی هیچ موفقیتی کسب نکرده باشند. هیچکس در مورد آنها کتاب نمی‌نویسد و صحبت نمی‌کند، ولی برنده‌ها در صدر توجه هستند.

🔸این ناشی از یک خطای ذهنی است که به آن "خطای برنده‌ها" می‌گویند: تمایل ذهنی ما به تمرکز بر برنده‌ها و یادگیری از آنها و در عوض، فراموش کردن بازنده‌ها، با وجود آنکه شاید از نظر الگوهای رفتاری شباهت زیادی به برنده‌ها داشته باشند و همان راه‌ها را دنبال کرده باشند.

🔸ما به خطا روی برنده ها تمرکز می‌کنیم و راه‌های پیشرفت آنها را ملکه ذهن می‌کنیم، در حالی‌که چون از بازنده ها نمی‌شنویم، شاید درنیابیم که همان راهها و شیوه‌ها در مورد آنها به ناکامی انجامیده است.

🔸زیاد شنیده اید که کارآفرینان مطرحی نظیر "بیل گیتس" و "زاکربرگ" درس و دانشگاه را رها کرده‌اند و دنبال رویاهای خود رفته‌اند، اما آیا این بدان معنی است که برای موفقیت باید درس را رها کرد؟ می‌دانیم که بسیاری چنین کردند و توفیقی نداشتند. شاید آنها "به رغم" این ترک تحصیل، و نه "به دلیلِ" آن به موفقیت رسیده‌اند.

◀️ یادگیری راههای موفقیت "برنده‌ها" به هیچ عنوان ضمانتی برای موفقیت نیست؛ بد نیست گاهی داستان شکست "بازنده ها" را هم بشنویم.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
💯7👎1
🔺درباره داستان زندگی افرادی که از هیچ به جایگاه مهمی رسیده‌اند زیاد شنیده‌ایم، ولی داستان زندگی "ویلیامینا فلمینگ" قطعا یکی از عجیب‌ترین‌ آنها است.

🔺در دهه ۱۸۸۰ میلادی، مدیر رصدخانه هاروارد بر سر مسائلی از کارکنان متخصص خودش ناامید می‌شود و با عصبانیت می‌گوید: "خدمتکار اسکاتلندی من از شما بهتر کار می‌کند!". بعد برای لجبازی با کارکنانش همان خدمتکار اسکاتلندی (که قبلا مدت کوتاهی به عنوان یک معلم مشغول به کار بود) را استخدام می‌کند!

🔺حالا خدمتکار او چه کسی بوده؟ خانم ویلیامینا فلمینگ که بعد از استخدام شدن و آموزش دیدن، برای چندین دهه تیم‌های اخترشناسی را اداره می‌کند و خودش هم چند هزار ستاره و کوتوله‌های سفید را طبقه بندی می‌کند و سحابی "سر اسب" را هم برای اولین بار در جهان کشف می‌کند!

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍10🔥3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اثر پروانه ای:

وقتی کسی می گوید حالا این کارِ من چه تاثیری روی بقیه دارد...!

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍73
راهنمای کاربردی خرابکاری در سازمان‌های دشمن!

🔸این سند جالب مربوط به سال ۱۹۴۴ (یک سال پیش از پایان جنگ جهانی دوم) است. اداره خدمات استراتژیک سیا آن را برای نیروهای خود در کشورهای اشغالی آلمان نازی نظیر فرانسه و نروژ تهیه کرده و دستورالعمل‌های خرابکاری را شرح داده است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود.

🔸نکته جالب و قابل توجه در این سند این است که بسیاری از نکات ذکر شده در آن، متاسفانه در بسیاری از سازمانها و ارگان‌ها قابل مشاهده است و می توان نتیجه گرفت که انجام این موارد در سازمانها، تضمین‌کننده نابودی و افول آنها، و خودداری از موارد زیر، راهنمای کمک به رشد و توسعه سازمان‌ها است.

◀️ سازماندهی و مدیریت

▪️همه چیز را از طریق "کانال‌های رسمی" انجام دهید. اجازه ندهید راه میان‌بُری برای تسریع تصمیم گیری‌ها دنبال شود.
▪️زیاد حرف بزنید، تا می‌توانید طولانی صحبت کنید و تجربه های خودتان را با شرح و تفصیل بسیار برای دیگران بگویید.
▪️تا جایی که ممکن است همه چیز را برای "بررسی بیشتر" به کمیته ها حواله دهید.
▪️تا می‌توانید به بحث‌های نامربوط بپردازید و موضوعات بی‌فایده را مطرح کنید.
▪️ملّا لغتی باشید و روی جزئیات نوشتاری و "شیوه درست نگارش" متن ها تاکید کنید.
▪️به بحثی که در جلسه قبل رویش تصمیم‌گیری کرده‌اید برگردید و سعی کنید موضوع را دوباره باز کنید.
▪️از لزوم "احتیاط" سخن بگویید، "منطقی" باشید و از دیگر همکاران خود هم بخواهید مانند شما "منطقی" باشند و از عجله و شتاب که در آینده باعث خجالت‌شان بشود پرهیز کنند.  

◀️ برای مدیران

▪️در تقسیم کارها، همیشه اول به کارهای غیرمهم بپردازید و حواس‌تان باشد کارهای مهم به دست آدم‌های کاربلد نیفتند.
▪️برای کارها و محصولات غیرمهم روی کیفیت عالی تاکید کنید.
▪️به کارکنان ناشایسته روی خوش نشان دهید و آنها را ارتقاء دهید.
▪️وقتی کارهای مهم برای انجام دارید، تا می‌توانید جلسه برگزار کنید.
▪️تا می‌توانید رویه‌ها و تاییدهای لازم در فرایندهای اداری را زیاد کنید. هر کار ساده را حداقل سه نفر باید تایید کنند.

◀️ برای کارکنان

▪️آهسته کار کنید.
▪️به بهانه‌های مختلف تا می‌توانید کارتان را قطع کنید.
▪️خوب کار نکنید و از ابزار و تجهیزات و شرایط کار نامناسب ناله کنید. سعی کنید از اینکه این چیزهای ساده نمی‌گذارند کارتان را درست انجام دهید شکایت کنید.
▪️تجربه و دانش خود را در اختیار تازه واردها و دیگر کارنابلدها قرار ندهید.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteaching
5
‌اگر فکر می کنید هزینه رسیدن به اهدافتان زیاد است، پس صبر کنید تا صورت حساب تلاش نکردنتان را ببینید...!

👤 وین دایر
@orgteachings
💯3👍1
آزمایش خستگی تصمیم: چه زمانی مغز از کار می‌افتد؟

🔸در مطالعه‌ای که در مجله Current Biology منتشر شد، دو گروه افراد انتخاب شدند:
گروه اول، بیشتر از ۶ ساعت کار فکری پیچیده انجام دادند.
گروه دوم، همان مدت را صرف کارهای ساده و تکراری کردند.
در انتهای روز، هر دو گروه باید تصمیم‌هایی در مورد سطح تلاش خود و تأخیر در لذت می‌گرفتند. نتیجه؟ گروهی که کار فکری کرده بودند، به‌طور چشم‌گیری بیشتر تصمیم‌های آسان‌تر و پاداش‌های فوری را انتخاب کردند.

◀️ صبح‌ها عاقل‌تر، شب‌ها بی‌ملاحظه‌تر!

🔸تحقیقات دیگر هم این نتیجه را تأیید می‌کنند:
پژوهشی در نشریه Chronobiology International نشان داد که در ابتدای روز، مردم تصمیم‌هایی منطقی‌تر و با ریسک‌پذیری سنجیده‌تری می‌گیرند. مطالعه‌ای در Journal of Retailing and Consumer Services نیز نشان داد شب‌ها، تمایل به خریدهای تکانه‌ای و تصمیم‌های احساسی به‌شدت بیشتر می‌شود.

🔸یعنی اگر تصمیم مهمی دارید – از معامله مالی گرفته تا گفتگوهای حساس – آن را اوایل روز یا بلافاصله بعد از استراحت یا ناهار انجام دهید. حتی یک استراحت کوتاه هم می‌تواند عملکرد ناحیه تصمیم‌گیری مغز را احیا کند. این نکته در پژوهشی از NBER نیز تأیید شده.

◀️ تصمیم‌های مهم را با زمان‌بندی هوشمند بگیرید

🔸عصرها، انرژی ذهنی شما تحلیل رفته است. اگر در این زمان تصمیم‌های اساسی بگیرید، به احتمال زیاد انتخاب‌هایی کم‌زحمت‌تر، اما کوتاه‌بینانه‌تر می‌کنید. پس برای تصمیم‌های مهم، زمان‌هایی را انتخاب کنید که مغزتان تازه، متمرکز و خالی از فشارهای قبلی باشد و اگر ناچارید که در ساعت‌های بعدازظهر تصمیم بگیرید، حتماً پیش از آن، کمی استراحت یا فعالیت سبک بدنی داشته باشید تا مغزتان شارژ شود.

منبع: Inc
کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
5👍4
۲۱ مهارتِ همیشه ارزشمند در زندگی

🔺توانایی فروش و مذاکره
🔺توانایی بیان افکار و احساسات
🔺توانایی تقسیم یک فرآیند به مراحل کوچکتر
🔺توانایی ساکت ماندن، گوش دادن و یادگیری از دیگران
🔺توانایی سازگاری، بداهه‌ عمل کردن و غلبه بر موانع
🔺توانایی خواندن، درک و حفظ کردن متن‌ها
🔺توانایی دست کشیدن و ترک کردن، آنگاه که به صلاح است
🔺توانایی مدیریت موثر زمان
🔺توانایی مثبت و خوش‌بین ماندن
🔺توانایی درک احساسات دیگران
🔺توانایی صحبت در مقابل مخاطبان زیاد
🔺توانایی ادامه تلاش حتی پس از شکست
🔺توانایی سرمایه‌گذاری روی خود
🔺توانایی انجام کارها بدون توجه به موقعیت
🔺توانایی خود تحلیلی
🔺توانایی یادگیری نحوه یادگیری
🔺توانایی درخواست کمک
🔺توانایی ثابت‌قدم ماندن و پشتکار
🔺توانایی تسلط بر افکار خود
🔺توانایی نوشتن برای متقاعد کردن و تأثیرگذاری بر دیگران
🔺توانایی تصمیم‌گیری بر اساس واقعیات، نه بر اساس احساسات

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
10👍4
از طریق چه رویکردهایی می‌توانیم با استرس‌هایمان مقابله کنیم؟

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍3
منظم پاداش ندهید!

🔺دانشمندان، آزمایش جالبی را درباره مکانیزم پاداش انجام دادند. آنها دو کبوتر را به گونه ای شرطی کردند که بعد از نوک زدن به یک میله، دانه دریافت کنند اما با یک تفاوت: کبوتر اول، بعد از آن که ۳ بار نوک می زد دانه می گرفت اما کبوتر دوم، گاهی بعد از ۲ بار نوک زدن دانه می.گرفت، گاهی بعد از سه دفعه و گاه بعد از پنج مرتبه نوک زدن به میله و بیشتر.

🔺بعد از آن، دانشمندان تصمیم گرفتند بعد از نوک‌زدن‌های کبوتران، دیگر دانه‌ای به آنها ندهند؛ فکر می‌کنید چه شد؟
کبوتر اول، چندین بار بخت خود را با سه بار نوک زدن به میله آزمود و چون دید خبری از دانه نیست، به زودی از خیر نوک زدن گذشت. اما کبوتر دوم - که به طور منظم دانه نگرفته بود - زمان بیشتری را صرف نوک زدن به میله کرد. او بارها و بارها سراغ میله رفت، یک بار دو مرتبه نوک زد، دفعه دیگر ۵ نوک زد، زمانی سه بار و ... .

🔺دانشمندان با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی کبوتران و سپس انسان‌ها، کوشیدند بهترین سیستم پاداش‌دهی در محیط‌های کاری را بیابند. برآیند همه این پژوهش‌ها این بود: "پاداش را به صورت نامنظم ارائه دهید."

🔺بدیهی است که پاداش در قبال "ایده یا عمل عالی کارمند" داده می‌شود اما دانشمندان علوم رفتاری می‌گویند نباید در قبال "تعداد مشخصی ایده یا عمل عالی"، پاداش داده شود. همچنین نباید ایده ها و اعمال عالی، بی‌پاداش بمانند. در صورت اول (پاداش در قبال تعداد مشخصی ایده یا عمل عالی) دو اتفاق می افتد:

▪️آنچه امروز به عنوان پاداش به کارمندتان می‌دهید و برای او دلچسب و انگیزه‌بخش است، بعد از چند بار تکرار، به یک "حق مسلّم" تبدیل می‌شود و قدرت انگیزشی‌اش را از دست می‌دهند.

▪️در صورتی که وقفه ای در ارائه پاداش پیش بیاید، "کارمندِ شرطی شده به پاداش مشخص" از ادامه فعالیت‌های مثبت خویش دست برمی‌دارد.
در صورت ندادن پاداش نیز مشخص است که انگیزه بعدی برای ادامه کارکرد مثبت وجود نخواهد داشت.

◀️ بنابراین، به مدیران توصیه می شود سیستم پاداش‌دهی‌شان را "غیرمنظم" کنند. در چنین صورتی،  اولا مرز بین حقوق و پاداش برای کارمندتان شفاف می‌شود، ثانیاً در صورتی که به هر علتی وقفه‌ای در نظام پاداش‌دهی رخ بدهد، کارمند از ادامه عملکردهای مثبت باز نمی‌ایستد.
فراموش نکنید که به عنوان یک مدیر، باید به نیروهای‌تان انگیزه بدهید و "پاداش غیرمنظم" یکی از راه‌های علمی این انگیزه‌بخشی است.

کانال آموزه های سازمانی
@orgteachings
👍2
2025/07/13 09:36:38
Back to Top
HTML Embed Code: