Telegram Web Link
اگر در مقابل بی‌انصافی و ناسزا، احساس ناتوانی می‌کنی و توانایی توهین کردن به دیگران را نداری، به خودت افتخار کن.
من واقعا به تو افتخار می‌کنم، به این‌که آدم‌های زلالی مثل تو در این جهان هستند و میانگین شرافت و شعورِ جغرافیایی که در آن نفس می‌‌کشم را بالاتر می‌برند. به اینکه نانجیبی و بی‌حرمتی را یاد نگرفته‌اند و می‌شود روی انسانیت و حضور خالصانه‌شان حساب کرد.
چرا خودت را سرزنش می‌کنی و فکر می‌کنی بی‌عرضه‌ای؟ کدام عرضه؟ با عرضه‌اند که هیچ‌کس از نیش زبان و رفتار و آزارشان در امان نیست و در گوی کائنات، هزار قلب شکسته و ذهن ناآرام به حسابشان ثبت شده و دیر یا زود تاوان پس خواهند داد؟ یک جایی کائنات دست به کار می‌شود و برای آنان که عمیقا توسط آدمی شکستند و نخواستند و نتوانستند بد باشند و قلبی را برنجانند، آستین بالا می‌زند و حساب پس می‌گیرد.
خوب می‌کنی که بد نیستی، خوب می‌کنی که توهین نمی‌کنی، خوب می‌کنی که شب‌ها غمگین و رنجیده، اما با وجدانی آسوده به خواب می‌روی و صبح روز بعد، هزار دلیل برای فراموش کردن و خوب شدن و زیستن داری...

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
در زندگی کمتر لذتی مانند غلبه بر سختی‌ها وجود داره. لذت عبور از یک‌ مسیر و گذر از یک پله، و رفتن به مسیر و پله‌ی بعدی، ساختن آرزوهایی جدید، و تماشای به ثمر نشستن آن‌ها.

هیچ کوششی بدون‌ نتیجه نمیمونه. امکان نداره دانه‌ای بکاری، و نور خورشید اونو به جوانه‌ای سبز و شاداب تبدیل نکنه. پس اُمیدوار باش، و ادامه بده.

هنر اُمیدواری در تلخ‌ترین روزها...

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
🔵 شش دسته از افراد که باید سعی کنید به آنها نزدیک شوید:


۱- افرادی که الگوی فکری شما را به چالش می کشند (البته منظور کسانی نیستند که باعث می شوند کلیت خودتان را زیر سوال ببرید).

۲- افرادی که سبک و الگوی زندگی سالمی دارند. توجه کنید الگوی رفتاری سالم سرایت پذیر است و ممکن است شما الگوبرداری کنید و از ظرفیت های خودتون درست استفاده کنید.

۳- افرادی که شما را در معرض چیزهای جدید و سالمی قرار می‌دهند. سعی کنید دوستان متنوعی داشته باشید. اگر همه دوستانتان شبیه شما باشند، دیدگاه شما در مورد زندگی محدود و تک بعدی خواهد بود.

۴- افرادی که شما را می فهمند و میتوانند با کفش‌های شما راه بروند. حتی گاهی چنین افرادی دوست دارند از تجربیات شما چیزی یاد بگیرند.

۵- افرادی که به شما انگیزه می‌دهند تا شکل بهتری از خودتان باشید.

۶- افرادی که شما را می‌پذیرند و بنابراین شما میتوانید در حضور آنها خودتان باشید و در کنار این افراد از اینکه مورد قضاوت قرار بگیرید نمی‌ترسید.

فراموش نکنید باهوش کسی است که سعی کند با بهتر از خود دوست شود.

#دکتر_علی_میرآقایی، روانشناس و روان‌درمانگر


🇨hannel  ➣ @psy_nuora
توی هر رابطه ای ما معمولا با دو تصویر از طرف مقابل مواجه‌ هستیم. تصویر آرمانی که از وی توی تخیلاتمان می‌سازیم و تصویر واقعی فرد، یعنی همان چیزی که حقیقت دارد و ما اونو می‌بینیم. مادامی که در انتظار دیدن تصویر آرمانی هستیم به آتش دروغ، نفاق و پنهان کاری میدمیم و مدام دست به کنترل گری میزنیم. کنترل گری و زورگویی نشانه اضطراب و ترسو بودن آدم‌هاست. نشانه افرادی که میترسن زندگی واقعی را در آغوش بگیرن.
ولی وقتی تصویر واقعی را می‌پذیریم؛ خودمان، طرف مقابل و رابطه را به چیزی بهتر از هر آنچه که هست تبدیل میکنیم.


#طرحواره_درمانی

#دکتر_علی_میرآقایی، روانشناس و روان‌درمانگر


🇨hannel  ➣ @psy_nuora
دوستان اینو به عنوان یک روانشناس دارم میگم:
زندگی متاهلی در دراز مدت نه‌تنها اصلا رومانتیک نیست بلکه ممکنه خسته کننده هم باشه!
گاهی بعد از وصال محبوب ،عادت‌هایی رو در اون می‌بینید که ممکنه چندش‌آور باشه!

گاهی ممکنه بدن یا دهان همسرتون یه بویی بده که در دوران آشنایی با ادکلن‌ها و خوشبوکننده ها پوشانده شده بود!

یا مثلا صدای خروپفش آزارتون بده!
تازه گاهی ممکنه از حضورش خسته بشید و دوست داشته باشید چند روزی اونو نبینید و تنها باشید و یا با دوستتانون سفر برید!
حتی گاهی ممکنه وسط دعوا بگید ای کاش میمیرد😁😁

بچه‌ها‌‌‌...!
یه چیز بدتر بگم:
حتی ممکنه شما در دوران متاهلی عاشق شخص دیگه ای بشید یا از اینکه ازدواج کردید و بار مسئولیت رو بر عهده بگیرید پشیمون بشید!
بچه دار شدن هم همینه!
اما....

اما اینا خیلی مهم نیست!
مهم اینه که من نقص‌های جسمانی همسرم رو مثل بدن درب‌و‌داغون خودم بپذیرم!
مهم اینه که با دوستام هم مجردی بیرون برم....ولی کُلیت زندگیم وقف خانواده ام باشه!
لازمه بفهمم ممکنه خیلی از زن‌ها و مردا از همسر من زیبا تر باشن حتی...

حتی ممکنه گاهی دل ما بلرزه و به فردی غیر از همسرمون گرایش احساسی داشته باشیم ولی مهم اینه که این گرایش به فعلیت نرسه و یاد بگیریم که میل جنسی و احساسی بین ما و حیوانات مشترکه ولی چیزی که ما رو از حیوانات متمایز میکنه،"تعهد" در عین شهوت هستش!

و کلام آخر و مهمترین کلام اینه که:
"دوست داشتن" فقط یه احساس نیست، یه فعل و رفتار هم هست!
یعنی من باید تلاش کنم همسرم رو دوست داشته باشم....میدونید؟..تلاش کنم

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
دوست داشتن آدما باید ساده باشه؛ نه اینکه وارد بشی ببینی باید سر هر چیزی جواب پس بدی

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
اگر می خواهی کسی را در مورد موضوعی متقاعد کنی، بر مزایای آن تمرکز نکن، بلکه سعی کن به او نشان بدهی چگونه می تواند از مضرات آن رها شود. وحشت از دست دادن یک چیز عامل انگیزشی موثرتری نسبت به امکان به دست آوردن همان چیز با ارزش مشابه است.

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
هر چه دارایی درونی فرد بیشتر باشد، کمتر از دیگران می‌خواهد.

یالوم

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
یکی از الگوهای رایج زندگی های زناشویی در جامعه ما در بردارنده یک بازی روانی به نام "اگه به خاطر تو نبود" است. یک‌ مثال از این الگو حکایت زنانی است که سالهاست رابطشون با همسران بی مسئولیت جز سرزنش و جنگ و دعوا چیز دیگه ای نبوده.

قربانی این بازی فرزندانی هستن که مادران ماندن در این زندگی را با گفتن "به خاطر فرزندان" توجیه میکنن و حتی جار میزنن و احساس غرور می کنن که به خاطر آنها برای حفظ این زندگی می جنگند.

تحمل چنین زندگی هیچ نتیجه ای نداره، جز اینکه به فرزندان یاد میدن چگونه خودشونو تو موقعیت بد ماندگار کنن، منتظر تغییر طرف مقابل باشن، از عوض نشدن وی گله کنن، بمانند و غر بزنن و به انتخابشون برای تحمل چنین رنجی ببالن.

از طرف دیگه احساس گناه شدید در فرزندان ره آورد چنین زندگی خواهد بود؛ که مادر مظلوم و بیچاره به خاطر ما تحمل کرد. احساس گناهی که با مهار آزادی و سرزندگی، توان اونها رو برای زندگی محدود میکنه

#طرحواره_درمانی

#دکتر_علی_میرآقایی، روانشناس و روان‌درمانگر

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
"آدم های تمام شده را دیگر از نو شروع نکنید، نه آن هامثل قبل خواهند بود؛
و نه تو..!
و نه حتی رابطه هایتان..!"

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
دکتر علی میرآقایی
یکی از الگوهای رایج زندگی های زناشویی در جامعه ما در بردارنده یک بازی روانی به نام "اگه به خاطر تو نبود" است. یک‌ مثال از این الگو حکایت زنانی است که سالهاست رابطشون با همسران بی مسئولیت جز سرزنش و جنگ و دعوا چیز دیگه ای نبوده. قربانی این بازی فرزندانی هستن…
افرادی که نقش قربانی را بازی می کنند.
اغلب حاضر نیستند برای تغییر هیچگونه هزینه ای بپردازند!

ازآنجا که در گذشته حقشان را خورده اند، آنها حالا خر و خرما را با هم می خواهند، هم می خواهند وضعیتشان بهتر شود و هم نمی خواهند کسی به سهم آنها در مشکلات اشاره کند.

قربانی ها به هرکسی که می رسند سفره دلشان را باز می کنند و مشکلاتشان را با شاخ و برگ و هیجان زیادی بارها و بارها تعریف می کنند. انگار به دیگران می گویند: ببینید من چه مشکلاتی دارم!  پس به من حق بدهید و از من انتظاری نداشته باشید.

اگر به آنها راه حل بدهید بهانه می آورند که راهکار شما بدرد نمی خورد و اگر راهکاری ندهید به مفید نبودن متهم می شوید. آنها نسبت به هر تغییر دیدگاهی بسیار مقاوم هستند و تکیه کلامشان این است که "شما من را درک نمی کنید" و اگر کسی درکشان نکند به خودشان حق می دهند که با سکوت و کناره گیری با او بدرفتاری کنند.

افراد قربانی معمولا مهارتهای زندگی را بلد نیستند و حاضر هم نیستند که هیچ زمان و انرژی ای برای یادگیری مهارت ها صرف کنند.

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
قانون ۲۰/۳۰/۵۰ برای مدیریت درآمد

این قانون که اولین بار توسط فردی به اسم الیزابت وارن بیان شد، کمک می‌کند که بتوانیم بودجه و درآمد خودمان را با توجه به سه دسته‌بندی نیازها، خواسته‌ها و پس‌انداز تقسیم و مدیریت کنیم.

البته این درصدها ممکن است با توجه به شرایط هر فرد تغییر کنند. اما وقتی نمی‌دانیم چطور شروع کنیم، این دسته‌بندی‌ها و درصدها می‌توانند راهنمای خوبی برای شروع باشند.

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
کسانی که قبلا در یک رابطه بودند و حالا هنوزم با هم دوست هستند به این معنیه که عاشق هم نبودن، یا لااقل یکی عاشق اون یکی نبوده

هیچوقت چیزی غیر از این ندیدم

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
یکپارچگی روانی یعنی پذیرفتن احساسات طرد شده یا سرکوب شده درون. اگر از اطرافیان خیلی ایراد میگیرم، شاید با اسناد واقعیت های درون خودمان به دیگران از روبه رو شدن با آنها فرار می‌کنیم. احساساتی که طرد می‌کنیم موقتا به دیگران انتقال میدیم ولی اونا تا همیشه در درون ما باقی می‌مونن. این کار موقتا ما را آرام میکنه ولی حقیقیت همیشه ثابته و بعدا همین احساسات به واسطه مشکلات ارتباطی با اطرافیان به سمت ما هجوم میارن و حال بد و ناخوشی نتیجه چنین سرکوبی خواهد بود.
ناخوشی صدای بخش های از درونمان هست که نپذیرفتیمش و اگه تا همیشه نپذیریم همچنان بر شدتش اضافه میشه تا جایی که میتونه به جسم آسیب بزنه و انگار تا ابد میتونه سمج باشه تا ما دست از سرکوبی برداریم.

آیا ایرادی که تو دیگران توجه ما رو قضاوت گرایانه به خودش جلب میکنه سایه درون خودمون نیست؟

آیا شکایت های ما از دیگران انعکاسی از واقعیت های درون خودمان نیستند؟

اگه بپذیرم که این خود ما هستیم که چنین ویژگی هایی داریم اونوقت نزدیکیم که به مقصد برسیم. تو این حالت دست بر میداریم از کنترل کردن و تلاش برای سرزنش، تغییر و اصلاح دیگران. حتی ممکنه اونها رو روست داشته باشیم و محبتمون رو نشون بدیم. کم کم مشکلاتمون با دیگران کم میشه و فرصتی پیدا می‌کنیم تا آنچه که در درون هست حل و فصل کنیم.

#طرحواره_درمانی

#دکتر_علی_میرآقایی، روانشناس و روان‌درمانگر

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
خودمان رو تو شرایطی قرار ندیم که ناچار باشیم دیگران رو تغییر بدیم. وقتی تو این شرایط قرار می‌گیریم جز هدر دادن انرژی روانی چیزی عایدمون نمیشه و حتی اجازه نمیده رو توانمندی ها و جنبه های مثبت تمرکز کنیم

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
خانواده ایرانی قبل از پیدا شدن خواستگار:
همین که یه پسر سالم پیدا بشه اهل هیچ چیزی نباشه کافیه

بعد از پیدا شدن خواستگار:
این الندگ چی داره که فکر کرده میتونه بیاد خواستگاری دختر ما

و اینجاست که داستان سخت گیری ها شروع میشه...

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بحث کردن با یک فرد متعصب چه جوریه؟
فردی که نمیخواد به نقطه نظرات دیگران حتی گوش بده!

متعصب فقط پایبند بودن به مذهب یا ایدولوژی خاصی نیست.
یه فرد خودشیفته متعصبه، فردی که دروغ میگه متعصبه، فرد منفی بین متعصبه، فردی که به باور بی ارزشی چسبیده متعصبه، فردی که برای حل مشکلاتش راه های سالم رو جستجو نمیکنه متعصبه و...

همه یه جاهای متعصبیم
شما کجای زندگی متعصبی؟

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
از اصلی ترین دلایل مراجعه به ما روان درمانگرها:

وقتی که جریان زندگی به خواست فرد تغییر نمیکنه، از ما خواسته میشه تا به فرد برای تغییر خودش کمک کنیم

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
خیال خام پلنگ من به سوی ماه جهیدن بود
و ماه را زِ بلندایش به روی خاک کشیدن بود
پلنگ من ـ دل مغرورم ـ پرید و پنجه به خالی زد
که عشق ـ ماه بلند من ـ ورای دست رسیدن بود
گل شکفته! خداحافظ، اگرچه لحظه دیدارت
شروع وسوسه ای در من، به نام دیدن و چیدن بود
من و تو آن دو خطیم آری، موازیان به ناچاری
که هردو باورمان ز آغاز، به یکدیگر نرسیدن بود
اگرچه هیچ گل مرده، دوباره زنده نشد امّا
بهار در گل شیپوری، مدام گرم دمیدن بود
شراب خواستم و عمرم، شرنگ ریخت به کام من
فریبکار دغل پیشه، بهانه اش نشنیدن بود
چه سرنوشت غم انگیزی که کرم کوچک ابریشم
تمام عمر قفس می بافت، ولی به فکر پریدن بود

حسین منزوی

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
تمایز میان گذشته، حال و آینده، تنها یک پندار سمج و مداوم است.

آلبرت اینشتین

🇨hannel  ➣ @psy_nuora
2025/07/04 09:13:47
Back to Top
HTML Embed Code: