Telegram Web Link
⭕️ از میان مردم، اما نه با مردم

👤‌محمد رضا طاهری در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹در برابر فسادهای اقتصادی عظیم، مبلغ یک میلیارد تومان ناچیز است؛ اما موضوع اصلی فراتر از عدد و رقم است و نباید گمراه شد.

🔹مسأله اقامت در ویلای لوکس نیست، بلکه نقد به رویکردی است که از عدالت و مردم‌گرایی فاصله گرفته و ریشه فجایع اقتصادی در همین نگاه سرمایه‌سالارانه است.

🔹سفر اشرافی به کیش نشانه بی‌تفاوتی به مردم است؛ برای مسئولان، ساده‌زیستی نه یک انتخاب اخلاقی، بلکه یک تکلیف دینی است و کارآمدی بدون درک رنج مردم کافی نیست.

🔹فردی با سبک زندگی اشرافی نمی‌تواند درد مردم را بفهمد و برایشان کاری کند؛ امام علی(ع) معیار عدالت را زندگی در سطح ضعیف‌ترین مردم می‌داند.

🔹کسی که با مردم نیست، به نفع آن‌ها کاری نمی‌کند؛ رویکرد پشت به مردم، باعث بی‌عملی در برابر فسادهای بزرگ می‌شود و تحلیل اقدامات اشرافی باید بر اساس نگاه ارزشی صورت گیرد، نه صرفاً مالی.

@rasad_tahlil
👍4👏2👎1
⭕️ هم‌پیمانی تهدید و تطمیع

👤‌مسعود براتی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹راهبرد آمریکا در قبال ایران بر سه محور به‌هم‌پیوسته «تهدید، تحریم و مذاکره» استوار است که مکمل یکدیگرند، نه متضاد. تصور اینکه مذاکره می‌تواند تهدید یا تحریم را خنثی کند، اشتباه است؛ مقابله با تهدید باید از مسیر تهدید متقابل و مقابله با تحریم از طریق خنثی‌سازی آن باشد، نه صرفاً مذاکره.

🔹برخلاف برخی تصورات، رژیم صهیونیستی مخالف مذاکرات ایران و آمریکا نیست. این رژیم در زمان برجام نیز همراهی عملی داشت، حتی اگر در ظاهر مخالفت‌هایی ابراز می‌کرد. اسناد و اظهارات مقامات آمریکایی مثل آنتونی بلینکن نشان می‌دهد بخش‌های امنیتی و نظامی اسرائیل با توافق همراه بوده‌اند.

🔹در مذاکرات اخیر نیز اسرائیل همان نقش مکمل آمریکا را ایفا می‌کند. بعد از تعیین خط قرمز «حفظ غنی‌سازی» توسط رهبر انقلاب، رسانه‌های غربی از احتمال حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران نوشتند. این تهدید رسانه‌ای هدفش ترساندن ایران برای پذیرش توافقی است که آمریکا دیکته می‌کند؛ یعنی رژیم صهیونیستی به‌دنبال تسهیل توافق است، نه تخریب آن.

🔹الگوی قبلی همچنان برقرار است؛ این‌بار تهدید از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شده و تحریم توسط آمریکا اجرا شده است. وزارت خارجه آمریکا بخش ساخت‌وساز ایران را به دلیل وابستگی به سپاه پاسداران تحریم کرد، در چارچوب قانون ایفکا ۲۰۱۳.

🔹آمریکا و رژیم صهیونیستی در سیاست‌های خود علیه ایران کاملاً هماهنگ‌اند. پرسش مهم این است که آیا مردم و نخبگان ایرانی این هماهنگی را درک کرده‌اند یا همچنان نگاه ساده‌انگارانه و خوش‌بینانه بر تحلیل‌ها غلبه دارد؟

@rasad_tahlil
👍5👎1
⭕️ «غزه و بحران همکاری منطقه‌ای»

👤صابر گل‌عنبری در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹تحمیل قحطی مرگبار به دو میلیون نفر در غزه، از جمله صدها هزار کودک و نوزاد، باعث مرگ برخی از آن‌ها شده و بحران انسانی را از سطح فاجعه فراتر برده است؛ این وضعیت، شرمساری اخلاقی جهانی و بازتاب عریان واقعیت تلخ خاورمیانه است.

🔹کشورهای منطقه با وجود ظاهر قدرتمندشان، حتی قادر به ارسال ساده‌ترین کمک غذایی به غزه نیستند و چشم‌انتظار واکنش ترامپ مانده‌اند؛ این امر نشان‌دهنده ناتوانی ساختاری آن‌ها در همگرایی، حتی در مسائل انسانی است، زیرا یا با اراده آمریکا و اسرائیل هماهنگ نیستند یا اجازه این اقدام را ندارند.

🔹در حالی که اساسا خواسته غزه این نیست که ارتش‌ها مداخله کنند و با اسرائیل بجنگند، یا موشک بفرستند! هرگز! چنین جنگی هم نه به صلاح منطقه است نه هیچ کشوری.

🔹شدت بحران به‌قدری است که مردم غزه از ادامه بمباران کمتر گله دارند تا از گرسنگی کودکانشان؛ به گفته یکی از مادران، تقاضای آن‌ها توقف زجرکش شدن فرزندانشان بر اثر گرسنگی است، نه پایان بمباران و این خود نمایانگر واقعیت تلخ و بی‌پرده منطقه است.

@rasad_tahlil
👍4
⭕️ «ابتکار دیپلماتیک یا خیال‌پردازی ژئوپلیتیکی؟»

👤‌آندریاس کلات در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹ایران و آمریکا هر دو به دنبال توافقی هستند که تنش‌ها را کاهش دهد. ایران ایده‌ای نو مطرح کرده: همکاری با دشمنان برای غنی‌سازی مشترک اورانیوم در قالب کنسرسیومی شامل ایران، عربستان، امارات و شرکت‌های آمریکایی، که هدف آن تقویت شفافیت و راستی‌آزمایی در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای است.

🔹انگیزه‌های طرفین

▫️گرچه ایده همکاری دشمنان در زمینه‌ای حساس مانند اورانیوم عجیب است، اما مشابه تجربه تاریخی فرانسه و آلمان در تأسیس جامعه زغال‌سنگ و فولاد اروپا می‌تواند راهی برای جلوگیری از درگیری و بن‌بست مذاکرات باشد.

▫️اگرچه اورانیوم خطرناک‌تر از فولاد است، اما همان نقش راهبردی را دارد. برخلاف اروپا، در خاورمیانه تمایل به صلح کمتر است و برخی از رهبران ایران، دشمنی با آمریکا را شرط بقای خود می‌دانند.

🔹ایده‌ای مشابه جامعه فولاد و زغال‌سنگ اروپا

▫️این مدل همکاری مزایایی نسبت به برجام دارد؛ مانند ادامه نامحدود راستی‌آزمایی و حفظ حق ایران در غنی‌سازی در قالبی شفاف و قابل کنترل، که می‌تواند موانع اصلی مذاکرات را رفع کند.

▫️عربستان و امارات نیز به این همکاری علاقه‌مندند، چون می‌خواهند به انرژی هسته‌ای دست یابند بدون آنکه رقابت تسلیحاتی آغاز کنند. در این مدل، با حفظ سهام در کنسرسیوم، از اشاعه هسته‌ای جلوگیری می‌شود.

▫️ترامپ با این توافق می‌تواند خود را صلح‌آور و معامله‌گر نشان دهد، کسب‌وکارهای آمریکایی را وارد ماجرا کند و دستاوردی بزرگ‌تر از برجام را به رخ بکشد، از جمله سود اقتصادی برای آمریکا.

▫️هرچند تحقق این ایده دشوار به نظر می‌رسد و منطقه در آستانه جنگ است، اما همان‌طور که اروپا پس از جنگ جهانی دوم مسیر آشتی را برگزید، ترامپ باید فرصت بررسی پیشنهاد ایران را از دست ندهد.

@rasad_tahlil
👍2
⭕️ کدام بینابین؟

👤مهرزاد اصغریان در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹طرح سیاسی عمان برای خروج از بن‌بست مذاکرات شامل توقف سه‌ساله غنی‌سازی است، اما اگر حقوق هسته‌ای ایران را تضمین نکند، یک‌طرفه تلقی می‌شود. سکوت و خروج ویتکاف نشانه بن‌بست نسبی است؛ عمان با طرحی بینابینی، زمینه توافقی موقت را برای حفظ آبروی طرفین فراهم کرده است.

🔹پس از مذاکرات رم، عمان بر امید به توافق پایدار تأکید کرد. هم‌زمان، احتمال بازگشت به طرح‌های موقت مشابه برجام تقویت شده که ایران قبلاً رد کرده است و آمریکا همچنان خواهان توقف کامل غنی‌سازی است اما در حال بررسی کاهش تحریم‌ها در قالب توافق موقت است؛ گزارش‌هایی از احتمال توافق مقدماتی نیز منتشر شده‌اند.

🔹اختلاف بر سر غنی‌سازی شدید است؛ پیشنهادهایی مانند توقف موقت یا تشکیل کنسرسیوم با عربستان مطرح شده، مشابه توافق موقت ۲۰۱۳. خروج ویتکاف و سکوت آمریکا ابزار فشار است؛ عراقچی می‌گوید ایران تحت فشار مذاکره نمی‌کند و مذاکرات فقط درباره موضوع هسته‌ای است.

🔹عراقچی تأکید کرد ایران تحت فشار یا تهدید تصمیم نمی‌گیرد و هشدار داد که در صورت جنگ، کل منطقه آسیب می‌بیند. ایران تنها در صورت تأمین حقوق ملت توافق می‌کند؛ طرح موسوم به «بینابینی» بیشتر به نفع آمریکاست و ایران با صبر اما قاطعانه بر حق غنی‌سازی ایستادگی می‌کند. زمان دور ششم مذاکرات هنوز مشخص نیست.

@rasad_tahlil
👍1
⭕️ «الگوی پیروزی و تثبیت راهبرد مقاومت منطقه‌ای»

👤‌عصر ایرانیان نوشت:

🔹سالگرد ۲۵ سالگی آزادسازی لبنان در حالی برگزار می‌شود که حزب‌الله با اخراج رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ به الگویی برای مقاومت فلسطینی‌ها تبدیل شد.

🔹از اکتبر ۲۰۲۳، حزب‌الله با پیوستن به نبرد طوفان الاقصی ضربات سنگینی به اسرائیل وارد کرد؛ شهادت نصرالله نماد فداکاری در این مسیر بود.

🔹هدف حمله اسرائیل در ۱۹۸۲ تضعیف مقاومت بود اما حزب‌الله با مقاومت نظامی، دشمن را وادار به عقب‌نشینی کرد و به قدرت نظامی دست یافت.

🔹حزب‌الله در طوفان الاقصی ضربات مهمی به اسرائیل وارد کرد؛ این نبرد دستاوردهایی چون فروپاشی اسطوره ارتش اسرائیل، تغییر توازن قوا، و الهام‌بخشی به فلسطینی‌ها داشت.

🔹طوفان الاقصی، ضعف اطلاعاتی اسرائیل را آشکار کرد و همبستگی جبهه مقاومت را نشان داد؛ مقاومت فلسطین با وجود سختی‌ها به مبارزه ادامه می‌دهد.

@rasad_tahlil
👍4👎2👏1
⭕️ کنسرسیوم یا کنترل؟

👤‌مصطفی نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹کنسرسیوم هسته ای که توسط آمریکا و عمان به ایران پیشنهاد شد، با یک نگاه خوشبینانه شاید بتواند گره‌گشای گردنه سخت مذاکرات یعنی موضوع غنی‌سازی باشد؛ ایران در حال بررسی این ابتکار است.

🔹اما موفقیت چنین ابتکاری، وابسته به چند متغیر و عدم قطعیت است:

▫️۱ - غنی سازی در خاک ایران باشد یا خارج از آن قطعا ایران غنی‌سازی در خارج از خاک خود را نمی‌پذیرد.

▫️۲ - در یکی از مراکز هسته ای، غنی‌سازی انجام شود یا همه آن‌ها.

▫️۳ - ایران غنی‌سازی مستقل و موازی با کنسرسیوم خواهد داشت یا خیر.

▫️۴ - ایران حضور بازرسان آمریکایی در مراکز غنی‌سازی خود را در چارچوب کنسرسیوم می‌پذیرد یا خیر.

▫️۵ - کنسرسیوم تاریخ انقضا داشته باشد یا خیر.

▫️۶ - کنسرسیوم شامل انتقال فناوری هم می‌شود یا صرفا برای نظارت و خرید و فروش اورانیوم است.

▫️۷ - در ازای کنسرسیوم که سازوکاری برای شراکت و بازرسی مضاعف است، آمریکا حاضر به دادن امتیاز قابل توجهی به تهران خواهد بود یا خیر.

@rasad_tahlil
👍6
⭕️ «دیپلماسی وعده‌درمانی»

👤احمد زیدآبادی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است: "مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشتیم و به پیشرفت‌های واقعی دست یافتیم. فکر می‌کنم ممکن است خبرهای خوبی در مورد ایران داشته باشیم."

🔹آیا مذاکرات ایران و آمریکا در رم همانطور که دونالد ترامپ گفته "پیشرفت واقعی" داشته و "خبرهای خوبی" در راه است؟ پس چرا نشانۀ روشنی از آن دیده یا شنیده نمی‌شود؟
ترامپ بعد از هر دور از مذاکره همین حرف را تکرار کرده است! منظور او چیست؟ واقعاً چیز عجیب و غیرقابل فهم و دسترسی در آن پشت جریان دارد یا آنکه ترامپ و تیمش سیاست "سرکارگذاری" را در پیش گرفته‌اند؟
به نظرم داستان همان سرکارگذاری است وگرنه به قول مولانا:
حمد گفتی کو نشان حامدون؟
نی برونت را اثر نی اندرون!

@rasad_tahlil
👍7
⭕️ از خودکفایی تا خاموشی

👤‌حسین سلاح‌ورزی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مدیریت طولانی علی‌آبادی در مپنا نمونه‌ای مهم از تأثیر مدیریت بر توسعه ملی است.

🔹سیاست خودکفایی در دوران علی‌آبادی، با ممنوعیت واردات تجهیزات نیروگاهی، به‌جای تقویت زیرساخت‌ها، باعث کمبود برق و عقب‌ماندگی در توسعه انرژی شد.

🔹تلاش برای خودکفایی در تولید لوکوموتیو و کشنده نیز با منع واردات، به ضرر حمل‌ونقل ریلی تمام شد و روند توسعه پایدار را کند کرد.

🔹ادامه حمایت دو رئیس‌جمهور از علی‌آبادی با وجود عملکرد بحث‌برانگیز او، به معمایی سیاسی-اجتماعی تبدیل شده است.

🔹برای توسعه پایدار، باید به‌جای شعار خودکفایی، سیاست‌های اجرایی واقع‌گرایانه اتخاذ شود؛ تجربه مپنا نشان داد که خودکفایی بدون عمل، آسیب‌زاست.

🔹ضرورت دارد معیارهای انتخاب مدیران کشور از شعارمحوری به نتیجه‌محوری تغییر یابد تا توسعه واقعی تحقق یابد.

@rasad_tahlil
👍8👎4
⭕️ از خودکفایی تا خاموشی

👤‌حسین سلاح‌ورزی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مدیریت طولانی علی‌آبادی در مپنا نمونه‌ای مهم از تأثیر مدیریت بر توسعه ملی است.

🔹سیاست خودکفایی در دوران علی‌آبادی، با ممنوعیت واردات تجهیزات نیروگاهی، به‌جای تقویت زیرساخت‌ها، باعث کمبود برق و عقب‌ماندگی در توسعه انرژی شد.

🔹تلاش برای خودکفایی در تولید لوکوموتیو و کشنده نیز با منع واردات، به ضرر حمل‌ونقل ریلی تمام شد و روند توسعه پایدار را کند کرد.

🔹ادامه حمایت دو رئیس‌جمهور از علی‌آبادی با وجود عملکرد بحث‌برانگیز او، به معمایی سیاسی-اجتماعی تبدیل شده است.

🔹برای توسعه پایدار، باید به‌جای شعار خودکفایی، سیاست‌های اجرایی واقع‌گرایانه اتخاذ شود؛ تجربه مپنا نشان داد که خودکفایی بدون عمل، آسیب‌زاست.

🔹ضرورت دارد معیارهای انتخاب مدیران کشور از شعارمحوری به نتیجه‌محوری تغییر یابد تا توسعه واقعی تحقق یابد.

@rasad_tahlil
👎4👍2
⭕️ آن سوی الحاق ایران به پالرمو

👤‌سید یاسر جبرائیلی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹با وجود مخالفت‌ها، ایران به پالرمو پیوست و اکنون باید واقع‌بینانه پیامدهای آن بررسی و برای مقابله با تبعاتش چاره‌اندیشی شود. گرچه پالرمو اقدامی فنی و نمادین به‌نظر می‌رسد، اما می‌تواند استقلال اقتصادی ایران را تهدید کرده و ابزار تحریم‌گریزی را تضعیف کند، بدون اینکه مزایای متقابلی به ایران بدهد.

▫️۱ - پیوستن به پالرمو، سازوکارهای غیررسمی دور زدن تحریم‌ها مانند شرکت‌های پوششی و گردش مالی غیررسمی را به جرایم بین‌المللی تبدیل کرده و زمینه پیگرد قانونی آن‌ها را فراهم می‌کند.

▫️۲ - پالرمو به FATF امکان می‌دهد اقدامات خود علیه ایران را به تعهدات حقوقی مستند کند، و این نهاد را از جایگاه توصیه‌گر به یک مجری الزامات بین‌المللی ارتقاء می‌دهد.

▫️۳ - ایران با پذیرش پالرمو، باید با کشورهای متخاصم همکاری قضایی داشته باشد و در نتیجه، اقدامات اقتصادی‌اش که پیش‌تر مشروع بودند، ممکن است اکنون جرم‌انگاری و پیگرد شوند.

▫️۴ - عضویت ایران باعث فعال شدن تعهدات کشورهای واسطه (مانند امارات و چین) در همکاری با غرب برای مقابله با ساختارهای تحریم‌گریز ایران شده و فشار چندجانبه را ممکن می‌سازد.

▫️۵ - با پیوستن به پالرمو، ایران دیگر نمی‌تواند به اصل حاکمیت ملی برای رد مداخلات استناد کند و بخشی از سپر حقوقی‌اش را کنار گذاشته است، که با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

🔹در صورت نبود تدابیر حقوقی و دیپلماتیک، این الحاق می‌تواند زمینه‌ساز تحریم‌های پیچیده‌تر و مشروع‌تر شود.

@rasad_tahlil
👎4👏4👍1
⭕️ دارایی‌های نظام، نه مهره‌های بازی!

👤‌علی مهدیان در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مواضع آقای منصوری درباره آقای فتاح و جلیلی مساله مهمی نیست. واقعا مهم نیست. همانطور که روز ثبت نام هم ایشون همراه مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد وارد ستاد انتخابات شد. حضور منصوری و نیلی در حالیکه جلیلی ثبت نام کرده بود معنایش روشن بود. یعنی انتخاب ما ایشان نیست. خصوصا در آن ایام بعد از شهادت رییسی معنایش این بود که ما جلیلی را گزینه امتداد دولت رییسی نمیدانیم. البته بعد که بالاخره با جلیلی همراه شدند طبیعتا ایشان را بهتر و شبیه تر از دیگران یافته بودند.

🔹خوب حالا این بحث چه اهمیتی دارد؟ هیچ اهمیتی. تنها نکته ای که برای من جالب توجه است اخلاق غلط سیاسی و انتخاباتی و دو قطبی شکل گرفته بین رفقایم است. چیزی نیست، خوب آدمها بین گزینه های موجود یک نفر را انتخاب میکنند، درست یا غلط. وقتی بحث را میاندازید در دو قطبی و پرسپولیس استقلال بازی ، میخواهید از یک جمله ساده منصوری استفاده کنید که ایشان به جلیلی اهانت کرد و چه و چه. که جگرتان را خنک کنید، چیزی نگفت، اهانتی نبوده، حرف ساده و روشنی گفته، تحلیلها را از این نگاه بیمارمان باید خلاص کنیم، همه چیز طبیعی است. قالیباف سخن از وفاق گفت، جلیلی هم گفت. چرا نگوید. دیدید چطور تحلیلهای غلط برخی را درباره تصمیمات کشور ، جلیلی به صراحت نقد میکرد، جلیلی یک دارایی ارزشمند است، فتاح هم هست، اسماعیلی هم هست، قالیباف هم هست .... بس کنید شما را به خدا . بس کنید. الان باید وسط این جنگ تمدنی تمام عیار ، سرگرم تیله بازی باشیم؟ درست نیست این فضا.

@rasad_tahlil
👍2👎2
⭕️ بازی بزرگ با زمان و تهدید

👤‌محمد‌‌‌‌علی حسن نیا در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹دور پنجم مذاکرات هسته‌ای در رم بدون پیشرفت خاصی پایان یافت و برخلاف انتظار، به‌جای ورود به جزئیات، گفت‌وگوها به نقطه شروع بازگشت؛ در حالی که ابتدا امید می‌رفت مذاکرات فنی‌تر شود. ایران طرحی کلی شامل حق غنی‌سازی در چارچوب رفع تحریم‌ها به آمریکا ارائه داد و حتی طرف آمریکایی به‌صورت ضمنی آن را پذیرفت، مشروط بر عدم ساخت بمب.

🔹از دور چهارم، آمریکا رویکرد خود را تغییر داد و با کنار زدن اروپا، بازی زمان را آغاز کرد؛ در حالی‌که مکانیزم ماشه همچنان در اختیار اروپا باقی مانده است.

🔹در آخرین مذاکره با اروپا، لحن اروپایی‌ها تند بود و ایران هشدار داد در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه از NPT خارج می‌شود؛ اروپا نیز موضوع جنگ اوکراین را وارد مذاکرات کرده است. آمریکا، به‌ویژه دولت ترامپ، زمان را به‌عنوان ابزار فشار نگه داشته و در حالی‌که مذاکره‌کننده آمریکایی درک فنی بالایی ندارد، هدف گرفتن بیشترین امتیاز ممکن از ایران است.

🔹اولین هدف ترامپ، گرفتن امتیاز بزرگ هسته‌ای برای نمایش یک توافق بزرگ است؛ مثل تعلیق موقت برنامه هسته‌ای یا خروج مواد غنی‌شده از ایران.

🔹هدف دوم ترامپ، دستاوردهای سیاسی غیرهسته‌ای است؛ مانند دیدار با مقامات ایرانی یا بازگشایی سفارتخانه‌ها برای نمایش توافقی بزرگ؛ احتمال دارد اروپا مکانیزم ماشه را فعال کرده و در ازای امتیاز سیاسی، آن را به ترامپ واگذار کند؛ چون او به‌دنبال توافقی با دستاوردهای تبلیغاتی است.

🔹مذاکرات عمداً فرسایشی شده تا با نزدیک‌شدن به زمان ماشه، آمریکا امتیاز بیشتری بگیرد یا آن را فعال کند؛ در حالی که ایران اکنون با شش قطعنامه شورای امنیت مواجه است و مذاکرات به نقطه صفر برگشته‌اند.

@rasad_tahlil
👍1
⭕️ با ذره‌بین نقد، با ترازوی انصاف

👤عبدالرضا خزایی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹تمرکز یک‌سویه رسانه‌ها بر سفر کیش برای تخریب دولت، نشان از بی‌انصافی دارد، نه دلسوزی.

🔹سفر کیش قابل بررسی است، اما نمی‌توان با آن اعتبار دولت نوپا را زیر سؤال برد.

🔹پرهیز رئیس‌جمهور از تشریفات و رفتار ساده‌زیستانه، پیامی روشن به مدیران در مورد دوری از اسراف است.

🔹پزشکیان نشان داده که با فساد مماشات نمی‌کند، اما نباید دولت را به‌خاطر یک خطا در موضع اتهام دائمی قرار داد.

🔹دولت ابزارهای قانونی برای نظارت و پیگیری تخلفات دارد؛ نباید حیثیت آن را به یک سفر گره زد.

🔹منتقدانی که پیش‌تر در برابر تجمل‌گرایی سکوت کرده بودند، حالا با سخت‌گیری بی‌انصافانه دولت مردمی را هدف گرفته‌اند.

🔹مردم برای اصلاحات و عدالت به این دولت رأی داده‌اند؛ به‌جای تخریب، باید به تقویت مسیر سلامت اداری کمک کرد.

@rasad_tahlil
👎5👍2
⭕️ «الگوی مهار چین در توافق تجاری آمریکا و بریتانیا»

👤‌فاطمه فهیمی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹ترامپ در اردیبهشت ۱۴۰۴ از توافق جامع تجاری با بریتانیا خبر داد؛ این توافق، نخستین گام در مجموعه‌ای از توافق‌های پس از آغاز جنگ تجاری آمریکا با بیش از ۷۰ کشور است.

🔹در پی اعمال تعرفه‌های متقابل ۱۰ تا ۵۰ درصدی توسط ترامپ، بریتانیا با تعرفه ۱۰ درصد مواجه شد. با فشار کشورها، تعرفه‌ها موقتاً برای همه (جز چین) به ۱۰ درصد کاهش یافت تا فرصت مذاکره فراهم شود.

🔹توافق با بریتانیا به‌عنوان الگوی اولیه برای دیگر کشورها مطرح است و جهت‌گیری آمریکا در مهار چین از طریق همکاری تجاری با شرکایش را نشان می‌دهد.

🔹توافق آمریکا و بریتانیا، روابط لندن با پکن را دشوار کرده و از نظر اقتصادی به‌نفع آمریکا و نامتوازن برای بریتانیاست.

🔹شرکای تجاری آمریکا، به‌ویژه اروپا، توافق را غیرمنصفانه دانسته و نسبت به تکرار آن هشدار داده‌اند.

🔹تعرفه ۱۰ درصدی برای بریتانیا و دیگر کشورها حفظ شده، اما تأثیر اقتصادی آن محدود است. توافق، ابزاری برای پیشبرد استراتژی مهار چین است، اما اجرای آن با چالش‌هایی، به‌ویژه در جذب سایر شرکا، روبه‌رو خواهد بود.

@rasad_tahlil
👍2👎1
⭕️ توسعه منطقه‌ای یا انزوای راهبردی برای ایران؟

👤‌محمد کاظمی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹پیشنهاد کنسرسیوم با محدودسازی دائمی غنی‌سازی و توقف استفاده از فناوری‌های پیشرفته، پیشرفت علمی ایران را متوقف کرده و آن را به فناوری خارجی وابسته می‌کند.

🔹نظارت‌های گسترده فراتر از NPT خطر افشای اطلاعات حیاتی برنامه هسته‌ای را افزایش داده و می‌تواند زمینه‌ساز اقدامات محدودکننده یا خرابکارانه علیه ایران شود.

🔹برنامه هسته‌ای ایران، به‌عنوان محور استقلال و توسعه، نباید در معرض نفوذ خارجی قرار گیرد و پذیرش هرگونه نظارت اضافی باید با امتیازات راهبردی نظیر رفع کامل تحریم‌ها همراه باشد.

@rasad_tahlil
👍3🤔1
⭕️ رایزنی‌ها با چه محورهایی در جریان است؟

👤‌هم میهن نوشت:

🔹سفر دوروزه پزشکیان به مسقط با هدف رسمی تقویت روابط دوجانبه و اقتصادی اعلام شده، اما محور اصلی آن بررسی طرح پیشنهادی عمان برای پیشبرد مذاکرات ایران و آمریکا است.

🔹پس از ابراز تمایل ترامپ به مذاکره، ایران عمان را به‌عنوان میانجی پذیرفت و از آن زمان، پنج دور گفت‌وگوی غیرمستقیم با آمریکا در مسقط و رم انجام شده است.

🔹ایران مذاکرات را غیرمستقیم می‌داند و پیام‌هایش را از طریق وزیر خارجه عمان منتقل می‌کند؛ درحالی‌که آمریکا این مذاکرات را ترکیبی از مستقیم و غیرمستقیم تلقی کرده و نقش عمان را تأیید می‌کند.

🔹با وجود توصیف مثبت مذاکرات توسط تهران و واشنگتن، وزیر خارجه عمان از عدم نتیجه‌گیری نهایی سخن گفته و اعلام کرده طرح‌هایی از سوی عمان برای بررسی بیشتر در تهران و واشنگتن مطرح شده است.

🔹اظهارات مقام‌های ایرانی و عمانی نشان می‌دهد مذاکرات با موانع جدی روبروست و هدف اصلی سفر پزشکیان، بررسی پیشنهادهای عمان برای حل این موانع است.

🔹پس از خوش‌بینی اولیه، بدبینی در روند مذاکرات افزایش یافته است، به‌ویژه پس از آنکه آمریکا به‌طور قاطع اعلام کرد حتی غنی‌سازی اندک در خاک ایران را هم نمی‌پذیرد.

@rasad_tahlil
👍6
⭕️ «دیپلماسی تشریفاتی، اقتصاد تحریمی»

👤‌عباس ضیاء الدین در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹دیپلماسی اقتصادی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی سیاست خارجی، در ایران مغفول مانده و سفارت‌خانه‌ها به‌جای ایفای نقش فعال اقتصادی، به دفاتر تشریفاتی تقلیل یافته‌اند؛ این ضعف در تعامل هوشمندانه با بازیگران جهانی یکی از دلایل ماندگاری تحریم‌هاست.

🔹دولت‌های یازدهم و دوازدهم با کنار گذاشتن نقش اقتصادی وزارت خارجه، دیپلماسی را به مذاکرات هسته‌ای محدود کرده و تعامل اقتصادی با جهان را نادیده گرفتند؛ این رویکرد برخلاف روند جهانی بود و موجب جدایی نهاد دیپلماسی از اقتصاد کشور شد.

🔹درحالی‌که کشورهای دیگر سفارت‌خانه‌ها را به ابزار توسعه اقتصادی بدل کرده‌اند، در ایران دوران برجام، نقش اقتصادی سفارت‌ها به‌کلی تعطیل شد و نبود رایزن اقتصادی و ناکارآمدی مأموریت‌های تجاری، ضعف ایران در مقابله با فشارهای اقتصادی را تشدید کرد.

🔹با خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها، نیاز ایران به تعاملات اقتصادی جایگزین بیشتر شد، اما تمرکز دیپلماسی بر احیای برجام باعث شد فرصت استفاده از ظرفیت کشورهای همکار از بین برود و هیچ زیرساخت اقتصادی مؤثری برای مقابله با تحریم‌ها ایجاد نشود.

🔹ایران به دلیل وابستگی به برجام، فرصت تعامل با بلوک‌های اقتصادی مانند بریکس و اوراسیا را از دست داد، درحالی‌که رقبا سود بردند؛ در برابر این روند، گفتمان جدیدی با تکیه بر ظرفیت داخلی، تاب‌آوری و همکاری جنوب-جنوب پیشنهاد شد.

🔹برای مقابله مؤثر با تحریم‌ها و تقویت اقتصاد، باید سفارت‌خانه‌ها به نقش اقتصادی بازگردند، دیپلمات‌های اقتصادی آموزش ببینند و هماهنگی نهادی ایجاد شود؛ زیرا دیپلماسی بدون پشتوانه اقتصادی بی‌اثر است و تحریم‌ها بدون دیپلماسی فعال، ماندگار خواهند ماند.

@rasad_tahlil
👍5👏1
⭕️ «بازنگری در مناسبات دولت جدید سوریه با اقلیت‌ها»

👤علیرضا مجیدی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹از زمان قیمومیت فرانسه بر سوریه، ساختار کشور بر مبنای تقسیمات قومی و مذهبی شکل گرفت که اقلیت‌ها نقش مهمی در آن داشتند.

🔹پس از خروج فرانسه، سوریه شاهد کودتاهای پی‌در‌پی با محوریت اقلیت‌ها و اکثریت‌ها شد؛ نشانه‌ای از تنش‌های قدرت بین گروه‌های قومی و مذهبی. اعتراضات مردمی و جنگ داخلی سوریه نیز با محوریت شکاف اقلیت-اکثریت شکل گرفت؛ حکومت خود را مدافع اقلیت‌ها معرفی می‌کرد.

🔹تصرف دمشق توسط معارضان موجب نگرانی اقلیت‌ها شد؛ به‌ویژه از نفوذ گروه‌های سلفی-جهادی که با برابری اقوام مخالف‌اند.

🔹ترکمن‌ها با اتکا به ترکیه امتیازاتی از دمشق گرفته‌اند و برخی اقلیت‌ها نیز با حضور در «قسد» عملاً از استقلال سیاسی فاصله گرفته‌اند.

🔹اقلیت‌های شیعه، مسیحی و اسماعیلی رویکرد تعامل با دولت جدید را برای حفظ امنیت و حقوق خود در پیش گرفته‌اند، اما کردها، دروزی‌ها و علوی‌ها مسیرهای مستقل‌تری دارند.

🔹کردها با اتحاد داخلی و تکیه بر قسد، مذاکره با دولت جدید را در پیش گرفته‌اند، با حفظ خودمختاری و پیگیری مطالبات در قانون اساسی آینده.

🔹دروزی‌ها به سه شاخه تقسیم شده‌اند: یکی دنبال تعامل با دمشق، دیگری در مبارزه مدنی با حفظ وحدت ملی، و سومی خواهان حمایت بین‌المللی علیه دولت جدید است.

🔹علوی‌ها نگران انتقام‌گیری به دلیل نقششان در حکومت سابق‌اند؛ این نگرانی به نظامی‌ شدن جامعه علوی و افزایش تنش منجر شده است.

@rasad_tahlil
👍1
⭕️ سرنوشت شوم الجولانی در آغوش صهیونیسم

👤ابوالفضل صفری در بهشی از یادداشت خود نوشت:

🔹دیدار رئیس‌جمهور آمریکا با الجولانی و هشدار وزیر خارجه این کشور درباره جنگ داخلی جدید در سوریه، بخشی از راهبرد واشنگتن برای مهندسی آشوب، تقویت نیروهای نیابتی و کنترل سیاسی اوضاع منطقه است.

🔹آمریکا با سفیدنمایی چهره الجولانی، از او برای پیشبرد نظم مطلوب غربی–صهیونیستی بهره می‌برد و بحران سوریه را دستاویزی برای فشار بر حکومت دمشق و تأمین منافع خود و رژیم صهیونیستی کرده است.

🔹جریان الجولانی اکنون آشکارا در خدمت طرح تجزیه‌طلبانه غربی–عبری–عربی برای نابودی ساختارهای سوریه و مقابله با محور مقاومت قرار گرفته است.

🔹اقدامات امنیتی و نظامی جریان الجولانی، از پاک‌سازی قومی تا همکاری با صهیونیست‌ها، برای جلب حمایت قدرت‌های غربی و صهیونیستی جهت بقای خود انجام می‌شود.

🔹الجولانی با تکیه بر آمریکا و اسرائیل به‌دنبال بقای خود است، اما تجربه تاریخی نشان می‌دهد مزدوران همواره قربانی می‌شوند؛ در حالی‌که او در پوشش اسلام‌گرایی، عملاً با دشمنان اسلام هم‌پیمان شده است. برخلاف جریان‌های مزدور مانند الجولانی، مقاومت یمن نمونه‌ای موفق از امنیت الهی و عزت واقعی با تکیه بر ایمان، دفاع از مظلوم و استقلال از قدرت‌های استکباری است.

🔹مقایسه گفتمان امنیتی انصارالله و الجولانی، تضاد بین اسلام ناب محمدی با اسلام نفاق‌پیشه را آشکار می‌سازد؛ خیانت و وابستگی الجولانی به طاغوت، سرنوشتی جز نابودی برای او و حامیانش ندارد؛ ادامه بحران‌های قومی، اقتصادی و امنیتی در سوریه، همراه با گسترش مقاومت مردمی، نشانه‌ای از پایان قریب‌الوقوع سلطه جریان تکفیری الجولانی و شکست پروژه‌های غربی-صهیونیستی است.

@rasad_tahlil
👍1
2025/07/13 01:21:41
Back to Top
HTML Embed Code: