Telegram Web Link
و این جهانِ گذرنده دارِ خلود نیست و بر کاروانگاهیم و پسِ یکدیگر می‌رویم...
هیچ‌کس را اینجا مُقام نخواهد بود.
چنان باید زیست که پس از مرگ، دعایِ نیک کنند.

📚 تاریخ بیهقی



@rasepardeh
1
وَأَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَبًا
ولی منحرفان هیزم دوزخ‌اند


جن/۱۵









تعصب بابِ ورود هرگونه‌ی اندیشه‌ی متفاوت از آنچه باور داری را می‌بندد و نادانی به بار می‌آورد.

نقد عقل عملی/کانت
ڕاسپاردە
سؤال: خطاب کاک احمد درین شعر ،خدا بوده یا پیامبر-علیه السلام-؟
تکایە وڵامەکانتان کامێنت کەن بۆمان
ژووری وتووێژ ساز کراوە
ڕاسپاردە
سلام ورحمت... سخن کاک ابوبکر کاروانی رو قبول ندارم که میگوید: اگر تا الان زنده میبود،در خیلی از آراءش تجدید نظر می کرد... چرا که: بسیاری از آنچه کاک ناصر به ارث نهاده،در زمینه ی ایمان،عقیده و اخلاقند،وبخش اندکی از ارث فکری ایشان ، آراء فقهیند،که برخی از آنها…
سڵام

پێم وانیە نە کاروانی، نە زۆرێک لەو مامۆستایانە جیا لەوانیش ئەوەندە موتابەعەی ئەفکاری مامۆستا ناسڕ و کاک احمدیان هەبێت. ئەوپەڕەکەی ئەگەر گوێیان لە مونازەرەکەی گرتبێت یان نا. ئەسڵەن تاقەتێکی دەوێ گوێگرتن لەو کاسێتانەی مامۆستا.



بەڵێ، مامۆستا گەر بمایە ئەفکارەکانی دەگۆڕان، بەڵام نەک ئەوەی بگەڕێتەوە دواوە و دووبارە بچێتەوە سەر ئەفکاری تەقلدیدی خەڵکی، بەڵکو زیاتر داهێنان و نوێکاری دەکرد.

هەر بەڕاست گەر تاوەکو ئێستا کاک ناسڕ بمایە، پێتان وایە ئێستاکە کەس باسی ئەئیممە و غەزالی و ابن تیمیەیان بکردایە بەراورد بەو !!



..ا
ڕاسپاردە
سڵام پێم وانیە نە کاروانی، نە زۆرێک لەو مامۆستایانە جیا لەوانیش ئەوەندە موتابەعەی ئەفکاری مامۆستا ناسڕ و کاک احمدیان هەبێت. ئەوپەڕەکەی ئەگەر گوێیان لە مونازەرەکەی گرتبێت یان نا. ئەسڵەن تاقەتێکی دەوێ گوێگرتن لەو کاسێتانەی مامۆستا. بەڵێ، مامۆستا گەر بمایە…
سلام ورحمت

ــ حکمت به دو نوع ثابت و متغیر تقسیم می شود،  حکمت ثابت شامل مسائل اعتقادی و ایمانی است که در قرآن صریح بیان شده‌اند و قابل تغییر نیستند، چگونگی بیان اعتقادات در احادیث صحیح،  ١٠:١٥

ــ بخش قیم اخلاقی و احکام به دو قسمت کلیات و ثوابت و جزئیات و متغیرات تقسیم می‌شود، حکمت و کتاب در این بخش کدام است،    ١١:٤٥

ــ حکمت ثابت برای همیشه پابرجاست، بیان برخی از حکمت های ثابت از قرآن، اجتهاد فقط در نصوص جایز نیست، نصوص یعنی قواعد عامه و حکمت های ثابت ١٥:٥٥


درسگفتار دعوت...(۳).
کاک ناصر سبحانی


چنانکه پیداست همانگونه که پیشتر عرض کردم،مسائل ایمانی،ارزشهای اخلاقی،وقواعد عامه ،تغییر ناپذیرند...
امکان دارد،در طی زمان اسلوب ارائه آنها تغیییر کند(که این نیز نظر کاک ناصر بود.)،اما آن مفاهیم تغییر ناپذیرند،وتنها بخشی از احکام که متطورند،قابل تغییرند،که در درسهای کاک ناصر بخش اندکی را در بر می گیرد....
👍1
🔸

صوفی ار باده به اندازه خورَد نوشش باد
ور نه اندیشه این کار فراموشش باد


#حافظ


این بیت در واقع بر اهمیت اعتدال و میانه‌روی در هر کاری، به ویژه در سلوک عرفانی، تأکید دارد. حافظ می‌گوید که بهره‌مندی درست و به اندازه از هر چیز (چه لذت مادی و چه تجربه‌ی روحانی) نه تنها بد نیست، بلکه می‌تواند سازنده نیز باشد. اما اگر این بهره‌مندی از حد بگذرد و منجر به افراط و تفریط شود، بهتر است که کلاً از آن دوری شود تا از پیامدهای منفی آن جلوگیری گردد.
به عبارت دیگر، صوفی واقعی کسی است که می‌تواند از "باده‌ی" معرفت و عشق الهی به درستی و با حفظ تعادل استفاده کند و دچار غرور و مستی کاذب نشود. در غیر این صورت، بهتر است که از این وادی دوری کند تا به گمراهی نیفتد. این بیت هشداری است به سالکان راه حقیقت که همواره جانب اعتدال را نگه دارند و از هرگونه زیاده‌روی پرهیز کنند.


@rasepardeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸
⭕️ #سکانس_فیلم
"خاکستری"

یه کاری کن
زود باش، ثابت کن
ایمان به کنار کاری کن!
یه چیزی بهم نشون بده...
من الان میخوام
نه بعدا... الان نشون بده
تا آخر عمرم بهت ایمان بیارم


@rasepardeh
🔸

انسان،
هم‌رتبۀ آن چیزی‌ست
که به آن تعلّق دارد!
هرکس می‌خواهد مقام خود را بسنجد، باید ببیند تعلق و آرزویش چیست؟

بهای ما، خودِ خداست، خود را ارزان نفروشیم.



@rasepardeh
1
ڕاسپاردە
🔸 صوفی ار باده به اندازه خورَد نوشش باد ور نه اندیشه این کار فراموشش باد #حافظ این بیت در واقع بر اهمیت اعتدال و میانه‌روی در هر کاری، به ویژه در سلوک عرفانی، تأکید دارد. حافظ می‌گوید که بهره‌مندی درست و به اندازه از هر چیز (چه لذت مادی و چه تجربه‌ی روحانی)…
🍀از صفات عباد الرحمان:

وَالَّذِينَ إِذَا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا وَكَانَ بَيْنَ ذَٰلِكَ قَوَامًا

و آنان که وقتی انفاق می کنند، نه از حدّ معمول [و متعارف] می گذرند و نه تنگ می گیرند، و [انفاقشان] همواره میان این دو در حدّ اعتدال است.
[الفرقان–67]
ڕاسپاردە
سلام ورحمت... سخن کاک ابوبکر کاروانی رو قبول ندارم که میگوید: اگر تا الان زنده میبود،در خیلی از آراءش تجدید نظر می کرد... چرا که: بسیاری از آنچه کاک ناصر به ارث نهاده،در زمینه ی ایمان،عقیده و اخلاقند،وبخش اندکی از ارث فکری ایشان ، آراء فقهیند،که برخی از آنها…
کاک ناسر خاوەنی عەقڵێکی ئازاد بوو کە بازنە و لاکێشەکانی هەڵوەشاندەوە. ئەو نە لە کەلامدا خۆی بەستەوە بە فیکری ئەشعەرییەوە، نە لە فیقهدا خۆی لە چوار مەزهەبدا قەتیس کرد. ڕابەرێکی گەورەی ئیخوان بوو بەڕاستی و ئیلهام بەخشە بۆ هەموو ڕۆشنبیرێکی ئایینی لە کوردستاندا




متعلم
1
باید هدفِ ما، تنها اصلاح خویشتن باشد

اگر خودم را اصلاح کردم، اطرافیان و جامعه‌ی من، به میزانی که تحت تأثیر من‌اند، وضع بهتری پیدا می‌کنند. نتیجه‌ی موفقیت در اصلاح خودم این است که درد و رنج کسانی که زندگی‌شان تحت تأثیر من است، کاهش می‌یابد. یگانه راه کاهش درد و رنج بشر، همین است. هدف من اصلاح خودم باید باشد، گر چه نتیجه‌ی توفیق در این کار، بهتر شدن وضع جامعه به همان نسبت است.

بهترین راه برای بهبود وضع جامعه، این است که هدفم بهبود بخشیدن به جامعه نباشد. هدفم باید این باشد که زندگی خوش‌تر، خوب‌تر و ارزشمند‌تری داشته باشم. ترجمه‌ی این نگاه در عالَم اجتماع و سیاست این است: بهترین راه مبارزه‌ِ سیاسی- اجتماعی این است که هر کسی کاری را که به عهده گرفته است خوب انجام دهد.

اصلاحِ خود، هدف است و اصلاح جامعه، نتیجه. من به همان اندازه‌ای که اگر معلم‌ام معلم خوبی‌ام و اگر نجّارم، نجار خوبی‌‌ام و اگر مکانیک اتومبیل‌ام، مکانیک خوبی‌ام، در اصلاح جامعه‌ام سهم دارم. فساد در جامعه یا ناشی از این است که کسانی عهده‌دار کاری شده‌اند که آگاهی و اطلاع لازم را ندارند یا مطابق آگاهی و علم‌شان، عمل نمی‌کنند. یا کاری را که بلد نیستند بر عهده می‌گیرند یا کاری را که بر عهده‌گرفتند چنان که بلدند انجام نمی‌دهند. همه‌ی فسادها از درون خودِ ماست و هر یک از ما فرعونی در درون داریم که برخی مجال پیدا کرده‌اند و برخی نه.

استاد مصطفی ملکیان




@rasepardeh
1
من می‌خواهم در اینجا به این سؤال پاسخ دهم که زبان دین و معنویت که یکی از زبان‌های انسان است، چگونه اصالت خود را از دست می‌دهد؛ زبان غالب رایج دینی، اگر سازنده باشد و برای شنونده معنای جدید ایجاد کند و شنونده را در ارتباط با معناهای گذشته و آینده قرار بدهد دیالوگی باشد به طوری که شنونده را به تأمل و تفکر و پاسخ وادارد و گفت‌وگو را دامن بزند، زبانی اصیل در قلمرو دین خواهد بود.
اما اگر زبان غالب دینی تک صدایی باشد. تک گویی باشد دیگران را در نظر نگیرد؛ علم، هنر، فلسفه، دگراندیشان غیر مؤمنان و معناهای دیگر را در نظر نگیرد و یک طرفه القا شود این زبان، زبان از خودبیگانه است. در یکی از آفت‌های بزرگ زبان دینی تک صدایی است. اینکه یک نفر باید بگوید و دیگران باید بشنوند. یا چند نفر بگوید و دیگران موظف به شنیدن باشند پرسش و بحث در میان نباشد، ارتباط زبان با وجدان انسانیت دانش‌ها و اخلاق قطع شده باشد حالت عرضه کردن نداشته باشد و حالت محکوم کردن داشته باشد؛ چنین زبانی از خود بیگانه است یعنی زبان دین و معنویت نیست.

اگر زبان دینی با زبانِ علم ،فلسفه و هنر قطع ارتباط کند از خودبیگانه خواهد شد. انسان فقط با دین زندگی نمی‌کند. انسان با همه حوزه‌های علم فلسفه هنر و دین زندگی می‌کند و تاریخ چندهزار ساله بشر این واقعیت را نشان می‌دهد هیچ کدام از حوزه‌ها تابع دیگری نیست اما می‌توان بین اینها دیالوگ و تعامل برقرار کرد. زبان دینی باید تولید معنای جدید و اصیل کند
وگرنه از خودبیگانه می‌شود.










نقد بنیادهای فقه و کلام
محمد مجتهد شبستری











@rasepardeh
الهي مرا نعمت دادي، شكر نكردم،
بدانكه شكر نكردم نعمت از من بازنگرفتي
بلا بر من گماشتي، صبر نكردم،بلا دايم نگردانيدي بدانكه صبر نكردم.
الهي! از تو  چه آيد جز كرم؟


#تذکره_الاوليا_عطار




@rasepardeh
نکته:

از “یاکوب بومه” عارف و نویسنده‌ی آلمانی در قرن هفدهم، پرسیدند: نزدیک‌ترین راه به خدا چیست؟
گفت: برای من که پینه‌دوزم، نزدیک‌ترین راه، این است که پینه دوزِ خوبی باشم، شما را نمی‌دانم.




(دیانت و عقلانیت /رضا بابایی)
3
Forwarded from نشر احسان
📕ترجمه فارسی جماع‌ العلم‌

🔸نشراحسان
🔹نویسنده: محمد بن ادریس شافعی
🔸مترجم: عدنان فلاحی
🔸سال چاپ: ۱۴۰۴
🔹قطع: رقعی
🔸تعداد صفحه: ۱۰۲
🔹دسته‌بندی موضوعی: فقه و اصول

نحوه خرید
📚کتابفروشی شهر
🛒>>ثبت سفارش<<

🆔 @NashrEhsan | نشراحسان
2025/07/09 02:02:23
Back to Top
HTML Embed Code: