Telegram Web Link
مناجات با خدا: بگذر و بگذار که بمانم | حاج میثم مطیعی
Haj Meysam Motiee
🎙بگذر و بگذار که بمانم (مناجات با خدا)
🔺بانوای: حاج میثم مطیعی
🔺با شعر: محمدرضا وحیدزاده
📄 متن شعر: Meysammotiee.ir/post/1923

🏴 #20_رمضان_1398

☑️ @MeysamMotiee
☑️ @RezaVahidzade
Forwarded from شهرستان ادب
🔻بیست‌وچهارمین میزگرد #بوطیقا در شهرستان ادب
(به مناسبت هفتم اردیبهشت‌ماه، روز جهانی گرافیک)

🔖خلاصه:
www.tg-me.com/shahrestanadab/4569

📖مشروح و 📸گزارش تصویری این نشست به زودی منتشر خواهد شد.

☑️ @ShahrestanAdab
Forwarded from شهرستان ادب
📕 بیست و چهارمین میزگرد از سری میزگردهای آزاد ادبی #بوطیقا با حضور جمعی از اهالی شعر و گرافیک در موسسه‌ی شهرستان ادب برگزار شد. در این میزگرد آقایان محمد صمدی، علی حیاتی، علی داودی، وهب رامزی، محمدرضا وحیدزاده، محسن نصرالله و حسن صنوبری درباره‌ی نسبت بین شعر و گرافیک به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

خلاصۀ جلسه:

✔️ #حسن_صنوبری: «امروز از نظر پیوندهای درخشان و تازه شعر و گرافیک، ما با برخی از اعصار دیگر تاریخ فرهنگ و هنر ایران اسلامی قابل مقایسه‌ایم که کلام و تصویر با هم همراه شده بودند؛ چه در کتیبه‌ها و معماری و چه در حواشی قرآن‌، شاهنامه و حافظ.»

✔️ #محمد_صمدی: «در سنت بدوی و تصویری هنرهای ایرانی حرکتی را از سمت بازنمایی عینی متن به سمت بیان شخصی هنرمند می‌بینیم. در دوره‌ای کارکرد تصویر فقط بازنمایی متن و تشدید اثر آن بوده است. تصویرسازی علینقی خویی از دیوان شعر جودی خراسانی با وجود امکانات محدود چاپ سنگی آن روزگار را می‌توان معادل تصویری فضای شعر مرثیه‌ای دوران قاجار دانست.»

✔️ #علی_داودی: «امروزه تصویرگر با شعر مدرن برخورد آزادی دارد و به جای نمود عینی برداشت خود را از شعر به تصویر درمی‌آورد. او می‌تواند با کمک حوزه‌های فلسفه و اندیشه به تحلیل اشعار بپردازد.»

✔️ #محمدرضا_وحیدزاده: «هنر اتمسفری می‌سازد که واژه‌ها قادر به بیان آن نیستند. اگر تصویر به تنهایی یک ارزش داشته باشد و متن یک ارزش دیگر، در فضای مجازی ارزش‌های این دو با هم جمع نمی‌شوند، بلکه در هم ضرب و یک اثر مستقل جدید خلق می‌شود.»

✔️ #علی_حیاتی: «آنچه امروزه در ارتباط میان شعر و گرافیک نقش حیاتی دارد تأثیر رسانه‌هاست. مثلاً به واسطه‌ی رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام پدیده‌ی عکس‌نوشت به وجود آمد.»

✔️ #وهب_رامزی: «برای اصلاح وضعیت امروزمان، ادبیات باید به دوره‌ای برگردد که خودش سفارش‌دهنده‌ی تصویر بود و برای رسیدن به این وضعیت گرافیست‌های ما باید با ادبیات آشنا باشند و کتاب بخوانند.»

✔️ #محسن_نصرالله: «شعر می‌تواند مبنای ایده‌پردازی ما باشد، یا ممکن است به تصویری برسیم که بخواهیم آن را با شعری توصیف کنیم، همچنین من فکر می‌کنم بتوان شعر را با توجه به ایده‌ی مورد نظر مهندسی کرد. حتی شاید بشود شعری سرود و بعد فرآیند ایده‌پردازی را به آن تزریق کرد. به هر حال اصالت با متن است ولی بهتر است شعر یک اتفاق نباشد.»

▪️گزارش و مشروح این نشست به زودی منتشر خواهد شد.

☑️ @ShahrestanAdab
Forwarded from شهرستان ادب
🔻مشروح و گزارش تصویری بیست‌وچهارمین میزگرد #بوطیقا منتشر شد.
(گفتگو پیرامون نسبت بین شعر و گرافیک)

▪️«...در این جلسه قرار است با جمعی از هنرمندان حوزه‌ی ادبیات و همچنین تصویر و گرافیک از گفت‌وگوی دو هنر شعر و گرافیک سخن بگوییم؛ با این تأملات و پرسش‌ها:
۱) بررسی پیشینه‌ی دیالوگ و همراهی کلام و تصویر در فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی
۲) پرسش از چگونگی این همراهی در عصر امروز
۳) توجه به دیرینگی هنر شعر در تاریخ ایران و تاثیرگذاری هنر گرافیک در جهان امروز
۴) پرسش از بایدها، نبایدها، موانع و توفیقات این همنشینی هنری
۵) پرسش از وضعیت و سیر شعر و گرافیک در هنر عصر انقلاب اسلامی
۶) مقایسه‌ی وضعیت امروز گفت‌وگوی کلام و تصویر با وضعیت اعصار گذشته از جمله عصر صفوی
مخلص کلام اینکه از کجا راه افتادیم، الان کجاییم به کجا باید برویم.
در شهرستان ادب کار اصلی ما ادبیات است و در بوطیقا وارد بحث‌های مربوط به ادبیات می‌شویم از جمله ادبیات مضاف، یعنی واوها و کسره‌هایی که به ادبیات می‌چسبد. به نظر من یکی از این واوهای مهم در عصر امروز شعر و گرافیک است. در روزگار ما به خصوص در هنر انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی برای شعر و گرافیک می‌افتد و همنشینی خوب و جدی‌ای بین گروه‌های مختلف آنها شکل می‌گیرد. این اتفاق پیش از انقلاب رخ نداد، چون در آن زمان شعر اینقدر آزادی و عمومیت نداشت. در آن دوره آخرین اتفاقات شعری در حوزه‌ی شعر، شعر نو بود. با پررنگ شدن شعر نو از آن به عنوان شعر نخبگان یاد کردند. عموم شاعران نوگرا شاعران خواص بودند؛ شاعران جراید و نشریات تخصصی و محافل روشنفکری...»

برای خواندن متن کامل سخنان #محمد_صمدی، #علی_حیاتی، #علی_داودی، #وهب_رامزی، #محمدرضا_وحیدزاده، #محسن_نصرالله و #حسن_صنوبری درباره‌ی نسبت بین شعر و گرافیک این صفحه را در سایت شهرستان ادب ببینید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10565

همچنین برای مطالعه دیگر میزگردهای بوطیقا سری به صفحه ثابت این برنامه در سایت شهرستان ادب بزنید:
🔗 ShahrestanAdab.com/بوطیقا

☑️ @ShahrestanAdab
💠 بهار 97، در سفری به شامات، درقبرستان روضه‌الشهیدین قبر شهیدی از حزب‌الله لبنان را دیدیم که سنگ قبر نداشت. بالای قبر جمله‌ای از وصیت‌نامۀ شهید نوشته شده بود:

«وصیت می‌کنم بدنم را در روضه‌الشهیدین بدون سنگ قبر دفن کنید تا بعد از زمان ساخت حرم برای شهدای #بقیع»

📗 روایتی از کتاب در دست چاپ «پنج‌یازه» (سفرنامۀ‌ شامات) از نشر معارف، به قلم محمدرضا وحیدزاده

#هشتم_شوال
#سالگرد_تخریب_بقیع

💭 www.tg-me.com/rezavahidzadeh
📜 روایتی از آن‌چه در #دیدار_رمضانی شاعران با #رهبر_انقلاب گذشت
به قلم محمدرضا وحیدزاده

▪️#عباس_احمدی، شاعر طنزپرداز قمی پیش می‌رود. خاطرم هست که سال گذشته هر چه کوشید، فرصت گفت‌وگو نیافت. اول کتاب جدید «قمپز» را معرفی می‌کند که مجموعه‌ شعرهای طنز حلقه‌ی قمپز است، بعد هم دو کتاب «مخزن‌الاشرار» و «کلمن راز» خودش را. آقا می‌خندد و می‌گوید کلمن راز را ندیده‌ام. توضیحاتش که تمام می‌شود، بلند می‌شود تا برود. آقا عباس را صدا می‌کند و می‌پرسد چرا کتاب‌های خودش را نیاورده؟ عباس وسط راه بازمی‌گردد و می‌گوید چون قبلاً تقدیم کرده‌ام. آقا برمی‌گردد و به کسی که کتاب‌ها را جمع‌آوری می‌کند، می‌گوید: «کتاب‌های ایشان را برای من بگذارید کنار».

▪️متن کامل حاشیه‌نگاری در سایت دفتر 👈🏻 http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=42640
💭 www.tg-me.com/rezavahidzadeh
مادر به اشک روضه مرا شیر داده است / در شیرم آب کرده، ولی سود با من است

💠 جلسۀ‌ ماهانۀ هیئت خانگی علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع)

📆 پنجشنبه، 98/03/30، ساعت 18:30

🏡 نشانی: https://maps.google.com/?q=35.726982,51.546953
🌷 با خون تو صد ثمر دمادم آمد
هرقدر سرودیم ز تو کم آمد
صف بسته به پیشوازی‌‌ات یک ملت
با آمدنت بوی محرم آمد 🌷

#تشییع_شهدای_گمنام
#شهدای_مدافع_وطن


💭 www.tg-me.com/rezavahidzadeh
💠 به مناسبت میلاد خجستۀ حضرت معصومه (س) و تقدیم به برکت زندگیم، دخترم، مُهَنا 💠


خنده کردی بهار شد همه‌جا، خنده‌ کردی شکوفه‌‌زار شدم
خنده‌ات صبح روشنِ باباست، با گل خنده‌ات بهار شدم

تو ز جنات تحتها‌الانهار تو ز باغ سپیده آمده‌ای
عطر قالوابلی است با تو هنوز که هر آیینه بی‌قرار شدم

قبل تو نعمتی به من دادند، بعد تو رحمت آمده‌ست از راه
بعد تو اسب بخت یال افشاند، آمد و شیهه زد، سوار شدم

چشم‌بادامی پدر! چقدر گونه‌‌هایت شکوفۀ سیب‌اند!
من از آن دم که غنچه شد لب‌هات، عاشق دانۀ انار شدم

مادرت شانه می‌زند بر موت، در خیالم نشسته‌ام بر تاب
تاب زلفت تداوم غزل است، با تو مردی ادامه‌دار شدم

نَسَبت می‌رسد به فکه و فاو، از تبار دو لالۀ سرخی
کاش بنت‌الشهید هم بشوی با تو این را امیدوار شدم

🔗 https://shahrestanadab.com/Content/ID/10724
💭 www.tg-me.com/rezavahidzadeh
🎥 #به_دنیا_آمدن🎥
🔸آدم‌هایی که یا ناخواسته از دنیا می‌روند، یا به دنیا می‌آیند!🔸

💭 https://www.tg-me.com/rezavahidzadeh/446
🎥 #به_دنیا_آمدن🎥
🔸آدم‌هایی که یا ناخواسته از دنیا می‌روند، یا به دنیا می‌آیند!🔸

🔹«به دنیا آمدن» ساختۀ محسن عبدالوهاب چنانکه از نام آن پیداست، قصۀ تولد است و چنانکه از کلیت آثار سینمایی سال‌های اخیر قابل پیشبینی است، ماجرای یک #بارداری_ناخواسته. موضوع بارداری ناخواسته از چنان بسامدی در میان آثار به نمایش درآمده در جشنواره‌های فیلم‌ فجر دوره‌های اخیر برخوردار است که اگر آن را در کنار موضوع پربسامد دیگر یعنی #قصاص قرار دهیم، می‌بینیم که گویی مسئلۀ نیمی از سینمای کشور آدم‌هایی هستند که ناگهانی از دنیا می‌روند و مسئلۀ نیم دیگر آدم‌هایی که ناخواسته به دنیا می‌آیند!

🔹اگر بخواهیم کمی بدبینانه به این امر بنگریم، آنگاه گزارش‌های برساختۀ گزارشگرانی چون #احمدشهید از وضعیت حقوق بشر در ایران و هوچی‌گری‌های مجامع به اصطلاح بین‌المللی و حقوقی در این میان دربارۀ مفاد این گزارش‌ها، از جمله موضوعاتی چون قصاص و بارداری ناخواسته شاید معنادارتر جلوه کند. توجه به این مسئله به ویژه در حوزه‌های دیگری چون هنرهای تجسمی و گرایش یکباره و جمعی نمایشگاه‌های عکس و نقاشی به موضوعاتی از قبیل بارداری زنان و #اعدام و همچنین دست و دلبازی‌های غربی‌ها برای هنرمندان و صاحبان این آثار، خود می‌تواند ما را به نتایج جالب‌تری رهنمون باشد.

🔹عبدالوهاب که پیش از این در همکاری با رخشان بنی‌اعتماد، به همراه او دو فیلم «گیلانه» و «خون‌بازی» را کارگردانی کرده، این بار خود برای پرداختن به موضوع فرزندآوری، روی صندلی کارگردانی نشسته است؛ موضوعی که از جهات بسیار از جمله با نگاه انسانی، ملی و دینی اهمیتی بسزا دارد. نیاز به فرزندآوری یک امر فطری و نیاز طبیعی انسان است و به لحاظ ملی نیز در شرایط فعلی کشور اهمیتی استراتژیک دارد و در دین مبین اسلام نیز بارها و بارها بر اهمیت آن تأکید شده است. از این رو بارداری ناخواسته موضوعی تکراری اما مهم است که عبدالوهاب در چهارمین تجربۀ سینمایی خود، به رغم ضرورت دقت لازم در آن، با بی‌توجهی و گشاده‌دستی به سراغش رفته.

🔹الگوی داستانی مورد استفادۀ عبدالوهاب نیز الگویی تکراری و کلیشه‌ای است؛ الگویی که بر طبق آن باید در ده دقیقه معضلی را پیش پای نقش‌ها قرار داد، هفتاد دقیقه آن‌ها را دست به گریبان با این معضل نشان داد و در ده دقیقۀ پایانی مسئله را به نوعی حل و فصل کرد؛ چیزی که در واقع به جای یک پیرنگ محکم و جاندار، حکایت از قصه‌ای لاغر و خُرده‌پیرنگی بی‌رمق دارد؛ و این معضلی است که در بسیاری از آثار سال‌های اخیر شاهد آنیم. فیلم «به دنیا آمدن» فیلم متوسطی است که با عطف توجه به موضوعی خطیر، به جز طرح بی‌دلیل و غیر سینمایی ادعاهای مخالفان و موافقان مسئلۀ فرزندآوری، چیز دیگری در چنته ندارد.

💭 https://www.tg-me.com/rezavahidzadeh/445
🔺مؤلف؛ مشتری یا مشارک؟🔻
نگاهی به وضعیت #بازار_نشر در حوزۀ #شعر

🔹 امسال، در نمایشگاه کتاب در حالی که از برخی دوستان ناشرم می‌شنیدم که به‌دلیل مشکلات بازار کاغذ، قید چاپ هر کتاب جدیدی را زده‌اند و از کناره‌گیری کامل برخی‌ از ایشان هم خبرهایی به‌دستم می‌رسید، در کمال تعجب، ناشرانی را می‌دیدم که مثل هر سال و بلکه بیش از سال‌های پیش، در زمینۀ شعر با عناوین تازه و متعدد و متنوع و رنگ‌ووارنگ و با شمار بالا به نمایشگاه کتاب آمده‌اند.

🔹 به‌راستی، راز این همه موفقیت در زمینۀ چاپ کتاب‌ شعر در کشور چیست؟ این تعداد ناشر موفق چگونه توانسته‌اند در این آشفته‌بازار کتاب و در این وضعیت نابسمان و نگران‌کنندۀ نشر، به این خوبی گلیم خود را از آب گل‌آلود فضای فرهنگی کشور بیرون بکشند و هریک با عناوین متعدد و حتی برخی با ده‌ها عنوان کتاب جدید، به شبستان مصلای تهران بیایند؟ واقعاً این‌همه خواهان و خریدار پروپاقرص کتاب شعر از کجا آمده‌اند؟ یعنی ما آن‌قدر مشتری جدی داریم که به‌راحتی دست در جیب می‌کنند و با خرید همۀ این عناوین‌ جدید چرخه‌های صنعت نشر کشور را به‌گردش درمی‌آورند؟ اگر چنین است که خوشا شعر و زهازه این فضای فرهنگی و ادبی توسعه‌یافته‌!

🔹 حقیقت آن است که راز این توان و انگیزۀ عجیب برای چاپ مدام کتاب‌های شعر، نه در بازار گرم این آثار، که متأسفانه در سوی دیگر ماجراست. به عبارت دیگر، خود مؤلفان این آثارند که حاضرند برای چاپ کتابشان به‌راحتی، با هر پیشنهادی از سوی ناشران کنار بیایند و هر مبلغی را به ایشان پرداخت کنند.

🔹 برخی از ناشران در طول این سال‌ها آموخته‌اند که می‌توانند به‌جای تبلیغات و بازاریابی و توزیع مناسب و جلب مشتری و فروش کتاب و مبادلات مالی حوصله‌سربر، یک‌باره و با صرف‌نظر از همۀ این مراحل پرمشقت، هزینۀ تولید خود را مستقیماً از مؤلفان بگیرند. این‌گونه به‌آسانی می‌شود هزینه‌های یک چاپ کامل را از جیب یک شاعر ذوق‌زده و آرزومند پرداخت کرد و دست بالا، پنجاه‌شصت نسخۀ محدود را با هر کیفیتی و با چاپ دیجیتالی روی میز فروش گذاشت و به این صورت، دیگر نه غصۀ انبار را خورد و نه حرص سروکله‌زدن با پخشی‌ها را. ناشر سودش را کرده و اکنون به فکر جلب مشتریان، ببخشید، مؤلفان جدید و عجول و جویای نام دیگر است. به همین سادگی!

🔸 متن کامل یادداشت 👈🏻 http://www.mananashr.ir/31415

💭 https://www.tg-me.com/rezavahidzadeh
Forwarded from شهرستان ادب
🔻#محمدرضا_وحیدزاده: بحران شعر مدرن، بحران مخاطب

▪️گزارش مشروح و تصویری دومین روز اردوی آقایان دورۀ هفتم #آفتابگردان_ها
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10917

☑️ @ShahrestanAdab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺 مینی‌سریال #خرده‌_روایت‌_ها
▪️ روایت یکم: خلوت

🔆 پاسیاد مرد پولادین
🌷 #شهید_سید_اسدلله_لاجوردی

🎥 با نویسندگی و کارگردانی محمدباقر مفیدی‌کیا
🎬 و بازی محمدرضا وحیدزاده
◾️ هیچ‌وقت بچۀ درسخونی نبودم؛ تمنّای هموارۀ پدرم ازم این بود که برا حفظ آبروشم شده، دیپلممو بگیرم. آخرم مدیریت مدرسه منو با معدل 12.5 از سر خودش باز کرد. ترکش‌های تو تن پدرم نذاشتن مدرک لیسانسمو ببینه. جلسۀ دفاع از رسالۀ ارشدم رو هم. دوشنبۀ این‌هفته برا ثبت نام دکتری باید برم دانشگاه شاهد؛ کمی اون‌ورتر از قطعۀ 46 بهشت زهرا، جایی که...
شور: زیر این علم قد کشیدم | حاج میثم مطیعی
Haj Meysam Motiee
🎙زیر این علم قد کشیدم (شور)
🔺با نوای: حاج میثم مطیعی
🔺با شعر: محمدرضا وحیدزاده
📄 متن شعر: meysammotiee.ir/post/1986

🏴 شب سوم #محرم۹۸

☑️ @MeysamMotiee
☑️ @RezaVahidzade
www.MeysamMotiee.ir
@babolharam_ir
🎙یادته اون لحظهء آخر (زمزمه)
🔺با نوای: حاج میثم مطیعی
🔺با شعر: محمدرضا وحیدزاده
📄 متن شعر: meysammotiee.ir/post/1606

🏴 وفات حضرت ام‌البنین، اسفند ۹۶

☑️ @MeysamMotiee
☑️ @Rezavahidzadeh
🔷 مرز بین سیاست‌زدگی و داشتن موضع سیاسی صحیح
🔹 گفتگو با خبرگزاری #آنا دربارۀ #شعر_هیئت و #شعر_آیینی

▪️گره خوردن جان ما با سیره اهل بیت(ع) است که مرز و راه را برای ما مشخص می‌کند. اهل بیت(ع) خودشان سیاسی‌ترین رفتارها را داشتند و در زندگی‌شان شاهد روایت‌های سیاسی متعددی هستیم و هر کدام هم به طریقی و به اقتضای دوره خودشان در شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خاصی که آن برهه از زمان داشته با سیاست گره خورده‌اند و شما اصلاً نمی‌توانید از اهل بیت(ع) دم بزنید و وارد مسائل سیاسی نشوید.

آنا: چطور می‌توان روی این لبه تیز حرکت کرد؟

▪️مرزش این‌جاست که باید ببینیم خط را آن‌ها چه تعیین کرده‌اند و از خود آن‌ها الهام گرفته و بیاموزیم و در خط همان‌ها حرکت کنیم. اگر دقیق شویم و در آموزه‌های اهل بیت(ع) غور کنیم، می‌فهمیم مرز سیاست‌زدگی، جناح‌بازی و سیاسی‌بازی با عملکرد سیاسی صحیح، متعهد بودن و موضع درست داشتن کجاست که من فارغ از جناح‌های مختلف، فارغ از بازی‌هایی که الآن در فضای سیاسی هست، آن‌جایی که حرف حق است، آن‌جایی که باید از مظلوم دفاع کنم، فارغ از این‌که با چه کسی درگیر می‌شوم و چقدر برایم هزینه دارد، هر جا که احساس می‌کنم حرف حقی هست، هر جا که احساس می‌کنم بی‌عدالتی رخ داده و لازم است الآن من کُنش داشته باشم در برابر اتفاقات پیرامون خودم، اعم از اجتماعی و سیاسی، آن‌جا با استعانت از سیره اهل بیت(ع)، تکیه بر مکتب اهل بیت(ع) می‌توانید خط صحیح را مشخص کرده و راه حق را پیدا کنید.

🔹متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید: https://ana.ir/fa/news/57/413347

💭 https://www.tg-me.com/rezavahidzadeh
◼️محفل شعر اربعینی #عطر_اربعین
▪️همراه با رونمایی و معرفی کتاب #از_این_ستون_به_آن_ستون (خرده‌روایت‌هایی از پیاده‌روی اربعین) نوشتۀ محمدرضا وحیدزاده

📆 دوشنبه، 15 مرداد 1398، ساعت 18 الی 20
🏬 خیابان، شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه، فرهنگسرای اندیشه
طواريج سنتي است در عراق که در آن عزاداراني از قبيلة طويريج هر سال عصر عاشورا به ياد اجدادشان که پس از شهادت امام و يارانشان به کربلا رسيدند، هروله‌کنان از روستاي هنديه راهي کربلا مي‌شوند. نيک که بنگريم همة ما، جاماندگان از حسين(ع)، اهل طويريجيم و اربعين طواريج همة تاريخ است. همه در اين ايام به کربلا مي‌رويم در حسرتِ کشندة آن ديررسيدن تلخ. ما جا مانده‌ايم!... لبيک يا داعي الله... لبيک يا داعي الله... لبيک يا...

مسافر کربلام
حلالم کنید
2025/07/05 23:53:49
Back to Top
HTML Embed Code: