Telegram Web Link
اگه افکار منفی یا آشفتگی روحی اذیتتون میکنه،

برای رها شدن حتما سر بزنيد👇

@goftemanclinic
@goftemanclinic

😍روانشناس خودت باش👆🏻
👍3
#تلنگر

ارتباط کودکی ناسالم با ازدواج نامناسب


فرزندان کم سن و سال در خانواده های ناسالم و بدکارکرد مجبور می شوند بار مسئولیت های خانواده را به دوش بکشند.
آنها از کودکی می آموزند که مسئول مشکلات خانواده هستند.این کودکان برای نجات خانواده ی خود معمولا به سه طریق اقدام مي كنند:

*به اصطلاح نامرئی می شوند:
نه تقاضایی برای خود دارند و نه مشکلی ایجاد می کنند و نه توقعی دارند.سعی می کند بر گرفتاری های موجود خانواده اش اضافه نکند.

*ممکن است دست به شرارت بزنند:
کودک در این شرایط می خواهد همه ی مشکلات خانواده را متوجه خود بداند.
این گونه ممکن است پدر و مادر متوجه حالات ناخوشایند فرزندشان بشوند و به جای اینکه از یکدیگر بپرسند تکلیف ازدواجمان چیست به فکر چاره ای برای فرزندشان بیفتند.
درواقع کودک با این رفتار خود می خواهد از متلاشی شدن زندگی زناشویی پدر و مادرش جلوگیری کند.این کودکان اغلب خشمگین هستند.

*ممکن است کودک تصمیم بگیرد فرزندی خوب و شایسته ظاهر شود:
اگرچه در درون احساس تنهایی دارند، سعی می کنند شاد و خوشحال ظاهر شوند اما در درون خشمگین هستند.
خوب به نظر رسیدن در این عده جای احساس خوب داشتن را پر می کند.

نقش پررنگ این الگوهای آسیب زا در سراسر زندگی این افراد به خصوص انتخاب همسر مشهود است.


💎 @schematherapychannel
👍10
تله شخصیتی که در علم روانشناسی به آن طرحواره گفته می شود، به مجموعه تجربیات و واقعیت هایی اشاره دارد که در کودکی و گذشته افراد شکل گرفته است!


یانگ روانشناس، طرحواره ها را تله های ذهنی، باور و احساساتی تعریف کرده که فرد بدون چون و چرا آن ها را پذیرفته و در برابر تغییر آن ها مقاومت نشان می دهد.
خلق و خوی کودک و نوع برخورد والدین، در ایجاد طرحواره ها تاثیر دارند!
طرحواره ها انواع مختلفی دارد که طرحواره ایثار یکی از آن ها است!
چند نشانه ی طرحواره ی ایثار یا تله ی ایثارگری به شرح زیر است:


1- احساس مسئولیت بیش از اندازه در مقابل دیگران
2-در اوج خستگی و کار به خواسته های دیگران "نه" نگفتن
3- نیازهای خود را فدای نیازهای دیگران کردن
4- فکر اینکه دیگران با من خوب رفتار نمی کنند
5- به حرف همه خوب گوش میکنند اما نمیتوانند خواسته ها و حرفهای خود را به دیگران بطور مستقیم بگویند

💎 @schematherapychannel
👍82
تجربه‌های اولیه زندگی، ریشه‌های تحولی طرحواره ‌های ناسازگار :
ریشه‌ی تحولی طرحواره ناسازگار اولیه در دوران کودکی نهفته است. گاهی این طرحواره ها در بزرگسالی فعال می‌شود اما در واقع منشا آن به خاطره‌های دوران کودکی افراد مربوط می‌شود. آن دسته از طرحوار ه هاکه زودتر به‌وجود می‌آید ، قوی‌تر هستند چرا که از هسته‌ نشأت گرفته‌اند.

پنج دسته از تجربه‌های اولیه‌ی زندگی هستند که روند به‌دست‌آوردن طرحواره ها را سرعت می‌بخشد :

دسته اول ) نیاز‌های تامین نشده : وقتی کودک تجربه‌های خوشایند را تجربه نکند ، طرحواره هایی مانند محرومیت هیجانی یا رهاشدگی به دلیل نقص در محیط اولیه به‌وجود می‌آید .در حقیقت در محیط زندگی این کودک ، ثبات ، عشق و یا درک‌شدن وجود ندارد.

دسته دوم ) آسیب‌دیدن و قربانی‌شدن : در چنین وضعیتی ، کودک دچار طرحواره های بی‌اعتمادی / بدرفتاری ، نقص/ شرم یا آسیب‌پذیری در برابر ضرر می‌شود.

دسته سوم ) حمایت بیش از حد از کودک : والدین برای رفاه و آسایش کودک خود هر کاری کرده‌اند و از حد تعادل خارج شده‌اند. بر اثر این رفتار ، در ذهن کودک طرحواره هایی نظیر وابستگی/ بی‌کفایتی یا استحقاق / بزرگ‌منشی به‌وجود آمده است. در این حالت ، کودک لوس و نازپرورده رشد پیدا کرده است ، والدین بیش از حد ، خود را درگیر فرزندشان کرده‌اند و بدون هیچ محدودیتی ، به او آزادی عمل داده‌اند.

دسته چهارم ) درونی‌سازی انتخابی یا همانندسازی با افراد مهم زندگی : این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که کودک با رفتار و احساس و افکار والدین خود همانندسازی می‌کند.
دسته پنجم ) خُلق ‌و خوی هیجانی : همه‌ی بچه‌ها از زمان تولد ، شخصیت یا خلق‌ و خوی منحصربه‌فرد و متمایزی دارند ؛ برخی تحریک‌پذیر ، بعضی خشن و پرخاشگر و برخی دیگر خجالتی‌اند. عوامل زیستی بر شخصیت افراد و طرحواره ها تأثیر فراوانی می‌گذارد. این خلق ‌و خوی هیجانی در تعامل با وقایع کودکی منجر به شکل‌گیری طرحواره ها می‌شود. برای مثال ، کودک خشن و پرخاشگر در مقایسه با کودک منفعل ، بیشتر تنبیه می‌شود و یا بیشتر با او بدرفتاری می‌کنند. کودکان به دلیل خلق ‌و خو‌ی‌های متفاوت در مقابل رفتار‌های مشابه والدین خود ، واکنش‌های متفاوتی دارند به طور مثال کودک خجالتی از محیط منزوی می‌شود و به مادر خود وابستگی پیدا می‌کند ولی کودک اجتماعی با دیگران ارتباط مثبت برقرار می‌کند. مشاهده‌ها حاکی از آن است که محیط اولیه ، چه محبت‌آمیز باشد چه منزجرکننده خلق‌ و خوی هیجانی کودک را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

💎 @schematherapychannel
👍52
2025/07/13 22:03:47
Back to Top
HTML Embed Code: