Telegram Web Link
كانال @Tohidclinic
@Tohidclinic
كارگاه طرحواره درمانى
دكتر حميدپور
پارت 8️⃣
🗣بيان دقيق و قابل فرمول بندى به مراجع..
همراه با پاسخ به سوالات متفرقه شركت كنندگان

💎 @schematherapychannel
كانال @Tohidclinic
قسمتهاى قبلى ☝🏻
كارگاه طـرحـواره درمانى
دكتر حميد پور
پارت 9️⃣
ديالوگ بين افكار اميدوار كننده و نااميد كننده

💎 @schematherapychannel
👍2
کانال Tohidclinic@
قسمتهای قبلی در کانال ☝🏻
كارگاه طرحواره درمانى
🔻خوانش نامه تاثيرگزار فروغ فرخزاد و كافكا به پدرهاى سختگيرشان ..
🔻تكنيك نوشتن نامه به باعث و
بانى بوجود آمدن طرحواره
دكتر حميدپور
پارت0️⃣1️⃣

💎 @schematherapychannel
👍53
کانال Tohidclinic@
قسمتهاى قبلى در☝🏻
كارگاه طرحواره درمانى
🔻چگونه رفتارهاى مقابله اى فرد را شناسايى كنيم؟!

🔻جلسه طرحواره درمانى با يك بردرلاين خشمگين و نشان دادن زنجيره هيجانى
دكتر حميدپور
پارت 1️⃣1️⃣

💎 @schematherapychannel
4
💢چرا شناسایی تله های زندگی مهم است؟

✍🏻اگر ما طرحواره ها را شناسایی نکنیم و قدرتشان را در وجودمان کاهش ندهیم، باعث می شوند هرگز نتوانیم در زندگی به خواسته هایمان دست یابیم.
تله های زندگی به طور ناخود آگاه باعث می شوند که افراد در بزرگسالی وقتی حتی خانه را ترک می کنند و وارد رابطه می شوند و در ارتباط با مردم جامعه، محیط شغلی، و به ویژه همسر به دنبال خلق شرایطی باشند که با همان تجارب دردناک دوران کودکی برایشان تکرار شود.

✍🏻 طرحواره ها آنها را طوری هدایت می کنند که با انتخابها و رفتارهایشان به طور ناخودآگاه تجربه های تلخ و زخمها را برای خود باز آفرینی کنند یعنی کاری کنند که دوباره نادیده گرفته شوند، تحقیر شوند، از آنها سوء استفاده شود، سرزنش شوند و …
به همین خاطر است که لازم است پیش از انتخاب همسر و ورود به رابطه ای که قرار است صمیمانه ترین رابطه یک انسان و محلی امن برای وجود او باشد، تله های زندگی خودمان و همسرمان شناسایی شود.

✍🏻 جفری یانگ بنیانگذار طرحواره درمانی می گوید: “ به یاد داشته باشیم که ممکن است ما در شکل‌گیری این تله‌ها نقش نداشته باشیم ولی در تداوم آن‌ها مسلماً مسئول هستیم.”

💎 @schematherapychannel
👍16
برای اغلب ما روابطی که در آن عشق ما به اندازه کافی به رسمیت شناخته نمی شود یک ناکامی بزرگ است، به قدری که ممکن است تلاش کنیم تا هرچه سریعتر خود را از شر آن خلاص کنیم چرا باید در ارتباطی باشیم که در آن عشق ما به اندازه کافی محترم شمرده نمی شود؟

اما برای بخش کوچکی از ما وضعیت کاملاً برعکس است. برای این اقلیت از ما نمی توانیم تصور کنیم که در رابطه ای باشیم که در آن به درستی دوست داشته شویم. در کنار کسی که مهربان است، به ما توجه می کند و به گرمی روی آسایش ما تمرکز می کند احساس ناراحتی می کنیم، به همین منوال موقعیت هایی که ما را راضی و خشنود می کنند موقعیت هایی هستند که در آن می توانیم خودمان را با کسی که به ما احترام نمی گذارد درگیر کنیم کسی که می توان به خاطر نادیده انگاریش رفتارهای سادیستیکش و علاقه ی او به هر چیزی غیر از ما برای مان جذاب شود این نقطه، جایی است که ما انتخاب می کنیم تا میخ کمپ عاطفیمان را به زمین بکوبیم، اینجاست که ما می توانیم احساس کنیم که در خانه هستیم.

تثبیت ما با موقعیت های نافرجام، نشانه ای از غفلت های اولیه در زندگی ماست. نشانه ایست از اینکه ما در ارتباط های اولیه مان در دوران کودکی از افراد مهم زندگیمان یاد گرفته ایم که هر مراقبتی را نثار ما می کنند با مقدار قابل توجهی از ظلم و تحقیر آمیخته است بدتر از آن این مراقبان اولیه قدرتمند، به همان نسبت نقش پررنگی دارند که ما در بزرگسالی عاشق افرادی شویم که به طرزی نامحسوس شبیه خودشان است.

هنگامی که ما اعلام می کنیم که عشاق مهربان و سخاوتمند «غیر جذاب» و کسل کننده هستند یا تایپ ما نیستند در واقع اعلام می کنیم که این افراد ظرفیت لازم برای رنج دادن ما به گونه ای که به قدر کفایت عذاب بکشیم تا احساس کنیم عاشق هستیم را ندارند، ممکن است سال ها طول بکشد تا متوجه شویم که ما به دنبال افراد قدرنشناس هستیم وقتی بدون هیچ سوالی به دنبال کسی می رویم که با ما
سرد رفتار می کند یا با ذهن ما بازی می کند اما نیاز نیست که از خودمان متنفر باشیم شاید بهتر باشد به این فکر کنیم که چقدر این بزرگسال ناتمام آینه ی یک فیگور دلبستگی اولیه است که قبل از اینکه فرصتی برای درک خود و آنچه لیاقتش را دارد پیدا کند به طور غیر مستقیم ما را بی ارزش می کرده است.

💎 @schematherapychannel
👍102
ما آگاهانه یا ناآگاهانه در مسیر تایید و تداوم تله‌ها زندگی می‌کنیم. حتی ترکیب هیجانی و جنسی که در ما نسبت به دیگران فعال می‌شود برگرفته از تله‌‌ ماست.

مثلا کسی که طرحواره نقص و شرم دارد نسبت به کسی که حس می‌کند قدرت، هیجان و زیبایی دارد جذب می‌شود! یا کسی که طرحواره رهاشدگی یا محرومیت هیجانی دارد بیشتر جذب یک رابطه عاطفی بی‌تعهد و ناپایدار یا سرد و بی‌عاطفه می‌شود!

پس اگر دچار تله‌ای هستید به این توجه کنید و این سوال مهم را از خودتان بپرسید: آیا مجموعه افکار، رفتار‌ و روابط من در جهت توقف و ترمیم تله عمل می‌کند یا تقویت و تشدید آن؟!

شرایط خانوادگی من در کودکی بسیار بر پیدایش تله‌ها تاثیر داشته است اما روابطی هم که بعد خودم برقرار می‌کنم یا آدمهایی که به هر دلیلی در مسیر ارتباط من قرار می‌گیرند و تجربه‌هایی که دارم؛ ممکن است تله‌های من را خنثی یا فعال کنند. برخی آدمها انگار نماینده تله‌های من هستند!

پس روابطی که شما برقرار می‌کنید، تجربه‌های عاشقانه‌ای که داشته‌اید و خلق‌ و خو، افکار و رفتاری که دارید؛ در تداوم یا توقف تله‌های شما تاثیر دارند. پس قدم اول، این است من عملکرد تله خود را از پیدایش تا تکرار آن بشناسم.

قدم دوم، مشکلات فردی و هیجانی، ارتباطی و شغلی اکنونم را که با تله‌ها مرتبط هستند بشناسم. قدم سوم، روابط عاطفی و تجربه‌های ارتباطی ناسالم خود را که با تله‌های من مرتبط هستند پیدا و با روابط سالم جایگزین کنم.

وقتی آگاه از تله‌های خود، ریشه‌های پیدایش و چگونگی فعال شدن آنها نباشید؛ علت مشکلاتی که در اثر تله‌ها برای شما به وجود می‌آید را به عوامل بیرونی نسبت می‌دهید و اینگونه از علت اصلی و حل مشکل واقعی غافل می‌شوید!

به همین خاطر، آگاهی درست و واقع‌بینانه از ریشه مشکلاتتان و یافتن ارتباط آنها با تله‌هایتان، بسیار در بهبود تله‌ها و حل مشکلات ناشی از آنها تاثیر دارد.

💎 @schematherapychannel
👍13
etiadpajohi-v10n40p181-fa.pdf
769.1 KB
مقاله طرحواره درمانی برای اعتیاد 4
فایل های دیگر روانشناسی👇
etiadpajohi-v7n27p107-fa.pdf
272.7 KB
مقاله طرحواره درمانی برای اعتیاد 3
فایل های دیگر روانشناسی👇
etiadpajohi-v3n11p65-fa.pdf
220.4 KB
مقاله طرحواره درمانی برای اعتیاد 2
فایل های دیگر روانشناسی👇
10002513940701.pdf
669.9 KB
مقاله طرحواره درمانی برای اعتیاد 1
فایل های دیگر روانشناسی👇
#تلنگر

ازدواج با مهرطلب ها مجاز است؟

مهرطلبی یک تیپ شخصیت است که اگر شدید باشد، می تواند به اختلالات شخصیتی نزدیک شود. اما این تیپ حتی اگر شدید هم نباشد باز برای ازدواج دردسرهای زیادی درست می کند.

ازدواج با مهرطلب ها، یعنی همیشه بدهکار بودن، همیشه منبع تغذیه روانی فرد دیگر بودن و البته از دست دادن استقلال کامل!

*یک رابطه فرسایشی

مهرطلبی یکی از انواع تیپ های شخصیتی است که متاسفانه در فرهنگ ما به عنوان نوعی رفتار پسندیده شناخته می شود. در ابتدای آشنایی با یک مهرطلب، ممکن است خیلی تحت تاثیر محبت بی حد و مرز او قرار گیرید اما همین که وارد یک رابطه جدی و ازدواج با او شوید، می بینید که همه چیز بسیار طاقت فرساست. کم کم همه خونتان، انرژی، فردیت، هویت، آرامش و امنیت تان مکیده می شود ولی چون همه چیز در قالب مهربانی اتفاق می افتد، نمی توانید به راحتی از فرد مهر طلب فاصله بگیرید.

تیپ های مهرطلب یا کمک کننده آنهایی هستند که مرتب به فکر دیگران اند. خودشان را به آب و آتش می زنند تا به دیگران کمک کنند. توانایی نه گفتن ندارند و همین موضوع سبب می شود که همیشه گوش به فرمان دیگران باشند. در نهایت احساسات تخریبی و بسیار بدی را تجربه می کنند.

نیاز بسیاری به محبت و توجه دیگران دارند.از طرد شدن و تنها ماندن به شدت می ترسند.وابستگی و اتکای بیش از اندازه به دیگران دارند.

مهرطلب ها در بعضی مواقع بسیار پرتوقع می شوند و از دیگران انتظار دارند که کارهای خاصی را برایشان انجام دهند. بنابراین در ازدواج با افراد مهرطلب باید احتیاط کرد.

در پایان لازم به ذکر است هر تیپ شخصیتی تله هایی دارد که با شناخت و آگاهی از آنها فرد میتواند شخصیت خود را تعدیل کند و حتی شخصیت مهر طلب نیز گزینه مناسبی برای ازدواج باشد.

💎 @schematherapychannel
👍108
💢زخم های کودک درون

✍🏻 علت خیلی از رفتارها ، انحرافات و اختلالات روانی ما ، آسیب هاییه که در کودکی دیدیم؛ وقتی در کودکی آسیب های جدی می بینیم، برای حل مشکلاتمون،یه سری راهکارهایی رو انتخاب میکنیم که شاید در کودکی جواب میداد، اما توی بزرگسالی ما ناکارآمده! خیلی مهمه که تو بزرگسالی اجازه ندیم این کودک درونی آسیب دیده‌،تصمیم گیرنده زندگی مون باشه ؛ وقتی تو جلسات تراپی شرکت میکنیم می تونیم با شناختن کودک درون خودمون و ارتباط برقرار کردن باهاش ، در عین حال که سعی می کنیم نیازهای تأمین نشده ش رو برآورده کنیم، اجازه ندیم اون همچنان به راهکارهای مقابله ای تکراری خودش ادامه بده و زخم های کودکی در بزرگسالی هم برامون تکرار بشه

💎 @schematherapychannel
👍14
🎁هدیه ما به شما

آرامش،شادی،آگاهی ومدیریت رفتار و احساس

با عضویت در کانال زیر👇👇

@zehnagaheman
@zehnagaheman
👍6👎1
🔴 برای اینکه در دوران بزرگسالی، فردی سازگار باشیم، ضرورتی ندارد که دوران کودکی بی عیب و نقصی را پشت سر بگذاریم.

به عنوان مثال وینی کات یکی از روانشناسان مشهور خاطر نشان می کند:

لازم نیست محیط دوران کودکی بری از عیب و نقص باشد، بلکه بایستی به اندازه ی کافی خوب باشد.

کودکان نیازهای بنیادینی دارند که برای تعادل و بهزیستی در دوران بزرگسالی بایستی این نیازها به درستی برآورده شوند. اگر این نیازها برآورده شوند کودک معمولا به سلامت روان شناختی دست خواهد یافت. اما اگر مشکلات جدی و اساسی در راه برآورده سازی این نیازها وجود داشته باشد، کودک بعدها با مشکلاتی دست به گریبان خواهد بود.

نیازهای کودکان برای رشد سالم

۱- امنیت بنیادین

۲– ارتباط سالم با دیگران

۳- خودمختاری

۴- عزت نفس

۵- خودابرازگری

۶- پذیرش محدودیت های واقع بینانه

عدم ارضای درست هر یک از نیازهای بالا در دوران کودکی می تواند منجر به شکل گیری طرحواره های متعددی در کودک شود و به کودک آسیب برساند.


#زندگی_خود_را_دوباره_بیافرینید
#جفری_یانگ

💎 @schematherapychannel
7👍5
Forwarded from بهترین هارا با ما دنبال کنید
اگر به دنبال یک فیلترشکن اختصاصی بدون قطعی و با سرعت پایدار هستید به ایدی زیر پیام بدید
@ANATOMY2017
تمامی سرویس ها دارای گارانتی بازگشت وجه و پشتیبانی پیامکی(اگر مشکلی پیش اومد میتونیدsmsبدید) میباشند🤩
👍4
🧠طرحواره درمانی🧠
طرحواره های غیرشرطی: 1.رهاشدگی /بی ثباتی 2.بی اعتمادی /بدرفتاری 3.محرومیت هیجانی 4.نقص شدن 5.وابستگی /بی کفایتی 6.آسیب پذیری نسبت به ضرروزیان 7.خودتحول نیافته/گرفتار 8.شکست 9.منفی گرایی/بدبینی 10.تنبیه 11.استحقاق /بزرگ منشی 12.خویشتن داری/خودانظباطی ناکافی…
تصور کنید شما افسرده اید، بنابراین انگیزه و انرژی انجام وظایف تان با همان استاندارد قبلی را ندارید، حال درس خواندن، کار کردن، خرید کرد با استاندارد قبلی تان را ندارید،
اینجا سر و کله ی قاضی بی رحم درون تان پیدا می شود، انتظارات سختگیرانه اش را یادآوری می کند گاهی هم حکم تازیانه می دهد،
و شما عمیقا احساس بی کفایتی و بی عرضگی می کنید،
و این سیکل هر روز و هر روز ادامه پیدا می کند،
حالا در قدم اول باید این تلاش بی تاثیر خشنودسازی صدای منتقد با طرحواره های شرطی متوقف شود.
هنگامی که دست از تلاش برداشته می شود، زخم طرحواره های غیرشرطی کمتر می شود و اصلا فرصت پرداختن به طرحواره های غیرشرطی ( مانند:نقص/شرم و … ) ایجاد می شود.
درمان زمانی شدنی می شود که به مسابقه طناب کشی صدای منتقد و طرحواره های غیرشرطی پرداخته شود.
و شفقت برای زخم های عمیق تر فراهم گردد.

💎 @schematherapychannel
👍12
2025/07/13 16:55:06
Back to Top
HTML Embed Code: