Telegram Web Link
🔹قنات ۳ هزار ساله در یزد

نقش حیاتی قنات‌ها
در آبرسانی یزد

قنات‌ها در استان یزد به‌دلیل شرایط آب و هوایی که این استان دارد نقش بی‌بدیلی در تأمین آب یکهزار و 200 روستا دارند، تا جایی که گفته می‌شود، حیات این تعداد روستا و ماندگاری ساکنانش در آنها در گرو زنده ماندن قنات‌های این روستاهاست.

70 درصد آب کشاورزی روستاهای شهرستان‌های تفت
و مهریز از چشمه‌ها و قنات‌ها تامین می شود

قنات زارچ با قدمت 3 هزار ساله در سال 95 به‌عنوان طولانی‌ترین قنات جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
@sedaye_aab

http://www.ion.ir/News/425926
🔹اطلاعیه مهم شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در خصوص آغاز رهاسازی آب از ۳ سد مهم استان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری.
رهاسازی۹۲میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه
@sedaye_aab
🔹وضعیت رودخانه های مازندران بحرانی شده است

رئیس کل دادگستری مازندران:
برداشت بی رویه و غیرمجاز شن و ماسه به صورت متفرقه یک معضل جدی است و شاهد هستیم محیط زیست آبزیان رودخانه جاده هراز به دلیل برداشت های غیرمجاز معادن شن و ماسه تخریب شده است

برخی مجوزهای جدید آب منطقه ای درباره برداشت از رودخانه ها شفاف نبوده است و آب منطقه ای و صنعت و معدن مازندران یک هفته مهلت شفاف سازی دارند
@sedaye_aab
🔹مسئولان استان كرمان قصد دارند اين استان را به قطب توليد فولاد كشور تبديل كنند!
@sedaye_aab
🔹۷۰۰ لیتر پساب در هر ثانیه به خلیج فارس ریخته می‌شود

🔹نماینده بندرعباس گفت: ثانیه‌ای ۷۰۰ لیتر پساب از بندرعباس به خلیج فارس ریخته می‌شود که این به معنای هدررفت سرمایه و نابودی محیط زیست است.
@sedaye_aab
❇️ بحران جهانی آب

🔹موسسه غیرانتفاعی منابع جهانی در بررسی های خود دریافته است که حدود ۳۷ کشور جهان با کمبود شدیدی از منابع آب مواجه هستند.

🔹این کشورها عمدتا در خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیای میانه، آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه واقع شده‌ و بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده است.

@sedaye_aab

http://b2n.ir/55847
🔹منابع آب تهران در محاصره فاضلاب شمیران

🔹سد لتیان که بخشی از آب تهران را تأمین می‌کند در محاصره فاضلاب شهری، روستایی و رستوران‌های منطقه شمیرانات قرار گرفته و خطر آلودگی فاضلاب انسانی به‌شدت جدی و نیازمند چاره‌اندیشی است.

@sedaye_aab

http://yon.ir/ZhNTm
🔹سد شهید رجایی در حسرت سرریز شدن

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه سال‌های گذشته شاهد سرریز شدن این سد بودیم، اضافه کرد: امسال پیش‌بینی سرریز شدن این سد را نداریم و اگر وضعیت بارش‌ها بهبود یابد پیش‌بینی می‌کنیم میزان ذخیره آب این سد به مرز 100 میلیون مترمکعب برسد.
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹نوعی ماهی (lungfish) که در زمان خشکسالی، بعد از مومیایی کردن بدنش توسط بزاق دهان، میتواند تا ۴ سال بدون آب و غذا، آن هم زیر خاک زنده بماند!
@sedaye_aab
👈 آب گیلانغرب غیر قابل شرب شده است

فرماندار گیلانغرب:
🔹زلزله باعث کدورت و غیر قابل شرب شدن آب برخی مناطق شهری و روستایی این شهرستان شده است.
🔹شهرستان گیلانغرب تاکنون ۴۰ مصدوم درپی داشته است.
🔹برق اکثر مناطق تا ۱۰ دقیقه پس از زلزله وصل شد.
@sedaye_aab

https://www.isna.ir/news/97090401460/%D8%A2%D8%A8-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%BA%D8%B1%D8%A8-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%B4%D8%B1%D8%A8-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
🔹روزگار تلخ زلزله‌زدگان سرپل‌ذهاب در آستانه یک سالگی زلزله کرمانشاه
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰مهمترین نیازهای ما کانکس و آب شرب است

🔸گزارش ویژه #پویش_صدای_آب از مناطق زلزله زده

#من_صدای_آب_هستم
#صدای_آب #صدای_همدلی
@sedaye_aab
🔘 طی چهار سال گذشته؛ ۷۰ درصد چاه‌های غیرمجاز کشور پلمپ شد

🔹 به گزارش ایلنا، عبدالله فاضلی فارسانی با اشاره به پر شدن ۴۴ هزارحلقه چاه غیر مجاز در کشور گفت: طرح احیا و تعادل‌‌بخشی آب‌‌‌‌های زیرزمینی سال ۹۳ به تصویب شورای عالی آب رسید که در چهار سال گذشته از تصویب این طرح ۷۰ درصد چاه‌‌‌های غیر مجاز پرشده است.

🔹وی با اشاره به وجود ۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور اظهار داشت: در صورت تامین اعتبار باید تا پایان برنامه ششم توسعه همه این ۳۰۰ هزارحلقه چاه غیرمجاز بسته شود.

🔹دبیر اجرایی طرح اجرا و تعادل‌‌‌بخشی آبهای زیرزمینی، شرکت مدیریت منابع آب، فرونشست را از اثرات وجود چاه‌‌های غیرمجاز دانست و تصریح کرد: طبق استانداردهای جهانی،¬ افت سالانه پنج سانتیمتری زمین روندی طبیعی است این در حالی است که هم‌‌‌اکنون در تهران سالانه ۲۳ سانتیمتر، مشهد ۲۰ سانتیمتر و البرز ۱۰ سانتیمتر فرونشست وجود دارد.

🔹فاضلی فارسانی بیشترین تعداد چاه‌‌‌های غیر مجاز را در خراسان رضوی، فارس و همدان دانست و خاطرنشان کرد: اتکا معیشت مردم به این چاه‌‌‌‌‌‌‌‌های غیرمجاز، یکی از مشکلات مهم در بسته نشدن چاه‌‌‌‌‌‌‌های در کشور است که برای رفع این مشکل باید وزارت جهاد کشاورزی اقدام به انتقال این افراد به مجتمع‌‌‌‌ها و سایر طرح‌های تولیدی است.

🔹وی با تاکید بر ضرورت تامین اعتبار برای اجرای کامل طرح احیا و تعادل‌‌‌بخشی آب‌های زیرزمینی به دلیل تامین امنیت آب شرب ابراز داشت: اعتبار مورد نیاز برای پلمپ چاه‌‌‌های غیرمجاز در سال گذشته پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که این رقم با افزایش قیمت‌هایی که اتفاق افتاده به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است. هم‌‌‌‌اکنون ۶۵ درصد آب شرب شهرها و روستاها از ذخایر زیر زمینی تامین می‌‌شود.

@sedaye_aab
🔹⁣باران به داد تالاب‌های خوزستان رسید
مدیرکل محیط‌زیست خوزستان: بارش‌ها تالاب‌ها را احیا و سدها را پر کرد، کانون‌های گردوغبار نیز به‌طور موقت تثبیت شد

الهام مصدقی‌راد/خبرنگار

🔺دوره خشکسالی حدود 20سال است در ایران آغاز شده و در سال‌های اخیر تأثیرات عینی‌تری از خود نشان می‌دهد. خوزستان ازجمله استان‌هایی است که پدیده گردوغبار آن چند سالی است به بحران تبدیل شده و هر روز جدی‌تر می‌شود اما بارش قابل توجه باران در 2ماه مهر و آبان سال‌جاری، اثرات مثبتی در این استان برجای گذاشته و فعلا از گردوغبار آزاردهنده‌ای که تا 2‌ماه قبل شهرها را به تعطیلی می‌کشاند، خبری نیست.

🔺هرچند به‌دلیل نبود زیرساخت‌های لازم شهری، رواناب‌های جاری شده در سطح معابر بعضی شهرهای خوزستان، مشکلاتی را ایجاد کرد که باید به فکر چاره بود اما زمینگیر شدن گردوغبار و همچنین جاری شدن آب در تالاب‌های خشکیده استان، اتفاق شیرین و ارزشمندی است که از تلخی معابر آب‌گرفته می‌کاهد.

🔺استان خوزستان طی 2دهه اخیر تنها در 3،2 سال با بارندگی‌های طبیعی و کمی بالاتر از حد طبیعی مواجه بوده؛ بااین وجود برنامه‌ریزی‌های انجام شده هیچ سنخیتی با نوع بارش و کاهش میزان بارندگی‌ها نداشته و کشاورزی و به‌خصوص کشاورزی سنتی، صنایع آب‌بر، ‌سد‌سازی‌ و... همچنان توسعه پیدا کرده است؛ ‌همان مشکلی که همه مناطق کشور را گرفتار کرده که نتیجه آن در این استان جنوبی کشور، ایجاد و گسترش کانون‌های داخلی گردوغبار طی 5سال اخیر بوده است.

@sedaye_aab

ادامه گزارش 👇👇
newspaper.hamshahri.org/id/39055
🔹آلودگی آب‌های زیرزمینی مازندران به مواد فوق سمی

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس:
🔹آلودگی آب های زیرزمینی به مواد سمی و فوق سمی خصوصا در استان مازندران به جهت بالابودن سطح آب و استفاده بسیاری از منازل و ویلاداران از آب های چاه از چشم همه پوشیده مانده است.

@sedaye_aab

www.isna.ir/news/97090602652
گستره خشکسالی بسیار شدید در سیستان و بلوچستان 11.5 برابر شد

🔹 رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: گستره تحت تاثیر خشکسالی بسیار شدید در 12 ماه منتهی به مهرماه سالجاری در این استان نسبت به مدت مشابه پارسال 11.5 برابر شده است.
@sedaye_aab
🔘آبي كه به چشم نمی آید
@sedaye_aab
2025/07/13 17:03:20
Back to Top
HTML Embed Code: