Telegram Web Link
💢رالی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته فرهنگی شمیرانات

🔹به همت اداره ورزش وجوانان شمیرانات وتلاش هیات موتورسواری واتومبیل رانی شمیرانات رالی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته فرهنگی شمیرانات روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه و با حضور پانزده خودرو از میدان تجریش واز جوار امامزاده صالح(ع)آغاز وپس از طی ۱۸ کلیومتر در کاخ موزه نیاوران به پایان رسید
در پایان رقابت‌ها به نفرات اول تا پنجم جوایز نقدی اهدا شد.

👇
🆔@Shahremanshemiran
شـهرمـن #شـمـیــران
💢رالی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته فرهنگی شمیرانات


🔹در این مراسم رحیمی‌پور رئیس اداره ورزش وجوانان شمیرانات، صالحی معاون اجتماعی فرمانداری نیکرو رئیس میراث فرهنگی شمیرانات ورییس هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری وکلیه اعضای کمیته های هیات موتورسواری واتومبیل شمیرانات حضور برگزار گرید
درپایان نفرات برتر به شرح ذیل معرفی شدند


حسین بزرگی با خودرو تی یولین  زمان ۴۵ دقیقه

امیر جمالزاده باخودرو سناتو زمان ۴۶ دقیقه

شیرین یوسفی با خودرو رونیز ۴۷ دقیقه

نیلوفر سالمی با خوردو پرشیا ۴۸دقیقه

محمدرضا شفا بخش با خودرو ۲۰۶  با زمان ۴۹ دقیقه

#ورزش_شمیران
👇
🆔@Shahremanshemiran
شـهرمـن #شـمـیــران
شــهرمــن شــمــیــران
خانه شیخ خزعل در باغ دربند (از دانشنامه تهران بزرگ- جلد دوم شمیرانات) قسمت دوم پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ ش، باغ دربند و عمارت موجود در آن به تملک بنیاد مستضعفان و جانبازان درآمد و در ۱۳۷۸ ش، سازمان برنامه و بودجه آن را خرید. سرانجام، در ۱۳۷۹…
خانه شیخ خزعل در باغ دربند (از دانشنامه تهران بزرگ- جلد دوم شمیرانات)
قسمت سوم (مشخصات بنا)

موقعیت قرارگیری بنا در عرصه تقریباً در جبهۀ غـربی بـاغ، و استقـرار آن در راستـای شمـال شرقی ـ جنوب غربی است. عرصه زمینی شیب‌دار در جهت شمالی ـ جنوبی است که این شیب در جای‌جای عرصه، با ساخت پله‌هایی شکسته شده، و باغی مطبق به دست آمده است. قرارگیری بنا روی شیب باغ به گونه‌ای است که جبهۀ شمالی در فراز، و جبهۀ جنوبی در فرود شیب قرار دارد. این اختلاف سطح میان دو جبهۀ عمارت نیز با ساخت زیرزمینی به صورت نیم‌طبقه در بخش جنـوبی از بین رفتـه است. بنا بـه‌صورت کوشکی دو ـ طبقه است و مساحتی در حدود ۴۰۰ مـ۲ دارد (گلکار، ۴؛ پشمچی).
ساختمان در پلان و نما دارای تقارن است. با وجود اینکه نمای داخلی و خارجی ساختمان ساده، و بدون تکلف است، در پلان، فاخر و اصیل می‌نماید. مصالح اولیۀ بنا از آجر، خشت، سنگ و چوب بود که پس از مرمت، از تیرآهن و بتون نیز در مقاوم‌سازی و پی‌ریزی آن استفاده شده است (گلکار، ۶). نمای بیرونی بنا در ۳ جبهه از آجر، و در جبهۀ جنوبی اندود گچ و آجر است. پوشش خارجی ساختمان شیروانی، و در داخل، تخت و دارای درها و پنجره‌های چوبی است.
پلان بنا متشکل از یک مستطیل در بخش شمالی، و یک چندضلعی در بخش جنوبی است. بخش شمالی با کشیدگی در راستـای شرقی ـ غربی، بیشترین اندامهای خانه را در خود جای داده است. در مقابل، در بخش جنوبی فقط سالن یا شاه‌نشین بنا قرار دارد و عرض آن نیز نسبت به بخش شمالی بسیار کمتر است؛ چنان‌که دیوارهای شرقی و غربی شاه‌نشین هریک حدود ۴ تا ۵ متر به داخل نما عقب‌نشینی دارند. جمع شدن بخش جنوبی بنا از دو طرف سبب شده است تا شاه‌نشین همچون نگینی در وسط تودۀ شمالی ساختمان قرار گیرد.
نمای جنوبی، نمای اصلی بنا به شمار می‌رود. در این نما، ایوان پنج‌ضلعی نسبتاً عریضی وجود دارد که گرداگرد شاه‌نشین خانه را فرا گرفته است و به سبب قرار گرفتن عمارت روی شیب، به مناظر پایین اشراف دارد. دسترسی به این ایوان با دو ردیف پلکان از دو طرف آن فراهم شده است. در آکس نمای ایوان درِ اصلی شاه‌نشین، و در ۴ ضلع بعدی شاه‌نشین بازشوهای دیگر قرار دارند؛ همچنین در ایوان ۴ ستون مدور آجری دیده می‌شود که در گوشۀ هریک از اضلاع ایوان چیده شده‌اند. این ستونها نسبتاً ساده و بدون پایه‌اند و در قسمت سرستون، با نوارهای باریکی از آجرتراش تزیین شده‌اند. زیر ایوان، زیرزمین بنا قرار دارد که امروزه به چای‌خانه تغییر کاربری داده است. چای‌خانه با فضایی کوچک و سقفی کوتاه، دارای دری در مرکز، و دو پنجرۀ کوچک در دو طرف است. با وجود این، اجرای پوشش طاقی‌شکل آن با آجرکاری خفته و راسته بر زیبایی این فضای کوچک افزوده است؛ همچنین جلو چای‌خانه دو ردیف پلکان در دو طرف وجود دارد که به پله‌های ایوان در سطحی بالاتر منتهی می‌شوند (پشمچی).
نمای غربی بنا یک درِ هلالی‌شکل نسبتاً کوتاه در مرکز دارد. درِ غربی، ورودی فرعی بنا به شمار می‌آید و به فضاهای مکمل داخل ساختمان باز می‌شود. در دو طرف و بالای درِ غربی، پنجره‌های مربوط به اتاق‌خوابها و طبقۀ اول دیده می‌شود. نمای شرقی نیز مشخصاتی همانند نمای غربی دارد. نمای شمالی دارای یک درگاه متعلق به ورودی اصلی در مرکز است که به شکل مکعب‌مستطیلی پیش‌آمده از نما، عامل تأکید بر درِ شمالی به عنوان ورودی اصلی و مشخصۀ بارز آن است. در دو طرف درگاه، پنجره‌هایی مربوط به سرویسهای بهداشتی طبقۀ اول و اتاق‌خوابهای طبقۀ دوم وجود دارد.

ماخذ: دانشنامه تهران بزرگ- جلد دوم شمیرانات، صفحات 125- 127 (نویسندگان گزارش: سیما طایفه و علی محمد مرادیان منفرد)
#شمیران_در_گذر_زمان
👇
🆔@Shahremanshemiran
شـهرمـن #شـمـیــران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄       

              یــا رب العـالــمــیــن

#شنبه

☀️29 اردیبهشت 1403  
🌙09 ذی القعده 1445
🎄18  مه          2024
                                                ◦•●◉✿◉●•◦                
🌞 اذان صبح 03:19
☀️ طلوع خورشید:04:58
🌝 اذان ظهر:12:01
🌑 غروب خورشید:19:03
🌖 اذان مغرب:19:23
🌓 نیمه شب شرعی:23:12
      
                 ┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄   
                    🤲
#حدیث_روز

🌸 امام علی (ع) می‌فرمایند؛

اى بندگان خدا! از عبرت‌هاى سودمند پند گيريد و از نشانه‌هاى درخشان عبرت آموزيد و با هشدارهاى رسا باز ايستيد و از يادآورى و اندرزها بهره مند شويد؛ زيرا كه گويى چنگال‌هاى مرگ به شما درآويخته و رشته‌هاى آرزو از شما بريده شده و پيشامدهاى وحشتناك بر شما هجوم آورده است.

نهج البلاغه : خطبه۸۵
                    ┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄  
                   🗓
#وقایع_امروز

🔸روز جهانی موزه و میراث فرهنگی

⬅️اینستاگرام
🆔
instagram.com/shahre_man_shemiran
⬅️ایتا
🆔
https://eitaa.com/sharemanshemiran

🌐عضو مجمع رسانه‌های محلی تهران
🆔@Shahremanshemiran
شهرمن
#شـمـیران‌‌
2024/05/18 00:42:46
Back to Top
HTML Embed Code: