Telegram Web Link
فکر نمیکنم این نامه ی تأثرآور توانسته باشد روشنگری و آموزشی را که این دو خواهر می خواستند برای آنها فراهم کند. نویسنده ی این نامه بعدها مبتلا به نوروزی شد که از پرسش های ناخودآگاهانه ی بی پاسخ مانده ناشی میشود – نوروز اضطراب وسواسی. برای من هیچ دلیل قانع کننده ای وجود ندارد که لزوم دور نگاه داشتن کودکان را از آموزشی که با عطش به دانستن در پی آن هستند اثبات کند. چنانچه هدف آموزگاران این است که نیروی مستقل اندیشیدن را در کودکان، به سود امر خیری که بسیار دل مشغول آن هستند، در زودترین زمان ممکن سرکوب کنند این هدف را به بهترین وجه با فریفتن کودک درباره ی مسائل جنسی و ترساندن او با مسائل مذهبی محقق خواهند ساخت. طبع های قویتر، حقیقتاً، در برابر این تأثیر و نفوذها مقاومت می کنند و در برابر سلطه و اقتدار والدین خود و بعدها در برابر هر اقتدار دیگری نافرمان میشوند. اگر توضیحاتی که کودکان به خاطر آن به بزرگسالان خود مراجعه میکنند به آنها ارائه نشود، در خفا به رنج دادن خویش با [اندیشیدن به] این مسأله ادامه خواهند داد و تلاش خواهند کرد راه حلی بیابند که بنابر آن راه حل، حقیقتی که آن را درست می پندارند به غیرعادی ترین شکل ممکن با ناحقیقت های عجیب و غریب درهم آمیخته است؛ و یا اطلاعات ناپسندی را در گوش یکدیگر نجوا خواهند کرد، نجوایی که در آن به خاطر احساس گناه این سوال کننده های جوان، هر چیز ِ جنسی انگ ِزشتی و شنائت میخورد. این نظریه های جنسی کودکانه ارزش آن را دارند که جمع آوری گردند و به آزمون گذاشته شوند.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_دهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
صمیمانه فاجعه تراژدی #کشتی #نفتکش #سانچی رو خدمت همه ی مردم عزیز #ایران و خانواده های داغدار #تسلیت عرض میکنیم.
ناخوداگاه یاداور حادثه #پلاسکو در سال قبل که همین موقع بود افتادیم...
زبان از گفتن حرفی برای تسکین این درد عظیم ناتوان هستش...
تشابهاتی بین این حادثه و حادثه ی پلاسکو بود.
از شما دعوت میکنیم به هشتگ ما در یک سال قبل مراجعه کنید و از نو اون تحلیل رو مطالعه کنید. ( #پلاسکو )
به مناسبت این غم بزرگ عکس پروفایل صفحه اینستاگرام و #کانال_تلگرام #زیگموند_فروید به رنگ مشکی درمیاد.
Instagram.com/sigmund1freud1
از این زمان به بعد، کودکان تنها نگرش صحیح نسبت به پرسش های جنسی را از دست میدهند، و بسیاری از آنها دیگر هیچگاه آن را به دست نمی آورند. به نظر میرسد اکثریت عظیمی از نویسندگان مرد و زنی که درباره ی روشنگری جنسی کودکان نوشته اند به دفاع از آن برخاسته اند. اما نسنجیدگی اکثر پیشنهادهای آنها در این باره که آموزش جنسی کودکان کی و چگونه باید انجام شود، این تصور را به ذهن القا میکند که گویی از این بحث ها نتیجه ای نگرفته اند. تا آنجا که دانش ادبی من پیش می رود، یک مثال نقض و استثنای معروف این مورد نامه ی تشریحی و فصیح خانم "اما اکشتاین" است که میگوید آن را برای پسرش وقتی که او ده سال داشت نوشته است. بیشک، روش درست همان روش معمول نیست: تمام دانش جنسی تا زمانی که ممکن است از کودکان دور نگاه داشته می شود، و بعد در زمان مقتضی و در زبانی دشوار و پیچیده بر آنها آشکار شده و به آنها ارائه میگردد، و تازه، این تنها بخشی از حقیقت است و بسیار دیر به آنها آموزش داده شده است. بیشتر پاسخها به پرسش «چطور باید به کودکانم بگویم؟» درنهایت چنان تأثیر رقت انگیزی بر من میگذارد که ترجیح میدهم والدین هیچگاه اقدام به روشنگری و آموزش [جنسی کودکان] نکنند.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_یازدهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
آنچه اهمیت بسیار دارد این است که نباید به کودکان چنین حسی القا شود که میخواهیم مسائل جنسی را بیش از سایر مسائلی که تاکنون در دسترس آگاهی آنها نبوده است برایشان رمزگشایی کنیم؛ و برای حاصل شدن این اطمینان ضروری است که از آغاز هرآنچه را که به میل جنسی مربوط است در کنار دیگر مسائلی که ارزش دانستن دارند به آنها بیاموزیم. بویژه، بر عهده ی مدارس است که از اشاره به مسائل جنسی اجتناب نکنند. مهمترین حقایق تولید مثل و اهمیت آنها باید در درس هایی راجع به عالم حیوانات مطرح شود، و همزمان بر این حقیقت تأکید گردد که انسان در ضروریات دستگاه [بدن خویش] [با گونه های] عالی حیوانات شریک است. بدین ترتیب، درصورتیکه محیط خانه کودک او را مستقیماً از اندیشیدن نمی هراساند، چیزی که یکبار به تصادف در مهدکودکی شنیدم، بیشتر اتفاق میافتاد. شنیدم پسربچه ای به خواهر کوچکش میگفت : «چطور میتوانی فکر کنی بچه ها را لکلک ها می آورند میدانی که انسان یک پستاندار است؛ آیا فکر میکنی بچه های پستاندارهای دیگر را هم لکلک ها برایشان می آورند؟
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_دوازدهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
با توجه به استقبال صورت گرفته از #فایل_صوتی کتاب #بازیها از #اریک_برن و تمایل شما بزرگواران به ادامه ی از این قبیل پست ها، تصمیم گرفتیم تا فایل صوتی کتاب #انسان_در_جستجوی_معنی از #ویکتور_فرانکل را هم به صورت قسمتی در کانال قرار بدهیم.
توجه شما را به قسمت اول این فایل جلب میکنیم 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
اگر در هر مرحله از یادگیری، کنجکاوی کودک به نحو متناسبی ارضا شود، هیچگاه به درجه ی بالایی از شدت نمی رسد. بدین ترتیب، روشنگری درباره ی حقایق واضح میل جنسی انسان و تبیین اهمیت اجتماعی آن می باید تا پایان دوره ی دبستان و پیش از ورود به دبیرستان به کودک ارائه گردد - یعنی تا پیش از آنکه کودک ده ساله شود. دوره ی تثبیت [بعد از حدوداً ده سالگی] می تواند زمان مناسب تری برای آموزش دادن الزامات اخلاقی مرتبط با ارضای غریزه، به کودکی باشد که تا آن زمان دانش کاملی راجع به حقایق جسمانی کسب کرده است. روشنگری درباره ی زندگی جنسی ای که بدین ترتیب ارائه شده، گام به گام و بدون وقفه به پیش برده شود، و در آن مدرسه ابتکار عمل را بدست گیرد، به نظر من تنها آموزشی است که [کلیت] رشد کودک را مدنظر می گیرد و لذا از خطرات ممکن به دور است.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_سیزدهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
با سلام بر همراهان عزیز
با اتمام داستان هانس کوچولو بعد از مدتی وقفه تصمیم گرفتیم یک مطلب جدید و جذاب دیگر برایتان بنویسیم. کتابی به نام #تاملات به نویسندگی #مارکوس_اورلیوس. شاید اگر تاریخ امپراتوری رم باستان را خوانده باشید با این نام آشنا باشید. مارکوس امپراتور رم بود که جزء ۵ امپراتور خوب رم باستان قرار گرفت. در کنار امپراتوری یک کشور قدرتمند یک فیلسوف هم بود. فیلسوف رواقی که در کنار اپیکتتوس و زنون و سنکا از بزرگان رواقی به حساب می میامد. رواقیون در کنار این که همچون فیلسوفان درباره منطق و طبیعت اطرافشان فکر می کردند به روان شناسی آدم هم توجه بسیاری داشتند برای همین هم خالی از لطف نیست که مطالب آن ها را بخوانید. نکته جالب توجه این که ما درباره #شوپنهاور مطلب نوشتیم و خاطرنشان کردیم که بر فروید تاثیر گذاشت. اما خود شوپنهاور از رواقیان هم تاثیر پذیرفته بود.
این کتاب از ۱۲ بخش تشکیل شده، که درباره اخلاقیات و عقل و خرد نوشته شده است.
حال به اولین بخش آن خواهیم پرداخت:
-----------------------------------------------------------
کتاب اول:
۱. ادب و خویشتنداری را نخستین بار از پدربزرگم وِروس آموختم.
۲.مردانگی بی تظاهر را از پدرم آموختم (از آن چه درباره اش شنیدم و به یاد دارم)
۳. مادرم مظهر تقوا، سخاوت، پرهیزگاری- نه فقط در اعمال، بلکه در افکار- و ساده زیستی که به عادت های مرسوم اغنیا هیچ شباهتی نداشت.
۴. چشم پوشی از تحصیل در مدارس عمومی و در عوض، استخدام معلمان خصوصی و قبول مخارج آن از دل و جان توصیه جدم بود.
۵. آموزگارم مرا از طرفداری از سبز یا آبی در مسابقات ارابه رانی، یا سبک یا سنگین در مبارزات گلادیاتوری برحذر داشت و ترغیبم کرد که تن به کار دهم، قناعت پیشه کنم، به کار خود بپردازم و به شایعات گوش ندهم.
ادامه دارد...
#مارکوس_اورلیوس
#تاملات
#قسمت_اول
@sigmund1freud1
این مهمترین پیشرفت در آموزش کودکان بوده است که در فرانسه دولت بجای کتاب های توضیح المسائل عهده دار ارائه ی درسی است که نخستین آموزش های لازم را درباره ی تکالیف اخلاقی ای که بعدتر به کودکان محول خواهد شد به عنوان یک شهروند به آنها ارائه میکند. چنین آموزش اولیه ای چنانچه شامل مسائل جنسی نباشد به شدت ناقص خواهد بود. این، خلأ و شکافی است که آموزگاران و اصلاحگران می باید آن را پر کنند. در کشورهایی که آموزش کودکان کلاً یا جزئاً به روحانیان [و نهادهای مذهبی] محول شده است، تحقق چنین هدفی غیرممکن است. یک روحانی هیچگاه این نکته را تأیید نخواهد کرد که انسان و حیوان از یک سرشت واحد هستند، چراکه او بدون [باور داشتن به] جاودانگی روح نمی تواند به راهش ادامه دهد، او به این باور به عنوان مبنای قواعد اخلاقی خویش نیاز دارد.
اینجاست که بار دیگر نابخردی پنهان در دوختن وصله ای ابریشمی بر یک کت ژنده آشکار میشود - [یعنی] عدم- امکان انجام اصلاحی مجزا بدون دگرگون کردن پایه های کل سیستم.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_چهاردهم
#قسمت_آخر
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
#ادامه
۶. به لطف دیوگنتوس، آموختم که به کار های پیش پاافتاده نپردازم؛ به جادوگران و رمالان و سحر و جادو و جن گیری و تمامی چنین اموری به دیده تردید بنگرم؛ از خروس بازی و سرگرمی های از این قبیل دوری گزینم؛ از صراحت لحجه آزرده نشوم؛ خودم را به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فلسفه آشنا کنم، در ابتدا نزد باکیوس و سپس پیش تانداسیس و مارکیانوس به تحصیل فلسفه بپردازم؛ در سال های ابتدایی تحصیلم مقاله نویسی کنم؛ آرمیدن در تشک کاهی و دیگر سختی های نظم و انظباط یونانی را به جان پذیرا باشم.
۷.از روستیکوس آموختم که شخصیتم محتاج تربیت و مراقبت است، و این که نباید اجازه دهم مثل سوفیست ها بر اثر علاقه به جعل رساله های نظری و انتزاعی، مواعظ اخلاقی یا توصیفات خیالی فرد زاهد یا نوعدوست، به بیراهه بیفتم. او همچنین به من آموخت که از سخنوری، شعر و استعاره های غریب لفظی، پوشیدن لباس های تشریفاتی در خانه، و دیگر بی سلیقگی های از این دست دوری گزینم، از سبک نامه نگاری ساده تقلید کنم، مثل همان نامهای که از سینوئسا به مادرم نوشت. این که اگر کسی، پس از عصبانیت و دعوا با من، علائمی از میل به آشتی نشان دهد، بلافاصله با او سازش کنم. این که در مطالعه دقیق باشم و به برداشتی کلی از معنای متن اکتفا نکنم و فریب چربزبانان را نخورم.
ادامه دارد...
#تاملات
#مارکوس_اورلیوس
#قسمت_دوم
@sigmund1freud1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کلیپ اختلال #شب_ادراری و راههای درمان آن
دکتر #عاطفه_سلطانی_فر
کانال روانشناسی زیگموند فروید 👇
@sigmund1freud1
2025/07/09 22:06:39
Back to Top
HTML Embed Code: