Telegram Web Link
در ضمن میدانیم که فرو نشاندن بسط یافتن تأثر، هدف حقیقیِ سرکوب است و اگر چنین هدفی به موفقیت نینجامد عمل سرکوب ناکامل بوده است. در هر موردی که عمل سرکوب موفق شده است مانع بسط یافتنِ تأثرات شود، آن تأثرات را «ناخودآگاه» می نامیم (وقتی عمل سرکوب را خنثی میکنیم، این تأثرات را احیا میکنیم). از همین رو نمیشود انکار کرد که به کار بردن اصطلاحات مورد بحث منطقی است، لیکن در قیاس با ایده های ناخودآگاه، تفاوتی مهم رخ می نماید مبنی بر اینکه ایده های ناخودآگاه، بنا به ساختارهای بالفعل نظام .Cs پس از سرکوب هم به زیستن ادامه می دهند؛ نظر به این واقعیت است که در این نظام تمامیِ چیزهایی که متناظر با تأثرات ناخودآگاه اند آغازی بالقوه برای تأثری هستند که از توسعه بازداشته شده اند. پس باید تأکید کرد اگر چه کاربرد زبانشناختیِ این اصطلاحات واجد هیچگونه خطایی نیست، با این حال، تأثرات ناخودآگاه به هیچ وجه وجود ندارند و تنها ایده های ناخودآگاه وجود دارند؛ لیکن کاملاً امکانش هست که در نظام .Ucs ساختار هایی عاطفی وجود داشته باشند که بتوانند نظیر بقیه آگاهانه شوند. کل تفاوت از این واقعیت برمیخیزد که ایده ها همان دلبستگی های روانی (و عمدتاً رد پاهای خاطره) هستند، درحالیکه تأثرات و عواطف با فرایندهای تخلیه روانی متناظرند که تجلیات نهاییِ آنها به منزله احساسات درک می شوند. در وضعیت کنونیِ دانشمان از تأثرات و عواطف بیش از این نمیتوانیم این تفاوت را صریح تر بیان کنیم.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_نوزدهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#انگیزشی
#Sean_Stephenson
تراپیست و نویسنده
#کلیپ
هیچ پیش بینی را باور نکنید، جز این که قدرتمندتون کنه...
کانال روانشناسی زیگموند فروید 👇
@sigmund1freud1
اثبات این واقعیت که عمل سرکوب میتواند موفق شود که کششی غریزی را از تبدیل شدن به نوعی تجلیِ تأثر بازدارد برای ما اهمیتی خاص دارد. این امر به ما نشان میدهد که نظام Cs .به طور طبیعی، علاوه بر تأثرپذیری، دسترسی به امکان حرکت را نیز کنترل میکند؛ و همچنین این موضوع اهمیت امر سرکوب را بارزتر میکند به طوری که نشان میدهد امر سرکوب در عین آنکه چیزها را از ضمیر آگاه دریغ میکند، مانع تحولِ تأثر و به راه اندازيِ فعالیت عضلانی میشود. برعکس،همچنین میشود گفت تا هنگامی که نظامِ C.s فعالیت و حرکت را کنترل میکند، وضعیت روحی و روانی فرد مورد مطالعه را میتوان طبیعی نامید. با این همه در مورد سیستم کنترلِ دو فرایند به هم پیوسته تخلیه روانی تفاوتی انکارناپذیر وجود دارد. کنترلی که ضمیر آگاه بر حرکت ارادی اعمال میکند، شدیداً پایه ای و ریشه ای است؛ به طور منظم در برابرِ یورش روان نژندی ایستادگی میکند و تنها در روانپریشی از کار می افتد، درحالی که کنترلِ ضمیر آگاه بر بسط و تحول تأثرات قوت کمتری دارد. حتی در محدوده های زندگی معمول مان هم میتوان تصدیق کرد که نبردی دائمی مابینِ نظام های .Cs و .Ucs برای تفوق بر عمل تأثر در جریان است، که حوزه های نفوذ از یکدیگر متمایزند و اینکه آمیزش میان نیروهای دست اندرکار رخ میدهد.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_بیستم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
به دلیل اینکه خیلی از همراهان در حال مطالعه برای ازمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ هستند تصمیم گرفتیم در یک سری پست های #پیش_به_سوی_ازمون مطالب مفید و خواندنی در این ارتباط را به شما همراهان عزیز منتقل کنیم.
----------------------------
به دلیل حجم زیاد مطالب درسی و منابع خواندن باید در چند مرحله صورت بگیرد. این مراحل به تنهایی کافی نبوده و اگر با هم باشند موثر واقع می شوند. در این پست قصد داریم که دو مرحله ابتدایی از این مراحل را یادداشت کنیم. با ما همراه باشید:
☆ درک مطلب: اولین قدم این هستش که منِ داوطلب باید مطلب رُ خوب یادبگیرم که باید مطالب رو به خوبی هم ببینم هم بخونم. همزمان باید سوالای زیادی هم بررسی بشه. درک مطلب بدون بررسی سوال های متعدد امکان پذیر نیست. ملاک درک مطلب درست حل حداقل سه چهارم سوالهای اون مطلب هستش.
☆ تسلط بر مطالب: تا جایی که امکانش هست تست بزنین. حل تست های مختلف با فهم جزئیات و راه حل های تستی و تشریحی باعث میشه که تسلط لازم بر مطلب داشته باشین. تو این مرحله میتونین از انواع کتاب های تست موجود در بازار استفاده کنین. ولی یادتون باشه که هیچ کتابی کامل نیست!
#شیوه_مطالعه_صحیح
#قسمت_اول
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
اگر آزاد شدن و انتشار تأثر و عمل کردن را مدنظر داشته باشیم، اهمیت نظام .Cs ما را قادر میسازد که نقشی را درک کنیم که ایده های جانشین در شکل بخشیدن به بیماریِ روانی بازی میکنند. این امکان وجود دارد که بسط یافتن تأثر مستقیماً از ضمیر آگاه نشأت بگیرد؛ در این مورد تأثر همیشه داراي مشخصه اضطراب است، که همه آن تأثرات «سرکوبشده» با آن [اضطراب] تعویض میشوند. با این وصف، غالباً کشش غریزی باید تا هنگامی که در ضمیر آگاه ایده ای جانشین نیافته انتظار بکشد. سپس بسط تأثر از این جانشینِ آگاه منبعث میشود، و ماهیت آن جانشین مشخصه کیفیِ تأثر را معین میکند. تا بدین جا تأکید کرده ایم که در عمل سرکوب حفره یا شکافی مابین تأثر و ایده وابسته اش رخ میدهد و
سپس هر یک مسیرِ جداگانه خود را طی میکند. از نظر توصیفی، این اتفاق رخ میدهد و قابل انکار نیست؛ لیکن علی القاعده، در عمل تأثر سر بر نمی آورد مگر آنکه موفق شده باشد در نظام .Cs به تجلی جدیدی دست یابد.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_بیست_و_یکم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
#ادامه
پست آخر
همیشه آماده ۲ کار باش: نخست این که فقط همان کاری را انجام بده که عقل، پادشاه و قانون گذار ما برای خیر عموم به آن حکم می کند و دوم این که اگر کسی اشتباهت را تصحیح کرد و تو را متقاعد ساخت که تصمیم اشتباهی گرفتی، در تصمیم خود تجدید نظر کن. ولی باید مطمئن باشی که چنین تغییر عقیده ای به سود عدالت، خیر عموم یا دیگر منافعی از این دست خواهد بود. تنها ملاحظه ای که باید رعایت کنی همین است و بس؛ و نه احتمال لذت بردن یا به شهرت رسیدن.
پایان
#تاملات
#مارکوس_اورلیوس
#قسمت_آخر
@sigmund1freud1
☆ سنجش
شبیه سازی ازمون توسط خود داوطلب و شرکت در ازمون های ازمایشی از راه های موجود در این مرحله هست. بهتره فرد تو ازمون های ازمایشی 《معتبر》 شرکت کنه و خودش رُ در قیاس با دیگر افراد بسنجه. از نکات خوب تو این مرحله شبیه سازی شدن هر ازمون با ازمون نهایی و در نتیجه ریختن ترس و اضطراب شرکت کننده هست.
☆ تثبیت مطالب
هر نفر باید برای تثبیت مطالب تو ذهنش یک روش داشته باشه. بعضی ها در مواقع ازاد و بدون هیچ برنامه ای به مرور مطالب دست میزنن و خیلی هم زود فراموش میکنن. در حالی که فکر میکنن تو یادشون مونده!! به این روش تصادفی میگن. اما باید برنامه مدونی به صورت مشخصی برای مرور چیده بشه. استفاده از روش جعبه ی لایتنر میتونه مفید باشه تو این زمینه.
☆ جمع بندی
باید حواستون باشه! با نزدیک شدن به زمان ازمون نهاییتون باید جمع بندی مطالب بکنین.
#پیش_به_سوی_ازمون
#شیوه_مطالعه_صحیح
#قسمت_دوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
Sigmund1freud1 pinned «به دلیل اینکه خیلی از همراهان در حال مطالعه برای ازمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ هستند تصمیم گرفتیم در یک سری پست های #پیش_به_سوی_ازمون مطالب مفید و خواندنی در این ارتباط را به شما همراهان عزیز منتقل کنیم. ---------------------------- به دلیل حجم زیاد مطالب درسی…»
۴- توپوگرافی و دینامیک سرکوب
به این نتیجه رسیده ایم که اساساً عملِ سرکوب فرایندی است که در مرز مابین نظام .Ucs و نظام (.Cs. (Pcs ، ایده ها را تحت تأثیر قرار میدهد، و اکنون میتوانیم کوششی تازه را برای تعریف این روند با جزئیات بیشتر آغاز کنیم.
سرکوب قطعاً موردی از انقطاع دلبستگی روانی (cathaxis) است؛ لیکن سوال این است که این انقطاع در چه نظامی رخ میدهد و دلبستگی روانی ای که پس زده میشود به کدام نظام تعلق دارد؟ ایده سرکوبشده در نظام .Ucs همچنان قادر به کنش باقی میماند، و از همین رو این ایده باید دلبستگی روانی اش را حفظ کرده باشد. بنابراین آن دلبستگی روانی ای که پس زده شده باید چیز دیگری بوده باشد. وقتی که عملِ سرکوب ایده ای را تحت تأثیر قرار میدهد در حالی که آن فکر یا ایده پیش آگاه یا حتی عملاً آگاه باشد، باید مورد
سرکوب («پس از فشار») را جدی گرفت. در اینجا سرکوب فقط امکان دارد مبتنی بر پس زدنِ ایده و دلبستگیِ روانیِ (پیش) آگاهی باشد که به نظام .Pcs تعلق دارد. بنابراین ایده یا نامعطوف باقی میماند، یا از نظام .Ucs دلبستگی روانی دریافت میکند، یا آن دلبستگی روانیِ ناخودآگاهی را حفظ میکند که از قبل موجود بوده است. از این رو انقطاعی از دلبستگی روانیِ پیش آگاه رخ میدهد؛ دلبستگی روانیِ ناخودآگاه ابقا میشود یا به جای دلبستگی روانی پیش آگاه یک دلبستگی روانی ناخودآگاه قرار میگیرد. علاوه بر این متوجه میشویم که این تأملات را بر این فرض بنا کرده ایم که گذر از نظام .Ucs به نظامِ بعد از آن، از خلال ایجاد ثبتی جدید تحت تأثیر قرار نمیگیرد، بلکه از خلال تغییری در حالت ایده، یعنی از خلال تعدیلی در دلبستگی روانی ایده رخ میدهد. اینجا فرضیه کارکردگرا به سادگی بر فرضیه توپوگرافیک غلبه کرده است.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_بیست_و_دوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
Sigmund1freud1 pinned Deleted message
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مغز و #ADHD
#کلیپ
کانال روانشناسی زیگموند فروید 👇🏻
@sigmund1freud1
گام های کلی در مطالعه موثر و بهینه:
گام اول برنامه ریزی روزانه:
برنامه ریزی به شما کمک میکنه که در طول روز کارهای بیشتری رُ به پایان برسونین و کنترلتون رو برنامه زندگیتون بیشتر بشه. پس یه فهرست از کارهای روزانتون تهیه کنید. مهمترین کارها رُ بالا بنویسین و زمان مشخص براشون اختصاص بدین. این کار باعث میشه که از کارهای مهمتون عقب نمونین. توجه داشته باشین که برنامه ریزیتون باید با توجه به توانمندیتون باشه.
گام دوم اولویت بندی کارها:
وقت گذاشتن رو کارهای غیرضروری خروجی مفیدی براتون نداره. پس یادتون باشه باید کارهاتون رُ اولویت بندی کنید و رو کارهای با الویت بیشتر تاکید داشته باشین. به این صورت شما اوقاتی که هدر داده میشه رُ پیدا میکنین. با الویت بندی کارها هدر رفتن زمان تقریبا به صفر میرسه.
گام سوم افزایش تمرکز:
بهتر هست میزان زمان های تلف شده خودتون رُ کاهش بدین. مثلا به خودتون بگین زمانی که دارم درس میخونم سراغ گوشی و اینترنت نمیرم تا اتمام قسمتی که باید برسم بهش.
🌟 فردا منتظر گام های بعدی باشین 🌟
#پیش_به_سوی_ازمون
#شیوه_مطالعه_صحیح
#قسمت_سوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
گام چهارم مشارکت با دیگران:
برای اینکه زمان رُ درست مدیریت کنید باید اطرافیانتون هم تو انجام کارها شریک کنید. به گفته ی قدیمی ها 《با یه دست نمیشه چندتا هندونه بلند کرد》 پس با توجه به توانمندی اطرافیانتون بعضی کارها رُ به اونها بسپرین.
گام پنجم زندگی سالم:
هرچقدر زندگیتون سالم تر باشه یعنی ورزش کنید رژیم غذایی درست داشته باشید و... کاراییتون میره بالاتر. هرچقدر هم کاراییتون بره بالاتر تو زمان کوتاه تری میتونین کارهای بیشتری رُ انجام بدین.
گام ششم استراحت کافی:
کار و مشغله ی زیاد و حتی درس خوندن زیاد باعث خستگی شما و به مرور زمان فرسودگی میشه! این باعث میشه بازده ی کاری شما پایین بیاد. پس هرموقع فکر کردین که خسته شدین و مطالبی که میخونین رو خوب متوجه نمیشین یه استراحت کوچیک داشته باشین.
#پیش_به_سوی_ازمون
#شیوه_مطالعه_صحیح
#قسمت_چهارم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
لیکن این فرایند انقطاع نیروی شهوی یا لیبیدو به آن اندازه بسنده نیست که مشخصه ای دیگر از سرکوب را شکل دهد که برایمان قابل درک باشد. روشن نیست که فکر یا ایده ای که معطوف شده باقی مانده یا از ضمیر ناخودآگاه دلبستگی روانی دریافت کرده، چرا به سبب همین دلبستگی روانی اش، برای رخنه به نظام .Pcs تقلایی را از سر نمیگیرد. در ضمن اگر هم چنین عملی انجام دهد، از طرف این نظام پس زدنِ لیبیدو تکرار میشود، و همین عملکرد به گونه ای بی پایان ادامه خواهد یافت؛ اگرچه نتیجه این عملکرد سرکوب نخواهد بود. پس هنگامی هم که این عمل سرکوب نخستین را توصیف میکند، مکانیزمی که فقط از پس زدنِ دلبستگی روانی پیش آگاه بحث میکند، رضایت بخش نخواهد بود. به همین دلیل اینک با ایده ناخودآگاهی سروکار داریم که هنوز از نظامِ .Pcs هیچ دلبستگی روانیاي دریافت نکرده است و به همین دلیل نمیتواند واجد آن دلبستگیِ روانی ای باشد که از او دریغ شده است.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_بیست_و_سوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
Sigmund1freud1 pinned Deleted message
اگر یک تخم ‌مرغ توسط نیروی بیرونی شکسته شود [یک] زندگی پایان می‌یابد. اما اگر توسط نیروی درونی شکسته شود [یک] زندگی آغاز می‌شود...
کارهای فوق ‌العاده همیشه با یک تحول و نیروی درونی‌ شروع می‌شوند.
@sigmund1freud1
گام هفتم: ثبت فعالیت های یک روز
یک دفترچه مثل دفترچه خاطرات داشته باشین. ار کاری که در طول روز انجام میدین رُ تو اون یادداشت کنید تا ببینین اوقاتتون به چه صورت میگذره. در مورد خودتون صادقانه برخورد کنید.
گام هشتم: منتظر نمون!
برای خیلی از ماها پیش اومده که پشت در پزشک منتظر موندیم. برای زمان هایی که فکر میکنین باید منتظر بمونید دفترچتون یا یک کتاب ببرین که از زمان بهتر استفاده کنین.
گام نهم: گاهی بگویید نه!
کارهای غیرضرروی و خارج از برنامه رُ قبول نکنین. اگه دوستی کاری بهتون برای انجام دادن گفت که باعث میشه تمام بزنامه ریزیتون بهم بخوره قبول به صورت مودبانه عذرخواهی کنین و قبول نکنین.
گام دهم: تقسیم کارهای بزرگ
کارهای بزرگ رُ تقسیم کنید. برای انجام هر بخش از کار زمان خاصی رُ در نظر بگیرین تا به این صورت کاراییتون بالاتر بره.
#پیش_به_سوی_ازمون
#شیوه_مطالعه_صحیح
#قسمت_پنجم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
Sigmund1freud1 pinned Deleted message
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✔️ مصاحبه با یک بیمار مبتلا به #اختلال_وحشت
#کلیپ
کانال روانشناسی زیگموند فروید 👇
@sigmund1freud1
از همین رو آنچه نیاز داریم فرایند دیگری است که سرکوب را در مورد اول [به عبارت دیگر مورد پس ـ فشار] حفظ میکند، و در مورد دوم [یعنی مورد سرکوب اولیه] ضامن تثبیت حضور و ادامه سرکوب است. این فرایند دیگر مبتنی بر فرض نوعی پس زدن استوار است، پسزدنی که بدان منظور انجام میشود که نظامِ .Pcs از خویش در برابر نیرویی محافظت کند که ایده ناخودآگاه بر او وارد میکند. در نمونه های بالینی مشاهده کرده ایم که چنین پسزدنی، که در نظامِ .Pcs عمل میکند، چگونه خود را بروز میدهد. این عمل پس زدن است که مصرف دائمیِ [انرژيِ] سرکوبِ نخستین را نشان میدهد و در ضمن تداوم آن سرکوب را تضمین میبخشد. پس زدن مکانیزمی منحصر به سرکوب نخستین است، که در مورد خود سرکوب (یعنی مورد《 پس فشار》) به همراهیِ انقطاع دلبستگی روانی پیش آگاه وجود دارد. امکان این امر کاملاً وجود دارد که دقیقاً همان نیروگذاری و دلبستگیِ روانی که از ایدهاي دریغ شده، برای پس زدن به کار گرفته شود. دیدیم که چگونه کمکم به این نتیجه رسیدیم که دیدگاه سومی را در گزارشمان از پدیده های روانی اتخاذ کنیم. علاوه بر دیدگاه دینامیک و توپوگرافیک، دیدگاه اقتصادی را هم پذیرفته و به کار گرفته ایم. این دیدگاه سعی میکند که فراز و نشیب های کمیت های تحریک
را تا به انتها دنبال کند و حداقل به تخمینی نسبی از حد و حدود آن برسد.
#ضمیر_ناخوداگاه
نویسنده: #زیگموند_فروید
مترجم: #شهریار_وقفی_پور
#قسمت_بیست_و_چهارم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
2025/07/06 21:15:55
Back to Top
HTML Embed Code: