Forwarded from مدرسهٔ تردید
این هفته در مدرسۀ تردید

جلسه «فلسفه، سفر و گردشگری»

با حضور:
مژگان خلیلی

تاریخ: ۲۵ آبان ۱۴۰۲

زمان: ساعت ۱۹

شرکت در این رویداد برای همه علاقه‌مندان آزاد است.

لینک شرکت در رویداد:
www.skyroom.online/ch/tardidschool/safar


@tardidschool
فلسفه، سفر و گردشگری
مدرسۀ تردید
فایل صوتی رویداد 🔊

فلسفه، سفر و گردشگری

با حضور:

00:00 مقدمه‌ای از زویا کشاورزی
14:15 بخش اول سخنرانی مژگان خلیلی
44:14 پرسش و پاسخ بخش اول
50:22 بخش دوم و سوم سخنرانی مژگان خلیلی
1:34:16 پرسش و پاسخ نهایی

@tardidschool
.
یلدا و صبر شادمانه

محسن رنانی

امشب یلداست و من تقریبا و با احتمال نزدیک به صد‌ (نه کاملا صد‌درصد) مطمئنم که فردا صبح، خورشید سر‌می‌زند و طولانی‌ترین شب سال پایان می‌یابد و از آن پس، روزها بلند و بلندتر می‌شوند. اما البته از فردا تا رسیدن بهار و شکفتن شکوفه‌ها دستکم نود روز فاصله است و در این نود روز به احتمال زیاد دوره‌های کوتاهی از سرما و یخبندان‌های شدید را هم خواهیم داشت. اما اگر خود را بپوشانیم و گرم نگهداریم، بهار را می‌بینیم. و البته نوروز هم، تازه آغاز راه است؛ تا رسیدن به طولانی‌ترین روز سال و به بار نشستن درختان و رسیدن میوه‌ها، خیلی بیشتر باید صبوری کنیم.

معتقدم در ایران ما نیز، با احتمال خیلی بالا و البته نه خیلی دیر، شب یلدا پایان می‌یابد. و مگر به چشم نمی‌بینیم که پایان آن آغاز شده است؟ اما این به معنی رسیدن به بهار توسعه و دموکراسی نیست. تا بهار توسعه و دموکراسی راه درازی در پیش است. حتی احتمال یخبندانی استخوان‌سوز را نیز باید داد، اما اگر هم باشد، خیلی کوتاه خواهد بود. هیچ زمستانی ماندنی نیست؛ هستی و زمان، رفتن زمستان را تضمین کرده‌اند.

«صبر شادمانه» پوششی برای محافظت از خویش در برابر یخبندان‌‌های سنگین اجتماعی و سیاسی است. آنان که عجله می‌کنند و به‌جای آخرین شب پاییز می‌خواهند خیلی زودتر پایان شب یلدا را جشن بگیرند، نهال‌های نورس را به اشتباه می‌اندازند و آنان را در معرض خواسته‌ها و انتظارات شتابزده بهاری قرار می‌دهند. انتظارات غیرواقعی و شتابزده مثل گرمای بی‌موقع وسط زمستان عمل می‌کند: نهالهای نورس، انرژی و جوانه‌‌های امید نهفته در‌ خود را آشکار می‌کنند و آنگاه با یک یخبندان کوتاه و گذرا همه آن جوانه‌هایی که در درونشان میوه‌های شیرین آینده نهفته است از سرما پرپر می‌شوند.

صبر شادمانه، فقط جوانه‌های در معرض سرما را حفاظت می‌کند؛ زمستان را طولانی‌تر نمی‌کند.

سرمای شب یلدا با دورهم بودن و گفت‌وگو کردن و بازخوانی تجربه‌های گذشته است که تحمل‌پذیر می‌شود وگرنه در جدا‌سری و جدال، سرما پشت تک‌تک‌مان را خواهد شکست.

راستی ما که در آرزوی پایان یلداییم، با کدام صبر شادمانه، با کدام گذشت بی‌بهانه، با کدام لبخند، با کدام مدارا، با کدام احترام به حقوق دیگران، با کدام بخشیدن و با کدام مهربانی به حیوان و طبیعت به استقبال پایان یلدا و شکفتن بهار می‌رویم؟

من به پایان یلدا امیدوارم، چون نسل نو را سرشار از انرژي شکفتن می‌بینم. نسلی که بیش از همه نسل‌های پیشین خود، به حقوق بشر، به حقوق طبیعت و به حقوق حیوان اعتقاد دارد. نسلی که رواداری‌اش حتی برای امثال من قابل هضم نیست. نسلی که باوجود برخی بداخلاقی‌هایی که ناشی از جوانی و هیجان اوست، زندگی برایش مقدس‌ است نه مرگ. این نسل، بهار را خلق می‌کند؛ اگر مدعیان رهبری‌اش، که همه از نسل‌های‌ عقب‌مانده من و پیش از من هستند، او را به بیراهه نبرند و رهایش کنند تا خود، رهبران خویش را خلق کند.

و من این روزها نشسته‌‌ام و در آئینه آمار، فروریختن هیمنه سرما را می‌بینم، آن‌گونه که از گفتنش نیز هراس دارم.

محسن رنانی / یلدای ۱۴۰۲


https://renani.net/texts/notes/yalda-and-happy-patience/
------------------------

اصل یادداشت صبر شادمانه را در پیوند زیر بخوانید:
https://renani.net/texts/notes/happily-patience/

شصت‌وپنج نقد به صبر شادمانه را نیز در پیوند زیر بخوانید:
https://renani.net/category/others/others-aboutme/
.
Forwarded from مدرسهٔ تردید
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✳️ هدف از سفر چیست؟ آیا انسان امروزی آگاهانه پا در مسیرهای دور و دراز می‌گذارد؟ در گذشته دین و الهیات چه تأثیری بر عادت‌های مسافرتی افراد داشتند؟

❇️ در رویداد آزاد این هفتۀ مدرسۀ تردید با میزبانی مژگان خلیلی و حمیده امیریزدانی به پیوند گردشگری و ادیان می‌پردازیم.

پوستر رویداد

▫️زمان: پنج‌شنبه ۷ دی ۱۴۰۲
▫️ساعت: ۱۹
▫️لینک شرکت در جلسه:
www.skyroom.online/ch/tardidschool/elahiat


منبع ویدیو: کانال یوتوب School of Life
ترجمه و زیرنویس ویدیو: مدرسۀ تردید


@tardidschool
تماشای دیگری؛ از جهانگردی تا ادیان
مدرسۀ تردید
فایل صوتی رویداد 🔊

تماشای دیگری؛ از جهانگردی تا ادیان

با حضور:

00:00 مقدمه‌ای از مژگان خلیلی
16:33 بخش اول و دوم سخنرانی حمیده امیریزدانی
33:23 بحث و گفت‌وگو
1:03:28 بخش سوم سخنرانی
1:23:01 پرسش و پاسخ

@tardidschool
Forwarded from مدرسهٔ تردید
این هفته در مدرسۀ تردید

به مناسبت ۸ مارچ، روز جهانی زن

جلسۀ نخست رویداد «من زن‌ام

میزبان:
امیلی امرایی

با حضور:
فاطمه باباخانی
سمیه توحیدلو
نرگس جودکی
مژگان خلیلی
زینب صالحی


تاریخ: چهارشنبه ۱۶ اسفند

زمان: ساعت ۱۹

شرکت در این رویداد برای تمام علاقه‌مندان آزاد است.

لینک شرکت در جلسه:
www.skyroom.online/ch/tardidschool/zan


@tardidschool
🔅سیمیاگری

«زنانگی‌جاودان» گوته، در آخرین سطرهای قلم او در نمایشنامه‌ی فاوست، ظهور می‌کند. در پایانِ بزرگ‌ترین اثرِ مشهوری که آخرین سخن مهم ِذهنِ غنی نویسنده‌اش محسوب می‌شود. اوج تمام افکار و تجربیات زیسته‌ی گوته و خلاصه‌ی نهایی اندیشه‌ی او درباره‌ی زندگی انسان!

یکی از مفسران گوته می‌پرسد چرا #گوته به جای استفاده از اصطلاح کلی‌تری مثل « انسانیتِ الهی» «زنانگیِ جاودان» را انتخاب می‌کند؟

شاید به این دلیل که؛ گوته می‌خواسته سرشت و حقیقتِ اساسی قدرتی را بیان کند که در بدن‌های واقعی زنانه خانه دارد! در بدن‌هایی که وقتی قیام کنند نیروهایی متکثر و زندگی ساز نهفته در فرم وجودی شان، نه قابل فرو کاستن به بدنِ خانگی، ابزار زاد وولد و مادرانگی محض، ارگان و اندامِ محرک جنسی است و نه یک ماجرای ساده‌ی لذت جویی در روابط آزاد و نه نیرویی فروکاسته شده به بازار سرمایه و کار و سودآوری.

«زنانگیِ جاودان» فراسوی بودن است. یکجور رفتن به سمت شدنی با امکاناتِ جدید که ارزش‌های تازه می‌آفریند و در زبان و فکر و فرهنگ انقلاب برپا می‌کند. یک پروسه‌ی زنانه‌ شدن خاص، که می‌تواند ابدیت و جاودانگی بیافریند.

#هشتم_مارس_روز_جهانی_زن_مبارک
2024/05/16 03:53:59
Back to Top
HTML Embed Code: