Telegram Web Link
🔺ابتلای ۴۰ نفر به یک بیماری پوستی نادر در «ابراهیم خسار» بوکان

سیروان: ۴۰ نفر از ساکنان روستای ابراهیم خسار شهرستان بوکان به یک بیماری نادر پوستی مبتلا شده اند. گفته می شود عامل شیوع و سرایت این بیماری آشیان گزینی پرندگان مهاجر در شکاف ساختمان های سنگی این روستا بوده است.
فرماندار بوکان تایید کرده، منشا این بیماری که به صورت حساسیت‌های زیرجلدی بروز کرده، پرندگان مهاجری هستند که در میان ساختمان‌های سنگی این روستا لانه‌ کرده اند.
«خشایار صنعتی» گفته است که شپش موجود در بدن این پرندگان، عامل اصلی گزش و بروز این بیماری پوستی در میان اهالی این روستا بوده است که هم اکنون نمونه برداری این شپش در دست بررسی کارشناسان علوم پزشکی است.
همچنین گزارش شده که تیم مرکز بهداشت و دامپزشکی بوکان، محیط روستا، محل نگهداری دام و طیور و منازل مسکونی را سمپاشی کرده اند.
روستای ابراهیم خسار در دهستان ایل‌گورک قرار دارد. براساس آخرین سرشماری مرکز آمار، جمعیت آن ۱۹۸ نفر (۳۱ خانوار) ثبت و گزارش شده است.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
3💯2👍1
✍🏼حسین انتظامی: اگر می‌خواهیم موج اتحاد اخیر مردم فروکش نکند به مطالبات آنان واکنش مثبت نشان داده شود: حذف مداخلات حکومتی در زندگی عُرفی، تسهیل امور در مراکز اداری و برخورد سریالی با مدیران فاسد.
نه آن که در همچنان بر پاشنه‌ی قبلی بچرخد
👍4
سنندج و ناپولی؛دو شهر با یک سوگواره

✍️بهنام امیری_خبرنگار



بعضی شهرها فقط بر روی نقشه نیستند، فقط مکان نیستند، حافظه اند، روح اند؛ سنندج، از آن شهرهاست. شهری میان کوه و خاطره، میان تاریخ و آواز، با طنین صدای دف و موسیقی، عرفان و ایمان. شهری نه فقط با کوچه‌هایی پیچ‌ در‌پیچ و خیابان‌ هایی پر از درختان بلند صنوبر، بلکه با مردمانی آرام، بی‌حاشیه و هنرمند.
شهری سرگردان در تلاطم بی‌عدالتی، تبعیض و انتظار. شهری که سالهاست نادیده گرفته شده؛ گویی در حاشیه‌ی نقشه به دنیا آمده و قرار نیست هیچ‌گاه در متن قرار گیرد.

به قول فلاسفه: "انسان آن چیزی می‌شود که جامعه‌اش از او می‌طلبد." اما وقتی جامعه چیزی نمی‌طلبد، آدم ها در تنهایی خود فرومی‌روند. سنندج امروز پر از تنهایی‌ های عمیق است؛ تنهایی یک نسل که نه به او فرصت داده، نه دیده می شود.

در اقتصاد، شهری که باید بهشت گردشگری و فرهنگی خاورمیانه باشد، به یک بازار راکد و درمانده بدل شده است.
جوانانش یا دست‌ فروش می‌شوند، یا کارگر و کولبر یا بی‌کار و نخبگانش یا راه سفر و مهاجرت را پیش می‌گیرند یا کنج عزلت. این تناقض میان آنچه هست و آن‌چه می‌تواند باشد، یک زخم است؛ زخمی بی صدا و پر از فریاد.
سنندج در آیینه ی تاریخ شبیه ناپولی (ناپل)، شهری در جنوب ایتالیاست.
همان شهری که مارادونای آرژانتینی در تیم فوتبالش بازی می‌کرد.
همان شهری که سایه‌ی جنگ‌های بسیار بر سرش آوار شده بود.
ناپولی شهری‌ است با فرهنگ غنی، موسیقی پرشور و مردم خون‌گرم؛ اما برای دهه‌ها، از چشم‌ها افتاده بود.
از سال‌های پس از جنگ جهانی دوم تا دهه‌ی ۹۰ میلادی، ناپولی با مشکلات متعددی روبه‌رو شد؛ بیکاری، فقر شهری، مهاجرت نخبگان، زیرساخت‌های فرسوده، فساد اداری و نفوذ مافیا.

فرهنگ سنندج و ناپولی ایتالیا بسیار شبیه اند؛ ناپولی شهریست با موسیقی، زبان، غذا، تئاتر، تاریخ و… اما همیشه نسبت به روم و میلان عقب نگه داشته شده بود. هنرمندان ناپولی، درست مثل سنندج، بیشتر برای دلشان می‌نواختند، چون امیدی به دیده‌شدن نداشتند. سال‌ها ناپولی را شهر جرم و فقر و تباهی معرفی می کردند؛ مثل همان تصویری که از سنندج ساخته‌‌ شده؛ تصویری ناقص، غرض‌ ورزانه، و بی‌رحم.

از دهه ۱۹۹۰، پروژه‌های محلی، هنر خیابانی، گردشگری، آموزش و جامعه‌ محوری، کم‌کم شروع به بازسازی وجهه‌ی شهر کردند. در دهه ۲۰۱۰ میلادی، ناپولی با موج جدید گردشگری فرهنگی و هنری، خودش رو دوباره مطرح کرد.
اما آن‌چه این شهر را نجات داد، نه فقط برنامه‌های دولتی، بلکه اتکای مردم به هویت فرهنگی خودشان بود؛ تئاتر خیابانی، هنر، موسیقی، بازارهای محلی، پروژه‌های مستقل و مهم تر از همه ، مشارکت مدنی.
امروز ناقوس ناپولی دوباره شنیده می‌شود؛ چون مردمش نگذاشتند خاموش بماند.
و این همان چیزیست که سنندج هم به آن نیاز دارد. احیای روح مستقل فرهنگی و اقتصادی؛ نه با صدقه، بلکه با احقاق حق.
وامروز، بیش از هر زمان دیگری، مردم سنندج نیاز به شنیده‌ شدن دارند؛ اما نه در قالب گلایه، بلکه در قالب گفت‌وگو، فرصت، مشارکت و همدلی. سنندج نه در حاشیه، بلکه باید در متن توسعه قرار بگیرد؛ چرا که هر شهر مرزی، دروازه‌ی تمدن و پیوند است.
اینجا در سنندج، جوانان مستعد، هنرمندان کم‌ادعا، بازرگانان و تولیدکنندگان و نهادهای مدنی، همه می‌توانند در کنار سیاست‌گذاران و مسئولان، سنندج را به یکی از قطب‌های فرهنگی و اقتصادی غرب ایران تبدیل کنند.
شهر ما سنندج، تنها نیست، بلکه تنها گذاشته شده، اما تاریخ همیشه برمی‌گردد؛ همان‌طور که ناپولی دوباره شنیده شد، سنندج هم شنیده خواهد شد.
از ناپولی تا سنندج؛ تفاوت فقط در شنیده شدن است. این شهر، با صدها سال فرهنگ و زبان و موسیقی، علم و ادب، با کوچه‌ها و خیابان ها و کوه های پر از تاریخ و داستان و چشم‌هایی که هنوز نطفه‌ی امید دارند، روزی دوباره اوج خواهد گرفت.
اما تا آن روز، باید نوشت، باید گفت، باید ساخت، حتی اگر کسی نبیند و نشنود.

سنندج فقط یک شهر نیست، سنندج آزمایشی است برای عدالت. اگر این شهر از فقر و بیکاری و درد نجات پیدا کند و به آنچه شایسته است برسد، یعنی می‌توان به عدالت در این خاک امیدوار بود.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👏94👍1👌1
🔺سیروان شماره ١٣٣٣ تاریخ ١٦ تیرماه ١٤٠٤

🔹گزارش به تاریخ ، بازخوانی سیروان از آثار ١٢ روز چنگ بر کرستان
🔸چشم سینمای کردی در جهان/ مصاحبه سیروس ثنایی با سامان حسین پور سینماگری که راه درخشش در جشنواره های جهانی را می داند
🔹حساب و کتاب کردستان گزارش خبری سیروان از میزان تخصیص بودجه سلب ١٤٠٣
🔸 گزارش خبری سیروان از ماجرای آن دو میلیاردتومان
🔹گزارش سیروان از پایان جنگ ترکیه و پ.ک.ک یا آغغاز سردرگمی؟
🔸به یاد شاد روان مهشید مشیری یادداشت سید اسماعیل حسینی
🔹پیرەمێرد و بزاڤی ڕۆمانتیسم /بە بۆنەی ٧٥ـه‌مین ساڵوەگەری کۆچی‌دوایی/کەیهان عەزیزی
🔸نەوەکانت بە تۆوە سەرفەرزان شێخ سەعید/بە بۆنەی سەدەمین ساڵوەگەری لەسێدارەدرانی "شێخ سەعیدی پیران"
🔹دانش آموزان زیر تیغ ترومای اخبار جنگ / مصاحبه با مختار جعفری کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی
🔸صداهایی که پژواک ندارند/ یادداشت افشین بیننده
مردی با قدرت دست های تاریخی گزارش سیروان از فرج الله بهرامی قهرمان پرتاب وزنه ایران

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👍32
🔻حوادث مرگ بار روزهای تعطیل جاده‌های کردستان
🔸چهارنفر فوت شدند؛ ١٩ نفر زخمی

سیروان: در روزهای تعطیل گذشته، جاده‌های کردستان، چهار حادثه رانندگی مرگ بار به خود دید. مرگ چهار سرنشین و مصدوم‌شدن ١٩ نفر دیگر سرنوشت دیگر سرنشینان خودروها بوده است.
در حادثه اول؛ درمحور «قروه – بیجار»، دو خودروی سمند و نیسان باهم برخورد کردند. در نتیجه دو سرنشین آنها در صحنه تصادف فوت شدند و سه نفر مصدوم برای درمان به بیمارستان قروه منتقل شدند.
در حادثه دوم؛ در محور سقز بانه، دو خودرو سواری پیکان و پراید به هم خوردند و راننده پیکان در صحنه تصادف درگذشت و چهار مصدوم دیگر سانحه توسط نیروهای امدادی به بیمارستان شفای سقز منتقل شدند.
در حادثه سوم؛ در محور سنندج – مریوان، دو خودرو پراید و پیکان وانت با هم تصادف کردند و براساس گزارش رسانه‌ها، یک نفر دراین حادثه فوت و دونفر نیز زخمی شدند.
در حادثه چهارم؛ در مسیر دهگلان به قروه، برخورد دو خودروی پژو ۴۰۵ و سمند ١٠ مصدوم برجای گذاشت.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
1
🔻در یک سالگی دولت پزشکیان
🔺سرمقاله ۱۶ تیر روزنامه«هم‌میهن»

🔹یک سال پیش بود که تمامی آرزوهای تندروها برای خالص‌سازی بیشتر قدرت بر باد رفت و حتی با مشارکت حداقلی مردم نیز نتوانستند این خواب خود را تعبیر کنند. حتی هنگامی که فقط بخشی از مردم به میدان آمدند، توانستند تا این خطر بزرگ را از ایران دور کنند.
🔹کافی بود شرایطی فراهم شود که مردم مثل ۱۳۹۶ می‌آمدند. در این صورت، قدرتی که از خود و در برابر دشمن و بیگانه نشان می‌دادند، مضاعف می‌شد. اگر آن انتخابات مطابق میل تندروهای مخالف ایران رقم خورده بود، شاید امروز به سختی می‌توانستیم از یکپارچگی ملی سخن بگوییم. چون بخش اعظم مردم در وضعیت بیگانگی با دولت قرار می‌گرفتند و تبعات سنگینی را بر جامعه وارد می‌شد.
🔹آقای پزشکیان انتخاب شد؛ ولی آیا توانست که ایران را از مسیر پرتلاطم و خطیر کنونی نجات دهد؟ آنچه که در عمل می‌بینیم، پاسخ منفی است. مجموعه ناترازی‌های گوناگون کشور جز در دو مورد در سایر زمینه‌ها اگر کمتر نشده، بیشتر هم شده است. آن دو موردی هم که تا حدی تعدیل شده، در حوزه‌های سیاست داخلی و اجتماعی است؛ حد تعدیل هم بسیار کمتر از انتظارات جامعه است.
🔹تردیدی نیست که این ناترازی‌ها ریشه اصلی تجاوز نظامی به کشور بود و همچنان هم هست. آقای پزشکیان به‌درستی شعار وفاق را انتخاب کرد. ولی این شعار با دو مشکل مهم مواجه بود.
🔹اول اینکه، تندروهای مخاطب وفاق مطلقاً به این شعار تن ندادند و نمی‌دهند، چون درست یا نادرست خود را بازنده آن می‌دانند. دومین مشکل این بود که فرصت زیادی برای به نتیجه رسیدن این شعار نبود. هر روز مسئله‌ای درست می‌شد که مردم را نسبت به آینده ناامیدتر می‌کرد. ترکیب دو‌ واقعیت کمبود زمان و تن ندادن تندروها به شعار وفاق، موجب منتفی شدن انجام اصلاحات و در نتیجه عدم تحقق نیازها و مطالبات مردم شد.
🔹بدتر اینکه تراکم بحران‌ها که از روز مراسم تحلیف با ترور هنیه آغاز شد، سلسله‌وار تا تجاوز نظامی اخیر ادامه یافته است. راه حل این بحران در گرو تدوین یک برنامه جامع که محصول نگاه کارشناسان و نخبگان باشد، در دو حوزه داخلی و خارجی و با جلب نظر و موافقت مقام رهبری بود و هم‌چنان هم همین راه در دسترس است.
🔹بدون چنین برنامه‌ای هر گونه اقدامات جزیی و ‌موردی، آب در هاون کوبیدن است. هیچ اقدام اساسی بدون تحول در این دو حوزه معنادار و اثرگذار نخواهد بود. راه‌حل در انجام شعارها و‌ وعده‌های آقای پزشکیان است. ایشان به‌صراحت گفت، باید کاری کرد تا آنانی که از انتخابات قهر کرده بودند به میدان برگردند.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👎1
🔻جریمه میلیونی وشش ماه زندان؛ کیفر بکارگیری اتباع غیرمجاز

🔺سیروان: اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کردستان می گوید: کارفرمایانی که اقدام به به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار کنند، مشمول جریمه نقدی به مبلغ یک میلیون و۷۳۱ هزار تومان بابت هر روز اشتغال غیرمجاز می شوند. نیزمجازات حبس تا ۱۸۰ روز در انتظار آنان خواهد بود. تردد و اقامت اتباع کشور افغانستان در استان کردستان به‌صورت کامل ممنوع است و این افراد تحت هیچ شرایطی حق کار، اقامت یا عبور و مرور در سطح استان را ندارند.
هفته گذشته، 18 افغانی در مزارع و مراکز مرغداری شهرستان قروه جمع آوری شدند. چندی پیش نیز، شماری از شهروندان افغانی در سقز بازداشت شدند.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👍1
🔴 یک اقتصاددان خواستار تجدید نظر در سازوکارهای انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری شد

🔸سیروان: یک اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشت: برای آنکه حاکمیت دور از خواست مردم قرار نگیرد، باید حداقل در سازوکارهای انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری تجدید نظر شود.
به گفته «علینقی مشایخی»، نباید با نظارت استصوابی افراد وطن‌دوست و پاک‌دست، متخصص و دانشمند را به دلایل وابستگی‌های سیاسی و حزبی یا افکار متفاوت از آنچه حاکمیت می‌خواهد، رد صلاحیت کرد.
به عقیده وی، پیشرفت ایران و حل چالش‌های عظیمی که جامعه با آن مواجه است نیز تنها با همبستگی مردم و حاکمیت قابل دسترس می‌شود. چالش‌های بزرگی مانند کمبود آب و انرژی، کسری عظیم صندوق‌های بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشستگان، کسری بودجه و کاهش ارزش پول ملی، مهاجرت نگران‌کننده تحصیل‌کردگان نخبه از کشور، تورم کمرشکن تحمیلی بر مردم، آموزش‌و‌پرورش در‌هم‌شکسته که متوسط معدل پایه چهارم دبیرستان آن ۱۰ یا زیر۱۰ است، کاهش سرمایه‌گذاری به زیر استهلاک در سطح ملی و بسیاری چالش‌های دیگر نیاز به همبستگی و اعتماد بین مردم و حاکمیت دارد، نیاز به ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔻سه روزنامه‌نگار به پزشکیان: طرفداران فیلترینگ، دنبال درآمد ناشی از فروش VPN هستند، بقیه اش دروغ است

🔸سیروان: سه روزنامه‌نگار به پزشکیان: طرفداران فیلترینگ، جاسوسی از طریق اینترنت را بزرگنمایی می کنند. آنها دنبال درآمد ناشی از فروش VPN هستند، بقیه اش دروغ است
🔹«محمدمهاجری، عباس عبدی و فیاض زاهد» در پیشنهادی سرگشاده در روزنامه «اعتماد» خطاب به رئیس جمهور نوشتند: به‌طور کلی حداقل دو انگیزه برای فیلترینگ وجود دارد که یکی پوشش دیگری است. انگیزه دیگر پوششی برای پنهان کردن انگیزه اول است، یعنی مخالفت با جاسوسی کردن از طریق این برنامه‌هاست.چون از بیان اولی شرم دارند، دومی را ابراز می‌دارند، ولی واقعیت این است که یک انگیزه بسیار مهم‌تر نزد سردمداران پشت پرده فیلترینگ وجود دارد که کاملا کتمان می‌شود و آن فروش فیلترشکن است.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔻یک مقام: ۵۰۰ خانوار به جمعیت مددجویی کردستان اضافه شد!
🔺۷۸ هزار خانوار کردستانی از کمیته امداد کمک دریافت می‌کنند


🔹سیروان: خبرگزاری‌ها به نقل از مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان می‌گویند که در ایام جنگ اسراییل علیه کشورمان، ۵۰۰ خانوار نیازمند جدید تحت پوشش خدمات کمیته امداد قرار گرفته‌اند.
به گفته معاون حمایت و سلامت کمیته امداد، در حال حاضر ۷۸ هزار و ۱۷۹ خانوار زیر پوشش نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هستند و ۵۰۰ خانوار از این تعداد در ایام جنگ ۱۲ روزه به این جمعیت اضافه شده‌اند.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔴 شش خودرو در پارکینگ بیمارستان طالقانی کرمانشاه در آتش سوختند

🔺 سیروان: رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری کرمانشاه تایید کرد که در جریان آتش‌سوزی که ساعت چهار بامداد امروز دوشنبه در پارکینگ بیمارستان طالقانی شهر کرمانشاه روی داد، شش خودرو در آتش سوختند.
«سعید قادری» به خبرگزاری‌ها گفت: خودروهای سمند، رانا، دو دستگاه پراید، پژوهای ٢٠۶ و ٢٠٧ درون پارکینگ در آتش سوختند و امدادگران سازمان آتش‌نشانی با استفاده از فوم اطفای حریق، آتش‌سوزی را مهار کردند.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔴دختر۱۶‌ساله مهابادی در استخر کشاورزی جان داد

🔺سیروان: دختر۱۶‌ساله مهابادی که برای عکاسی به کنار یک استخر کشاورزی رفته بود، وسوسه شد آب تنی کند و در آب رفتن همان و جلو چشم خانواده غرق‌شدن همان.
دهیار روستای وطمیش به ایرنا گرفته عمق استخر دو نیم متر بوده و پس‌از‌آنکه دختر از همراهانش استمداد طلبید، علی تلاش آنها اما کسی نتوانست او را از مرگ برهاند. روستای وطمیش در ۴۵ کیلومتری مهاباد و در مسیر جاده مهاباد- بوکان است. کارشناسان فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ مهاباد هم خود را به روستای وطمیش رسانند ولی تلاش‌های آنان بی‌نتیجه ماند و گواهی مرگ دختر را صادر کردند.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔹دنیا همانطور که هست!
🔺 احمد زیدآبادی

دکتر عبدالله رمضان‌زاده از "خیانت روس‌ها به ایران" در جنگ اخیر سخن به میان آورده است.
من همواره منتقد سیاست‌های روسیه و همینطور تکیه بر توهمی به عنوان "نگاه به شرق" بوده‌ام، اما واقعیت این است که روس‌ها در این جنگ موضع غیرمنتظره‌ای نگرفتند. آنها سال‌هاست به زبان بی‌زبانی تکرار می‌کنند که رابطۀ بدون تشنج با اسرائیل برای‌شان اهمیت ویژه‌ای دارد و در هیچ اقدامی علیه امنیت آن شریک نمی‌شوند. در واقع این برخی از روسوفیل‌های داخلی بودند که گوش خود را بر روی این پیام‌ها بستند و مواضع رسمی روس‌ها را مصادرۀ به مطلوب کردند. عین این حرف در بارۀ چین هم مصداق دارد.
دنیا را همانطور که هست باید دید نه آنطور که خود علاقمندیم باشد!
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
1
🔻درخواست رسیدگی از مسئولان
🔺چگونه با «سم علف کش» زندگی دو خانواده روستایی بر باد رفت؟

🔹سیروان: دو کشاورز ساکن روستای «برقرو» از توابع بخش «کلاترزان» سنندج می‌گویند که فرد یا افرادی با ریختن سم علف کش در استخر آب مزرعه لوبیایشان، یک ونیم هکتار محصول آنها را نیست و نبود کرده‌اند.
به گفته آنها، مزرعه با نظارت مهندسی و به‌صورت قطره‌ای اجرا شده و تاکنون حدود سیصد میلیون تومان برای آن هزینه کرده‌اند.
براساس توضیحاتی که به سیروان ارایه شده: فرد یا افرادی سم علف کش به مقدار زیاد و کشنده داخل استخر ریختن و کشاورزان و با همان آب آلوده، زمین را آبیاری و بدین جهت تمام محصول از بین رفته است.
آنها می‌گویند آزمایش و نمونه‌برداری انجام شده و نظریه کارشناسی نشان می‌دهد لوبیاها قابل برگشت نیست و محصول کاملا از بین رفته است.
این دو کشاورز، از دادستان و مقامات مسئول خواسته‌اند آنها را در احقاق حق یاری کنند. تلفن و مشخصات کشاورزان آسیب‌دیده در سیروان موجود است.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
1
عبدالله رمضان‌زاده: ‏درس بگیریم!

پیشنهاد روسیه برای فروش جنگنده‌های پیشرفته به هند و فروش تعدادی دیگر به الجزایر و عدم فروش آن‌ها به ایران هشداری دیگر بر ضرورت بازنگری در روابط با این ناهمسایه شمالی است. بیش از دویست سال است که روس‌ها علیرغم ادعای دوستی، به وقت ضرورت به ایران ما خیانت کرده اند.

@sirwan_weekly
🔴 فرماندار سنندج می‌گوید
نبود «انگیزه»؛ پاشنه آشیل
انتخابات در روستاهاست


🔽 سیروان: فرماندار سنندج می‌گوید با وجود تعریف ۱۸ وظیفه مشخص برای شوراهای روستایی، عدم تعیین دقیق حق‌الزحمه و مزایای مالی، باعث کاهش انگیزه داوطلبان در برخی مناطق شده است.
سید غریب سجادی که در جلسه ویدئوکنفرانس آسیب‌شناسی و وضعیت‌شناسی انتخابات شوراها با حضور مدیرکل انتخابات وزارت کشور و مسئولان استان‌های کردستان، اردبیل و آذربایجان‌های شرقی و غربی سخن می‌گفت، درست دست بر درد بی‌درمان انتخابات در روستاها گذاشت. مشکلی که سالهای سال است عملا شوراهای روستاها را در برخی روستاها امری شکلی، فرمایشی و غیر تکلیفی کرده است.
آیا دولت تا زمان برگزاری انتخابات در این زمینه تدبیری خواهد کرد یا دَرِ انتخابات شوراهای روستایی بر پایه رفع تکلیف و سنت رایج پیشین و انتخاباتی صرفا شکلی خواهد چرخید. انتخاباتی که شاید هزینه‌های برگزاری آن در یک روز ، از کل نتیجه‌اش برای روستانشینان بیشتر باشد.
فلسفه انتخابات، انتخاب بهترین ها در جریان یک رقابت است؛ اما تجربه‌ی سال‌های گذشته نشان می‌دهد، احتراز روستاییان از مشارکت در انتخاب شدن و حتی انتخاب کردن، عملا مفهوم انتخابات را در روستاها دگرگون کرده است.
قرار است انتخابات شهر و روستا ۱۱ اردیبهشت ماه سال آینده همزمان در سراسر کشور برگزار شود.

@sirwan_weekly
1👍1
2025/07/10 20:19:20
Back to Top
HTML Embed Code: