Telegram Web Link
تحلیل اجتماعی
🟩🟦🟨سردار ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت از تصویب FATF در مجمع خبر می‌دهد؛ 🟨‌«موضوع FATF پس از توافق نهایی در مذاکرات برجام و راستی آزمایی رفع تحریمها، مجددا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت رجاء واثق دارم که تصمیم مجمع، بستر لازم را برای…
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت این نوشته منتسب به سردار ذوالقدر را تکذیب کرده است؛

«دکتر محمدباقر ذوالقدر، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، اخيراً هيچ اظهارنظري پيرامون FATF و مذاکرات هسته‌اي نداشته‌اند و مطلب مندرج در ستون جهت اطلاع روزنامه جمهوري اسلامي مورخ 13 ديماه 1400 تکذيب مي‌شود. خبرسازي رسانه‌‌ها بر پايه توئيت جعلي و انتساب نقل‌قول‌هاي دروغين به مقامات جمهوري اسلامي ايران به منظور ايجاد شکاف در وحدت ملي و ترديدافکني در دل دلسوزان انقلاب اسلامي، به‌هيچ‌وجه پذيرفته نيست و مجمع تشخيص مصلحت نظام حق پيگرد متخلفان را براي خود محفوظ مي‌داند.»

https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22381
🟦🟨🟩 هیئت دولت؛ دولت هیئت!

✍️محمدرضا تهمک

🟩 ایران جامعه ای اندوهناک شده است، همه می خواهند بروند و هر که پایی برای رفتن دارد می رود...
کشور در حال خشکیدن است؛ خوزستان، زابل و اصفهان تنها نمونه های عیان تر آنند.

🟥 بی آبی، آلودگی هوا، تورم، بیکاری و... آدم می ماند از کدام رنج بگوید. پاسخ ابتدایی ترین نیازها همچون آب و نان از لوله مهربان تفنگ داده می شود!

گویی قیصر امین پور حکایت این روزهای ما را سروده است:

«گفت احوالت چطور است؟ گفتمش عالی است، مثل حال گل! حال گل در چنگ چنگیز مغول»

🟨 متأسفانه به جای هیئت دولت متخصص، یک دولت هیئتی داریم!
هرچند شاید پرتلاش و با حسن نیت اما در جهان مدرن امروز، گام برداشتن در آن دانشی تخصصی می طلبد و نیازمند علم مدرن است اما متاسفانه امروز مدیریت کشور در دست کسانی است که ایده هایشان در بهترین حالت به درد اداره اجتماعات ساده و کوچک ابتدایی می خورد، نه جهان مدرن دائماً نو به نو شونده که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین الملل با پیچیدگی مداوم و نوسانات در حیات اجتماعات مواجهیم.

🟩 نتیجه دلسوزانه ترین عملکرد چنین دولت هیئتی جز آرامش های مقطعی به مثابه داروی مسکّن نخواهد بود.
کشور هم سیستم مدیریتی تخصص محور می خواهد و هم کارگزاران متخصص در علوم مدرن اداره جامعه.
آنهایی که با شعار فرهنگی و عقیدتی، قدرت و سیستم مدیریتی را چه صادقانه و چه عامدانه قبضه کرده اند،

🟦‌ در جهان مدرن امروز، شاه کلید بهبود اوضاع کشور در مدیریت کارآمد دولت نهفته است. حتی بحران آب که ظاهراً امری طبیعی است نیز بحران «مدیریت» منابع آب کشور است.
با غنای منابع سرزمینی و انسانی که در ایران وجود دارد، بهبود وضعیت کشور از طریق سیستم مدیریتی متخصص و کارآمد دور از انتظار نیست.

‌دو مثال ساده داخلی و خارجی به خوبی این موضوع را تأیید می کند:

🟦‌ 1-یک خط و دو سرنوشت:
دو کشور کره جنوبی و کره کره شمالی با تاریخ، فرهنگ، زبان، قومیت، اقلیم و جغرافیای مشابه را در اواسط قرن بیستم با یک خط مرزی از هم جدا کردند، و تنها تفاوتشان در یک چیز است: سیستم مدیریت کشور.
یکی موقعیت شناس و فرصت ساز و دیگری ایدئولوژیک انزواطلب و فرصت سوز.
همین عامل حیاتی و اثرگذار دو زندگی متفاوت را برای مردم دو کشور رقم زده است؛ یکی (کره جنوبی) را در بالاترین دهک برخوردارترین و توسعه یافته ترین کشورها و دیگری (کره شمالی) را پایین ترین دهک از نظر برخورداری و توسعه یافتگی قرار داده است.

🟨 2- ایران دوره نادرشاه:
در اواخر دوره صفوی به دلیل ناکارآمدی سیستم مدیریتی ایران، کشور به دست افغان ها سقوط کرد و مردم ایران به خاک سیاه نشستند.
تنها 7 سال بعد بود که با ظهور نادرشاه نه تنها کشوردوباره سروسامان گرفت، بلکه کشور چنان سامان گرفت که دوره حکومت او را می توان در کنار حکومت شاه عباس، قدرترین دوره های حکومت ایران پس از اسلام دانست. کشور و مردم همان کشور و مردم بودند، اقلیم همان، فرهنگ همان و ... همه همان ها بودند، حتی یک نسل هم عوض نشده بود. در این میان فقط یک چیز تحول یافته بود، مدیریت کشور!
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey
🟦🟨🟩 اپیکتاتوس
فیلسوف رومی قرن اول میلادی، ترجمه آن چنین است؛

“فقط مگو چه کتاب هایی خوانده ای. نشان بده که از طریق این آگاهی، آموخته‌ای بهتر بیاندیشی.”

(برگرفته از کانال دکتر محمد طبیبیان)
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22384
🟦🟩🟨 مشکل درست اندیشیدن

✍️ دکتر محمد طبیبیان

🟦 عبارت بالا[زیر] نقل قول است از اپیکتاتوس فیلسوف رومی قرن اول میلادی، ترجمه آن چنین است؛

“فقط مگو چه کتاب هایی خوانده ای. نشان بده که از طریق این آگاهی، آموخته‌ای بهتر بیاندیشی.”

امروزه بسیاری افراد به لقب دکتر ملقب هستند، و در صحنه عمومی مشغول یکه تازی،

🟨 یکم
این که به نظر نمی رسد کتاب چندانی هم خوانده باشند. این امر از محاوره و بیان آنان نمایان است.

🟦
دوم
به نظر نمی رسد مطلب چندانی هم در کتاب هایی که خوانده اند موجود بوده باشد، این نیز از تشریح عنوان رشته ها و تخصص های آنان مشخص می شود.

🟨 سوم
به نظر نمی رسد از کسانی آموخته باشند که خود بهره ای از دانش داشته باشند. این نیز از نام مراکزی درک می شود که عناوین و مدارک را صادر کرده اند.

🟥 چهارم
به نظر نمی رسد در آنچه غایت آموزش است یعنی بهتر و درست اندیشیدن مهارتی کسب کرده باشند. آن هم از انبوه آشفته فکری که از آنان ساطع می شود قابل درک است.

🟩 پنجم
اخباری مطرح است که مدرک فروشی هم رواج دارد، اگر خبر درست باشد یک فاجعه برای دانشگاه، اخلاق، علم و جامعه است.

🟥 ششم
مراکز آموزش عالی کشور در مسیر تنزل با شیب فزاینده افتاده اند، آن هم از انبوه مدرک داران و قِلت روشن اندیشان قابل درک است.
(برگرفته از کانال دکتر محمد طبیبیان
#تحلیل_اجتماعی👇👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22383.
🟩🟦🟥 نوش‌دارویی پس ازمرگ
سهراب!

✍️ محمد مجتهد شبستری

🟩 آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا/بی‌وفا حالا که من افتاده‌ام از پا چرا
نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی/سنگدل این زودتر می‌خواستی حالا چرا
(شهریار)

🟦 بنا به گزارش خبرآنلاین، رییس جمهور در سفر اخیر خود به قم هنگامی که از فقیهان و مراجع دینی حوزۀ علمیه درخواست می‌کند برای حل مشکلات کشور راهکار ارائه کنند، آقایان شبیری زنجانی و جوادی آملی به جای پاسخ‌دادن‌های کلیشه‌ای و مبتذل و همیشگی، سنت‌شکنی می‌کنند و دست روی مهم‌ترین معضل و مشکل سیاسی و فرهنگی کشور می‌گذارند که بیش از چهل سال است کشور ایران را گرفتار کرده است. آن مشکل این است که از طرفی حجیت و مرجعیت علوم انسانی معاصر را که لازمۀ آن حکمرانی و ادارۀ دموکراتیک کشور و سپردن کارها به دست متخصصان اهل فن است انکار کرده‌اند و از طرف دیگر ارائۀ راهکارهای نهایی و تصمیمات بنیادی و حکمرانی را از سرسپردان فقیهان طلب کرده‌اند و غیر از فقیه‌سالاری چیز دیگری در صحنه باقی نگداشته‌اند.

🟨 حالا پس از آنکه کشور ایران زیر فشار آن مشکل و معضل در طول چند دهه با انواع مشکلات کمرشکن و مسایل درهم‌پیچیده مواجه شده است دو مرجع دینی صدایشان بلند شده است.

🟦 بنا به گزارش خبرآنلاین آقای جوادی آملی به رئیس جمهور یادآور شده که مدیریت و اقتصاد علم است و راه‌های حل مشکلات کشور را از این علوم باید جست، و اینکه کشور را کمیتۀ امدادی اداره کردن خلاف فرهنگ خلقت است.

🟩 آقای شبیری هم در پاسخ طلب راهکار رئیس جمهور گفته‌اند ما اهل فن نیستیم که دربارۀ جرح و تعدیل مسائل نظر بدهیم. کاری که از دست بنده ساخته است دعا برای رفع مشکلات کشور است.
آقای شبیری تصریح کرده که ارائۀ راهکار درباب حکمرانی کار فقیهان نیست و اهل فن آن کار دیگران هستند.

🟩 این‌جانب وقتی دو جواب آن دو مرجع دینی را خواندم، بدون درنگ شعر معروف شهریار به یادم آمد که خطاب به معشوقۀ بی‌وفایش گفته است: «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا / بی‌وفا حالا که من افتاده‌ام از پا چرا؛ نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی/سنگدل این زودتر می‌خواستی حالا چرا». این سخنان که امروزان دو مرجع می‌گویند همان نوشداروی پس از مرگ سهراب است.

🟨‌ کلیۀ کسانی‌که پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون آن‌ها را با مارک لیبرالیسم و غرب‌زدگان کوبیده‌اند سخنشان همان بوده که امروز آن دو مرجع می‌گویند.
نویسندۀ این یادداشت که در سال ۱۳۷۶ کتاب هرمنوتیک ، کتاب و سنت را منتشر کرد تمام حرفش در آن کتاب همین بود که با علم فقه نمی‌توان کشور را اداره کرد و فقیه‌سالاری مشکلات خواهد آفرید.
پس از این هم راه‌حل اساسی آن معضل سیاسی و فرهنگی که گفته شد تفکیک نهاد دیانت از نهاد سیاست و مدیریت است.
والسلام.

۱۴ دی ۱۴۰۰
mohammadmojtahedshabestari.com

#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22385
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟩🟦🟨 حافظ در قرن هشتم فرموده است؛

فی الجمله اعتماد مکن بر ثبات دهر
کاین کارخانه‌ایست که تغییر می‌کنند

می خور که شیخ و حافظ و مفتی و محتسب
چون نیک بنگری همه تزویر می‌کنند

#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22386
توضیح در فرستهٔ پایین👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22388
🟥🟩🟦 گزارش اسفناك ماهنامه اندیشه پویا از وضعيت زنان در خورستان

🟥 بر اساس اطلاعات این گزارش، در دو سال گذشته 60 زن در خوزستان قربانی قتل‌های منتسب به ناموس شده‌اند. در سه سال گذشته کودک‌همسری، زن‌کشی و خشونت علیه زنان در خوزستان افزایش معنادار داشته.

🟩 یک منبع آگاه در اداره ثبت احوال اهواز گفته، روزانه یک تا سه ازدواج زیر پانزده سال ثبت می‌شود.
بررسی اندیشه پویا نشان می‌دهد در برنامه‌های ملی سازگاری با کم‌آبی هیچ برنامه ویژه‌ای برای زنان وجود ندارد.‏کنشگران اجتماعی خوزستان می‌گویند در سه‌سال گذشته خشونت علیه زنان به‌طور چشمگیری در خوزستان افزایش داشته است. یک منبع آگاه به اندیشه‌پویا گفته درشهر اهواز حدود 3500 زن تن‌فروشی میکنند.

🟨 پونه پیل‌رام، رئیس سابق کمیسیون زنان فرمانداری اهواز ومدیر یک مرکز کاهش گذری آسیب زنان در اهواز/‏/هم می‌گوید تن‌فروشی که زنان خوزستان درگیر آنند، آسیبی چندبعدی است؛ بر اساس بررسی‌هایی که او انجام داده، این زنان گرفتار باندهای قاچاق بدن، قاچاق انسان و موادمخدر شده‌اند و افزایش تعداد آنها، تعداد بچه‌های بدون شناسنامه را هم بیشتر کرده است.‏

🟦 پونه پیل‌رام: «از سال 97 به بعد، بیکاری‌های ناشی از بی‌آبی و فقر و تورم، خانواده‌ها را گرفتار کرده. ما در خوزستان می‌بینیم وقتی در خانواده‌ای نتوانند زندگی افراد را تامین کنند، اولین کسی را که از خانه بیرون می‌کنند دخترانند و این دختران گرفتار انواع آسیب‌ها می‌شوند./

🟥 وقتی ما می‌گوییم زنان در سالهای گذشته از بحران آب، آسیب بیشتری دیده‌اند، کسی جدی نمی‌گیرد و حتی می‌گویند چرا در این باره صحبت می‌کنید. شاید باورتان نشود، من دختر هفده‌ساله‌ای را در مرکزم داشتم که تابستان‌ها برای اینکه دو ساعت بتواند با کولر گازی خنک شود، تن‌فروشی می‌کرد.»‏

🟦 الهام، اهل شهر باغملک در شرق خوزستان، دو سال پیش و وقتی سیزده سال داشت ازدواج کرد؛ ازدواجی اجباری که او را از درس خواندن بازداشت. باغملک و روستاهای اطراف آن هم چندسالی است دچار کم‌آبی‌اند؛ الهام هر روز با تن نحیفش مجبور است ساعت شش صبح از خواب بیدار شود و دبه‌ای پلاستیکی را /‏/از لوله‌های آب پر کند تا ساعت به 11 نرسیده، بتواند هم غذا بپزد، هم خانه را تمیز کند و هم آنقدر آب دخیزه کند تا فردا صبح.

🟨 الهام می‌گوید دلش به شوهر کردن رضا نبوده اما خانواده‌اش گفته‌اند که باید شوهر کند چون دیگر خوردن سر سفره پدر بس است.‏افزایش قتل‌های ناموسی و پرونده‌های زن‌کشی، روی دیگر سکه آسیب‌های آمده از بحران آب در خوزستان است.

🟦 عاطفه بروایه، کنشگر اجتماعی عرب می‌گوید فقری که این سالها دامن‌گیر خوزستانی‌ها شده فقط مادی نبوده و به موضوعات فرهنگی و اجتماعی هم کشیده شده است؛ عادت‌هایی که به گفته او درجامعه عرب/‏/ رو به تغییر بود، به دلیل شرایط اقتصادی و اقلیمی و فقر افزایش داشته و خشونت علیه زنان مانند جرایم «ناموسی» در خوزستان به طور محسوسی شدت گرفته است.

🟩 بروایه و همکارانش از دو سال پیش، مشغول جمع‌آوری اطلاعات و پژوهش درباره زنانی‌اند که به دلایل منتسب به «ناموس» کشته شده‌اند.‏. بر اساس اطلاعات این پژوهش، از سال 1398 تا تابستان 1400، حدود 60 زن در خوزستان به این دلیل کشته شده‌اند؛ تعدادی که به گفته بروایه، از این هم بیشتر است و این فقط اطلاعاتی است که او و همکارانش توانسته‌اند در این دو سال به دست آورند.‏

🟥 این پژوهش نشان می‌دهد که این قتل‌ها عمدتا در مناطق عرب‌نشین بوده و این زنان اهل شهرهای مختلفی مثل شوش، اهواز، آبادان، کارون و ... بوده‌اند. بیشتر زنان کشته‌شده جوان و نوجوان بوده‌اند و بین آنها زن یازده و پانزده ساله هم بوده است.‏

🟦 تعداد زنان مجردی که به دلیل داشتن رابطه، کشته شده‌اند بیشتر از زنان متاهل با دلیل مشابه بوده است. اطلاعات این پژوهش نشان می‌دهد از این ۶۰ مورد، حتی یک فرد مجرم یا همان قاتل، مجازات نشده است و حتی خانواده‌ها از آن‌ها شکایتی نکرده‌اند.
(برگرفته از خرد جنسی)
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22387
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟦🟩🟨سیل امری طبیعی است که با آمادگی و زیر ساخت‌های مرتبط و مربوط، هر کشوری امکان کنترل آن را افزایش و از خسارات آن کاسته خواهد کرد.
با زیرساخت‌ها و آمادگی‌های لازم ، هم از سیل کاسته می‌شود و هم از خسارات آن، اما در کشور ما از چنین زیرساخت و چنان آمادگی لازم خبری نیست، لذا همواره با گرفتاری‌ها و پی‌آمدهای سیل مواجه خواهیم بود...
#تحلیل_اجتماعی👇👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22389
🟦🟩🟨 وطن دوستی در درون انسان است، هرکجا که باشد و هر نگرش سیاسی که داشته باشد...
کارگر ایرانی کارخانه رنگ سازی در آلمان وقتی متوجه شد بسته‌های رنگ قرار است به ایران فرستاده شود، روی کاغذ نوشت « اگر می‌ری به ایران، سلام به خاک پاکش » و گذاشت داخل یکی از پالت‌ها که برسد به ایران.

#تحلیل_اجتماعی👇
🟥🟦🟩 رونمایی از پشت پرده حوادث قزاقستان

اگر دولت قزاقستان سقوط کند، آمریکا حلقه فشار خود دور روسیه را تکمیل خواهد کرد.

پوتین با خواندن دست آمریکایی‌ها و با ارسال نیروهای ویژه، به هر قیمت ممکن مانع از سقوط دولت قزاقستان خواهد شد.

در غیر این صورت، کرملین بازنده اصلی حوادث اخیر خواهد بود و قدرت چانه زنی خود را در برابر غرب از دست می‌دهد./توئیت پرس
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22391
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟦🟩🟨عقلگرایی و اشعری‌گری

🟩بخشی از مناظرهٔ حجة الاسلام علی مهدیان و و حید اشتری در مورد حاج قاسم سلیمانی و برخی از نگرش‌های موجود در ایران
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22392
🟩🟦🟨 دکتر احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: به نتایح جالب توجهی از نحوهٔ مدیریت در کشور اشاره می‌کند که بسیار هشدار دهنده است، او می‌گوید؛

🟦 متاسفانه گرسنگی و فقر در ایران معنادار شده و تعداد کسانی که زیر خط فقر فرضی هستند ۶۰ درصد جمعیت کشور است.

🟨 مجلس وقتی تصمیم گرفت یارانه بدهد اعلام کرد به ۶۰ میلیون نفر تعلق می‌گیرد که این میزان حدود ۷۲ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود، یعنی ما می‌پذیریم ۷۲ درصد مردم ایران مستحق اعانه هستند.

🟦 ما نباید خود را فریب دهیم، در ۴۰ سال گذشته اعتماد مردم به حکومت ما هیچ‌گاه از این میزان فعلی پایین‌تر نبوده‌.

🟨 پیش‌فرض ما این است که آیا پیوستن به FATF در بهبود اوضاع تاثیرگذار است یا خیر، به‌نظر می‌رسد وضعیت مردم آن‌قدر خراب است که حکومت ملزم است حتی احکام اولیه و اصول اساسی را زیرپا بگذارد و به مردم کمک کند.

🟦 این پیش‌فرض من است؛ چرا که اگر حکومت این کار را نکند ممکن است آن اتفاقی رقم بخورد که نباید شود./ برگرفته از اعتمادآنلاین
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22393
🟦🟨🟩 گفتن وزیر میاد ، رفتن اتاق‌شون رو مرتب کردن مثلاً!

🟥 ‏بازدید وزیر بهداشت از خوابگاه دانشجویی پسران

‏این‌هم وضعیت خوابگاه پسران!😂

#تحليل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22394
🟩🟨🟦 وطن!
ما دوگونه وطن داریم!

✍️ زنده یاد احسان یارشاطر (تاریخ دان و زبان دان مشهور ایرانی، 1397-1299، متولد همدان، متوفی در کالیفرنیا، ایالات متحده )

🟦 ما دوگونه وطن داریم!
یکی آن که میان دریای مازندران و خلیج فارس قرار دارد، با کوه‌های بلند و رودهای کم‌آب و صحراهای فراخ و ریگزارها و شوره‌زارهایی گرم و خشک و بیشه‌هایی که از چند قرن پیش، باز رو
به کاستی داشته است و درختانی که نسل بسیاری از آن‌ها را تبر زغال‌گران و ارّه تخته‌سازان برانداخته است؛ با دهکده‌هایی بیش‌تر کم‌حاصل و
تنگدست و شهرهایی عموماً بی‌نقشه و بازیچهٔ مطامع زمین‌خواران.

🟨 وطنی که بارها به سُمّ اسبان مهاجمان ترک و تازی و تاتار کوفته شده و باز با تن ناتوانبه‌پاخاسته و به درمان زخم‌های خود پرداخته تا یورش و غارت بعدی را مهیا شود.

🟥 وطنی که زندگی‌ دنیایی‌اش غالباً دستخوش آزار و ستم حکمرانان و آز و
خشونت باج‌ستانان و تجاوز کارفرمایان، و زندگی عقبایی‌اش در گروِ
انذار و تهدید دین‌فروشان و سالوس جبه‌پوشان و فریب روحانی‌نمایان بوده است.

🟩 وطنی که تاریخش ماجرای آشفته و خون‌آلودی است که غم‌نامه‌های سوزناک در قبال آن رنگ می‌بازند.

وطنی که از چند قرن به این طرف فتور
سالخوردگی و فرسودگی گام‌های آن را سست و ناتوان کرده و آن را توشه‌خوار تمدنی بیگانه و پیرو صنعتی زبردست و بالنده ساخته است.
هر‌ چندی برای درمان درد پنهان خود دست در دامن شیوه‌ای می‌زند و علاج تازه‌ای را می‌آزماید، اما ضعف درون نقش‌های او را باطل می‌کند و بر حسرتش می‌افزاید.

🟨 وطن دوم ما وطنی است که در آفاق ذهن ما خانه دارد.
وطنی است روشن و دل‌انگیز با رنگ‌های شفاف و دیده‌فریب.

در آن رودکی چنگ برمی‌گیرد و سرود شادی و نغمهٔ می و مستی می‌نوازد.

و فردوسی داستان دلاوری‌های قهرمانان ما را با آهنگی پهلوانی سر‌‌می‌دهد.

خیام شگفتی حیات و سرگردانی انسان را باز می‌نماید.

ابوسعید از صفای درون و دستگیری مردمان و پرهیز از خودفروشی سخن می‌گوید.

نظامی ظرایف عشق و شوق را با قلم‌موی کلمات به استادی ترسیم می‌کند و هم ما را به تأمل در حکمت و اخلاق می‌خواند.

سعدی آدمیت و عدل‌پروری و پوزش‌پذیری و خدمت به خلق و زیبایی آن‌ها را در نظر ما ترسیم می‌کند.

و مولوی شور و شیدایی خود را به بانگ بلند به گوش‌ها می‌رساند.

حافظ پرده از زرق صوفیان و ریای زاهدان و سالوس مفتیان و محتسبان برمی‌گیرد و نوای عشق و آزادگی را به آهنگی لطیف در گوش ما زمزمه می‌کند.

🟦 «وطن خاکی» ما پیوسته در معرض آفات است و «وطن معنوی» ما، برعکس، از گزند باد و باران و دستبرد ویران‌گر حوادث در امان.
درخشش آن را تیرگی اعمال ما زایل نمی‌کند. گنجی است که از آنِ ماست، آفتابی است که پیوسته می‌تابد؛ زنده و پایدار است.بر ماست که این وطن را زیباتر و تابناک‌تر کنیم.
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22395
تحلیل اجتماعی
🟦🟩🟨سیل امری طبیعی است که با آمادگی و زیر ساخت‌های مرتبط و مربوط، هر کشوری امکان کنترل آن را افزایش و از خسارات آن کاسته خواهد کرد. با زیرساخت‌ها و آمادگی‌های لازم ، هم از سیل کاسته می‌شود و هم از خسارات آن، اما در کشور ما از چنین زیرساخت و چنان آمادگی لازم…
🟦🟨 در بارهٔ سیلاب

🟨 جناب محمود، از کاربران و اعضای کانال تحلیل اجتماعی در خصوص کلیپ سیل، متنی را ارسال کرده‌اند که با تشکر از ایشان به اشتراک گذاشته می‌شود؛

🟩«درخصوص کنترل سیلاب ،کسانی که به ممالک راقیه رفته باشند ملاحظه کرده اند : ۱- درمسیر تمامی رودخانه ها درارتفاعات سدهای مخزنی وسدهای برقابی است که این سیلاب رادرحد امکان ذخیره ویاازانرژی برقابب بهره مند میشوند ۲- تمامی مسیر رودخانه دردشتها واطراف شهرها باانجام مطالعات مهندسی رودخانه ودیواره سازی سنگی یابتونی کنترل طغیان رودخانه رامدیریت میکنند,درکشورماخوشبختانه درحد قابل توجه ای سدهامخزنی دومنظوره بااهداف ذخیره اب ، وبرقابی درطی ۶۰ سال گذشته تاکنون انجام شده است که این سازه ها نقش بسیارمهمی درکنترل سیلاب داشته اند ،منتهی متاسفانه درزمینه کارمهندسی رودخانه وهمچنین ذخیره سیلابها طبق براوردهای کارشناسی حدود یکصد سال دیگر کارعمرانی درصورت وجود بودجه لازم موردنیاز است ، دریغ وافسوس برای ایران ! دروضعیتی که فرمان هدایت اتوبوس توسعه کشور دردست راننده حرفه ای نباشد!»

#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22396
🟦🟩🟨 روایتی کوتاه و مصور از نخستین لحظات سقوط هواپیمای اوکراینی

تصاویر از خبرنگار ایسنا، پونه ترابی

🟩 مات و مبهوت بودم. می‌دیدم و نمی‌دیدم. راه می‌رفتم و روی زمین نبودم. سردم بود و تب داشتم ... روی دیوار، رد خون بود و روی زمین رگه‌هایی از آدم! همان زمین پهناوری که برایش مقدر شده بود تا جان‌های عزیز پرواز ۷۵۲ را در آغوش بگیرد ... همان زمین پهناوری که به یکی از کابوس‌های شبانه‌ام بدل شده!
چشمان عروس در عکس‌های پخش‌شده روی زمین، می‌خندید. زمین، هم‌رنگ آن رژلب‌ قرمز شده بود و آسمان مثل آن خط‌چشم‌، سیاه بود.

باید گریه می‌کردم؟ باید می‌ماندم؟ باید می‌رفتم؟ باید خبر فاجعه را می‌دادم؟
راه ارتباطی بین چشم و مغزم را از دست داده بودم. هیچ‌چیز منطقی نبود. چرا باید کلاه یک نوزاد اینجا باشد؟

این کفش بچگانه قرمز وسط این ناکجا آباد چه می‌کند؟ صورت عروسک فیل آبی رو به خاک بود و  سیگارهای وینستون لایت که باید نخ به نخ دود می‌شدند تا غم غربت را یا یک کام عمیق بشویند و ببرند، حالا یک‌جا آتش گرفته بودند.

از دور، جلیقه نجات زردرنگ هواپیما که صحیح و سالم مانده بود، پوزخند می‌زد.

کتاب‌های پرپرشده، مثل پرندگان تیرخورده، در خاک و گل دفن شده بودند. روی جلد یک کتاب را خواندم: «فارسی دوم دبستان». از فکر مهاجری که می‌خواست زبان مادری‌اش را در آن سر دنیا زنده نگه دارد و حال، پیکر بی‌جان خودش در یک کیسه‌ سبز زیپ‌دار بود، بند بند وجودم می‌لرزید.

 به روزهای آخر فکر کردم. به دستی که یک تکه نان سنگک را داخل چمدان گذاشته بود و به بسته گزی که برای زنده نگه داشتن طعم وطن برداشته شده بود. به همان دستی که پیش چشمم بود و هنوز هم تصور می‌کنم صاحب آن، کدام چهره بی‌گناه عکس‌های به‌جا مانده است!

به ساعات آخر فکر می‌کردم. به لب‌های خندان دختری که عروس شده بود و چشم‌های امیدوار پسری که برای ساختن آینده‌اش جنگیده بود. به پدری که در فرودگاه، هنوز فرزندش نرفته دلتنگش بود و مادری که دیوارهای فرودگاه امام (ره) شاهد بغض و اشکش بودند.
به دیوار رسیدم. کسی پشت سرم فریاد زد و دستور توقف داد اما انگار من صاحب پاهایم نبودم. پرت شدم وسط سیاهچاله‌ای که قدرت درکم را گرفته بود. پیکرها کنار هم چیده شده بودند. صدای فریاد مرد پشت سرم بلندتر شد و من تندتر راه رفتم. شروع به شمردن کردم؛ یک پیکر، دو پیکر، ۱۰ پیکر، ۵۰ پیکر ... می‌گویم پیکر ولی فقط اسمش پیکر بود؛ استخوان‌هایی بود سوخته و گوشت‌هایی پراکنده در دشت. باید بغلشان می‌کردم. دست عروسک‌ها را در دست بچه‌ها می‌گذاشتم و وسایل هر کس را تحویلش می‌دادم تا برگردد خانه.
حالا مرد صاحب صدا روبه‌رویم ایستاده بود. فریاد می‌زد اما من هیچ چیز نمی‌شنیدم. در بهت چشمان وحشت‌زده‌اش غرق شده بودم. به آن طرف دیوار هلم داد. صدای گریه شنیدم. پیرمردی نشسته بود بین عروسک‌ها و گریه می‌کرد. پسر برادرش در پرواز بود. صدای گریه شنیدم. مرد جوانی پشت نرده‌ها ایستاده بود و برای خواهرش ضجه میزد. بازمانده‌ها رسیده بودند. از رویشان خجالت می‌کشیدم. هنوز هم بعد از دو سال خجالت می‌کشم و بوی آن تن‌های تنهای سوخته از مشامم بیرون نمی‌رود.
انگار من هم در آن پرواز بودم؛ همان پروازی که ۱۷۶ کشته و یک ایران، زخمی داشت .../ایسنا

#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22397

مشاهدهٔ عکس‌ها
https://www.isna.ir/news/1400101712208/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA%DB%8C%DB%8C
🟦🟨🟩 نشست برجام اما بدون ایران!

🟦
نشست اعضای برجام با آمریکا، بدون حضور ایران

🟨 نماینده روسیه در وین در پیامی از نشست چندجانبه نمایندگان کشورهای عضو برجام در وین (بدون ایران) با آمریکا خبر داد.

🟩 میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در صفحه توییترش نوشت:

🟦 دیدار معمول اعضای برجام (بدون ایران) با آمریکا در پایان امروز برگزار شد. 
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22398
نرگس مست_کریم صالح عظیمی
@tarabesstaan
"نرگس مست"

باصدای:
#کریم_صالح_عظیمی💫
شعر و آهنگ: #امیر_جاهد

تا من آن نرگسِ مست تو دیدم
دیـن و دل دادم و مِهـرت خریدم
تــرسـم آخر که وفـایت نبینـم
بس جفا دیدم و مِحنت کشیدم...
عضویت در #طربستان👇
🎼@tarabesstaan🎼
🟦🟩🟨 محاسبهٔ جالب در مورد سخنان ذوالنور در هزینه مجلس!
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22400
2025/07/07 06:17:12
Back to Top
HTML Embed Code: