آپرانیک دختر سردار پیران از خاندان سورن بود از دوران کودکی آرزو داشت نظامی باشد او دست راست پدرش بود و احساسات ناسیونالیستی شگفت‌انگیزی که در طول سال‌های نوجوانی داشت او را برای تبدیلشدن به یک فرد نظامی آماده کرده بود.
او زمانی که همه امیدها را از بین برده بودند ضربه زدنش را شروع کرد و این سرکشی را تا زمان مرگ ادامه داد آپرانیک نماد مقاومت ساسانی شد او فرد شناخته شده‌ای بود هرجا که صحبت از مقاومت بود نام او به میان می‌آمد شعار معروف وی عبارت بود از: نه عقب‌نشینی نه تسلیم آپرانیک جنگ چریکی مداومی را با ارتش اعراب آغاز کرد گفته می‌شود در نهایت وی در یک نبرد کشته شده است.

بن مایه: هوگان،لیندا لهرک، دیلن (۲۰۰۹) دین و سیاست صلح و درگیری . ناشران صفحهٔ ۱۸۸. 
از فرمانده نگان اطلاعات زیادی در دسترس نیست اورا نیز فرمانده نظامی ساسانی میدانند که در اواخر به دلیل کمبود نیروی پشتیبانی ایران او نیز دست به نبرد چریکی و پاتک زد و او نیز در نبرد کشته شد.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صحبت های کوروش بزرگ از متن منشور پارسوماش مو بر تن آدم سیخ میکند


🏛 @tarikhema | تاریخ ما
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اولین فیلم از کوروش بزرگ در ایران #سمفونی_نهم اولین فیلمی که بخشی از آن مربوط به لحظات پایانی مرگ کوروش بزرگ میباشد و شامل نصحیت های او به فرزندانش کمبوجیه و بردیا و سایر فرماندهان نظامی اش است.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کنستانتین یازدهم که بود؟ قسطنطنیه چگونه تبدیل به استانبول شد؟

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
کنستانتین یازدهم که بود؟ قسطنطنیه چگونه تبدیل به استانبول شد؟ 🏛 @tarikhema | تاریخ ما
کنستانتین یازدم آخرین امپراتور بیزانس از سال ۱۴۴۹ میلادی تا هنگام کشته‌شدنش در سال ۱۴۵۳ میلادی به هنگام آخرین دفاع از قسطنطنیه در برابر حملات ترکان عثمانی بود.

کنستانتین فردی شجاع و پرانرژی بود که میراثی ویران را دریافت داشته بود. در ۱۴۵۱ محمد دوم سلطان جدید عثمانی شد و تمام منابع خود را برای تصرف قسطنطنیه به‌کار گرفت. کنستانتین نیز در مقابل، تمام توان خود را برای دفاع از شهر به کار بست و حتی برای جلب حمایت غرب، پیروی کلیسای ارتدکس یونان از کلیسای کاتولیک روم را اعلام نمود که مورد انتقاد گروه‌های مخالف اتحاد دو کلیسا قرار گرفت و در نهایت نتیجه‌ای نیز در برنداشت. او پیشنهاد محمد دوم برای تسلیم شهر در عوض گذشتن از جان او و ادامهٔ فرمانرواییش در میسترا را نپذیرفت و در نتیجه ترک‌ها قسطنطنیه را به محاصرهٔ خود درآوردند.
کنستانتین با ۷۰۰۰ نفر نیرو در برابر ارتش پرتعداد عثمانی۸۰٬۰۰۰ نفر (بر پایه تخمین‌های جدید و آمار امپراتوری عثمانی)، ۷۰ توپ جنگی (۱۴ توپ بزرگ و ۵۶ توپ کوچک)، ۷۰ کشتی و ۲۰ گالی جنگی که درعین‌حال مجهز به ابزارآلات پیشرفته‌ای بودند که توسط مهندسی غربی برایشان تهیه شده بود قرار گرفت و به دفاع از شهر پرداخت. قسطنطنیه سرانجام در ۲۹ مه ۱۴۵۳ سقوط کرد و ترکان با عبور از دیوارهای شهر وارد آن شدند.
کنستانتین یازدهم با سربازان باقی‌مانده‌اش به نبرد با مهاجمان ادامه داد و در نهایت او نیز در همان روز کشته شد. او آخرین امپراتور روم شرقی بود که با مرگ او و تصرف قسطنطنیه به‌دست ترکان عثمانی، امپراتوری بیزانس نیز به پایان خود رسید.
پس از سرنگونی رومی‌ها و فتح قسطنطنیه به‌دست عثمانی ها این شهر به استانبول تغییر نام پیدا کرد.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
انوشیروان دادگر❤️ 🏛 @tarikhema | تاریخ ما
این حکایت که ازگلستان سعدی باب عدالت نقل شده فقط یک حکایت نیست و بدون منبع هیچ پستی در کانال قرار نخواهد گرفت.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تندیس چنگیزخان با ارتفاع ۴۰متر بزرگترین تندیس اسب‌سوار جهان در اولان باتور پایتخت مغولستان است.
چنگیزی که به کشتارها و قتل عام های وحشتناکش مشهور است. کسی که دستور قتل زنان و بچه ها را به سپاهیانش داده بود. چنین شخصیتی در زادگاهش نهایت احترام را دارد. او قهرمان ملی و پدر ملت مغول نام گرفته است. تصویرش بر روی اسکناس مغولستان است، فرودگاه پایتخت به نامش است و بسیار موارد دیگر ...

حال اگر ایرانی بخواهد این اعمال را برای کوروش انجام دهد به او سریع برچسب نژادپرست میزنند و با شانتاژ میخواهند عقایدش را تخریب کنند.


🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
پیوستگی فرهنگی و تمدن ایران از 2500 سال پیش شروع نمیشود و فقط مختص به هخامنشیان نیست. اثر یافت شده همای سعادت در تمدن جیرفت در حدود 6000 سال پیش 🏛 @tarikhema | تاریخ ما
همین پیوستگی فرهنگی باعث شد که هرگاه ایران توسط بیگانگان فتح میشد فرهنگ آن ها در فرهنگ غنی ایران حل میشد
گل لوتوس یا نیلوفر آبی یکی از نماد های ایران باستان است.
در ادیان زرتشتی، گل لوتوس یا همان نیلوفر به عنوان سنبل اهورا مزدا محسوب می شده است. همچنین این گل در زمان زرتشت، نمادی از مظهر سه خدای دین هخامنشیان بوده است. در دین زرتشت، سه خدا به نام‌های آهورامزدا، مهر، و آناهیتا به عنوان مظاهر مختلف احداث تعبیر می‌شدند.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تصویری از دست یک شهبانوی مصری مومیایی شده متعلق به سلسله نوزدهم مصر باستان(3300 سال پیش)📸

+ حنای استفاده شده روی ناخن ها هنوز قابل مشاهده است.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
با کشته پیروز شاه ساسانی در جنگ با (اخشنواز شاه هپتالیان)کدام سردار بی درنگ به جنگ پادشاه هفتالی رفت و موفق به آزادی اسیران و پس گرفتن اموال گردید؟
Anonymous Quiz
28%
کارن
15%
مهران
39%
هرمز
17%
سوخرا
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
تصویری از دست یک شهبانوی مصری مومیایی شده متعلق به سلسله نوزدهم مصر باستان(3300 سال پیش)📸 + حنای استفاده شده روی ناخن ها هنوز قابل مشاهده است. 🏛 @tarikhema | تاریخ ما
شاید برای شما این عجیب بود ولی عجیب تر و با قدمت تر از آن این خبر است.

کشف «اولین رژ لب جهان» متعلق به ۳۶۰۰ سال پیش در جنوب ایران

باستان‌شناسان در میان آثار تاریخی به دست آمده در منطقه جیرفت کهن در استان کرمان ایران، یک ویال کوچک کشف کرده‌اند که می‌گویند حاوی یک محصول آرایشی قرمز تیره به رنگ لب است.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
شاید برای شما این عجیب بود ولی عجیب تر و با قدمت تر از آن این خبر است. کشف «اولین رژ لب جهان» متعلق به ۳۶۰۰ سال پیش در جنوب ایران باستان‌شناسان در میان آثار تاریخی به دست آمده در منطقه جیرفت کهن در استان کرمان ایران، یک ویال کوچک کشف کرده‌اند که می‌گویند…
تجزیه و تحلیل شیمیایی ماده بجا مانده در داخل این ویال از جنس کانی کلینوکلر، نشان می‌دهد که احتمالا ایرانیان در عصر برنز نخستین اختراع‌کنندگان رژ لب بوده‌اند.

محققان با بهره‌گیری از روش‌های تابش پرتو ایکس و طیف‌سنجی جرمی ماده به این نتیجه رسیدند که بقایای مانده در ظرف از کانی‌هایی همچون هماتیت، منگنیت، برونیت، گالن و آنگلزیت همراه با موم‌های گیاهی و سایر مواد آلی تشکیل شده است. به گفته آنان، این مخلوط شباهت زیادی به دستور‌العمل‌های تهیه رژ‌های لب‌ در زمان معاصر دارد.

پیشتر در مصر، آناتولی، ایران و بین‌النهرین ویال‌های سنگی ماقبل تاریخ حاوی مواد مشابه یافت شده بود. با این حال محققان می‌گویند پیچیدگی دستور‌العمل‌های آرایشی اولیه ایرانی احتمالا تحت تأثیر در دسترس بودن سنگ معدن‌های فلزی متنوع در فلات مرکزی ایران بوده و می‌تواند نشان دهد که افراد در آن زمان می‌توانسته‌اند محصولات آرایشی پیچیده‌تری تولید کنند.

پروفسور ویداله درباره ترکیب ماده یافت‌شده می‌گوید: «این ماده به خودی خود جزئیات بسیاری دارد و تهیه آن مستلزم دانش عمیق از پردازش شیمیایی و رفتار ترکیبات آهن و منگنز، تأثیرات کوارتز ریز آسیاب‌شده به عنوان براق‌کننده و روغن، موم و احتمالا اوره به عنوان عوامل مرطوب‌کننده بوده است.»

او اضافه کرد:‌ «همه اینها مستلزم دانش تخصصی است که فقط می‌تواند در کارگاه‌های متمرکزی که توسط کارشناسان مدیریت می‌شده انجام شده باشد.»

در جوامع اولیه شهری با سلسله مراتب اجتماعی، رسم دفن ظروف لوازم آرایشی همراه با متوفی نشان‌دهنده اهمیت شخص حتی پس از مرگ او بود. پژوهشگران معتقدند عمل دفن لوازم آرایشی می‌تواند به این معنا باشد که مردم آن زمان اعتقاد داشتند زندگی افراد پس از مرگ نیز ادامه خواهد داشت و آنها با همان ظاهر دنیوی به حیات ادامه خواهند داد.
به راستی که ایران مهد تمدن دنیاست

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نظر شما درباره ناصرالدین شاه چه بود؟

منبع:تاریخ بیداری ایرانیان،ناظم السلام کرمانی،ص ۱۱۵

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
📙داستان روز معلم.

▪️۱۲اردیبهشت ۱۳۴۰معلمان در اعتراض به شرایط صنفی و حقوق خود در مقابل مجلس شورای ملی تجمع های اعتراضی کردند .

▪️یکی از معلمانی که همراه با شاگردان و همکارانش به میدان بهارستان آمده بود ابوالحسن خانعلی معلم ۲۹ساله فلسفه بود.

▪️به دنبال شعار دادن و اعتراض ناصر شهرستانی رئیس کلانتری بهارستان به سمت تجمع کنندگان شلیک کرد که یکی از گلوله ها مستقیم به سر خانعلی اصابت کرد و دو نفر دیگر مجروح شدند .
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
2024/05/02 00:13:39
Back to Top
HTML Embed Code: