Telegram Web Link
نشر تازه

نگاه معاصر/اسلام خارجی- نوشته‌ی
وریمه بوعجیله(نواندیش تونسی)،
ترجمه‌ی عبدالله ناصری و سمیه طباطبایی
🔴 سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است

✍️ مهدی کروبی

بسم الله الرحمن الرحیم | رژیم کودک‌کش صهیونیستی، با تکیه بر پشتیبانی حامیان غربی خود، بار دیگر با تجاوز به حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران، جنایتی دیگر به کارنامهٔ سیاه خود افزود. این اقدام ننگین، نه‌تنها یک حمله به ایران، بلکه اعلان جنگ به تمام امت اسلام است. بنده به عنوان فرزندی از فرزندان انقلاب امام خمینی (ره)، این تجاوز را محکوم کرده و پاسخ دندان‌شکن نظام اسلامی را خواستارم.

انقلاب اسلامی از ابتدا پرچم‌دار مبارزه با استکبار و صهیونیسم بوده و هرگز در برابر زورگویی دشمنان سکوت نکرده است. صهیونیست‌ها گمان کردند با ترور دانشمندان و فرماندهان نظامی، تحریم‌های ظالمانه و حمله به خاک ایران، می‌توانند ملت ما را از پای در آورند، اما غافل از آنکه این ملت، در مکتب شهدا پرورش یافته و با اقتدار از کیان اسلامی دفاع خواهد کرد.

سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است. جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها حق، بلکه وظیفه دارد پاسخ این حمله را با قدرت و در زمانی مناسب دهد. هرگونه تعلل، دشمن را جری‌تر خواهد کرد. ما از مسئولان انتظار داریم ضربه‌ای سخت وارد کنند که درس عبرتی برای تمام دشمنان شود.

به دشمنان هشدار می‌دهیم: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد. در این شرایط، وحدت ملی مهم‌ترین سلاح ماست. همهٔ جریان‌ها باید به‌جای اختلاف، صفوف خود را متحد کنند تا دشمن نتواند از تفرقه سوءاستفاده کند.

این تجاوز، خاطرهٔ شکست‌های گذشته را برای صهیونیست‌ها زنده خواهد کرد، ان شاء الله ایران تنها نیست و امت اسلام پشت آن ایستاده است. و سیعلم الذین ظلموا أي منقلب ینقلبون

مهدی کروبی

۲۳ خرداد ۱۴۰۴ جماران
🔴 اراده ملی؛
راه علاج استبداد داخلی و تجاوز خارجی

✍️ رضا بهشتی‌معز

استبداد داخلی و تجاوز خارجی دو روی یک سکه‌اند. هردو قبیح و انسان‌سوز و خانه براندازند. استبداد داخلی مقدمه تجاوز خارجی‌ست و تجاوز خارجی زمینه‌ساز استبداد دیگر داخلی. هردو محکوم‌ند و هیچ‌یک بر دیگری فضیلت و رتبتی ندارد. راه علاج هردو هم اراده ملی است. دفع دشمن خانگی با متجاوز خارجی از دفع تجاوزی بضرب استبداد بسیار زیانبارتر است. یکی تکیه بر دیوار شکسته خانه است و دیگری لمیدن بر تخت عاریه بیگانه.

دست و پای آن متجاوز بریده باد که با کوس جنگ وعده رهایی از استبداد می‌دهد. ما به مصلحت خانه خویش از هر شغال خوشرنگ خارجی آشناتریم. ایران ایستاده بر شانه‌های ستبر فرزندان خود استوار و سربلند خواهد ماند و آوای جُـغد جنگ هرگز سرود رهایی ما نخواهد شد، کور خوانده‌اید! در ساعات تلخی که ایران مظلوم و سربلند زیر تازیانه جهالت قدسیِ خادمان بیگانه و وقاحت بین‌المللی متجاوزان نفس‌های عمیق می‌کشد.

*فیس‌بوک نویسنده
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مصطفی مهرآیین، جامعه‌شناس منتقد، در نامه‌ای به علی خامنه‌ای و دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت ایران در آستانه نابودی قرار دارد و خواستار بازگشت فوری به مذاکره با آمریکا شد. او تاکید کرد: «زندگی مردم و وضع کشور را از آنچه هست، سیاه‌تر نکنید.»
گفت‌وگو با مرتضی کاظمیان، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال
@iranintltv
چگونگی خاتمه دادن به جنگ

✍️:حسین علایی

با شروع حملات سنگین اسرائیل به ایران و ترور فرماندهان ارزشمند و دانشمندان هسته ای و کشتار مردم، وظیفه مهم حاکمیت و دولت چگونگی اداره کشور در شرایط جنگی و چگونگی پایان دادن به جنگ تحمیلی اسرائیل است.
در جهان سیاست، همیشه در شرایط بروز جنگ، بدترین حالت، نداشتن گزینه چگونگی خروج از جنگ است.
در وضعیت فعلی اسرائیل و آمریکا برنامه هماهنگی را علیه جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده و در حال اجرای آن هستند. این برنامه شامل مذاکره برای تسلیم، صدور قطعنامه های مختلف شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شروع جنگ توسط اسرائیل و با پشتیبانی همه جانبه آمریکا جهت نیل به اهداف برنامه ریزی شده است. آنها می خواهند ایران را به لبه‌ی پرتگاه برده و کشور را گرفتار یک جنگ فرسایشی کنند تا بتوانند اسرائیل را از سقوط نجات دهند و امنیت و بقای آن را تضمین کنند.
حال چه باید کرد.
برای پاسخ به این سوال بایستی خوب به حرف های دشمن گوش کرد و دید که او‌ چه می گوید و چه می خواهد بکند و چه می خواهد.
آمریکا به عنوان حامی اصلی اسرائیل به صورت روشن و صریح و بی پرده گفته است که اگر توافقی در کار نباشد، جایگزین آن حمله به ایران است. منظور ترامپ هم از توافق این است که ایران با دست خود بساط غنی سازی و صنعت هسته ای صلح آمیز خود را برچیند. اسرائیل هم خواهان مدل رفتار با لیبی علیه ایران است.
بنابراین دیگر از آن بازی‌های دیپلماتیک و گفتگوهای پشت پرده خبری نیست و صحنه، کاملاً روشن است و ترامپ جنگ را توسط اسرائیل شروع کرده و با ترورهای هدفمند خود می خواهد ستون فقرات قدرت دفاعی ایران و دانش و ظرفیت هسته ای ایران را از بین ببرد.
اما ایران چه در اختیار دارد؟ چه راهی برای گذار از این وضعیت دارد؟ چه برگ های بُردی روی میز دارد؟ مفهوم مقاومت هوشمندانه چیست؟
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران چاره ای ندارد جز آنکه مقابله به مثل کند و اسرائیل را تحت حملات موشکی قرار دهد. بنابراین شعار "اگر بزنید، می‌زنیم" را اجرایی کند و هزینه های اقدام نظامی را برای آمریکا و اسرائیل بالا ببرد.
البته تا جایی که آمریکا به طور مستقیم وارد جنگ با ایران نشود طبیعتاً ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عربستان، کویت، قطر، امارات و عراق حمله نخواهد کرد. یمن هم از هدف قرار دادن تاسیسات انرژی عربستان خودداری خواهد کرد. بنابراین استراتژی شلیک موثر به تل آویو یعنی قلب اسرائیل تا متوقف شدن حملات اسرائیل ادامه خواهد یافت.
اما بازی خطرناک، مثل ریختن بنزین روی آتش در اتاق دربسته این است که اسرائیل می‌ خواهد در عرض چند هفته، ایران را تبدیل به صحنه‌ای همانند وضعیت نوار غزه، ویتنام، سوریه، جنوب لبنان، یوگسلاوی کند و مردم را به ستوه آورد. بدین منظور نباید گذاشت که دشمن به هدفش برسد. لذا بایستی کسانی که در معرض ترور هستند را از جایگاه های ثابت و منازل مسکونیشان دور کرد.
از طرفی تمامی ظرفیت نهادهای امنیتی را علیه اسرائیل وارد عمل کرد. ابتدا باید قرارگاه های اطلاعاتی و عملیاتی موساد در داخل ایران را شناسایی کرد و آنها را هدف قرار داد. بدینمنظور تشکیلات هایی مانند حراست ها و حفاظت ها را بجای نظارت بر خودی ها، علیه اسرائیل بکار گرفت.
نیروی انتظامی را از وظایفی مانند کنترل حجاب و مقابله با سگ گردانی به دنبال کامیون های حاومی پهپادهای اسرائیلی و کوادکوپترها فرستاد. از ظرفیت عظیم ارتش علاوه بر پدافند هوایی بیشتر برای کنترل مرزها استفاده کرد.
ظرفیت های بسیج و ستادهای امر به معروف را برای پیدا کردن عوامل اسرائیل بکار گرفت.
در تشکیلات پدافند غیرعامل تجدید نظر کرد و آن را از یک سازمان اداری به یک واحد فعال تبدیل نمود.
البته طبیعی است که اینها جای واکنش های نظامی را نمی گیرد. هر چه پاسخ نظامی ایران موثرتر باشد، اسرائیل از نیل به اهداف خود بیشتر باز می ماند.
البته بعضی هم بر این باورند که جمهوری اسلامی ایران باید به آزمایشات اتمی هم از موضع قدرت فکر کند، که طبیعتاً ایران به دنبال چنین سیاستی نیست. زیرا ایران این راه، بازدارنده و تضمین‌کننده امنیت ملی نمی داند.
اما راه دیگر همچنان بهره گیری هواشمندانه از دیپلماسی با یک شگرد زیرکانه است. هدف در اینجا می تواند نیل به یک توافق حداقلی سریع، کوتاه‌مدت، محدود، اما نجات‌بخش باشد.
ایران می‌تواند ابتدا پیشنهاد یک آتش بس رسمی به شورای امنیت سازمان ملل بدهد و همه را غافلگیر کند و با بهره گیری از دیپلماسی پنهان با آمریکا به نوعی جنگ را متوقف کند. البته این راه پرهزینه است، ولی هزینه آن کمتر از خسارات تداوم جنگ است. طبیعی است که یک توافق کوچک، بهتر از یک جنگ بزرگ و پر تلفات است. بدیهی است که اتخاذ یک سیاست هوشمندانه و خردمندانه، بهتر‌ از دست دادن سرمایه های انسانی و از بین رفتن زیرساخت های کشور است.
🔷 در ضرورت آتش‌بس فوری

✍🏻 سیدمصطفی تاجزاده

🔹جنگ در خاورمیانه کنونی نه راه‌حل، که خود بخش مهمی از مشکل به‌شمار می‌رود و بیشترین آسیب را به شهروندان بی‌پناه می‌زند. بسیار متاسفم که نابخردی و فرصت‌سوزی‌های متعدد داخلی، بهانه و امکان تحریم‌های کمرشکن و بدتر از آن تحمیل جنگی ویرانگر را به دولت‌های خارجی داده است. اگر حاکمیت هرچه سریع‌تر به ملت باز نگردد و دیپلماسی خردمندانه و واقع‌بینانه‌ای را اتخاذ نکند، بیم آن می‌رود که میهن و مردم در گردابی مهیب غرق شوند.

🔹می‌دانم که قشرهایی از مردم، از حملات مزبور خوشنوند؛ چراکه آن‌را تنها راه تغییر حکومت شکست‌خورده روحانیت می‌بیند. اماحتی به فرض آنکه جنگ به چنین نتیجه‌ای منجر شود، ایرانی ویران به جای خواهد ماند که در آن، به احتمال بسیار زیاد، بی‌دولتی و هرج‌ومرج حرف اول را خواهد زد، اگر کشور چند پاره نشود. به باور من می‌توان برای گذار مسالمت‌آمیز به دمکراسی، بر تشکیل مجلس مؤسسان برای اصلاح/تغییر قانون اساسی پافشاری کرد و حکومت را به تاسیس آن مجبور نمود.

🔹حمایت از تجاوز ارتش بیگانه، آن‌هم به دستور کسی‌که دیوان بین‌المللی لاهه او را به جنایت جنگی متهم کرده، به نظر من، فاقد توجیه سیاسی و اخلاقی است و در ایران پسامشروطه سابقه ندارد. حساب خوشحالی و حتی سکوت جداست.

🔹من ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار و تاکید بر بحث و گفت‌وگو درباره علل شروع، زمینه‌ها، ابعاد و پیامدهای این جنگ مخرب در اولین فرصت مناسب، اولویت کنونی را پشتیبانی همه نیروها، با هر گرایشی، از برقراری آتش‌بس فوری می‌بینم، بدان امید که راه بر دمکراسی در ایران و صلح در منطقه باز شود.

🔹حاکمیت نیز باید از هر طریق ممکن مانع گسترش جنگ و همراه‌شدن آمریکا با اسراییل شود. برعکس باید با تمام توان در جهت توقف فوری جنگ بکوشد و زمینه را برای توافق نهایی هسته‌ای فراهم کند.

زندان اوین
۲۶ خردادماه ۱۴۰۴


@MahmoudianMehdi
فرزانه بذرپور:

اسرائيل به خاك ايران حمله كرد و تجاوزگر است اما جمهوري اسلامي نه تنها بيگناه نيست و نبوده بلكه به طور مستمر با رجزخواني، تهديد مستقيم و غيرمستقيم، و بزرگنمايي توان نظامي اش؛ اسرائيل را به حمله تشويق و تحريك كرده است.
📌جمهوري اسلامي بهانه لازم را به اسرائيل داد كه ذيل حمايت بين المللي دست به اين جنايت بزند.
بيست سال است كه به رهبر جمهوري اسلامي فرصت داده شد كه برنامه هسته اي را متوقف كند و تحت كنترل نهادهاي بين المللي قرار گيرد؛ چرا؟ چون شعار "مرگ بر اسرائيل "، "حمايت مالي-لجستيكي از دشمنان اسرائيل در كنار سياست واكنشي و احساسي-هيجاني" حكومت، به ترديد جهاني در خصوص صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران، دامن زده است.
📌هدف از توافق هسته اي، تضمين صلح بين المللي است، شما نميتوانيد همزمان با مذاكره درباره غلظت و ميزان غني سازي، اسرائيل را تهديد به نابودي كنيد.
اين رجزخواني ها و سرگرداني و تعلل حكومت در جريان مذاكرات، فرصت سوزي دوماهه، و توهم افكني و بزرگنمايي درباره قدرت موشكي خود؛ همگي بهانه لازم را به اسرائيل داده كه به تاسي از آمريكا در جنگ عراق؛ و روسيه در جنگ اوكراين؛ حمله پيش_دستانه به مواضع نظامي و تاسيسات ايران را در دستوركار قرار دهد و بدنبال قطعنامه شوراي حكام، به خاك ايران حمله كند.

📌آيا بازگشت به ميز مذاكره و پذيرش شروط ترامپ به معناي تسليم جمهوري اسلامي است؟
بله. رهبران جمهوري اسلامي ناگزير به تسليم و پذيرش شكست هستند. شكست اطلاعات-عملياتي ايران در سه روز نخست جنگ، نشان از برتري كامل اطلاعاتي اسرائيل بر همه اركان كشور دارد.
ادامه اين جنگ، به معناي ويراني بيشتر ايران است. متاسفانه ما با حكومتي مواجه هستيم كه در سياستگذاري هاي كلان، سالهاست كه اثبات كرده ترسي از برجاي گذاشتن "زمين سوخته" براي نسل هاي بعد ندارد و با خودكفايي فانتزي، همه منابع طبيعي كشور را صرف روياي مقاومت كرده است.
اكنون اين چشم انداز از "زمين سوخته" نزديكتر از هميشه است چون كارنامه اسرائيل در غزه و بيروت پيش چشم ماست.

📌ج.ا موظف است #براي_ايران به حملاتش عليه اسرائيل پايان دهد، بلافاصله با پذيرش شروط ترامپ و عدم تهديد اسرائيل، بركناري چهره هاي تندرو ضد اسرائيل، زمينه را براي آتش بس فراهم كند.
كارنامه اسرائيل نشان داده كه بسادگي تن به آتش بس نمي دهد اما همگي بايد تلاش كنيم كه با جلب حمايت بين المللي، بهانه را از دولت نتانياهو براي ادامه جنگ بگيريم. اما شرط نخست پذيرش توافق و تعهد جمهوري اسلامي مبني بر عدم تهديداسرائيل است.
🔴 بیانیه بیش از ۵۰۰ کنش‌گر سیاسی، مدنی و اجتماعی: دفاع از موجودیت و کیان کشور وظیفه همه نیروهای ملّی و مردمی است

🔺اکنون که ایرانِ عزیزتر از جان ما در معرض یکی از خطرناک‌ترین تهدیدهای تاریخ معاصر خود قرار دارد، این اقدامات ضروری به‌نظر می‌رسد: 
  
۱. لازم است با انعطاف در مسألهٔ غنی‌سازی و مهارت در مانورهای دیپلماتیک و بهره‌گیری از مجاری بین‌المللی، برای پایان‌بخشی به این جنگ خانمان‌سوز اقدام شود تا بیش از این بر مُلک و ملّت، هزینه‌ها و خسارت‌های جانی، مالی و روانی تحمیل نشود.
  
۲. با آزادی محصوران و زندانیان سیاسی و عقیدتی و تأمین آزادی‌های سیاسی و مطبوعاتی، حفره‌های نفوذ بیگانگان به افکار عمومی مسدود گردد. 
  
۳. به منظور بهبود وضع اقتصادی و معیشتی و ایجاد همبستگی ملّی، نقدینگی و منابع سرشار خزانهٔ غیررسمی که در مجموعهٔ نهادهای خاص و مشخّصی انباشته‌شده (بخش عمومی غیردولتی) و غیرقابل نظارت نیز هستند، به خزانهٔ رسمی دولت انتقال یابد.

🔺باوجود همهٔ نارسایی‌ها در این نکته تردیدی نیست که در این شرایط سرنوشت‌ساز، برنتافتن تجاوز خارجی و تامین همبستگی ملّی و هم‌گراییِ کلیّه نیروهای مردمی و نهادهای مردم‌بنیاد، برای دفاع از کیان، موجودیت و تمامیت کشور و مصالح عمومی مردم، وظیفهٔ اخلاقی همهٔ کنشگران صنفی، مدنی، اجتماعی و سیاسیِ ملّی و مردمی است.

📎متن کامل و امضاها
@Kaleme
🔶️ افسوس و صد افسوس،
🔶️ امّا امروز؟!


🖋 محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DLAsFWeIh4_/?igsh=NnduNTl3Nnkya3Jp


🔷️ آری افسوس و صد افسوس که در طول سال‌های گذشته در نوشته‌ها، مصاحبه‌ها، مناظره‌ها و سخنرانی‌ها تلاش کردم به سهم خود در حدفهم و تجربه‌ام به جریان حاکم بگویم راه سعادت و خیر ایران در چیست. ده‌ها نویسنده، صاحب نظر، دانشمند و عالم دلسوز ایران و وطن‌دوست گفتند و نوشتند که راه رستگاری ملک و ملت چگونه است. اما گویی گوش شنوایی نبود و حاکمیت به راه خود رفت و شد آنچه نباید می‌شد.

🔷️ امّا امروز، مردم ایران در مقابل تهاجم دشمنی نژادپرست، غاصب سرزمین‌های مردم فلسطین، کودک کش، ساخته و پرداخته دست استعمار پس از جنگ جهانی دوم؛ متکی به ایدئولوژی منحط و مخرب صهیونیستی که جز یهود را انسان حساب نمی‌کند و لذا هر گونه بی‌رحمی و شقاوت را درمورد غیر یهود مجاز می‌شمارد.

🔷️ به سرزمین ما تجاوز کرده، سرزمینی که قرن‌ها سربلند و سرفراز در درازای تاریخ ایستاده و مردمی که همواره در پای تمامیت ارضی و استقلال از جان گذشته اما پرچم کشور را همواره بر افراشته نگاه داشته‌اند.

🔷️ در شرایط کنونی می‌بایست:
🔶️ ۱. حاکمیت در راستای انسجام و یکپارچگی ملی با اعلام آزادی تمامی محکومین سیاسی و رفع حصر ظالمانه محصوران گامی اساسی در راه وحدت ملی بردارد.

🔶️ ۲. همواره راه‌های دیپلماتیک و میز مذاکره را با قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای ترک نکند.

🔶️ ۳. حال که قدرت نظامی ایران نشان داد که می‌تواند حیفا و تل‌آویو را مورد هجوم قرار داده و ضربه‌های اساسی برآنان وارد کند؛ جایگاهش در مذاکره می‌تواند از موضع قدرت باشد.

🔶️ ۴. هوشمندانه و مقتدرانه می‌بایست از دو طریق دیپلماتیک و پدافندی از آسیب به زیر ساخت‌های کشور جلوگیری کند.

🔶️ ۵. اما مردم نیز باید هوشمندانه مراقب ترفندهای جریانات منحطی چون رضا پهلوی باشند که بیش از ۵۰ سال است با پول‌های به غارت برده توسط پدرش در ناز و نعمت به سر می‌برد و اکنون دچار توهم شده که «بوی کباب می آید»! و وطن‌فروشانه از موضع دفاع از اقدامات رژیم صهیونیستی سخن می‌گوید.

🔶️ ۶. متوهمان برانداز نزدیک به نیم قرن است که در خیالات و آزروهای خود دست و پا می‌زنند. بسیاری از آنان در طول این سال‌ها عمرشان تمام شد و نخواستند بفهمند که شامۀ مردم ایران خصوصاً طبقه متوسط تیز است و می‌داند که باتوجه به سرنوشت بسیاری از کشورهای پیرامونی از دل براندازی چیزی عاید ملک و ملت نخواهد شد.

🔷️ آنچه که سرنوشت و آینده ایران سربلند را خواهد ساخت هوشیاری ملی و اراده ملت ایران خواهد بود نه خواست عروسک‌های خیمه شب‌بازی قدرت‌های جهانی.

🔷️ آری به قول حافظ:
زیرکی را گفتم «این احوال بین»
خندید و گفت:
صعب روزی، بوالعجب کاری، پریشان عالمی


📢 Telegram: www.tg-me.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
Forwarded from زيتون | Zeitoons@
دفاع تمام قد از ایران


‏ملت شریف ایران

‏روزهای سختی را پشت سر می‌گذاریم. رژیم جنایتکار اسرائیل به سرزمین عزیز ما ایران تجاوز کرده است. مردم بی‌دفاع، دانشمندان و نظامیان کشور به خون غلتیده‌اند. سال‌هاست که دشمنان این سرزمین در کمین‌اند. دشمنی قدرت‌های سلطه‌گر و جنایات رژیم اسرائیل ، با توطئه‌های پی‌درپی، همواره تهدیدی برای ملت‌های مستقل بوده‌اند. اما آن‌چه بر این تهدید افزوده، ضعف مدیریت، استبداد، فساد و نفوذ در داخل است؛ که با تضعیف اعتماد عمومی، سرمایه اجتماعی این ملت را فرسوده است. با این‌همه، اکنون زمان بازنگری در این خطاها و کاستی‌ها نیست؛ چرا که موجودیت ایران در معرض تهدیدی آشکار است.

‏ایران، خانه ماست. خاک ماست. هویت ماست. هر نقد و اختلافی که با حاکمیت داریم، مسئله‌ای درونی است. وقتی پای دشمن بیرونی در میان است، همه ما یک صدا داریم؛ صدای ایستادگی. امروز، ما کنار مدافعان وطن ایستاده‌ایم و ایستادن در کنار متجاوز را خیانت به ایران می‌دانیم. امروز هر سخن و هر سکوت، معنا دارد. آن‌که در برابر دشمن نایستد، در صف ایران نیست. دشمن، فقط با سلاح نمی‌جنگد. دروغ می‌سازد، افکار را هدف می‌گیرد، و روح ملت را نشانه می‌رود. باید هوشیار بود، حقیقت را شناخت، شایعه را خاموش کرد، در کنار آسیب‌دیدگان ایستاد و دل‌ها را به هم نزدیک‌تر کرد. امروز، بیش از همیشه، همبستگی ملی راه عبور از این تاریکی است. ملت ایران پیش از این نیز از آتش گذشته و بارها از خاکستر برخاسته است...

‏ دفاع، حق مسلم و وظیفه تاریخی ماست. همه ما، بی‌هیچ تردیدی، از نیروهای نظامی و اقدامات دفاعی کشور حمایت می‌کنیم. ملت بزرگ ایران، همان مردمی که رنج‌ها را تاب آورده‌اند و در بزنگاه‌ها ایستاده‌اند، شایسته آرامش، احترام و آینده‌ای امن اند.

‏در این مسیر دشوار، همه چشم امید به تدبیر و دوراندیشی تصمیم‌گیران کشوردارند. انتظار عمومی آن است که راه آینده، با تکیه بر عقلانیت، حفظ عزت ملی و پرهیز از واکنش‌های احساسی، ترسیم شود. گزینش میان جنگ یا مذاکره، هر کدام که باشد، اگر با سنجش منافع ملی، مصالح مردم و توان واقعی کشور همراه شود، می‌تواند راه‌گشای امنیت، ثبات و آینده‌ای روشن برای ایران باشد.

‏حاکمان باید قدر این مردم صبور را بدانند. مردم، ستون‌های استوار ایران‌اند. با آن‌ها به زبان کرامت سخن بگویید. منتقدان را نرانید. چاپلوسان، بستر نفوذند؛ اما منتقدان دلسوز، ستون‌های امنیت‌اند. اگر وحدت رمز پیروزی است، حاکمان باید آغاز گر ان باشند. تنوع ملت را بپذیرند و از همه ظرفیت های اجتماعی برای نجات ایران بهره بگیرند. در کنار این، تحکیم دیپلماسی و بهره گیری از ظرفیت گفت و گو با جهان، میتواند راهی هوشمندانه برای تقویت موقعیت ملی و عبور از بحران باشد. ایران چون ققنوسی از دل خاکستر دوباره برخواهد خاست.

عبدالکریم سروش، حسن یوسفی اشکوری، عبدالعلی بازرگان، حمید دباشی، حسین کاجی، محسن کدیور، محمد تقی کروبی، حسین کمالی، داریوش محمدپور، یاسر میردامادی، سروش دباغ، علی قدسی، رضا حاجی، حسن فرشتیان، مسعود ادیب

https://www.zeitoons.com/115914
“آخرین فرصت”

✍️:عبدالله ناصری

۱۴۰۴/۳/۲۸

از جرم و جفاجویی چون دست نمی شویی؟
بر روی بزن آبی میقات صلا آمد
زین قبله به یاد آری چون رو به لحد آری
سودت نکند حسرت آن گه که قضا آمد

بعید می‌دانم در این جنگ رذیلانه که اسرائیل آغاز کرد، تقدیر الهی پررنگ‌تر از قضایای مشابه نباشد. تدبیر و اراده‌ی بشری را انکار نمی‌کنم. روز جمعه پس از آغاز حمله‌ی نتانیاهو به ایران نوشتم که فارغ از هر گرایش سیاسی، تجاوز
اسرائیل محرز است ولی نشاط سیاسی کنشگران ایران‌دوست در ایران و انیران، در باره‌ی این حمله خیلی بی‌رمق است. کشتن مردم بی‌
نقش در ایدئولوژی هدم اسرائیل خیلی سوزناک است. اما درنگ در باره‌ی تکوین این جنگی که از همان
جمعه برنده‌اش معلوم بود، خیلی
مهم‌تر است. بنیان‌گذار جمهوری
اسلامی که پرورده‌ی اسلام سیاسی
پوچ “قطب”ی بود و ناآشنا با مناسبات زیست جهانی، ایده‌ی نابودی اسرائیل را درانداخت و
از قضا، جانشین‌اش جدی‌تر گرفت، فصل به فصل فربه‌تر شد.
آقای خمینی با “نوش‌زهر” قطعنامه‌ی ۵۹۸ نشان داد عقلانیت
بیشتری داشت. جانشین او در بیش از ثلث قرن، نشان داد عقلانیت کمتر و توهم بیشتری دارد. از این رو، علی
خامنه‌ای در تقویت تسلیحاتی دولت
اسرائیل در سه دهه‌ی گذشته، بیشترین سهم را دارد. تأکید می‌کنم نتانیاهو در انسان‌کشی دست بالاتر را
دارد. دقت کنیم ددمنشی و جلادیت بیشتر نخست‌وزیر صهیون باعث نشود که سهم ولی‌فقیه حاکم را در بحران سیاه این روزها نبینیم. مجبورم چندباره تصریح کنم که در این تجاوز، اسرائیل آغازگر است ولی در تداوم جنگ، رهبر جمهوری اسلامی نقش بیشتری خواهد داشت.
راه ساده‌ای پیش‌روی اوست؛ “ادامه مذاکره با آمریکا”.
نگرانی از تداوم این جنگ، دغدغه‌ی
قاطبه‌ی مردم ایران است. اگر طولانی شود “تغییر رژیم” برای
آمریکا و اسرائیل پررنگ‌تر خواهد شد.
Forwarded from Farzaneh Bazrpoor
✍🏻فرزانه بذرپور

سخنی با حامیان اسرائیل و براندازان:
سرخوشی و پایکوبی برای حمله اسرائیل به ایران، اگرچه از استیصال و خشم نسبت به جمهوری اسلامی، نشات می‌گیرد اما در حافظه تاریخی ایران میتواند به یک شرمساري و تحقیر ملی منجر شود.

ای کاش آقای رضا پهلوی به جای حمایت آشکار از حمله اسرائیل، یک قدم دورتر و در مقام یک مرجع سیاسی می‌ایستاد و به نتانیاهو انذار می‌داد.
طبیعتا اپوزیسیون ایران توان جلوگیری از این جنگ را نداشته است اما میشد در فردای حمله هدفمند نتانیاهو به سرداران و تاسیسات نظامی جمهوری اسلامی، آقای رضا پهلوی خواهان عدم حمله به زیرساخت های کشور میشد. نتانیاهو را پرهیز می‌داد از حمله به مناطق مسکونی و ابنای تاریخی و میراث فرهنگی ایران.
میشد حفظ جان شهروندان ایرانی را از نتانیاهو انتظار داشته باشیم
میشد خواهان عدم گسترش جنگ به زیرساخت های نفتی و اقتصادی کشور شد، رضا پهلوی می‌توانست در مقام یک مرجع سیاسی در اپوزیسیون، به جنگ نه بگوید همزمان که به جمهوری اسلامی نه میگوید.

من امیدوارم مراجع سیاسی-فکری داخل و خارج از کشور همگام و همنوا شعار "نه به جمهوری اسلامی-نه به جنگ" را سر دهند تا به تقویت انسجام ملی همت گمارند و این فتنه سازی و دو قطبی های کاذب حکومتی را برهم زنند.

مردم ایران در عین وطن دوستی، خواهان توقف فوری این جنگ از سوی جمهوری اسلامی هستند. پذیرش شروط ترامپ به معنای تن دادن به قوانین نظام بین الملل است. توقف کامل برنامه هسته ای و موشکی در شرایط عادی یک اجحاف در حق ایران محسوب می‌شد اما باتوجه به عملکرد جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته، دنیا ناگزیر به اتخاذ سختگیرانه ترین روش ها برای مهار سیاست های تهاجمی ج.ا علیه منطقه است.
نتایج رای گیری قطعنامه شورای حکام با شمار زیاد آرای منفی و ممتع نشان داد که تردید نسبت به سیاست صلح جویانه جمهوری اسلامی، یک تردید جهانی است.
در چنین شرایطی وقتی آلمان و فرانسه و ژاپن همنوا با ترامپ و نتانیاهو برای ایران شرط می‌کنند که برای بازگشت به میزمذاکره باید شرط عدم تهدید اسرائیل را گردن نهد، این شرط "زیاده خواهی" یا "تحقیر ملی" نیست که برخی اصلاح طلبان رگ گردن کلفت می‌کنند.
این شرط گذاری ها، نتیجه عملکرد جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته بوده است.

جامعه ایران یک جامعه متکثر با مراجع فکری-سیاسی متنوع بوده است و در این فرصت خطیر تاریخی، بر این مراجع فکری از هر دسته و گروه که هستند لازم است تا با اتخاذ استراتژی #نه_به_جمهوري_اسلامي #نه_به_جنگ، به تقويت انسجام ملی کمک کنند.

#نه_به_جمهوري_اسلامي #نه_به_جنگ
🔴 اراده ملی؛
راه علاج استبداد داخلی و تجاوز خارجی

✍️ رضا بهشتی‌معز

استبداد داخلی و تجاوز خارجی دو روی یک سکه‌اند. هردو قبیح و انسان‌سوز و خانه براندازند. استبداد داخلی مقدمه تجاوز خارجی‌ست و تجاوز خارجی زمینه‌ساز استبداد دیگر داخلی. هردو محکوم‌ند و هیچ‌یک بر دیگری فضیلت و رتبتی ندارد. راه علاج هردو هم اراده ملی است. دفع دشمن خانگی با متجاوز خارجی از دفع تجاوزی بضرب استبداد بسیار زیانبارتر است. یکی تکیه بر دیوار شکسته خانه است و دیگری لمیدن بر تخت عاریه بیگانه.

دست و پای آن متجاوز بریده باد که با کوس جنگ وعده رهایی از استبداد می‌دهد. ما به مصلحت خانه خویش از هر شغال خوشرنگ خارجی آشناتریم. ایران ایستاده بر شانه‌های ستبر فرزندان خود استوار و سربلند خواهد ماند و آوای جُـغد جنگ هرگز سرود رهایی ما نخواهد شد، کور خوانده‌اید! در ساعات تلخی که ایران مظلوم و سربلند زیر تازیانه جهالت قدسیِ خادمان بیگانه و وقاحت بین‌المللی متجاوزان نفس‌های عمیق می‌کشد.

*فیس‌بوک نویسنده
🔴 به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم!

✍️ زهرا رهنورد
زندان اختر

پناه بر خداوندِ سپیده‌دم

دستِ جنایت‌کار و خویِ متجاوزِ نتانیاهو با نقض آشکار همه موازین بین المللی، در یک حملهٔ نظامی و بمبارانِ کشورمان ایران، زیرساخت‌ها، دانشمندان و حتی جانِ غیرنظامیانِ بی‌گناه را نشانه گرفت و زن و مرد و کودک را نیز به خاک و خون کشید.

زنان همچون همیشه نخستین قربانیان از میانِ غیرنظامیان هستند و اگرچه از زن‌ستیزیِ حاکمانِ ایران لطمه‌ها می‌خوردند اما این بار قربانیانِ تجاوز و بمباران، به دستِ جنایت‌کاری شدند که شهرهٔ زن‌کُشی و کودک‌کُشی در سطحِ جهان، از غزه تا ایران است؛ پرنیا عباسی، شاعر و مترجمِ جوان؛ زهرا شمس‌بخش، دانش‌آموختهٔ جامعه‌شناسی؛ منصوره عالیخانی،هنرمندِ نقاش و خانواده‌اش و ده‌ها زنِ دیگر…

اینک به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم اجازه ندهند جنگ فرسایشی شود وحَرث ونسل را به آتش کشد.تا دیرتر از این نشده باروش‌های ابتکاری وهوشمندانه و ایستادن در کنارمردم به چاره‌ای سرافرازانه برای پایانِ جنگ اقدام کنید.

۲۶ خرداد ۱۴۰۴
زهرا رهنورد
استادِسابقِ دانشکدهٔ هنرهای زیبا

@Kaleme
‏اپوزیسیون ملی ایران هرگز در ‌کنار دشمن متجاوز نخواهد ایستاد. همبستگی ملی تعیین‌کننده‌ترین سلاح ملت برای دفع تجاوز خارجی و ⁧نجات ایران⁩ از استبداد و تحمیل صلح شرافتمندانه به دشمن است. قدرت را به مردم بازگردانید، در قدم اول زندانیان سیاسی را فورا آزاد، تغییرات اساسی را از صدا و سیما آغاز و زمینه اتحاد را فراهم‌ کنید.

✍️ اردشیر امیرارجمند
اینستاگرام
@kaleme
🔸 گسترده‌ترین ائتلاف جامعه مدنی ایران، خواستار محکومیت اسرائیل و آتش‌بس فوری شد

📌 ما، جمعی از کنش‌گران حقوق بشری، سیاسی، مدنی و فرهنگی ایران که همواره منتقد و مخالف شیوه نادرست حکمرانی موجود بوده‌ایم، در این مقطع حساس از تاریخ کشورمان که با تجاوز و گستاخی دولت نژادپرست اسراییل مواجه شده‌ایم که سوابق متعددی در جنگ‌طلبی، نسل‌کشی و شکستن اصول بنیادین اخلاق و حقوق بین‌الملل دارد، با قاطعیت این حمله را محکوم می‌کنیم.


📌 ما بر مخالفت جدی خود با هرگونه دخالت خارجی تأکید داریم. آن را به زیان تلاش‌های حقوق بشری و دموکراسی‌خواهانه جامعه مدنی ایران می‌دانیم و در دفاع از تمامیت ارضی، استقلال، توان دفاع ملی میهن‌مان، دفاع از جان و کرامت انسان‌ها و صلح در منطقه و جهان، متحد و استوار ایستاده‌ایم.

📌 هم‌زمان، از نهادهای مسئول بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل، دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و عموم کنش‌گران و احزاب صلح‌طلب و جنبش‌های عدالت‌خواهانه در سراسر جهان می‌خواهیم که از خواست جامعه مدنی ایران برای محکومیت تجاوز رژیم اسراییل، برقراری آتش‌بس، حاکمیت دیپلماسی و بازگشت به مسیر گفت‌وگو حمایت کنند و مانع تداوم جنگ، ویرانی و کشتار بیشتر انسان‌ها در این سرزمین کهن و تمدن‌ساز شوند.

📌آذر منصوری، محمدحسین بنی‌اسدی، صادق نوروزی، جواد امام، محمود صادقی، حبیب‌الله پیمان، طاهره نقی‌ئی دبیران کل احزاب فعال کشور و افراد شناخته‌شده‌ای مانند محسن آرمین، محمد توسلی، عبدالعلی بازرگان، علیرضا رجایی، محمدعلی ایازی، محسن صفایی فراهانی، حسن یوسفی اشکوری، عبدالله رمضان‌زاده، هادی خانیکی، مسعور بهنود، عمادالدین باقی، فرخ نگهدار، اکبر دوستدار، کیوان صمیمی و رحیم قمیشی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

@Nehzatazadiiran
@MostafaTajzadeh


🧷متن کامل بیانیه و اسامی را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-21-2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤 الهی میمردم غمت رو نمی‌دیدم وطن

آهای اهل دنیا وطن بغض داره
یه دستش به دیوار یه دستش به داره
وطن تیکه پاره وطن گریه داره
دلش دیگه جون شکستن نداره
وطن غرق خونه به یادت بمونه
که این زندگیمون شبیه جنونه
وطن درد داره وطن پاره پاره
بگو ای خدا جون که بارون بباره
تو این سرزمینم به سوگت بشینم
الهی بمیرم غمت رو نبینم
صدای یه مادر میپیچه تو گوشم
واسه سرزمینم سیاه هی بپوشم

@MahmoudianMehdi
2025/07/13 09:42:18
Back to Top
HTML Embed Code: