Telegram Web Link
فرزانه بذرپور:

اسرائيل به خاك ايران حمله كرد و تجاوزگر است اما جمهوري اسلامي نه تنها بيگناه نيست و نبوده بلكه به طور مستمر با رجزخواني، تهديد مستقيم و غيرمستقيم، و بزرگنمايي توان نظامي اش؛ اسرائيل را به حمله تشويق و تحريك كرده است.
📌جمهوري اسلامي بهانه لازم را به اسرائيل داد كه ذيل حمايت بين المللي دست به اين جنايت بزند.
بيست سال است كه به رهبر جمهوري اسلامي فرصت داده شد كه برنامه هسته اي را متوقف كند و تحت كنترل نهادهاي بين المللي قرار گيرد؛ چرا؟ چون شعار "مرگ بر اسرائيل "، "حمايت مالي-لجستيكي از دشمنان اسرائيل در كنار سياست واكنشي و احساسي-هيجاني" حكومت، به ترديد جهاني در خصوص صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران، دامن زده است.
📌هدف از توافق هسته اي، تضمين صلح بين المللي است، شما نميتوانيد همزمان با مذاكره درباره غلظت و ميزان غني سازي، اسرائيل را تهديد به نابودي كنيد.
اين رجزخواني ها و سرگرداني و تعلل حكومت در جريان مذاكرات، فرصت سوزي دوماهه، و توهم افكني و بزرگنمايي درباره قدرت موشكي خود؛ همگي بهانه لازم را به اسرائيل داده كه به تاسي از آمريكا در جنگ عراق؛ و روسيه در جنگ اوكراين؛ حمله پيش_دستانه به مواضع نظامي و تاسيسات ايران را در دستوركار قرار دهد و بدنبال قطعنامه شوراي حكام، به خاك ايران حمله كند.

📌آيا بازگشت به ميز مذاكره و پذيرش شروط ترامپ به معناي تسليم جمهوري اسلامي است؟
بله. رهبران جمهوري اسلامي ناگزير به تسليم و پذيرش شكست هستند. شكست اطلاعات-عملياتي ايران در سه روز نخست جنگ، نشان از برتري كامل اطلاعاتي اسرائيل بر همه اركان كشور دارد.
ادامه اين جنگ، به معناي ويراني بيشتر ايران است. متاسفانه ما با حكومتي مواجه هستيم كه در سياستگذاري هاي كلان، سالهاست كه اثبات كرده ترسي از برجاي گذاشتن "زمين سوخته" براي نسل هاي بعد ندارد و با خودكفايي فانتزي، همه منابع طبيعي كشور را صرف روياي مقاومت كرده است.
اكنون اين چشم انداز از "زمين سوخته" نزديكتر از هميشه است چون كارنامه اسرائيل در غزه و بيروت پيش چشم ماست.

📌ج.ا موظف است #براي_ايران به حملاتش عليه اسرائيل پايان دهد، بلافاصله با پذيرش شروط ترامپ و عدم تهديد اسرائيل، بركناري چهره هاي تندرو ضد اسرائيل، زمينه را براي آتش بس فراهم كند.
كارنامه اسرائيل نشان داده كه بسادگي تن به آتش بس نمي دهد اما همگي بايد تلاش كنيم كه با جلب حمايت بين المللي، بهانه را از دولت نتانياهو براي ادامه جنگ بگيريم. اما شرط نخست پذيرش توافق و تعهد جمهوري اسلامي مبني بر عدم تهديداسرائيل است.
🔴 بیانیه بیش از ۵۰۰ کنش‌گر سیاسی، مدنی و اجتماعی: دفاع از موجودیت و کیان کشور وظیفه همه نیروهای ملّی و مردمی است

🔺اکنون که ایرانِ عزیزتر از جان ما در معرض یکی از خطرناک‌ترین تهدیدهای تاریخ معاصر خود قرار دارد، این اقدامات ضروری به‌نظر می‌رسد: 
  
۱. لازم است با انعطاف در مسألهٔ غنی‌سازی و مهارت در مانورهای دیپلماتیک و بهره‌گیری از مجاری بین‌المللی، برای پایان‌بخشی به این جنگ خانمان‌سوز اقدام شود تا بیش از این بر مُلک و ملّت، هزینه‌ها و خسارت‌های جانی، مالی و روانی تحمیل نشود.
  
۲. با آزادی محصوران و زندانیان سیاسی و عقیدتی و تأمین آزادی‌های سیاسی و مطبوعاتی، حفره‌های نفوذ بیگانگان به افکار عمومی مسدود گردد. 
  
۳. به منظور بهبود وضع اقتصادی و معیشتی و ایجاد همبستگی ملّی، نقدینگی و منابع سرشار خزانهٔ غیررسمی که در مجموعهٔ نهادهای خاص و مشخّصی انباشته‌شده (بخش عمومی غیردولتی) و غیرقابل نظارت نیز هستند، به خزانهٔ رسمی دولت انتقال یابد.

🔺باوجود همهٔ نارسایی‌ها در این نکته تردیدی نیست که در این شرایط سرنوشت‌ساز، برنتافتن تجاوز خارجی و تامین همبستگی ملّی و هم‌گراییِ کلیّه نیروهای مردمی و نهادهای مردم‌بنیاد، برای دفاع از کیان، موجودیت و تمامیت کشور و مصالح عمومی مردم، وظیفهٔ اخلاقی همهٔ کنشگران صنفی، مدنی، اجتماعی و سیاسیِ ملّی و مردمی است.

📎متن کامل و امضاها
@Kaleme
🔶️ افسوس و صد افسوس،
🔶️ امّا امروز؟!


🖋 محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DLAsFWeIh4_/?igsh=NnduNTl3Nnkya3Jp


🔷️ آری افسوس و صد افسوس که در طول سال‌های گذشته در نوشته‌ها، مصاحبه‌ها، مناظره‌ها و سخنرانی‌ها تلاش کردم به سهم خود در حدفهم و تجربه‌ام به جریان حاکم بگویم راه سعادت و خیر ایران در چیست. ده‌ها نویسنده، صاحب نظر، دانشمند و عالم دلسوز ایران و وطن‌دوست گفتند و نوشتند که راه رستگاری ملک و ملت چگونه است. اما گویی گوش شنوایی نبود و حاکمیت به راه خود رفت و شد آنچه نباید می‌شد.

🔷️ امّا امروز، مردم ایران در مقابل تهاجم دشمنی نژادپرست، غاصب سرزمین‌های مردم فلسطین، کودک کش، ساخته و پرداخته دست استعمار پس از جنگ جهانی دوم؛ متکی به ایدئولوژی منحط و مخرب صهیونیستی که جز یهود را انسان حساب نمی‌کند و لذا هر گونه بی‌رحمی و شقاوت را درمورد غیر یهود مجاز می‌شمارد.

🔷️ به سرزمین ما تجاوز کرده، سرزمینی که قرن‌ها سربلند و سرفراز در درازای تاریخ ایستاده و مردمی که همواره در پای تمامیت ارضی و استقلال از جان گذشته اما پرچم کشور را همواره بر افراشته نگاه داشته‌اند.

🔷️ در شرایط کنونی می‌بایست:
🔶️ ۱. حاکمیت در راستای انسجام و یکپارچگی ملی با اعلام آزادی تمامی محکومین سیاسی و رفع حصر ظالمانه محصوران گامی اساسی در راه وحدت ملی بردارد.

🔶️ ۲. همواره راه‌های دیپلماتیک و میز مذاکره را با قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای ترک نکند.

🔶️ ۳. حال که قدرت نظامی ایران نشان داد که می‌تواند حیفا و تل‌آویو را مورد هجوم قرار داده و ضربه‌های اساسی برآنان وارد کند؛ جایگاهش در مذاکره می‌تواند از موضع قدرت باشد.

🔶️ ۴. هوشمندانه و مقتدرانه می‌بایست از دو طریق دیپلماتیک و پدافندی از آسیب به زیر ساخت‌های کشور جلوگیری کند.

🔶️ ۵. اما مردم نیز باید هوشمندانه مراقب ترفندهای جریانات منحطی چون رضا پهلوی باشند که بیش از ۵۰ سال است با پول‌های به غارت برده توسط پدرش در ناز و نعمت به سر می‌برد و اکنون دچار توهم شده که «بوی کباب می آید»! و وطن‌فروشانه از موضع دفاع از اقدامات رژیم صهیونیستی سخن می‌گوید.

🔶️ ۶. متوهمان برانداز نزدیک به نیم قرن است که در خیالات و آزروهای خود دست و پا می‌زنند. بسیاری از آنان در طول این سال‌ها عمرشان تمام شد و نخواستند بفهمند که شامۀ مردم ایران خصوصاً طبقه متوسط تیز است و می‌داند که باتوجه به سرنوشت بسیاری از کشورهای پیرامونی از دل براندازی چیزی عاید ملک و ملت نخواهد شد.

🔷️ آنچه که سرنوشت و آینده ایران سربلند را خواهد ساخت هوشیاری ملی و اراده ملت ایران خواهد بود نه خواست عروسک‌های خیمه شب‌بازی قدرت‌های جهانی.

🔷️ آری به قول حافظ:
زیرکی را گفتم «این احوال بین»
خندید و گفت:
صعب روزی، بوالعجب کاری، پریشان عالمی


📢 Telegram: www.tg-me.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
Forwarded from زيتون | Zeitoons@
دفاع تمام قد از ایران


‏ملت شریف ایران

‏روزهای سختی را پشت سر می‌گذاریم. رژیم جنایتکار اسرائیل به سرزمین عزیز ما ایران تجاوز کرده است. مردم بی‌دفاع، دانشمندان و نظامیان کشور به خون غلتیده‌اند. سال‌هاست که دشمنان این سرزمین در کمین‌اند. دشمنی قدرت‌های سلطه‌گر و جنایات رژیم اسرائیل ، با توطئه‌های پی‌درپی، همواره تهدیدی برای ملت‌های مستقل بوده‌اند. اما آن‌چه بر این تهدید افزوده، ضعف مدیریت، استبداد، فساد و نفوذ در داخل است؛ که با تضعیف اعتماد عمومی، سرمایه اجتماعی این ملت را فرسوده است. با این‌همه، اکنون زمان بازنگری در این خطاها و کاستی‌ها نیست؛ چرا که موجودیت ایران در معرض تهدیدی آشکار است.

‏ایران، خانه ماست. خاک ماست. هویت ماست. هر نقد و اختلافی که با حاکمیت داریم، مسئله‌ای درونی است. وقتی پای دشمن بیرونی در میان است، همه ما یک صدا داریم؛ صدای ایستادگی. امروز، ما کنار مدافعان وطن ایستاده‌ایم و ایستادن در کنار متجاوز را خیانت به ایران می‌دانیم. امروز هر سخن و هر سکوت، معنا دارد. آن‌که در برابر دشمن نایستد، در صف ایران نیست. دشمن، فقط با سلاح نمی‌جنگد. دروغ می‌سازد، افکار را هدف می‌گیرد، و روح ملت را نشانه می‌رود. باید هوشیار بود، حقیقت را شناخت، شایعه را خاموش کرد، در کنار آسیب‌دیدگان ایستاد و دل‌ها را به هم نزدیک‌تر کرد. امروز، بیش از همیشه، همبستگی ملی راه عبور از این تاریکی است. ملت ایران پیش از این نیز از آتش گذشته و بارها از خاکستر برخاسته است...

‏ دفاع، حق مسلم و وظیفه تاریخی ماست. همه ما، بی‌هیچ تردیدی، از نیروهای نظامی و اقدامات دفاعی کشور حمایت می‌کنیم. ملت بزرگ ایران، همان مردمی که رنج‌ها را تاب آورده‌اند و در بزنگاه‌ها ایستاده‌اند، شایسته آرامش، احترام و آینده‌ای امن اند.

‏در این مسیر دشوار، همه چشم امید به تدبیر و دوراندیشی تصمیم‌گیران کشوردارند. انتظار عمومی آن است که راه آینده، با تکیه بر عقلانیت، حفظ عزت ملی و پرهیز از واکنش‌های احساسی، ترسیم شود. گزینش میان جنگ یا مذاکره، هر کدام که باشد، اگر با سنجش منافع ملی، مصالح مردم و توان واقعی کشور همراه شود، می‌تواند راه‌گشای امنیت، ثبات و آینده‌ای روشن برای ایران باشد.

‏حاکمان باید قدر این مردم صبور را بدانند. مردم، ستون‌های استوار ایران‌اند. با آن‌ها به زبان کرامت سخن بگویید. منتقدان را نرانید. چاپلوسان، بستر نفوذند؛ اما منتقدان دلسوز، ستون‌های امنیت‌اند. اگر وحدت رمز پیروزی است، حاکمان باید آغاز گر ان باشند. تنوع ملت را بپذیرند و از همه ظرفیت های اجتماعی برای نجات ایران بهره بگیرند. در کنار این، تحکیم دیپلماسی و بهره گیری از ظرفیت گفت و گو با جهان، میتواند راهی هوشمندانه برای تقویت موقعیت ملی و عبور از بحران باشد. ایران چون ققنوسی از دل خاکستر دوباره برخواهد خاست.

عبدالکریم سروش، حسن یوسفی اشکوری، عبدالعلی بازرگان، حمید دباشی، حسین کاجی، محسن کدیور، محمد تقی کروبی، حسین کمالی، داریوش محمدپور، یاسر میردامادی، سروش دباغ، علی قدسی، رضا حاجی، حسن فرشتیان، مسعود ادیب

https://www.zeitoons.com/115914
“آخرین فرصت”

✍️:عبدالله ناصری

۱۴۰۴/۳/۲۸

از جرم و جفاجویی چون دست نمی شویی؟
بر روی بزن آبی میقات صلا آمد
زین قبله به یاد آری چون رو به لحد آری
سودت نکند حسرت آن گه که قضا آمد

بعید می‌دانم در این جنگ رذیلانه که اسرائیل آغاز کرد، تقدیر الهی پررنگ‌تر از قضایای مشابه نباشد. تدبیر و اراده‌ی بشری را انکار نمی‌کنم. روز جمعه پس از آغاز حمله‌ی نتانیاهو به ایران نوشتم که فارغ از هر گرایش سیاسی، تجاوز
اسرائیل محرز است ولی نشاط سیاسی کنشگران ایران‌دوست در ایران و انیران، در باره‌ی این حمله خیلی بی‌رمق است. کشتن مردم بی‌
نقش در ایدئولوژی هدم اسرائیل خیلی سوزناک است. اما درنگ در باره‌ی تکوین این جنگی که از همان
جمعه برنده‌اش معلوم بود، خیلی
مهم‌تر است. بنیان‌گذار جمهوری
اسلامی که پرورده‌ی اسلام سیاسی
پوچ “قطب”ی بود و ناآشنا با مناسبات زیست جهانی، ایده‌ی نابودی اسرائیل را درانداخت و
از قضا، جانشین‌اش جدی‌تر گرفت، فصل به فصل فربه‌تر شد.
آقای خمینی با “نوش‌زهر” قطعنامه‌ی ۵۹۸ نشان داد عقلانیت
بیشتری داشت. جانشین او در بیش از ثلث قرن، نشان داد عقلانیت کمتر و توهم بیشتری دارد. از این رو، علی
خامنه‌ای در تقویت تسلیحاتی دولت
اسرائیل در سه دهه‌ی گذشته، بیشترین سهم را دارد. تأکید می‌کنم نتانیاهو در انسان‌کشی دست بالاتر را
دارد. دقت کنیم ددمنشی و جلادیت بیشتر نخست‌وزیر صهیون باعث نشود که سهم ولی‌فقیه حاکم را در بحران سیاه این روزها نبینیم. مجبورم چندباره تصریح کنم که در این تجاوز، اسرائیل آغازگر است ولی در تداوم جنگ، رهبر جمهوری اسلامی نقش بیشتری خواهد داشت.
راه ساده‌ای پیش‌روی اوست؛ “ادامه مذاکره با آمریکا”.
نگرانی از تداوم این جنگ، دغدغه‌ی
قاطبه‌ی مردم ایران است. اگر طولانی شود “تغییر رژیم” برای
آمریکا و اسرائیل پررنگ‌تر خواهد شد.
Forwarded from Farzaneh Bazrpoor
✍🏻فرزانه بذرپور

سخنی با حامیان اسرائیل و براندازان:
سرخوشی و پایکوبی برای حمله اسرائیل به ایران، اگرچه از استیصال و خشم نسبت به جمهوری اسلامی، نشات می‌گیرد اما در حافظه تاریخی ایران میتواند به یک شرمساري و تحقیر ملی منجر شود.

ای کاش آقای رضا پهلوی به جای حمایت آشکار از حمله اسرائیل، یک قدم دورتر و در مقام یک مرجع سیاسی می‌ایستاد و به نتانیاهو انذار می‌داد.
طبیعتا اپوزیسیون ایران توان جلوگیری از این جنگ را نداشته است اما میشد در فردای حمله هدفمند نتانیاهو به سرداران و تاسیسات نظامی جمهوری اسلامی، آقای رضا پهلوی خواهان عدم حمله به زیرساخت های کشور میشد. نتانیاهو را پرهیز می‌داد از حمله به مناطق مسکونی و ابنای تاریخی و میراث فرهنگی ایران.
میشد حفظ جان شهروندان ایرانی را از نتانیاهو انتظار داشته باشیم
میشد خواهان عدم گسترش جنگ به زیرساخت های نفتی و اقتصادی کشور شد، رضا پهلوی می‌توانست در مقام یک مرجع سیاسی در اپوزیسیون، به جنگ نه بگوید همزمان که به جمهوری اسلامی نه میگوید.

من امیدوارم مراجع سیاسی-فکری داخل و خارج از کشور همگام و همنوا شعار "نه به جمهوری اسلامی-نه به جنگ" را سر دهند تا به تقویت انسجام ملی همت گمارند و این فتنه سازی و دو قطبی های کاذب حکومتی را برهم زنند.

مردم ایران در عین وطن دوستی، خواهان توقف فوری این جنگ از سوی جمهوری اسلامی هستند. پذیرش شروط ترامپ به معنای تن دادن به قوانین نظام بین الملل است. توقف کامل برنامه هسته ای و موشکی در شرایط عادی یک اجحاف در حق ایران محسوب می‌شد اما باتوجه به عملکرد جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته، دنیا ناگزیر به اتخاذ سختگیرانه ترین روش ها برای مهار سیاست های تهاجمی ج.ا علیه منطقه است.
نتایج رای گیری قطعنامه شورای حکام با شمار زیاد آرای منفی و ممتع نشان داد که تردید نسبت به سیاست صلح جویانه جمهوری اسلامی، یک تردید جهانی است.
در چنین شرایطی وقتی آلمان و فرانسه و ژاپن همنوا با ترامپ و نتانیاهو برای ایران شرط می‌کنند که برای بازگشت به میزمذاکره باید شرط عدم تهدید اسرائیل را گردن نهد، این شرط "زیاده خواهی" یا "تحقیر ملی" نیست که برخی اصلاح طلبان رگ گردن کلفت می‌کنند.
این شرط گذاری ها، نتیجه عملکرد جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته بوده است.

جامعه ایران یک جامعه متکثر با مراجع فکری-سیاسی متنوع بوده است و در این فرصت خطیر تاریخی، بر این مراجع فکری از هر دسته و گروه که هستند لازم است تا با اتخاذ استراتژی #نه_به_جمهوري_اسلامي #نه_به_جنگ، به تقويت انسجام ملی کمک کنند.

#نه_به_جمهوري_اسلامي #نه_به_جنگ
🔴 اراده ملی؛
راه علاج استبداد داخلی و تجاوز خارجی

✍️ رضا بهشتی‌معز

استبداد داخلی و تجاوز خارجی دو روی یک سکه‌اند. هردو قبیح و انسان‌سوز و خانه براندازند. استبداد داخلی مقدمه تجاوز خارجی‌ست و تجاوز خارجی زمینه‌ساز استبداد دیگر داخلی. هردو محکوم‌ند و هیچ‌یک بر دیگری فضیلت و رتبتی ندارد. راه علاج هردو هم اراده ملی است. دفع دشمن خانگی با متجاوز خارجی از دفع تجاوزی بضرب استبداد بسیار زیانبارتر است. یکی تکیه بر دیوار شکسته خانه است و دیگری لمیدن بر تخت عاریه بیگانه.

دست و پای آن متجاوز بریده باد که با کوس جنگ وعده رهایی از استبداد می‌دهد. ما به مصلحت خانه خویش از هر شغال خوشرنگ خارجی آشناتریم. ایران ایستاده بر شانه‌های ستبر فرزندان خود استوار و سربلند خواهد ماند و آوای جُـغد جنگ هرگز سرود رهایی ما نخواهد شد، کور خوانده‌اید! در ساعات تلخی که ایران مظلوم و سربلند زیر تازیانه جهالت قدسیِ خادمان بیگانه و وقاحت بین‌المللی متجاوزان نفس‌های عمیق می‌کشد.

*فیس‌بوک نویسنده
🔴 به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم!

✍️ زهرا رهنورد
زندان اختر

پناه بر خداوندِ سپیده‌دم

دستِ جنایت‌کار و خویِ متجاوزِ نتانیاهو با نقض آشکار همه موازین بین المللی، در یک حملهٔ نظامی و بمبارانِ کشورمان ایران، زیرساخت‌ها، دانشمندان و حتی جانِ غیرنظامیانِ بی‌گناه را نشانه گرفت و زن و مرد و کودک را نیز به خاک و خون کشید.

زنان همچون همیشه نخستین قربانیان از میانِ غیرنظامیان هستند و اگرچه از زن‌ستیزیِ حاکمانِ ایران لطمه‌ها می‌خوردند اما این بار قربانیانِ تجاوز و بمباران، به دستِ جنایت‌کاری شدند که شهرهٔ زن‌کُشی و کودک‌کُشی در سطحِ جهان، از غزه تا ایران است؛ پرنیا عباسی، شاعر و مترجمِ جوان؛ زهرا شمس‌بخش، دانش‌آموختهٔ جامعه‌شناسی؛ منصوره عالیخانی،هنرمندِ نقاش و خانواده‌اش و ده‌ها زنِ دیگر…

اینک به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم اجازه ندهند جنگ فرسایشی شود وحَرث ونسل را به آتش کشد.تا دیرتر از این نشده باروش‌های ابتکاری وهوشمندانه و ایستادن در کنارمردم به چاره‌ای سرافرازانه برای پایانِ جنگ اقدام کنید.

۲۶ خرداد ۱۴۰۴
زهرا رهنورد
استادِسابقِ دانشکدهٔ هنرهای زیبا

@Kaleme
‏اپوزیسیون ملی ایران هرگز در ‌کنار دشمن متجاوز نخواهد ایستاد. همبستگی ملی تعیین‌کننده‌ترین سلاح ملت برای دفع تجاوز خارجی و ⁧نجات ایران⁩ از استبداد و تحمیل صلح شرافتمندانه به دشمن است. قدرت را به مردم بازگردانید، در قدم اول زندانیان سیاسی را فورا آزاد، تغییرات اساسی را از صدا و سیما آغاز و زمینه اتحاد را فراهم‌ کنید.

✍️ اردشیر امیرارجمند
اینستاگرام
@kaleme
🔸 گسترده‌ترین ائتلاف جامعه مدنی ایران، خواستار محکومیت اسرائیل و آتش‌بس فوری شد

📌 ما، جمعی از کنش‌گران حقوق بشری، سیاسی، مدنی و فرهنگی ایران که همواره منتقد و مخالف شیوه نادرست حکمرانی موجود بوده‌ایم، در این مقطع حساس از تاریخ کشورمان که با تجاوز و گستاخی دولت نژادپرست اسراییل مواجه شده‌ایم که سوابق متعددی در جنگ‌طلبی، نسل‌کشی و شکستن اصول بنیادین اخلاق و حقوق بین‌الملل دارد، با قاطعیت این حمله را محکوم می‌کنیم.


📌 ما بر مخالفت جدی خود با هرگونه دخالت خارجی تأکید داریم. آن را به زیان تلاش‌های حقوق بشری و دموکراسی‌خواهانه جامعه مدنی ایران می‌دانیم و در دفاع از تمامیت ارضی، استقلال، توان دفاع ملی میهن‌مان، دفاع از جان و کرامت انسان‌ها و صلح در منطقه و جهان، متحد و استوار ایستاده‌ایم.

📌 هم‌زمان، از نهادهای مسئول بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل، دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و عموم کنش‌گران و احزاب صلح‌طلب و جنبش‌های عدالت‌خواهانه در سراسر جهان می‌خواهیم که از خواست جامعه مدنی ایران برای محکومیت تجاوز رژیم اسراییل، برقراری آتش‌بس، حاکمیت دیپلماسی و بازگشت به مسیر گفت‌وگو حمایت کنند و مانع تداوم جنگ، ویرانی و کشتار بیشتر انسان‌ها در این سرزمین کهن و تمدن‌ساز شوند.

📌آذر منصوری، محمدحسین بنی‌اسدی، صادق نوروزی، جواد امام، محمود صادقی، حبیب‌الله پیمان، طاهره نقی‌ئی دبیران کل احزاب فعال کشور و افراد شناخته‌شده‌ای مانند محسن آرمین، محمد توسلی، عبدالعلی بازرگان، علیرضا رجایی، محمدعلی ایازی، محسن صفایی فراهانی، حسن یوسفی اشکوری، عبدالله رمضان‌زاده، هادی خانیکی، مسعور بهنود، عمادالدین باقی، فرخ نگهدار، اکبر دوستدار، کیوان صمیمی و رحیم قمیشی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

@Nehzatazadiiran
@MostafaTajzadeh


🧷متن کامل بیانیه و اسامی را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-21-2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤 الهی میمردم غمت رو نمی‌دیدم وطن

آهای اهل دنیا وطن بغض داره
یه دستش به دیوار یه دستش به داره
وطن تیکه پاره وطن گریه داره
دلش دیگه جون شکستن نداره
وطن غرق خونه به یادت بمونه
که این زندگیمون شبیه جنونه
وطن درد داره وطن پاره پاره
بگو ای خدا جون که بارون بباره
تو این سرزمینم به سوگت بشینم
الهی بمیرم غمت رو نبینم
صدای یه مادر میپیچه تو گوشم
واسه سرزمینم سیاه هی بپوشم

@MahmoudianMehdi
Forwarded from KhatamiMedia
🖋 هدف اصلی این #جنگ_تحمیلی، نابودی #توان_ملی و حیات #ایران_یکپارچه و ایرانیان همبسته است

#سیدمحمدخاتمی با صدور پیامی ضمن محکوم کردن تجاوز آمریکا به #تمامیت_ارضی ایران و زیرپاگذاشتن قوانین بین المللی تصریح کرد متجاوزان پیش از تخریب بنیان‌های دفاعی و اقتصادی و صنعتی درصدد تضعیف و تسخیر ذهن و روان و افکارجمعی بوده و هستند، که بالطف خداوند و قدرت فهم و زمانه شناسی مردم ناکام مانده اند

🔘 به روان پاک همه شهیدان ایران از کودکان، زنان و مردانی که در عملیات مختلف تجاوزکارانه اخیر به شهادت رسیدند تا دانشمندان و محققان و کارکنان دولتی و فرماندهان و سربازان وطن که جان برسر استقلال و اقتدار ایران دادند درود می فرستم

🔘 اتحاد شر و تجاوز، اتحاد علیه تمامیت ارضی و میراث گرانقدر تمدنی و هویت استقلال طلب و آزادیخواه ملت شریف ایران است

🔘 تحمیل و تداوم جنگ همزیستی و امنیت و صلح جهانی را به مهلکه جدیدی می کشاند

🔘 ورود مستقیم آمریکا به این معرکه نشانه سقوط وحشتناک اخلاقی و حقوقی در عرصه قدرت و بی اعتنایی به عرفهای بشری و قواعد و قوانین بین المللی است

🔘 آمریکا آشکارا صلح جهانی و بخصوص آرامش و ثبات و پیشرفت در منطقه را جداً به خطر افکنده است

🔘 اکثریت قاطع مردم به رغم همه تفاوتها و تمایزها و گرایشها و حتی نارضایتی از وضع موجود و انتقاد ازبرخی رویکردها وشیوهای حکمرانی فداکارانه و همدلانه به میدان آمدند

🔘 ایران به توان و فداکاری و تلاشهای مظلومانه ولی مجدانه نیرو های مسلح احترام و اعتماد داشته، پشتیبان آنان در دفاع از حیثیت، تمامیت ارضی و مقابله با تجاوزکاران تمامیت خواه است

🔘 همه تصمیمات، مواضع و اقدامات دیپلماتیک و دفاعی باید با درایت و دور اندیشی به گونه ای باشد که ضمن لحاظ کردن حق اقدام متقابل و قدرت باز دارندگی، در بر دارنده منافع ملی و دراز مدت ملت و بالندگی کشور و متضمن خیر عمومی با کمترین هزینه ای ممکن باشد

📖 متن کامل این پیام را بخوانید

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
Forwarded from فرهیختگان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
زندان در زندان
این دومین شوک بزرگ به خانواده زندانیان است.
در جنبش مهسا آتش سوزی که همه را ساعت‌ها در استرس و اضطرابی طاقت‌فرسا نگه‌داشت و امروز حمله وحشیانه دشمن خارجی.
مطالبه خانواده‌های زندانیان سیاسی که عزیزانشان به جرم نقد عملکردهای غلط در زندانند، آزادی یا لااقل مرخصی آن‌هاست.
کسی پاسخگو نیست!
همسرجان دقایقی پیش تماس گرفت و گفت دچار قطعی آب و برق بوده. خدارا شکر از انفرادی خودش به سالن دیگری که آقای قدیانی و بختیاری و دیگران هستند آمده و اینجا برق هست اما بی‌برقی و بلاتکلیفی و ...
و ما خانواده‌های زندانیان سیاسی همچنان آزادی آن‌ها را فریاد می‌کنیم.
آن‌ها را از میان دود و آتش رها کنید.
شامگاه دوشنبه دوم تیرماه۱۴۰۴
#آزادی‌_زندانیان‌_سیاسی‌_مطالبه‌_ملی
#رفع_حصر_مطالبه_ملی
@MostafaTajzadeh
Forwarded from Hadi Heidari | کانال هادی حیدری (Hadi Heidari)
🔸ما جز خودمان کسی نداریم... | #هادی_حیدری | دوشنبه دوم تیرماه هزار و چهارصد و چهار
.
#ایران #وطن #ایرانم #جنگ #اتحاد #مردم #ملت
.
@hadi_heidari
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ تبعات ذهنیت «سرنگونی آسان»

🖊️حسین باستانی

مدتی پس از جنبش ۱۴۰۱، مقاله «ذهنیت سرنگونی آسان» به بررسی تبعات «ساده گرفتن» شدید سازوکار تغییر حکومت در میان فعالان ایرانی پرداخت: از جمله اینکه قدرت‌های جهانی، تدریجا دورنمای تغییر رژیم در ایران را جدی نمی‌گیرند و «معامله با قدرت مستقر» در «پرونده‌های راهبردی» را ترجیح می‌دهند.

بدون آنکه قصد هیچ‌گونه تحلیل وقایع جاری را داشته باشیم، اجازه می‌خواهم صرفا بخش‌هایی از آن مقاله قدیمی را یادآوری کنم. متنی که هرچند در زمان انتشار، از سوی بسیاری از عزیزان -که کار حکومت را تمام شده می‌دانستند- بدبینانه تلقی شد، ولی شاید بازخوانی آن، بی‌فایده نباشد:

- اگر اپوزیسیون هر از گاه، به دنبال اعتراضات خیابانی شعار سرنگونی سریع بدهد و سپس برای تکرار همان شعار انتظار دور بعدی اعتراضات را بکشد، سرانجام در معرض حسابرسی سخت افکار عمومی قرار خواهد گرفت... تکرار مکرر و بدون پشتوانه این شعارها باعث خواهد شد تا اپوزیسیون در داخل و خارج کشور جدی گرفته نشود. تا آنجا که هم لایه‌هایی محتاط –ولو ناراضی- از اجتماع و هم جامعه بین‌المللی، تا اطلاع ثانوی منفعت خود را در «معامله» با قدرت مستقر ببینند.

- اگر جریاناتی سیاسی مکررا هر تحول سیاسی کشور، و از جمله ناکامی‌های خود را، را یک گام نزدیک تر شدن به سرنگونی بدانند -آن هم با استدلال‌هایی در این حد که رژیم هر کار بکند به ضررش است- یعنی از اساس ضعیف بودن یا نبودن اپوزیسیون را مهم نمی‌دانند؛ چون لابد معتقدند در هر حال، به طور خودکار نتیجه یکی خواهد بود.

- در چارچوب ذهنیت سرنگونی سریع، غیرمنتظره نیست که بخش بزرگی از بحث های نظری در مورد تحولات ایران صرف توجیه بضاعت یا وضع موجود اپوزیسیون شده: مثلا با تجلیل بیش از حد از جنبش‌های «بی سر» یا محتوم فرض کردن سقوط دیکتاتورها. یا با امیدآفرینی اغراق‌آمیز به عواملی از قبیل فروپاشی از درون، نافرمانی نظامیان، تحولات غیرمنتظره یا فشار خارجی.

- مطابق تجربیات تاریخی، حتی اگر انقلاب بدون «رهبر» ممکن باشد، تصور پیروزی یک انقلاب بدون «تشکیلات رهبری کننده» دشوار است. حتی اگر نظام های خودکامه در مقیاس تاریخی ناپایدار باشند، می‌توانند در مقیاس زندگی انسانی زیاد عمر کنند. حتی اگر فروپاشی از درون غیرممکن نباشد، امید بستن به آن ممکن است به انفعال نامحدود بینجامد. حتی اگر شکاف‌هایی در نیروهای مسلح وجود داشته باشد، تاکنون این ذهنیت که فرضا سپاه ممکن است جمهوری اسلامی را سرنگون کند مبنایی جز اخبار جعلی نداشته. حتی اگر امکان متضرر شدن حاکمان از تحولات غیرمنتظره وجود داشته باشد، تضمینی نیست که این تحولات لزوما به ضرر آنها اتفاق بیفتند.

- حتی با وجود اینکه تاثیر فشار خارجی در تضعیف حکومت‌ها قابل انکار نیست، نمونه‌های بی‌شماری از معاملات پشت‌پرده دولتمردان غربی با تهران وجود دارند؛ دولتمردانی که همواره محتمل است به امید توافق در یک پرونده راهبردی، یا برای آزادی ولو یکی از اتباع‌شان در ایران، امتیازات غیرمنتظره بدهند.

- ساده گرفتن سرنگونی، لاجرم درگیری‌ بین مخالفان حکومت را نیز وارد فضایی متفاوت می‌کند. چون طبیعتا نیروهایی که براندازی را فرایندی درازمدت و نیازمند سازماندهی و مشارکت گسترده بدانند، با فعالانی که براندازی را در کوتاه مدت در دسترس تصور کنند، رفتار متفاوتی دارند. در حالت اول، قاعدتا خود را بیشتر نیازمند برنامه‌ریزی تشکیلاتی و تعامل درازمدت با دیگر جریان‌ها می‌بینند. در حالت دوم اما، از آنجایی که سقوط نظام را قریب‌الوقوع می‌دانند، بیشتر نگران «سهم‌خواهی» جریان‌های رقیب در فردای براندازی خواهند بود.

- فرض اخیر، می‌تواند تفسیری خاص از عملگرایی را در اپوزیسیون جا بیندازد که خروجی آن، مثلا نه همکاری گسترده تر برای مقابله -بسیار دشوار- با حکومت، که استفاده از «هر» روش ممکن برای مقابله -به‌مراتب آسان‌تر- با یکدیگر باشد... درواقع به طور اجتناب‌ناپذیر، حجمی غیرطبیعی از مجادلات سیاسی اپوزیسیون متوجه کلیات و جزئیات حکومت جایگزین می‌شود که انگار چیزی به استقرار آن نمانده است.

متن کامل مقاله ذهنیت سرنگونی آسان» در لینک زیر در دسترس است:

https://www.bbc.com/persian/articles/cl4d8m651pxo


🆔@tahkimmelat
Forwarded from 🌲تاریخ و زندگی🌲 (جواد عباسی)
درس‌هایی از تجاوز و جنگ
جواد عبّاسی
چهارم تیرماه 1404

با برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و ایران و با امید به پایداری آن و با گذر نسبی از غبار جنگ میدانی روایت‌ها و احتمالاً دسترسی بیشتر به اخبار و واقعیت‌ها، وقت آن است تا صاحب‌نظران در عرصه‌های گوناگون و دلسوزان واقعی ایران، به بررسی علل و پیامدهای این رخداد تاریخی و سرنوشت‌ساز بپردازند و چشم‌اندازی برای آینده کشور ارائه دهند. تا آنجا که به ایران مربوط می‌شود، برخی درس‌های قابل دریافت از این مخاطره ملّی را می‌توان چنین برشمرد:
- توان دفاعی کشور در زمینه‌های اطلاعاتی -امنیتی و پدافندی و به ‌طور مشخص نگهبانی از حریم هوایی کشور، اگر نه تأسف‌بار، دست‌کم ناامیدکننده و برای هر ایرانی تحقیرآمیز است و چنانکه بارها دشمن با غرورِ همراه با بزرگ‌نمایی یاد کرد، فضای کشور عملاً در اختیار او قرار گرفت. تمرکز تک‌بعدی بر توسعه توان موشکی، بدعهدی روسیه در تجهیز ایران به سامانه‌های مؤثر دفاع هوایی و تحویل هواپیماهای جنگی، عدم توجه به پیشنهاد سال‌ها پیش چینی‌ها برای فروش سامانه دفاعی (که در دفاع پاکستان در برابر حملات هوایی هند مؤثر واقع شد) از جمله موارد قابل توجه در این زمینه است.
- اکثریت مردم، نخبگان و دلسوزان با آغاز تجاوز دشمن، ضمن اشاره به قصور و ناکارآمدی چند دهه‌ای حکومت و کشیده شدن کشور به جنگ و تحریم به عنوان پیامد آن، تمرکز خود را بر دفاع از کیان ایران و حفظ جان مردم گذاشتند. اکنون وقت آن است تا حکومت با دانستن قدر این میهن‌دوستی و بزرگواری اجتماعی، صدای واقعی مردم و دلسوزان در همه زمینه‌ها را به گوش بگیرد و با سرعت مسیر تغییر و بازنگری در ساختارها و سیاست‌های زیان‌بار را در پیش بگیرد.
- از آنجا که بستر تجاوز و جنگ در عرصه سیاست خارجیِ غیرواقع‌بینانه و شعارمحور فراهم شد، دگرگونی بنیادین در این زمینه‌ به ضرورتی ملّی، فوری و حیاتی برای کشور تبدیل شده است. در پیش گرفتن خردمندی برای خروج از انزوای جهانی (تنهایی استراتژیک)، برقراری روابط متوازن با تمامی کشورها و به‌طور خاص کنار گذاشتن گفتارها و کردارهای بیهوده و زیان‌بار در این عرصه‌ها قابل توجه است. یادآوری می‌شود مهم‌ترین مستند اسرائیل و امریکا در عرصه بین‌الملل برجسته کردن شعار توخالی «نابودی اسرائیل» (از جمله با نمایش نمایشگر روزشمار آن در شورای امنیّت سازمان ملل)، پیوند دادن شعار «مرگ بر امریکا» با آن و حتی بازآفرینی ماجرای اشغال سفارت امریکا بود. از این جهت ادامه تکرار این شعارها و عملکردها را جز به «خیانت به منافع ملّی» نمی‌توان تفسیر کرد و منادیان آن را باید در قالب طرح «نفوذ» مورد مراقبت قرار داد.
- از آنجا که در دو دهه اخیر سیاست خارجی کشور و منتهی شدن آن به جنگ رابطه تنگاتنگی با برنامه هسته‌ای حکومت ایران دارد، بازبینی جدّی در این زمینه بر مبنای منافع ملّی و نظرات کارشناسان دلسوز (که سال‌ها در مورد بیهودگی و ناکارآمدی آن به این شکل هشدار داده‌اند) نیز از لوازم در پیش گرفتن یک سیاست خارجی خردمندانه و مبتنی بر منافع ملّی است.
- شناسایی و دستگیری عوامل اطلاعاتی و عملکردی اسرائیل ضمن آنکه ناکارآمدی امنیتی – اطلاعاتی در کشور و نادیده گرفتن سال‌ها هشدار در این زمینه را نمایان کرد و درستی نظریه «نفوذ» را به اثبات رسانید، این نگرانی را هم پیش آورده که گسترش دادن برخوردها به منتقدان حکومت (با اتهامات نخ‌نمایی چون تبلیغ علیه نظام) و برای فرافکنی علل و مسببان واقعی تجاوز و جنگ، موج تازه‌ای از سرکوب مدنی را به دنبال داشته باشد. تجربه رویارویی با مردم در چند سال گذشته نشان می‌دهد که روی آوردن حکومت به این کار در نهایت نتیجه‌ مورد نظر را نخواهد داشت. اگر توجه شود که تجربه تجاوز و جنگ سطح پرسش‌گری و مطالبات مردم را بالاتر برده است، بیهودگی سیاست سرکوب بیشتر آشکار می‌شود. در مقابل حرکت در مسیر واگذاری اختیار اداره کشور به نمایندگان واقعی اکثریت مردم (از مسیر تفویض اختیارات، انتخابات واقعی و همه‌پرسی) می‌تواند کشور را در مسیر آرامش و امنیّت و همگرایی ملّی و بهبود وضع زندگی مردم قرار دهد.
- سرانجام آنکه کسانی که در طول مدّت جنگ، دائم مردم را دعوت به توقف نقد از حکومت و موکول کردن آن به بعد از جنگ می‌کردند و مخالفان خود را ناآگاه و گاه خائن می‌شمردند، اکنون باید ضمن عمل به وعده خود، پاسخگوی مطالبات مردم و عملکرد بعدی حکومت باشند.
#تجاوزوجنگ
#درس‌هاوعبرت‌ها
#منافع‌ملی
https://www.tg-me.com/historyandlife
🔴 در اهمیت نهراسیدن از برچسب خوردن

✍️ مجتبی نجفی

در جنبش سبز و "زن، زندگی، آزادی" به ما می‌گفتند جاده صاف کن دشمن، در مخالفت با جنگ می‌گویند حامی آخوند. هر دو مهمل اند، مخالفت با "دیکتاتوری" و "جنگ" قدم زدن در مسیر استقلال و آزادی است. دولت برآمده از شهروندان آزاد، نه دست نشانده بیگانه است نه مستبد، آزاد و رها از قید بندگی است‌.

عده ای از شهروندان، از روی خستگی و خشم از حکومت نسبت به مقوله جنگ بی تفاوت یا موافق شده اند. درک واکنش آنها را با رفتار اپوزیسیون وابسته در یک ترازو نسنجیم، هر چند منتقد باشیم.

مام وطن از حکومت ‌و اپوزیسیون و چپ و راست بالاتر است. وطن خانه همزیستی متفاوتهاست و میدان همبستگی برای زیست انسانی تر با به رسمیت شناختن شهروند؛ برای همین آنکه در خط استقلال و آزادی قدم می‌زند هم به موقع در قالب جنبش مدنی در برابر دیکتاتور ایستاده و هم به وقتش در برابر کشته شدن شهروندان کشور و تخریب زیرساختهای حیاتی سکوت نکرده. مرزهای ملی ما، آسمان ایران نباید حیات خلوت هواپیماهای هیچ کشوری باشند. هیچ موشک بیگانه ای حق ستاندن جان شهروند ایرانی را ندارد. همانطور که شهروند آزادیخواه در برابر تعرض به آزادی‌های شهروند در برابر حاکمیت سینه سپر کرد در برابر حمله متجاوز خارجی هم سکوت نمی‌کند چرا که ما زندگی و آزادی می‌خواهیم نه مرگ و ویرانی.

طالبان مرگ و ویرانی یکی برای حفظ قدرت یکی برای کسب قدرت از ما نیستند، چرا که مایی که از آن سخن می‌گویم، از جنس آزادی است، برای همین با گفتمانی که " موشک" را به جای " شهروند" نشاند و امنیت را تنها در سایه پهپاد تعریف کرد، مخالفت کردیم زیرا قدرت یک کشور پیش از آنکه بر تسلیحات نظامی اش استوار باشد، باید بر همبستگی شهروندی بنا شود و البته همبستگی نه یکسانی که پذیرش تکثر و به رسمیت شناختن فردیت و حق تشکل یابی است.

بارها به جان و به نام گوشزد کردیم اما دیکتاتوری، زبان مقاومت مدنی و صلح آمیز ما را با سرکوب جواب داد. اما این هم توجیهی نیست که ما قربانی بمب بیگانه متجاوز بشویم. ما زندگی را در آوار سرکوب دیکتاتوری و در هجوم بمب های متجاوز به مرزهای ملی مطالبه می‌کنیم.

شاید بگویند مگر دست شماست؟ چه فایده؟ توجه نکنید. کلمات شما قدرت شماست. کلمات شما ثبت کننده تاریخ مقاومت شما در برابر سلطه است، گاهی در برابر دیکتاتور داخلی زمانی در برابر مهاجم خارجی. فردا آیندگان نگویند اینها ملتی بودند در برابر تهاجم خارجی سکوت کردند و نظاره گری یا حمایت. کلمات ما سرمایه اجتماعی می‌سازند و گفتمان صلح را اشاعه می‌دهند و " ایران به مثابه خانه" را برای آیندگان شرح می‌دهند.

*کانال نویسنده
🔸گاهی مجبورید ماشین را به کوه بکوبید
آیا پایان غنی‌سازی چاره‌ساز خواهد بود؟

✍️جعفر شیرعلی‌نیا

۷ خرداد ۶۷ و کمتر از دو ماه مانده به پذیرش قطعنامه، آیت‌الله خمینی در پیامی نوشته بود: «سرنوشت جنگ در جبهه‌ها رقم می‌خورد نه در میدان مذاکره‌ها.» (صحیفه، ج۲۱، ص۵۳)
دوهفته مانده به پذیرش قطعنامه، در ۱۳ تير نیز نوشته بود: «امروز تردید به هر شکلی خیانت به اسلام است، غفلت از مسائل جنگ خیانت به رسول‌الله(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) است.» و ناگهان در پیام پذیرش قطعنامه تلخ‌ترین جمله‌اش را نوشت: «از هر آن‌چه گفتم گذشتم.» (همان، ص۹۵)

او این چرخش ناگهانی را چرخشی قهرمانانه جلوه نداد و با تلخ‌ترین واژه‌ها آن را به زبان آورد. این تغییر نظر اساسی از پی یک فروپاشی بسیار عجیب در جبهه‌های ایران ایجاد شده بود.
پذیرش ناگهانی قطعنامه ۵۹۸ جهان را نیز غافلگیر کرد. مردم ایران هم سیاستمداری را دیدند که می‌گوید؛ «از هر آنچه گفتم گذشتم.»

صدام هم غافلگیر شد و پذیرش قطعنامه از سوی ایران را فریب تاکتیکی معرفی کرد. با وجود این‌که عراق از یک سال قبل قطعنامه را پذیرفته بود، تن به آتش‌بس نداد و هجومی تازه را آغاز کرد.
مردمی که به نظر می‌رسید از جنگ خسته بودند، دوباره برای دفع هجوم عراق به جبهه سرازیر شدند؛ هم صدام را عقب زدند و هم حمله‌ی ناجوانمردانه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را.

این روزها ایران با یک هجوم غافلگیرانه در وسط معرکه‌ای افتاده که با دست فرمان دشمنانش پیش می‌رود. شاید ایران تنها با یک غافلگیری بتواند فرمان را برگرداند.
شواهد نشان می‌دهد ایران از مسیر نظامی نمی‌تواند چنین غافلگیری بزرگی ایجاد کند؛  یا می‌تواند و ما مطلع نیستیم.

شواهد همچنین نشان می‌دهد که موضوع جنگ، صرفا غنی‌سازی نیست؛ اما به هر حال این موضوع به گره رسانه‌ای جنگ تبدیل شده است.
نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند که بگویند غنی‌سازی ایران آسیب جدی ندیده یا ذخایر اورانیوم منتقل شده است. حتی اگر این روایت کاملا منطبق بر واقعیت باشد، اصرار بر آن چه ضرورتی دارد؟
در این وضعیت اگر ایران اعلام کند از غنی‌سازی دست خواهد کشید، احتمال غافلگیری مهاجمان وجود دارد.

گاهی برای آن‌که ماشین‌تان ته دره نیفتد، مجبور هستید آن را محکم به دیواره‌ی کوه بکوبید. ماشین‌تان، احتمالا خودتان و سرنشینان نیز آسیب زیادی خواهند دید اما نتیجه، بهتر از سقوط در ته دره خواهد بود.

اگر دشمنان نپذیرفتند، این تصمیم قابل بازگشت خواهد بود اما نکته‌ی مهم‌تر این است که اگر مهاجمان به این چرخش روی خوش نشان ندهند، وضعیت صحنه روشن‌تر خواهد شد و همدلی میان مردم بیشتر.

در حال حاضر نمی‌توان به طور قطع گفت که چه پیشنهادی ممکن است جواب دهد اما می‌‌توان به عنوان یک گزینه به آن فکر کرد.
هرچه باشد، چیزی جز یک غافلگیری بزرگ از سوی ایران نمی‌تواند این مسیر خطرناک را با تغییری جدی مواجه کند.

شواهد بسیاری نشان می‌دهد این جنگ حاصل یک طراحی و برنامه‌ریزی بسیار بلندمدت است که حتی تمام مراحلش، از حضور در میدان جنگ تا رسانه‌ و چینش فضای دیپلماتیک، از پیش تمرین شده است.
در چنین شرایطی حتما برای پایان جنگ و حتی پالس‌های پایان دادن طراحی‌هایی انجام شده است. در این حالت، حتی پایان جنگ با ابتکارعمل دشمن نیز خطرناک است و چه بسا بخشی از طراحی ویرانگر برای ایران عزیزمان باشد. پس جنگ باید با ابتکارعمل ایران پایان یابد.

در این شرایط حکومت ایران حتی این فرصت را دارد که مسئله‌ی ادامه یا توقف غنی‌سازی را به رفراندوم بگذارد.
این پیشنهاد با این فرض مطرح می‌شود که دست ایران از اقدامات غافلگیرانه‌ی دیگر کوتاه باشد. اگر چنین است، شاید ارزشش را داشته باشد که برای ایران عزیز و مردم نازنینش بگوییم؛ «از هر آن‌چه گفتم گذشتم.»

@jafarshiralinia
2025/07/05 04:50:12
Back to Top
HTML Embed Code: