Telegram Web Link
Forwarded from راهبرد
💥خبر: بیانیه همبستگی با پژوهشگران ایرانی در بحبوحه تشدید خشونت‌ها

انجمن جامعه‌شناسی ایران و اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی در ابتدای جنگ دوازده روزه نامه‌ای درباره تجاوزگری رژیم اسرائیل و متحدانش از جمله آمریکا به انجمن‌های مختلف از جمله انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی ارسال کرد. امروز این انجمن بیانیه‌ای را در همبستگی با پژوهشگران ایرانی و در نقض معاهدات بین‌المللی توسط آمریکا و اسرائیل صادر کرد. ترجمه این بیانیه بدین شرح است:


🔷 در پاسخ به درخواست‌های اعضای حقیقی انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی (ISA) و درخواست رسمی انجمن جامعه‌شناسی ایران—عضو جمعی ISA—و اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، ISA بیانیه زیر را صادر کرد.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی نگرانی عمیق خود را از تشدید تجاوزات نظامی دولت‌های اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران ابراز می‌کند که زندگی شهروندان عادی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. این اقدامات نقض قوانین بین‌المللی است و منجر به اختلال گسترده، آوارگی، و ترس، از جمله در تهران، شهری با بیش از ده میلیون نفر جمعیت و محل زندگی بسیاری از همکاران و موسسات دانشگاهی ما، شده است.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی در کنار انجمن جامعه‌شناسی ایران، اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، و پژوهشگران سراسر ایران می‌ایستد که همچنان با محدودیت‌های شدید بر امنیت، تحرک، و توانایی خود برای مشارکت در زندگی عمومی و دانشگاهی روبرو هستند. دانشمندان علوم اجتماعی و سازمان‌های جامعه مدنی ایران، از جمله انجمن جامعه‌شناسی ایران، انعطاف‌پذیری قابل توجهی و تعهد راسخی به دانش‌پژوهی عمومی در برابر سرکوب دولتی و محدودیت‌های پایدار بر آزادی آکادمیک از خود نشان داده‌اند. موج کنونی خشونت، جان و امنیت شخصی آن‌ها، و همچنین این فضای فکری و مدنی شکننده اما حیاتی را بیش از پیش تهدید می‌کند.

🔹ما به ویژه نگران تأثیر مستقیم این تجاوز بر توانایی جامعه‌شناسان ایرانی برای مشارکت در زندگی آکادمیک بین‌المللی هستیم، از جمله پنجمین مجمع جامعه‌شناسی ISA در رباط، که بسیاری از همکاران ایرانی ما اکنون مجبور به کناره‌گیری از آن شده‌اند.

🔹در شناخت این شرایط اضطراری، و در راستای تعهد ما به عدالت و تبادل علمی جهانی، ISA به تقویت صدای آسیب‌دیدگان از جنگ و سرکوب ادامه خواهد داد و خواهان صلح و پایان دادن به درگیری‌های خشونت‌آمیز است. ISA بر تعهد خود به حفظ گفتگوی بین‌المللی، تقویت صداهای به حاشیه رانده شده، و حمایت از اراده جمعی اعضای خود در برابر جنگ، آوارگی، و سرکوب تأکید می‌کند.

🔹همانطور که در طول بحران‌ها در مناطق دیگر تأیید کرده‌ایم، ISA معتقد است که سکوت در برابر بی‌عدالتی به بازتولید عدم تقارن‌های جهانی در کیفیت زندگی و تولید و گردش دانش کمک می‌کند. امروز، بیش از هر زمان دیگری، ما خواستار مشارکت انتقادی دانشمندان علوم اجتماعی و حمایت از آزادی آکادمیک در سراسر جهان هستیم.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی با نگرانی به تأثیرات این و سایر درگیری‌ها که بر جمعیت‌ها تأثیر می‌گذارد، آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌کند یا سال‌ها برای بازگرداندن شرایط زندگی قبلی نیاز دارد، می‌نگرد. این درگیری‌ها زندگی میلیون‌ها انسان بی‌گناه را بدتر می‌کند و پیوندهای باستانی همزیستی مسالمت‌آمیز میان مردم را از بین می‌برد. در این دوران آشفتگی جهانی، ISA از همه دولت‌ها می‌خواهد مسیرهای متفاوتی را انتخاب کنند—مسیرهایی که گفتگو، همبستگی، و بهبود شرایط زندگی را تقویت می‌کند—با جستجوی راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای درگیری‌ها، رد گفتار و اعمال نفرت‌انگیز و جنگ‌طلبانه، و تأیید مجدد تعهد خود به دفاع از حقوق بشر و ترویج صلح جهانی.

۲۶ ژوئن ۲۰۲۵

متن اصلی بیانیه را در این لینک مطالعه بفرمایید.

@javadrooh
🔴 چه چیز ایران را نجات داد؟

✍️ علیرضا بهشتی‌شیرازی

وزارت دفاع اسرائیل گزارش کرده است که در جریان جنگ دوازده‌روزه ایران پانصد فروند موشک‌ شلیک کرد، با این ادعا که ۸۴٪ آنها رهگیری شدند. اگر من به جای اسرائیلی‌ها یا آمریکائی‌ها بودم در خلال همان شب‌ها و روزها که درگیری ادامه داشت فیلم‌هائی از صدها رهگیری موشک‌های ایران منتشر می‌کردم. در آن صورت اولاً این ادعای‌شان که ایران نتوانسته است کاری از پیش ببرد ثابت می‌شد. ثانیاً برتری تجهیزات آمریکائی را به رخ جهان می‌کشیدند. هر تیر از موشک‌های گنبد آهنین، که ظاهراً ۷۰۰ هزار دلار به اسرائیل فروخته می‌شود، بعد از تحقیق و توسعه اولیه ۷۰۰ دلار هم هزینه تولید بر نمی‌دارد. چرا با تهیه چنین تصاویری دوازده روز تمام در پربیننده‌ترین برنامه‌های تمامی شبکه‌های خبری جهان برای چنین محصول پرسودی آگهی مجانی پخش نکردند؟ -این چه حرفی است که می‌زنیم؟ جنگ که با قواعد کسب‌وکار اداره نمی‌شود.

▫️اتفاقاً سؤال من همین است. آن قاعده مدیریت جنگ‌ چیست که موجب هدر دادن چنین فرصتی طلائی می‌شود. نمی‌توان گفت در آن گیرودار عقل‌شان نرسید، زیرا این کاری بود که قبلاً مشابهش را در مورد عملکرد گنبد آهنین در مقابل موشک‌های حماس و حزب‌الله انجام‌ می‌دادند. حتی نیاز نبود اداره جنگ‌ روانی ارتش اسرائیل دایره‌ای را مسئول این کار کند، بلکه کافی بود خبرنگاران را آزاد می‌گذاشت تا خودشان با کمال میل صحنه رهگیری آن ۴۲۰ موشک را به صورت زنده مخابره کنند. در حالی که شخصاً جز دو سه مورد از این تصاویر در شبکه‌های بین‌المللی ندیدم. به‌ جای آن، تمامی خبرنگاران از سانسورهای شدید اسرائیل خبر می‌دادند. خلاصه‌اش اینکه من بعید می‌دانم آمارهایی که در مورد عدم موفقیت حملات موشکی ایران می‌دهند صحیح باشد: الحرب خدعه، جنگیدن سرتاپایش فریب دادن است.

▫️در عین حال آنچه ایران را نجات داد عاملی مهم‌تر بود. ایران هفتاد برابر اسرائیل مساحت دارد، و حتی اگر ۳۰ درصد آن را کویر و غیرقابل‌زیست در نظر بگیریم باز مناطق باقیمانده پنجاه برابر اسرائیل است. این یعنی همان هشتاد حمله‌ای که موفقیتش را تأیید کرده‌اند ۵۰ برابر بیشتر، یعنی معادل چهار هزار حمله فشار روانی به وجود آورد، بلکه اگر تراکم پنج برابری جمعیت اسرائیل را هم در مقایسه با ایران مد نظر بگیریم حتی بیشتر. هر قدر هم که این عدد را تعدیل کنیم نتیجه باز چشمگیر خواهد بود. این نکته‌ای است که صدام نیز در جنگ با ایران از قلم انداخت و چوبش را خورد.
دومین عاملی که ما را نجات داد قطعاً واکنش مردم ما در قبال این حملات به عنوان یک ملت یکپارچه بود. دل‌های مردم آسمان حقیقی ایران است، که دشمن نتوانست بر آن چیره شود، و لذا تسلطش بر آسمان فیزیکی سودی که می‌خواست نرساند. در اخبار دیدم که بناست برای تقویت دفاع هوایی‌ از چین جنگنده بخریم. اگر تجدید نظری در برخورد با مردم و توجهی به آسمان حقیقی کشور باشد، بالاخره این هزینه‌ها لازم است، و الا اینها چیزی بیشتر از تعدادی اسباب‌بازی درجه دوم نخواهند بود که در این شرائط وخیم اقتصادی میلیاردها دلار از منابع محدود دولت را می‌بلعند.

▫️وقتی می‌گوئیم ملت یکپارچه یعنی یک موجود زنده که می‌تواند به سرعت آرایش خود را تغییر دهد. در جریان آن دوازده روز این تغییر سریع را دیدیم، به صورتی که دشمن جداً یکه خورد. حاکمان این تغییر را قدر بدانند، زیرا وضعیت روابط‌شان با مردم می‌تواند به همان سرعت به حالت قبلی باز گردد.
خبرهایی که از زندان می‌رسد اصلاً خوب نیست. حاکمان توجه داشته باشند که مردم، به هر علت، این پاره‌های تن ما را وجدان‌های به گروگان گرفته شده خویش می‌دانند و بدرفتاری با آنها را ملاک‌ می‌گیرند. طی بیش از شش سال تجربه حبس رؤسای زیادی را در زندان می‌دیدم. در دوره پنج‌ساله اول، به جز مرحوم علائی که از سر انسانیت و نه سیاست با زندانیان خیراندیشانه برخورد می‌کرد، هر از چندی رئیسی جدید برای بند می‌آوردند که می‌پنداشت قبلی‌‌ها به ما رو داده‌اند و او می‌داند که چه باید بکند. ولی عِرض (آبروی) خود را می‌برد و زحمت ما می‌داشت. می‌ترسم رؤسای فشافویه در چنین حال و هوائی باشند. هر قدر هم که امکانات کم باشد چپاندن ۳۶ یا ۴۰ نفر در ۳۶ متر جا بودار است. آقای رئیس اگر ببرد فخرش را می‌فروشد و اگر ببازد هزینه‌اش را حاکمیت می‌دهد، و قبل از آن عزیزان ما رنج می‌کشند. بلکه به حاکمان توصیه می‌کنم تا این شبه‌آشتی تمام نشده است از فرصت بهره بر دارند و طی همین یکی دو روز محاسبه کنند که در این شانزده سال از حصر و حبس آزادگان جز ضرر چه سودی بردند.

@Kaleme
📚 #معرفی_کتاب #تازه‌های_نشر

🔺نظاره بر مکه و مدینه: بازنمایی‌های حرمین در جهان پیشامدرن

🔺Gazing at Mecca and Medina: Premodern Representations of the Ḥaramayn

👈🏻 ویراستار: Mounia Chekhab-Abudaya
👈🏻 ناشر:  BRILL
👈🏻 سال انتشار : (2025)
👈🏻شابک: 9789004731905

معرفی ناشر

کتاب حاضر مجموعه‌ای است جامع از پژوهش‌ها درباره‌ی تصویرسازی از مکه و مدینه در بستر رسانه‌ها، ادوار تاریخی و زمینه‌های جغرافیایی گوناگون. این اثر که گستره‌ی زمانی و مکانی وسیعی را در بر می‌گیرد، خواننده را با تفاسیر نو و خواندنی روبه‌رو می‌سازد و آثاری مغفول و کمتر شناخته‌شده همچون دست‌نوشته‌های آچه‌ای و دیوارنگاره‌های بوسنیایی را در معرض توجه قرار می‌دهد.

فهرست مطالب:
مقدمه (مونیه شهاب-ابودیه)
۱) «مجاوران پیامبر را حرمت و حمایت باید»: طومارنامه‌ای از اعیان مدینه به سلطان سلیمان (TSMA E. 7750) (صبیحه گل‌اغلو و گای بوراک)
۲) زیارت مدینه: پژوهشی درباره‌ی زیارت‌نامه‌ی مصور با تصاویر مسجدالنبی (مونیه شهاب ابودیه و سرجیو کارو مارتین)
۳) بازنمایی‌های زائران در اماکن متبرکه‌ی مکه و مدینه در نسخ خطی فتوح الحرمین (مارقه سردار)
۴) تجلی مکه در شعر و نگارگری آچه (نورالایمان رسلی)
۵) نقش مکه و مدینه در نگاره‌های سارایوو (حارث درویشویچ)
۶) طریق زیارت و سعادت در تشیع و تصوف: پژوهشی درباره‌ی طوماری در موزه‌ی آقاخان (دنیز بیاضیت)
۷) لیلی و کعبه، یا وصال در قلب اسلام: بازنمایی «البیت» در نگارگری ایرانی (نیکولتا فازیو)
۸) Ut ekphrasis picture: آن‌گاه که کلمات در طرح‌های سِر جان شاردن از آرامگاه پیامبر در مکه، جان می‌گیرند (آوینوام شالم)

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@Islamicstudies
Forwarded from Reza Alijani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹گفت‌وگوی رضا علیجانی با بی‌بی‌سی

ما فعلا از دو امر مهم اطلاع نداریم: چگونه ناگهان فتیله جنگ توسط ترامپ پایین کشیده شد و این‌که در درون نظام ولایی چه فعل و انفعالاتی در جریان است.

🌈آنچه هم اینک دارای اهمیت راهبردی است این است که آیا ج.ا می‌خواهد باز همان مسیر قبلی را برود؛ مسیری که دیروز مجلس استصوابی با قانون تعلیق رابطه با آژانس نشان داد، و یا قرار است تجدید نظری صورت گیرد؟

🌈اگر روایت مضحک خامنه‌ای در سومین ویدئویش را کنار بگذاریم که اسرائیل داشت نابود می‌شد و آمریکا برای نجاتش اقدام به مشارکت در جنگ کرد!؛ برونداد عملی این فایل «انعطاف در خارج و عدم انعطاف در داخل» بود. او هیچ حرفی خلاف آتش‌بس نزد و منتهای حرفش این بود که اگر دوباره به ما ضربه بزنند، ما هم می‌زنیم.

🌈 برای این جنگ نمی‌توان به طور مطلق برنده یا بازنده قائل شد. اسرائیل طرفِ بیشتر پیروز شده و ج.ا طرفِ بیشتر شکست خورده است. هر چند نمی‌توان ج.ا را هم دست بسته دانست و به شلیک موشک‌ها کم بها داد.

🌈اپوزیسیون راست افراطی نیز شکست خورد؛ هم ادعاهای‌شان در باره نفوذ داخلی گزافه بود و هم خارجی‌ها جدی‌شان نگرفتند.
https://www.tg-me.com/rezaalijani41
🔴 مهدی کروبی: نفوذ اسرائیل تنها در بخش‌های نظامی نبود!

مهدی کروبی می‌گوید «نفوذ اسرائیل تنها در بخش‌های نظامی نبوده؛ نفوذ آنان همه جا هست و هر عاقل دلسوزی جای پای آنان را در تصمیم‌گیری‌های امنیتی و سیاسی حس می‌کرد. آنان نظامیان، امنیتی‌ها و انتظامی‌ها را از وظایف اصلی‌شان منحرف کردند و به جان مردم و آزاده‌ترین افراد جامعه انداختند».

رئیس پیشین مجلس در تماس تلفنی با همسر مصطفی تاج‌زاده و نیز در گفت‌وگو با همسر ابوالفضل قدیانی، جویای حال این دو زندانی سیاسی شد و ضمن تحسین رشادت و آزادگی این دو، آنان را از بهترین نیروهای انقلاب دانست که برای اصلاح نظام و به رسیمت شناختن حق مردم در زندان قرار گرفته‌اند».

کروبی با اشاره به وضعیت بد زندان‌ها پس از حمله اسرائیل به زندان اوین گفت «از خواندن خبر وضعیت اسفبار فعلی زندانیان سیاسی از جمله وضعیت بند زنان بسیار متاثر شدم». او افزود «دفاع یکپارچه ملت در مقابل تجاوز صهیونیست‌ها برای ایران بوده و حفظ وحدت ایران امروز نیازمند همدلی همه مردم و تغییر سیاست‌های ابلهانه‌ای است که نفوذی‌ها با استفاده از زیاده‌خواهی حاکمان طراح آن بودند و شکاف ملت و حاکمیت را رقم زدند».

مهدی کروبی با تاکید بر «دفاع از آزادی‌های آحاد مردم صرف‌نظر از باور و اعتقاد و گرایش سیاسی‌شان» از رئیس قوه قضائیه خواست «با آزادی تمامی زندانیان سیاسی پیام‌اور وحدت به جامعه باشد و مقدمات رفع حصر مهندس موسوی و دکتررهنورد را فراهم کند» او همچنین از «وزیر اطلاعات، مقامات اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی» خواست تا «رویه عملی‌شان را تغییر دهند و بیش از این در دام صهیونیست‌های نفوذی که ادعای انقلابی‌گری دارند اما یک روز هم در دوران غربت و مبارزه با پهلوی نبودند قرار نگیرند و توان امنیتی کشور را صرف مهار اسرائیل کنند نه منتقدین سیاسی، فرهنگی و یا تار موی زنان».

نقل از سهام نیوز
تاملی بر راهبرد سیاسی - نظامی و نگرش ژئوپولیتیک ایران و اسراییل

رویارویی دو خطای استراتژیک و ژئوپولیتیک

مهران رجبی

جنگی ۱۲ روزه که اسراییل علیه ایران براه انداخت، به کشته شدن صدها انسان بیگناه، ویرانی فراوان و آوارگی هزاران نفر انجامید. خبرهای برآمده از آثار وحشتناک آن فضای خاورمیانه و حتی جهان را در بهت و حیرت فرو برد. دولت نتانیاهو با حساب اینکه جنایت ها و کشتارهای بی شمار در غزه از زیر دوربین رسانه ها خارج شود و صداهای اعتراض به این نسل کشی خاموش گردد، آن را اینگونه توجیه می کرد: این کارزار جنگی برای تامین امنیت کشور اسراییل و جلوگیری از ساخته شدن بمب اتمی در آینده ای نه چندان روشن تدارک دیده شد.

بررسی این ادعا از نظر داشتن باری از حقیقت یا بهانه بودن آن برای به فراموشی سپردن کارزار نسل کشی فلسطینیان که هنوز روزی چند ده نفر از آنها کشته می شوند، موضوع این نوشته نیست. در اینجا روی نگرش حاکم بر کنش و واکنش ایران و اسراییل که خاستگاه حرکت جنگی آنها (تجاوز به هر بهانه ای و دفاع با هر عنوانی ) بود، تمرکز نموده، و خطوط استراتژیک و شناخت ژئوپولیتیک را که راهنما و پایه عملکرد آنها بود، بررسی می کنم.

نتانیاهو پیش از برقرار شدن آتش بس تحمیل شده بر وی گمان می کرد، اگر جنگ چند روز یا چند هفته دیگر ادامه یابد، جمهوری اسلامی سقوط خواهد کرد. ترامپ آرزوی او را در سرنگون ساختن حکومت ایران برآورده نکرد، و نه تنها دولت اسراییل بلکه سلطنت طلبان و جدایی خواهان را نیز که خواسته خود را از خلال ادامه بمباران ها، ویرانی ها و کشتار مردم بی گناه پی می جستند، مایوس ساخت. با وجود آنکه بسیاری از رهبران کشورهای غربی بارها گفته بودند که مصلحت اسراییل مصلحت ماست و امنیت آن امنیت ما محسوب می شود، (افزون بر جو بایدن، مرتس رهبر آلمان نیز همین گفته را تکرار کرد) ولی دولت ترامپ سرانجام این فصل از راهبرد اسراییل را که جنگ تا سرنگونی «سرمار» ادامه یابد، به پایان نرساند، و نتانیاهو را ناکام گذاشت.

برای آن که بیشتر روشن شود، فروپاشی جمهوری اسلامی و تجزیه ایران یک هدف استراتژیک اسراییل است، بخشی از گفته سیاست شناس آمریکایی، جان میرشایمر را که گویا یهودی است می آورم: «آن‌ها (حکومت اسراییل) زمانی که درباره تغییر رژیم در ایران سخن می‌گویند، به چیزی فراتر از تغییر رژیم توجه دارند. آن‌ها می‌خواهند ایران را به سرزمین‌های کوچکتری خرد کنند. برای مثال اسرائیلی‌ها علاقه جدی در ایجاد کردن یک کشور کُردی دارند. برای من همیشه سؤال بود که چرا اسرائیلی‌ها دوست دارند کشوری کردی درست کنند و چرا تا این حد به ملی‌گرایی کردی توجه دارند. این به خاطر آن است که اگر کشور کردی درست کنید، عراق، ایران،‌ سوریه و حتی ترکیه تکه تکه خواهند شد و این مدت‌ها است که هدف آن‌ها بوده است.»
نقل از سخنان میر شایمر در یوتیوب اسراییل در ادامه این سیاست راهبردی علیه ایران گمان می کرد، حکومت ایران مانند سازمان حزب الله است که با ترور و کشتن رهبران آن، فرو خواهد ریخت یا دگرگون خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز شکل گیری این حکومت، راه رویارویی با اسراییل و انتقاد از سیاست سرکوب و کشتار فلسطینی ها را که هر از چند سالی شکل جنگی تازه می یافت، در پیش گرفت، و در این راستا، حمایت از جریان های سیاسی مخالف اسراییل در منطقه را به رکن مهم سیاست خارجی خود تبدیل کرد و سالیان بعد شبکه ای از آنها مانند حزب اله، حشد شعبی و حوثی ها را پیرامون خود زیر عنوان محور مقاومت سازمان داد.

متن کامل مقاله را اینجا بخوانید

@mellimazzhabi
Forwarded from فرهیختگان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.غیر از حسین، هیچکس اینسان نشد حسین
آسان مگیر کار، که آسان نشد حسین!
کشتند هرکه بود به یک روز و ای عجب
دستی به ریش برد و پریشان نشد حسین!
بود اختیارِ ظاهر و باطن به دستِ او
ای جانِ من فداش که پنهان نشد حسین!
بلوای تیر بود و چکاچاکِ تیغ و سنگ
پا سفت کرد و دست به دامان نشد حسین!
گفتند: سر بدزد که پیمانه پُر شده‌ست...
سر، باز کرد و از سرِ پیمان نشد حسین!
سر، باز کرد و تاخت به میدان و گُل شکفت
چون دیگران معطلِ چوگان نشد حسین!
اسلام اگر که این و مسلمان اگر منم
شکرِ خدا که هیچ مسلمان نشد حسین!

#حسین_جنتی


#فرهیختگان با ایران یکدل و همبسته
#اختصاصی

زهرا رحیمی، همسر ابوالفضل قدیانی در گفتگو با امتداد:
همسر من در طول ۹ ماه اخیر در زندان اوین، دو مرتبه بستری شد/ الان هم دستگاه گوارش ایشان در کنار دیگر بیماری‌های قبلی، دچار مشکل است

انواع و اقسام سوسک و ساس امکان آسایش ساده را هم از زندانیان سلب کرده

حین انتقال، برخورد بدی با زندانیان صورت گرفته

حتی ساک وسایل شخصی و کارت بانکی همسرم در اختیار او نیست

آب شرب این زندان، شور است

چند تخت در یک محیط کوچک بوده و بیش از ۱۰ زندانی در آن، کف خواب شده‌اند

امتداد-گروه خبر
: زهرا رحیمی، همسر ابوالفضل قدیانی، فعال و زندانی سیاسی که در جریان حملات اخیر رژیم اسرائیل به زندان اوین از این زندان به زندان تهران بزرگ منتقل شده در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت نگهداری همسرش و دیگر زندانیان در این محل، اظهار داشت: در پی حمله اسرائیل به زندان اوین، همسرم را به همراه شماری از زندانیان دیگر به زندان تهران بزرگ منتقل کردند. متاسفانه، حین انتقال، برخورد بدی با زندانیان صورت گرفته و برخی را با دستبند و پابند منتقل کرده‌اند.

🔹متاسفانه، اجازه جابجایی وسایل شخصی زندانیان را نداده‌اند و حتی ساک وسایل شخصی و کارت بانکی همسرم در اختیار او نیست. در زندان تهران بزرگ نیز، چند تخت در یک محیط کوچک وجود داشته و بیش از ۱۰ زندانی، کف خواب شده‌اند.

🔹از همین رو، اصلا امکان زیست مناسب برای همسرم و دیگر زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ فراهم نیست. از نظر بهداشت، امکانات این زندان، بسیار تاسف‌آور بوده و انواع و اقسام سوسک، ساس و حشرات دیگر، امکان آسایش ساده را هم از زندانیان سلب کرده است. آب شرب در این زندان، شور بوده و زندانیان برای تهیه آب قابل آشامیدن، مجبور به تهیه آب از بوفه زندان هستند.

🔹متاسفانه، تلفن محدودی برای چندین و چند زندانی وجود داشته و همین مسئله، عملا امکان ارتباط ساده با خانواده‌ها را هم سلب کرده است. همسر من در طول ۹ ماه اخیر در زندان اوین، دو مرتبه بستری شد.

🔹یک بار به دلیل اینکه به پشت قلب‌شان خون‌رسانی صورت نمی‌گرفت و یک دفعه هم به خاطر عفونت ریوی. الان هم دستگاه گوارش ایشان دچار مشکل است. بماند که خودشان به خاطر دیگر بیماری‌های قبلی همسرم به او، عدم تحمل کیفر داده بودند.

🔹ضمن اینکه با توجه به محل زندان تهران بزرگ، اگر خدای ناکرده برای عزیزان ما وضعیت  خاصی به وجود بیاید، چگونه امکان انتقال‌شان-با توجه به بعد مسافت-به بیمارستان‌های تهران وجود خواهد داشت؟ ما به شدت نگران وضعیت و سلامت عزیزان‌مان هستیم. در وضعیت کنونی، واقعا سلامت تک به تک زندانیان به خطر افتاده است.

مهدی محمودیان، روزانه چندین قرص می‌خورد، آقای تاج‌زاده از بیماری‌هایی رنج می‌برد و زندانیان مالی هم با مشکلاتی مربوط به بیماری و سلامت خود روبرو هستند. فردی به مانند محمد باقر بختیار که این همه در زمان جنگ با عراق برای این مملکت زحمت کشیده، چرا باید الان در یک فضای کثیف غیربهداشتی و با امکانات صفر نگهداری شود؟

🔹حرف من این است که لایحه جرم سیاسی باید مصوب می‌شد تا با زندانیان سیاسی بر اساس جرم سیاسی برخورد کنند، نه امنیتی. کلمه امنیتی را روی افراد گذاشته و متاسفانه اینگونه با آن‌ها برخورد می‌کنند. پرونده همسر من به واسطه بیان انتقاد، کجا امنیتی است؟ مصطفی تاج‌زاده یا سعید مدنی به خاطر بیان چند انتقاد و راهنمایی دلسوزانه، چرا باید پرونده‌شان امنیتی باشد؟

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
📣 #معرفی_مقاله #اختصاصی

🔺مرجعیت دینی زنان مسلمان در روسیه: چگونه «مخلصه بوبی» اولین قاضی زن در جهان اسلام مدرن شد 🔺

🔺Muslim Female Religious Authority in Russia: How Mukhlisa Bubi Became the First Female Qāḍī in the Modern Muslim World🔺

✍🏻 Rozaliya Garipova

در اکتبر ۱۹۲۳، مخلصه از تمام امامان و محتسبان روسیه داخلی و سیبری خواست که به چندین مشکل در پرونده‌های ازدواج و طلاق رسیدگی کنند. او خواستار ممنوعیت ازدواج لویرات یا زن‌برادر-ستانی (ازدواج زن بیوه با یکی از بستگان مرد همسر متوفی‌اش)، ازدواج کودکان، و ازدواج‌های پرهزینه شد و بر لزوم آموزش زوجین در مورد حقوق و تعهدات متقابلشان تأکید کرد. او این اقدامات را بخشی از «وظیفه مقدس» خود برای حمایت از حقوق هم‌جنسانش می‌دانست. یکی دیگر از اسناد مهمی که مخلصه با همکاری سایر قضات تهیه کرد، فتوای جمعی اداره دینی بود که به زنان اجازه می‌داد از شوهرانی که در طول جنگ جهانی اول و قحطی ۱۹۲۱-۱۹۲۳ در منطقه ولگا ناپدید شده بودند، طلاق بگیرند.

برای مطالعه خلاصه این مقاله اینجا کلیک کنید.

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@islamicstudies
Forwarded from احمد رضا شاه آبادي
نقل‌ است که مأمون خودش می‌نشست و مقتل علی و حسین علیهماالسلام را از رو می‌خواند و می‌گریست.

آدمی‌زاد چه پیچیده است
Z0000200
My Recording
سخنرانی حاج محمود دردکشان

مراسم شانزدهمین سالگرد درگذشت آیت الله منتظری و بزرگداشت سالروز شهادت شهید محمد منتظری

سوم محرم ۱۴۴۷ ، ۸ تیر ۱۴۰۴
حسینیه اعظم نجف آباد

برخی عناوین :

🔹سلام بر حسین
🔹تلاش آیت الله منتظری برای استقلال و آزادی ایران
🔹شهدای هفت تیر
🔹ضرورت شناخت عناصر تاثیر گذار بر جامعه ، برای جامعه
🔹 انقطاع نسلی
🔹وظیفه ما در شرایط امروز
🔹لزوم توجه حاکمیت به تغییر رفتار به نفع مردم و بازگشت به مردم
🔹توجه به انسجام ملی در نگاه آیت الله منتظری
🔹توجه به مسائل امنیتی در نگاه آیت الله منتظری و شهید محمد منتظری

🔹جایگاه فقهی آیت الله منتظری

🔹 صهیونیسم بین الملل

🔹انتقادپذیر بودن

🔹اتهام جاسوسی به آیت الله منتظری به جای توجه به نفوذی ها

🔹شهید محمد منتظری و مبارزه با نفوذی ها
دو اشکال شهید محمد به مبارزه با پروژه نفوذ
👈 ضعف ایمان
👈 حاکمیت باندها


🔸کانال فقیه دوراندیش

👇👇👇👇

@islamnature
🔴 از آن جنگ تا این نبرد

✍️ عبدالله ناصری

▫️جنگ دوازده‌روزه‌ی اسرائیل و ایران، نقطه‌ی عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی است. این کارزار از جنگ هشت‌ساله‌ی عراق و ایران مهم‌تر است، از آن جهت که جنگ اول‌به بهانه‌ی اختلاف مرزی (قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر) شعله کشید و آغازگرش صدام بود. اغلب جهانیان و سازمان ملل پذیرفتند دولت عراق حمله را شکل داده است. آن تجاوز در اوج همبستگی ملت و حکومت بود و به‌رغم بی‌تدبیری فرماندهان نظامی (سپاه) و افزایش بی‌ربط مصدومان و شهیدان، با پایان جنگ، خوشحالی همه‌ی مردم و مسئولان هویدا بود. پذیرش جسورانه و شجاعانه‌ی قطعنامه‌ی ۵۹۸ سند نهایی آتش‌بس شد. در تجاوز دولت غاصب اسرائیل به خطه‌ی ایران، که در حضیض رفاقت دو طرف (مردم و حکومت) رخ داد، و به‌رغم جانبداری ناشیانه‌ی محدودی از مردم احساسی و صد البته غم‌زده و ستمدیده از حاکم، تقریباً اغلب ملت فرهمند ایران با همه‌ی تنفرشان از رهبر حکومت و شیوه‌ی حکم‌رانی او، برای حفظ خاک ایران، متحد و منسجم علیه نتانیاهو ایستادگی کردند.

▫️این مقاومت و هم‌صدایی تاریخی ملت، می‌توانست یک فرصت طلایی برای حکومت استبدادی و زمانی خوب برای تنفس مردم باشد؛ زمان تعدیل و ترمیم تدبیر عالی در مدیریت کشور، که با ادراک رهبر متوهم و تلقی و القای «پیروزی» در جنگی که با صدها نشانه بازنده‌ی آن بود، از دست رفت. با صورت‌بندی پایان جنگ دوازده‌روزه، که پس از یک هفته از آتش‌بس، هنوز فرمانده‌کل آن در پنهان‌گاه (نه پناهگاه) است، می‌توان تداوم «خفی» جنگ ایران و اسرائیل را درک کرد. در جنگ اول، هم‌وطنان از شمال‌غربی تا جنوب‌غربی جنگ‌زده شدند، به این معنا که پس از ۳۷ سال، بسیاری از آنان هنوز درگیر آثار دهه‌ی شصت جنگ‌اند. در جنگ دوم، نه مردم، که حکومت، جنگ‌زده است: ترسان، حیران، پاشیده، منفعل و دور از تدبیر بحران؛ فقط غوغاسالاری می‌کند. قبلاً نوشتم بی‌تردید آغازگر تجاوز اسرائیل بوده و باید محکوم باشد. ولی جمهوری اسلامی باید مسئول پایان قطعی آن تلقی شود. هنوز امرای نظامی از تردید در آتش‌بس سخن می‌گویند. عدم ظهور فرمانده‌کل قوا در منظر عمومی و مواضع گه‌گاه ترامپ و نتانیاهو، بر این شک افزوده است.

▫️مهم‌ترین نکته‌ی این جنگ، پرسش از حاکم باخته‌ است: چرا دستگاه‌های اطلاعاتی که کوتاه‌ترین موی دخترکان ایران را دیده و مستند می‌کنند، پانزده سال فعالیت موساد را ندیدند؟ چرا آن‌همه هزینه‌ی بزرگ موشکی و هسته‌ای، که بارها دلسوزان وطن از عدم بازدارندگی آن گفتند، دوازده‌روزه بر باد رفت؟ چرا به‌جای هزینه‌ی بیهوده برای جاه‌طلبی و دیوانگی سپاه، لجستیک ارتش شریف و ملی ایران نوسازی نشد؟ به کدام دلیل، توسعه‌ی نرم‌افزاری کشور و مردم ایران جای خود را به توسعه‌ی نظامی داد؟ حتماً باور می‌کنیم که حکومت و حاکم با سرمایه‌ی نجومی برای تکوین گروه‌های نیابتی تلاش کردند و سپس خود دلیل تلاشی آن‌ها شدند. واقعاً این کار، نبوغ زیادی می‌طلبد! نارضایتی مردم نجیب و مظلوم ایران، حقیقت تلخی است. آنان اگر راضی بودند، دوازده روز این‌همه تباه و هدر نمی‌شد. این‌ها پرسش‌های مهم از رهبری‌ست. ایرانیان عزیز، ضمن گذر زندگی عادی، باید به «آتش‌نابس» عادت کنند و بدانند آقای خامنه‌ای استاد تولید «گرد و غبار بی‌حاصل» است. وَقَدِمْنَا إِلَىٰ مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاءً مَنْثُورًا ممکن است با رویکرد دوباره‌ی «عدم مذاکره» ایران را بیشتر بسوزاند.

@Kaleme
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عبدالله ناصری، نویسنده و پژوهشگر تاریخ، خامنه‌ای را متوهم خواند و گفت: «حکومت، ترسان، حیران، ازهم پاشیده، و دور از تدبیر بحران، فقط غوغاسالاری می‌کند.»
مرتضی کاظمیان، عضو تحریریه ایران اینترنشنال، از ادامه سیاست‌های ضد ملی جمهوری اسلامی در داخل و خارج می‌گوید.
@iranintltv
2025/07/13 20:38:46
Back to Top
HTML Embed Code: