Telegram Web Link
ذهن تیز و زبان گویا
Arsam Hoordad
🎧 شماره ۳۱: چگونه ذهن شارپ و زبان گویا داشته باشیم؟
#رادیو_چیرگی

📌درس‌ها و بینش‌های کوچینگ برای زندگی، شغل و رابطه معنادارتر از زبان آرسام هورداد

🔹در این فایل می‌شنوید:

✔️ چرا گاهی تلاش برای بیان منظورمان سخت است؟
✔️ چه می‌شود که نمی‌توانیم کلمات مناسب را پیدا کنیم؟
✔️ کدام قسمت مغز وظیفهٔ تبدیل کردن ایده‌ها به واژه را دارد؟
✔️ چرا عملکرد قشر پیش‌پیشانی (PFC) تضعیف می‌شود؟
✔️ تکنیک‌هایی برای بازیابی و تقویت دوبارهٔ قشر پیش‌پیشانی
✔️ تمرین و استمرار مهم‌ترین اصل است، انتظار تغییر یک‌شبه نداشته باشیم

👈این فایل رو برای کسی که نیاز داره بفرستید
آرشیو فایل‌های صوتی قبلی

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
دوست دارید بیشتر به چه موضوعاتی بپردازیم؟ کدوم موضوع یا موضوعات اولویت و دغدغهٔ شماست؟ (میتونید چند گزینه رو انتخاب کنید)
Anonymous Poll
45%
معنای زندگی و کشف رسالت شخصی
30%
شغل مناسب و مهارت‌های شغلی
27%
مهارت‌های رابطهٔ عاطفی
37%
شخصیت‌شناسی MBTI و یونگ
37%
انگیزه، دستاورد و عمل‌گرایی
4%
سایر موضوعات (در کامنت‌ها بنویسید)
🟣 در این دو تصویر، چه می‌بینید؟

خانم Shade Zahrai، کوچ رهبری استراتژیک، اخیراً مطلب جالبی منتشر کرده بود که برای من خیلی جالب بود. موضوع چیه؟ به این دو تا تصویر بالا نگاه کنید. آشنا نیست؟

بعیده کسی توی این جور تست‌ها شرکت نکرده باشه یا اون‌ها رو در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف ندیده باشه. خیلی از صفحات هم با آب‌و‌تاب خاصی تفاسیر مختلفی در مورد نتیجه این تست‌ها ارائه می‌دن و مدعی هستند که پاسخی که شما می‌دید تعیین‌کنندهٔ خصوصیات رفتاری یا حتی ویژگی‌های مغز شماست.

اما جالب اینجاست که پژوهش‌های علمی هیچ سند و مدرک معتبری مبنی بر اینکه نتیجهٔ این تست‌ها معنیِ خاصی داره ارائه نکردند؛ که یعنی چه خرگوش رو ببینید، چه اردک، این هیچ معنی خاصی نداره و چیزی رو در مورد شما نشون نمیده.

اما نکتهٔ جالب‌تر ماجرا اینه که این پژوهش‌ها اتفاقاً یک چیزی رو نشون دادند و اون اینه که اگر شما میتونید توی این جور عکس‌ها، تصویر هر دو موجود رو ببینید و به‌راحتی بین اون‌ها جابه‌جا بشید، یعنی از اردک به خرگوش و برعکس، این نشون‌دهندهٔ اینه که شما فرد خلاق و مبتکری هستید؛ به‌ویژه در حل مسئله.

پس یادتون باشه با اینجور تست‌ها با احتیاط برخورد کنید و همیشه پیگر منبع و مستندات اون‌ها باشید. اگه صرفاً به چشم سرگرمی نگاهش کنید مشکلی نیست ولی اگر بر اساس نتیجه و تفاسیری که از این تست‌ها ارائه میشه، گسترهٔ توانمندی‌های خودتون رو کمتر ببینید (عه پس من این ویژگی رو ندارم!😔)، اینجا مشکل بزرگی داریم.

شما چقدر این تست‌ها رو جدی می‌گیرید؟

آرسام هورداد
کوچ رشد فردی

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
(۳۰ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ )
📌 وقت نکردید همهٔ مطالب کانال رو بخونید؟ عیبی نداره. اینجا به عناوینِ همهٔ مطالبِ منتشرشده در هفتهٔ قبل (۳۰ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) در کانال دسترسی دارید؛ مروری کنید و ببینید هر عنوانی که براتون جذاب‌تر بود، به اون برسید:

#مرورهفته

📝 مقاله: قدرت شگفت‌انگیز معنا: چطور زندگی هدفمند، ژن‌های شما رو سالم‌تر می‌کنه؟

🎧 فایل صوتی (رادیو MBTI): داشته‌های شخصیتی‌ات رو سرکوب نکن.

🎧 فایل صوتی (رادیو چیرگی): چگونه ذهن شارپ و زبان گویا داشته باشیم؟

📝 مقاله: آیا تست‌های تصویری شخصیت مبنای علمی دارند؟

توی کامنت‌ها بنویسید کدوم مطلب هفته براتون جذاب‌تر بود؟ تا راهنمای افرادی بشه که میخوان مروری روی مطالب داشته باشند⬇️

@typeshenasi
typeshenasi.com
شخصیت، ثابت یا تغییرپذیر؟
Arsam Hoordad
🎧 شماره ۳۲: از معتبرترین پژوهش‌ها بیاموزیم: شخصیت ما ثابت است یا متغیر؟
#رادیو_چیرگی

📌درس‌ها و بینش‌های کوچینگ برای زندگی، شغل و رابطه معنادارتر از زبان آرسام هورداد

🔹در این فایل می‌شنوید:

✔️ بالاخره شخصیت ثابت می‌ماند یا تغییر می‌کند؟
✔️ مدل پنج عاملی شخصیت (Big Five)، یکی از بهترین مدل‌های شخصیت‌شناسی
✔️ ویژگی جذاب این پژوهش که آن را قابل‌اعتماد می‌کند
✔️ کدام ویژگی‌های شخصیتی ثابت می‌مانند و کدام ویژگی‌ها تغییر می‌کنند؟
✔️ نظم و انضباط، همدلی و همکاری و ثبات هیجانی؛ با افزایش سن بیشتر می‌شود یا کمتر؟
✔️پیام بی‌نظیر این پژوهش برای رشد و توسعه شخصیت

👈این فایل رو برای کسی که نیاز داره بفرستید
آرشیو فایل‌های صوتی قبلی
مقاله مرتبط با این فایل صوتی

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
🟣 آیا شخصیت ما در طول عمر ثابت است یا تغییر می‌کند؟ چقدر و چگونه؟

اگه بهتون بگم شخصیت ما ثابت و پایداره و در طول عمر تغییر چندانی نمی‌کنه چه احساسی بهتون دست میده؟ احتمالاً دلسردی! به خودتون می‌گید اگه قراره نقاط ضعف شخصیتی من همیشه با من بمونه و اگه قراره هیچ‌وقت هیچ نقطهٔ قوتی که خارج از محدودهٔ شخصیت منه به من اضافه نشه، پس زندگی چقدر می‌تونه ناامید کننده باشه!

اگه بهتون بگم شخصیت ما کاملا سیال و قابل‌تغییره تا حدی که هیچ ثبات بخصوصی نداره، چه احساسی بهتون دست میده؟ احتمالا ترس! به خودتون می‌گید اگه من یه هستهٔ ثابت و یکپارچه در وجودم نیست که همه انتخاب‌ها و تصمیم‌هام رو هماهنگ کنه و جهت بده، پس هویت من چی میشه؟ در این صورت من واقعاً کی هستم؟

سال ۲۰۲۲ پژوهشگرهای برجستهٔ حوزهٔ شخصیت از حدود ۱۸ دانشگاه جهان، تصمیم گرفتن این موضوع رو دقیق‌تر بررسی کنن. برای همین رفتن و تمام مطالعاتی که (با فیلترهای مشخص) تا اون موقع درباره ثبات یا قابلیت تغییر شخصیت انجام شده بود رو با دقت بررسی کردن.

برای این کار اونا ۲۷۷ مطالعهٔ قبلی با بیش از ۱۷۵ هزار شرکت‌کننده رو بررسی و سپس جمع‌بندی کردن تا به نتیجهٔ جامع و دقیقی برسن.

نتیجهٔ این پژوهش معتبر و بین‌المللی، بسیار قابل‌توجه بود: درسته که هستهٔ اصلی شخصیت ما در طول عمر به‌طور نسبی ثابت می‌مونه، اما ویژگی‌های مشخصی در شخصیت ما پتانسیل تغییر و رشد کردن رو دارند.

👈اما اون ویژگی‌ها چی هستن؟

توی این تحقیق مشخص شد یک سری از صفات شخصیتی مثل: نظم و انضباط، خودکنترلی، عملگرایی، گرایش به همدلی، سازگاری و همکاری با افزایش سن بیشتر میشن و از طرفی صفاتی مثل تکانش‌گری و عدم ثبات هیجانی با افزایش سن کمتر میشن. یعنی هر چی می‌گذره معمولا باثبات‌تر می‌شیم.

این پژوهش نشون داد بازه سنی ۲۰ تا ۴۰ سالگی، بر خلاف تصورات نادرست، دورهٔ تثبیت و ماندگار شدن شخصیت نیست، بلکه میتونه اتفاقاً دورهٔ رشد و شکوفایی و تغییرات مثبت در شخصیت باشه.

📌اما چه درس‌هایی می‌تونیم از نتایج این پژوهش بگیریم؟

۱. تجربیات جدید، چه ذهنی و چه عملی، یکی از عوامل مهم تغییر شخصیت در جهت مثبت هستند. تجربیات ذهنی یعنی مطالعه، رفتن به دوره‌های آموزشی، به چالش کشیدن ذهن و فکر و امثال این‌ها.

۲. تغییر شخصیت ممکنه و این اتفاق می‌افته ولی رادیکال و یک‌دفعه‌ای نیست. تغییرات، بیشتر تدریجی هستند و در گذر زمان و با تمرین و ممارست اتفاق می‌افتند.

۳. کسی که میگه من همینم که هستم و دیگه تغییر نمی‌کنم، یا کسی که میگه دیگه تغییر کردن از سن‌و‌سال من گذشته من توی این سن دیگه نمی‌تونم چیز جدیدی یاد بگیرم، هر دوی این‌ها اشتباه هستند و آدم در هر سنی پتانسیل تغییر کردن رو داره.

آرسام هورداد
کوچ رشد فردی

👈 اگر این نوشته براتون مفید بود، بفرستید برای دوستانتون.
📚 پژوهش مرجع
🎧 توضیحات آرسام هورداد

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
🟣 ویژگی‌های یه زندگی خوب و پُربار چیه؟

۱. سال‌هاست که ادبیات، فلسفه و روان‌شناسی دنبال پاسخ این سؤال هستن که «چه عواملی باعث میشن آدم‌ها یه زندگی خوب و رضایت‌بخش رو تجربه کنن؟» به عبارت دیگه چه مواردی هستند که وجود اون‌ها در زندگی یه نفر باعث میشه بگیم اون آدم واقعاً یه زندگی خوب و پُرحاصل داره؟

۲. برای مدت‌ها تصور می‌شد زندگی خوب و رضایت‌بخش، یعنی زندگی‌ای که دو مؤلفهٔ مهم توش وجود داشته باشه:

یک) لذت (تمرکز بر شادی و خوشی)
دو) معنا (رشد و تحقق ظرفیت‌های درونی)

تا اینکه اخیراً پژوهشگرها عامل سومی هم به این معادله اضافه کردند. عاملی که وجودش در عمق و کیفیت زندگی ما بی‌نهایت تأثیرگذاره.

۳. ماجرا این بود که آدم‌های زیادی بودن که نه درگیر فعالیت‌های آنچنان معناداری بودن و نه لزوماً این فعالیت‌ها شادی و لذت خاصی براشون داشت. اما همچنان بهزیستی روانی بالایی رو تجربه می‌کردند، یعنی حالشون خوب بود و از زندگی‌شون راضی بودند. اینجا بود که حرف از عامل سوم وسط اومد.

۴. گاهی توی زندگی با موقعیت‌های خاصی مواجه می‌شیم که دیدگاهمون رو راجع به خودمون و جهان پیرامون تغییر می‌دن. تجربه‌هایی که به‌شدت تأثیرگذار، به‌شدت روشن‌کننده، به‌شدت عمیق و ناب و گاهی اوقات هم به‌شدت پیچیده هستند. تجربیاتی که دارای غنا یا پُرباریِ روان‌شناختی (Psychological Richness) هستند.

۵. غنای روان‌شناختی یعنی اون لحظه‌ای که متوجه میشی سختی و دشواری‌ای که موقع شروع یک مهارت جدید، تغییر مسیر شغلی، مهاجرت و ازدواج تجربه کردی، این ظرفیت رو داره که ابعاد و جنبه‌هایی از خودت یا دنیا رو بهت نشون بده که هیچ‌وقت فکر نمی‌کردی ممکنه وجود داشته باشند.

مهم‌ترین خاصیت این نوع تجربه‌ها، خاصیت دگرگون‌کنندگیه! و پژوهش‌ها به ما میگن این نوع تجربه‌ها زندگی ما رو عجیب غنی و پربار می‌کنند.

۶. اما این چه درسی برای ما داره؟

یک) تجربه‌های سخت، همون قدر که رو اعصابن، می‌تونن ما رو به آدمای عمیق‌تر، مسلط‌تر، باکفایت‌تر و مجهزتری تبدیل کنند.
دو) گاهی یه زندگی پُر از بالا و پایین اما سرشار از تجربه‌های جالب و تغییردهندهٔ دیدگاه، میتونه رضایت بیشتری از یک زندگی یکنواخت اما شادتر بهمون بده.

۷. پس تجربه‌هایی که زندگی به سمتتون پاس میده رو نذارید بره تو اوت، بگیرید و تبدیلش کنید به یه پاس گل دلچسب، حتی اگه اولش سخت یا ناخوشایند به نظر برسه.

نظر شما چیه؟ کدوم یکی از این سه عاملِ زندگیِ خوب برای شما پررنگ‌ترند؟

آرسام هورداد
کوچ رشد فردی

👈 اگر این نوشته براتون مفید بود، بفرستید برای دوستانتون.
📚 پژوهش مرجع

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
سلام به همراهان ارزشمندم. برای صبح جمعه امروز سه تا نکته مهم و جالب از جیمز کلیر (James Clear) براتون در نظر گرفتم؛

🟣 زندگی تو به همان چیزی تبدیل می‌شود که توجهت را بسیار صرفش می‌کنی!

👈 سه نکته:

۱. هرچه بیشتر بتوانید توجه‌تان را مدیریت کنید، کنترل بیشتری بر آینده‌تان خواهید داشت. این کار با داشتن شجاعتِ کافی برای مراقبت کردن از زمان‌تان شروع می‌شود.

بله گفتن خیلی راحت است. همه ما دوست داریم سازگار، مفید و محبوب به نظر برسیم. اما زمان دقیقاً به همین شکل از دست می‌رود و تمرکزمان از هم می‌پاشد: نه یک‌باره و با تصمیم‌های بزرگ، بلکه ذره‌ذره و با هزاران کوتاه آمدنِ کوچک.

توجهتان را با هر آنچه معامله کنید، زندگی‌تان به همان تبدیل می‌شود.
What you trade your attention for is what your life becomes

۲. قرار نیست همه‌چیز در بهار شکوفا شود. شاید فصلِ (شکوفاییِ) شما پاییز باشد.

به حرکت ادامه دهید.

۳. یکی با پول بیشتر از شما شروع می‌کند. یکی در مدرسه‌ی بهتری پذیرفته می‌شود. یکی ذاتاً مهارت ارتباطی‌ای دارد که شما باید از صفر بسازید. یکی زودتر از شما انتخاب می‌شود. به عبارت دیگر، پیدا کردن افرادی که زودتر از شما شروع کرده‌اند کار سختی نیست (همیشه یکی جلوتر از شما هست).

اما مسئله این نیست؛

مسئله این است که وقتی فرصت به شما رو می‌کند، باید نهایتِ استفاده را از آن ببرید.

👈دو نقل قول جالب:

۱. نویسنده و دانشمند علوم کامپیوتر، گورويندر بوگال، درباره‌ی اینکه چطور استدلالی قانع‌کننده ارائه دهیم، می‌گوید:

«ما گمان می‌کنیم هرچه دلایل بیشتری بیاوریم، استدلال‌مان قوی‌تر می‌شود. اما در حقیقت، ضعیف‌ترین دلایل ما، اثرِ قوی‌ترین‌ها را کمرنگ می‌کنند. به طور کلی، قدرت قانع‌کنندگی شما، در نهایت با ضعیف‌ترین استدلال‌تان سنجیده می‌شود. بنابراین، به جای اینکه سعی کنید تا حد ممکن استدلال‌های بیشتری ردیف کنید، فقط سعی کنید بهترین و قوی‌ترین استدلال‌ها را ارائه دهید.

منبع: توییتر

۲. نقاش معروف، ونسان ونگوگ، درباره‌ی ترس و ریسک این‌طور می‌گوید:

«ماهیگیران خوب می‌دانند که دریا خطرناک است و طوفان، سهمگین. اما هیچ‌وقت این خطرها را دلیل کافی برای در ساحل ماندن نمی‌دانند. آن‌ها این نوع دوراندیشی و احتیاط را می‌گذارند برای آن‌هایی که طالبش هستند. وقتی طوفان درمی‌گیرد – وقتی شب از راه می‌رسد – کدام بدتر است: خودِ خطر یا ترسِ از خطر؟ من واقعیت را می‌خواهم، خودِ خطر را.»

منبع: کتاب Dear Theo (تئو عزیز) اثر ایروینگ استون (با تشکر از اشاره‌ی دیلن ا سالیوان)

👈 یک سؤالِ تأمل‌برانگیز:

به تمام خوبی‌هایی که دور و برت هست، توجه کن. فکرش را بکن، از بین تمام زندگی‌های دیگری که ممکن بود داشته باشی، چقدر فوق‌العاده و خاص است که همین زندگی نصیب تو شده است؟

- جیمز کلیر - نویسنده کتاب عادت‌های اتمی
- ترجمه‌ی آرسام هورداد - کوچ رشد فردی

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
(۶ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ )
📌 وقت نکردید همهٔ مطالب کانال رو بخونید؟ عیبی نداره. اینجا به عناوینِ مهم‌ترین مطالبی که هفتهٔ قبل (۶ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) در کانال منتشر شده دسترسی دارید؛ مروری کنید و ببینید هر عنوانی که براتون جذاب‌تر بود، به اون برسید:

#مرورهفته

🎧 فایل صوتی: شخصیت ما ثابت است یا تغییر می‌کند؟
📝مقاله: مدل پنج عاملی شخصیت (Big Five) را بهتر بشناسید
📝 مقاله: کدام ویژگی‌های شخصیتی با افزایش سن در ما تغییر می‌کنند؟
📝 مقاله: ویژگی‌های یک زندگی خوب و پربار چیه؟
🗒 ترجمه: سه نکتهٔ تأمل‌برانگیز از جیمز کلیر (نویسنده کتاب عادت‌های اتمی)

توی کامنت‌ها بنویسید کدوم مطلب هفته براتون جذاب‌تر بود؟ تا راهنمای افرادی بشه که میخوان مروری روی مطالب داشته باشند⬇️

@typeshenasi
typeshenasi.com
A New Way to Think About the Good Life.pdf
226.2 KB
📌خوشبختی: نگاهی نو به زندگی خوب

👌مقاله A New Way to Think About the Good Life از سایت Psychology Today با ترجمهٔ آرسام هورداد.

این مقاله در مورد معرفی غنای روان‌شناختی، به‌عنوان عامل سومِ یک زندگی خوب و رضایتمندانه است و توضیح اینکه هر سه عامل در کنار هم - اما با درجات متفاوتی - باید در زندگی حضور داشته باشند. امیدوارم از خوندنش لذت ببرید و دید خوبی بهتون بده.

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
Audio
🎧 شماره ۱۲۷: تیپ‌های شخصیتی MBTI استرس را چگونه تجربه می‌کنند؟
#رادیو_mbti

🔹توضیحات آرسام هورداد، کوچ شخصیت‌شناسی MBTI

📌موضوعات مورد بحث:

✔️استرس گریپ (Grip) چیست؟
✔️ تأثیر کلی استرس (Grip) بر تیپ‌های شخصیتی MBTI
✔️ نقش کارکردهای غالب و مغلوب در شرایط Grip
✔️فرمان شخصیت دست کیست؟
✔️بروز ناکارآمد و ناپختهٔ کارکرد مغلوب در شرایط Grip
✔️چه زمانی وارد Grip می‌شوید؟ (triggerها یا نقاط ورود به Grip)
✔️ خودآگاهی، کلید کنترل Grip و بازگشت به آرامش
✔️ ۲ مثال از تیپ ISTJ و INFP در شرایط Grip

👈این فایل رو دوست داشتید؟ برای کسی که نیاز دارد بفرستید

اگر با MBTI آشنا نیستید اول این سه فایل رو گوش بدید:
https://www.typeshenasi.com/?p=15660
https://www.typeshenasi.com/?p=15545
https://www.typeshenasi.com/?p=15536

🟣 پشتیبانی تلگرام برای ثبت‌نام: @typeshenasi_support

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
📊 سؤال‌هایی برای افزایش بینش و خودشناسی:

👈اگر این مقاله یا این مقاله را خوانده‌اید، این تمرین خودشناسی می‌تواند راهگشا باشد؛ در مورد خودتان و زندگی‌تان فکر کنید و به سؤالات زیر پاسخ دهید:

کدام بُعد (شادی، معنا، غنا) در حال حاضر در زندگی شما پررنگ‌تر است؟ کدام کمرنگ‌تر؟

به یک تجربه در گذشته یا حال فکر کنید که زندگی شما را از نظر روانشناختی غنی کرد. این تجربه چه ویژگی‌هایی داشت؟

چه ترس‌ها یا موانعی شما را از دنبال کردن تجربیات غنی‌کننده باز می‌دارد؟

چه قدم کوچکی می‌توانید در هفته/ماه آینده بردارید تا کمی غنای روانشناختی بیشتری به زندگی‌تان اضافه کنید؟ (مثلاً خواندن یک مقاله با دیدگاه مخالف، امتحان کردن یک غذای جدید، بازدید از محله‌ای ناآشنا در شهر خود، شروع یک سرگرمی جدید).

✍️در صورتی که پاسخ‌هایتان را بنویسید، معمولاً نتیجهٔ بهتری حاصل می‌شود.

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
آرسام هورداد (چیرگی)
📊 سؤال‌هایی برای افزایش بینش و خودشناسی: 👈اگر این مقاله یا این مقاله را خوانده‌اید، این تمرین خودشناسی می‌تواند راهگشا باشد؛ در مورد خودتان و زندگی‌تان فکر کنید و به سؤالات زیر پاسخ دهید: کدام بُعد (شادی، معنا، غنا) در حال حاضر در زندگی شما پررنگ‌تر است؟…
شرح مفهوم غنای روان‌شناختی به قلم خانم قنبری، یکی از همراهان خوب و عمیق‌مون در کانال؛ از اونجایی که خیلی گویاست و مفهوم رو منتقل میکنه اینجا قرار میدم:

✍️ به نظرم میاد که حسی که انسان در این فرایند تجربه میکنه، از جنس فائق اومدن به محدودیت های خودشه‌. انگار تسلط بر جبر و شاید هماهنگی با اونه، از جنس عبور از محدودیت ها و ترس هاست. فراتر رفتن از خود نرمال و عادت زده شده ست. برای همینه خاطره این پیروزی عمیقا در ذهن انسان باقی میمونه و اون رو لبریز میکنه.

چیزی که برای من جالبتره، اینه که هر سطحی رو‌ که فتح میکنیم و از پس اون چالش برمیایم، یک سطح جدیدتر مارو به چالش میکشه. انگار انسان متوجه میشه کلی راه نرفته هست و در هر راه یک تجربه عمیق تر.
این موضوع شوق تازه ای رو در وجود انسان بیدار میکنه. انگار هر چه از بیرون ممکنه با تکرار مواجه باشیم، از درون هر روز چیزی در حال زایش و تکامل هست. ما هیچ کدوم به طور عینی شاهد تکامل چندین هزار ساله انسان نبودیم، ولی بوی تکامل رو میشه در مسیر خودشناسی حس کرد و این یکی از معجزات رشده به نظرم.
به قول اقبال «گمان مبر که به پایان رسید کار مغان/ هزار باده ناخورده در رگ تاک است»

- سونیا قنبری

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
🟣 نکات جالب و معناداری از شین پریش (Shane Parrish):

👈اندیشه‌های کوچک


۱.

ارزشمندترین مهارت، الهام نیست، بلکه توانایی کار کردن بدون آن است.

۲.

آنچه برایتان جالب است، نسبت به آنچه در آن مهارت دارید، پیش‌بینی‌کننده‌ی بهتری برای موفقیت است.

کنجکاو بودن نسبت به چیزی، تصادفی و بی‌دلیل نیست؛ یک قطب‌نما است.

۳.

آنچه کار خوب را از کار عالی متمایز می‌کند، استعداد نیست، بلکه پشتکار و استمرار است.

موفق‌ترین افراد کسانی نیستند که همیشه انگیزه‌ی بالایی دارند؛ آن‌ها کسانی هستند که حتی وقتی حس و حالش را ندارند هم کار می‌کنند. اغلب اوقات، منتظر ماندن برای احساسِ آماده بودن به معنای هرگز شروع نکردن است.

افراد برجسته و پیشرو علی‌رغم احساساتشان عمل می‌کنند، نه به خاطر آن‌ها.

👈بینش‌ها

استیو جابز توضیح می‌دهد که چرا نمی‌توان انگیزه را تحمیل کرد:

«من هرگز در تمام زندگی‌ام ندیده‌ام که بتوانید کسی را که نمی‌خواهد سخت کار کند، به سخت کار کردن متقاعد کنید.»

▪️

یک یادآوری به‌موقع از کتاب «تفکر شفاف» (Clear Thinking):

«یکی از دلایلی که بهترین‌های جهان تصمیم‌های خوبی می‌گیرند این است که به‌ندرت خود را در موقعیتی می‌یابند که مجبور شوند تحت فشار شرایط تصمیم بگیرند.»

▪️

الکسی پاپاس (Alexi Pappas) درباره نبردی که همه ما با آن درگیریم:

«ما در طول زندگی این‌طور فکر می‌کنیم که بقیه وضع‌شان بهتر از ماست، تا وقتی که بزرگ می‌شویم و می‌فهمیم که هرکدام از ما در قایق کوچکی از تردید به خود و دودلی در حال دست و پا زدن هستیم.»

- شین پریش - نویسنده کتاب تفکر شفاف
- ترجمه‌ی آرسام هورداد - کوچ رشد فردی

🔘 کدوم جمله برای شما جالب‌تر یا الهام‌بخش‌تر بود؟ توی کامنت‌ها بنویسید.

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
Audio
🎧 شماره ۳۳: چرا برخاستن و به هدف رسیدن را دردناک و پردرسر می‌بینیم؟
#رادیو_چیرگی

📌درس‌ها و بینش‌های کوچینگ برای زندگی، شغل و رابطه معنادارتر از زبان آرسام هورداد

🔹در این فایل می‌شنوید:

✔️ دو عاملی که قدرت تصمیم‌گیری درست را از ما می‌گیرند
✔️اضطراب و بی‌تفاوتی چگونه مغز ما را دستکاری می‌کنند؟
✔️ شما هم رسیدن به هدف (حتی کوچک) را مساوی رنج و مشقت بسیار می‌بینید؟
✔️ اقدام نمی‌کنید، حتی اگر پاداش آن بزرگ باشد؟
✔️ قانون یک دهم: تغییر سایز هدف (scaling)؛ راهکار مطمئن برای تیک زدن اهداف بزرگ
✔️ وقتی در مسیر درست خودت باشی، مغز خودش تو را به جلو هل می‌دهد!

👈این فایل رو برای کسی که نیاز داره بفرستید

دسترسی به فایل‌های صوتی قبلی
منبع مورد استفاده

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
🟣 حیاتی‌ترین مهارت در روابط اجتماعی:

بازیِ روابطِ اجتماعی، بازیِ دقیق مشاهده کردن است. کسی برنده است که مشاهده‌گرِ بهتری است.

هر رفتاری که از آدم‌ها می‌بینید یک نشانه است. نشانه‌ای که دارد با شما حرف می‌زند و چیزی می‌گوید.

آدم‌ها ممکن است با کلام‌شان هر نوع دروغی بگویند، اما زبان بدن آن‌ها هرگز دروغ نمی‌گوید.

وقتی حس اولیهٔ قوی‌ای در وجودتان دربارهٔ آدم‌ها شکل می‌گیرد، باید به این حس توجه کنید و آن را نادیده نگیرید.

برای رسیدن به این درجه از ذکاوت و درک در مورد آدم‌ها، باید ذهن‌تان را خاموش کنید. باید گفتگوی ذهنی‌تان را خاموش کنید.

این بدبینی و پارانویا نیست. این بازیِ مشاهده‌گری است، که بسیار هم جالب و مفرح است. در این بازی شما از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است «رمزگشایی» می‌کنید.

شما با کدوم جمله بهتر ارتباط گرفتید؟ به نظر شما لازمهٔ درک کردن دیگران و نزدیک شدن به اون‌ها چیه؟ توی کامنت‌ها بنویسید.

آرسام هورداد - کوچ رشد فردی
با الهام از رابرت گرین

لینک خرید کتاب قوانین سرشت انسان با ۱۵٪ تخفیف: (کد: BK4) (روی کد بزنید کپی میشه)
https://nashrenovin.ir/product/the-laws-of-human-nature-robert-greene/

🟪 @typeshenasi | typeshenasi.com
2025/07/06 01:03:01
Back to Top
HTML Embed Code: