Forwarded from Alireza Mirfakhraei
توران میرهادی؛

توانایی پیدا کردن احساس عشق بزرگ را می شود به وجود آورد.

تجربه ای که با خواندن رمانهای بزرگ و اصیل ادبیات به دست می آید یک راه است.

تجربه داشتن یک آرمان بزرگ اجتماعی نیز راهی دیگر است.

اما پیدا شدن احساس عشق، شاید در زندگی هر کس یک ضریب احتمال باشد.

یک اتفاق، و زمانی این اتفاق می افتد که انسان با خود صادق است.


""مادر و خاطرات پنجاه سال زندگی در ایران ""


@tooranmirhadi
https://Instagram.com/touran_mirhadi_khomarlou
زندگی ياد غريبی است، كه در سينه‌ی خاك
به‌جا مي‌ماند…
#محمدرضا_لطفی

@YaldaEbtehaj
Forwarded from رادیو مضمون
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گفتگوی رادیو مضمون با علی دهباشی؛

🕛 امشب شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۲۱ از کست‌باکس رادیو مضمون

🎙️ نامش بیشتر به دلیل سردبیری مجلات ادبی بخارا و سمرقند بر سر زبان‌ها افتاده است؛ از دوران نوجوانی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده و در طول سال‌های پس از انقلاب همواره کوشش زیادی در معرفی فرهنگ و ادب ایرانی به مردم دنیا کرده است.

با همکاری شمس، برادر جلال آل احمد، برخی آثار او را به چاپ رسانده است. «شب‌های بخارا» شاید مهم‌ترین تلاش او برای حراست از فرهنگ ملی و ادبیات کهن فارسی است.

@radiomazmoon

🎧 رادیو مضمون در کست‌باکس
Forwarded from رادیو مضمون
نمرهٔ نخست گفت‌وگوی رادیو مضمون با علی دهباشی را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید: 👇

https://castbox.fm/vb/698702550
Forwarded from Bukharamag
Yalda Ebtehaj
Photo
شب مهرداد اسکویی

هفتصد و سی و نهمین شب از شب‌های بخارا را اختصاص داده‌ایم به تجلیل از مهرداد اسکویی، فیلم‌ساز مستند، مدرس فیلم‌سازی، عکاس و پژوهشگر تاریخ عکاسی. این نشست در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور و سخنرانی: احمد الستی، سیف‌الله صمدیان، بابک کریمی، دکتر فریناز راشد مرندی، محمد غفوری، علی دهباشی و پیام تصویری ماندانا کریمی در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
     
مهرداد اسکویی (متولد ۱۳۴۸، تهران) فارغ‌التحصیل رشته‌ کارگردانی سینما است. او به عنوان یکی از برجسته‌ترین مستندسازان مستقل ایران شناخته می‌شود. فیلم‌های تاثیرگذار اسکویی در بیش از ۵۵۰ جشنواره فیلم در سراسر جهان به نمایش درآمده و باعث تحسین و شهرت او شده است. با آمار چشمگیر بیش از ۱۵۰ جایزه معتبر به نام او، کمک‌های اسکویی به سینما به طور گسترده مورد تجلیل قرار گرفته است.
اسکویی در سال ۲۰۱۰ به عنوان چهره‌ فرهنگی سال جهان از سوی جایزه جهانی (پرنس کلاوس) هلند انتخاب شد. و نیز در سال ۲۰۱۶ مفتخر به دریافت جایزه معتبر True Vision در جشنواره فیلم True/False شد که گواهی بر روایتگری نوآورانه و خلاقه‌ی او در صنعت فیلم‌سازی مستند است. علاوه بر این، اسکویی در همان سال جایزه معتبر گریرسون و جایزه‌ جشنواره فیلم لندن را برای کارگردانی «رویاهای دم صبح» دریافت کرد که موجب شهرت بیشتر او به عنوان یک فیلمساز مستند چیره‌دست شد.
آخرین فیلم مستند اسکویی، «سایه‌های بی‌خورشید»، به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره معتبر IDFA 2019 در آمستردام هلند به نمایش درآمد که به عنوان اثری کوبنده و تامل‌برانگیز، جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد و نقطه عطفی دیگر را در کارنامه درخشان او رقم زد. 
از دیگر آثار مهرداد اسکویی می‌توان به فیلم‌های: «خانه مادری‌ام مرداب»، «از پس برقع» و «روزهای بی‌تقویم» اشاره کرد. مرور آثار اسکویی تاکنون در چندین مرکز معتبر فرهنگی و هنری جهان برگزار شده است.

خانه هنرمندان ایران: خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان هنرمندان، تالار استاد جلیل شهناز

@YaldaEbtehaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چارلی چاپلین: خجالتی‌ام و تنهایی‌ام را دوست دارم!

در این گفت‌وگوی کوتاه قدیمی، چارلی در اوج اعتبار و احترام عمومی و یک شمایل اجتماعی فوق‌العاده ارزشمند است که هر جمله‌اش به‌سرعت تیتر روزنامه‌های سراسر جهان می‌شود. ولی هنوز پشت آن لبخند شرمگین و آدابدانی انگلیسی و نگاه آرام و خوش‌خلق، پسربچه فقیری پنهان شده که روی صحنه تئاترهای سیار به جای مادر مریضش آوازهای عامیانه می‌خواند و صدایش را نازک می‌کرد.
بعضی چیزها هیچ‌وقت از آدم جدا نمی‌شوند، از جمله تکه‌هایی از گذشته...
شب‌ها به کنج خلوتم آواز می‌دهند
کای خفته گنج خلوتیان باز می‌دهند
#شهریار

https://on.soundcloud.com/UqwEQBP2bFKgLJWS8
#سایه

@YaldaEbtehaj
Yalda Ebtehaj
Video
در این روزگار بینهایت سخت تنها عرصه فرهنگ و اینگونه تلاش‌هاست که شور و شوق را در دل ما زنده نگاه‌میدارد.
…….
شب مهرداد اسکویی

با حضور و سخنرانی: احمد الستی، سیف‌الله صمدیان، بابک کریمی، دکتر فریناز راشد مرندی، محمد غفوری، علی دهباشی
و پیام تصویری ماندانا کریمی و مریم اسلوبی

چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳
خانه هنرمندان ایران - تالار استاد جلیل شهناز

@YaldaEbtehaj
Forwarded from Bukharamag
Yalda Ebtehaj
Photo
شب مستند اجتماعی

هفتصد و چهلمین شب از شب‌های مجله بخارا با همکاری انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند اختصاص یافته است به نمایش و نقد و بررسی فیلم «رادیو گرافی یک خانواده» به کارگردانی فیروزه خسروانی. در این مراسم که در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، پس از نمایش فیلم، نقد و بررسی این اثر با سخنرانی: فیروزه خسروانی، زیبا جلالی نائینی، محمد فاضلی، مهرداد زاهدیان، مجید برزگر ، مرتضی احمد وند و علی دهباشی انجام می‌پذیرد.

«راديوگرافی يک خانواده» نگاهی به تاریخ غيررسمی يک خانواده و يک دوران است؛ نگاهی غیررسمی به انقلاب در دلِ خانه‌ای كه هم‌زمان با انقلابی بیرون از خانه، درهایش به روی تحولات معاصر ایران گشوده شده است.
فیروزه خسرُوانی در تهران به دنیا آمد. بعد از دیپلم به ایتالیا رفت و تحصیلاتش را در آکادمی هنرهای زیبای میلان ادامه  داد. پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۳ به ایران بازگشت و دوره‌ی روزنامه‌نگاری را در مرکز رسانه‌ها گذراند. با مجلات و روزنامه‌های متعدد ایتالیایی نیز همکاری کرده. اولین مستندش را در سال ۲۰۰۴ در شهر بم پس از زلزله ساخت.
«رادیوگرافی یک خانواده» هشتمین ساخته‌ فیروزه خسروانی است. او پیش از این فیلم‌های «قطار زندگی»، «راف کات»، «هزار و یک ایران»، «سالن زیبایی»، «آرشیو مشرق‌زمین»، «حرفه: مستندساز» (فیلم گروهی) و «جشن تکلیف» را ساخته بود.

خانه هنرمندان ایران: خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان خانه هنرمندان، تالار استاد جلیل شهناز

@YaldaEbtehaj
Forwarded from Bukharamag
عصر شنبه‌های بخارا

بحث و گفت‌وگو دربارۀ کتاب «تاریخ بخارای صغیر»

با حضور ابراهیم خدایار، حسن باستانی راد، حسن شجاعی‌مهر (مصحح کتاب)، احمد محیط طباطبایی و علی دهباشی

کافه مانا
شنبه بیست و دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
رادیو هفتستان، اتاق هفتگی فرشته‌ مولوی در کلاب‌هاوس، در دوسال گذشته مجالی بوده برای ادبیات و ترانه و گفت‌وگو. پرونده‌ی شنیداری هر اتاق‌ به ترتیب بایگانی کلاب‌هاوس بی‌ ویرایش در این کانال گذاشته می‌شود-- به نیت دسترس‌پذیرکردن تکه‌ای از تاریخ شفاهی
https://www.tg-me.com/radiohaftestan

@YaldaEbtehaj
ندانم آن که دل و دین ما به سودا داد
بهای آن چه گرفت و به جای آن چه خرید
«سایه»
مدتی پیش در ایام نوروز، رادیو مضمون با نیت و ایده‌ای مثبت، برنامه ‌ای را به گفتگو با دست‌اندرکاران فرهنگی پیرامون بررسی و اهمیت کتاب و کتابخوانی اختصاص داده بود. در این مجموعه گفتگوها من و دوستانی را هم دعوت به گفتگو کردند و از آنجا که این گفتگوها را مفید می‌دانستم من نیز در این مجموعه شرکت کردم. و همانطور که در متن اولیه و انتهایی هر گفتگو آمده نام روزنامه فرهیختگان بعنوان حامی نه صاحب برنامه و رادیو، عنوان می‌شد. متاسفانه در روزهای گذشته مواجه شدیم که روزنامه فرهیختگان به چاپ کتابی بدون اجازه از صاحبان برنامه و شرکت کنندگان در این گفتگوها اقدام کرده‌است. که این رفتاری کاملا غیراخلاقی و مخالف اصول و قوانین حتی در ایران است که قابل پیگرد قانونی‌ست. رفتاری که جای تاسف بسیار دارد و سالهاست با عدم رعایت موازین اخلاقی و حقوقی رایج شده است. ظاهرا فرهنگ مصادره هنوز چون گذشته همچنان ادامه دارد و عده‌ای هنوز نتوانسته‌اند و نخواسته‌اند نتایج صدمات این سالها را جدی بگیرند: جامعه‌ای پاره پاره که هیچ دورنمایی حتی نزدیک برای خود بجا نگذاشته‌است.

@YaldaEbtehaj
2024/05/16 22:04:59
Back to Top
HTML Embed Code: