Telegram Web Link
Forwarded from دیبا
نقش درفش کاویان در زمان هخامنشی_سلوکی

حال پرسش این است که آیا تصویر معتبری از این درفش قدیمی، یعنی درفش کاویانی موجود است یا خیر؟ چنین تصور می شود که تصویری وجود دارد. در تصویر مشهور موزاییک"نبردِ اسکندر"در پومپئی، نشانی جنگی به شکل درفش وجود دارد که بر سر نیزه ای در پشت ارابه ی جنگی شاه بزرگ قرار گرفته است. زاره بر این باور است که این شکل چارچوبی است که بر آن پارچه ی قرمز_قهوه ای رنگی نصب شده است. این بخش از موزاییک به شدت آسیب دیده است، اما در فضای داخل درفش هنوز می توان سرِ پرنده ای را بطور مبهم مشاهده کرد که زاره با اطمینان آنرا یک خروس می داند. درفش"نبرد اسکندر"از یک سو شباهتی دارد دارد به درفشی که در نقاشیِ روی جام دوریس (Duris)در موزه ی لوور، موجود است. و از سوی دیگر شباهت به درفش هایی دارد که در روی سکه های پارسیِ دوران سلوکی و اشکانی نقش شده است... پرچم متشکل از یک نیزه ی متصل به یک شئیِ مربع شکل است، همراه با قاب یا بدون آن و مزین به زینتی به شکل صلیب آندریاس یا ستاره ای که تمام فضای مربع را پر کرده است. از پایین ترین ضلع مربع دو سه_معمولا چهار منگوله آویزان است. در برخی از سکه ها منگوله ای وجود ندارد. در پشت یک سکه آتشدان نیست، بلکه در اینجا شاه با میله ی بلندی_احتمالا گرز شاهی_در دست چپ بر تخت نشسته، جامی در دست دارد و روبروی او پرچمی نیز نصب شده است.(ص.۵۸_۵۶)

بن مایه:کریستن سن.آرتور امانوئل_کاوه آهنگر و درفش کاویانی_ترجمه منیژه احدزادگان آهنی_تهران_طهوری_چاپ دوم ۱۳۸۷

@atorabanorg
Forwarded from دیبا
نقش درفش کیانی مشخص شده بر مسکوکات شاهان پارس

بن مایه:کریستن سن. آرتور امانوئل_کاوه آهنگر و درفش کاویانی_ترجمه منیژه احدزادگان آهنی_تهران_طهوری_چاپ دوم ۱۳۸۷

@atorab
روی خاک

هرگز آرزو نکرده‌ام
یک ستاره درسراب آسمان شوم
یا چو روح برگزیدگان
همنشین خامش فرشتگان شوم
هرگز از زمین جدا نبوده‌ام
با ستاره آشنا نبوده‌ام
روی خاک ایستاده‌ام

با تنم که مثل ساقهٔ گیاه
باد و آفتاب و آب را
میمکد که زندگی کند
بارور ز میل
بارور ز درد

روی خاک ایستاده‌ام
تا ستاره‌ها ستایشم کنند
تا نسیم‌ها نوازشم کنند

* *


از دریچه‌ام نگاه میکنم
جز طنین یک ترانه نیستم
جاودانه نیستم
جز طنین یک ترانه جستجو نمیکنم

در فغان لذتی که پاکتر
از سکوت سادهٔ غمیست.

آشیانه جستجو نمیکنم
در تنی که شبنمیست
روی زنبق تنم

* *

بر جدار کلبه‌ام که زندگیست
با خط سیاه عشق
یادگارها کشیده‌اند
مردمان رهگذر

قلب تیر خورده
شمع واژگون
نقطه‌های ساکت پریده‌رنگ،
بر حروف درهم جنون.

هر لبی که بر لبم رسید
یک ستاره نطفه بست
در شبم که مینشست
روی رود یادگارها

پس چرا ستاره آرزو کنم؟

* *

این ترانهٔ منست

–دلپذیر دلنشین
پیش از این نبوده بیش از این


فروغ فرخزاد
Forwarded from دیبا
‍ جوک کاری

صنایع دستی شیراز

جوک کاری از هنر های وابسته به چوب است که از ایجاد نقوش هندسی با استفاده از دو تا سه رنگ چوب و کنار هم قرار گرفتن این نقوش با قطعات کوچک با مقطع‌های مختلف مثلث، مربع ،مستطیل و لوزی به وجود می‌آید.

این هنر در روش کار به خاتم شباهت دارد با این تفاوت که جوک مثل خاتم تنها در روکاری به کار گرفته نمی‌شود بلکه گاهی به صورت جازنی و گاهی هم به عنوان یک عضو اصلی از یک شیء خاص مثلاً به عنوان کلاف اصلی چهارچوب استفاده می‌شود و در این هنر مواد مورد استفاده تنها چوب است.

تنوع طر‌ح‌های جوک بسیار زیاد است به گونه‌ای که هر طرحی را که بتوان با نقوش هندسی ایجاد کرد، می‌توان در این هنر به کار گرفت. از جوک در تزئین در، مبلمان، دور جعبه‌ها و قاب‌های منبت، خاتم کاری و معرق کاری استفاده می‌شود


قدیمی ترین اثر جوک ایران منبر و در مسجد جامع عتیق شیراز است که به قرن دوم هجری و زمان لیث صفاری بر می گردد.
Forwarded from دیبا
Forwarded from دیبا
Forwarded from دیبا
Forwarded from دیبا
Forwarded from دیبا
Channel photo updated
در دنیای امروز که ارتباطات و رسانه‌ها نقشی حیاتی در شکل‌دهی افکار عمومی و هدایت معانی دارند. داشتن یک منبع جامع و معتبر برای فعالان روابط عمومی بیش از هر زمان دیگری ضروری است. یاقوت نیوز با درک این نیاز، ویژه‌نامه اختصاصی ارتباطات و روابط عمومی را با هدف ارائه تحلیل‌ ها، راهکارهای نوین و تجربه‌های موفق در این حوزه منتشر می‌کند. مقاله مسأله ای به نام روابط عمومی ، مقاله تامل برانگیزی است که بنده در جهت بررسی تهدیدهای پیش روی روابط عمومی در سازمان به سفارش آقای دکتر محسنی نیا نگاشتم . آنچه که در ابن یاداشت مطالعه می کنید تجربه دو دهه فعالیتهایم در حوزه سازمان و روابط عمومی است . چیزی است که لمس کرده ام و همیشه چون زخمی چرکین آزارم داده است .

https://yaghoutnews.ir/122200/
DOC-20250425-WA0021.
90.3 KB
‏یادداشت مسأله ای به نام روابط عمومی
DOC-20250425-WA0021..pdf
90.3 KB
اشتراک گذاری یادداشت مسأله ای به نام روابط عمومی DOC-20250425-WA0021..pd
فرآخوان چهارمین جشنواره ملی «ایده‌های خلاق روابط عمومی»

https://asreesfahannews.ir/159132/

#جشنواره_ملی_ایده_های_خلاق_روابط_عمومی_ایران
✔️ فراخوان چهارمین جشنواره ملی «ایده‌های خلاق روابط عمومی» منتشر شد

جشنواره ملی «ایده‌های خلاق روابط عمومی» با هدف شناسایی، تقویت و معرفی ایده‌های نوآورانه در حوزه روابط عمومی و ارتباطات رونمایی می‌شود. این رویداد فرصتی بی‌نظیر برای مدیران روابط عمومی، دانشجویان و فعالان رسانه‌ای است تا در محیطی علمی و حرفه‌ای، مهارت‌ها و دیدگاه‌های نوین خود را به نمایش بگذارند و به ارتقای استانداردهای ارتباطی کشور کمک کنند.


مدت زمان مطالعه:5 دقیقه

🔗 مشاهده مشروح خبر از ارتباط گر:
http://ertebatgar.ir/?p=1589


ارتباط گر را در تلگرام دنبال کنید @ertebatgar_ir
چهارمین جشنواره ملی ایده‌های خلاق روابط عمومی ایران آغاز به کار کرد
عموما جشنواره ها مجالی برای خودشناسی و ارزیابی قدرت و ضعف عملکردهاست و شرکت کنندگان خود را با دیگر رقباء سنجش می کنند . اما جشنواره ملی ایده های خلاق روابط عمومی در این حوزه رویکردی متفاوت را دنبال می کند. مهمترین هدف این جشنواره شناخت دست اندرکاران روابط عمومی با ماهیت فرایند خلاقانه روابط عمومی و ایده پردازی در این حوزه با هدف حل مسایل سازمانی است. به عبارت دیگر شرکت کنندگان با حضور در بوت کمپ های آموزشی آمادگی لازم را برای شناخت مسایل و مشکلات سازمانی و راهکارهای خلاقانه حل آنها را می آموزند و به کار می گیرند و نتایج اقدامات خود را در جشنواره شرکت می دهند. پس از ارزیابی هیات داوران آثار فاخر و ارزنده برای آشنایی همگان معرفی می شوند و مجموعه هایی که بیشترین امتیاز را به دست بیاورند، مفتخر به دریافت جایزه ملی روابط عمومی خلاق ایران می شوند.
علاقه مندان و دست اندرکاران می توانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی ذیل جهت ثبت نام اقدام کنند.
اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در: https://farhangfestival.ir/
2025/07/05 14:43:03
Back to Top
HTML Embed Code: