Telegram Web Link
💢 موتور جستجوی virascience با امکان دسترسی به بیش از ۹۰۰ هزار مقاله و پایان نامه فارسی و انگلیسی : http://www.virascience.com
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 @EAL21st
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"توان بینایی کودکان در دوازده ماه اول زندگی" از کودکان بیش از توان کودکیشان انتظار نداشته باشیم.
هم قد با آنها دنیا را دوباره کشف کنیم و بسازیم.
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن21 @EAL21st
معرفی کتاب "معلم ژاپنی به مثابه رهبر" ارسالی همراه گرامی کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 جناب آقای عباسی. @EAL21st
معرفی کتاب «معلم ژاپنی به‌مثابه رهبر» نوشته یوشی تاکا ایشی کاوا با ترجمه علی‌رضا رضائی
این کتاب تجربه زیسته یکی از معلمان ژاپن می‌باشد که هدف از تألیف آن معرفی نظام آموزش‌وپرورش ژاپن، آشناساختن خواننده با فرهنگ و فضای حاکم بر فضای آموزشی مدارس ژاپن از طریق تجربه‌نگاری و گزارش تجربه‌های مؤلف در طول سه دهه معلمی و فعالیت در آموزش و پرورش می‌باشد.
این کتاب شامل دو بخش می‌باشد که بخش اول آن با عنوان «فعالیت‌های من به‌ عنوان یک معلم»، شامل هفت فصل با عناوین در اندیشه معلم شدن، سال‌های اول معلمی، آموخته‌های من از مدیر، فعالیت‌های من به‌عنوان معلم مطالعات اجتماعی، شروع فعالیت‌های پژوهشی، انجام پژوهش‌های مشترک در کنار سایر محققان، جوانه‌زدن حس رهبری و مدیریت می‌باشد. بخش دوم با عنوان «شروع فعالیت در پست اجرایی» شامل دو فصل مدیریت مدرسه از نگاه یک ناظم و یادگیری و سختی‌هایش می‌شود.
ناشر در مقدمه این کتاب عنوان می‌کند این کتاب گامی برای در اختیار قرار دادن اطلاعاتی به‌منظور کلان فکر کردن، ایجاد مهارت ادراکی در معلمان، مدیران و تصمیم‌سازان و روزنه‌ای برای ایجاد یک تصویر کلی و نگاه از بالا به سمت مسائل آموزش و پژوهش کشور است.
این کتاب که در مرکز نوآوری‌های آموزشی مرآت ترجمه شده در راستای چشم‌انداز «پشتیبانی از مدارس کشور» و رسالت «ارائه راهکارهای عملیاتی به‌منظور بهبود مستمر کیفیت آموزش، ارتقای بهره‌وری مدارس و ایجاد بستر جامعه آموزشی یادگیرنده» به‌دست چاپ سپرده شده است تا زمینه‌ای برای دانش‌افزایی نیروی انسانی مدارس، افزایش مهارت ادراکی و توجه به روش‌ها و شیوه‌های اجرایی مهیا کند.
مؤلف کتاب مهم‌ترین انگیزه خود را از نگارش این کتاب پس از آشنایی با دکتر سرکارآرائی در دانشگاه ناگویا در ژاپن، معرفی نظام آموزشی ژاپن به خوانندگان ایرانی پس از سفر به ایران و دیدار با چند تن از متولیان نهاد تعلیم و تربیت کشور ازجمله دکتر محمود مهرمحمدی، رییس وقت پژوهشکده تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش عنوان می‌دارد.
وی تاکید می‌کند درواقع انگیزه تدوین و نگارش این کتاب، آشنا ساختن خوانندگان، با فرهنگ و جو حاکم بر کلاس‌های درس ژاپن از طریق تجربیات شخصی در طول سه دهه معلمی و فعالیت مدیریتی در مدارس است. وی در مورد انتخاب عنوان کتاب که «معلم ژاپنی به‌مثابه رهبر» انتخاب شده است، بیان می‌کند منظور از رهبر در این‌جا، فرد تأثیرگذاری است که در اندیشه عملی‌کردن اهداف مجموعه‌ای است.
نویسنده این کتاب در مورد شیوه نگارش و جمع‌آوری مقالات کتاب، در مقدمه اشاره می‌کند: شش سال جلسات متعددی با دکتر سرکارآرائی داشته و سبک نگارش این کتاب به توصیه ایشان، داستانی و پژوهشی انتخاب شده است تا هم خوانندگان عمومی و هم خوانندگان فنی و دانشگاهی شامل معلمان و پژوهشگران، بتوانند از کتاب استفاده لازم را ببرند.
علی‌رضا رضایی، مترجم کتاب در آغاز کتاب یادآور می‌شود رویه‌ای که در ترجمه این کتاب انتخاب شده تاکید بر روان‌نویسی است؛ یعنی سعی شده بیش از وفاداری به تک‌تک کلمات و اصطلاحات به‌کاررفته در متن اصلی به شیوا منتقل کردن پیام نویسنده اهمیت داده شود تا خواننده فارسی‌زبان از خواندن کتاب، دل‌زده نشود و برای خواندن کتاب لازم نباشد دیدگاه پژوهشی در پیش گیرد بلکه بتواند به‌صورت داستان نیز آن را در دست بگیرد و بخواند.
دکتر سرکارآرائی در مقدمه‌ای به نحوه آشنایی خود با نویسنده کتاب اشاره می‌کند و بیان می‌کند در این کتاب ایشی کاوا خواننده را به‌خوبی با ریشه‌ها و اندیشه‌های درس‌پژوهی به‌مثابه الگویی اثربخش برای به‌سازی آموزش، نظریه‌ای برای به‌سازی عمل و به عبارتی دیگر ساختن نظریه‌ای در متن عمل آشنامی‌کند و هم‌چنین نشان می‌دهد که نظریه تربیتی چگونه درون میدان عمل ساخته می‌شود و سامان می‌گیرد. ایده‌ای در عرصه واقعیت پرورده می‌شود، خودش را بازسازی می‌کند و در بازسازی و بازاندیشی مستمر در چرخه عمل، به توانایی خودسازمان‌دهی می‌رسد، توسعه می‌باید و جهانی را به خود مشغول می‌کند.
گفتنی است این اثر به‌طور هم‌زمان توسط انتشارات می‌ ای‌ توشو در ژاپن و انتشارات مرآت در ایران در اختیار تربیت‌پژوهان قرار گرفته است.
https://www.tg-me.com/EAL21st
ده مهارت برتر که آموزش آن در ۲۰۲۰ نیاز است کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن21 https://www.tg-me.com/EAL21st
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 @EAL21st ده مهارت برتر که آموزش آن در ۲۰۲۰ نیاز است (قسمت اول)
۱.Complex Problem Solving
📌 مهارت حل مساله که در زندگی روزمره بسته به نوع مساله(ساده یا پیچیده)نیاز است . گرچه طراحی و ساختار گرایی به روند حل مساله کمک می کند اما تصمیم گیری به موقع در موقعیت، موفقیت را بیشتر خواهد کرد که شامل: شناسایی مساله،ساختن تصویری واقعی از آن ،پیدا کردن راه حل مناسب ،تصمیم گیری،پیاده سازی و مانیتور کردن فیدبک ها می شود.

۲. Critical Thinking
📌 یا همان تفکر انتقادی
این مفهوم از ۲۵۰۰ سال پیش مطرح شده. فرد با این نوع مهارت توانایی این را خواهد داشت که ارتباط منطقی بین ایده ها را بفهمد و قدرت تشخیص و ارزیابی را داشته باشد. همچنین ارتباط و اهمیت ایده ها را درک کرده و خود قدرت بیان عقاید و نظرات خود را داشته باشد.این مهارت باعث پیشرفت مهارت های زبانی،خلاقیت و… در فرد می شود.

۳.Creativity & Innovation:
📌 یا همان خلاقیت و نوآوری که احتمالا همه دوستان با آن آشنا باشند.
خلاقیت و نوآوری در واقع تبدیل یک ایده یا تصویر جدید به یک واقعیت است. توانایی دید و درک جهان به روشی جدید برای پیدا کردن الگوهای مخفی و نادیده شده. البته خلاقیت و نوآوری دو روند دارد. تفکر و تولید.
اگر ایده یا تفکر جدید داشته باشید ولی نتوانید آن را عملی کنید می توان گفت خلاقیتی ندارید.

۴.People Management:
📌 مدیریت افراد
که اشاره به نقش پذیری به عنوان یک رویه در تربیت افراد یا انگیزه مند کردن آنها برای بهبود و اجرای بهتر است که سخت ترین و مهم ترین نقش در بحث های مدیریتی است.

۵. Coordinating with Others:
📌 مهارت هماهنگ شدن با دیگران
این مهارت شامل توانایی سازماندهی کار خود و لینک آن با دیگران است و توجه به فعالیت های مختلف به طور همزمان دارد. البته با اولویت بندی و تفویض اولویت در صورت لزوم. https://www.tg-me.com/EAL21st
💠🔵💠

💢راه‌اندازی نخستین سامانه جامع اولویت‌های پژوهشی کشور

🔹سامانه جامع اولویت‌های پژوهشی کشور برای نخستین بار با هدف متناسب سازی پژوهش‌های دانشگاهی با نیازهای علمی کشور توسط متخصصان و پژوهشگران داخلی راه‌اندازی شد.
🔹این سامانه در آدرس اینترنتی👇 www.olaviatha.ir
به صورت رایگان قابل دسترسی برای تمامی دانشجویان و پژوهشگران کشور است.
💠🔵💠🔵💠🔵💠
https://www.tg-me.com/EAL21st
ده مهارت برتر که آموزش آن در ۲۰۲۰ نیاز است کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن21 https://www.tg-me.com/EAL21st
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 @EAL21st ده مهارت برتر که آموزش آن در ۲۰۲۰ نیاز است (قسمت دوم) ۶. Emotional Intelligence:

📌 هوش هیجانی
این مهارت اشاره به توانایی فرد برای کنترل احساسات و استفاده از آن برای بالا بردن قدرت تفکر است.
افراد با هوش هیجانی بالا در تشکیل و حفظ روابط بین فردی و گروهی بهتر عمل می کنند.
۷. Judgment & Decision Making

📌 مهارت تصمیم گیری و قضاوت
در این مهارت فرد برای حل مشکلات از بین چند گزینه امکان پذیر،یک گزینه را انتخاب میکند. مساله ای که واضح و مشخص است ریسک پذیری و قبول آن از طرف فرد است.
این مهارت یک جزء کلیدی از مهارت های مدیریت محسوب می شود.
۸. Servic- Orientation Management:

📌 مدیریت سرویس گرا
که به توانایی و تمایل به پیش بینی،تشخیص و رفع نیاز دیگران گفته می شود. افراد دارای این مهارت در فراهم آوردن رضایت افراد و در دسترس و تمرکز افراد اطراف خود تلاش می کنند.
۹. Negotiation

📌 یا همان مذاکره
روشی است که افراد آن را برای حل و فصل اختلافات به کار میوگیرند.
در این روش افراد برای درک مساله و رسیدن به بهترین نتیجه ممکن تلاش می کنند.
در مذاکره افراد به دنبال منافع متقابل و حفظ یک رابطه کلیدی برای نتیجه ای موفقیت آمیزانه هستند.

و بالاخره آخرین مورد
۱۰. Cognitive Flexibility

📌 که از آن به انعطاف پذیری شناختی تعبیر می شود
توانایی ذهن است برای سوئیچ بین تفکر در دو مفهموم متفاوت یا به عبارتی تفکر در مورد مفاهیم متعدد به طور همزمان با در نظر گرفتن جنبه های مختلف فکری.
کانال مدیران ایران

شما کدام یک از مهارتهای بالا در خودتان در پرسنلتان و در فرزندانتان تقویت کرده اید؟؟؟ https://www.tg-me.com/EAL21st
کتاب میراث مدیریت آموزشی؛ تحلیل تاریخی یک حوزۀ علمی نوشتۀ دکتر ایزهار اُپلاتکا، استاد تمام مدیریت و رهبری آموزشی، به‌کوشش دکتر ناصر شیربگی، ترجمه شد. @EAL21st
کتاب میراث مدیریت آموزشی؛ تحلیل تاریخی یک حوزۀ علمی نوشتۀ دکتر ایزهار اُپلاتکا، استاد تمام مدیریت و رهبری آموزشی، به‌کوشش دکتر ناصر شیربگی، دانشیار دانشگاه کردستان ترجمه شد و به‌زودی از سوی انتشارات رشد به چاپ می‌رسد.
@EAL21st
دکتر شیربگی دربارۀ این کتاب گفت:
مبانی فلسفی و تاریخی نظریه‌ها و الگوهای مدیریت آموزشی با مدیریت و عمل در سازمان‌های آموزشی ارتباط دارد. باتوجه به تلاش‌های صورت گرفته برای ردیابی این پیوندها، به‌عنوان یک حوزۀ مطالعاتی علمی، هدف این کتاب مرور پیشرفت‌های معرفت‌شناختی مهم در این حوزه از اوایل دهۀ 1960 است.
این کتاب دارای هفت فصل است و دکتر ایزهار اُپلاتکا در آن چند سؤال اساسی را مطرح کرده و به آن‌ها پاسخ داده است:
• چه موضوعاتی در حوزۀ مدیریت آموزشی قرار می‌گیرد؟
• گسترۀ حوزۀ مدیریت آموزشی در هر دهه از اوایل سال‌های دهه 1960 چه بوده است؟
• بنیان دانش مدیریت آموزشی چیست؟
• هویت منحصر به فرد مدیریت آموزشی چیست؟
• چه نوع ابزارهای روش‌شناختی در این سال‌ها به‌وسیله پژوهشگران حوزۀ مدیریت آموزشی به کار رفته است؟
نویسنده بر اساس تحلیل‌محتوای کیفی مجله‌های علمی مختلف این حوزه، از زمان ظهور اولین نشریه، شش حیطه مختلف را تشخیص داده که این حوزه تاکنون به خود دیده است: میراث تجربی، میراث عملی، میراث ارزشیابی، میراث تربیت نیروی انسانی، میراث ایدئولوژی و میراث انتقادی.
دکتر شیربگی افزود: مطالعه محتوی پربار و روزآمد این کتاب برای استادان گرامی و دانشجویان عزیز دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری رشته علوم تربیتی و به‌ویژه گرایش مدیریت آموزشی آموزنده و سودمند است و استفاده از آن به‌عنوان یک منبع تکمیلی برای دریافت تصویری شفاف از وضعیت حوزۀ مدیریت آموزشی در سطح جهان توصیه می‌شود. https://www.tg-me.com/EAL21st
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 جهت حرکت بسیار مهمتر از سرعت حرکت است. @EAL21st
🔴📝 نظام آموزشی سوئد (قسمت اول)


🔺بر اساس تجربه زیسته دکتر علی حسینی خواه استاد دانشگاه خوارزمی در سال های 2010 -2011

🔰اهداف و سياست هاي کلان تربيتي
🖌نظام تعليم و تربيت سوئد مبتني بر بنيان هاي جامعه دموکراتيک است. آموزش بايد مبتني بر احترام به حقوق بشر، ارزش برابر انسان ها، برابري زن و مرد، آزادي فردي، احترام به تفاوت هاي ديني- قومي، آگاهي از خاستگاه فرهنگي خويش، همدلي و همبستگي، بردباري و مسئوليت پذيري، و احترام به محيط زيست باشد (دفتر بين لمللي تعليم و تربيت يونسکو، 2012). در قانون جديد تعليم و تربيت سوئد که در بيست و نه فصل تدوين شده است، آمده که انتقال دانش و ارزش ها در مدرسه بايد مبتني بر بافت زندگي، زبان، تجارب و معلومات قبلي دانش آموز باشد. آموزش در همه مدارس کشور، صرف نظر از نوع مدرسه و موقعيت جغرافيايي، بايد داراي کيفيت و شرايط يکسان باشد. هدف اصلي مدرسه، کمک به رشد هماهنگ و همه جانبه ي دانش آموز است و بنيان فعاليت هاي مدرسه را بايد حس کاوش، کنجکاوي و ميل به آموختن تشکيل بدهد (قانون جديد تعليم و تربيت، 2012: فصل اول).

🔰مديريت کلان نظام تعليم و تربيت
🖌پارلمان و دولت، مسئول سياست گذاري و تخصيص بودجه آموزش و پرورش است. پارلمان، بودجه و قانون تعليم و تربيت را به تصويب مي رساند و دولت بر اساس قانون، احکام و دستورالعمل هاي کلان را صادر و از طريق وزارت آموزش و پرورش و پژوهش، لازم الاجرا و عملياتي مي سازد. با توجه به غيرمتمرکز بودن نظام آموزشي، مسئوليت و قدرت پارلمان و دولت در اجراي قوانين و احکام و تعيين جزئيات، کلي و محدود است. پارلمان و دولت اساساً راجع به تعيين احکام و اهداف ملي براي همه ي سطوح تعليم و تربيت تصميم گيري مي کنند و هدف آن، ايجاد شرايط برابر و تضمين کيفيت در مدارس سرتاسر کشور است. اسناد ملي بويژه برنامه هاي درسي ملي و برنامه هاي درسي موضوعي (سيلابس) براي سطح آموزش اجباري (شامل پيش دبستان، دبستان و متوسطه سطح پايين) توسط دولت و براي متوسطه سطح بالا و آموزش بزرگسالان توسط آژانس ملي تعليم و تربيت و بر اساس قوانين و احکام، تنظيم و تدوين مي شود. وظيفه ي پيگيري، بازرسي و ارزشيابي فعاليت هاي آموزشي مدارس، برعهده آژانس ملي تعليم و تربيت و هيئت بازرسان مدارس است. آژانس، مسئول بررسي و بهبود بخشيدن به کيفيت و نتايج آموزشي مدارس است، با کمک دانشگاه ها به طراحي آزمون هاي ملي براي دانش آموزان و راهنماي ارزيابي براي معلمان مي پردازد، و همچنين دوره هاي آموزشي پايه را براي مديران و معلمان مدارس برگزار مي کند. هيئت بازرسان نيز از طريق بازديدهاي مکرر و رسيدگي کردن به شکايات اشخاص راجع به نارسايي ها و کاستي هاي مدرسه، در پي اطمينان حاصل کردن از رعايت قوانين و مقررات توسط مسئولان مدرسه است. اعطاي مجوز به مدارسِ مستقلِ تحت حمايت مالي دولت نيز يکي ديگر از وظايف مهم هيئت بازرسان است. (ادامه دارد....) https://www.tg-me.com/EAL21st

مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21
مباحث و نظراتی در رابطه با مدیریت و رهبری آموزشی و ارائه آخرین نتایج تحقیقات حوزه علوم تربیتی
تماس با ادمین کانال
نظام آموزشی سوئد (قسمت دوم)
🔰ساختار نظام آموزشي و معرفي سطوح تحصيلي
🖌نظام آموزش عمومي سوئد داراي ساختار چهار سطحي است و در حالت بهينه، سنين يک تا بيست سال را در بر ميگيرد:

1) سطح پيش دبستان (4 سال)؛
2) سطح آمادگي (1 سال)؛
3) سطح آموزش اجباري (9 سال)؛
4) سطح آموزش غيراجباري (3 سال).

آموزش پيش دبستاني در سوئد، رايگان و نسبتاً اجباري است و از يک سالگي آغاز مي شود. کودکان از يک سالگي در فعاليت هاي تفريحي، تربيتي و آموزشي شرکت مي کنند، بااين وجود، به دليل کمک به رشد و آمادگي تدريجي آنها، اغلب از سن 7 و حتي 8 سالگي توسط والدين در پايه اول ابتدائي ثبت نام مي شوند و در اين شرايط، دانش آموزان تا سن بيست سالگي اجازه تحصيل و اخذ مدرک ديپلم را دارا خواهند بود (يوري پديا، 2013). بر اساس اطلاعات آژانس ملي تعليم و تربيت سوئد (سکول ورکت، 2013)، ساختار نظام آموزشي سوئد با لحاظ کردن آموزش عالي، شامل پنج سطح به شرح زير مي باشد:
🔹سطح پيش دبستان: اين سطح شامل مراکز متعدد از جمله مراکز پيش- دبستان، مراکز آزاد پيش-دبستان و خانه مراقبت روزانه (يا خانه مراقبت هاي پداگوژيک) است که اهداف و کارکرد آنها به سن و قابليت هاي کودکان و نيازها و خواسته هاي والدين بستگي دارد. علاوه بر مراکز فوق، مراکز اوقات-فراغت و مراکز آزاد اوقات-فراغت نيز سطح پيش دبستان را پشتيباني مي کنند. اين سطح، کودکان يک تا پنج سال را تحت پوشش قرار مي دهد.
🔹سطح آمادگي: منظور از سطح آمادگي، آموزش هاي درسي قبل از پايه اول ابتدائي است و به آن، کلاس پيش- دبستان اطلاق مي شود. مدت اين دوره يک سال است و به طور معمول از 6 سالگي آغاز مي شود.
🔹سطح آموزش اجباري: آموزش اجباري حالت تک ساختاري دارد؛ بدين معني که آموزش ابتدائي و متوسطه سطح پايين، در قالب "آموزش جامع 9 ساله" تعريف شده است: دوره ابتدائي (با 6 پايه) و دوره متوسطه سطح پايين (با 3 پايه). آموزش اجباري، رايگان است و به طور معمول از 7 سالگي شروع مي شود. سن رفتن به مدرسه با توجه به منطقه، منعطف است و مي تواند 6 و حتي 8 سالگي باشد. در اين سطح، در کنار مدارس عادي، براي دانش آموزان با نيازهاي خاص (ازقبيل: ناشنوا، نابينا، لال، داراي اختلالات ذهني) مدارس ويژه در نظر گرفته شده است. به مانند سطح پيش دبستان، در اين سطح نيز، مراکز اوقات- فراغت و مراکز آزاد اوقات-فراغت، آموزش رسمي را پشتيباني مي کنند.
🔹سطح آموزش غيراجباري: دانش آموزان پس از به پايان رساندن آموزش اجباري، مي توانند داوطلبانه و به طور رايگان ادامه تحصيل داده و وارد دوره متوسطه سطح بالا (شامل 3 پايه) شوند. اين دوره مشتمل بر 17 رشته تحصيلي ازقبيلِ علوم انساني، علوم طبيعي، علوم اجتماعي، هنر و موسيقي، صنايع دستي، صنايع غذايي، منابع طبيعي، مديريت کسب و کار، رستوران و هتل داري است. معمولاً مدارس بزرگ همه يا اغلب آن رشته ها را يکجا ارائه مي کنند. مدت زمان هر رشته سه سال است و واحدهاي درسي هر رشته عبارت است از: دروس عمومي مشترک، دروس تخصصي، دروس اختياري و پروژه ديپلم.

🔰تقويم سال تحصيلي
🖌آغاز سال تحصيلي در همه ي سطوح به استثناي سطح پيش دبستان، نسبتاً يکسان است. مراکز پيش دبستان در تمام طول سال و از دوشنبه تا جمعه از ساعت 6:30 تا 18:30 باز است. هدف از ارائه خدمات 12 ساعته در روز، کمک به والدين در نگهداري کودکان خردسال است. سطح آمادگي، دوره يکساله است که اغلب در مدارس ابتدائي ساماندهي ميشود و تقريباً از مقررات زماني ساير سطوح پيروي مي کند. سال تحصيلي که شامل دو ترم پاييز و بهارست، از اواخر ماه اوت (اوايل شهريور) آغاز مي شود و اوايل ماه ژوئن (اواسط خرداد) پايان مي يابد. ليکن، معلمان بايد حدود يک يا دو هفته پيش تر آغاز به کار کنند (يوري پديا، 2013). مدارس اختيار دارند، کل مدرسه يا کلاس درس خاصي را تعطيل کنند، با رعايت اين اصل که حداقل 178 روز و 550 ساعت در سال، کلاس هاي درس را تشکيل بدهند. روز مدرسه معمولاً از ساعت 8 تا 1:30 است. با توجه به سن و سطح تحصيلي، اين دوره زماني مي تواند کوتاه تر يا بلند تر باشد. از باب مثال، آموزش در دوره آمادگي، صبح ها ديرتر آغاز مي شود و مدت آن معمولاً 3 ساعت در روز است. به بيان ديگر، تنها شرايط حداقلي بر سطح آمادگي حکم فرماست. در کنار مدارس، مراکز اوقات فراغت (فوق¬برنامه) نيز از ساعت 7 صبح تا 17:30 بعدازظهر دايرند.

💠براي سطح پيش دبستان، موضوعات درسي تعريف نشدند. تأکيد بر بازي و سرگرمي، سلامت جسم و روان، ارتباط کلامي و روابط اجتماعي است. براي سطح آمادگي نيز دروس خاصي مشخص نشده است، اما معلمان با نگاه به دروس ارائه شده در پايه اول ابتدايي، آموزش هاي اوليه را به زبان ساده و جذاب ارائه مي دهند. در واقع، هدف دوره آمادگي، آشنا ساختن و عادت دادن کودک به محيط مدرسه ابتدايي است.
ادامه ... نظام آموزشی سوئد قسمت سوم

🔰فرايند برنامه ريزي درسي و نقش معلم
🖌فرايند کلي برنامه ريزي درسي در نظام تعليم و تربيت سوئد، در طي چهار مرحله متوالي به شرح زير صورت مي گيرد:

1) پارلمان: قوانين و احکام تعليم و تربيت را تصويب و در قالب قانون ملي تعليم و تربيت مدون مي سازد.

2) دولت: مباحث کلان تعليم و تربيت را با نگاه به قوانين و در قالب برنامه هاي درسي ملي به تفکيک سطوح تحصيلي تنظيم و تدوين مي کند. برنامه هاي درسي ملي هر يک با حجم 20 صفحه، داراي ساختاري يکنواخت و متشکل از اين اجزاءست: 1) ارزش هاي بنيادين؛ 2) رسالت و وظائف مدارس؛ 3) غايات؛ 4) رهنمودها . در فصل غايات و رهنمودها، به مسائل حوزه عمل از قبيل نحوه رابطه مدرسه و والدين، رابطه مدرسه و محيط پيرامون، مسئوليت معلم و مدير مدرسه نيز پرداخته شده است (برنامه هاي درسي ملي، 2015).

3) آژانس ملي تعليم و تربيت: بر اساس برنامه هاي درسي ملي، برنامه هاي درسي موضوعي (سيلابس ها) را توليد مي کند. اجزاء هر سيلابس عبارت است از: 1) هدف کلي موضوع؛ 2) اهداف جزئي؛ 3) ماهيت و ساختار محتوائي موضوع؛ 4) ارزشيابي (سيلابس هاي ملي، 2015).

4) مدرسه: معلم، برنامه درسي مدرسه را بر اساس برنامه ¬درسي موضوعي و اغلب با همکاري مدير مدرسه و والدين تنظيم مي کند. متعاقب اصلاحات دهه 1990، مسئوليت برخي از امور خُرد برنامه ريزي درسي (بويژه انتخاب مواد و روش ها) به مدارس واگذار شده است. انتخاب فعاليت ها و محتواي موضوعات درسي و نحوه سازماندهي و تدريس آن، جزو اختيارات معلم است. البته براي برنامه درسي مدرسه و با در نظر داشتن اهداف ملي، اهداف قابل تحقق محلي نيز تعريف مي شود. در کنار مدرسه و با مبنا قرار دادن سيلابس هاي ملي، ناشران خصوصي نيز مشغول طراحي و تأليف کتاب هاي درسي مي شوند.

با توجه به فرايند فوق، مي توان نتيجه گرفت که رويکرد سوئد به برنامه¬ريزي درسي، رويکرد ترکيبي است؛ منظور آن است که امر برنامه ريزي درسي نه کاملاً مبتني بر مدرسه است و نه کاملا تحت حاکميت دولت (رويکرد متمرکز) قرار دارد (کارکِينن، 2012). به بيان ديگر، تصميمات کلان در سطح ملي و ساير تصميمات در سطح مدرسه اتخاذ مي شود.

🔰توليد کتاب هاي درسي و مواد آموزشي
🖌در نظام برنامه درسي غيرمتمرکز، بدليل توجه بيشتر به نيازهاي فراگيران و برون سپاري امر توليد، تنوع و تکثر در مواد و منابع يادگيري بيشتر از نظام¬ متمرکز است. برخلاف نظام متمرکز که اغلب براي هر موضوع درسي تنها يک کتاب درسي مدون تحت نظارت دولت تأليف مي شود، در سوئد براي هر موضوع درسي، انواع کتاب درسي توسط ناشران خصوصي و سازگار با برنامه هاي درسي ملی و موضوعي، طراحي و تدوين مي شود. براي همه موضوعات درسي، بسته هاي آموزشي (شامل کتاب درسي، کتاب کمک درسي، راهنماي معلم، کتاب کار دانش آموز، سي. دي. هاي صوتي-تصويري)، فلش کارت، کتاب الکترونيکي، کتاب گويا، نرم افزار درسي، و فيلم توليد مي شود. ليکن به دليل قيمت بالا، مواد و منابع يادگيري در کتابخانه مدارس و به تعداد زياد در دسترس معلمان و دانش آموزان گذاشته مي شود.
محبوب ترين ناشر در زمينه کتاب چاپي، انتشارات ليبر و در زمينه کتاب ديجيتال، انتشارات اي ليب است. انتشارات ليبر واقع در استکهلم، بزرگ ترين و معتبرترين ناشر کتاب هاي درسي سوئد در همه ي موضوعات درسي است که جزو مجمع بين المللي ناشران تربيتي (IGEP) است. يکي ديگر از ناشران معتبر سوئد در اين حوزه، انتشارات ناتور و کولتور است که دفتر آن در استکهلم بوده و جزو مجمع ناشران تربيتي اروپاست (EEPG) . انتشارت اي ليب، مطرح ترين ناشر و توزيع کننده در زميه کتاب هاي ديجيتال در منطقه اسکانديناوي است که دفتر آن در استکهلم واقع است. اين ناشر، کتاب الکترونيکي، کتاب صوتي و ساير محصولات قابل دانلود را توليد مي کند. اي ليب يو پروژه جديدي است که مخاطب آن مدارس است: دانش آموزان را قادر مي سازد در خانه و مدرسه به کتاب هاي ديجيتال و گوياي اين ناشر و ساير ناشران دسترسي داشته باشند. شايان ذکر است، دفتر اکثر ناشران سوئدي، واقع در پايتخت (استکهلم) است. دفتر تعدادي از ناشران نيز ازجمله اَندينا، گيدرَپيد و اگمونت کارنن در دو شهر بزرگ سوئد، گوتنبرگ و مالمو قرار دارد.
@EAL21st
برداشت آزاد کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 @EAL21st
ادامه ... 🔴📝 نظام آموزشی سوئد (قسمت آخر)


🔺بر اساس تجربه زیسته دکتر علی حسینی خواه استاد دانشگاه خوارزمی در سال های 2010 -2011

🔰ارزشيابي در مدرسه
🖌نظارت بر عملکرد نظام مدارس به دو شيوه ارزيابي بيروني و دروني انجام مي گيرد. ارزيابي بيروني اساساً توسط دو سازمان کشوري، آژانس ملي تعليم و تربيت و هيئت بازرسان مدارس صورت مي گيرد. ارزيابي دروني توسط آموزش و پرورش استان و هيئت محلي (با همکاري مديران، والدين و دانش آموزان) انجام مي شود. ارزيابي عملکرد معلم توسط مدير و با نظرخواهي از همکاران، والدين و فراگيران محقق مي شود (سازمان توسعه و همکاري اقتصادي، 2011). ارزيابي آموخته هاي دانش آموزان در دوره آموزش ابتدايي بر اساس مقياس کيفي سه-درجه اي (قبول، قبول با نمره خوب، قبول با نمره عالي ) است. و از اواخر سال 2012 و در دوره متوسطه، مقياس چهار-درجه اي (تجديد، قبول، قبول با نمره خوب، قبول با نمره عالي) با مقياس جديد شش-درجه اي (A to F) جايگزين شده که درجه آخر (F) به منزله مردود است. آزمون ملي اجباري تنها از پايه 9 به بعد و فقط براي دروس زبان سوئدي، زبان انگليسي و رياضيات به اجرا درمي آيد.
@EAL21st
🔰سياست ها و نوآوري هاي برنامه درسي
🖌همزمان با تصويب قانون جديد تعليم و تربيت و تأثير آن بر مفاد اسناد برنامه درسي، تغيير و تحولات زير از سال 2012 به وقوع پيوسته است (وزارت آموزش و پرورش و پژوهش، 2013؛ شبکه مدارس اروپايي، 2012):

1⃣سخت گيري بيشتر در استخدام معلم و اجراي طرح جذب معلمان عالي رتبه (داراي مدرک دکتري) به منظور ارتقاي کيفيت تدريس در مدارس؛

2⃣اعطاي اقتدار بيشتر به مديران و معلمان مدارس؛

3⃣تأکيد بر امنيت و ايمني بيشتر دانش آموزان در همه سطوح تحصيلي؛

4⃣تأکيد بيشتر بر اهميت و جايگاه مراکز اوقات فراغت (فوق برنامه) در کنار مدارس؛

5⃣تأکيد بيشتر بر موضوعات درسی زبان و رياضيات، علوم طبيعي و فن آوري در همه سطوح تحصیلی؛

6⃣اتخاذ رويکرد کارآفرينانه به مدارس و تلفیق آن در برنامه هاي درسي.https://www.tg-me.com/EAL21st
با سلام خدمت دوستان گرامی ضمن آرزوی موفقیت برای شما عزیزان به اطلاع می رساند کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21(EAL21st@) در راستای اهدف خود و کمک به اشاعه و نشر نتایج پژوهش های حوزه علوم تربیتی، آمادگی خود را برای معرفی، انتشار نتایج و خلاصه ای از پژوهش ها و پایان نامه های شما عزیزان اعلام میدارد. لذا درصورت صلاح دید می توانید چکیده و خلاصه ای از نتایج پژوهش ها و پایان نامه های خود را برای ادمین کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 ارسال نمایید تا انشاالله به ترتیب اولویت و زمان ارسال در کانال موصوف منعکس گردد.

💠 ارتباط با ادمین کانال و ارسال چکیده و خلاصه پژوهش ها kmohammadi@

💠 کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21:
https://www.tg-me.com/EAL21st
مدیریت زمان با ماتریس آیزنهاور:

در طول تاریخ، افراد زیادی بوده‌اند که زندگی آن‌ها حاوی نکات مفیدی است که می‌تواند راهنمای ما برای رسیدن به موفقیت و سربلندی در تمام جوانب زندگی‌مان باشد. یک از این افراد که در تمام طول عمر خود توانست بهترین استفاده را از زندگی و فرصت‌های پیش روی خود کند کسی نیست جزء دوایت آیزنهاور. دوایت آیزنهاور رئیس‌جمهور آمریکا (در سال‌های 1953 تا 1961) می‌باشد. وی در این مدت ، طرح های بسیاری را در جهت توسعه بزرگراه‌های بین ایالتی در ایالات‌متحده آمریکا ، راه‌اندازی اینترنت (DARPA) ، اکتشاف فضایی (NASA) و ...اجرا نمود. وی برای مدیریت زمان ، مدیریت فعالیت و بهره وری مدلی را طراحی کرد که به‌وسیله آن بتواند با مسایل مهم تصمیم‌گیری و مدیریت زمان مقابله کند. این مدل که به ماتریس Eisenhower معروف می‌باشد ، نحوه ايجاد تمايز بين مسائل مهم و اضطراري را می‌آموزد. در واقع تمامی تصمیمات را بر مبنای ۲ سؤال اساسی مدیریت می‌کند:

1. چقدر آن کار اهمیت دارد؟

2. چقدر انجام آن کار فوری است؟

تنها ابزار ساده برای این مدل ساده تصمیم‌گیری ، یک کاغذ و قلم می‌باشد.

چرا از ماتریس مدیریت زمان استفاده کنیم؟

ممکن است بسیار برایتان پیش آمده باشد که زمانی که پشت میز کارتان می‌نشینید ناگهان با حجم زیادی از کارها و پروژه‌ها مواجه گردید. ممکن است در نگاه اول ، همه اینها مهم به نظر رسند و اغلب اوقات بسیار دشوار است تشخیص دهیم که کدام فوری و کدام بدون فوریت است. ماتریس آیزنهاور این فرآیند را فرموله کرده است و به شما کمک می‌کند که فعالیت های خود را به لحاظ اهمیت و فوریت دسته بدی کنید و برای اجرای آنان پاسخ لازم را اتخاذ نمایید.

همچنین این ماتریس شما را وادار می‌کند که کارهایی که همواره در پس ذهن شما بوده و تاکنون به آنها نیندیشیده‌اید را بر روی کاغذ آورده و زمانی را جهت انجام آن اختصاص دهید.

چگونه با ماتریس آیزنهاور بهره وری خود را افزایش دهیم؟

اولویت‌بندی در کلیه امور، کمک بسیاری در انتخاب فعالیت‌های مناسب و اخذ تصمیم‌های درست می‌نماید و نیز؛ کلید طلائی در تعیین تقدم و تأخر انجام درست فعالیت‌هاست. استراتژی آیزنهاور جهت سازماندهی فعالیت نیز از این تکنیک بهره گرفته است. هر كاري كه روي ميز كار شما قرار دارد،‌ با شكستن آن مطابق روش آيزنهاور شروع كنيد و سپس براي زمان انجام آن تصمیم‌گیری كنيد. شما با بهره‌گیری از ماتریس تصمیم‌گیری ، فعالیت های خود را بر اساس 4 احتمال ، دسته‌بندی می‌کنید.

1. فوری و مهم (کارهایی که باید فوراً انجام دهید)

2. مهم اما بدون فوریت (کارهایی که می‌توانید به بعد موکول کنید.)

3. فوری و اما غیر مهم (کارهایی که می‌توانید به فرد دیگری واگذار کنید.)

4. بدون فوریت و غیر مهم (کارهایی که باید حذفشان کنید.)
https://www.tg-me.com/EAL21st
2025/07/13 16:18:23
Back to Top
HTML Embed Code: