Telegram Web Link
ترجمان به‌‌فارسی برگرداند: از کلاس‌های مدرسه کدام ‌یک در خاطرتان باقی‌مانده‌است؟ آن‌ که شما را به تفکر و گفت‌وگو فرامی‌خواند یا آن که مطالب موردنیاز برای آزمون را به خوردتان می‌داد؟https://www.tg-me.com/EAL21s
تارنمای ترجمان، ترجمۀ مقالۀ جان تیلور را با نام زندگی آزمون‌زده؛ در جست‌وجوی آموزشِ اندیشه‌محور منتشر کرد.

تیلور در این نوشته به فروکاستن یادگیری به آمادگی برای امتحان اعتراض می‌کند و باور دارد رویکرد فعلی در مدارس «به تولیدِ انبوهِ نوابغِ امتحانی منجر شده که در امتحانات سربلند بوده» اما «در رویارویی با چالش‌ها به‌آسانی در هم می‌شکنند».
https://www.tg-me.com/EAL21st
بریده‌ای از این مقاله را مرور می‌کنیم:
زمانی که آغاز به تدریس کردم، آموختم که جلسات درسی که در آن شاگردان در بحث و مناظره و پرسشگریْ مشارکت فعال دارند، هم برای خودشان و هم برای معلم لذت‌بخش‌تر و به‌یادماندنی‌تر هستند. بنابراین هرگاه که ممکن باشد امور را این‌گونه سامان می‌دهم.
اما حقیقت تلخ این است که اکثریت بزرگی از جلسات درس با هدف دیگری تشکیل می‌شوند. ریزترین جزئیاتِ کلاس درس برای اغلب معلمان و شاگردان را ملزومات آمادگی برای امتحانات شکل می‌دهد. هنگامی که دانش‌آموزان وارد چنین کلاس‌هایی می‌شوند، تمرکز بر بحث و پرسشگریِ نامحدود نیست، بلکه بر آموختن هر‌چیزی است که برای موفقیت در امتحان بعدی «باید دانست». به‌احتمال زیاد، جلسۀ درس دارای «نتیجه‌ای آموزشی» خواهد بود که مستقیماً از برنامۀ امتحان اخذ شده است. کتاب‌های درسی با نظرات مُمتحنین، بانک‌های سؤال محتمل امتحانی و مجموعۀ خلاصه‌هایی حاوی «جواب‌های الگو» در دسترس است. کلاس‌های درس امروزی، بسیار به‌دور از محیط‌هایی برای پرسشگری آزاد، شبیه به پادگان‌های تمرین نظامی هستند که در آن‌ها شاگردان به دنبالِ فراهم کردنِ جواب‌های بی‌نقص به پرسش‌های بالقوۀ امتحانی هستند.

این نوشتۀ تیلور را که علی امیری به فارسی برگردانده است، می‌توانید در http://yon.ir/L0r4 بخوانید.
Teacher.mov
12 MB
وظیفه مهم معلمی!!!نقش و اهمیت روابط انسانی در امر خطیر معلمی و مدیریت آموزشی را با هم در این فیلم ببینیم. انشاالله نظرات و تجارب خود را نیز برای ادمین کانال ارسال فرماییدhttps://www.tg-me.com/EAL21st
🍀 «بیست رویای یک معلم دانشگاه برای نظام آموزش‌وپرورش کشور» :

علاقمندم دغدغه‎های خود در این حوزه را در قالب 20 رویا برای نظام آموزش‎و‎پرورش کشورمان مطرح نمایم. آرزو می‌کنم که:

1. بیشترین سخت‎گیری و شایستگی‎سنجی برای انتخاب وزیر آموزش‎و‎پرورش (در مقایسه با سایر وزرا) صورت پذیرد تا شخصیتی فاضل و فرهیخته، و صدالبته دارای توان بالای مدیریت و رهبری الهام‎بخش، که مورد احترام و وثوق فرهنگیان و نخبگان کشور باشد، بر این مسند تکیه زند.

2. تحصیل، به‌معنای واقعی کلمه، رایگان و دارای چتری فراگیر شده و میان کیفیت خدمات آموزشی‌وپرورشی در پایتخت و یک شهر کوچک کشور، تفاوت چشمگیری وجود نداشته باشد.

3. میان دولتمردان این اجماع به‎وجود آید که آخرین سرفصلی که باید بودجه آن کسر و محدود گردد، آموزش‎و‎پرورش باشد. به‌بیان‌دیگر، خرج‌کردن در آموزش‌وپرورش را به‌جای آن‎که هزینه بدانند، یک سرمایه‎گذاری بلندمدت، با سودی استثنایی تلقی نمایند.

4. کیفیتِ نظام آموزش‎و‎پرورش به یک مطالبهء ملی تبدیل شده و مسئولان، رسانه‎های تاثیرگذار و صاحبان تریبون‎ها، لابه‎لای نزاع‎های سیاسی و اقتصادی خود، به این موضوع نیز بپردازند و مجدانه پیگیر بهبود مستمر نظام آموزش‎و‎پرورش باشند.

5. تنها، بهترین نیروهای جامعه که دارای صلاحیت‎های علمی و اخلاقی بالایی هستند، بتوانند به سیستم آموزش‌وپرورش وارد شوند.

6. معلمان دارای بالاترین منزلت، قدر و احترام اجتماعی گردند.

7. معلمان دارای یکی‌از بالاترین سطوح رفاه اقتصادی در میان مشاغل مختلف در جامعه گردند. معلمی که حداقل معیشتش فراهم نیست و غم نان و آب و مسکن دارد، نمی‌تواند نسل بعدی را به‎درستی تربیت کند.

8. مدارس بر محور "پرورشِ خلاقیت، افزایش توان حل‎مساله و نهادینه‌کردن تفکر انتقادی دانش‎آموزان" عمل کنند تا تمرکز بر حفظ مطالب و مهارت تست‌زدن.

9. فضای مدارس کشور، جذاب، شاد و پرروح بشود. مطالعات مختلف نشان داده که داشتن دوره کودکی و نوجوانی شاد، ضامن سلامت روانی در بزرگسالی است.

10. دستاورد جانبی کلیه آموزش‎ها و فعالیت‎ها در مدارس، تقویت روحیه "منفعت‎گرایی جمعی" و "کار تیمی" باشد. این کشور درصورت تقویت بیشتر رویکردهای فردگرایانه، آینده‎ای نخواهد داشت.

11. به دانش‎آموزان کمک بشود تا فلسفه و ارزش‌های بنیادین زندگی خود، به‎ویژه ارزش‎های اخلاقی مطلوب‎شان را انتخاب و در خود نهادینه سازند.

12. نظام تربیتی و پرورشی ما درک کند که نسل‎های جدید را نمی‎توان با فشار و تنها با سخنرانی‎های یک‎طرفه و غیرتعاملی هدایت و ارشاد کرد. زبان نرم، استدلال و برهان قوی، گوش‎کردن صبورانه، پذیرش تفاوت‎ بین نسل‎های مختلف به‌عنوان یک امر طبیعی، مدارا و تحمل از لوازم موفقیت در این مسیر است.

13. شرایطی فراهم شود تا هر دانش‎آموز، استعدادهایش را در رشته‎های ورزشی و هنری شناسایی کرده و حداقل یکی‌از آن‎ها را در طول دوران تحصیل خود دنبال نماید.

14. دانش‎آموزان با چالش‎ها و دغدغه‎های فعلی و آتی دنیا (مانند خطرات جنگ، افراط‎گرایی، بحران آب، گرم‌شدن زمین، تخریب محیط‌زیست و ...) آشنا شوند.

15. «فرهنگ کتابخوانی» در دانش‎آموزان نهادینه شود، به‎نحوی که هر دانش‎آموز، چندین کتاب فاخر ملی و بین‎المللی را مطالعه کرده باشد (به‎ویژه در حوزه ادبیات داستانی، تاریخ و شعر)

16. در مدارس، تاریخ کشور بدونِ روتوش برای دانش‌آموزان تدریس شود، به‎نحوی‌که بتوانند از خطاها و اشتباهات گذشته آموخته و این یادگیری را چراغ راه آیندهء خود سازند.

17. سلامتی و رشد فیزیکی دانش‎آموزان موردتوجه قرار گرفته و برای تغذیه مناسب آن‎ها در زمان حضور در مدارس، برنامه وجود داشته باشد (عقل سالم را باید در بدن سالم جستجو کرد.)

18. مدارس، استعدادهای شغلی هر دانش‎آموز را حداکثر تا 15 سالگی کشف و وی را به مسیر درست حرفه‎ای هدایت کنند (برخی، تازه درحین و گاهی پس‌از اتمام دوره کارشناسی خود در دانشگاه، متوجه می‎شوند که به چه رشته‎ای علاقمندند؛ چقدر دیر!.)

19. مدارس، احساس دانش‎آموزان به کشور و ملت‎شان را تقویت کرده و غرور و تعلق‌خاطر ‎ملی آن‎ها را افزایش دهند.

20. مدارس در هر سال، حداقل یک برنامهء نیکوکارانه ترتیب دهند تا دانش‎آموزان، دردهای جامعه را بهتر لمس نموده و روحیهء خیرخواهی اجتماعی در آن‌ها شکل گیرد.

(دکتر «مهدی شامی‌زنجانی» | عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران، نویسنده و مشاور مدیریت) https://www.tg-me.com/EAL21st 👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆ارسالی از همراه محترم کانال خانم غفاری با سابقه 25 ساله و 13 سال مدیریت در مدارس متوسطه دوم
آخرین و جدید ترین کتب در حوزه مدیریت و رهبری آموزشی را در کانال "مدیریت و رهبری آموزشی در قرن21 " مشاهده و دنبال کنید https://www.tg-me.com/EAL21st
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، کتاب «مدیریت و رهبری در مدارس؛ نظریه و عمل مبتنی بر رویکردهای اسلامی» را در 437 صفحه به قلم دکتر بیژن عبداللهی وارد باز نشر کرد. https://www.tg-me.com/EAL21st
دکتر بیژن عبداللهی، کتاب «مدیریت و رهبری در مدارس؛ نظریه و عمل مبتنی بر رویکردهای اسلامی» را نوشت و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آن را منتشر شد.
وی این کتاب را با هدف بومی‌کردن محتوای درسی رشتۀ مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی و تأمین محتوای جدید برای دروس، به‌خصوص درس مدیریت آموزشی، برای تدریس در دانشگاه‌ها و مراکز تربیت معلم تدوین کرده است. مدیران مدارس، کارشناسان آموزشی و افرادی که در جامعۀ دانشگاهی درگیر برنامه‌های بهبود مدیریت در مدارس هستند، مخاطبان این کتاب هستند.
کتاب مذکور در چهارده فصل تنظیم شده است: کلیات، تصمیم‌گیری؛ برنامه‌ریزی؛ سازمان‌دهی؛ هدایت و رهبری؛ کنترل و نظارت؛ طراحی شبکه ارتباطات؛ مدیریت راهبردی؛ مدیریت فرآیند یادگیری مؤثر؛ ارزشیابی معلمان؛ برنامه‌ریزی درسی؛ ارتباط با جامعه؛ رهبری آموزشی؛ ویژگی‌ها و شایستگی‌های عمومی مدیران در اسلام.
https://www.tg-me.com/EAL21st
دکتر رضا ساکی «اصول و مبانی رهبری و مدیریت آموزشگاهی؛ راهنمایی برای تعالی مدرسه» را نوشت و منتشر کرد. https://www.tg-me.com/EAL21st
دکتر رضا ساکی، کتاب «اصول و مبانی رهبری و مدیریت آموزشگاهی؛ راهنمایی برای تعالی مدرسه» را نوشت و منتشر کرد.
دکتر ساکی، دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، در مقدمۀ کتاب می‌نویسد: مدیران مدارس بیش از پیش نیاز دارند تا هر چه روشن‌تر دربارۀ رسالت و مأموریت خود در مدرسه و راه‌های نیل به آن آگاهی یابند. تهیۀ این کتاب با چنین قصدی بوده و امیدوار است انتشار آن مبنایی را برای رشد حرفه‌ای مدیران آموزشگاهی و بازطراحی فعالیت‌های مدرسه در جهت خدمت هرچه بیشتر به رشد و یادگیری دانش‌آموزان فراهم سازد. همچنین این کتاب می‌تواند برای تدریس درس مدیریت آموزشگاهی و مقدمات مدیریت آموزشی مورد استفاده مدرسان و دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی و تربیت معلم قرار گیرد.

کتاب مذکور ده فصل دارد:
• زمینۀ فعالیت رهبری و مدیریت آموزشگاه؛
• رهبری و مدیریت آموزشگاهی؛ ماهیت و دیدگاه‌ها؛
• گفتمان آموزشی در مدرسه؛
• هنر رهبری آموزشگاهی در توسعۀ روابط انسانی؛
• نظریه‌پردازی در عرصۀ مدیریت؛
• سرآمدی و تعالی آموزشگاه؛
• آموزشگاه؛ سازمانی یادگیرنده؛
• توسعۀ حرفه‌ای معلم؛
• پیوند آموزشگاه با خانه؛
• پایش و تضمین کیفیت آموزشگاه.
https://www.tg-me.com/EAL21st
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 را به دوستان خود و اندیشمندان حوزه علوم تربیتی معرفی نمایید. https://www.tg-me.com/EAL21st
برای دانلود رایگان مقاله های پولی از سایت الزویر (Elsevier) به شرح زیر اقدام نمایید.


۱- ابتدا به سایت www.elsevier.com مراجعه کنید.

۲- مقاله مورد نظر خودتونو یا بر اساس کلیدواژه یا از بین ژورنال های مد نظر جستجو کنید.

۳- در قسمتی که به چکیده مقاله رسیدید و گزینه purches رو مشاهده کردید در قسمت آدرس در مرورگر بعد از com عبارت زیر رو وارد کنید
.sci-hub.io
۴- کلید اینتر بزنید.

۵- حروف تصویر رو وارد کنید و از لینک دانلود، مقاله مورد نظرتون رو رایگان دانلود کنید.
https://www.tg-me.com/EAL21st
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21 https://www.tg-me.com/EAL21st
ضرورت تغییر در قرن ۲۱
روزی آلبرت انیشتن در نظارت بر امتحان دانشجویان فیزیک بود که یکی از دانشجویان متذکر شد: استاد سوالات امتحانی کاملا مشابه سوالات سال گذشته است. انیشتین پاسخ داد: آری اما امسال پاسخ ها تفاوت کرده است. در عصر کنونی تنها افراد و موسساتی موفقند و گوی سبقت را از رقبایشان می ربایندکه به اطلاعات و یافته های جدید مجهز شوند. زیرا تغییر در قرن ۲۱ چنان سریع است که بسیاری از تولیدات و خدماتی که چند سال پیش به طرزی موفقیت آمیز مطابق سلیقه مصرف کننده بود و نیاز او را بر آورده می کرد، امروز دیگر به کار نمی آید.
https://www.tg-me.com/EAL21st
سنگ حسرت

گروهی در حال عبور از غار تاریکی بودند که سنگهایی را زیر پایشان احساس کردند. بزرگشان گفت:
اینها سنگ حسرتند. هرکس بردارد حسرت می خورد، هر کس هم برندارد باز هم حسرت می خورد.
برخی گفتند پس چرا بارمان را سنگین کنیم؟
برخی هم گفتند ضرر که ندارد مقداری را برای سوغاتی بر می داریم.
وقتی از غار بیرون آمدند فهمیدند که غار پر بوده از سنگهای قیمتی و الماس. آنهایی که برنداشته بودند حسرت خوردند و بقیه هم حسرت خوردند که چرا کم برداشتند.
زندگی هم بدین شکل است، اگر از لحظات استفاده نکینم حسرت می خوریم و اگر استفاده کنیم باز هم حسرت میخوریم که چرا کم. پس تلاشمان را بکنیم که هرچه بیشتر از این لحظات استفاده کنیم.
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن 21👈 https://www.tg-me.com/EAL21st
از دریچه جدیدی به زندگی نگاه کنید
راههای قدیمی ، مقصد های جدید ندارند... https://www.tg-me.com/EAL21st
مدیریت و رهبری آموزشی در قرن۲۱

داستانهای مدیریتی (ضرب المثل چيني)

Join🔜 @EAL21st
بخاطر ميخي نعلي افتاد
بخاطر نعلي ، اسبي افتاد
بخاطر اسبي ، سواري افتاد
بخاطر سواري ، جنگي شكست خورد
بخاطر شكستي ، مملكتي نابود شد
و همه اينها بخاطر كسي بود كه ميخ را خوب نكوبيده بود....

✳️ نتیجه مدیریتی :

اثر پروانه‌ای:
اصطلاحی است در نظریه ی آشوب که توضیح می دهد چگونه دگرگونی های کوچک، می تواند بر سیستم های عظیم و پیچیده همچون الگوهای آب و هوایی، مؤثر باشد. عبارت «اثر پروانه ای» در نظریه ی آشوب به این سبب مطرح شد که نشان دهد حرکت بال های یک پروانه می تواند موجب دگرگونی های قابل توجه در قدرت باد و جریانات سیستم های آب و هوایی سراسر دنیا شده و در نیمی از جهان، طوفان به پا کند. اصطلاح «اثر پروانه ای» به ادوارد نورتون لورنز منتسب است؛ ریاضیدان، هواشناس و یکی از نخستین طرفداران نظریه آشوب. عنوان یکی از سخنرانی های لورنز این بود: «آیا بال زدن یک پروانه در برزیل می تواند طوفانی در تگزاس به پا کند؟».

✳️ نتیجه راهبردی:
دنيا مجموعه اي از انسانهاي كوچك و بزرگ است. برخي توان بزرگ بودن را دارند و از همان ابتدا بزرگي مي كنند و برخي كوچك مي آيند و كارهاي بزرگ مي كنند.
نعلبند قصه ما هم آدم كوچكي است كه بي آنكه خود بداند اثري بزرگ دارد.
همه ما آدمها اثر گذار هستيم زيرا در دنيا هيچ خلقتي بي هدف نيست. كارهايي كه انسانها انجام مي دهند بي آنكه خود بدانند در گذر روزها به اثر بزرگي مبدل مي شود . اثري ماندگار ....
پس يادمان باشد هر كار ما، حتي كوچك، اثري بزرگ دارد كه شايد در همان لحظه ما نبینیم. با ما همراه باشید در
https://www.tg-me.com/EAL21st
4_5800892626521554968.pdf
344 KB
لیست 200 ژورنال ISI برتر جهان

🔹🔅🔹🔅🔹
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن۲۱
@EAL21st
مدیریت و رهبری آموزشی در قرن۲۱:
#تفکر|سیستم آموزشی مناسب!


✳️«در آموزش‌وپرورش ژاپن سه عنصر پایه‌ای که براساس نیازهای اصلی دانش‌آموزان شکل می‌گیرد عبارت‌اند از: کنترل خود، تعلقِ خاطر به مدرسه و اهمیت تلاش برای رسیدن به هدف... . به اعتقاد من، حسن آموزش‌وپرورش ژاپن – به عنوان نظامی که انسان خوب تربیت می‌کند- در پذیرش آن از طرف بچه‌هاست و این کاملا در احساس تعلق آنها به مدرسه مشخص است...

✳️یکی دیگر از ویژگی‌های مهم کودکستان‌های ژاپن باور به تعلق به گروه یا جامعه است. گاهی بچه‌ها با نام کلاسشان خطاب قرار می‌گیرند؛ مثلا «چون کلاس گیلاس‌ها، از نظر سنی بزرگ‌تر از بقیه‌اند، جمع‌آوری اسباب‌بازی‌ها را فراموش نکنند» بچه‌ها هم‌کلاسی‌های خود را «دوست» می‌نامند. کلمه دوست در اینجا نشان‌دهنده روابط فردی دو کودک نیست، بلکه به هم‌کلاس اطلاق می‌شود... . در ژاپن نه از راه‌های تمرین، فشار، جایزه و تنبیه، بلکه از طریق گسترش بازی آزاد و به‌رسمیت‌شناختن حق بازی کودکان، احساس محبت به هم و پرورش باور، فعالیت گروهی را در کودک تقویت می‌کنند... .

✳️ هر ترم تحصیلی هم برای خود هدفی مشخص دارد؛ حتی هدف آموزشی هر ماه یا هر هفته هم دقیقا مشخص است؛ مثلا این هفته دست‌ها را خوب بشوییم یا همه ناهارمان را بخوریم. معلمان تلاش می‌کنند بچه‌ها از همان سال اول دوره ابتدایی درباره هدف‌های زندگی در مدرسه به عنوان یکی از اعضای گروه، اطلاعات درستی داشته باشند... . [ در ژاپن] پرورش انسانی و رشد علمی یکی است. وقتی که ژاپنی‌ها نظرشان را درباره یک انسان روشنفکر می‌گویند، مفهوم «قابلیت مورد قبول واقع‌شدن در جامعه» نیز در آن نهفته است. این استعداد همکاری‌کردن می‌تواند به معنای دیدگاه و فکر دیگران را قبول‌کردن، جرئت‌بخشیدن و گذشتن از اشتباه‌های دیگران، فروتن‌بودن و ... باشد.

نظر شما در رابطه با متن بالا و سیستم آموزشی مناسب چیست؟

منتظر نظرات مفید شما عزیزان هستیم.
☎️ @kmohammadi


👇👇👇
🆔 @EAL21st
2025/07/13 11:08:34
Back to Top
HTML Embed Code: