Telegram Web Link
رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۹ به ۰.۷ درصد رسید

🔹 بر اساس آخرين نتايج حساب‌های ملي فصلی مركز آمار ايران، محصول ناخالص داخلي با احتساب نفت به قيمت ثابت سال ١٣٩٠ در سال ١٣٩٩ به رقم ٧٠٧٩ هزار ميليارد ريال رسيده است، در حالي كه رقم مذكور در سال گذشته ٧٠٢٨ هزار ميليارد ريال بوده كه نشان از رشد ۰.۷ درصدی محصول ناخالص داخلي با نفت در سال ١٣٩٩ دارد.

🔹 همچنين در سال ١٣٩٩ محصول ناخالص داخلي بدون نفت، ٦١١٨ هزار ميليارد ريال بوده كه رشدی نزدیک به صفر درصد نسبت به سال ١٣٩٨ داشته است.
@monitoreconomy_ir
شاخص تاب‌‏آوری اقتصادها در سال ۲۰۲۱

🔸 شاخص تاب‌آوری جهانی موسسه بیمه دارایی‌ها (FMI)، از ۱۲ زیرشاخص با وزن یکسان تشکیل شده و برای ۱۳۰ کشور جهان محاسبه و رتبه‏‌بندی می‌شود.

🔸 بررسی ساختار و تغییرات این شاخص به مدیران کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا منابع قدرت و آسیب‏‌پذیری موجود در تاب‏‌آوری یک کشور را، اعم از عوامل مختلف (اقتصاد، کیفیت ریسک و زنجیره تأمین) شناسایی کنند.

🔸 امتیاز ایران در شاخص تاب‌آوری طی ۵ سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده و پس از آنکه در سال ۲۰۲۰ امتیاز ۲۱.۱ را کسب کرد، در سال ۲۰۲۱ مجدداً با افت امتیاز مواجه شد و امتیاز آن به ۱۶.۱ رسید.

🔸 رتبه ایران در میان ۱۳۰ کشور و قلمرو مورد بررسی در سال ۲۰۲۱، با افت ۳ پله‌ای، ۱۲۸ بوده که ضعیف‌‏ترین عملکرد را طی بازه ۵ سال اخیر به خود اختصاص داده است.
@monitoreconomy_ir
📈 #نرخ_تورم #خرداد ماه ۱۴۰۰، ۴۳.۰ درصد

🔶 تورم نقطه به نقطه ۴۷.۶ درصد

مرکز آمار ایران اعلام کرد:

🔸 در خرداد ماه ۱۴۰۰ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۳۱۶.۲ واحد رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

🔸 در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۷.۶ درصد می‌باشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴۷.۶ درصد بیشتر از خرداد ماه ۱۳۹۹ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۴۶.۹ درصد) ۰.۷ واحد درصد افزایش یافته است.

🔹 درصد تغييرات شاخص كل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار) در دوازده ماه منتهی به خرداد ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ۴۳.۰ درصد است.
#تورم
@monitoreconomy_ir
‏آیا این ادعا درسته که گفته می‌شه «همه چیز را بسپارید به بازار، اقتصاد مسیر درست خودش رو از کانال «بازار آزاد» و «دست نامرئی» پیدا می‌کنه؟

🔹 پاسخ کوتاه؛ بله درسته ولی ی اما داره که در داخل ایران اقتصاددان‌های طرفدار بازار آزاد بهش توجهی ندارن.

🔹 ‏آدام اسمیت خالق این نظریه‌ست. او هنگام بازدید و مطالعه کارگاه‌های سنجاق‌سازی بریتانیا در اوایل سده ۱۸ تنها متوجه افزایش قابل توجه بهره‌وری در این کارگاه‌ها از مسیر تقسیم کار شد. ‏اما از خود نپرسید که «چطور چنین افزایش قابل توجه تولید، توانسته بود راه خودشو به بازار و تقاضای قابل توجه پیدا کنه».

🔹 در عوض، این تحول بزرگ را به فرایند بازار و کانال «دست نامرئی» نسبت داد.
‏مشکل اینجاست که آدام اسمیت توجهی به مفهوم بسیار مهم «تهییج بازار» Market Fermentation و ۱۵۰ سال زمانی که صرف ایجاد بازار عمیق و گسترده بریتانیای آن زمان شده بود، نداشت. او ندید که اگر در آن زمان بازار آزاد داشت درست کار می کرد، این عملکرد درست را مدیون سال‌های سال تهییج بازارهای تجاری و شبکه‌های توزیع و زنجیره‌های تامین بعنوان پیش شرط تخصصی شدن تولید و همچنین تفکیک تقاضا و عرضه و تقسیم کار، بود.

🔸 ‏برخلاف قانون موسوم به «قانون سی»، عرضه تقاضای خودشو بوجود نمیاره بلکه درست بالعکس، تا زمانی که بازار به مفهوم بازاری عمیق با شبکه‌های توزیع و زنجیره تامین مناسب، وجود نداشته باشد، تولیدی نیز شکل نخواهد گرفت و اگرم بگیره میشه صنعت خودروی ما!!هیچ صاحب کسب و کار و شرکتی جرأت نداره ظرفیت تولید و عرضه خودش رو افزایش بده مگر اینکه تقاضای کافی در بازار برای این ظرفیت و تولید جدید، وجود داشته باشه.

🔹 ‏اما یک شرکت کوچک روستا-شهریTVE چطور می‌تونست بازار خودشو پیدا کنه؟ چطور می‌تونست از تامین کافی و بموقع مواد اولیه مورد نیاز خود، ثبات قیمت‌ها و ثبات تقاضا در بازار مطمئن باشه؟

🔹 ‏تقسیم کار در یک شرکت الزاما نیازمند تقسیم کار در دیگر شرکت‌هاست.
لذا این یک «مشکل هماهنگی اجتماعی» در مقیاسی بزرگه. این مشکل هماهنگی اجتماعی در اروپا بویژه بریتانیا پیش از شروع انقلاب صنعتی و از طریق استعمار و تجارت برده و ... و در طول ۱.۵ قرن تهییج طبیعی بازار که همان دوره Proto Industrialization نامیده می‌شه، حل و فصل شده بود نه یک شبه!
✍🏻 حسین صبوری
@monitoreconomy_ir
🔴 اقتصاد رئیسی

دولت سیزدهم اقتصاد ایران را به کجا می‌برد؟

🔸 قدرت در حالی منتقل می‌شود که اقتصاد وضعیتی تراژیک دارد و فاتح صندوق‌های رأی در شرایطی باید سکان ریاست جمهوری را در دست ‌گیرد که انبوهی از ابرچالش‌های اقتصـادی، سیــاسـی و اجتمـاعی، کـار سیاستگذاری را دشوار کرده است.

🔸 در کنار این میراث شکننده، ابراهیم رئیسی نیز وعده‌هایی هزینه‌زا به طرفداران خود داده که بدون چاره‌جویی برای کسری بودجه می‌تواند بر عمق بحران بیفزاید. اقتصاد رئیسی چقدر قابلیت اجرایی شدن دارد؟
هفته‌نامه تجارت فردا در این شماره تحلیلی از برنامه اقتصادی رئیس دولت سیزدهم ارائه کرده است.
@monitoreconomy_ir
اگر کسری بودجه مزمن است، چرا سیاست کسری بودجه در کشورهای توسعه یافته‌ای از جمله آمریکا بشدت دنبال میشه؟

چرا در ایران کسری بودجه اینقدر معضل شده؟

🔸 محور تحلیل کینزی‌ها از رکود، به کاهش تقاضای کل در اقتصاد به دلیل کاهش مصرف و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بر میگرده؛ از طرفی دیگه میگن که سیستم بازار به خودی خود، توانایی رفع مساله رکود و نداره و بنابراین دولت باید دخالت کنه. در عین حال میگن سیاست پولی و مالی متعارف شکست میخوره چرا که سیاست پولی از توانایی کافی جهت تحریک سرمایه‌گذاری و به تبع آن تقاضا برخوردار نیست و سیاست کاهش مالیاتی نیز عمدتا به افزایش پس‌انداز منتهی میشه؛ در نتیجه پیشنهاد سیاستی کینزی‌ها در شرایط رکود، افزایش مخارج دولت و سرمایه‌گذاری‌های عمومیه شبیه کاری که اوباما کرد ‌و‌ بطور کلی دموکرات‌ها میکنن؛ یعنی استفاده از «سیاست کسری بودجه» برای ترغیب رشد اقتصادی!

🔸 اما چرا برخی کشورها با سیاست کسری بودجه، هم اشتغال و‌ رشد رو تجربه میکنن هم تورم پایین و برخی کشورها مثل ما درست بالعکس؟
نکته مهمتر اینه که در کشورهای در حال توسعه‌ای همچون ایران، «فقدان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی» و «تنگنای عرضه کل»سبب استفاده از سیاست کسری بودجه شده و بنابراین در ظاهر، کسری بودجه چیز آنچنان بدی نیز نیست ولی نکته مهمش اینه که «این سیاست کسری بودجه باید همزمان با رفع تنگنا و رفع محدودیت در عرضه کل دنبال بشه» « چرا که در غیر این صورت نه تنها رکود را برطرف نمی‌کنه بلکه تورم شدیدی به بار میاره و‌ اثرات نامساعدی بر متغیرهای کلان اقتصادی میزاره»؛ درست بمانند اتفاقی که در اقتصاد ما سالهاست شاهدش هستیم؛ دولت باید با افزایش اون بخش از مخارجی که تکمیل کننده مخارج سرمایه‌گذاری بخش خصوصیه زمینه حضور فعال بخش خصوصی در اقتصاد رو فراهم کنه و همینه که سیاست کسری بودجه امروزه در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک ابزار سیاستی بسیار مهم تلقی میشه.

🔸 در گذشته بدهی تنها در شرایط جنگ وجود داشت اما با مطرح شدن نظریات طرفداران مکتب کینزی، بدهی علاوه بر پوشش اختلاف دخل و خرج دولت در مواقع خاص، نقش مهمتری پیدا کرد و به راهکاری برای تحریک تقاضای کل در اقتصاد تبدیل شد. در این نگاه دولت در زمان رکود با منابع حاصل از استقراض، تقاضای کل را تحریک کرده و با اتمام دوره رکود و در دوره رونق، بدهی ایجاد شده خود را بازپرداخت می‌کنه.
✍🏻 حسین صبوری
@monitoreconomy_ir
🏠 تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در خرداد ماه ۱۴۰۰

🔶 افزایش ۵۶.۶ درصدی قیمت مسکن نسبت به ماه مشابه سال گذشته

🔸 بر اساس اعلام بانک مرکزی، در #خرداد ماه سال ۱۴۰۰ متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۲۹ ميليون و ۶۷۳ هزار تومان رسيد که نسبت به ماه قبل ۳ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۶.۶ درصد افزايش نشان می‌دهد.

🔹 تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ به ۵۱۰۲ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۲۹.۶ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل‌ ۵۲.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

🔸 در ميان مناطق ۲۲ گانه تهران، بيشترين متوسط قيمت يک متر مربع زيربنای مسکونی معامله شده معادل ۶۶ ميليون تومان به منطقه ۱ و کمترين آن با ۱۲ ميليون تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

◽️ متن کامل گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران؛خرداد ماه ۱۴۰۰
#مسکن
@monitoreconomy_ir
🔵 تصویری از آینده بازار سرمایه

🔹 از این به بعد وقتی به بازار فکر می‌کنید حتما و حتما سعی کنید از دو دریچه به همه چیز نگاه کنید. اول دریچه نگاه خودتون که شاید (شاید هم نه) از تابستان سال گذشته در بازار زیان کردید و دوم از دریچه نگاه کسانی که در یکی دو ماه گذشته و در قیمت‌های پایین سهام خریدند (چه حقیقی و چه حقوقی).

🔹 شما اگر جزو دسته اول باشید نگاه‌تون به سقف‌های قیمتی سال ۹۹ هست و انتظار دارید قیمت به اون نقاط برگرده تا راضی باشید. این یعنی برای بسیاری افراد فقط در صورتی رضایت حاصل می‌شه که قیمت سهام چهار تا شش برابر رشد کنه.

🔹 اما اگر جزو دسته دوم باشید در بین این همه بازار راکد از جمله دلار و ملک و … به محض اینکه بازده شما به ۱۰۰ درصد یا بیشتر برسه بسیار راضی و خوشحال خواهید بود (بماند که اکثر کسانی که جزو گروه دوم هستند از طبقه نوسان‌گیرها و کوتاه مدتی هستند و با سود ۵-۱۰ درصدی هم راضی هستند) و چه بسا ترجیح می‌دید سودتون رو از بازار بکشید بیرون و همه تلاشتون رو بکنید تا مجدد فشار عرضه در بازار راه بیندازید تا دوباره در قیمت‌های جذاب قادر به خرید باشید.

🔹 من نه قصد دارم گروه اول رو توجیه کنم و نه گروه دوم رو. فقط معتقدم بینهایت مهمه که هر فکر و خیالی که دارید حتما از دریچه نگاه هر دو گروه به بازار نگاه کنید. و بدونید که این روزها قدرت در دست گروه دوم هست که شامل حقوقی‌های بزرگ و حقیقی‌های بانفوذ هستند. برای شمایی که قیمت سهامت از ۱۰۰۰ تومن شده ۲۰۰ تومن شاید رسیدن به قیمت ۴۰۰ تومن هیچ ارزشی نداشته باشه ولی برای گروه دوم از ۲۰۰ تا ۴۰۰ تومن معادل صد درصد سود در اوج رکود تمام بازارهاست.

🔹 شخصا به اینکه ماه‌های خوبی پیش روی بازار باشه خوشبینم و دلیلی برای بدبینی به این روزهای بازار نمیبینم ولی برای اینکه درک درست‌تری از شرایط بازار داشته باشم و اعصاب و روحیه خودم رو بتونم بهتر مدیریت کنم علاوه بر حال و هوای خودم به تصمیمات گروه دوم هم خیلی زیاد فکر می‌کنم. یک جمله اغراق آمیز هم بگم و تمام:

قدرت و تعیین کنندگی بازار از این به بعد در دست گروه دوم خواهد بود و بازماندگان سال‌های قبل در ماه‌های پیش رو قدرت تعیین کنندگی نخواهند داشت و بهترین استراتژی برای اونها تلاش برای پیش‌بینی تحرکات گروه دوم هست.
✍🏻
علی احمدی؛ دانشجوی دکتری مالی دانشگاه یورک
@monitoreconomy_ir
🔵 توکن‌های تعویض‌ناپذیر (Non-Fungible Token)

🔹 توکن غیرقابل معاوضه یا غیرمثلی (NFT)، به عنوان یکی از جدیدترین نوآوری‌های‌ رمزارز، به نوعی دارایی دیجیتال اشاره دارد که هیچ ما به ازای کاملاً مشابه‌ای ندارند و در واقع منحصربه فرد می‌باشند.

🔹 با استفاده از نوآوری توکن‌های تعویض‌ناپذیر می‌توان یک خانه، زمین یا هر دارایی دیگر در دنیای واقعی را به توکن تبدیل کرد و به این ترتیب چالش‌‌ها و مسائل مرتبط با خرید و فروش دارایی‌ها (امنیت، زمانبر بودن و واسطه‌های متعدد) را به حداقل ممکن رساند.

🔹 این نوع توکن‌ها قابلیت انتقال و معامله در گوشی‌های همراه و کامپیوترهای شخصی را دارند. با کمک این نوآوری خیلی راحت می‌توانید یک آیتم بازی، بلیط و دارایی‌های دیگر را با پول واقعی به فروش برسانید یا آنها را در بازار آزاد از کاربران دیگر بخرید.

🔹 توکن‌های تعویض‌ناپذیر سه ویژگی مهم منحصربه‌فرد بودن، کمیاب بودن و غیرقابل ‌تقسیم بودن را دارند که آنها را از ارزهای دیجیتال دیگر متمایز می‌کند.

🔹 ارزش کل بازار توکن‌های تعویض‌ناپذیر در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۱ به عدد ۷۱۰ میلیون دلار رسیده است. این درحالی است که در سال ۲۰۱۷ ارزش کل آن حدود ۳۰ میلیون دلار بوده است. با توجه به کاربردهای جالب توکن‌های غیرمثلی و افزایش توجه رسانه‌ها، به نظر می‌رسد که در سال‌های آینده شاهد ورود بازیگران بزرگی به این حوزه باشیم.
@monitoreconomy_ir
🔴 از نفرین مضاعف منابع تا توسعه صنعتی

✍🏻 دکتر روح‌اله کهن‌هوش‌ نژاد

🔶 منابع نفت و گاز در بسیاری از کشورهای درحال توسعه غالباً مانع رشد بوده و به مفهومی به نام نفرین منابع یا تناقض فراوانی تبدیل شده است. براین اساس، وفور منابع در کشورهایی که نهادهایشان پیش از رونق ضعیف بوده‌اند، نفرین ایجاد می‌کند. این مسأله باعث تضعیف اراده برای توسعه تولید صنعتی شده است. بنابراین، ماهیت نفرین منابع عبارت است از حبس شدن در بخش منبع محور به همراه شانس ضعیف یا انگیزه ناکافی برای ورود به بخش تولید صنعتی. اگر اقتصادها بخواهند با کاهش ارزش پول خود مزیت صادراتی برای خود بسازند و از نفرین نجات یابند، این تضعیف ارزش نه‌تنها بی‌فایده خواهد بود، بلکه با کاهش درآمد دلاری به اقتصاد آسیب می‌رساند که می‌توان این مسأله را نفرین مضاف منابع نامید. در واقع برخلاف تصور اولیه که با تضعیف پول ملی، می‌توان صادرات را تقویت کرد، باید به این نکته اشاره نمود که تضعیف پول ملی بدون توجه به الزامات آن، رقابت‌پذیری و رشد را به ارمغان نمی‌آورد.

🔶 به علاوه، علیرغم توسعه نظام ملی نوآوری در کشور، یکی از مشخصه‌های اصلی این نظام بخش ضعیف صنعت می‌باشد که حاصل شرکت‌های بومی ضعیف است. این شرکت‌ها در بخش تولید ضعیف‌اند و شرکت‌های صادراتی موفقی نیز به‌شمار نمی‌آیند. این شرکت‌ها باعث ضعف همکاری با نهادهای عمومی یا دانشگاه‌ها شده‌اند. دلیل این امر تمرکز بخش علمی بر تحقیقات پایه دانشگاهی است که به دلیل تقاضای پایین برای این نوع تحقیقات در بخش صنعتی، برای این بخش بی‌اهمیت است.

🔶 برای رهایی از نفرین منابع و حرکت به سمت تولید صنعتی، سیاست‌گذاران باید کارگروه مشترک دولتی و خصوصی تشکیل دهند و از شرکت‌های خصوصی و کارآفرینان درباره ماهیت اقلام حوزه‌های فناوری یا کسب و کار، حوزه‌های بالقوه در آینده نزدیک، فرصت‌ها، ریسک‌ها و گلوگاه‌های شروع کار نظرسنجی کنند. این دسته از حوزه‌های کسب و کار از نظر بخش خصوصی دارای ظرفیت بالقوه بازار و چرخه عمر کوتاه مدت بوده، لکن با نااطمینانی‌هایی در حوزه فنی، مالی، زیست‌محیطی یا مقرراتی همراه هستند.

🔶 بنگاه‌های خصوصی ممکن است از بازارهای آتی آگاه باشند، اما نسبت به قابلیت خود برای توسعه فن‌آور‌ی‌های ضروری و مناسب و تامین بودجه برای تحقیق و توسعه و بازاریابی اولیه مطمئن نباشند.

🔷 به عنوان مثال می‌توان به صنعت الکترونیک کره در اوایل دهه ۱۹۹۰ اشاره کرد. صنعت تلویزیون به سرعت در بازار جهانی رشد می‌کرد. علاوه‌براین، فناوری‌های جدیدی مانند تلویزیون‌های با وضوح عالی (HD) در حال ظهور بودند. فناوری تلویزیون HD به دو شکل‌ فناوری‌HD آنالوگ شرکت‌های ژاپنی و تلویزیون‌هایHD شرکت‌های غربی که مبتنی بر فناوری دیجیتال بود، ارائه شد. بنابراین، بنگاه‌های عقب‌تر کره‌ای از ظرفیت بازار مطمئن بودند، اما سه گزینه داشتند: ادامه تولید تلویزیون آنالوگ قدیمی (غیرHD)، پیروی از شرکت‌های ژاپنی و اخذ مجوز بهره‌برداری فناوری‌های تلویزیونHD آنالوگ، و یا پرش به فناوری‌ تلویزیون دیجیتالی. کنسرسیوم تحقیق و توسعه دولتی و خصوصی گزینه سوم را انتخاب کرده و فناوری تلویزیون دیجیتال خود را توسعه داده است. در این میان، شرکت‌های ژاپنی برای مدتی به تولید تلویزیون‌هایHD آنالوگ خود ادامه دادند. بنابراین، شرکت‌های کره‌ای (مثل سامسونگ) با پیشرو شدن در تولید تلویزیون‌های دیجیتالی، نقطه عطفی را تجربه کردند و در صنعت نمایش از شرکت‌های ژاپنی (مثل سونی) پیشی گرفتند.

🔶 نمونه فوق در کره را می‌توان با نمونه‌ای ناموفق در آفریقای جنوبی مقایسه کرد که در آن خودرویی الکتریکی به نام «ژول» تولید شد، اما نتوانست به یک سرمایه‌گذاری تجاری تبدیل شود. دولت آفریقای جنوبی بودجه اولیه را تأمین و در سال ۲۰۰۵ شرکت بهینه‌سازی انرژی را تأسیس كرد. شرکت بهینه‌سازی انرژی شرکتی نوپا با هدف «ایجاد و هدایت صنعت خودروهای الكتریكی در آفریقای جنوبی» بود. شرکت در ابتدا موفق بود و تا سال ۲۰۱۰ چهار نمونه اولیه ارائه داد. ژول یک خودروی سواری پنج‌سرنشین با طرحی کاملاً جدید و باتری، موتور و فناوری‌ نرم‌افزاری بومی بود. با این حال، این شرکت علیرغم موفقیت فنی و شبکه گسترده شرکا و تأمین‌کنندگان خود، در ژوئن ۲۰۱۲ تعطیل شد. دولت به عنوان سهامدار اصلی این شرکت، تصمیم گرفت به دلیل عدم قطعیت موفقیت بازار، تأمین مالی مورد نیاز برای شروع تولید انبوه خودروهای برقی را متوقف کند. شکست طرح ژول به دلیل عدم مشارکت شرکت‌های خصوصی داخلی در تولید و فروش در مقیاس انبوه بود. نمونه فوق در آفریقای جنوبی بیش از اینکه شکست هدف‌گذاری باشد، شکست طراحی است.
البته هراس از حضور دولت در یک فعالیت اقتصادی غالباً بدان معنا نیست که شکست حاصل ناشی از هدفگذاری یا طراحی به تنهایی بوده بلکه در اکثر موارد این شکست ترکیبی از هر دو موضوع است.
@monitoreconomy_ir
🔹 جدیدترین گزارش بانک مرکزی از شاخص‌های عمده اقتصادی در سه ماهه چهارم سال ۱۳۹۹، نشان می‌دهد، رشد تولید ناخالص داخلی با نفت به رقم ۳.۶ درصد و رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت نیز به رقم ۲.۵ درصد رسیده است.

🔹 متن کامل نماگرهای اقتصادی شماره ۱۰۳ بانک مرکزی مربوط به سه ماهه چهارم ۱۳۹۹، که در سه بخش واقعی، خارجی و مالی ارائه شده است.
@monitoreconomy_ir
🔴 آخرین وضعیت نرخ بیکاری در کشور (بهار ۱۴۰۰)

🔸 نرخ بیکاری بهار ۱۴۰۰: ٨.٨ درصد
(کاهش ۱ درصدی نسبت به بهار ١٣٩٩)

🔸 نرخ بيكاری جوانان ١۵ تا ۲۴ ساله: ۲۲.١ درصد
( کاهش ۲.۴ درصدی اين نرخ نسبت به بهار ١٣٩٩)

🔸 نرخ بيكاری جوانان ١٨ تا ٣۵ ساله: ١۵.۶ درصد
( کاهش ۱.۱ درصدی اين نرخ نسبت به بهار ١٣٩٩)

🔸 نرخ بیکاری فارغ‌التحصیل آموزش عالی: ۱٣.۴ درصد (٩۲۴,٣٩۴ نفر)

🔶 روند نرخ مشارکت اقتصادی:
- ۴۶.۴ درصد در سال ۱۳۸۴
- ۴۴.۱ درصد در سال ۱۳۹۸
- ۴۱.۳ درصد در سال ۱۳۹۹
- ۴۱.۴ درصد در بهار ۱۴۰۰

🔹بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد كه در بهار ۱۴۰۰، بخش #خدمات با ۴۸.۸ درصد بيش­‌ترين سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های #صنعت با ۳۳.۲ درصد و #كشاورزی با ۱۷.۹ درصد قرار دارند.
@monitoreconomy_ir
گزارش+اقتصادی+50085.pdf
552.1 KB
مقایسه شاخص‌های اقتصادی ایران در شروع و خاتمه دولت تدبیر و امید

@monitoreconomy_ir
برنامه+نهایی وزیر اقتصاد خاندوزی.pdf
1.2 MB
برنامه‌های اولویت‌دار در وزارت امور اقتصادی و دارایـی
▫️ سید احسان خاندوزی
گزینه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایـی
@monitoreconomy_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دفاع آقای رئیسی از وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی

@monitoreconomy_ir
وضعیت شاخص محرومیت در کشور

🔸 بر اساس داده‏‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، استان‏ سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ محرومیت و استان یزد پایین‏‌ترین نرخ محرومیت را در سال ۱۳۹۹ داشته‌اند (نقشه کشوری).

🔸 ارزیابی وضعیت محرومیت در قالب شاخص ترکیبی نیز نشان می‌دهد که وضعیت شاخص مزبور برای استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و لرستان از سایر استان‌های کشور ضعیف‌تر بوده و در مقابل استان‌های تهران، یزد و البرز از وضعیت نسبی بهتری برخوردار هستند.
@monitoreconomy_ir
Forwarded from سیامک قاسمی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◽️#ميلتون_فریدمن بی تردید تاثیرگذارترین اقتصاددان قرن بیستم بود و برای من او نماد نبوغ یک انسان خردمند و یک اقتصاددان بزرگ و پدر اقتصاد و بازار آزاد است که در عصر خودش بسیاری از تحولات آینده را پیش‌بینی کرد.

◾️او در این گفتگو در بیست و یک سال قبل و در سال 1999 پیش بینی‌ کرده بود که جهان در آینده به مفهومی به نام رمز ارز یا ارز دیجیتال خواهد رسید که یک پول غیر حکومتی و غیرمتمرکز بر بستر اینترنت است .

◽️نبوغ دقیقا یعنی این !
@siamak_ghassemi
📈 #نرخ_تورم #شهریور ماه ۱۴۰۰، ۴۵.۸ درصد

🔶 تورم نقطه به نقطه ۴۳.۷ درصد

مرکز آمار ایران اعلام کرد:

🔸 در شهریور ماه ۱۴۰۰ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۳۵۱.۱ واحد رسید که نسبت به ماه قبل ۳.۹ درصد (بیشترین مقدار ۱۰ ماه اخیر) افزایش نشان می‌دهد.

🔸 در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۳.۷ درصد می‌باشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴۳.۷ درصد بیشتر از شهریور ماه ۱۳۹۹ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۴۳.۲ درصد) ۰.۵ واحد درصد افزایش یافته است.

🔹 درصد تغييرات شاخص كل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار) در دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ۴۵.۸ درصد است.
#تورم
@monitoreconomy_ir
رشد اقتصادی کشور در بهار ۱۴۰۰، بر اساس آمارهای بانک مرکزی (قیمت ثابت ۱۳۹۵)، حدود ۶.۲ درصد و بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران (قیمت ثابت ۱۳۹۰)، حدود ۷.۶ درصد برآورد شده است.
@monitoreconomy_ir
چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان؛ OECD

🔸 سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارشی اعلام کرد که برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ را نسبت به گزارش قبلی ۰.۱ درصد کاهش داده است. این نهاد اکنون انتظار دارد که اقتصاد جهانی سال جاری را با رشد ۵.۷ درصدی پشت سر بگذارد.
@monitoreconomy_ir
2025/07/07 18:43:53
Back to Top
HTML Embed Code: