Telegram Web Link
مبارزه بی‌امان علیه خودفروختگان
▫️گفت‌وگو با آیت‌الله محمد سند، مرجع تقلید در نجف

🔺باید «غیرت ملی» داشته باشیم که نخبگان ما این غیرت را ندارند و دچار خودباختگی شدند.

🔺به جای اینکه دستاوردهای قویِ غرب را وارد کنیم، از دستاوردهای ضعیف آن الگوبرداری کردیم و فقط نما و دکور غرب را دیدیم.

🔺در این چهل سال، ۸۰٪ مملکت دست بیگانگان بود و انگار همه‌چیز توسط یک ربات کنترل از راه دور اداره می‌شد.

✍️مجله نقد اندیشه، شماره دوم و سوم، صص ۱۶۲-۱۶۰‌

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
مجله نقد اندیشه
مبارزه بی‌امان علیه خودفروختگان ▫️گفت‌وگو با آیت‌الله محمد سند، مرجع تقلید در نجف 🔺باید «غیرت ملی» داشته باشیم که نخبگان ما این غیرت را ندارند و دچار خودباختگی شدند. 🔺به جای اینکه دستاوردهای قویِ غرب را وارد کنیم، از دستاوردهای ضعیف آن الگوبرداری کردیم و…
مبارزه بی‌امان علیه خودفروختگان
▫️گفت‌وگو با آیت‌الله محمد سند، مرجع تقلید در نجف

به جای اینکه دستاوردهای قویِ غرب را وارد کنیم، از دستاوردهای ضعیف آن الگوبرداری کردیم و فقط نما و دکور غرب را دیدیم. نمی‌توان منکر دستاوردهای غرب شد، اما غرب با چالش‌های خطرناکی روبه‌رو است. هر چیز را باید در جای خود دید و تحلیل کرد و نباید همه‌چیز را با یک چوب راند.

🔺امروزه تنها قسمت کمی از تولید علم دست خودباوران، دین‌داران و آخرت‌پرستان است و نه دنیاپرستان؛ مراد من از دنیاپرست، یعنی کسی که حاضر نیست به هیچ آرمانی پایبند باشد و تنها به مادیات فکر می‌کند. منفعت‌طلب است و کاری به میهن و مرزوبوم و ملتش ندارد. دریغا  که ۸۰٪ مملکت دست چنین افرادی است، برای همین پیشرفت رخ نمی‌دهد.

🔺ما چندین درد داریم؛ چه از سوی حوزویان، چه آکادمیک‌ها و چه قشرهای دیگر. درد این است که مسئولیت‌پذیری عمومی نداریم. هیتلر جنایات زیادی کرد، همان‌طور که چرچیل و دیگران هم کردند؛ اما نکته جالب و عبرت‌انگیز ملت آلمان این بود که در برهه‌ای، اراده آهنین برای رشد و صنعتی‌شدن پیدا کردند. من با اشتباهات وحشتناک اینجا و آنجا  کار ندارم.  مسئولیت‌پذیری و اراده آهنین داشتنِ یک ملت بسیار مهم است.

🔺باید «غیرت ملی» داشته باشیم که نخبگان ما این غیرت را ندارند و دچار خودباختگی شدند. دولت و حکومت نیز متشکل از همین نخبگان و نیروهای اجتماعی است که در یک کشور وجود دارد. برخی مردم می‌گویند چهل سال تبلیغات ایدئولوژیک و فقهی برای اسلام شده است. چهل سال جنگ تمام‌عیار بوده است. این نبوده که امکانات را به راحتی در اختیار مسلمانان قرار دهند.

🔺حتی اگر متدینین هم دولت‌ها را به دست بگیرند و قدرت داشته باشند، نمی‌توانند اعمال قدرت کنند؛ نهایتاً ۲۰٪ بتوانند و گویی ۸۰٪ باقی مانده تحت کنترلشان نیست. در این چهل سال، ۸۰٪ مملکت دست بیگانگان بود و انگار همه‌چیز توسط یک ربات کنترل از راه دور اداره می‌شد.

🔺در زمانه ما، آخوند و مُفتی بزرگ دنیا، سازمان ملل متحد است. اصلاً ما آخوندها و فقه‌مان کنار هستیم. نظام بین‌الملل با قدرت و سلطه‌ای که دارد، حاکم کل دنیا شده و دیکتاتوری‌اش فزاینده خواهد بود. با وجود سازمان ‌ملل، فقه و فقاهت اسلامی کنار رفته است. آنکه حاکم است، چیز دیگری است. به همین جهت نمی‌توان ضعف‌ها را به گردن نظامات فقهی انداخت.

🔺ما معتقد به خدای تماشاگر نیستیم؛ خدای ما فریزری نیست. ما معتقدیم خدا لحظه به لحظه بر بشر احاطه دارد. حاکم اول در دیدگاه حکمرانیِ اسلام خداست؛ زیرا نه از جهت دانش کمبود دارد و نه از جهت تجربه. این خدا، خدای فراگیر است و یک سیستمی درست کرده که می‌تواند همه تغییرات را پوشش دهد، البته بشر هم باید آموزش ببیند و درس بگیرد و از زمانه خود عقب نباشد تا بتواند برای رفع چالش‌ها اقدام کند.

✍️مریم هوشمند و محمدمهدی عصاری، گفت‌وگو با آیت‌الله محمد سند، مجله نقد اندیشه، شماره دوم و سوم، صص ۱۶۲-۱۶۰‌

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
عبور از حکومت یا حفظ آن؟
پیچیدگی‌های نظریه دولت در ایران امروز

✍️دکتر علی اصغر پورعزت
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران

🔺مشارکت ناآگاهانه، قدرت بازی با آرای عمومی را به حکومت می‌دهد. اگر مشارکت مردم در سیستم حکمرانی، صوری باشد، سیستم حکمرانی فقط پوسته‌ای از دموکراسی را حفظ خواهد کرد و می‌تواند با آرای عمومی بازی کند و با تحریک احساسات مردم، منافع حکمرانان را از منافع عمومی و مصالح ملی متمایز سازد.

🔺حکومت تا چه حد حق دارد که در امور جامعه دخالت کند؟  اگر دخالت حکومت در امور جامعه روا باشد، دخالت سایر بازیگرانی که در سایه رانت حضور حکومت، وارد قلمرو آزاد روابط اجتماعی می‌شوند، قابل رواداری نیست. همچنین اگر حکومت امور جامعه را رها کند، بازیگران قدرت‌مندتر خصوصی یا حزبی، می‌توانند در نقش حکومت‌های کوچک، ظاهر شوند و همان مخاطرات ناشی از دخالت حکومت را ایجاد کنند.

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
2025/07/01 07:31:22
Back to Top
HTML Embed Code: