Telegram Web Link
🔸🔸🔸مرور🔸🔸🔸


♦️چپ ایرانی و گذشته و آینده‌ی مذهب در ایران [چپ ایرانی از دید یک چپی]

ص۵

✍️محمدرضا نیکفر
۲۷ فروردین ۱۴۰۳
بازنشر: ۹ تیر ۱۴۰۴


این نکته را باید به عنوان اصل در نظر داشته باشیم: اگر در ایران دموکراسی‌ای شکل گیرد که مؤمنان از آن قهر کنند، آن دموکراسی ضربه‌پذیر می‌شود و ممکن است شکست بخورد. این لزوماً نه به معنای کوتاه آمدن از یک برنامه‌ی بنیادی برای جدایی دین و دولت، بلکه رفتار دموکراتیک با مؤمنان است. این سیاست دموکراتیک را بدون کمک نیروهای مذهبی آزادی‌خواه نمی‌توان پیش برد.

خدای برساخته‌ی بنیادگرایی شیعی با معماری خمینی را تنها با نیروی سکولار نمی‌توان از جهان بیرون کرد. همچون دیگر موردهای پیش آمده در طول تاریخ، خدا یا خدایان دیگری باید به کمک بیایند.

۵

ضربه خوردن نیروهای چپ به ضرر نیروهای مترقی مذهبی هم تمام شد. از گذشته در میان نیروهای مذهبی تأثیرپذیری‌ای وجود داشت از گفتمان عدالتی که نیروهای چپ در جامعه جاری می‌کردند.

بر مبنای درس‌گیری از گذشته با نظر به موضوع دین، اکنون لازمه‌ی گفتمان آزادی وعدالت نقد دین از زاویه‌ی نقد ستمگری، نقد اقتصاد سیاسی دین، عرضه‌ی برنامه‌ای برای سکولاریزاسیون و آگاهی و هشدار درباره‌ی محافظه‌کاری ایرانی است.

■ نقد ستمگری: دستگاه دینی با ستمگران همدست بوده است. ستم‌ستیزی دینی ناپیگیر، دارای تأثیری محدود و عمدتاً در پی تبلیغ تحمل، حواله کردن به دنیای دیگر و از این نظر تخدیر کننده بوده است. الاهیات خشونت در حکومت ولایی خدایی جبار را پروردگار عالم کرده است. نقد الاهیات باید از نقد الاهیات خشونت بیاغازد. روا نیست جریانی دینی خود را منتقد حکومت دینی بخواند، اما درباره‌ی خشونت دینی سخن نگوید. جنایتکاری ملایان به اسلام‌ناشناسی‌شان برنمی‌گردد. مبنای تفسیر کردار آنان
بایستی مرجعیت آنان در اسلام‌شناسی باشد. تاریخ اسلام از منظر ستمگری، تاریخ سوء تفاهم نیست. توضیح آنچه در این تاریخ گذشته، از زاویه‌ی تاریخ استبداد در منطقه‌ی ما امری ضروری است. فهم دین، در همدستی‌اش با ستمگران، تحمل‌پذیر کردن ستم و از سویی دیگر در مواردی در دعوتش به شوریدن بر ستم، از الزامات فهم تاریخ ماست.

با نظام ولایی نقش ستمگرانه‌ی دین پایان نمی‌یابد. روآوری به تروریسم، همسازی و همدستی با نسخه‌ی تازه‌ای از اقتدارگرایی، عمل کردن از مأمن و مأوای محافظه‌کاری ایرانی برای حفظ پدرسالاری در خانواده و جامعه – اینها از جمله امکان‌های تداوم ستمگری دینی است.

■ نقد اقتصاد سیاسی دین: دیانت با نظام ولایی به صورتی آشکار راهی برای امتیازوری شد. قابلیتی در دین وجود داشت که در جمهوری اسلامی پرجلوه شد: دین-داری سرمایه-داری شد. اکنون در ایران دیگر نقد نظام امتیازوری بدون نقد اقتصادی سیاسی دین ممکن نیست. نقد اقتصاد سیاسی دین هم مستلزم نقد نظام امتیازوری است. در ایران، شیعی بودن حتا در شکل زاده شدن در خانواده‌ای به اسمْ شیعی، امتیاز به حساب می‌آید. نقد پیگیر این امتیازوری سویه‌ای از نقد مفهوم “ملت” ایرانی است.

■ سکولاریزاسیون: چپ از موضع براندازی نظام امتیازوری با مسئله‌ی سکولاریزاسیون درگیر می‌شود. سکولاریزاسیونِ حوزه‌ی سیاست به معنای لغو همه‌ی امتیازهای دین و دستگاه آن است به لحاظ نفوذشان در دستگاه اجرا، قانون‌گذاری، قضاوت، برخورداری از حقوق ویژه به لحاظ مالکیت و مالیات‌دهی، و امتیازهای فرهنگی. بنابر این موضوع به راندن معممان از صحنه‌ی نمایان سیاست منحصر نمی‌شود.

قلب مسئله‌ی سکولاریسم در ایران مسئله‌ی زن است. سکولاریزاسیون سیاسی و تقنینی و قضایی می‌تواند نقش مهمی برای رفع تبعیض بر زنان ایفا کند، کار اصلی اما فرهنگی است.

■ محافظه‌کاری ایرانی: همه می‌روند، آنچه در نهایت به جا می‌ماند محافظه‌کاری ایرانی است. ترس از آزادی، هراس از افق‌های باز، پدرسالاری، منش ارباب-رعیتی‌ای که هر قدر هم که مدرن شده باز نسخه‌ی برابر اصل است، باور به یک نظام امتیازوری طبیعی و اینکه مملکت به هر حال ملا و سلطان می‌خواهد، از مشخصه‌های محافظه‌کاری ایرانی‌اند. اسلام سیاسی بنیادگرا می‌تواند به درون محافظه‌کاری ایرانی عقب‌نشینی کند.

۶
آنچه در بند بالا آمد، نگاهی است که از نظر نویسنده، چپ بایستی به صورتی اصولی به موضوع دین و جریان‌های دینی داشته باشد.

قضاوت در مورد یک نیروی مذهبی تابع آن است که آن نیرو

چه موضعی نسبت به ستمگری دینی دارد،
به زنان چه نگاهی دارد،
در مورد سکولاریزاسیون از زاویه‌ی نظام امتیازها چه می‌اندیشد.
به لحاظ اصولی بایستی بر این نکته هم تأکید شود: حق سلب آزادی بیان از گروه‌های دین‌باور نارواست.

حمله به جریان‌های دینی منتقد حکومت دینی نه تنها خلاف اصل آزادی بیان و منش دموکراتیک، بلکه همچنین خلاف مصلحت سیاسی است.

ادامه👇👇👇

#دین
#تقلید
#چپ_غربی
#زمینه‌زدایی
#چپ_ایرانی
#ترجمه‌اندیشی


@NewHasanMohaddesi
🔸🔸🔸مرور🔸🔸🔸


♦️چپ ایرانی و گذشته و آینده‌ی مذهب در ایران [چپ ایرانی از دید یک چپی]

ص۶

✍️محمدرضا نیکفر
۲۷ فروردین ۱۴۰۳
بازنشر: ۹ تیر ۱۴۰۴



کاملاً بعید است که داستان ایران این گونه پیش رود که در یک روز بهاری جمهوری اسلامی به پایان رسد و بلافاصله نظامی سکولار برپا گردد. ما شاهد دست به دست شدن قدرت و ائتلاف‌های مختلفی در بالا و پایین خواهیم بود. کسانی که با نظام ولایی به هر دلیل امتیازهایی به دست آورده‌اند، اگر داشته‌های خود را در معرض تهدید ببینند، در برابر تغییر می‌ایستند. این فرض که امتیازوران دیگر توانایی بسیج نیرو در پایین ندارند، نه درست است، نه به مصلحت است. نقش نیرویی واسط در تحول‌های آینده مهم است، نیرویی که بتواند در گفت‌وگو با کسانی که دلبستگی‌شان به نظام از سر توهم است نشان دهد که دگرگونی به سود همگان است.

بدون کمک نیروی مذهبی دموکرات، جبهه‌ی دموکراسی‌خواهی نمی‌تواند کار خود را پیش برد. صحبت بر سر یک استفاده‌ی ابزاری نیست، بلکه توجه به مردمی است که اعتقاد دینی دارند و از ارزش‌هایی برای مبارزه با ستم و خواست عدالت پیروی می‌کنند که به آنها بیانی دینی می‌دهند.

🔻منبع:
https://www.naqdedini.org/140212-2/

#دین
#تقلید
#چپ_غربی
#زمینه‌زدایی
#چپ_ایرانی
#ترجمه‌اندیشی


@NewHasanMohaddesi
♦️چپ ایرانی مقلد چپ غربی

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۹ تیر ۱۴۰۴


#دین
#تقلید
#چپ_غربی
#زمینه‌زدایی
#ترجمه‌اندیشی

@NewHasanMohaddesi
♦️به فرق مفاهیم زیر توجه کنیم و بی‌هوده مدعی نشویم: زبان ملی، زبان رسمی، و زبان میانجی

حسن محدثی‌ی گیلوایی
۹ تیر ۱۴۰۴

🔻لینک استوری:
https://www.instagram.com/stories/ayrabook/3666383791725220965?utm_source=ig_story_item_share&igsh=MXA5Nm9yejFzemFlOQ==


#ayrabook
#زبان
#زبان_ملی
#زبان_رسمی
#زبان_میانجی
#زبان_مشترک
@NewHasanMohaddesi
♦️توجیهاتی برای دفاع از اباطیل چپ ایرانی راجع به مهاجران افغانستانی و سیاست‌های نادرست مهاجرت‌پذیری
۹ تیر ۱۴۰۴

#چپ
#اهریمن
#مارکسیسم
#آرزواندیشی
#عوام‌فریبی
#جمهوری_اسلامی
#سیاست_مهاجرپذیری
#مهاجران_افغانستانی

@NewHasanMohaddesi
🔸🔸🔸پژواک🔸🔸🔸


♦️[صدای افغانستانی]
ص۱

تنویر احمد قسیم

۹ تیر ۱۴۰۴

خانم مریم سلام!

تا جایی که با آقای محدثی آشنا هستم، طفره نمی‌روند. اگر سوالی،نقدی مشخصی از ایشان شود، پاسخ‌می‌دهند. تجربه‌ی شخصی خودم را گفتم.

۱)چرا ایران ظرفیت بالای ۶ میلیون را ندارد.واضح است.حال مردم خوب نیست.حال دولت که اصلا خوب نیست.

حالا افزون بر آنکه حال مردم خوب نیست، جمعیتی بالای ۹۰ میلیونی دارد که بیکاری،فقر،مسئله‌ی معیشتی،مسئله‌ی مهاجرت جوانان، امنیت روانی،این روزها هم که امنیت فزیکی به آن افزوده شد.حتا به تعبیر دکتر آقاجری، از مسئله گذشته و بیش‌تر به بحران مواجه هستیم.

در چنین وضعیتی، بعد از سقوط جمهوریت در افغانستان، مهاجرت سیل آسا بالای سه میلیون زیادتر یا کمتر در سه یا چهار ماه به آن افزوده می شود.اینکه در همان شرایط بسیار ناگوار، دولت؛ ارتشی ها، کارمندان اطلاعاتی، کارمندان اداره‌ی جمهوری ساقط شده را از مرز جهت ورود شان به کشور تسهیل کرد. گیر طالبان نیافتادند و الا یکی زنده ‌نمی‌ماند.به سخن ما افغانستانی ها، خانه‌ی شان آباد. تاکید کنم همان دولت که در آمدن طالبان به خاطر دشمنی آمریکا کمک کرد.این تعداد جمعیت را آمریکا که اقتصاد اول دنیا، جهان اول هم هست، ی جا پذیرش نخواهد کرد. اگر من اشتباه می‌گویم،تصحیح بفرمایید.از حرف بالا چنین توجیه نشود که چون اینگونه است.پس آزار و اذیت،حرمت نکردن قابل توجیه است. هرگز.

۲) چرا اخراج می‌کنند.از دولت بپرسید. اما دولت ها مکلف اند طبق ارزش های حقوق بشری زمینه‌ی برگشت مهاجران را به صورت انسانی،آبرومند،با عزت فراهم کنند. چیزیست که از یک هفته به این سو به آن تاکید داریم و صدا بلند کردیم. روشن‌فکران ایرانی، دغدغه مندان اجتماعی،فرهیخته‌گان افغانستانی و ایرانی می نویسند و اعتراض میکنیم. یک صدا؛ حمله‌ی اخیر را بهانه نگیرید و بایست برگشت مهاجران فاقد مدرک به صورت تدریجی،زمان‌مند و اخلاقی باشد.

شاید ما اعتراض فحشان،هشتگ ها، افغان هراسی‌ها،مهاجر هراسی ها را می بینیم اما پیام های هم‌صدایی، هم دردی، هم‌دلی دوستان ایرانی را نمی بینم.دو طرف را باید نگاه کرد.شاهد اش همین گروه.

چرا عملیات ساماندهی در داخل انجام نمی‌دهند. دولت سیاست رفتی و برگشتی در این مدت داشته وهم ظرفیت اش همان سه میلیون هست.در چهل و اندی سال همین گونه بوده است.

۳) خوب خدا را شکر که موافقید.

۴) در مورد لشکر فاطمیون دو دسته هست.
داوطلب (به خاطر باور، دفاع از حرم، دفاع از شیعه‌)
در بدل پول/تسهیلات (اقامه خود،اقامه خانواده،تسهیل اقامه، خانه، جذب فرزندان به مدرسه، جذب دانشجویان به صورت بورسیه در دانشگاه ها و تسهیلات دگر)

اینکه آقای مومنی بدون مشخص کردن چند نفر محدود،خطاب جمعی کردند. قابل نقد است. جرم یک عمل شخصی است و نباید همه‌ی مهاجران را نشانه گرفت. نه حقوقی است،نه اخلاقی. کل ماجرا هم همین است که دولت بعد از تجاوز اسرائیل به ایران.دیواری کوتاه از مهاجران پیدا نکرد.در واقع اتهام بستن مهاجران برای پوشش وضعف اطلاعات جمهوری اسلامی است.
اخراج غیرمترقبه هم به خاطر کاستن فشار اجتماعی و ضعف است.

۵) من چه وقت دروغ عیان را قبول کردم؟ گفتم ما با جامعه‌ی ۶ میلیونی انسان روبرو هستیم. می تواند از این میان چندی نفوذی هم باشد. چون با انسانها روبرو ایم نه با فرشتگان. اما اینکه همه‌ی مهاجران را نشانه گرفت. قابل تقبیح است. هم ایرانیان فرهیخته باور ندارند هم مهاجران، هم فرهیخته‌گان افغانستان. هم شَم اطلاعاتی و عقلانیت سیاسی به ما گوید که چنین عملیات پیچیده از توان مهاجران که دسترسی بسیار کمی دارند/نیست. در لبنان هم چنین حمله های صورت گرفت. آیا آنجا اتباع افغانستانی بود.

اینکه در رسانه ها اخراج افاغنه مطالبه عمومی، همه تون جاسوس بودید، نمک خوردید، نمک دان شکستید. پزشک از تخت بیمارستان رخصت می‌کند. و... بحثی بسیار دور به درازی است که مجال دگر می طلبد.

۶) اینکه ایرانیان در گزشته منجمد هستند، ادعای بزرگی است.شما با جمعیت بیش از ۹۰ میلیونی روبرو هستید.
من حرفی در این مورد ندارم.

خرد می تواند جمعی باشد. اینکه نگاه ما به جامعه چه باشد، مهم است. یک بحث بسیار مهم در جامعه شناسی معرفت هست. جامعه چه معرفتی به فرد دارد و فرد چه معرفتی به جامعه. آقای دکتر محدثی اگر دوست داشتند، می‌توانند بحثی داشته باشند.

در مورد نکته‌ی اخیر به نظرم به آقای دکتر محدثی کم لطفی کردید. انصاف نیست.


ادامه👇👇👇

#جمهوری_اسلامی
#تنویر_احمد_قسیم
#مهاجران_افغانستانی
#سیاست_مهاجرپذیری

@NewHasanMohaddesi
🔸🔸🔸پژواک🔸🔸🔸


♦️[صدای افغانستانی]
ص۲

تنویر احمد قسیم

۹ تیر ۱۴۰۴


محدثی نژادپرست و فاشیست نیست که کَیف کند. این را به خاطر محافظه‌کاری یا ملاحظه‌ی دگری نمی‌گویم. الان او در تهران و من در تالقان/افغانستان هستم. او در پی ساماندهی مهاجران، مدیریت مهاجرت در ایران، مهاجرت بی رویه (البته این مطالبه‌ی شان از الان نه، بل قبل این اتفاقات مطرح کرده بودند) و بازگشت مهاجران غیر مجاز با حفظ احترام، ادب و به صورت تدریجی نه شتاب زده.

اگر با احترام نوشتن را شما گردن شکسته تعبیر می‌کنید، این حرف شماست.


من آنچه که در حد خود می‌دانستم، صادقانه نوشتم. به نظر می‌رسد الان دنبال  دکتر محدثی را رها کنیم. اولویت طفل‌های شیرخوار اند که در لب مرز از شدت گرما می‌سوزند.

همه یک صدا شویم! بازگشت شتاب زده و غیر انسانی را متوقف کنید
!

#جمهوری_اسلامی
#تنویر_احمد_قسیم
#مهاجران_افغانستانی
#سیاست_مهاجرپذیری

@NewHasanMohaddesi
Forwarded from Akademi (Akademi واحد آموزش/ ثبت نام)
برنامه‌ی پنجره:

🔹پنجره‌ی جامعه شناختی:
عنوان: نقد ایدئولوژی
دکتر سید جواد میری: صفحه‌ی تلگرامی
دکتر حسن محدثی: صفحه‌ی تلگرامی

پنجشنبه ۱۲ تیرماه
ساعت ۲۱
از یوتیوب آکادمی

ایدئولوژی چیست؟ و چه ویژه‌گی‌هایی دارد؟ چند سنت فکری در باره‌ی ایدئولوژی وجود دارد؟ مهم‌ترین سنخ‌شناسی‌های ایده‌ئولوژی کدام اند؟ فرق ایده‌ئولوژی‌سازی و ایده‌ئولوژی‌پژوهی چیست؟ دکتر علی‌ی شریعتی در ایران معاصر چه نقشی ایفا کرده است؟ آیا شریعتی ایده‌ئولوژی‌پژوه است یا ایده‌ئولوژی‌ساز؟ تبار فکری‌ او چیست؟

موضوعات و پرسش‌های فوق در یک گفت‌گوی مفصل بین دکتر سیدجواد میری و دکتر حسن محدثی در قسمت جدید برنامه‌ی پنجره مورد بحث قرار گرفته‌اند و دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند در این گفت‌وگو، درآمدی به ایدئولوژی را بشنوند و هم‌چنین از منظر موضوع ایدئولوژی، گفت‌وگویی انتقادی در باره‌ی عمل‌کرد دکتر علی شریعتی را مشاهده و تجربه کنند.

موضوع اصلی این پنجره‌ی جامعه‌شناختی، ایدئولوژی است و به‌مناسبت سال‌گرد وفات شریعتی در ۲۹ خرداد، عمل‌کرد این شخصیت اسلام‌گرا نیز مورد بحث قرار گرفته است.

آکادمی را دنبال کنید

.
♦️بقیه‌ی زندانیان سیاسی را هم آزاد کنید و آشتی‌ی ملی اعلام کنید!

حسن محدثی‌ی گیلوایی
۱۱ تیر ۱۴۰۴

برای نظام سیاسی به‌ترین فرصت تاریخی است که از حکم‌رانی‌ی بد فاصله بگیرد. به‌ترین گام نیز اعلام آشتی‌ی ملی و آزاد کردن همه‌ی زندانیان سیاسی است. فردا ممکن است دیر باشد!

#آشتی_ملی
#سعید_مدنی
#حکم‌رانی_بد
#آزادی_زندانیان_سیاسی

@NewHasanMohaddesi
📢 تکذیب آزادی سعید مدنی / آقای باقی اشتباها کنفرانس تلفنی را با آزادی اشتباه گرفتند!

👈 همسر سعید مدنی آزادی این جامعه شناس را تکذیب کرد

◀️ منصوره اتفاق همسر سعید مدنی در گفت‌وگو با شرق ادعای مطرح شده درباره آزادی این زندانی سیاسی را تکذیب کرد.

◀️ او گفت: آقای مدنی با ما تماس گرفت و ما به آقای باقی زنگ زدیم و کنفرانس تلفنی گذاشتیم تا این دو دوست با هم صحبت کنند و آقای باقی به اشتباه برداشت آزادی سعید را کردند.

◀️ اتفاق تصریح کرد: هنوز هیچ خبر یا حرکتی برای آزادی آقای مدنی اتفاق نیفتاده است.
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
Forwarded from Akademi (Akademi واحد آموزش/ ثبت نام)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برنامه‌ی پنجره:

🔹پنجره‌ی جامعه شناختی:
      عنوان: نقد ایدئولوژی
      دکتر سید جواد میری:  صفحه‌ی تلگرامی
      دکتر حسن محدثی: صفحه‌ی تلگرامی

پنجشنبه ۱۲ تیرماه
ساعت ۲۱
از یوتیوب آکادمی

ایدئولوژی چیست؟ و چه ویژه‌گی‌هایی دارد؟ چند سنت فکری در باره‌ی ایدئولوژی وجود دارد؟ مهم‌ترین سنخ‌شناسی‌های ایده‌ئولوژی کدام اند؟ فرق ایده‌ئولوژی‌سازی و ایده‌ئولوژی‌پژوهی چیست؟ دکتر علی‌ی شریعتی در ایران معاصر چه نقشی ایفا کرده است؟ آیا شریعتی ایده‌ئولوژی‌پژوه است یا ایده‌ئولوژی‌ساز؟ تبار فکری‌ او چیست؟

موضوعات و پرسش‌های فوق در یک گفت‌گوی مفصل بین دکتر سیدجواد میری و دکتر حسن محدثی در قسمت جدید برنامه‌ی پنجره مورد بحث قرار گرفته‌اند و دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند در این گفت‌وگو، درآمدی به ایدئولوژی را بشنوند و هم‌چنین از منظر موضوع ایدئولوژی، گفت‌وگویی انتقادی در باره‌ی عمل‌کرد دکتر علی شریعتی را مشاهده و تجربه کنند.

موضوع اصلی این پنجره‌ی جامعه‌شناختی، ایدئولوژی است و به‌مناسبت سال‌گرد وفات شریعتی در ۲۹ خرداد، عمل‌کرد این شخصیت اسلام‌گرا نیز مورد بحث قرار گرفته است.

آکادمی را دنبال کنید

.
♦️نسبت نجات و آلت تناسلی!

حسن محدثی‌ی گیلوایی
۱۱ تیر ۱۴۰۴

در حال مطالعه‌ی تاریخ مسیحیت در امپراتوری‌ی روم هستم. رسیدم به این متن و دود از سر ام برخاست:


"در کلیسای اورشلیم فرقه‌ای معتقد بودند که مسیحیان نه فقط باید ایمان به مسیح داشته باشند، بلکه تمامی شریعت موسی را نیز بجا آورند. آنها آگاه نبودند که مسیح شریعت موسی را بانجام رسانیده و آنها را از قید آن آزاد و ایمان حقیقی را یگانه وسیله نجات ایشان قرار داده است. بنابراین چون شنیدند که در انطاکیه عده‌ای از امتها ایمان آورده و مختون نگردیده‌اند، فوری بعضی را فرستاده برایشان گفتند که بدون ختنه نجات ممکن نیست. کلیسا از شنیدن این خبر مشوش گردیده ..." (میلر، ۱۹۳۱: ۵۶).

میلر، و. م. (۱۹۳۱) کلیسای قدیم در امپراطوری روم و ایران. ترجمه‌ی علی نخستین. بی‌جا: بی‌نا.


#دین
#فقه
#ختنه
#یهودیت
#مسیحیت
#تاریخ_مسیحیت
@NewHasanMohaddesi
🔸🔸🔸پرسش🔸🔸🔸

سلام ... محدثی عزیز

من از آقای ... سوال زیر رو پرسیدم و ایشان فرمودند هنوز خودم به جواب کاملی نرسیدم و مساله پیچیده است. خواستم اگر لطف کنید و تا جایی که حوصله و وقت داشتید شما هم به این سوال جواب دهید.

درخواستی دارم که بیشتر راجع به یک مفهوم حرف بزنید.
سوال مهم همچنان برای من بی جواب مانده:

چرا دانسته‌های ما، ما را تغییر نمی‌دهند؟

جایی جواب این بود که درک نادرستی از خود، تغییر، و درکی از تاثیر هنر داریم. طبق گفتگو با دکتر ...، دکتر علی رغم اینکه درباره علم و شبه علم صحبت کردند، تلویحا گفتند که قرار نیست تغییری ایجاد شود و ظرف ذهن ما همین است که هست و با مظروف جدید فرق آنچنانی نمی‌کند.

ادامه این بحث با عقل کم من به اراده آزاد هم کشیده شد که استعاره ترازو هست و اگر یک کفه به میزان ده گرم هم اختلاف داشته باشد در نهایت بالا و پایین شدن ها نهایت بالا می‌ماند و این بالا و پایین شدن ها را ما اراده می‌دانیم.

درنهایت اما من نتوانستم بپذیرم که چرا واقعا دانسته‌های ما مارو تغییر نمی دهند؟ اگر تغییر نمی دهند فایده این کنجکاوی و در طلب دانستن چیست؟

در ابتدا کلمه بوده است اما ممکن است که این کلمات و این دانش که تمام سعی اش را می‌کند به عمل برسد خلاف وعده اش انسان را از پا در بیاورد؟

از شما می‌خواهم با همان رویکردی عمیقی که به مساله دارید یک نقطه سر خط جدیدی پایان این موضوع بگذارید.

امضا: محفوظ
۱۱ تیر ۱۴۰۴


#دانایی
#تغییر
#پرسش

@NewHasanMohaddesi
♦️ای برادر و خواهر تو اندیشه نیستی: سهم دانستن در شخصیت و وجود آدمی

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۱۱ تیر ۱۴۰۴

#دانایی
#تغییر
#پرسش
#ساحت_ابرازی
#ساحت_شناختی
#ساحت_هنجارین


@NewHasanMohaddesi
♦️نقد ایده‌ئولوژی: گفت‌وگوی حسن محدثی‌ی گیلوایی و سیدجواد میری در باره‌ی ایده‌ئولوژی و ایده‌ئولوژی‌ساز اسلام‌گرا (دکتر علی‌ی شریعتی)

🔻هم‌اکنون در لینک زیر قابل دیدن و شنیدن است:
https://youtu.be/plGvqko8URg?si=DJyylNHiE17owd3D

#ایده‌ئولوژی
#علی_شریعتی
#سیدجواد_میری
#ایده‌ئولوژی‌سازی
#ایده‌ئولوژی‌پژوهی
@NewHasanMohaddesi
♦️ضروری و مهم
۱۲ تیر ۱۴۰۴

"سلام
دست یاری را بدهیم تا ناتوانی سلامت خود را بازیابد. دختری در دوره‌ی نوجوانی گرفتار بیماری مغزی است و لخته خونی در مغز او است و حملات متعدد عصبی که به حالت غش و تشنج تبدیل می‌شود باعث رنجوری او گردیده و از درس و مشق و زندگی بازمانده است. او از پارسال تحت معالجه است و باید سریعا هم جراحی شود.

از لحاظ مالی بسیار ضعیف و البته باید گفت هیچ ندارند و خانواده تهی‌دست هستند. به همین خاطر برای معالجه اساسی باید بستری و جراحی شود. وجه و مبلغ مورد احتیاج بسیار زیاد است. به همین خاطر دست یاری دراز شده است تا بتوان به او رسیدگی و سلامتی را بازیابد.
لطفا اگر توان هست مدد شود!


شماره‌ی کارت واریزی

6037
9915
3102
9829
بانک ملی بنام
بهناز موچه کیانی"

#خیر
@NewHasanMohaddesi
2025/07/04 23:42:16
Back to Top
HTML Embed Code: