Telegram Web Link
Forwarded from انصاف نیوز
فراخوان دوره آموزش خبرنگاری
/ تابستان ۱۴۰۴ - انصاف نیوز /

▫️ رایگان
▫️ طول دوره: ۲۳ تیر تا ۳ شهریور
زمان کلاس: دوشنبه‌ها ساعت ۶ عصر
📍مکان: دفتر انصاف، تهران - خیابان ایتالیا

📲 برای ثبت نام به این شماره در تلگرام پیام بدهید: 09036930273

👈 این فراخوان را برای دیگران بفرستید!

▪️ توضیحی درباره‌ی دوره: انصاف نیوز از زمستان ۱۳۹۵ دوره‌های آموزشی برگزار می‌کند و تنها راه جذب نیرو در این رسانه، از میان کسانی است که این دوره‌ها را گذرانده باشند. ضمنا همه‌ی افرادی که نمره کافی را در آزمون پایان دوره بگذرانند، می‌توانند به مدت سه ماه به‌عنوان خبرنگار افتخاری فعالیت کنند.
@ensafnews
👏32
حضور در مراسم عزاداری افغانستانی های مقیم قم

آیت‌الله کریمی جهرمی در یکی از شب‌ها از ماه محرم، با حضور در یکی از مناطق محروم شهر قم در هیئت حضرت ابالفضل العباس افغانستانی‌های مقیم قم، به عزاداری پرداخت.

در پایان این مراسم سخنان کوتاهی، ضمن اظهار خوشحالی از حضور در جمع افغانستانی‌ها، با اشاره به آیه انما المؤمنون اخوة به اهمیت توجه به حفظ و کرامت انسانی در روابط اجتماعی تاکید کرده و شیعیان در سراسر دنیا را زیر پرچم امام حسین ع برادران یکدیگر دانسته و بر حفظ ادب و احترام به یکدیگر توصیه کرد. او همچنین به سابقه‌ی دیرین شیعیان افغانستان در اظهار محبت به اهل بیت ع اشاره کرد.

@ensafnews
8👎1
شازده کوچولو هم شازده کوچولوهای قدیم
/ کمی تا قسمتی جدی - ۸ /

انصاف نیوز، الف. محفوظ:

با آغاز تهاجم اسرائیل به خاک پاک ایران، و البته وقتی از شوک غافلگیری بیرون آمدیم، اول از همه ذهنمان رفت سمت و سوی سازمان پدافند غیرعامل که اساسا وظیفه ذاتی و سازمانی‌اش همین است که از جمله در چنین اوضاع و احوالی به داد ما مردم برسد. اما هر چه چشم انتظار جلوۀ جمال جناب سردار جلالی ماندیم امیدواری‌مان کمتر و نگرانی‌مان نسبت به صحت و عافیت وجودش بیشتر شد تا جایی که در آن دو سه روز آخر بالکل از وجود ذیجود و پر از فایده و برکت ایشان قطع علاقه کردیم.

خوشبختانه خدا را شکر پس از پایان ماجراها و درست در زمانی که آبها کاملا از آسیاب افتاد ایشان با آن هیبت و شکوه سرداری دوباره از پناه کمون و مستوری به درآمدند و چشم علاقه‌مندان را به جمال و جلال خود روشن کردند؛ علی الخصوص که بلافاصله پس از آن ظهور دیرهنگام شروع کردند به ایراد توصیه‌های حماسی در باب پیشگیری از حوادث مشابه که البته از یک جهت حکم توضیح واضحات و تکرار مکررات داشت و از جهت دیگر حکم نوشدارو بعد از مرگ سهراب.

به هر حال سوای همه این مسائل همین که ایشان تشریف دارند خیلی خوب است و همین که هنوز قوه ناطقه‌شان فعال است و بعد از مرگ سهراب شفاها نوشدارو تجویز می‌فرمایند خیلی خوب‌تر است. ان‌شاءالله که در حوادث و ملاحم بعدی هم در جای امن پناه بگیرند تا گزندی به وجود مبارک نرسد و ما مردم بعد از فروکش کردن شعلۀ حوادث و افتادن همه آبها از آسیاب آشوب، از حضور ایشان و رهنمودهایشان محروم نباشیم.

اما در آن دوازده روز کذایی هرچه محرومیت از جمال سردار جلالی آزارمان داد و مایه یاسمان بود مشاهده دائم طلعت بی مثال شاهزاده رضا پهلوی مایۀ تفریح خاطرمان بود و منشا امید می‌شد. به خصوص که در صدا، سیما، وجنات، حرکات و سکنات معظم له یکسره شور و شوکت شاهانه هم موج می زد.
از جمله آنجا که خطاب به حکومت ایران در مصاحبه با مستر مرادخان ویسی مخبرالسلطنه به گویش ناب دری فرمودند: “این تو بمیری از اون تو بمیری‌ها نیست”. ما هم محظوظ و سرخوش از اینکه شاه آینده ایران هنوز این حد از ایرانیت را دارد که فارسی یادش نرفته، به آیندۀ ایران و بازیابی عظمت دست رفته‌اش امیدوار شدیم. اما…

اما این امید هم خیلی زود به ناامیدی بدل شد و پس از توقف حملات والاحضرت مجددا به حرمسرای سلطانی خزیدند تا شاید دوباره در فرصتی دیگر به عادت مالوف برای رهبری دوران گذار زنبیل بگذارند؛ آن هم در صفی که سر آن آلبانی در شرق اروپاست و ته آن لس آنجلس در غرب آمریکا.

حرف دلم را بزنم. از این شاهزاده که شصت و پنج سال عمرش را به ولایت عهدی گذرانده برای طرفداران بازگشت سلطنت آبی گرم نخواهد شد. بدبخت کسی که به این شاهزاده دخیل ببندد. روان مرحوم سنت اگزوپری شاد با آن شازده کوچولوی با حمیتش. شاه هم شاهان قدیم. دست کم ماساژور حرمسرایشان محرم بود!

https://ensafnews.com/600453/
@ensafnews
5👀1
اهمیت استراتژیک «مذاکره» در اوج مناقشه | رضا رئیسی

رضا رئیسی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

به محض انتشار پیش‌خبر گفت‌و‌گوی مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون و به خصوص با اشاره و تصریح، رئیس جمهوری مبنی بر آمادگی برای مذاکره، جریان و طیفی که در طول چند دهه گذشته هرگاه سخن از مذاکره به میان آمده، با گارد بسته و سلبی با هرگونه تغییر استراتژی از تخاصمی به تفاهمی به ستیز پرداخته و مذاکره را به مثابه ذنب لایغفر پنداشته و آن را برخلاف آرمان‌ها و مصالح و منافع ملی نگریسته و مذاکره را به معنای تسلیم پنداشته‌اند، به خصوص با توجه به درگیری های اخیر و تخطی و فریب سردمداران ایالات متحده از رویکرد دیپلماتیک به تجاوز نظامی، با حرارت مضاعف و دو چندان به رئیس جمهوری و سیاست پیگیری روند مذاکره تاخته و آن را تا مرز خیانت به کشور و انقلاب و نظام بسط و تسری دادند. 

حال سوال اینجاست که آیا مذاکره با دشمن غدار و فریبکار و بد عهد، جایز و عقلانی است؟ آیا مذاکره با خصمی که در خصومت از هیچ کوششی دریغ نکرده و حتی از حمله نظامی نیز فروگذاری نداشته و دستش به خون شهروندان ایرانی آغشته شده است، می توان پای میز مذاکره نشست؟ آیا چنین راهبردی(پیگیری دیپلماسی) موثر است و در نهایت برخلاف آرمان ها و سه مولفه مهم  «حکمت، عزت و مصلحت» نخواهد بود؟ 
در ابتدای امر باید تعریفی از مذاکره را مورد التفات جمعی قرار دهیم. مذاکره‌ای که منتقدان به محض نام‌آوری از آن برآشفته و موج مخالفت با آن سر می دهند، مذاکره به مثابه تسلیم و عدول از مواضع بنیادین و به معنای وادادگی است. 

این در حالیست که مذاکره به معنای گفت‌و‌گو برای رسیدن به منافع مشترک و توام با داد و ستد است و در عرف دیپلماتیک مقصود و مراد از مذاکره توام با همین رویکرد تاکتیکی و تکنیکی است، البته که مذاکره به معنای تسلیم و از موضع ضعف هم در تاریخ روابط بین الملل مسبوق به سابقه است و به طور معمول پس از جنگ‌های نابرابر از سوی شکست‌خورده به بوته اجرا در می آید. 

اما جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه در چنین موقعیتی قرار نداشته و از اساس در همه ادوار تاکید بر مذاکره از موضع برابر و توام با عزت را مطرح کرده است. 

نمونه آنکه بعد از شهادت سردار رشید و سرافراز ایران، حاج قاسم سلیمانی با آمریت دونالد ترامپ ...

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/600455/
@ensafnews
1
۳ ایراد شورای نگهبان به طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با اسرائیل

هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان در کانال خود نوشت:

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» که چندی پیش به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود، در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه بررسی‌های صورت گرفته این مصوبه برای رفع برخی ابهامات و اشکالات به مجلس برگشت داده شد.

اهمیت نظر شورای نگهبان در خصوص این مصوبه از آن جهت است که شورای نگهبان با درک ضرورت‌های امنیتی ناشی از حوادث اخیر و تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، سعی نموده براساس وظیفه ذاتی خود مانع از نقض ضوابط شرعی و اصول قانون اساسی شده و ابهامات و ایرادات این طرح را شناسایی کند.

عمده ابهامات و ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه عبارت است از:

۱. ضرورت دقت در تعریف مفاهیم

یکی از ابهامات شورای نگهبان در بررسی این مصوبه، مشخص نبودن مرجع تشخیص «دولت‌های متخاصم» و «گروه‌های متخاصم» است؛ لذا باید تصریح شود مصادیق این مفاهیم از سوی کدام نهاد رسمی، اعلام خواهند شد.

همچنین در ماده ۴ مصوبه که تهیه یا انتشار هر نوع محتوا که «نوعاً موجب … ایجاد تفرقه یا خدشه به امنیت ملی باشد» را جرم‌انگاری کرده است؛ شورای نگهبان با اشاره به ابهام در مفاهیمی مانند «ایجاد تفرقه» و «خدشه به امنیت ملی»، معتقد است این عبارات کیفی، ممکن است در عمل زمینه اعمال محدودیت بر آزادی بیان مشروع را فراهم آورد، لذا باید ابهام این عبارت مرتفع گردد.

۲. دقت در تطبیق احکام با موازین شرعی

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ایرادات شورای نگهبان نسبت به این مصوبه، مربوط به نحوه تطبیق عنوان «افساد فی‌الارض» است. این ایراد از دو جهت مطرح شده است:

الف) توسعه دایره شمول عنوان افساد فی‌الارض: شورای نگهبان در اظهارنظر خود، عموم شمول مجازات افساد فی‌الارض در ماده ۲ مصوبه را که «هرگونه مساعدت مستقیم و غیرمستقیم» در جهت تقویت رژیم صهیونیستی را مشمول این عنوان می‌داند، خلاف شرع دانسته است. گسترگی موضوعی این ماده نشان می‌دهد رفتار‌های متعددی که حتی فاقد شرایط مندرج در ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی هستند نیز مشمول عنوان افساد فی‌الارض شده و ممکن است افرادی به علت رفتار‌های موردی و بدون نتایج زیان‌بار گسترده به افساد فی الارض محکوم شوند. این در حالی است که از نظر شرعی برای عنوان «افساد فی‌الارض» قیود و شرایطی وجود دارد که نمی‌توان بدون وجود آنها، حکم به تحقق این جرم کرد.

ب) عدم شمول افساد فی‌الارض در موارد واقعی: در مقابل، شورای نگهبان در اظهارنظر خود محدودکردن مجازات به حبس تعزیری درجه چهار (۵ تا ۱۰ سال حبس) در ماده ۵، برای مواردی که با توجه به گستردگی و آثار مخرب‌شان می‌توانند مصداق واقعی افساد فی‌الارض باشند -مانند واردات و توزیع سازمان‌یافته و گسترده ابزار‌های ارتباطی غیرمجاز با هدف مقابله با نظام- را خلاف شرع دانسته است.

۳. لزوم دقت در رعایت اصول قانون اساسی
شورای نگهبان همچنین ماده ۹ مصوبه را از دو جهت مغایر با اصل ۱۶۹ قانون اساسی اعلام کرده است. این ماده قانون را از زمان «تصویب» در مجلس، نه از زمان تبدیل شدن به قانون پس از طی مراحل قانونی، لازم‌الاجرا دانسته است و مهم‌تر آنکه، ماده مذکور مقرر کرده مجازات‌های این قانون شامل جرایمی نیز می‌شود که قبل از تصویب آن آغاز شده یا مقدمات آن فراهم گردیده است؛ این در حالی است که اصل ۱۶۹ قانون اساسی بیان می‌دارد: «هیچ فعلی یا ترک فعلی به استناد قانونی که بعد از آن وضع شده است، جرم محسوب نمی‌شود»؛ لذا اعلام مغایرت شورا تأکیدی بر حفظ اصول بنیادین حقوق کیفری در چارچوب قانون اساسی و جلوگیری از عطف بماسبق شدن جرایم است.

در انتها باید خاطرنشان کرد ایرادات و ابهامات مطرح شده در خصوص این مصوبه، نه برای ایجاد مانع در روند قانونگذاری بلکه برای تضمین تصویب قوانین به گونه‌ای است که ضمن ایجاد بازدارندگی لازم در برابر اقدامات ضد امنیتی، حقوق و آزادی‌های مشروع مردم و مبانی شرعی و حقوقی نظام جمهوری اسلامی ایران محفوظ بماند تا در نهایت قانونی جامع، دقیق و با قابلیت اجرا وضع شود که علاوه بر تأمین امنیت ملی، از حقوق شهروندان نیز صیانت نماید.

https://ensafnews.com/600458/
@ensafnews
9👍4👻1👀1
با ترامپ بی‌ثبات چه‌ باید کرد | الهه هیکس پاسخ می‌دهد

الهه شریف‌پور-هیکس، می‌گوید ترامپ آگاهانه از بی‌ثباتی به‌عنوان ابزاری برای مذاکره و اعمال فشار روانی استفاده می‌کند.

این بخشی از تحلیل خانم هیکس در گفتگو با انصاف نیوز، درباره‌ی اظهارات ضدونقیض و مواضع بی‌ثبات ترامپ در مصاحبه‌ها و پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی است.

این وکیل حقوق بشر و فعال رسانه‌ای همچنین به آینده روابط ایران امریکا و پیشنهادش دباره‌ی اینکه مواضع طرف ایرانی چگونه باید باشد نیز پرداخته است.

متن این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

انصاف نیوز: برخی نوسان در اظهارات ترامپ را برآمده از یک بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری می‌دانند و برخی دیگر، اظهارات او و تغییراتش را بخشی از برنامه‌ای از پیش برنامه‌ریزی شده می‌دانند. از نظر شما کدامیک از این برداشت‌ها به واقعیت نزدیک‌تر است؟ تحلیل شما از رفتار و اظهارات ترامپ در مواجهه با ایران چیست؟

الهه هیکس: به‌نظر من هر دو برداشت، بخشی از واقعیت را در بر دارند، اما آنچه در رفتار ترامپ بیش از همه جلب توجه می‌کند، استفاده آگاهانه از بی‌ثباتی به‌عنوان ابزاری برای مذاکره و اعمال فشار روانی است.
ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش با اعتمادبه‌نفس چشمگیری ظاهر شده است. پیروزی قاطع در انتخابات، حمایت گسترده حزب جمهوری‌خواه، و ترس آشکار بسیاری از چهره‌های بانفوذ این حزب از او، موقعیت مستحکمی برایش ایجاد کرده است. از سوی دیگر، بخش عمده‌ای از مخالفان دموکراتش نیز، در برابر مواضع تند او، به‌ویژه در قبال ایران و اسرائیل، سکوت اختیار کرده‌اند.
ترامپ چه در مورد ایران، چه در مواجهه با چین، روسیه، و حتی نسبت به متحدان اروپایی، رفتاری تناقض‌آمیز، پرنوسان و غیرقابل پیش‌بینی داشته است. اما این نوسانات، در بسیاری موارد، نه از آشفتگی ذهنی یا تصمیم‌گیری لحظه‌ای، بلکه از استراتژی‌ای حساب‌شده برای اعمال فشار حداکثری و مذاکره از موضع قدرت ناشی می‌شود.

در قبال ایران، او بارها از آمادگی برای گفت‌وگو بدون پیش‌شرط سخن گفته، و هم‌زمان، از تحریم‌های سنگین و در نهایت، متأسفانه اقدام نظامی علیه ایران استفاده کرده است.

این تضادها را نباید صرفاً به بی‌منطقی یا بی‌ثباتی شخصی نسبت داد؛ بلکه باید آن را بخشی از دیپلماسی ضربه‌زننده و غیرقابل پیش‌بینی دانست، روشی که هدفش، فرسایش طرف مقابل و کشاندن او به واکنش‌های احساسی، شتاب‌زده یا اشتباه است.

درنهایت با همه‌ی فرازونشیب‌ها براساس آنچه رئیس جمهور امریکا می‌گوید، آیا ترامپ واقعا خواهان مذاکره است یا واقعا دیگر علاقه‌ای به مذاکره ندارد؟ یا اصلا از ابتدا بدنبال فریب بوده است؟

پیش از هر چیز باید به یاد داشت که خروج یک‌جانبه ترامپ از برجام نشان داد او تمایلی به حفظ یک رابطه متوازن و مبتنی بر تعهدات بین‌المللی با ایران ندارد. افزون بر آن، دولت ترامپ در همان دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش دستور ترور سردار قاسم سلیمانی را صادر کرد—اقدامی که هم نقض آشکار حقوق بین‌الملل بود و هم در عمل، می‌توان آن را در آن زمان نوعی اعلام جنگ علیه ایران تلقی کرد.

با توجه به مواضع پرنوسان و متناقض ترامپ، اکنون که برای دومین‌بار به قدرت رسیده، به‌سختی می‌توان با قطعیت گفت که هدف نهایی او از ابتدا چه بوده است. با این حال، الگوی رفتاری او نشان می‌دهد که ترامپ مذاکره را نه به‌عنوان یک هدف، بلکه به‌مثابه ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود تلقی می‌کند—ابزاری که تنها در صورتی برایش مطلوب است که طرف مقابل از موضع ضعف یا عقب‌نشینی وارد گفت‌وگو شود.

در مجموعه‌ای از اظهارات و اقدامات او—از اعلام آمادگی برای گفت‌وگو بدون پیش‌شرط، تا اعمال تحریم‌های بی‌سابقه و نهایتاً اقدام نظامی—عنصر ثابت، تلاش برای تحمیل ارادهٔ یک‌جانبه است، نه دستیابی به توافقی متوازن، محترمانه و پایدار.

از این منظر، نمی‌توان گفت که ترامپ اصولاً مخالف اصل مذاکره است؛ اما نوع مذاکره‌ای که در ذهن او شکل گرفته، بیشتر شبیه به یک نمایش قدرت است تا گفت‌وگویی مبتنی بر دیپلماسی متقابل و احترام متقابل.

بر این اساس، این احتمال جدی وجود دارد که دعوت‌های او به مذاکره، دست‌کم در برخی مقاطع، بیشتر جنبه‌ای تاکتیکی داشته باشد—برای مدیریت افکار عمومی، افزایش فشار روانی، یا ایجاد شکاف در جبههٔ مقابل.

با شرایط فعلی آینده‌ی روابط ایران و امریکا را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

پاسخ این سوال و ادامه‌‌ی این گفت‌گو را در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/599595/
@ensafnews
6👍2👻1
انصاف نیوز pinned «با ترامپ بی‌ثبات چه‌ باید کرد | الهه هیکس پاسخ می‌دهد الهه شریف‌پور-هیکس، می‌گوید ترامپ آگاهانه از بی‌ثباتی به‌عنوان ابزاری برای مذاکره و اعمال فشار روانی استفاده می‌کند. این بخشی از تحلیل خانم هیکس در گفتگو با انصاف نیوز، درباره‌ی اظهارات ضدونقیض و مواضع…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نگاه اديب افغانستانى به ماجراهای اخراج | جای خالی «تدبیر و سنجیدگی» در «سامان‌دهی اجتناب‌ناپذیر» مهاجران

🔹محمدکاظم کاظمی، نویسنده و شاعر اهل افغانستان، در ویدئوی اختصاصی برای انصاف نیوز، فقدان تدبیر در آنچه را «سامان‌دهی اجتناب‌ناپذیر» مهاجران می‌خواند، موجب تخریب ذهنیت‌های اجتماعی دو ملت ایران و افغانستان می‌داند.

🔹این ادیب پارسی‌زبان می‌گوید:«مکانیزم و عملکردهای رقم‌خورده در اخراج جمع قابل توجهی از افغانستانی‌های پناه‌آورده به ایران، صفحه تاریکی در مناسبات و ارتباطات و تعاملات دو ملت ایجاد کرد.»

🔹آقای کاظمی از تلاش‌های برباد رفته نیز ابراز تاسف می‌کند: «ما سال‌ها با نوشتن، با شعر و ادبیات، با رسانه‌ها و… تلاش کردیم ذهنیت‌ها درباره‌ی مهاجران و تعاملات ایران و افغانستان را بهبود دهیم اما وقتی تخریبی ایجاد می‌شود، می‌بینیم به عقب برگشته‌ایم.»

@ensafnews
👎12👍92👏1
ما و این جنگ کبیر میهنی | سعید رضوی فقیه

انصاف نیوز – سعید رضوی فقیه:

از بامداد بیست و سوم خردادماه که اسرائیل تهاجم نظامی خود را علیه ایران (تاکید می‌شود علیه “ایران”) آغاز کرد، حجم بسیار زیادی از محتوا در رسانه‌های ایران و جهان (و بخصوص رسانه‌های فارسی‌زبان برای مخاطبان ایرانی) تولید و منتشر شد.

جنگ روایتها به موازات جنگ موشکها و بمبها، و در واقع به عنوان مکمل آن، با همان شدت و گستردگی در جریان بود. این تولیدات خرد و کلان از حیث قالب بیان و نیز از حیث بستر رسانه‌ای طیف وسیع و متنوعی را در بر می‌گرفت: از خبر، تحلیل، گفتگو، گزارش، بیانیه، تا یک تصویر بدون شرح در اینستاگرام یا یک عبارت کوتاه در ایکس؛ در انواع رسانه‌ها از مطبوعات و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی تا سایتهای اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی.

این پیامها لحظه به لحظه و چون رگباری از کلمات و تصاویر، چشم و گوش و ذهن مخاطبان را هدف می‌گرفت.

مجموعۀ این پیام‌ها را که در قالبها و رسانه‌های متعدد و گونه‌گون منتشر شدند، از حیث مضمون و محتوا اجمالا می‌توان در سه مقوله دسته‌بندی کرد:

نخست بیان احساسات و عواطف حامیان هر دو سویۀ کارزار؛ اعم از شادی، خشم، نفرت، اندوه، ترس، نگرانی، امید، غرور، سرخوردگی، افسوس، احساس تحقیرشدگی و موارد دیگر. داده‌های ذیلِ این مقوله را می‌توان در جای خود از سه منظر جامعه‌شناختی، روانشناختی و سیاسی مورد بررسی و تحلیل قرار داد که احتمالا به نتایج جالب توجه و البته بسیار مهم منتهی خواهد شد.

دوم توصیف، توضیح و تبیین رویدادها؛ چه غرض‌ورزانه و چه بی طرفانه. بخش مهمی از محتوای رسانه‌های عمومی و حتی رسانه‌های خصوصی در شبکه‌های اجتماعی ذیل همین مقوله می‌گنجد که آن هم باید از سوی پژوهشگران و تحلیلگران در سه حوزۀ ارتباطات، جامعه‌شناسی و دانش سیاست مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

بررسی و مطالعۀ عمیق و دقیق هر دو مقولۀ یاد شده برای ما ایرانیان امری حیاتی است. در باب مقولۀ نخست و شگفتیها و غافلگیریهایش البته در مجالی دیگر بسیار سخن می‌توان گفت. اما در باب مقولۀ دوم همینقدر باید اشاره کرد که اولا بخش مهمی از احساسات و عواطفِ موضوع مقولۀ نخست محصول کار رسانه‌هاست و ثانیا همین تاثیرگذاری بر افکار عمومی و عواطف فردی و جمعی اگر از عملیات نظامی آفندی و پدافندی مهمتر نباشد کم اهمیت‌تر نیست.

کافی است یک لحظه با خود بیندیشیم اگر خواب آشفتۀ دشمن در همان روزهای نخست حتی در گستره‌ای محدود تعبیر شده بود چه تلخکامی مضاعف و مکرری بر آسیبها و تلفات خسارتبار این تجاوز وحشیانه افزوده می‌شد. راستش آن است که رسانه‌ها چه در جریان تهاجم اخیر و چه در تهاجمات پیوسته اما پنهان طی چند سال اخیر، نقشی مهم و بی بدیل در زمینه‌سازی، توجیه، برجسته‌سازی و نیز لاپوشانی مسائل و رویدادها داشته‌اند. رسانه‌های فارسی‌زبانی که پیمانکار و کارگزار دشمنان ایران بودند و هستند، در این ده سال و اندی نه تنها ذهن مخاطبان بلکه روح و روان و عواطفشان را نیز دستکاری کردند وگرنه چه کسی باور می‌کرد جمعی از ایرانیان، حتی اندک‌شمار، برای باخت تیم ملی فوتبال کشورشان جشن بگیرند و هلهله سر دهند یا از آن بدتر شوق حملۀ منفورترین دولت و ارتش جهان و وحشی‌ترین دشمن ایران را در دل بپرورند؟

اما مقولۀ سوم عبارت است از موضعگیری اشخاص ...

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/600474/
@ensafnews
5👍2👻2
برنی سندرز، سناتور آمریکایی:

«بنیامین نتانیاهو به عنوان یک جنایتکار جنگی متّهم شده‌است. دولت او به طور سیستماتیک مردم غزه را می‌کشد و گرسنه نگه می‌دارد. او به‌عنوان یکی از هیولاهای تاریخ مدرن به یاد خواهدماند.

و ترامپ از او در کاخ سفید استقبال کرد.
»

@ensafnews
👏18👍5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) روز چهارشنبه (۹ ژوئیه / ۱۸ تیر) با انتشار یک پیام ویدیویی نادر، اعلام کرد مبارزه مسلحانه این گروه با دولت ترکیه به پایان رسیده است و خواهان انتقال کامل این گروه به روند سیاسی و دمکراتیک شد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این پیام ویدویی هفت دقیقه‌ای از سوی شبکه خبری فرات، نزدیک به پ‌ک‌ک منتشر شده است، و در آن اوجالان همراه با شش عضو دیگر زندانی پ‌ک‌ک دیده می‌شود.

گروه پ‌ک‌ک که به مدت چهل سال درگیر مبارزه مسلحانه با دولت ترکیه بوده و از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا هم یک گروه تروریستی شناخته می‌شود، پیش از این در ماه مه و پس از انتشار یک پیام کتبی از طرف اوجالان در ماه فوریه، تصمیم خود برای انحلال را اعلام کرده بود.
@ensafnews
👍43🤔2
در حملات اسرائیل چند نیروی نظامی جان خود را از دست دادند؟

در حملات ۱۲ روزه‌ی اسرائیل به ایران بنا بر آمارهای رسمی ۱۱۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند که ظاهرا حدود ۴۰۰ نفر آنها از نیروهای نظامی بوده‌اند.

به گزارش انصاف نیوز، روز گذشته بنیاد شهید آخرین آمار قربانیان حملات اسرائیل به ایران را اعلام کرد. بر اساس اعلام این نهاد دولتی «آمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به مرز ۱۱۰۰ نفر رسیده است»

از سوی دیگر وزیر بهداشت نیز آمار قربانیان غیرنظامی ایران در این جنگ ۱۲ روزه را حدود هفتصد نفر اعلام کرده است.

محمدرضا ظفرقندی گفت: «در حمله‌ی رژیم صهیونیستی به کشورمان نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی شهید شده‌اند»

مسئولان دولتی در اظهارنظرهای خود تاکید دارند که آمارهای ارائه شده قطعی نیست و احتمال افزایش آن وجود دارد.

با توجه به این آمارها که از ۱۱۰۰ قربانی جنگ ۷۰۰ نفر غیرنظامی اعلام شده‌اند می‌توان اینطور نتیجه گرفت که تعداد نیروهای نظامی، امنیتی و انتظامی که در جنگ ۱۲ روزه جان خود را از دست داده‌اند حدود ۴۰۰ نفر است.

https://ensafnews.com/600469/
@ensafnews
💔4😢21❤‍🔥1😱1🐳1🫡1
Forwarded from انصاف نیوز
فراخوان دوره آموزش خبرنگاری
/ تابستان ۱۴۰۴ - انصاف نیوز /

▫️ رایگان
▫️ طول دوره: ۲۳ تیر تا ۳ شهریور
زمان کلاس: دوشنبه‌ها ساعت ۶ عصر
📍مکان: دفتر انصاف، تهران - خیابان ایتالیا

📲 برای ثبت نام به این شماره در تلگرام پیام بدهید: 09036930273

👈 این فراخوان را برای دیگران بفرستید!

▪️ توضیحی درباره‌ی دوره: انصاف نیوز از زمستان ۱۳۹۵ دوره‌های آموزشی برگزار می‌کند و تنها راه جذب نیرو در این رسانه، از میان کسانی است که این دوره‌ها را گذرانده باشند. ضمنا همه‌ی افرادی که نمره کافی را در آزمون پایان دوره بگذرانند، می‌توانند به مدت سه ماه به‌عنوان خبرنگار افتخاری فعالیت کنند.
@ensafnews
5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥۲۰ تیر ۷۸، دانشگاه تبریز، حمله‌ی لباس‌ شخصی‌ها و ایستادگی مسعود پزشکیان

صدای ابوالفضل آسیابی و صفر حیدری ،شاهدان عینی و البته از آسیب‌دیدگان اتفاقات دانشگاه تبریز در سال ۷۸ را می‌شنوید.

اعتراضات به واقعه‌ی کوی دانشگاه تهران به دانشگاه‌های سایر استان‌ها نیز کشیده شد. به گفته‌ی صفر حیدری که کوی دانشگاه تهران را نیز دیده است اتفاقات دانشگاه تبریز را بسیار بدتر برخوردها در دانشگاه تهران بوده است.

متن مصاحبه انصاف نیوز با ابوالفضل آسیابی و صفر حیدری

(این فیلم و گزارش در بحبوحه‌‌ی انتخابات سال گذشته، ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ منتشر شده است)

@ensafnews
8👎2
توییت عضو دفتر رهبری درباره‌ی دو عامل تهدید انسجام ملی

@ensafnews
👍14🌭42
مارکو روبیو، وزیر امور خارجهٔ آمریکا با انتشار این اظهارات در صفحهٔ شبکه اجتماعی ایکس، از تحریم گزارشگر ویژهٔ حقوق بشر خبر داد:

«امروز فرانچسکا آلبانیزی، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را به دلیل تلاش‌های نامشروع و شرم‌آورش برای تحریک دادگاه بین‌المللی کیفری علیه مقامات، شرکت‌ها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی، تحریم می‌کنم. کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی آلبانیزی علیه ایالات متحده و اسرائیل دیگر تحمل نخواهدشد. ما همیشه در کنار شرکای خود در حق دفاع از خود خواهیم‌ایستاد. ایالات متحده به انجام هر اقدامی که برای پاسخ به قانون‌شکنی و محافظت از حاکمیت خود و متحدانمان ضروری بداند، ادامه خواهدداد.»

@ensafnews
😡10👎3😁1🤯1
یک ادعا: بعد از جنگ اخیر طلسم با نمادهای یهودی در تهران یافت شد

عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصولگرا مدعی شد که پس از جنگ ۱۲ روزه‌ی اسراییل علیه ایران چند برگ کاغذ در کف خیابان های تهران یافت شده که طلسم با نمادهای یهودی داشته است.

آقای گنجی در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشت:

پدیده ای عجیب!
بعد از جنگ اخیر چند برگ کاغذ در کف خیابان های تهران یافت شده که طلسم با نمادهای یهودی است.
در سال اول جنگ غزه نیز خبری از دیدار نتانياهو با متخصصان علوم غریبه درز شده بود.

مدیرمسئول پیشین روزنامه‌های جوان و همشهری در ادامه نوشته است:

چند سال پیش مقام معظم رهبری گفته بودند کشور‌های متخاصم و سرویس‌های اطلاعاتی غربی و عبری از علوم غریبه و موجودات جنی برای جاسوسی استفاده می‌کنند.

آنچه آقای گنجی به رهبری انقلاب نسبت داده در سخنان ایشان نیست اما ممکن است برداشتی نادرست از بخشی از سخنرانی آیت الله خامنه‌ای درباره‌ی همکاری سرویس‌های اطلاعاتی غربی با هم باشد.

رهبری در پیام نوروزی سال ۱۳۹۹ گفته‌ بودند: نباید هم تعجّب کنیم از دشمنی‌ها؛ خب ما دشمن زیاد داریم، تعجّب نباید کرد…هم دشمنان جنّی، هم دشمنان انسی وجود دارند و اینها به هم کمک هم می‌کنند؛ سیستم‌های اطّلاعاتیِ خیلی از کشورها علیه ما با همدیگر همکاری می‌کنند.

در این سخنان آیت‌الله خامنه‌ای اثری از ادعای مطرح شده از سوی آقای گنجی درباره‌ی استفاده‌ی سرویس‌های اطلاعاتی غربی و عبری از علوم غریبه نیست.

https://ensafnews.com/600604/
@ensafnews
7👻7🤣5👎4🎃2👍1💔1🍓1👀1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آغاز ثبت‌نام دوره آموزش خبرنگاری انصاف

@ensafnews
6👏1
انصاف نیوز
مارکو روبیو، وزیر امور خارجهٔ آمریکا با انتشار این اظهارات در صفحهٔ شبکه اجتماعی ایکس، از تحریم گزارشگر ویژهٔ حقوق بشر خبر داد: «امروز فرانچسکا آلبانیزی، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را به دلیل تلاش‌های نامشروع و شرم‌آورش برای تحریک دادگاه…
واکنش زهران ممدانی، عضو مجمع ایالتی نیویورک به تحریم گزارشگر حقوق بشر از سوی دولت آمریکا:

«مرد زیر (جولانی) بنیانگذار القاعده در سوریه است و در کشتن سربازان آمریکایی دست دارد. ایالات متحده به تازگی تحریم‌های علیه او را لغو کرده‌است.

زن زیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل است که صدای خود را علیه نسل‌کشی اسرائیل در دنیای آزادی بیان بلند کرده‌است. ایالات متحده او را تحریم می‌کند.

ایالات متحده چقدر برای محافظت از منافع اسرائیل حاضر است سقوط کند؟»

@ensafnews
👍197
عکس| ثبت‌نام دوره آموزش خبرنگاری انصاف

@ensafnews
9👏2👍1
2025/07/12 21:42:43
Back to Top
HTML Embed Code: