Telegram Web Link
⭕️ نظام آراستگی 5S چیست؟


🔘 Seiri (سازماندهی )
🔘 Seition ( نظم و ترتیب )
🔘 Shitsuke (انضباط)
🔘 Seiso (پاكیزه سازی)
🔘 Seiketus (استانداردسازی)

✏️فایو اس نظامی است كه در ژاپن بصورت نهادینه مورد استفاده قرار گرفته و نتایج بسیار خوبی را برای واحدهای صنعتی و خدماتی به ارمغان آورده است.

✏️نتایجی كه معمولاً با استفاده از این روش حاصل می گردد را می توان به اختصار به پیشگیری از حوادث، كاهش وقفه كاری، كنترل عملیات تولید و افزایش بهره وری در محیط كار عنوان نمود. بطور كلی هدف نهایی 5 S پیشگیری از اتلاف است.

✏️علیرغم اینكه سیستم 5 S به ظاهر خیلی ساده و قابل فهم است و انجام آن اصول نیز خیلی ساده به نظر می آید ولی عموماً سازماندها و واحدها برای پیاده كردن آن در عمل با مشكلات فراوان روبرو هستند؛ دلیل این امر را باید در ظاهر ساده آن جستجو كرد.

✏️در واقع تحقق 5 S از آن رو دشوار است كه مدیران و پرسنل اجرایی از اهداف و ماموریت های آن بصورت صحیح اطلاع كاملی ندارند، بنابراین اجرای نظام 5 S و تدارك بستر مناسب برای انجام آن تا زمانی كه اصول آن به خوبی شناخته نشده كاری بسیار دشوار است.

🔻 جهت آشنایی بیشتر پاورپوینت آموزشی ارائه شده در پست بعدی را مطالعه نمایید.

⚙️ دانشکده صنایع👇
@ieinstitute
5s- @ieinstitute.ppt
12.1 MB
📌 پاورپوینت آموزشی5s


⚙️ دانشکده صنایع👇
@ieinstitute
📌 مهندسی مالی

مهندسی مالی عبارت است از بهره‌گیری از تکنیک‌های ریاضی برای حل مسائل مالی. مهندسی مالی با استفاده از ابزار و دانش در زمینه‌های علوم رایانه، آمار، اقتصاد و ریاضیات کاربردی برای حل مسائل مالی فعلی و ارائه محصولات نوآورانه مالی در آینده اقدام می‌کند.

گاهی از مهندسی مالی برای تحلیل‌های تکنیکال و کمی در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود.

ساختار مهندسی مالی
صنعت مالی همیشه با ابزار و محصولات سرمایه‌گذاری جدید و نوآورانه برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها روبه‌رو است. اکثر این محصولات اغلب با روش‌های مهندسی مالی توسعه پیداکرده‌اند. با استفاده از مدل‌سازی ریاضی و مهندسی کامپیوتر، مهندسان مالی قادر به تست و انتشار ابزارهای جدید مالی مانند روش‌های جدید تحلیل سرمایه‌گذاری، پیشنهاد‌های جدید بدهی، سرمایه‌گذاری‌های جدید، استراتژی‌های معاملاتی جدید، مدل‌های مالی و غیره هستند.

مهندسان مالی مدل‌های کمی ریسک را برآورد می‌کنند تا عملکرد ابزار مالی را پیش‌بینی و پیشنهاد‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را از دیدگاه بلندمدت ارزیابی کنند، همچنین نوع ریسک هر محصول و ابزار مالی را در بازارهای مالی مختلف مشخص می‌کنند. مهندسین مالی با شرکت‌های بیمه، شرکت‌های مدیریت دارایی، صندوق‌های بیمه و بانک‌ها کار می‌کنند. در این شرکت‌ها، مهندسان مالی در معاملات خصوصی، مدیریت ریسک، مدیریت سبد سرمایه‌گذاری، مشتقات و گزینه‌های قیمت‌گذاری محصولات ساختاریافته و بخش‌های مالی شرکت کار می‌کنند.

درحالی‌که مهندسی مالی از آمار، شبیه‌سازی‌ها و تحلیل‌ها برای طراحی و پیاده‌سازی فرآیندهای مالی جدید جهت حل مسائل استفاده می‌کند، این زمینه همچنین استراتژی‌های جدیدی را ایجاد می‌کند که شرکت‌ها می‌توانند از مزایای آن برای به حداکثر رساندن سود خود استفاده کنند. به‌عنوان‌مثال، مهندسی مالی منجر به انفجار معاملات مشتقه در بازارهای مالی شده است.

حوزه مهندسی مالی همچنین بازار سفته‌بازی را معرفی کرده است. برای مثال بازارهای مانند Credit Default Swap –CDS در اواخر دهه ۹۰ بیمه را برای اوراق مشارکت و قرضه ارائه کرد. بااین‌حال، این محصولات مشتقه، توجه بانک‌های سرمایه‌گذاری و سفته‌بازان را جلب کرد به‌طوری‌که متوجه شدند که می‌توانند با پرداخت حق بیمه ماهانه مرتبط با CDS، با شرط‌بندی در آن‌ها، درآمد کسب کنند. درواقع، فروشنده یا صادرکننده یک CDS، معمولاً یک بانک است که پرداخت‌های ماهانه بیمه طرف مبادله را دریافت می‌کند. ارزش یک CDS مبتنی بر بقای یک شرکت است – خریداران سواپ شرط‌بندی می‌کنند که اگر شرکت ورشکسته شود و فروشندگان خریداران را در برابر هر رویدادی منفی بیمه می‌کنند. تا زمانی که شرکت در وضعیت مالی خوب قرار دارد، بانک همچنان حق بیمه را پرداخت می‌کند. درصورتی‌که شرکت عملکرد منفی پیدا کند، بیمه به دارندگان CDS به‌صورت نقدی پرداخت می‌کنند.

اگرچه مهندسی مالی، بازارهای مالی را متحول کرده است، اما در بحران مالی ۲۰۰۸ نقش مهمی ایفا کرد. همان‌طور که عدم پرداخت اقساط مسکن بیشتر می‌شد، وام‌های بیشتری هم صادر می‌شد. صادرکنندگان CDS در آن زمان که بانک‌ها بودند نمی‌توانستند از این مبادلات کسب درآمد کنند چراکه وام‌ها بیشتر می‌شدند. بسیاری از خریداران CDS خیلی زود متوجه شدند که این اوراق بی‌ارزش هستند. برای بازتاب کاهش ارزش، آن‌ها ارزش دارایی‌هایشان را در ترازنامه کاهش داند، که منجر به شکست‌های بیشتر در عملکرد شرکت شد و متعاقباً رکود اقتصادی را به دنبال داشت.

از زمان رکود جهانی ۲۰۰۸ که توسط محصولات توسعه داده‌شده مهندسین مالی به وجود آمده بود، این شاخه مهندسی بسیار بحث‌برانگیز شده است. بااین‌حال واضح است که این دانش مالی، ابزارها و بازارهای مالی را به‌واسطه نوآوری‌ها، سخت‌گیری و دقت به سطوح جدیدی رسانده است.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
Behinehsazi- @ieinstitute.pdf
4.5 MB
📌 پاورپوینت آموزشی بهینه سازی


⚙️ دانشکده صنایع👇
@ieinstitute
📌 مهارت حل مساله، بخش 1

یکی از مهمترین مهارت های مورد نیاز هر مدیر، مهارت حل مساله است. قصد داریم از امروز در چند پست آموزشی مهارت های حل مساله را برای شما ارایه نماییم.

مساله چیست؟
هنری کایزر از مساله به عنوان فرصت هایی یاد میکند که لباس کار بر تن دارند. در واقع مسائل در مرکز کارهای روزانه تمامی افراد وجود دارند. مسایل می توانند بزرگ یا کوچک، پیچیده یا ساده، مشکل یا آسان باشند.
مهمترین نقش اساسی یک مدیر، قدرت حل مسائل است، بنابراین اگر قدرت و اعتماد به نفس حل کردن مسائل را داشته باشید، شانس موفقیت شما بیشتر است. این اعتماد به نفس از توانایی شما در استفاده از رویکردهای مناسب برای حل هر مساله می آید.
چهار قدم پایه برای حل مسائل وجود دارد:
👈 تعریف مساله
👈 ایجاد راهکارها
👈 ارزیابی و انتخاب راهکارها
👈 اجرای راه حل ها


نکته کلیدی برای تعریف خوب از یک مساله این است که شما بدانید که با خود مساله اصلی مواجه شده اید و نه با علائم مساله!
به عنوان مثال متوجه میشوید که عملکرد در دپارتمان شما زیر حد استاندارد است، شاید در نگاه اول مساله را در عدم کارایی نیروی انسانی ببینید ولی در یک نگاه و بررسی عمیقتر، مساله می تواند ناشی از عدم آموزش باشد. برای شناسایی مسائل میتوانید از روشهای مختلف مانند: 5 چرا، تحلیل ریشه ای دلیل و موارد دیگر استفاده نمایید.

برای حل مسائل می توانید از فرآیند چهار مرحله ای که در بالا عنوان شد استفاده نمایید، اما چنانچه با مسائل پیچیده و خاص روبرو هستید، در پست های آینده به معرفی 3 فرآیند حل مساله دیگر خواهیم پرداخت که دارای جزئیات و مراحل کاملتری هستند و به شما در حل مسائل کمک زیادی خواهند نمود.

❗️ادامه دارد...

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
⭕️ ‌ مهارت حل مساله، بخش 2

🔧ابزارهای عمومی حل مساله:
1- بحث های سازنده:
برای حل مساله، ابزارها و تکنیک های مختلفی وجود دارند که می توان از آنها به خوبی برای حل مسایل استفاده نمود. در این پست و پست های بعدی، چند ابزار خوب برای حل مسایل به شما معرفی می شود.

بحث های سازنده (Constructive Controversy):
استفاده از نظرات و دیدگاههای دیگران این اطمینان را به شما خواهد داد که تمامی راهکارهای مختلف را برای حل مساله را در نظر گرفته اید. پس بهترین راه برای استفاده از نظرات دیگران چیست؟
بحث های سازنده یک تکنیک بسیار خوب برای این منظور است. هدف این تکنیک آزمودن راهکارهای مختلف با استفاده از مجموعه زیادی از ایده هاست تا بهترین راه حل انتخاب گردد. این راه حل ضمانت می کند که شما مناسب ترین راهکار را با درنظر گرفتن تمامی عامل های مختلف برای مساله انتخاب کرده اید.
این نگرش اولین بار توسط دیوید جانسون و راجر جانسون در سال 1979 به عنوان یک تکنیک برای ایجاد راه حل های پایدار و خلاقانه مطرح شد.

این تکنیک از 5 فرض کلیدی تشکیل شده است:
1- طرح و تشریح کامل مساله
2- ترغیب دیگران به مشارکت در حل مساله و شنیدن راهکارهای آنها
3- مواجهه با مجموعه ای از دیدگاه ها و احساس تردید در انتخاب آنها
4- جستجوی بیشتر برای انتخاب راه حل عقلانی و توسعه آن
5- انتخاب راه حل مناسب

❗️ادامه دارد...

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
مشاغل برتر جهان چیست؟؟

🔸بخش بزرگی از این مشاغل در حوزه:
مهندسی نرم افزار، صنایع و مدیریت قرار دارد.

⚙️ @ieinstitute
‌‌⭕️ مهارت حل مساله، بخش 3

🔧 ابزارهای عمومی حل مساله:
2- استدلال القایی یا Inductive reasoning
استدلال القایی به معنای این است که برخی ازمشاهدات محدود و مورد نیاز از یک محیط را به کل محیط های دیگر عمومیت دهیم. این یک روش بسیار قدرتمند در حل مسایل است ولی به شرطی که داده های شما صحیح باشند. هسته این روش، براساس توانایی توجه به خروجی ها، رویدادها، ایده ها و یافته ها و همچنین ترکیب و جمع آوری آنها برای دستیابی به یک نتیجه یکنواخت است. برای مثال یک فرد اهل کسب و کار می تواند بر اساس تجربیاتی که در گذشته کسب کرده است وضعیت موجود در یک محیط جدید را تشخیص و راه حل ارائه نماید.

💢 چگونه از آن استفاده کنیم؟
روش استدلال القایی بیشتر به صورت ناخودآگاه و خودکار اتفاق می افتند. اما به طور کلی از چند مرحله اصلی زیر تشکیل شده است:
1- مشاهدات از محیط در سطح کوچکتر
2- الگو گرفتن
3- فرضیه امتحانی (برای حل مساله) براساس الگوی برداشت شده
4- ارائه نظریه (حل مساله)

❗️ادامه دارد...

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌مهارت حل مساله، بخش 4

🔧ابزارهای عمومی حل مساله:
3- تجزیه وتحلیل خطاهای بالقوه یا FMEA
زمانی که همه چیز بد پیش رفته است می توان راحت در گوشه ای ایستاد و گفت: باید می دانستیم این اتفاق می افتد! و شاید با اندکی پیش بینی مشکلات و اگر تنها اگر فردی پرسیده بود "چه چیزی ممکن است با مشکل مواجه شود؟ می شد از آنها جلوگیری کرد".
با بررسی همه چیزهایی که احتمالا ممکن است در مرحله طراحی دچار اشتباه شوند، می توانید مشکلاتی را حل کنید که اگر تا اجرای راه حل در این حوزه رها شوند تلاش و هزینه بسیار زیادی برای تصحیح آن لازم است. تجزیه و تحلیل حالات شکست و آثار آن (FMEA) برای انجام این کار به شما کمک می کند. علاوه براین، FMEA شیوه مفیدی برای مرور فرایندها یا سیستم های موجود فراهم می کند، تا مشکلات مربوط به آنها بتوانند شناسایی و رفع شوند.

روش FMEA در هر يک از شرايط زير اجرا مي‌شود:
🔹 درزمان طراحي سيستمي جديد، محصولي جديد ويا فرايندي جديد.
🔹زماني که فرايندهاي توليد و يا مونتاژ و يا يک محصول در محيطي جديد و يا شرايط کاري جديد قرار مي­گيرد. Carry Over Designs/Processes
🔹 برنامه‌هاي بهبود مستمر


💢 فوايد اجراي FMEA
1- بهبود کيفيت، افزايش درجه اطمينان کالا و ايمني محصولاتي که توليد خواهند داشت.
2- کاهش زمان معرفي محصول به بازار
3- نياز به تغييرات ضروري در فرايند و يا محصول در زمان توليد انبوه کاهش مي­يابد.
4- بهبود تصوير سازمان در نظر مشتري
5- کاهش هزينه­هاي مرتبط با محصولات خراب و يا نامنطبق
6- رواج فرهنگ کار تيمي در درون سازمان.

👈 شما اگر کارتان را بر طبق روال قبل انجام دهيد، چيزي را به دست خواهيد آورد که قبلاً به دست آورده­ايد. اگر سازماني از نتايج کار خود راضي است نيازي به اجراي FMEA ندارد، اما اگر مشکلاتي در پيش رو دارد، اجراي FMEA در کنار ساير تکنيک­هاي حل مساله چاره ساز خواهد بود.

❗️ادامه دارد...

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 مهارت حل مساله، بخش 5

🔧ابزارهای عمومی حل مساله:
4- روش های ابتکاری یا Heuristic Methods
مسائل پیچیده نیازمند ارزیابی تعداد بی‌شماری از حالت‌های ممکن برای تعیین یک جواب دقیق است. اگر قرار باشد که برای تجزیه و تحلیل آن‌ها وقت صرف شود، شاید زمان لازم برای یافتن یک جواب دقیق بیشتر از طول عمر یک انسان باشد. از طرف دیگر، ممکن است ابزارها یا فرصت کافی برای بررسی این میزان عناصر و عوامل نباشد. بنابراین، لازم می‌آید که به طور «کلی» با آن پدیده‌ها رفتار کرد، و راه‌های میان‌بر برای حل مسائل پیدا کرد. این راه‌های خلاق و سرجمع را مکانیسم‌های ابتکاری یا اصطلاحاً هیوریستیک نامیده‌اند.

شیوه‌های ابتکاری عبارت است از روش‌هایی که نیازمند ارزیابی‌های کمتر هستند، و در محدودیت‌های زمانی که مسائل اضطراری با آن مواجه است جواب‌هایی قابل قبول ارایه می‌کنند. شیوه‌های ابتکاری کشف بهترین پاسخ تضمینی نیست. اما فرد یا گروه بر اساس شواهد و نتایجی که قبلاً ازآن گرفته است، به نتیجه‌بخش بودن‌شان اعتماد دارد. شیوه‌های ابتکاری یا مکانیسم‌های هیوریستیک راه حل‌هایی است که نه با محاسبات پیچیده بلکه بر اساس معیارهای ساده به انتخاب بین خوب و بد می‌پردازد. این ابتکارات صرفه‌جویی در بررسی و حل مشکلات را به همراه دارد. بعلاوه، روند نیل به این‌ها معمولاً ناگهانی، از طریق تداعی خاطرات و تجربیات قبلی، و متکی بر خلاقیت ذهنی است.
مباحث هیوریستیک در شکل رسمی خود با بررسی انواع شیوه‌های جستجو آغاز می‌شود که در علوم شناختی کشف و تعریف شده‌اند. مثلاً از جستجوی کور، جستجوی دو ارزشی، جستجوی زنجیره‌ای، و غیره بحث می‌شود. آنگاه، وارد شیوه‌های کل‌گرایانه موسوم به هایپرهیوریستک یا متاهیوریستیک می‌شود که غالباً تمثیلی‌تر است.

❗️ادامه دارد...

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 آشنایی با TRIZ

واژه TRIZ برگرفته شده از حروف اول کلمات در عبارت روسی «Teoriya Resheniya Izobrototelskikh Zadatch» است که برابر انگلیسی آن عبارت «Theory of Inventive Problem Solving» (با مخفف TIPS) است که به معنای نظریه حل ابداعانه مساله می‌باشد. این دانش در سراسر جهان تحت عنوان TRIZ شناخته می‌شود.
دانش TRIZ با نامها و عنوانهای توصیف‌گر مختلفی همانند نوآوری نظام‌یافته، خلاقیت اختراعی، فناوری خلاقیت و نوآوری، روش‌شناسی اختراع، الگوریتم اختراع، روش‌شناسی حل مساله‌های ابداعی، روش‌شناسی حل ابتکاری و ابداعانه مساله، مهندسی خلاقیت و نوآوری، روش‌شناسی خلاقیت، خلاقیت‌شناسی اختراع، خلاقیت‌شناسی فناوری و مواردی از این قبیل نامیده می‌شود.

فواید و کاربردهای TRIZ
با استفاده از دانش TRIZ می توان به نتایج و دستاوردهای متعددی از جمله موارد زیر دست یافت:

دستیابی به نوعی نگرش جامع علمی به ابداعات و اختراعات.
شکل گیری جنبه های بسیار مهمی از علم خلاقیت شناسی.
دستیابی به نوعی جهان بینی خلاق.
کشف انواعی از راه حل ها برای مسائل ابداعی یعنی مسائلی که با روش های معمولی متداول راه حل آنها به دست نمی آید.
دستیابی به بهترین و موثرترین راه حل ها برای انواع مسائل علمی، فنی، انسانی و اجتماعی.
پیش بینی روند ابداعات و اختراعات در آینده (خلاقیت شناسی آینده شناختی)
ارائه آموزش های نوین مبتنی بر TRIZ در مدارس و دانشگاه ها (خلاقیت شناسی پرورشی مبتنی بر TRIZ)
تسهیل و تسریع روند رشد و توسعه علوم و فناوری.

با بکارگیری TRIZ میتوانیم با یک روش سیستماتیک به عصاره و چکیده تمام راه حل های مسائلی که بشریت با آنها روبرو بوده است، دسترسی پیدا کنیم. و با توجه به مفهوم TRIZ در می یابیم که تمام مسائل قبلا ً به طریقی حل شده اند. مطمئنا ً در صورت عدم استفاده از TRIZ زمان زیادی هدر خواهد رفت. درست مثل اینکه به جای کشف راه حل هوشمندانه ای برای بهبود بخشیدن به عملکرد چرخ، آن را دوباره اختراع کنیم. TRIZ ما را به سمت راه حل هایی که نیاز داریم، راه حل هایی که وجود دارند و راه حل هایی که ابداعی هستند ولی بدون TRIZ معمولا ً امکان درک آنها را نداریم، هدایت می کند.

⚙️ دانشکده صنایع 👇
@ieinstitute
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 استفاده از ربات های هوشمند برای تفکیک زباله های قابل بازیافت

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار(Business Process Reengineering)

مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار(BPR)، به معنای تفکر مجدد، بازطراحی رادیکالی(اساسی) فرآیندهای کسب و کار ،جهت بهبود چشمگیر براساس شاخص های کلیدی عملکرد (هزینه، کیفیت و سرعت و ...) است. ایده باز مهندسی فرآیند عبارت است از : کسب و کار موثرتر و کارآمد تر ، انعطاف پذیری و پاسخگویی بیشتر سازمانها برای سهام داران، مشتریان و کارمندان سازمان. به خدمت گرفتن ساختار سازمانی برای تسهیل گردش کار به شکل نابتر*(Leaner) و مناسبتر(Fitter) و در نهایت تولید و خدمت رسانی بهتر سازمانهاست.

* شیوه ساخت Lean، اصول بهبود مداوم بر پایه "حذف زواید" (عوامل اتلاف هزینه و زمان ) فرآیند است.

جنبش BPR با انتشار عمومی دو مقاله در سال ۱۹۹۰ شکل گرفت.Thomas H.DavenPort و James R.Short در این مقالات اظهار داشتند که طراحی مجدد فرآیند و استفاده از IT میتواند سازمانها را متحول و فرآیندهای کسب و کار را به طرز چشمگیری بهینه سازی کند. آنها BPR را "تحلیل و طراحی گردش کار و فرآیندها درون و میان سازمانها" تعریف کردند و ترکیب IT و طراحی مجدد کسب و کار را به این شیوه ، مهندسی صنایع جدید لقب دادند.


🔅مراحل BPR اولیه

گام اول: تعیین دیدگاه کسب و کار و اهداف فرآیندی
این متدولوژی با وضع چشم انداز و اهداف فرایند آغاز می شود. به عبارت دیگر، به جای تمرکز بر فعالیت ها و وظایف، به منظور حذف گلوگاه های فرایند ( آنگونه که در متدولوژی های بهبود قبلی اتفاق می افتاد) بایستی باز طراحی بر روی کل فرایند انجام شود، تا چشم انداز و اهداف فرایند محقق گردد.

گام دوم: شناسایی فرایندهای است که لازمست باز طراحی گردند
این مرحله شبیه به مرحله تحلیل پارتو(Pareto) در متدولوژی TQM است. به جای بازطراحی تمام فرآیندها ، تنها فرآیندهای کلیدی و موثر، طراحی مجدد میشوند.

گام سوم: درک و سنجش فرآیندهای موجود
مرحله سوم، شامل درک و سنجش فرآیندهای موجود، به منظور مشخص نمودن عارضه های آن ها می باشد. این تشخیص، با هدف " تعیین مقیاسی برای سنجش بهبودهای آتی" صورت می پذیرد.

گام چهارم: تشخیص نقش IT
این مرحله تلاش برای تشخیص نقش IT در طراحی مجدد فرآیندهاست، بنیانگذاران BPR اعتقاد داشتند با اهرم IT ، میتوان انتخابهایی برای ساخت فرآیندهای طراحی مجدد داشت.

گام پنجم: پیاده سازی نسخه آزمایشی
در این مرحله، یک نسخه آزمایشی از فرآیند پیاده سازی میشود. این نسخه آزمایشی بیش از برنامه های کاربردی IT ، در سازمانهای کسب و کار توسعه پیدا میکند و بعنوان پایه جهت بهبود تکرارشونده، پیش از پیاده سازی کامل مورد استفاده قرار میگیرد.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 متودولوژی ۵ مرحله ای BPR

⚙️دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 نقش سیستم اطلاعات مدیریت در سازمان

ما سیستم اطلاعات مدیریت را به این صورت تعریف می کنیم: «یک روش رسمی برای تهیه و دادن اطلاعات لازم، دقیق و بهنگام به مدیریت تا بدان وسیله فرآیند تصمیم گیری ساده شود و سازمان بتواند کار برنامه ریزی، کنترل و وظایف عملیاتی را به شیوه ای اثربخش انجام دهد.» این سیستم درباره گذشته، حال و آینده، پیش بینی شده و درباره رویدادهای داخلی و خارجی اطلاعاتی را ارائه می کند.

سازمان ها همیشه دارای نوعی سیستم اطلاعات مدیریت بوده یا از آن استفاده کرده اند؛ حتی اگر چنین چیزی ابراز نگردد. در گذشته شیوه راه اندازی و استفاده کردن از این سیستم بسیار غیررسمی بود. پس از پیدایش رایانه، طرحریزی سیستم اطلاعات مدیریت به صورت یک فرآیند رسمی و یک رشته عملی و تحقیقاتی درآمد.

رشد فزاینده واحدهای پردازش الکترونیکی داده ها مدیران را واداشت که سیستم اطلاعاتی سازمان را برنامه ریزی نمایند. تلاش هایی که در این زمینه انجام شد باعث گردید تا پدیده ای به نام سیستم اطلاعاتی مبتنی بر رایانه پدید آید، که بعدها آن را سیستم اطلاعات مدیریت مبتنی بر رایانه، و سپس حالت خلاصه شده آن را سیستم اطلاعات مدیریت نامیدند. با افزایش دامنه فعالیت های واحدهای پردازش الکترونیکی داده ها و انجام دادن کارهایی که از مرز پردازش انبوهی از داده های استاندارد فراتر می رفت، این واحدها را واحدهای سیستم اطلاعات مدیریت نامیدند.

اطلاعات گوناگون برای مدیران سطوح مختلف
پژوهشگران به این نکته اشاره می کنند که سیستم اطلاعات مدیریت باید بتواند به مدیران سطوح مختلف سازمان، که مسئولیت های کنترل مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک را بر عهده دارند، اطلاعات لازم را ارائه نماید. ما این سه سطح از مدیریت را، برحسب سلسله مراتب سازمانی (رده پایین، رده میانی و رده بالای سازمان) مورد توجه قرار می دهیم.

در طرحریزی سیستم اطلاعات مدیریت باید به نیازهای سطوح مختلف سازمانی توجه نمود، همچنین باید به نیازهای مربوط به عملیات و داد و ستدهای سازمان هم توجه کرد.

کنترل عملیات
یک سیستم اطلاعات مدیریت که برای کنترل عملیات طراحی شده باشد باید به گونه ای عمل کند که بتواند اطلاعاتی دقیق و مفصل درباره فعالیت های روزانه و هفتگی ارائه نماید.

مدیران میانی
مدیران میانی مسئولیت عملکرد حال و آینده واحد خود را بر عهده دارند. از اینرو باید درباره امور مهمی که بر آن واحدها اثرات شگرف یا شدید می گذارند، اطلاعات کامل و دقیق به دست آورند؛ برای مثال درباره عرضه کنندگان مواد اولیه، کاهش فروش، افزایش تقاضای مشتری برای یک یا چند نوع محصول باید اطلاعات کافی در دست داشته باشند. بنابراین اطلاعاتی که مدیران میانی به آنان نیاز دارند از درون، و نیز از منابع خارجی سازمان به دست می آید.

مدیران رده بالای سازمان
سیستم اطلاعات مدیریت باید اطلاعاتی را که مدیران ارشد یا عالی سازمان، برای برنامه ریزی استراتژیک و کنترل مدیریت لازم دارند، به آنها ارائه نماید. درباره برنامه ریزی استراتژیک، شرایط اقتصادی، پیشرفت فناوری و اقدامات شرکت های رقیب باید از منابع خارجی اطلاعات لازم را به دست آورد. برای مدیران رده بالای سازمان، آگاهی یافتن از این عوامل خارجی اهمیت بسیار زیادی دارد.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 ساختار سیستم اطلاعات مدیریت

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
Process improvement(@pmacademy).pptx
1.5 MB
📌 پاورپوینت اصلاح فرآیندها و بهبود کار

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
چند قانون کلی کیفیت

📌هیچ محصولی با کیفیت صفر نیست.

📌هیچ محصولی با کیفیت صد درصد نیست.

📌کیفیت همواره هزینه بر است و با برنامه و اتقافی به دست نمی آید.

📌کیفیت هم درباره محصول و هم درباره خدمات و هم درباره ترکیب این دو قابل تعریف است.

📌کیفیت هیچ وقت نمی تواند تا بی نهایت برود. در تجسم، کیفیت در بی نهایت است ولی در عمل حتی به ۱۰۰ هم نمی رسد.

📌کیفیت از نظر مخاطب و در ذهنیت می تواند بسیار متفاوت باشد ولذا هرکس یک تلقی از حداکثر کیفیت می تواند داشته باشد.


⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
VRP-TSP - @ieinstitute.pdf
949 KB
📌 مدلسازی در برنامه ریزی حمل و نقل (VRP و TSP)

برنامه­ ریزی همزمان تیم‌هایی از نیروی انسانی برای خدمت­ دهی به مشتریان و مسیریابی وسایل نقلیه جابجا کننده این تیم ­ها بحثی تخصصی است که اختصاراً به VRP مشهور است. تصمیم ­گیری در مورد تخصیص و نحوه انتقال این تیم‌ها به مشتریان در حوزه‌های مختلفی مانند مدیریت بحران، تیم­های بیمارستانی و تیم­های خدمات تعمیرات کاربرد دارد.

🔻 در همین زمینه فایل آموزشی ارائه شده در این پست را مطالعه نمایید.


⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
📌 حلقه های کیفیت

یکی از موضوعاتی که در صنایع دنیا به آن اهمیت بسیاری داده می­شود حلقه های کیفیت است و به نظر بسیاری از محققین از زمانی که حلقه های کیفیت در ژاپن کشف و شروع به فعالیت کرد صنعت دنیا دچار دگرگونی شد.
حلقه ­های کیفی، درسال 1962 تحت سرپرستی دانشمندان و مهندسان ژاپنی فعالیت خود را برای ایجاد فضای شاد و هدفمند آغاز نمود. هدف اولیه از تشکیل این حلقه ها افزایش بهره ­وری و کنترل کیفیت نبود. بلکه کارکنان به میل خود اقدام به تشکیل این هسته ­ها نمودند تا کارشان با هدف و ارزشمند دیده شود. به مرور زمان با بهبود ساختار این حلقه­ ها، هم از لحاظ کیفی هم از لحاظ کمی ، پیشرفت داشتند و باعث پیشرفت سازمان خود شدند.از سال 1970 صحنه رقابت ها تغییر کرد و از آن به بعد ژاپن توانست اطمینان بازارهای جهانی را به خاطر کیفیت مطلوب کالاهایش جلب کند و بازارهای جهانی را به دست گیرد.
به واسطه موفقیت های فوق العاده ای که شرکت های ژاپنی در به کارگیری این گروه ها در زمینه کنترل کیفیت محصولات و بهره وری به دست آوردند، سایر کشورها از جمله کشورهای آمریکایی، اروپایی وآسیایی درمورد به کارگیری این گروه ها در شرکت خود ترغیب شدند، به طوری که در آمریکا از سال 1973 تا سال 1982 بیش از 5000 سازمان، دوایر کنترل کیفی را به کار گرفتند.

⭕️ فرضیات:
فرضیه یک: بیشتر اشخاص توانایی آن را دارند که مقدار زیادی از مسائل کاری سازمان خود را با روش های خلاق و ابتکاری حل کنند.

فرضیه دو: فقط بخشی از توانایی های افراد مورد استفاده قرار می گیرد یعنی، بسیاری از شرکت ها طوری با کارمندان خود رفتار می کنند که تنها از دست و پای آن ها استفاده می شود، بنابراین، باید فرصتی به آن ها داده شود تا توانایی های ذهنی خود را در جهات مثبت به نمایش بگذارند.

فرضیه سه: اگر به هر فرد فرصت داده شود تا برای حل مسائل کاری، از استعدادهای خود استفاده کند، بعدها، برای ارائه راه حل، تمایل بیشتری نشان می دهد.

فرضیه چهار: اگر دوایر کیفیت به درستی آموزش ببینند، قادر خواهند بود با سازماندهی دقیق، وقت خود را به طور مطلوب تنظیم کنند و دیگر نیازی نخواهد بود تا بیرون از دایره به آن ها بگویند که چه کاری باید انجام دهند.

فرضیه پنج: این فرضیه، که فرضیه اساسی نیز می باشد، بهترین افراد را برای حل مسائل محل کار، افرادی معرفی می کند که با مسائل درگیرند و بیشتر تمایل دارند که مسائل، توسط خود آن ها حل شود. حال اگر این افراد از دانش، تجربه و توانایی لازم برخوردار باشند، بهتر می توانند مسائل کاری خود را حل نمایند.

⭕️ حلقه های کیفیت چیست؟

حلقه­ های کیفیت نتیجه تعامل بین روش کنترل کیفیت آماری آمریکایی و تجربیات سازمانی ژاپنی است .ژاپنی ها مفهوم کنترل کیفیت را از آمریکایی­ ها گرفتند و آن را به طور عملی و در قالب دوایر کنترل کیفیت توسعه دادند.

برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :

حلقه(Circle=A ring) : به گروهی از افراد اطلاق می­ شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می­ آیند . بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده­ اند .

کنترل((Control =A check : به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است .

کیفیت(Quality): به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می ­باشد .

بنابراین دایره شامل تعدادی افراد هستند که به صورت داوطلبانه در قسمت های مختلف واحدهای تولیدی یا خدماتی با حضور فعال سرپرست یا مدیر آن قسمت برای حل مسائل از طریق خلق ایده هایی نو گردهمایی تشکیل می­ دهند و فعالیت­ های مربوط به کیفیت را از طریق شناسایی و تعریف مسئله بررسی کرده و در ارتباط با مشکلات با استفاده از روش­ های تحلیلی راه حل­ های مناسب را ارائه می­کنند.

⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
2025/07/12 15:34:54
Back to Top
HTML Embed Code: