Telegram Web Link
🔴دبیرکل سازمان ملل: ایران روشن کند که به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.

🔹صحبت‌های گوترش درحالی مطرح‌شده که ایران بارها اعلام کرده دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و این موضوع همواره در گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم تایید شده است./نور نیوز


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴دونالد ترامپ خواستار توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران است

🔹«موسسه سیاسی و اقتصادی خاورمیانه» در گزارشی با عنوان «سیاست دونالد ترامپ در قبال خاورمیانه» نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بارها اعلام کرده است که خواهان «تغییر رژیم» در تهران نیست و حاضر است درباره برنامه هسته‌ای ایران با این کشور به توافق برسد»

🔹 چهار سال آینده ترامپ می تواند با آغاز مجدد کمپین فشار حداکثری، اقتصاد ایران را تحت فشار بیشتری قرار دهد اما ترامپ بارها اعلام کرده که خواهان تغییر نظام سیاسی در ایران نیست و حاضر است درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافق برسد.

🔹یکی از عوامل مهم در رابطه ایران با رئیس جمهور بعدی ایالات متحده این است که چگونه دونالد ترامپ تصمیم می گیرد به گزارش‌های اخیر اطلاعاتی که ادعا می‌کند تهران پشت سوءقصدهای علیه او بوده، پاسخ بدهد. ایران این اتهامات را «بی اساس و بدخواهانه» می‌داند. موضع دولت ترامپ در قبال تهران همچنین به شخصیت‌هایی که برای رهبری نهادهای مرتبط با امنیت ملی و سیاست خارجی منصوب شده‌اند، بستگی دارد.
لینک خبر



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 تماس تلفنی ترامپ و پزشکیان: رویای پروفسور موسویان

✍️ دکتر سیدحسین موسویان، استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و سخنگوی تیم هسته‌ای ایران در دوره خاتمی
✔️ نشریه هیل

A call that could change history: Trump and Pezeshkian’s moment to forge peace 

by Seyed Hossein Mousavian
👉Link in Hill

🌿 ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین دو کشوراعلام کرده است. هنگامی که از ترامپ در مورد پیامی به رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، سؤال شد، ترامپ تنها گفت: "برای او آرزوی موفقیت دارم."

🌿 در طول کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴، ترامپ اعلام کرد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم "بسیار متفاوت" از دوره اول خواهد بود. او سیاست "تغییر رژیم" را رد کرد و تأکید کرد که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما همچنین با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است. 

🌿 در سپتامبر ۲۰۲۴، پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد که تهران آماده "گفت‌وگوی سازنده" است و آمادگی خود را برای تعامل با غرب در مورد انرژی هسته‌ای و بهبود روابط با ایالات متحده ابراز کرد.

🌿 با این حال، پر کردن شکاف‌ها بین واشنگتن و تهران دشوار خواهد بود. اگر رئیس‌جمهور ترامپ بخواهد با مذاکره با ایران بن‌بست روابط را بشکند، با مخالفت های شدید در داخل ایالات متحده، در ایران و در منطقه روبرو خواهد شد. ماه گذشته، بنی گانتز، عضو سابق کابینه جنگ اسرائیل، خواستار هدف قرار دادن ایران "به طور مستقیم" شد.

🌿 اگر فرض کنیم که ترامپ به دنبال توافق با ایران برای پایان دادن به یک درگیری بی‌پایان دیگری باشد، اولین گام باید یک توافق هسته‌ای با ایران باشد. 
احتمالاً اسرائیل خواستار برچیده شدن قابلیت‌های غنی‌سازی ایران خواهد بود. با این حال، زمانی که من سخنگوی تیم هسته‌ای ایران (۲۰۰۳-۲۰۰۵) بودم، در یک جلسه‌ای خصوصی، رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، به روحانی – که در آن زمان مذاکره ‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بود – گفت: "اگر قرار باشد ایران حق غنی‌سازی خود را کنار بگذارد، این کار یا باید پس از فوت من انجام شود، یا از رهبری استعفا بدهم."

🌿 بنابراین، تحمیل این گزینه به ترامپ، منجربه شکست مذاکرات خواهد شد، همان‌طور که مذاکرات هسته ای ایران با سه کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ شکست خورد.

🌿 اگر هدف اصلی ترامپ اطمینان از عدم دسترسی ایران به بمب هسته ای باشد، او نیاز به طرحی دارد که به طور دائمی دستیابی به بمب هسته‌ای را نه تنها توسط ایران بلکه توسط سایر کشورهای بلندپرواز منطقه نیز مسدود کند.همان‌طور که رئیس‌جمهور بایدن هشدار داد: "اگر ایران به بمب دست پیدا کند، پس از آن عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز به دنبال بمب هسته ای خواهند رفت."

🌿 عناصراصلی یک طرح برای مذاکرات موفق از این قرار است:
1. همانند برجام در دوره دولت اوباما، ایران موافقت کند که شفافیت کامل در برنامه‌های هسته‌ای خود داشته باشد و اقدامات حداکثری راستی آزمایی طبق مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی را اجراکند.
2. اصول کلیدی توافق هسته ای باید منطقه‌ای شود تا شامل تمام کشورهای منطقه باشد. این امر امکان دائمی کردن محدودیت‌های اصلی عدم اشاعه در برجام در کل منطقه را فراهم می‌کند، از جمله محدود کردن غنی‌سازی اورانیوم به زیر ۵ % و جداسازی پلوتونیوم از سوخت مصرف‌شده.
3. پس از اجرای توافق هسته‌ای جدید، واشنگتن و تهران میتوانند گفتگوهایی در مورد امنیت منطقه داشته باشند. هر دو کشور به عنوان گام اول و حسن نیت، باید به طور موقت تمام تهدیدها و خصومت‌ها را متوقف کنند.

🌿 چند سال پیش، رابرت اینهورن، که در آن زمان مذاکره‌کننده هسته‌ای ایالات متحده بود، به من گفت: "وقتی ما بر ضرورت گفتگوهای منطقه‌ای تأکید می‌کنیم، برخی از ایرانی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند که منظور ما برچیدن توانایی‌های موشکی و دفاعی ایران است. همه کشورها از جمله ایران حق دارند که قابلیت‌های دفاعی مورد نیاز خود را داشته باشند. ما درک می‌کنیم که ایران نیز مانند ما نگرانی‌های امنیتی خود را دارد. بنابراین، هر دو طرف باید وارد گفتگویی جدی و عادلانه شوند تا نگرانی‌های مشروع و قانونی یکدیگر را بررسی کنند و به راه‌حلی متعادل دست یابند."

🌿 آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران، تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد روابط ایران و ایالات متحده است. در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۴، او اظهار داشت که ایالات متحده ذاتاً دشمن ملت ایران و جمهوری اسلامی است و آرزوی نابودی ایران را دارد. 
بر اساس چند دهه شناخت من از دیدگاه‌های ایشان، معتقدم که جوهره نگرانی‌های رهبری ایران در مورد روابط با ایالات متحده را می‌توان در سه نکته کلیدی خلاصه کرد...👇

لینک متن کامل مقاله



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 تخت‌روانچی: پیامی با دولت ترامپ رد و بدل نشده است

🔹مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر  خارجه در گفتگو با ایسنا گفت:

▫️سیاست فشار حداکثری شکست خورده است. درباره ترامپ ایده و برنامه داریم.درباره سیاست‌های ترامپ در قبال ایران، در تعامل و مشورت هستیم. پیامی با دولت ترامپ رد و بدل نشده است.

▫️این اظهارات که ایران در منطقه ضعیف شده و یا اینکه با توجه به وضعیت موجود می‌توان در مذاکرات از ایران امتیاز گرفت، حرف‌های نامربوطی است.

▫️ما با اروپایی‌ها صحبت می‌کنیم و با روسیه و چین نیز گفت‌وگوهای خود را داریم و آن‌ها را در جریان نتایج رایزنی‌های خود با اروپا قرار می‌دهیم

▫️منطق برجام بین ایران و اروپا مشترک است. درباره جزئیاتی از موضوع هسته‌ای و تحریم‌ها رایزنی کردیم

▫️هنوز تاریخ دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا مشخص نشده، ولی استنباط می‌کنیم حدود یک ماه دیگر برگزار شود

▫️بین اروپایی‌ها و روس‌ها در مورد شکل مذاکره اختلاف‌نظر وجود دارد و این یکی از چالش‌ها است که باید حل کنیم

▫️اف‌ای‌تی‌اف سیاست‌زده شده؛ باید اجازه دهیم در مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور متخصصین در مورد آن تصمیم‌گیری شود


👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!

ترامپ رسما کار خود را به عنوان ۴۷ امین رئیس جمهور آمریکا آغاز کرد. انتخاب دوباره ترامپ محصول عناد و ارادهٔ تسلیم‌ناپذیری او در مقابل مخالفانش بود.

پس از نشستن ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا همه به نوعی منتظرند تا ببینند که چه سیاستی در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد. سخنرانی او در مراسم تحلیف بیشتر بر اولویت‌های داخلی استوار بود و اشاره‌ خاصی به خاورمیانه -نه اسرائیل، نه ایران، نه عادی‌سازی روابط در منطقه میان تل‌آویو و کشورهای دیگر- نکرد. البته بر خلاف برخی تحلیل‌ها عدم اشاره به این پرونده‌ها به معنای از اولویت خارج شدن آن‌ها نیست.

او در سخنرانی تحلیف در سال 2017 هم اشاره خاصی به آن‌ها نکرده بود، اما هم از برجام خارج شد و هم پیمان ابراهیم را کلید زد و قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و جولان را هم به او بخشید.

فعلا ترامپ سیاست خود در قبال ایران را اعلام نکرده است؛ ولی می‌توان گفت که او به دنبال جنگ نیست و در مراسم تحلیف هم بار دیگر بر این نکته تاکید کرد؛ اما در عین حال صلح را هم با معیارهای خود و از موضع قدرت می‌خواهد.

ممکن هم هست که تا لب پرتگاه جنگ پیش برود و تهدید نظامی هم بکند، اما بعید است که جنگی را شروع کند؛ مگر این که قبل از آن مطمئن باشد که یک طرفه خواهد بود و زیانی کلان بر آن مترتب نیست. او عملا با کمک به پایان دو جنگ لبنان و غزه این موضع را نشان داده است و به احتمال زیاد به جنگ اوکراین هم پایان خواهد داد. پایان این جنگ هم بعید است با ماراتن مذاکرات همراه باشد و چه بسا هم با اعلام توافقی غافلگیرکننده همراه شود.

در واقع ترامپ چه بسا تنها رئیس جمهور آمریکا باشد که بدون تهدید به جنگ و گزینه نظامی تصویری رعب‌آور از خود ساخته است. او بین‌الملل‌گرا نیست و ضد ساختارها و نهادهای بین‌المللی است و باوری به کار جمعی با متحدان سنتی آمریکا ندارد و به نوعی «تک خور» است و همه چیز را برای آمریکا می‌خواهد.

ترامپ خاورمیانه آرامی می‌خواهد که در بستر آن سیاست‌های خود (پیشبرد پیمان ابراهیم و....) در این منطقه و تنش تجاری با اروپا و چین و نیز اولویت‌های داخلی را پیش ببرد. تا این‌جای کار ترامپ بر خلاف انتظارات نتانیاهو ظاهر شده است و نمونه آن فشار او برای توقف جنگ غزه و حتی تهدید ضمنی بی‌بی بود. خود همین رفتار او و همچنین بازنشر اظهارات جفری ساکس اقتصاددان آمریکایی در انتقاد شدید از نتانیاهو و تکاپوی او برای وارد کردن آمریکا به جنگ با ایران می‌تواند حامل پالس‌های مثبتی به تهران باشد.

موارد دیگری از این پالس‌ها را نیز می‌توان برشمرد؛ از جمله صدور دستور لغو حفاظت فیزیکی از جان بولتون و انتقادش از نقش او در جنگ عراق و متهم کردن او به انفجار اوضاع در خاورمیانه و  نشانه دیگر هم اخراج برایان هوک که از ارکان سیاست فشار حداکثری علیه ایران بود و بر ضرورت ازسرگیری آن تاکید داشت.
همچنین  انتخاب مایکل دیمینو به عنوان چهره‌ای مخالف جنگ و تنش نظامی با ایران به ریاست سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه نیز می‌تواند در این راستا باشد.

این که طرف ایرانی چه مواجهه‌ای با این پیام‌های ضمنی ترامپ داشته باشد چگونه آن‌ها را تفسیر کند، مساله دیگری است؛ اما نباید صرفا هیاهوی رسانه‌ای در مخالفت با مذاکره و … را ملاک تحلیل قرار داد.

در همین حال نیز، اقتضای شخصیت خودشیفته ترامپ ثبت اتفاقات و توافق‌های تاریخی بنام خودش است و می‌خواهد کارهایی را انجام دهد که اسلاف او از انجام آن عاجز بوده‌اند.

مفروض تاکید مداوم ترامپ بر پرهیز از جنگ آن هم در خاورمیانه این است که به دنبال دیپلماسی و توافق با ایران است؛ اما چه توافقی؟ قبلا نیز گفته شد که توافقی فراتر از برجام با تمرکز بر مساله هسته‌‎ای که در آن امتیازاتی بگیرد که اوباما و بایدن نتوانستند و اگر پیام پسغام‌ها روندی جدی را کلید نزند، احتمالا بخواهد این هدف را از ابتدا با تشدید فشار حداکثری و تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران دنبال کند. در کل به احتمال زیاد مذاکرات مستقیم-محرمانه یا آشکار- دیر یا زود شروع شود. در دنیای سیاست هیچ بعید نیست که در نهایت شاهد دود سفید غیرمنتظره و غافلگیرکننده در این مذاکرات باشیم.

برخلاف دیدگاه‌های آخرالزمانی به سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ بر این باورم که نه او به دنبال برهم زدن موازنه‌های کنونی در منطقه به شکل بنیادین است و نه فعلا اراده‌ای بین‌المللی برای آن وجود دارد. ترامپ همه چیز را از دریچه پول و اقتصاد می‌بیند و صف صاحبان غول‌های اقتصادی و فناوری -امثال ایلان ماسک، جف بزوس، مارک زاکر برگ، لارن سانچز و ساندار پیچای- در مراسم تحلیف او خود و تعلیق 90 روزه همه کمک‌های خارجی حتی به اسرائیل انعکاسی از این واقعیت است.
#صابر_گل_عنبری

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🎙«حیدرعلی مسعودی» استاد روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با ایرنا:

🔴هرگونه توافق با آمریکا باید منجر به رفع عملی تحریم‌ها شود

🔴 تاجرمسلکی ترامپ، تیغ دولبه است

🔴مهار یا تعامل گزینشی؛ رویکرد دولت‌های مختلف آمریکا در قبال ایران

🔴بلندشدن صداها درباره ضرورت غنی‌سازی صفر ایران در آمریکا

🔴ترامپ به دنبال برد حداکثری برای خود است

🔴روحیه تاجر مسلکی ترامپ شمشیر دولبه است

🔴گزینه‌ دوم آمریکا، دیپلماسی اجبار خواهد بود

🔴احتمال انجام مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا وجود دارد

✍️لیلا واحدی

🔹در برخی از محافل تاثیرگذار واشنگتن این بحث مطرح شده است که امریکا اگر درصدد توافق مجدد با ایران است باید به جای توافق هسته‌ای به معنای «کنترل تسلیحات» به سمت یک توافق هسته‌ای به معنای «خلع سلاح» با ایران حرکت کند. این ایده را «اولی هاینونن» بازرس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و از چهره‌های اثرگذار در محافل واشنگتن مطرح و تصریح می‌کند که تضمین واقعی برای عدم حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای، گونه‌ای از توافق خلع سلاح یا همان غنی سازی صفر است.

🔹حتی اگر موضع دولت ترامپ موضع مذاکرات جامع باشد و موضع رسمی مقامات ایران در شرایط فعلی همچنان مذاکرات محدود هسته‌ای در قالب برجام؛ ما گونه‌ای از مذاکرات شبه جامع را، البته به شکل غیر مستقیم، در دولت قبلی ایران درباره طیفی از مسائل منطقه‌ای، امنیتی و نظامی با آمریکا داشتیم که می‌تواند راه گزینه مذاکرات جامع را همچنان باز نگه دارد.

🔹در صورت به نتیجه نرسیدن گفت‌وگو و حصول توافق، ترامپ چند گزینه در پیش خواهد داشت؛ یک گزینه دیپلماسی اجبار با هدف وادارسازی ایران به مذاکره و مصالحه خواهد بود. به این معنا که اگر ایران حاضر به مذاکره و مصالحه نباشد، ممکن است امریکایی‌ها به سمت چنین گزینه‌ای حرکت کنند.

🔹گزینه دیگر  اجرای سختگیرانه تحریم‌ها از طریق اعمال فشار به شرکای تجاری ایران به ویژه چین به عنوان خریدار اصلی نفت ایران است. در روزهای گذشته ترامپ چند بار این موضوع را مورد اشاره قرار داده و یادآور شده است که در دوره قبلی کسانی که با ایران معامله و نفت ایران را خریداری می‌کردند، نمی‌توانستند با امریکایی‌ها تجارت کنند.

🔹گزینه سوم هم استفاده از اقدامات غیرنظامی برای کاهش سرعت برنامه هسته‌ای ایران از طریق گزینه‌هایی مانند خرابکاری‌های صنعتی و سایبری و ابزارهای دیگری که در اختیار دارد، است.
🔹دولت آقای پزشکیان خواهان مذاکره است اما در طرف مقابل نگاه یکپارچه‌ای وجود ندارد. از یک طرف اصولگرایان سنتی ظاهراً مخالف مذاکره نیستند در مواضع اعلامی خود به این موضوع اشاره کرده‌اند ولی ممکن است نسبت به کارایی و شیوه مذاکرات و دستاوردهای احتمالی آن تردید داشته باشند.

🔹اصولگرایان جدید شاید طرفدار دستیابی ایران به سطحی از بازدارندگی هسته‌ای و سپس مذاکره با امریکا هستند که نزدیک به مدل کره شمالی است.  اینکه کدام یک از این رویکردها هژمون خواهد شد به نظرم بستگی به رویکرد رهبری نظام خواهد داشت.

🔽متن کامل این گفت و گو را در لینک زیر بخوانید:
www.irna.ir/xjSJvp


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 نشریه هیل: حکومت ایران در معرض فروپاشی نیست

نوشته رضا نصری
🔹 منبع: Hill International
🔹 ترجمه کانال مطالعات راهبردی آمریکا

🌿 روایت‌های سیاسی در واشنگتن غالباً تحلیل‌های پیچیده و دقیق را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند، به‌ویژه درباره ایران. با بازگشت رئیس‌جمهور ترامپ به قدرت، سه باور غلط بر گفتمان سیاسی آمریکا حاکم شده‌اند:

1. اینکه ایران به دلیل شکست‌های حزب‌الله به سطحی از بی‌اهمیتی رسیده است.

2. اینکه ایران به قدری ناامید است که به‌عنوان آخرین راه، به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهد رفت.

3. اینکه دولت ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد.

🌿 این ادعاها - که اغلب تحت تأثیر منابع اسرائیلی شکل می‌گیرند که مدت‌هاست خواستار رویارویی نظامی ایران و آمریکا هستند - واقعیت را تحریف کرده و دولت جدید را به سمت اشتباهات خطرناکی سوق می‌دهند. این سوءتفاهم‌ها می‌توانند سیاست‌گذاران را به پایین آوردن تخمین واقعی هزینه‌های جنگ، ایجاد حس فوریت کاذب برای اقدام پیشگیرانه و اشتباه در ارزیابی توانایی‌های داخلی و ثبات سیاسی ایران وادار کنند، و در نهایت سیاست‌هایی را شکل دهند که بر تغییر حکومت متمرکز هستند.

متأسفانه، این روایت‌های نادرست فقط محدود به جنگ‌طلبان پرنفوذ در حلقه‌های سیاست خارجی آمریکا نیست. ریچارد هاس در مقاله اخیر خود در Foreign Affairs تحت عنوان «فرصت ایران» ادعا کرده که "ایران ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر از هر زمان دیگری در دهه‌های گذشته است." به همین ترتیب، دنیس راس ادعا می‌کند که اسرائیل 90 درصد از قابلیت تولید موشک ایران را در حملات اواخر اکتبر نابود کرده است. این دو ادعا، از این استدلال‌ها برای توجیه گزینه نظامی علیه ایران استفاده می‌کنند.

🌿 نگرانی بیشتر زمانی است که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در جلسه تأیید صلاحیت خود نظرات مشابهی بیان می‌کند. روبیو با تأکید بر شکاف فرضی بین مردم ایران و دولت، کاهش یارانه‌های انرژی را به‌عنوان مدرکی برای ضعف ایران ذکر کرد. با این حال، بحث‌های مربوط به اصلاح یارانه‌ها در ایران بیش از سه دهه است که ادامه دارد و نشان‌دهنده برنامه‌ریزی اقتصادی بلندمدت است، نه نشانه‌ای از شکنندگی سیاسی.

🌿 فقدان روابط دیپلماتیک رسمی میان واشنگتن و تهران این سوءتفاهم‌ها را عمیق‌تر کرده است. از سال 1980، ایران هیچ نمایندگی مستقیمی در آمریکا نداشته و برای انجام محدود وظایف کنسولی به سفارت پاکستان متکی بوده است. همچنین، مأموریت ایران در سازمان ملل در نیویورک تحت محدودیت‌های شدید عمل می‌کند که ارتباط دیپلمات‌هایش را با سیاست‌گذاران آمریکایی، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها مختل کرده است.

🌿 برخلاف کشورهایی که دارای سفارتخانه و شبکه‌های لابی‌گری در واشنگتن هستند، ایران نمی‌تواند به‌طور مؤثر با اطلاعات نادرست مقابله کند یا دیدگاه‌های خود را ارائه دهد. به‌علاوه، پژوهشگران و تحلیل‌گرانی که از دیپلماسی یا رویکردهای ظریف‌تر به روابط ایران و آمریکا دفاع می‌کنند، اغلب با مقاومت گروه‌های مخالف در میان دیاسپورای ایرانی روبه‌رو می‌شوند. این گروه‌ها که به‌شدت با جمهوری اسلامی مخالف هستند، روایت‌هایی را بر گفتمان درباره ایران تحمیل می‌کنند تا دستورکارهای سیاسی خود را پیش ببرند.

🌿 سیاست‌گذاران آمریکایی باید این شکاف‌های درک را برطرف کنند. برخلاف ادعاهای ضعف، ایران همچنان یک بازیگر قدرتمند با قابلیت‌های دفاعی قوی و نفوذ ژئوپلیتیکی قابل‌توجه است. ایران با جمعیتی نزدیک به 90 میلیون نفر، فناوری نظامی پیشرفته و کنترل بر نقاط استراتژیک، توانایی بازدارندگی‌اش بر پایه قدرت جمعیتی، موقعیت جغرافیایی استراتژیک و زیرساخت‌های دفاعی خودکفا بنا شده است.

🌿 ایران، به‌عنوان یک کشور باستانی، تاریخی عمیق در مقابله با تغییرات ژئوپلیتیکی و فشارهای خارجی دارد و مقاومت خارق‌العاده‌ای از خود نشان داده است. در چهار دهه گذشته، ایران با مجموعه‌ای از تهدیدها و چالش‌ها در محیطی امنیتی خصمانه روبه‌رو بوده است. جنگ هشت‌ساله با عراق، عملیات‌های مخفیانه، تحریم‌های اقتصادی، ترور مقامات عالی‌رتبه، جنگ روانی و کمپین «فشار حداکثری» دولت ترامپ از جمله این موارد هستند.

🌿 ایران همچنین در پاسخ به حمله آمریکا به عراق در سال 2003، سرمایه‌گذاری سنگینی روی سیستم‌های موشکی پیشرفته، پهپادها و زیرساخت‌های تقویت‌شده انجام داد. این تجربیات توانایی ایران را برای حفظ حاکمیت و تطبیق با شرایط خصمانه تقویت کرده است.

🌿 ایران با مساحت 1.6 میلیون کیلومترمربع و مرز با 13 کشور، تنگه هرمز را کنترل می‌کند، جایی که نزدیک به 20 درصد از عرضه نفت جهان از آن عبور می‌کند. برای تأمین امنیت این گذرگاه حیاتی، ایران شبکه‌ای پیشرفته از سیستم‌های دریایی، موشکی و دفاع هوایی توسعه داده....👇

لینک متن کامل مقاله



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
رفتار بی سابقه آمریکا در قبال ایران/ آمریکا برای اولین بار از انتقاد از کارنامه حقوق بشری ایران خودداری کرد

🔹ایالات متحده آمریکا در جریان چهل و هشتمین نشست بررسی دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، برای اولین بار از انتقاد از کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی خودداری کرد.
🔹بر اساس سوابق ثبت‌شده، ایالات متحده از سال ۲۰۱۰ همواره با انتقاد از نقض حقوق بشر در ایران، توصیه‌هایی ارائه داده بود، اما امسال از انجام چنین کاری خودداری کرد.
🔹در حالی که ایران از سوی ایالات متحده مورد انتقاد قرار نگرفت، دیگر کشورهای عضو مانند بریتانیا، سوئد، سوئیس و پاراگوئه ایران را محکوم کردند.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴  طرح توافق پیشنهادی #دونالد_ترامپ به جمهوری اسلامی #ایران از نگاه نشریه اکونومیست؛ رفع تحریم‌ها در برابر دو اقدام

نشریه بریتانیایی اکونومیست با انتشار تحلیلی به ابعاد سیاست #فشار_حداکثری» دولت دونالد ترامپ برای رویارویی با برنامه هسته‌ای ایران پرداخته است

▫️ اکونومیست این پرسش را مطرح کرده است که برای رویارویی با توان هسته‌ای #ایران چه باید کرد؟

🔻 این نشریه با یادآوری تمایل شماری از سران اسرائیل برای دست‌زدن به اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نوشت: «تنها چیزی که اسرائیل به آن نیاز دارد این است که #آمریکا بمب‌های سنگرشکن را در اختیار این کشور قرار دهد و در رویارویی با انتقام گریزناپذیر #ایران به آن‌ها کمک کند.»

⬅️ اما چرا آمریکا با این اقدام مسئله هسته‌ای ایران را یک‌بار برای همیشه حل نمی‌کند؟

🔻اکونومیست در پاسخ به این  پرسش نوشت: «حمله بسیار خطرناک خواهد بود: می‌تواند منطقه‌ خاورمیانه را به‌هم بریزد و آمریکا را سال‌ها درگیر آرام‌کردن آن کند. حتی کارزار بمباران پی‌درپی (تاسیسات هسته‌ای ایران) توسط آمریکا نمی‌تواند دانش هسته‌ای ایران را از بین ببرد؛ اما در این میان فرصتی برای #دیپلماسی وجود دارد که به نظر می‌رسد #ترامپ مشتاق آن است.»

⬅️ اکونومیست پیش‌بینی کرده که دونالد ترامپ هم‌زمان با افزایش فشارها بر تهران، توافقی را پیشنهاد می‌کند که دربرگیرنده رفع تحریم‌ها و حمایت از عادی‌سازی روابط با #عربستان سعودی است؛ مشروط بر این که ایران دو اقدام عملی را انجام دهد:

1️⃣ اکونومیست اقدام نخست را محدودکردن جدی برنامه هسته‌ای ایران و اقدام دوم را این دانسته که ایران برای همیشه از فعالیت‌های منطقه‌ای  دست بردارد و به حمایت نظامی از #حماس، #حزب‌الله و حوثی‌های #یمن پایان دهد.




💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴ایران، طرح ابراهیم و سوریه؛ مهم‌ترین محورهای دیدار نتانیاهو با ترامپ

✍️عبدالرضا فرجی راد

🔷قرار است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در این هفته به دعوت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده به آمریکا سفر کند و با رئیس‌جمهور و دیگر مقامات آمریکایی گفتگو کند. این نخستین ملاقاتی است که ترامپ پس از ورود به کاخ سفید به‌طور رسمی با مقام «کشور» دیگری انجام می‌دهد.

🔻تداوم تلاش بی‌بی برای عدم گفت‌وگو ایران و آمریکا

🔷مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و تنش اسرائیل با ایران از اولویت‌های نتانیاهو برای گفتگو با ترامپ خواهد بود. نتانیاهو نه تنها علاقه‌ای به گفتگو بین ایران و آمریکا ندارد، بلکه تلاش خواهد کرد تا ترامپ و اطرافیانش را متقاعد کند که این گفتگوها ثمری نخواهد داشت و ایران در تلاش است تا با گفتگو با آمریکا و خریدن زمان، به اهداف هسته‌ای خود برسد.

🔷او همچنین سعی خواهد کرد حمایت آمریکا را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران جلب کند و با توجه به رخدادهای پیش‌آمده در خاورمیانه، به‌ویژه در غزه و لبنان، از این فرصت بهره‌برداری کند. طبیعی است که نتانیاهو به خوبی می‌داند بدون حمایت آمریکا، حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران و نابودی آنها امکان‌پذیر نیست و در صورت اقدام به حمله، با واکنش مستقیم جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

🔷به نظر می‌رسد تلاش نتانیاهو برای متقاعد کردن ترامپ حداقل در مقطع فعلی نتیجه مثبتی نخواهد داشت. هرچند که دولت‌های ایران و آمریکا تاکنون به‌طور رسمی درباره گفتگوی مستقیم سخنی نگفته‌اند، اما هر دو کشور در میانه صحبت‌های مقامات خود این پیام را رسانده‌اند که آمادگی مذاکره را دارند.

🔷بسیار بعید است که ترامپ با حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی موافقت کند، زیرا چنین موافقتی می‌تواند شعار دوری از جنگ ترامپ را کاملاً زیر سؤال ببرد. ضمن اینکه این اقدام خطرناک می‌تواند مجدداً منطقه را در یک تنش عمیق فرو ببرد که کنترل و پایان آن نامعلوم خواهد بود.

🔷همچنین باید در نظر داشت که یکی از سیاست‌های داخلی ترامپ که در شعارهای انتخاباتی‌اش نیز کاملاً آشکار بود، مبارزه با تورم است. درگیری در این منطقه می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت نفت داشته باشد و کنترل تورم در آمریکا، به‌ویژه قیمت بنزین را دشوار سازد.

🔹آنچه تا کنون از اشارات و برخی صحبت‌های مقامات آمریکایی قابل فهم است، این است که گفتگو در درجه اول قرار دارد و در صورت عدم نتیجه‌گیری، فشار حداکثری در مرحله بعدی قرار خواهد گرفت./ ایرنا

⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
www.irna.ir/xjSM7D

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔺نتانیاهو در آمریکا به دنبال چیست؟

نتانیاهو به نوشته روزنامه اسرائیلی معاریو در سفر به آمریکا مسیر هوایی پر پیچ و خم و طولانی را طی و هواپیمای او از بیم بازداشتش از عبور از حریم هوایی برخی کشورهای عضو دادگاه لاهه پرهیز کرده است.
نتانیاهو فردا با ترامپ دیدار می‌کند و پرسش کانونی از چند روز قبل هم درباره این سفر اهداف و نتایج آن است.

بر خلاف برخی تحلیل‌ها که گفته‌اند هدف از سفر قانع کردن ترامپ به از سرگیری جنگ در غزه است، به گمانم نتانیاهو به این جمع‌بندی رسیده است که مخالفت ترامپ با این مساله جدی است و بعید است که بخواهد در این باره سر به سر او بگذارد. در این میان اما به احتمال زیاد در روزهای آینده همزمان با ازسرگیری مذاکرات میان حماس و اسرائیل ترامپ بخواهد با ابراز تردید نسبت به تداوم آتش بس بر طرف فلسطینی فشار آورد.

چنان که قبلا هم گفته شد، تداوم جنگ در غزه به معنای معطل شدن طرح‎‌های خاورمیانه‌‎ای ترامپ از جمله ادامه پروژه پیمان ابراهیم و همچنین تنش نظامی در منطقه است و این چیزی نیست که او بخواهد. در همین حال هم این جنگ برای آمریکا هزینه مالی سنگینی دارد و ترامپ مخالف چنین هزینه‌هایی خارج از آمریکاست.

البته چندان هم محتمل نیست که خود بی بی هم عملا به دنبال از سرگیری جنگ باشد. چیزی که در 15 ماه جنگ تمام عیار به دست نیامده، بعید است که با زمان بیشتری محقق شود. از سرگیری جنگ در سایه مخالفت جامعه اسرائیل و نبود دورنمای روشنی برای آن دردسرهای خود را برای نتانیاهو دارد. اگر قبلا بودن گروگان‌ها در غزه توجیهی برای ادامه جنگ بود، اما تداوم تلفات نظامی با شروع مجدد جنگ بدون هدف مشخصی و عدم امکان نابودی حماس چه بسا دردسری بزرگ‌تر از عدم از سرگیری جنگ برای نتانیاهو داشته باشد.

نتانیاهو به دنبال گرفتن امتیازاتی در آمریکا در قبال آتش بس است که نه تنها با آن بتواند دولتش را حفظ کند، بلکه مهم‌تر از آن پیروزی مجدد راستگرایان تندرو و به تبع آن تداوم حکومت آن‌ها در انتخابات آتی را تضمین کند.

اما تحقق این دو هدف با اجرای بقیه مراحل آتش‌بس به ویژه مرحله دوم آن امکان‌پذیر نیست و این مرحله برای نتانیاهو و شرکای راستگرایش بسیار پرپیامدتر از مرحله اول توافق است. به این علت که گروگان‌های اسرائیلی باقیمانده نظامی و افسران ارتش هستند و حماس هم بهای سنگین‌تری در مقابل آزادی آن‌ها می‌خواهد.

به نظر می‌رسد که نتانیاهو در وهله نخست نهایت تلاش خود را خواهد کرد که دستکم ترامپ را به یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به حکومت حماس در نوار غزه قانع کند. تداوم این حکومت پس از 15 ماه جنگ ویرانگر و رژه‌های نظامی نیروهای حماس در مناطق مختلف باریکه غزه در دو هفته اخیر نتانیاهو را در معرض انتقادات و فشار سنگینی به ویژه از جانب شرکای اولترا راستش قرار داده است. در چنین شرایطی اجرای مرحله دوم توافق حکم مرگ را برای دولت نتانیاهو دارد. به همین علت احتمالا نتانیاهو بخواهد از ترامپ تضمینی برای ربط دادن بازسازی به پایان حکومت حماس بگیرد.

اما امتیاز دوم چیزی است که نتانیاهو در کرانه باختری می‌خواهد و به احتمال زیاد آن به دنبال ضمیمه کردن بخش‌های مهم این منطقه به اسرائیل و یا گرفتن موافقت آمریکا برای گسترش بی‌‎سابقه شهرک‌سازی در آن است. در این زمینه هم بعید نیست که بخواهد ترامپ را به ایجاد تغییراتی در تشکیلات خودگردان و کنار گذاشتن محمود عباس از ریاست آن قانع کند.

امتیاز سومی که نتانیاهو می‌خواهد پیوند زدن اجرای مراحل بعدی آتش بس به شروع سریع روند عادی‌سازی با عربستان و یا حتی کلید زدن نسخه دوم فشار حداکثری علیه ایران با هدف کنترل پیامدهای مرحله دوم توافق با غزه است.

در این میان هم نتانیاهو نگران این است که عادی‌سازی روابط با عربستان با آغاز مذاکرات و فرایندی سیاسی با حکومت خودگردان همراه شود که این هم با توجه به مخالفت سرسختانه شرکایش با چنین مذاکراتی پرهزینه است و خود عادی‌سازی را به عنوان یک منفعت برای نتانیاهو تحت الشعاع قرار می‌دهد. از این رو، بی بی می‌خواهد ترامپ را قانع کند که برقراری روابط با ریاض بدون کم‌ترین بهایی از جانب اسرائیل باشد.

پرونده حساس دیگری که نتانیاهو با ترامپ بررسی خواهد کرد، ایران است. در این خصوص از بین سطور تحلیل‌ها و اظهارات راستگرایان اسرائیلی نوعی ناخرسندی نسبت به تاخیر ترامپ در اعلام سیاستش در قبال تهران وجود دارد. در این باره احتمالا نتانیاهو از ترامپ بخواهد که هر چه سریع‌تر سیاست بسیار سختگیرانه‌‎ای علیه ایران اعلام کند و هر روزنه‌ای برای دیپلماسی و دستیابی به توافق را ببندد.

آنچه بیان شد، اهداف نتانیاهو در این سفر است، اما این که ترامپ تا چه اندازه هم در پرونده فلسطین هم ایران همراهی کند، باید منتظر سیاست اعمالی و نه اعلامی او در این باره در هفته‌‎ها و ماه‌‎های آینده ماند.
#صابر_گل_عنبری



👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🎙️رویترز از قول یک مقام آمریکایی خبر داد:

🔴انتظار می‌رود ترامپ روز سه‌شنبه یک فرمان اجرایی امضا کند که "فشار حداکثری" علیه ایران را بازمی‌گرداند.

🔹دستور ترامپ درباره ایران وزیر خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند که "فشار اقتصادی حداکثری" را بر ایران اعمال کند، از جمله تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند /انتخاب


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴خبرگزاری رویترز در اصلاحیه‌ای، به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که سندی که ترامپ قرار است روز سه‌شنبه برای اعمال «فشار حداکثری» امضا کند، یک یادداشت ریاست‌جمهوری خواهد بود و «فرمان اجرایی» نیست.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 جدال ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران پشت درهای بسته

دنیل کرتزر و آرون دیوید میلر
🔹 فارن پالیسی

🌿 ایران موضوعی است که ترامپ و نتانیاهو بر سر آن اختلاف نظر دارند. نتانیاهو آشکارا در مورد امید خود به حمایت آمریکا از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران صحبت کرده. در حالی که ترامپ هیچ کینه‌ای از ایرانی‌ها ندارد و هرچند به نظر می‌رسد آماده‌ی افزایش کارزار فشار حداکثری خود است، اما مشخص نیست که بخواهد جنگی را آغاز کند در حالی که سیاست‌های داخلی و خارجی او تازه در حال آشکار شدن هستند.

🌿  نتانیاهو باید پیش از دیدار با ترامپ انتظارات خود را پایین بیاورد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اولین رهبر خارجی خواهد بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا میزبان اوست؛ امتیازی برای جایگاه متزلزل نتانیاهو در داخل اسرائیل. این دو رهبر در حالی با یکدیگر دیدار می‌کنند که آتش‌بس‌های بسیار مهم، اما لرزان در غزه و لبنان برقرار است. ترامپ که طرفین را برای رسیدن به توافق بر سر آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها در غزه و تمدید مهلت خروج اسرائیل از جنوب لبنان تحت فشار قرار داده و در هر دو مورد موفق بوده است، اکنون مالکیت هر دو دستاورد را بر عهده دارد و مدیریت و نظارت بر آنها بر عهده‌ی اوست.

🌿 در حالی که فضای این دیدار تقریباً به‌طور قطع مثبت خواهد بود، این فضای مساعد وجهه رابطه‌ی بین دو رهبری را که چندان علاقه‌ای به یکدیگر ندارند و مطمئناً به یکدیگر اعتماد نیز ندارند، ترمیم خواهد کرد. هر دو اختلافات ماه‌های پایانی اولین دوره‌ی ریاست جمهوری ترامپ را به یاد دارند. نتانیاهو با تشویق سفیر وقت آمریکا، به این باور که با طرح موسوم به "معامله‌ی قرن" ترامپ همخوانی دارد، به الحاق بخش‌هایی از کرانه‌ی باختری فکر می‌کرد. اما ترامپ، به‌ویژه در آستانه‌ی کارزار انتخاباتی خود، به هیچ وجه چنین چیزی نمی‌خواست. علاوه بر این، ترامپ بعداً از تماس تبریک نتانیاهو با جو بایدن پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و عدم تمایل نتانیاهو به پذیرش روایت نادرست ترامپ در مورد تقلب در انتخابات خشمگین شد.

🌿 گذشته از این بی‌اعتمادی، هر دو رهبر در حال حاضر به یکدیگر نیاز دارند و از برگزاری یک دیدار خوب منتفع می‌شوند. ترامپ که خود را طرفدارترین رئیس‌جمهور اسرائیل در تاریخ آمریکا می‌داند، با شعار حمایت بی‌دریغ از اسرائیل به میدان آمد. یکی از اولین تصمیمات او به عنوان رئیس‌جمهور، لغو تحریم‌هایی بود که بایدن علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی وضع کرده بود و آزادسازی محموله بمب‌های سنگینی بود که بایدن متوقف نموده بود.
از سوی دیگر، نتانیاهو همچنان از همه طرف تحت فشار است: در حال محاکمه و اکنون در حال ادای توضیحات در پرونده‌ی فساد خود؛ تحت فشار ائتلاف راست‌گرای خود برای از سرگیری جنگ در غزه؛ با درخواست احزاب مذهبی ائتلاف برای معافیت اعضایشان از خدمت سربازی روبروست؛ و تحت فشار خانواده‌های گروگان‌ها برای اولویت دادن به آزادی آنها قرار دارد. سفر به کاخ سفید، اگرچه راه‌حلی برای مشکلات نتانیاهو نیست، اما در کارزار نخست‌وزیر برای نشان دادن اهمیت خود، دستاویزی قابل سخن گفتن خواهد بود.

🌿 با این حال، همه چیز در دنیای ترامپ و نتانیاهو خوب نیست. نتانیاهو که بین نیاز به حفظ ائتلاف راست‌گرای خود و تمایل ترامپ به اجرای آتش‌بس و توافق گروگان‌ها گیر افتاده است، با وظیفه‌ی به ظاهر غیرممکن تطبیق دادن این دو روبروست. مرحله‌ی دوم توافق، حماس را مجبور به آزادی تمام گروگان‌های باقی‌مانده می‌کند؛ در مقابل، نیرو‌های اسرائیلی از غزه عقب‌نشینی کرده و به جنگ پایان می‌دهند. یکی از احزاب راست‌گرا در اعتراض به تصویب این توافق توسط کنست، از ائتلاف خارج شده و حزب دیگری تهدید کرده است که اگر نتانیاهو پس از مرحله‌ی اول توافق، جنگ را از سر نگیرد، ائتلاف را سرنگون خواهد کرد. مشخص نیست که نتانیاهو چگونه از این مخمصه بیرون خواهد آمد. او برای خریدن وقت، به ائتلاف خود یادآوری خواهد کرد که طبق توافق، اگر مذاکرات در مورد مرحله‌ی دوم، که قرار است از ۴ فوریه آغاز شود، ادامه یابد، آتش‌بس ادامه خواهد یافت؛ و به ترامپ نامه‌ی تضمین حمایتی را که ظاهراً از بایدن دارد - و ظاهراً توسط دولت ترامپ نیز تأیید شده است - یادآوری خواهد کرد که می‌تواند جنگ را ادامه دهد تا از پیروزی سیاسی حماس جلوگیری کند. نتانیاهو ممکن است رضایت ترامپ را برای ادامه‌ی جنگ برای مدت زمان توافق شده جلب....👇

لینک متن کامل
http://entekhab.ir/fa/news/848323


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
رهبر انقلاب: مذاکره با این دولت آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست

🔹مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم. این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل حل می‌شود. نخیر، از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود.

🔹ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود ۲ سال یک معاهده‌ای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند. در این معاهده طرف ایرانی به طرف مقابل خیلی امتیاز داد. اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند.

🔹 همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. معاهده برای این بود که تحریم‌های آمریکا برداشته شود، برداشته نشد. در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد.

🔹خب این تجربه است دیگر. از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقص‌هایی که داشت طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.
🔹آمریکایی‌ها نشستند، روی کاغذ دارند نقشه جهان را تغییر می‌دهند. البته فقط روی کاغذ است، هیچ‌گونه واقعیتی ندارد. درباره‌ی ما هم نظر می‌دهند، حرف می‌زنند، اظهار نظر می‌کنند، تهدید می‌کنند.

🔹اگر آمریکایی‌ها ما را تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم، اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند ما هم تهدید خود را عملی خواهیم کرد. اگر آمریکایی‌ها به امنیت ملت ایران تعرض کنند ما هم بدون تردید به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد.

🔹این رفتار درس گرفته از قرآن و دستور اسلام است و این وظیفه‌ای است که بر عهده ما است. امیدواریم خدای متعال ما را در انجام وظایف‌مان موفق بدارد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴بخشنامه تحریمی ترامپ، تیری به پنجره نیمه باز دیپلماسی با ایران

✍️عبدالرضا فرجی راد

🔷برخلاف انتظار و چراغ سبزهای دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی درباره تعامل با جمهوری اسلامی ایران، در ساعاتی قبل از مذاکره با نخست‌وزیر اسرائیل، او به‌طور ناگهانی یک بخشنامه یا یادداشت اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن قرار است تحریم‌های سختی علیه دولت و ملت ایران اعمال شود. این تحریم‌ها شامل کاهش صدور نفت ایران به حد صفر و محدودیت‌هایی بر سلاح‌های متعارف بود که برای ایرانیان و جهان بسیار غیرمنتظره بود.

🔷اشتباه ترامپ این بود که قبل از امضای یادداشت اجرایی سختگیرانه، یک گفتگوی اولیه را آزمایش نکرد تا در صورت دشواری کار، وارد فازهای بعدی شود. بویژه اینکه خود ترامپ بارها اعلام کرده بود که هدف او فقط جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و مقامات ایرانی، از وزیر خارجه تا رئیس‌جمهور، نیز در پاسخ اظهار داشتند که چون کشور به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، لذا معامله بین دو کشور امکان‌پذیر است.

🔷ترامپ پس از اتمام دور اول ریاست‌جمهوری‌اش، در زمان‌هایی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم برخی از همکاران خود، مانند بولتون و پمپئو، را تندرو و جنگ‌طلب خوانده بود؛ اما به نظر می‌رسید که با توجه به شعارهای انتخاباتی‌اش، این بار تحت تأثیر افراد تندرو مانند روبیو، وزیر خارجه، و وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی قرار نگیرد و اشتباهات گذشته را تکرار نکند. با این حال، به نظر می‌رسد این یادداشت اجرایی نتیجه کار همکارانش در دولت باشد.

🔷این اقدام یا بازی دوگانه ترامپ که حاصلی جز بی‌اعتمادی کامل نداشت، باعث شد جمهوری اسلامی ایران مذاکره با دولت آمریکا را در بالاترین سطح بی‌فایده و خلاف منافع ملی اعلام کند و به نظر می‌رسد گره روابط دو کشور نسبت به قبل کورتر شده است. اجرای بندهای یادداشت اجرایی ترامپ که خزانه‌داری آمریکا با دستوری برای توقف صادرات نفت ایران آغاز کرد، مشکلات اقتصادی جمهوری اسلامی را بیشتر می‌کند؛ اما در مقابل، ممکن است تنش‌های منطقه‌ای را نیز افزایش دهد.

🔷جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را برای همیشه تعلیق نکرده، بلکه به دنبال مذاکره‌ای است که از تعادل برخوردار باشد و بتوان به‌طور معقولانه‌ای بده‌بستانی صورت پذیرد. در واقع، نوعی دیپلماسی منطقی که در گذشته نیز شاهد آن بوده‌ایم، نه تحمیل اراده یک طرف که هیچ‌گاه کارساز نبوده است.در وضعیت پیش‌آمده، باید در داخل سیاستی هماهنگ و با صدای واحد بین دستگاه‌های مختلف پیش برد و راهبردی برای تنظیم وضعیت اقتصادی سخت‌تر تنظیم کرد./ ایرنا

⬇️متن کامل یادداشت را در لینک زیر
بخوانید:
www.irna.ir/xjSPSY


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 #بنیامین_نتانیاهو: سعودی‌ها می‌توانند دولت فلسطینی در درون #عربستان تشکیل دهند؛ زیرا زمین خالی زیاد دارند

🔻 بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر #اسرائیل، در گفت‌وگویی با شبکه ۱۴ اسرائیل گفته است که عربستان سعودی زمین کافی برای ایجاد یک کشور فلسطینی دارد. او گفت: «عربستانی‌ها می‌توانند کشور فلسطین را در عربستان ایجاد کنند؛ آن‌ها در آنجا زمین‌های زیادی دارند.»

🔻 نتانیاهو در پاسخ به پرسشی درباره پذیرش تشکیل کشور #فلسطین به‌عنوان شرط عادی‌سازی روابط با عربستان گفت: «توافقی که دولت اسرائیل را به خطر بیندازد، منعقد نخواهد کرد».


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
چرا سیاست «فشار حداکثری» باز هم شکست خواهدخورد؟

🔸تحلیل نادرست ترامپ از توان هسته‌ای و موقعیت منطقه‌ای ایران


🔹وب سایت moderndiplomacy در تازه‌ترین نوشتار تحلیلی با اشاره به تبعات سیاست اشتباه فشار حداکثری بر افزایش توانمندی ایران در حوزه هسته‌ای تاکید می‌کند که این سیاست این‌بار از همراهی متحدان سنتی آمریکا در منطقه مانند عربستان سعودی برخوردار نخواهدشد.

🔹به گفته افراد نزدیک به تیم ترامپ، دولت او در حال آماده سازی یک فرمان اجرایی برای تشدید کارزار فشار حداکثری قبلی علیه ایران است. سیاست فشار حداکثری به گونه ای طراحی شده است که فشارهای اقتصادی بیشتری را بر ایران اعمال کند تا این کشور را مجبور به بازگشت به میز مذاکره تحت شرایط ایالات متحده کند.

🔹با توجه به نتایج نه چندان باشکوه سیاست فشار حداکثری، اکنون تصور اینکه چرا ترامپ ممکن است مایل باشد دوباره این سیاست را امتحان کند، دشوار است. با این حال، تیم ترامپ معتقد است که شرایط کنونی خاورمیانه برای پیگیری کارزار فشار حداکثری بسیار مناسب تر از سال ۲۰۱۸ است.

لینک خبر

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔺ترامپ کوتاه می‌آید؟!

دونالد ترامپ سه‌شنبه شب گذشته در سیاست اعلامی خود در قبال تهران به نوعی سیاست چماق و هویج را به کار برد؛ از یک طرف با اعلام آمادگی خود برای گفتگو و توافق با ایران و تمجیدهای ظاهری از آن تلاش کرد که طرف ایرانی را به پای میز مذاکره بکشاند و از دیگر سو هم با امضای یادداشت اجرایی به نوعی هم شروط و دستور العمل مذاکرات را تعیین کرد و  هم خواست از این طریق اولترا راست‌های آمریکایی و اسرائیلی را نیز راضی کند.

اما نتیجه این شد که نه راستگرایان بسیار تندرو که جز به تهدید نظامی و جنگ با ایران به چیز دیگری نمی‌اندیشند کاملا از لحن او در رونمایی از سیاستش و دعوتش به گفتگو راضی شدند و نه اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره در سایه یادداشت اجرایی چنگی به دل جمهوری اسلامی زد و مقام رهبری نیز مخالفت «قاطع» خود با هر نوع مذاکره با دولت ترامپ را اعلام کرد.

در این میان وزیر خارجه ایران نیز هر نوع مذاکره با دولت آمریکا را منوط به تغییر رفتار آن کرده است؛ اما واقعیت این است که چشم اندازی برای این تغییر و کوتاه آمدن ترامپ دیده نمی‌شود. در مقابل ترامپ یکشنبه گذشته در مصاحبه با روزنامه «نیویورک پست» لحن تندی در پیش گرفت و به نوعی ایران را میان مذاکره و حمله مخیر کرد.

فعلا آنگونه که به نظر می‌رسد ترامپ تدریجی  و تصاعدی فشارهای خود را افزایش می‌دهد و تلاش می‌کند و لو با بده بستانی با چین منافذ صادرات نفت ایران را ببندد.

در این میان اما بعید است که گفتگوی ایرانی اروپایی هم نتیجه مشخصی داشته باشد؛ اروپا و آمریکای ترامپ اگر در خیلی از مسائل با هم اختلاف نظر داشته باشند، اما درباره ایران اختلاف خاصی ندارند.

به احتمال زیاد تهران تلاش کند که با دادن امتیازاتی به طرف‌های اروپایی و حتی آژانس در گفتگوهای دو جانبه مانع فعال‌سازی مکانیسم ماشه شود. اما تضمینی نیست که دستکم یکی از این طرف‌ها قبل از 18 اکتبر 2025 به این کار اقدام نکند.

قبلا هم گفته شد که ترامپ مذاکره و صلح را از موضع قدرت و فشار می‌خواهد؛ اما کاربرد گزینه نظامی فعلا دستکم در کوتاه مدت بعید به نظر می‌رسد. ترامپ فعلا می‌خواهد که افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی و حتی تهدید به جنگ و حمله، برگردانی در داخل ایران برای رسیدن به نتیجه مطلوب داشته باشد و باید دید که اوضاع داخلی ایران تا چه اندازه این شرایط بسیار سخت اقتصادی را تاب می‌آورد. از این رو، در سایه تداوم و تشدید تحریم‌ها و فشارها، سیاست داخلی چه بسا مهم‌ترین چالش فراروی حاکمیت در آینده پیش‌رو باشد.

در کل در نیمه اول دوره چهار ساله دوم ترامپ بعید است که گشایشی در بن‌بست میان آمریکا و ایران حاصل شود و همین رویکرد فشار تصاعدی و شدید ادامه می‌یابد و چشم‌اندازی در این دو سال اول برای مذاکره‌ جدی و حرکتی در جهت توافق وجود ندارد و اگر هم چنین مذاکره و توافقی صورت گیرد، احتمالا در دو ساله دوم باشد. ایران هم در این شرایط راهی جز رتق و فتق امور با حداقل منابع ندارد.

اما سیاست ترامپ در قبال ایران به گونه‌ای غیرمستقیم با آینده پیمان ابراهیم در منطقه و همچنین آینده آتش‌بس در غزه هم پیوند دارد. هر گونه بن‌بست و گشایشی در پیوستن عربستان به این پیمان، و بن‌بست در انتقال به مرحله دوم آتش‌بس در غزه بر بن‌بست میان ترامپ و ایران سلبا و ایجابا تاثیر دارند.

آنچه فعلا مبرهن است این که نتانیاهو مرحله دوم آتش‌بس غزه را به عنوان تهدیدی فراتر از خود توافق آتش‌بس و مرحله اول آن برای خود و دولتش می‌داند. در کل با وجود بحران پیش آمده در مسیر تکمیل مرحله اول آتش بس در غزه پیش‌بینی می‌شود که این مرحله به سرانجام برسد و بسیار بعید است که حماس به تهدید و ضرب الاجل ترامپ مبنی بر آزادی «همه» گروگان‌ها تا شنبه آینده تن دهد و به احتمال زیاد گروگان‌ها همچنان تدریجی و قطره‌چکانی در مقابل بهای مورد توافق آزاد ‌شوند.

اما این گونه پیداست که نتانیاهو به دنبال اتفاقات و حوادثی در منطقه است که از حدت و شدت تبعات تداوم مرحله نخست آتش بس به ویژه مرحله دوم آن برای آینده سیاسی خود بکاهد. از این رو بعید نیست که اسرائیل در آینده پیش رو برای تحت‌الشعاع قرار دادن مذاکرات آتش‌بس بخواهد دست به اقداماتی غیر مستقیم و قابل توجه از خرابکاری و انفجار و ترور بزند.
#صابر_گل_عنبری

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴بر خلاف آن‌چه در خصوص «یادداشت ریاست‌جمهوری ناظر بر امنیت ملّی آمریکا» علیه ایران گفته می‌شود، موضوع این سند صرفاً به پرونده‌ی هسته‌ای ایران محدود نیست


🔸اگرچه در رسانه‌ها تنها مسأله‌ی دستیابی قریب‌الوقوع ایران به تسلیحات هسته‌ای برجسته می‌شود.

🔹مطابق یادداشت ریاست‌جمهوری مذکور، عمده‌ی اهداف آمریکا از امضای این سند چنین است:

۱. ایران باید از داشتن سلاح هسته‌ای محروم شود. فشار حداکثری بر دولت جمهوری اسلامی ایران بازگردانده می‌شود، تا همه‌ی مسیرهای دستیابی به سلاح هسته‌ای مسدود و با نفوذ بدخیم ایران در خارج از مرزهای آن مقابله شود.

۲. ایران باید از داشتن موشک های بالستیک قاره‌پیما محروم شود.

۳. شبکه‌ی تروریستی [منطقه‌ای و بین‌المللی] ایران باید خنثی شود. این یادداشت به وعده‌ی رئیس جمهور در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با نفوذ مخرب ایران در سراسر جهان عمل می‌کند.

۴. باید با توسعه‌ی تهاجمی موشکی ایران و هم‌چنین سایر قابلیت‌های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران مقابله کرد.

🔸رئیس‌جمهور طی این یادداشت به وزیر خزانه‌داری دستور می‌دهد که حداکثر فشار اقتصادی را بر دولت ایران اعمال کند؛ این از جمله شامل تحمیل تحریم یا اعمال مکانیسم‌های اجرایی بر کسانی می‌شود که نسبت به نقض تحریم‌های موجود اقدام می‌کنند.

🔹وزیر خزانه‌داری همچنین در آینده برای تمام بخش‌های تجاری مرتبط -از جمله حمل و نقل، بیمه و اپراتورهای بندری- دستورالعملی ارائه می‌دهد که به هر شخص حقیقی و حقوقی که آگاهانه تحریم‌های ایالات متحده در رابطه با ایران یا یک نماینده مرتبط به ایران را نقض می‌کند را تهدید کند.

🔸وزیر امور خارجه همچنین معافیت‌های تحریمی موجود را تعدیل یا لغو خواهد کرد و با وزیر خزانه‌داری برای اجرای کارزاری با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران همکاری خواهد کرد.

🔹نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که با متحدان کلیدی خود برای تکمیل پروسه‌ی بازگرداندن تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران همکاری خواهد کرد.

🔸دادستان کل تمام مراحل قانونی موجود را برای تحقیق، اخلال، و پیگرد قانونی شبکه‌های مالی و لجستیکی، عوامل عملیاتی یا گروه‌های جبهه‌ای در داخل ایالات متحده که توسط ایران یا یک نماینده ترور ایران حمایت می‌شوند، دنبال خواهد کرد.

🔻چند نکته‌ی جانبی: اهمیت این سند چقدر است؟

۱. محتوای «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملّی ایالات متحده» که دیروز به امضای ترامپ رسید، بسته‌بندی رویکرد تهاجمی آمریکا با صورت‌بندی نرم و خیرخواهانه است که در چارچوب همان ۱۲ شرط پمپئو قرار دارد و فراتر از آن نمی‌رود.

🔸این یعنی قرار است ایران تحت فشار فضاسازی‌های محافل سیاسی و رسانه‌های داخلی و خارجی احساس خطر کند و از موضع پایین در شرایط نامتوازن برای مذاکره با طرف‌های اروپایی و احتمالأ ایالات متحده تحت منگنه قرار بگیرد.

🔹با توجه به ارسال‌ پیام‌های یک‌طرفه از سوی ایران برای مذاکره و رسیدن به توافق جدید با طرف‌های غربی، و با توجه به ارسال سیگنال‌های پیاپی وخامت اوضاع داخلی ایران به ویژه به لحاظ اقتصادی، ایالات متحده با کم‌هزینه‌ترین ابزارهایی که در اختیار دارد اقدام به تهدید ضمنی تهران برای عقب‌نشینی از مواضع خود کرده و امیدوار است که این استراتژی پلکّانی در مراحل ابتدایی کار کند.

۲. در مرحله‌ی بعد و در صورت ناهمسازی ایران، اولتیماتوم‌های صریح مانند فعال‌سازی قریب‌الوقوع «مکانیزم ماشه» با چراغ سبز آمریکا، از سوی طرف‌های اروپایی به ایران ابلاغ خواهد شد.

۳. صرف‌نظر از محدودیت‌های ساختاری بین‌المللی، اگر ترامپ اراده‌ی اعمال فشار حداکثری بر ایران را داشته باشد، باید یک «فرمان اجرایی» جدید برای گسترش تحریم‌ها و علیه بخش نفتی ایران امضا کند، و وزارت خزانه‌داری نیز بر اساس آن فرمان اقدامات عملی علیه بنادر و پالایشگاه‌های خریدار نفت خام ایران صادر کند.
فعلأ چنین اقداماتی صرفاً روی کاغذ است.

۴. یکی از اهداف عمده‌ی امضای این یادداشت از سوی ترامپ، دادن وعده‌ای به نتانیاهو برای پیشگیری از هر نوع تعرّض احتمالی رژیم اسرائیل به مواضع ایران و مدیریت رویکرد تهاجمی تل‌آویو تا اطلاع ثانوی است.

۵. این سند می‌تواند برای چانه‌زنی‌های دولت ترامپ با دولت‌های عربی و جلب همراهی حداکثری آن‌ها با واشینگتون نیز مفید فایده باشد.

۶. اصل «پیش‌بینی‌ناپذیری» و «برهم زدن خطاهای محاسباتی دشمن»، باید محورهای استراتژی کلان ایران در شرایط کنونی باشد.

اگر در نبردی نمی‌توان دشمن را از پا انداخت، اما می‌توان به استراتژی آن حمله کرد و آن را از کار انداخت

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
2025/07/09 14:06:21
Back to Top
HTML Embed Code: