Telegram Web Link
▪️و اما خبر ناگوار درگذشت آقای رئیس دانا...

باعث تاسف شد. سخت و ناگوار بود به شدت.

از ویژگی های اخلاقی و موضع گیری های سیاسی و اجتماعی ایشان بسیار نوشته اند من هم یک خاطره از ایشان نقل می کنم.

یکی از دوستان گفت که از حال ایشان خبر داری؟
گفتم نه.
گفت هر جا می‌رود تحملش نمی کنند و به خاطر مواضع سیاسی و اجتماعی اش بیرونش می‌کنند و الان خلق خوشی ندارد و در خانه نشسته.

تلفن کردم. دیدار حاصل شد. دعوتش کردم به همکاری در جایی که کار می کردم.

در آنجا خیلی اصرار می کردند از افراد دارای قابلیت استفاده کنیم چون من همیشه می گفتم این آدمهایی که شما به زور به ما دادید به کار ما نمی آیند به دلیل اینکه تخصصی که ما می‌خواهیم ندارند و آنها هم اصرار و ابرام که خودت نیرو بیاور ما قبول داریم.

خلاصه من آقای رئیس دانا و دوست دیگری را دعوت کردم و بردم آنجا که مرکز تحقیقاتی بود.
کارمان را می کردیم و خیلی هم خوب پیش می رفت. الان دقیق یادم نیست بعد از یک ماه یا کمی بیشتر، رئیس حراست به من گفت این دو نفر دیگر نباید بیایند یعنی آقای رئیس دانا و آن دوست دیگر.
گفتم چرا؟ گفت دستور داده‌اند. ما هم راه افتادیم پیش مدیران. به این بگو و به آن بگو. التماس کن، گریه کن، فریاد کن و بی نتیجه.

به رئیس حراست گفتم اجازه بده فردا بیایند داخل من محترمانه مسئله را حل و فصل کنم. گفتند نه نمی شود و من هم هرچه کردم نشد.

آخر بار تلفن کردم آقای رئیس دانا گفتم فردا بیا جای دیگر. آدرس دادم آمد. آنقدر فشار روی من بود که هنوز هم سنگینی‌اش آزارم می‌کند.

بالاخره فهماندم که چه شده و خیلی با بزرگواری پذیرفت و گفت بار اول نیست.

بالاخره مدت ها هم دنبال حقوقش دویدم تا گرفتم و دادم و روابط ما مستحکم تر شد.

ویژگی بارزش مردانگی و لحن کلام مردانه اش، بیش از ویژگی‌های دیگرش از من دلربایی می کرد.

صاف و صمیمی بود.

عزت ابدی همراه او باد.

خدا ما را هم به خاطر آن ناتوانی و بی عرضگی ببخشد.

علی رضاقلی
۲۶ اسفند ۱۳۹۸

👈منبع: کانال علی رضا قلی
@ali_rezagholi

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید
https://www.tg-me.com/isiew
▪️ انالله و انا الیه راجعون.

خبر درگذشت دکتر فریبرز رئیس دانا به ویژه برای آنهایی که او را میشناختند موجب تالم زیاد شد.
همه آنهایی که او را میشناسند بر ویژگی های برجسته او اتفاق نظر دارند. فردی شدیدا وطن دوست، مدافع گروه های فرودست جامعه اعم از فقرا و یا طردشدگان اجتماعی و سیاسی بود و همه عمر خود را با شور و اشتیاق مصروف دفاع از آنها کرد. روح لطیفی داشت و شاید کمتر بدانند دستی هم در شعر داشت.

مرگ آمد، ما کم شمار شدیم
شما آمدید، پر شمار شدیم
راه گیران هم آمدند.
اما گمان می کنم
صدای اختران از زیر خاک
رعد و برق خواهد شد.

خداوند روح او را قرین رحمت خود فرماید.

حسین راغفر
۲۷ اسفندماه ۱۳۹۸


👈 منبع:
@HosseinRaghfar

👈 با کانال مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید
Https://www.tg-me.com/isiew
در رثای دکتر فریبرز رئیس دانا: بزرگ‌مردی که تا لحظه‌ی آخر از وفای به عهد دریغ نکرد

🔸 فریبرز رئیس دانا از تبار انسان‌های بزرگ است. اندیشمندی والا، سخنوری پر‌شور و برجسته، اقتصاددانی تیزبین، ادیب و شاعری چیره‌دست، مولف و مترجمی پرکار و قوی، فعال سیاسی و اجتماعی خستگی‌ناپذیر، دبیری پرتلاش برای کانون نویسندگان، و سازمانده جنبش کارگری

🔹 وجودش سرشار از عشق به انسانیت بود. نه فقط در کلام که در عمل. یکرنگ و صادق با خود و با مردم محرومی که برای احقاق حقوق‌شان، لحظه‌ای از پای نایستاد. چشمان پرفروغش، افق‌های روشن را بشارت می‌داد و کلام رسایش، همچون آواز چلچله‌ها، از رسیدن فرداهای بهتر خبر می‌داد. امیدوار و سرزنده، و شوخ‌طبع و طنزپرداز حتی در یاس‌آلودترین شرایط.

🔸 سرسخت و سترگ در ایمان قوی به آرمانی که بدان باور داشت؛ هیچگاه در سخن گفتن از سوسیالیسم کوتاه نیامد، به‌ویژه در زمانه‌ای که بعد از فروپاشی شوروی تابو محسوب می‌شد. چپی فارغ از تعصّب و همراه با درک شرایط روز. سوسیالیستی دموکرات که نه تنها از گفت و گو و نقد دیگران واهمه‌ای نداشت، با شجاعتِ همراه با صمیمیتِ دلنشین، از آن استقبال می‌کرد.

🔹 اولویت‌بندی درستی از مسائل و چالش‌های پیش روی جامعه‌ما داشت. در جایی که فکر می‌کرد ائتلاف با نیروی سیاسی خارج از قدرتی چون نهضت آزادی یا ملی مذهبی، گامی در جهت تقویت جبهه‌ی آزادیخواهی است، از آن روی بر نمی‌تابید. و در جایی که به نظرش جریانی به نام چپ، آب به آسیاب تمامیت‌خواهی می‌ریزد، از آن کناره می‌گرفت. چپ برایش جز آزادی همراه با برابری، معنایی دیگر نداشت. احترام پیشکسوتان از جمله دکتر منوچهر فرهنگ، ولو با باوری متفاوت، را داشت و در مجلس سوگ‌شان نه تنها شرکت که در رثای‌شان ادای وظیفه می‌کرد.


🔸طی سال‌های طولانی گذشته، در جاهای مختلف، افتخار هم‌نشینی با فریبرز را داشتم. هر چند میان دیدگاه مارکسیسم لنینیسم وی و دیدگاه سوسیال دموکراسی رادیکال بنده تفاوت‌های مهمی وجود دارد، منش دموکراتیک و رفتار مشفقانه او موجب می‌شد که به‌جای تفاوت‌ها، وجوه اشتراک دیده شود. اگر نقد وارد بر مارکسیسم لنینیسم، مرتبط با نظام سیاسی تک‌حزبی پرولتاریایی باشد، فریبرز در این نقد همراه و همگام بود. به صندوق رای باور عمیق داشت، به شرط آن‌که محرومان و فرودستان، تشکل‌ها و حزب سیاسی مستقل خودشان را داشته باشند.

🔹پرواز نابهنگامش بسیار غم‌انگیز است. با وجود این، قدر‌شناسی مردمی به ویژه محرومان و زحمت‌کشان از تلاش‌های بی‌دریغ وی، مرهمی است بر این غم و اندوه بزرگ. یاد و خاطره‌ی تابناکش گرامی است و جاودانه.
"هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شده به عشق / ثبت است بر جریده عالم دوام ما"

علی دینی‌ترکمانی
۲۶ اسفند ۱۳۹۸
👈منبع: کانال دکتر دینی ترکمانی
@alidinee

👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
Https://www.tg-me.com/isiew
نکات و‌ توصیه هایی برای کنترل بیماری کرونا

✍️ دکتر امید شریفی (پژوهشگر اقتصادی)

📌 نکاتی که لازم است پس سه هفته ای طلایی که از دست رفت در نظر گرفته شود ....

👈 با توجه به بررسی صورت گرفته هنوز به نقطه اوج‌بیماری نرسیده ایم ‌و معتقدم که فارغ از صحت آمار و‌ارقام ارایه شده بحران ویروس کرونا بر اساس شواهد موجود حداقل ۲ ماه دیگر در کشور ادامه خواهد داشت و لذا متاسفانه با همین روند محتمل است که آمار مبتلایان از مرز ۱۰۰ هزار نفر بگذرد. با توجه به مستندات پزشکی و‌ مرحله کمون بیماری که می‌تواند ۱۴ روز طول بکشد و ۷ روز پس از بروز علایم‌ نیز لازم است قرنطینه فرد ادامه یابد و با عنایت به نیمه تعطیل بودن کشور در ۱۵ روز عید می شد با اضافه شدن یک هفته از اسفند امکان قرنطینه کامل ۲۱ روزه فراهم‌ شود اما به نظر می‌رسد تعلل دولت در تصمیم گیری و عدم مدیریت واحد سبب شد تا این سه هفته نیز از دست رود. به نظر می رسد با افزایش آمار مبتلایان و مشاهده اقدامات سایر کشورها دولت به این نتیجه رسیده است که لازم است محدودیتهای جدی تری اعمال شود.

👈 هدف این متن انتقاد از عملکرد گذشته دولت نیست زیرا اکنون فرصت مناسبی برای این مسایل نیست اما برای اجرای موثر سیاست به نظر می‌رسد تامل در موارد زیر ضروری است:

🔹 ۱ . قرنطینه بین شهری بدون کنترل مرزهای ورودی و خصوصا مسافران ورودی به کشور و اعمال قرنطینه و بازرسی درخصوص حیوانات زنده و محصولات آنان در مرزهای کشور و گمرکات تکمیل نخواهد شد .

🔸۲. لازم از تمامی نهادهای کشور از جمله دولت نهادهای نظامی و قوه قضاییه در یک‌ستاد واحد و تحت مدیریت متمرکز فعالیت نمایند.

🔹۳. مدیریت افرادی مانند کارمندان دولتی و افرادی‌که‌حداقل دارای بیمه رسمی هستند به نظر آسان‌تر از بخش قابل توجهی است که فعالیت شناسنامه دار نداشته و لذا قرنطینه این افراد نیاز به تامین حداقل مایحتاج اولیه زندگی از جمله خوراک و سرپناه و پوشاک است

🔸۴. بسترسازی برای دورکاری و اینترنت پرسرعت و استفاده از اپلیکشین ها داخلی و خارجی در مواردی که اطلاعات محرمانه نیست می‌تواند مورد توجه جدی فرار گیرد.

🔹۵. از ظرفیت فضاهای موجود که عملا تعطیل شده آمد از جمله مدارس مساجد و سینماها و مراکز فرهنگی برای بسترسازی ‌‌مدیریت کامل محله ها و شناسایی و پایش و غربالگری استفاده شود و امکانات قابل توجهی در اختیار مدیران ستاد بحران قرار گیرد

🔸۶. بر ترددهای شهری و بین شهری کنترل کامل شود و امکان خروج از منزل بدون گزارش دهی و ثبت در سامانه منتفی گردد .

🔹۷. برای افراد آسیب پذیر جامعه تسهیلاتی از محل کمکهای مردمی فراهم گردد و این تسهیلات از طریق نهادهای مشخصی و خیرین ارایه شود.

🔸۸. منابع مشخصی برای هزینه درمان بیماران و تامین دارو و تجهیزات پزشکی از محل بودجه نهادهایی که عملا فعالیت آنها متوقف شده است هزینه گردد .

🔹۹. با پایش وضعیت تمامی کشور بانک اطلاعاتی مشخصی از افرادی که با مبتلایان در تماس بوده آمد فراهم و قرنطینه آنها در محل مشخص در دستور کار قرار گیرد.

🔸۱۰. امکان ادامه مرحله ای فعالیت کاری در شرایطی که وضعیت تحت کنترل است فراهم شود و سایر مناطق همچنان تحت قرنطینه قرار گیرند.

👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
Https://www.tg-me.com/isiew
🔵 میزان هزینه کشورهای G20 برای مقابله با ویروس کرونا

آمریکا ۲.۳ تریلیون دلار (۱۱ درصد از تولید ناخالص داخلی)

آلمان ۱۸۹.۳ میلیارد دلار (۴.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی)

چین ۱۶۹.۷ میلیادر دلار (۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی)

منبع: انجمن اقتصاددانان ایران


با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد👈
@isiew
🏦
فقط ۴۱ درصد اموال مازاد بانک‌ها بعد از ۴ سال واگذار گردید

🔹براساس بررسی های دیوان محاسبات و بعد از ۴ سال از تصویب قانون رفع موانع تولید، صرفا ۴۱ درصد از اموال مازاد بانک ها و ۳۷ درصد از سهام غیربانکی آنها واگذار گردیده است.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
رشد اقتصادی جهان نیمه نخست سال ۲۰۲۰ منفی می‌شود
دبیرکل سازمان توسعه و همکاری اقتصادی:
🔹براساس اظهارات دبیرکل سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، آثار غیرمنتظره شیوع ویروس کرونا پیش‌بینی‌های اقتصادی را به‌شدت با ابهام مواجه کرده اما اقتصاد جهان احتمالا در رکود فرورفته است.
با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد👈
@isiew
ترمیم ۵۰ درصدی تنزل ارزش بازار جهانی سرمایه در اثر کرونا

🌀 پس از سقوط ارزش بازار جهانی سرمایه (سهام بنگاه های متوسط و بزرگ در ۲۳ کشور توسعه یافته) به میزان ۳۴ درصد در نتیجه کرونا، نیمی از ارزش بازار جهانی تا روز ۱۷ آوریل ترمیم شده، اما همچنان از ارزش یک سال قبل کمتر است.

منبع:
@EconomySoltani

👈 با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید
@isiew
🔹 حال و هوای جنگ دریچه‌ای به روی تغییرات گشوده است
✍️دکتر رابرت جِیو شیلر پروفسور اقتصاد در دانشگاه ییل و برنده نوبل سال 2013

♦️یک سری تغییرات اساسی هر‌از گاهی، و عمدتاً در زمان جنگ اتفاق می‌افتد. اکنون نه یک دشمن خارجی، که بیماری همه‌گیر «کووید19» همان حال و هوای زمان جنگ را ایجاد کرده که چنین تغییراتی در آن امکان‌پذیر به نظر می‌رسد.

♦️این جو با روایاتی از رنج و حرکات قهرمانانه درست همپای بیماری در حال گسترش است. جنگ مردم را نه تنها در داخل یک کشور، که در میان کشورهایی با دشمن مشترکی مانند همین ویروس، به هم نزدیک می‌کند. آنهایی که در کشورهای پیشرفته‌تر زندگی می‌کنند با آنهایی که در کشورهای فقیر رنج می‌کشند، بیشتر همدردی می‌کنند چون همه تجربه مشابهی را پشت سر می‌گذرانند.

♦️شیوع این بیماری همچنین سبب شده افراد بسیاری از طریق برنامه‌هایی مانند «زوم» با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. جهان ناگهان کوچک‌تر و صمیمی‌تر شده است.

♦️امید بر آن است که شیوع این بیماری همه‌گیر دریچه‌ای به ایجاد شیوه‌ها و نهادهای جدید برای مقابله با رنج‌ها، از جمله اقدامات مؤثرتر برای متوقف کردن حرکت به سمت نابرابری بیشتر، گشوده باشد. شاید پرداخت‌های فوریتی بسیاری از دولت‌ها به افراد مسیری به سمت یک درآمد پایه جهانی باشد. از آنجا که همه جهان در این جنگ در یک جبهه هستند، شاید اکنون انگیزه لازم برای ایجاد مؤسسات بین‌المللی جدید فراهم آمده باشد. حال و هوای جنگ از بین می‌رود، اما چنین نهادهایی باقی خواهند ماند.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شويد
@isiew
سال ۹۹ سخت‎ترین سال مستاجران خواهد بود

🔹بررسی رشد اجاره بها در ۶ سال اخیر نشان میدهد، امسال سخت‌ترین سال برای مستاجران خواهد بود. بر اساس اطلاعات رسمی، در سال‌های گذشته معمولاً در ماه فروردین به علت تعطیلات نوروز، بازار اجاره‌بها راکد بود و قیمت‌ها رشد زیادی نمی‌کرد، اما امسال وضعیت فرق کرده و با توجه به نموداری که از منابع رسمی استخراج شده، رشد اجاره بها در فروردین ۹۹ رکورد زده است.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
ایران صدرنشین اندازه بازار سرمایه به اقتصاد در جهان
🌀 شاخص «ارزش جاری بازار سرمایه به تولید ناخالص داخلی (Market Capitalization to GDP Ratio)» ایران ظرف مدت چهار ماه از کمتر از ۶۰ به ۱۶۰ درصد صعود کرد و حتی از کشورهای آمریکا و انگلستان با بازارهای سرمایه قدرتمند هم فراتر رفت.
🔸شاخص اندازه بازار سرمایه به اقتصاد در کشورهای با درآمد متوسط، منطقه خاورمیانه و اتحادیه اروپا حدود ۵۰ درصد است.
این شاخص در آمریکا ۱۵۰، انگلستان ۱۳۰، ژاپن ۱۰۷، عربستان و امارات ۶۰، چین و آلمان ۴۵، روسیه ۳۵ و ترکیه ۲۰ درصد است.
🔸در شرایطی شاخص ارزش بازار سرمایه به تولید ناخالص (که صعود ناگهانی آن تشکیل حباب در بازار سرمایه را نشان می دهد) ایران در صدر کشورهای توسعه یافته و صنعتی قرار گرفته که بخش اعظم آن شامل بنگاه های خصولتی-رانتی است.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
🔹موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار میکند

🔹سخنرانی آقایان استاد علی رضاقلی ودکتر علی عرب مازار تحت عنوان«ریشه های نهادی عملکرد ضعیف اقتصادی در ایران»

🔹سخنرانی روز پنج شنبه 25 اردیبهشت ساعت ۱۴ الی ۱۶ به صورت لایو و از طریق پیج اینستاگرام موسسه دین و اقتصاد برگزار خواهد شد.
🔹جهت حضور آنلاین در سخنرانی لینک زیر را دنبال کنید
🟧 https://www.instagram.com/p/CACXIoEpGoz/?igshid=12hsr5kninjz1

آدرس پیج اینستاگرام موسسه مطالعات دین و اقتصاد👇
🆔 din_o_eghtesad
🔖بورس و سال جهش تولید

شیما حاجی نوروزی: سال ۹۹ سالی است همراه با انواع شوک های برون زا و درون زا. سالی پرتلاطم و پرمخاطره که تحقق شعار سال با عنوان «جهش تولید» را با اما و اگرهای زیادی همراه می کند. تشدید تحریم ها در سال گذشته شرایط را برای اقتصاد و به ویژه بخش مولد کشور به شدت ناگوار کرد. این شرایط با شوک دیگری به نام شیوع کرونا از انتهای سال ۹۸ تشدید شد و به دنبال آن سقوط قیمت نفت هم تمام معادلات را برای سیاست گذاران اقتصادی کشور برهم زده است. بر اساس آمارهای اعلامی مرکز آمار ایران، رشد تولید ناخالص داخلی ۹ماهه سال ۹۸ معادل ۷.۶- درصد بوده که رشد بخش صنعت در این دوره، ۲.۳- درصد گزارش شده است. عملکرد ضعیف اقتصاد کشور در زمینه تشکیل سرمایه ثابت در دهه ۹۰ در مقایسه با دهه ۸۰ نیز تولید بالقوه پایین تری را برای کشور رقم می زند....

👈ادامه مطلب در ⬇️ ⬇️ ⬇️
http://isiew.ir/?p=5045

👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه شوید:
https://www.tg-me.com/isiew
♦️دکتر فرشاد مومنی: ♻️رشد نقدینگی یعنی سقوط تولید و رفاه

💠در مورد خانوارها هم درست مانند تولیدکنندگان پدیده سقوط کیفیت زندگی و به افلاس افتادن بخش‌های بزرگی از خانوارها صادق است بطوریکه در همه دوره‌هایی که جهش‌های بزرگ در نقدینگی داشتیم کسری مالی خانوارها افزایش یافته است. یعنی اقتصاد از توان رقابت و توان مقاومت فرو افتاده بنیه تولید کاهش پیدا کرد، کسری مالی خانوارها را به شدت افزایش داد و از همه مهمتر آنکه این شوک‌های که برای کسری مالی دولت تجویز می‌شد عملا دولت را تا مرز ورشکستگی مالی پیش برد و با کاهش چشمگیر و مسئولیت گریزانه امور حاکمیتی به ویژه در زمینه آموزش، سلامت، تغذیه و مسکن مردم در نهایت موجب از ریخت افتادگی دولت و ایجاد ناامنی می‌شود، در اقتصاد کلان انگیزه‌های تولیدی را سرکوب کرده و گرایش به سرمایه گذار‌های تولیدی را کاهش می‌دهد.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
⭕️ برگشت خوردن بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان چک در فروردین ماه
🔸طبق آمار بانک مرکزی در ماه فروردین رقمی بالغ بر ۱۳۱ هزار میلیارد ریال چک برگشت داده شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۷.۴ درصد افزایش و از نظر مبلغ ٢٦ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹درسگفتاری از آرتورو اسکوبار
پیشینه‌ی توسعه و ظهور پساتوسعه‌گرایی
(زیرنویس فارسی)

🔹مسئله ساز کردن‌ فقر: حکایت سه جهان و‌توسعه از آثار ممتاز آرتور اسکوبار در کتاب فرهنگ و توسعه  ترجمه فرشاد مومنی و فریبا مومنی
@nashr_nahadgara
@nahadgara_admin

#صوتی_تصویری
http://obscura.ir
@obscura_ir
🔴 تحلیل روند رشد و حجم نقدینگی

بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای، ضمن تحلیل روند رشد و حجم نقدینگی طی سالیان مختلف، توضیحاتی را در این باره ارائه کرد.

🔸 متوسط رشد نقدينگى دهه ١٣٤٠ برابر با ١٦.٩ درصد، دهه ١٣٥٠ برابر با ٣٣ درصد، دهه ١٣٦٠ برابر با ١٨.٤ درصد، دهه ١٣٧٠ برابر با ٢٧.٣ درصد، دهه ١٣٨٠ برابر با ٢٧.٤ درصد و دهه ١٣٩٠( تا سال ١٣٩٨) برابر با ٢٦.٧ درصد بوده است.

🔸 همچنين، بالاترين رشد نقدينگى در ايران مربوط به سال ١٣٥٣ با نرخ ٥٧ درصد و بعد از آن سال ١٣٨٥ با نرخ ٣٩ درصد و پس از آن سال ١٣٧٤ با نرخ ٣٨ درصد بوده است. لذا اولاً شديدترين نرخ رشد نقدينگى مربوط به دهه ١٣٥٠ است و در مرحله بعد دهه‌هاى ١٣٨٠ و ١٣٧٠ و بعد از آن دهه ١٣٩٠ قرار مى‌گيرد و ثانياً بالاترين رشدهاى سالانه نقدينگى در سال‌هاى ١٣٥٣، ١٣٨٥ و ١٣٧٤ بوده است و پس از آن سال ١٣٩٣ قرار مى‌گيرد.

🔸 لازم به ذكر است، رشدهاى كنونى نقدينگى به هيچ وجه مطلوب بانك مركزى نيست و رشد نقدینگی در سال ۹۸ که درحد ۳۱ درصد و بالاتر از متوسط بلندمدت نرخ رشد نقدینگی بوده است نيز ناشى از فشار شديد تحریم صادرات نفت بر بودجه دولت و از طریق افزایش خالص ارزش دارایی های خارجی بانک مرکزی به دلیل خرید ارزهای ۱۲ درصد سهم صندوق توسعه ملی بوده است.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
خلاصه اطلاعات مربوط به جمعیت در جهان
کل جمعیت دنیا (تعداد):
7,792,000,000
تعداد تولد در سال جاری:
65,882,000
تولد در امروز :
268,000
تعداد مرگ و میر در سال جاری:
27,658,000
تعداد مرگ در امروز :
112,000
رشدخالص جمعیت درسال جاری:
38,223,000
(اعداد در کپشن روند شده است)
🔻هرروز بطور میانگین حدود 360,000 نفر در دنیا متولد می شود و 151,000 نفر می میرد.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
دولت و اقتصاد
اطلاعات تصویر به ترتیب:

هزینه بهداشت عمومی
هزینه آموزش عمومی
هزینه نظامی
تعداد ماشین تولیدی در سال جاری
تعداد دوچرخه تولیدی در سال جاری
تعداد کامپیوتر تولیدی در سال جاری
اعداد برای یک روز تمام و یک سال تمام نیستند و فقط برای مقایسه مفیدند.
حدود 9% تولید ناخالص داخلی دنیا صرف هزینه های بهداشتی میشود که 60 درصد این هزینه را دولت ها انجام می دهند.
هزینه های عمومی آموزش 5% تولید ناخالص داخلی دنیا را تشکیل می دهد.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگرا همراه باشيد
@isiew
💠رویای توسعه ♦️دکتر محسن رنانی

🔹شکل دادن به یک رویای جمعی از پرتاپ موشک به فضا، هم مهم‌تر است و هم سخت‌تر. موشک را می توان با پول نفت و سرهم‌کردن قطعاتی که از خارج به صورت قاچاقی خریداری شده است و تنها به کمک چند مهندس، به فضا پرتاپ کرد؛ اما ساختن رویای جمعی کاری بسیار ظریف و دقیق است و نیازمند آن است که نخست، مردم به حکومت اعتماد داشته باشند و سپس حکومت بتواند بخش بزرگی از جامعه را به گونه‌ای مدیریت کند که بتوانند در یک همکاری جمعی بلندمدت، با صبر، خوش‌بینی، اعتماد، گذشت، گفت‌وگو، هم‌شنوی و مشارکت عقلانی و اخلاقی، یک رویای جمعی را شکل بدهند. و متاسفانه حکومت ما هم فاقد چنین مهارتی است و هم دغدغه‌ای برای آن نداشته است.
👈با مدرسه اقتصاد نهادگراهمراه باشد
@isiew
2025/07/03 14:27:09
Back to Top
HTML Embed Code: