Telegram Web Link
خشت کج | نقد نظام آموزشی
#معرفی_کتاب 🔷️مدرسه در مدار زندگی ◀️ کتاب مدرسه در مدار زندگی نوشتهٔ مریم فلاح و مینا فلاح و محمد کاظمی است. این کتاب را نشر مهرستان منتشر کرده است. 📘درباره کتاب مدرسه در مدار زندگی: اولویت مهم هر نظام آموزش باید شکوفاسازی توانمندی‌های کودکان باشد. برای…
🔶️بخشی از کتاب مدرسه در مدار زندگی 

«امروزه عمیقاً احساس می شود که نظام آموزشی ما مشکلاتی دارد. ما فرزندانمان را به مدرسه می فرستیم تا برای دنیای واقعی آماده شوند، دنیایی که بسیار سریع در حال تغییر است. اما مدارس در حدود ۱۰۰ سال است که بدون تغییر باقی مانده‌اند. متفکران این حوزه معتقدند که مدارس برای عصر صنعتی شکل گرفته اند تا دانش آموزان را برای کار در کارخانه ها آماده کنند. تفکر عصر صنعتی برای تولید انبوه و کنترل یکپارچه همواره در مدارس نقش بازی می کند. بر اساس ارزشهای عصر صنعتی، زندگی دانش آموزان با صدای زنگ‌ها مدیریت می شود و در تمام طول روز دانش آموزان تنها دستورالعمل ها را دنبال می کنند. جملات معلم از ابتدای ورود به کلاس به این ترتیب است: بنشینید، کتابهای خود را باز کنید، به صفحهٔ ۴۰ بروید و مسئله شماره ۳ را حل کنید. در این مدرسه دانش آموزی موفق و برجسته می‌شود که دقیقاً طبق آنچه از او خواسته شده است عمل کند و موفقیت در ازای اجرای دقیق دستورالعملها و انجام آنچه که از آنها خواسته شده است، تعریف می‌شود.؛ درست مطابق ارزشهای عصر صنعتی، که برای پرورش کارگران کارخانه بسیار کارآمد و مؤثر عمل کرده است.
اما در دنیای امروز تا چه حد با عمل به دستورالعمل ها پیشرفت وجود خواهد داشت؟ دنیای مدرن انسانهایی را موفق می‌داند که بتوانند خلاق باشند، کسانی که بتوانند ایده‌های خود را به خوبی با دیگران به اشتراک بگذراند و با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنند. در دنیای امروز فردی موفق محسوب می‌شود که زمان شخصی خود را مدیریت کند و در کارهای خود برنامه زمان بندی و اولویت بندی داشته باشد. اما کودکان در برنامه ای که بر اساس ارزشهای عصر صنعتی طراحی شده است نمی‌توانند به چنین مهارتهایی دست پیدا کنند. در مدرسه سنتی کودکان وابستگی و کنترل را تجربه می کنند و به صورت مداوم بر اساس سیستم آموزشی کنترل می شوند. نظام مدارس سنتی پیام خطرناکی را به دانش آموزان مخابره می کند. پیامی که بر اساس آن دانش آموزان مسئولیت زندگی خود را بر عهده ندارند. آنها فقط باید به جای احساس مسئولیت و بالاترین بهره وری از زندگی خود، آنچه را از قبل تنظیم شده است انجام دهند. این در حالی است که متخصصان معتقدند استقلال به طرز باورنکردنی‌ای برای دانش آموزان ضروری و مهم است. بنابراین جای تعجب نیست که دانش آموزان در مدرسه کسل باشند و انگیزه چندانی برای تحصیل نداشته باشند.»



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔷️سخنان هشداردهنده #دکتر_حسن_عشایری، عصب‌شناس، درباره توجه بیش از اندازه به هوش تحصیلی و توجه کم به هوش عاطفی هیجانی



🔸تحقیق کردم و فهمیدم تیزهوشان ما انسان‌های تک‌ساحتی هستند، آسیب‌پذیرند، قسمت‌های هیجانی‌ عاطفی‌شان خوب رشد نمی‌کند، باد می‌کنند.

🔸آموزش پرورش مهم‌تر از آنی است که فقط به عهده یک وزیر بگذاریم.

🔸«سلامت» و «دانش» تبدیل به دو کالای گران شده‌اند که نباید باشند.

🔸چطور می‌شود که دانش‌آموزی تیزهوش بوده آمده صنعتی شریف نامه‌ای به دختری نوشته و او جواب نداده اقدام کرده به خودکشی؟!

🔸هوش خیلی چیز خوبی است و لازم و می‌شود اندازه‌گیری کرد اما شعور را هم در مدرسه‌ها و دانشگاها و کتاب‌ها و گوگل یاد می‌دهند؟

🔸بچه‌های ما ممکن است فقیر باشند اما نباید «حقیر» باشند.

▶️ بشنوید...


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍3
تغيير در نسلها با زبان تصوير.pdf
1.4 MB
🔶️تغییر نسل ها با زبان تصویر


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نسل نو و خاطرات و بدیهیاتی که ندارد

📌 واکمن، سی‌دیِ سوخته، فلاپی‌دیسک و صدای اینترنتِ دایال‌آپ برای این بچه‌ها مفاهیم غریبی هستند.
⁉️ آیا دامنه مجهولات این نسل همین‌جا خاتمه پیدا می‌کند؟
آیا نمی‌توان تصور کرد بسیاری از پیش‌فرض‌های ما در آموزش‌ و پرورش و باورهای اعتقادی و سیاسی ما برای این نوجوانان و جوانان ممکن است بدیهی نباشد؟

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
#معرفی_کتاب

🔺 کاش معلمم می دانست کتابی خلاقانه است که به ماکمک می کند از پنجره ذهن بچه‌ها به کلاس نگاه کنیم موضوع اصلی کتاب طرح سئوالی ساده درکلاس است که بعد از به اشتراک گذاشتن این سئوال و طرح آن ازجانب دیگر معلمان سر و صدای زیادی به پا کرد و تاثیربسیار زیادی به جا گذاشت معلمی از دانش آموزان می خواهد این جمله را کامل کنند:" کاش معلمم می دانست..." هر کدام از بچه ها مسائل و موضوعاتی را که برایشان اهمیت دارد در ادامه این جمله بیان می کند:
🌱کاش معلمم می دانست پدرم دو جا کار می کند و من او را زیاد نمی بینم
🌱کاش معلمم می دانست پدر و مادرم طلاق گرفته اند ...
🌱کاش معلمم می دانست وقتی به موسیقی گوش می دهم، تمرکزم بیشتر می شود!
🌱کاش معلمم می دانست چه موقع درس بده و چه موقع دست از تدریس بکشد و برایمان داستان تعریف کند
🌱کاش معلمم می دانست شیوه ی یادگیری دروس برای همه یکسان نیست و کاش معلم ها می دانستند بعضی افراد برای یادگیری به زمان بیشتری نیاز دارند!
🌱کاش معلمانم می دانستند دارم در دریایی از غم وغصه غرق می شوم
🌱کاش معلم می دانست زمان زیادی نشستن باعث می شود پاهایم درد بگیرد

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺کاش معلمم می دانست

🌱چگونه طرح یک سئوال می تواند دنیای ما را تغییر دهد...

◀️ارائه خانم‌ شوارتز در تد
💠مترجم فیلم سحر محمدپور


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
#معرفی_کتاب

💠به بچه‌ها گفتن، از بچه‌ها شنیدن

🔶️بیشتر اوقات من به جای تدریس به سرجا نشاندن شاگردان ناآرام می‌‌گذشت. اما اگر این کار را نمی‌کردم چگونه آنان یاد می‌گرفتند که آداب‌دان باشند؟ با این حال به نظر می‌رسید هرچه بیشتر امر و نهی می‌کنم…

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
خشت کج | نقد نظام آموزشی
#معرفی_کتاب 💠به بچه‌ها گفتن، از بچه‌ها شنیدن 🔶️بیشتر اوقات من به جای تدریس به سرجا نشاندن شاگردان ناآرام می‌‌گذشت. اما اگر این کار را نمی‌کردم چگونه آنان یاد می‌گرفتند که آداب‌دان باشند؟ با این حال به نظر می‌رسید هرچه بیشتر امر و نهی می‌کنم… 🔰خشت کج |…
«به بچه‌ها گفتن، از بچه‌ها شنیدن » کتابی است که والدین می‌آموزند در خانه و مدرسه چگونه با کودکان سخن بگویند. همچنین در این کتاب سعی شده است از نمونه‌های محکم و زنده‌ای که در بطن هر مرحله از یادگیری به رفتار و کاربرد واژه‌ها ارتباط دارد، استفاده شود، محیطی احساسی ایجاد شود که برای کودکان امن باشد تا آغوش خود را به روی مسائل تازه و ناآشنا بگشایند و همچنین نشان داده‌ایم که کودکان چگونه می‌توانند مسئولیت بپذیرند و خویشتنداری را تمرین کنند. در این کتاب روش‌های متعددی پیشنهاد شده است که کودکان را تشویق می‌کند تا بدانند کیستند و چه کسی می‌توانند باشند.
آدل فابر و الین مازلیش می‌گویند:
باید به آموزگار اول و همیشگی کودک (پدر و مادر) توجه داد که آنچه بین ساعت ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر در مدرسه اتفاق می‌افتد، بر آنچه قبل و بعد از آن ساعت رخ می‌دهد عمیقا اثر می‌گذارد. خوب یا بد بودن آموزگار و پدر و مادر مساله‌ی مهمی نیست، نکته‌ی اساسی این‌جاست که اگر هر دو طرف برای نشان دادن حسن نیت و کمک به کودک وسیله‌ی لازم را نداشته باشند، در این میان کودک بازنده است.
پدران و مادران و آموزگاران باید دست به دست هم بدهند و با یکدیگر همکاری کنند. هر دو طرف باید تفاوت میان واژه‌هایی را که باعث تضعیف یا تقویت روحیه می‌شود، تفاوت میان واژه‌هایی که سبب برخورد یا همکاری می‌شود، واژه‌هایی که حضور ذهن کودک را مختل می‌کند و نیروی تفکر او را ناممکن می‌سازد، و واژه‌هایی که علاقه‌ی طبیعی او را به یادگیری برمی‌انگیزد، بدانند.

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
♨️ مرکز پژوهش‌های مجلس: بیش از 40 درصد پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا در کشور کپی‌برداری است!

🔸طبق جدول‌هایی که در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده، در فاصله سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ در مجموع ۷۲ هزار و ۵۷ رساله و پایان‌نامه دانشجویان مقطع دکترا در سامانه ایرانداک ثبت شده که ۲۱ هزار و ۲۶۴ مورد از این متون (۲۹ درصد) بیش از ۳۰ درصد مشابهت با متن علمی مشابه داشته و کپی‌برداری بوده است.

🔸همچنین در همین بازه زمانی، ۶۷۵ هزار و ۷۱۳ رساله و پایان‌نامه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در سامانه ایرانداک بارگذاری شده که طبق بررسی‌های همانندجویی، ۳۱۱ هزار و ۶۴۸ مورد از این متن‌ها (۴۶ درصد) کپی‌برداری با بیش از ۳۰ درصد مشابهت بوده است./ روزنامه اعتماد


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
#معرفی_کتاب

📘 آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید
🖋نویسنده: آلن دوباتن
💠مترجم : علیرضا نظری انامق
🔷️ناشر :انتشارات اندیشه آگاه

◀️ معرفی کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید:
مجموعه‌ای از درس‌های عاطفی که هیچ‌کس به ما یاد نمی‌دهد! کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید یکی دیگر از آثار خواندنی موسسه مدرسه زندگی است که سعی دارد خلاهای نظام آموزشی را جبران کند. این اثر که زیر نظر آلن دوباتن تالیف شده، شما را با آنچه لازم است درباره احساسات بدانید آشنا می‌کند و راه و رسم زندگی را آموزش می‌دهد...


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
خشت کج | نقد نظام آموزشی
#معرفی_کتاب 📘 آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید 🖋نویسنده: آلن دوباتن 💠مترجم : علیرضا نظری انامق 🔷️ناشر :انتشارات اندیشه آگاه ◀️ معرفی کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید: مجموعه‌ای از درس‌های عاطفی که هیچ‌کس به ما یاد نمی‌دهد! کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید یکی…
💠درباره کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید:
انرژی و هزینه‌ای که امروزه به رشد و پرورش ذهن نسل بعدی انسان اختصاص داده می‌شود در تاریخ بشریت بی‌سابقه است. در تمام کشورهای پیشرفته روال به این شکل شده است که یک فرد تا اوایل دهه سوم زندگی، کاری به‌جز درس خواندن و مطالعه ندارد: بیشتر خانواده‌ها انجام تکالیف مدرسه را از هر کاری ضروری‌تر می‌دانند، ارتشی از معلمان و مربیان آماده هستند تا به سوالات ریاضی و علوم پاسخ دهند و سیاستمداران همواره طرح‌های جدید برای آموزش و پرورش پیشنهاد می‌دهند. اما واقعیت این است که مدرسه، بسیاری از افراد جامعه را ناامید می‌کند. موضوعات فراوانی وجود دارد که هیچکس در مدرسه راجع به آن‌ها حرف نمی‌زند و کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید (What they forgot to teach you at school) دقیقا برای بیان حرف‌های ناگفته تالیف شده است.
🔴 هم‌اکنون محتوای برنامه‌های درسی مدارس هیچ ارتباطی با چالش‌های واقعی زندگی بزرگسالی ندارد. ما به اشتباه تصور می‌کنیم آنچه که باعث شکستمان خواهد شد کمبود دانش در جبر، ریاضی، ادبیات و تاریخ است اما چنین چیزی واقعیت ندارد. دلیل اصلی شکست ما در زندگی بزرگسالی، ناتوانی در رشد و توسعه مهارت‌های عاطفی است: شناختی که از خود داریم، مهارت‌هایی که در مدیریت روابط عاشقانه داریم، توانایی ما در برقراری ارتباط با فرزندان و همکاران، میزان اعتمادبه‌نفس ما، توانایی کنترل آرامش و توانایی مهربان بودن با خودمان. آنچه که باعث از بین رفتن امید و آرزوهای انسان‌ها می‌شود بیشتر درنتیجه شکست و ناتوانی آن‌ها در حیطه‌های عاطفی است تا موضوعاتی که در مدرسه و دانشگاه ارائه می‌شوند.
🔶️وقتی به آنچه که می‌توانستیم در مدرسه یاد بگیریم فکر می‌کنیم، معمولاً ناامید می‌شویم و احساس می‌کنیم دیر شده است. تصور می‌کنیم نبود آن‌ها باعث می‌شود در زندگی بهای سنگینی بپردازیم و همچنین غیرممکن است بتوانیم مهارت‌های عاطفی موردنیاز را خودمان به‌تنهایی یاد بگیریم. اما موسسه مدرسه زندگی، نویسنده کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید معتقد است که این کناره‌گیری هزینه سنگینی بر افراد تحمیل می‌کند. اگر در پی یادگیری آنچه که به ما یاد نداده‌اند نباشیم، نسل‌های بعد نیز مجبورند با مشکلات تکراری نسل قبل مواجه شوند و به عبارتی چرخ را از نو اختراع کنند! پس یادگیری درس‌های گفته نشده تنها راهی است که برای بزرگسالان باقی می‌ماند، هدفی که دستاوردش برای انسان، به تحمل سختی‌هایش می‌ارزد!



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
خشت کج | نقد نظام آموزشی
#معرفی_کتاب 📘 آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید 🖋نویسنده: آلن دوباتن 💠مترجم : علیرضا نظری انامق 🔷️ناشر :انتشارات اندیشه آگاه ◀️ معرفی کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید: مجموعه‌ای از درس‌های عاطفی که هیچ‌کس به ما یاد نمی‌دهد! کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید یکی…
📚در بخشی از کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید می‌خوانیم:
ما خود را مجاب می‌‌کنیم که بله، این کارها واقعاً خوب هستند. درواقع قدرت شک و تردید خودمان نسبت به مسائل مختلف را تضعیف می‌‌کنیم و از بین می‌‌بریم. ما آن میلیون‌ها پاسخ نه که از دیگران دریافت کرده‌‌ایم را هم‌اکنون درونی کرده‌‌ایم. بزرگسالِ خوب بودن مترادف با این است که مخالف خواسته‌های‌ خودمان عمل کنیم و با آن‌ها بجنگیم. صبور بودن را یاد می‌‌گیریم و در آن بسیار خوب عمل می‌‌کنیم. نسبت به خواسته‌هایمان احساس گناه پیدا می‌‌کنیم و به این دیدگاه می‌‌رسیم که اگر به دنبال نیاز‌‌های خودمان برویم ممکن است به دیگران آسیب برسانیم.
ما فقط به دنبال آن هستیم که نظر مثبت و تائید والدین، معلمان، قانون‌‌گذاران، صاحب‌منصبان دولتی و شاید خدایان را جلب کنیم. تصور می‌کنیم هر آنچه که هم‌اکنون وجود دارد حقیقت محض است و حقیقت دیگری به‌جز آن‌ها وجود ندارد. ما به این دیدگاه می‌‌رسیم که هیچ حقیقت دیگری غیر از مواردی که تاکنون وجود دارد، رخ نخواهد داد و به وجود نخواهد آمد. ما متقاعد می‌‌شویم که حتی اگر هدفی در ذهن داریم برای رسیدن به آن عجله نکنیم. مدام به ما گفته می‌‌شود که برای رسیدن به اهدافتان بهتر است یک یا دو دهه صبر کنید و با این کار ریسک حرکت عجولانه را نپذیرید.
این دیدگاه، دیدگاهی است که در برخی زمینه‌‌ها به خوبی به کمک ما می‌‌آید. ما با چنین دیدگاهی، دیگر می‌دانیم که چگونه خود را از شر برخی خواسته‌های زیان‌‌بخش خود نجات دهیم. ماجرا در اینجا خنده‌‌دار و نهایتاً حزن‌انگیز می‌‌شود، چراکه هر چه سنمان بالاتر می‌رود، آنچه می‌خواهیم دیگر احمقانه، بیهوده، زشت یا عجولانه نمی‌شوند. با افزایش سن ممکن است چیزهای بسیار معقول و بسیار ضروری را برای خود بخواهیم. هرچند این‌‌بار دیگر خواسته‌هایمان معقول و ضروری هستند اما دیگر یاد گرفته‌‌ایم در مقابل آن‌ها با خود بجنگیم، دقیقاً به همان سختی و شدتی که در دوران کودکی با خواسته‌‌هایمان می‌‌جنگیدیم.


فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: سوءظن نسبت به مدرسه
فصل دوم: نیازی به کسب اجازه ندارید
فصل سوم: هیچ‌کس اهمیتی نمی‌دهد
فصل چهارم: هیچ‌کس نمی‌داند
فصل پنجم: از دوران کودکی خود درک درستی حاصل کنید
فصل ششم: خودتان را دوست داشته باشید
فصل هفتم: دیگران خیلی شبیه شما هستند
فصل هشتم: مهربان باشید
فصل نهم: بازسازی روابط
فصل دهم: خلق‌و‌خوی خود را مدیریت کنید
فصل یازدهم: به بخش بالغ درونتان گوش کنید
فصل دوازدهم: هدف شما باید رسیدن به بلوغ عاطفی باشد
فصل سیزدهم: خودخواه‌تر باشید
فصل چهاردهم: دست از ارتباط با دیگران بردارید
فصل پانزدهم: شریک زندگی خود را با دقت انتخاب کنید
فصل شانزدهم: داشتن انعطاف‌پذیری هیجانی در ازدواج
فصل هفدهم: همیشه روال جایگزین وجود دارد
فصل هجدهم: زمان کوتاه است
فصل نوزدهم: رها و آزاد باشید
فصل بیستم: هیچ مقصدی وجود ندارد
فصل بیست و یکم: سبک‌بال زندگی کنید




🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍21
Audio
🎧نسخه صوتی مقاله "آیا نابغه بودن ارزشش را دارد؟ تقریباً هیچ‌کس یک نابغه را دوست ندارد تا زمانی که بمیرد"

◀️ موتزارت چطور می‌توانسته موسیقی را بی‌کم‌وکاست در ذهنش بپروراند؟ داوینچی چطور طرح‌هایی به‌ظاهر بی‌ربط را به مفهومی یکپارچه و معنادار تبدیل می‌کرده است؟ آی.کیو؟ نمره‌های مدرسه؟ کودکی درخشان؟ شاید، اما استیون هاوکینگ تا هشت‌سالگی نمی‌توانسته بخواند و پیکاسو و بتهوون از پس عملیات سادۀ ریاضی برنمی‌آمدند. اگر دربارۀ معیارهای «استاندارد» ارزیابی نبوغ مبالغه شده، آیا می‌توان نبوغ را در چیزهایی یافت که معمولاً بیرون از این معیارهای استاندارد قرار می‌گیرند؟ و آیا با یافتن پاسخ هنوز هم می‌خواهیم نابغه باشیم؟

👤نویسنده: کرگ رایت
🖋مترجم: علی امیری
🎙گوینده: آرمان سلطان‌زاده
📄منبع مقاله: ایان
📑منبع ترجمه: وبسایت ترجمان
📻نسخه صوتی: رادیو ری‌را


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍2
🔴‍ مشکل بسیاری از بچه‌ها در مدارس ابتدایی این نیست که به اندازۀ کافی باهوش نیستند، بلکه این است که هنوز به اندازۀ کافی احمق نشده‌اند. آنها هنوز نتوانسته‌اند به مهارت‌هایی مانند خواندن، نوشتن و حساب‌کردن به روشی که آنها را خودکار و شفاف جلوه دهد، تسلط پیدا کنند. مخصوصاً این موضوع ممکن است در مورد بچه‌هایی که فرصت‌های طبیعی برای تمرین خواندن و نوشتن ندارند، مصداق داشته باشد. در خانواده‌های طبقۀ متوسط خواندن و نوشتن ممکن است به همان میزانی رایج باشد که درست‌کردن تُرتیلا در روستایی در گواتمالا. آگوستوس، نوه‌ام، حتی قبل از دوسالگی خودجوشانه، موقع نشستن روی لگن توالت کوچکش، یک کتاب با خودش می‌برد. اما در خانواده‌های فقیر، صحنۀ بسیار متفاوتی دیده می‌شود. در واقع، مدارک خوبی وجود دارند که بهترین پیش‌بینی‌کنندگان توانایی خواندن در مدرسه، تعداد جملاتی است که بچه‌ها در خانه می‌شنوند و نیز تعداد کتاب‌هایی که در اطراف خود می‌بینند. اما استاد شدن در مهارت‌های مدرسه‌ای مانند خواندن، نوشتن و حساب به‌خودی‌خود یک هدف نیست. بلکه وسیله‌ای‌ست برای کشف‌های جدید.

البته تقریباً از وقتی که مردم به‌طور جدی به آموزش اندیشیدند، متوجه شدند که بین کاوشگری طبیعی و کنجکاوی که از ویژگی‌های منحصربه‌فرد کودکی است و انواع یادگیری‌هایی که در مدرسه رخ می‌دهند، ناهماهنگی‌هایی وجود دارد. آن مشاهده، زیربنای بسیاری از روش‌های آموزشی مترقی و جایگزینی است که مبتنی بر «یادگیری پرسش‌محور» هستند. بسیاری از معلمان مدارس یادگیری از طریق کشف‌کردن را تحسین کرده‌اند، در حالی که ما تازه در ابتدای درک علمی چنین یادگیریی هستیم، درست همان‌طور که مربیان پیش‌دبستانی قبل از ما دانشمندان، به‌طور شهودی نقش بازی‌کردن را تحسین کرده بودند.

اما این نکته را هم باید یادآوری کرد که در بسیاری از مدارس، بچه‌ها در خارج از سالن ورزشی نه‌تنها موقعیت‌های چندانی برای کشف‌کردن ندارند، بلکه حتی فرصت مناسبی هم برای به دست آوردن یک مهارت واقعی ندارند. مدارس نه مؤسساتی برای تشویق کاوشگری هستند و نه مراکزی برای کارآموزی.

📚 بخش هایی از کتاب باغبان و نجار | آلیسون گوپنیک | ترجمۀ مریم برومندی | نشرنو، چاپ پنجم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، صفحه ۳۵۰

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
2👍2
⁉️می دانید چرﺍ ﯾﮏ فرد ﻣﯽ ﺗﺮﺳﺪ تا ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﻋﺘﻘﺎﺩﺍﺗﺶ ﺷﮏ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺭﺍﻫﺶ ﺭﺍ ﺍﺻﻼﺡ ﮐﻨﺪ؟
ﭼﻮﻥ او ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﺎ ﺧﻮﺩش ﻓﮑﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ،
"ﭼگونه ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻢ ﺑﻪ ﺗﺎﻭﻟﻬﺎﯼ ﮐﻒ ﭘﺎﯾﻢ ﺑﮕﻮﯾﻢ ﺗﻤﺎﻡ ﻣﺴﯿﺮﯼ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺁﻣﺪﻩﺍﻡ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؟ "
این ﯾﮏ ﻣﺼﯿﺒﺖ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﮐﺜﺮ انسانهاﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﺵ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ، ترس از تغییر!


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍4
شازده کوچولو: کِی اوضاع بهتر میشه؟
روباه: از وقتی بفهمی همه چیز به خودت بستگی داره ...

🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍4
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📘 آنچه در مدرسه یاد نگرفته‌اید
🖋نویسنده: آلن دوباتن
💠مترجم : علیرضا نظری انامق
📽 معرفی توسط مجتبی شکوری



📽 https://youtu.be/b7sqvEmMajw



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
🎯 بزن بريم بترکونيم رفيق!
— چرا نوجوان‏‌ها دوست دارند کارهای عجیب و خطرناک بکنند؟


📍در انگلستان خلیجی هست که نوجوان‌‏ها علاقه دارند از روی دیوارۀ بیست‌متری‌اش شیرجه بزنند. متأسفانه هر سال تعداد زیادی از این نوجوان‌ها به دلیل برخورد با صخره‌های کف آب می‌میرند یا به‌شدت مجروح می‌شوند. همچنین گهگاه می‌شنویم نوجوان‌ها خودزنی می‌کنند یا سراغ مواد و روابط عجیب‌غریب می‌روند. بعضی‌ها می‌گویند این کارها ناشی از جو دوستانِ هم‌سن‎‌و‌سال است و برخی دیگر این‌ها را فرصت‌هایی برای تخلیۀ هیجانات می‌دانند. این‌جور حرف‌ها کمی خیال پدر و مادرها را راحت می‌کند، اما این‌طور که پیداست همۀ ماجرا جو و تخلیۀ هیجان نیست و پای نظام آموزشی مدارس و خودِ جامعه در میان است.


🔖   ۳۰۴۴ کلمه 
زمان مطالعه: ۱۷ دقيقه
                                        
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید: 
https://b2n.ir/q50277


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
📃 چند مقایسه آماری
🖌 مزبان حبیبی



۱. سرانه دانش‌آموزی
ایران ۲۶۴ دلار
میانگین جهانی ۹۳۱۳ دلار


۲. حقوق ماهانه معلمان
ایران ۳۰۰ دلار
میانگین جهانی ۳۵۰۰ دلار


۳. بودجه وزارت آموزش‌وپرورش
ایران ۴ میلیارد دلار
ژاپن ۲۶۰ میلیارد دلار!


۴. هزینه دولت برای دانش‌آموزان
هزینه هر دانش‌آموز ۱.۲ میلیون تومان ( هزینه هر زندانی ۱۸ میلیون تومان مربوط به سال ۱۴۰۰)


۵. تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس:
ایران ۳۱.۷ دانش‌آموز
میانگین جهانی ۱۲ تا ۱۶ دانش‌آموز


۶. آموزش طبقاتی
ایران بیش از ۱۲ درصد مدارس خصوص و بیش از ۱۰ درصد مدارس خاص، مجموع ۲۲ درصد
کشورهای پیشرفته حداکثر یک درصد
در برخی مناطق ایران، نفوذ مدارس طبقاتی از ۴۰ درصد هم بیشتر است.


۷. سهم آموزش از تولید ناخالص ملی
ایران کمتر از ۲ درصد
متوسط جهانی بیش از ۵ درصد
عمان ۶.۷ درصد


۸. تعداد پرسنل وزارت آموزش‌وپرورش
ایران ۳۸۰,۰۰۰ نفر
فنلاند ۳۰۰ نفر


۹. نسبت جمعیت کل کشور به تعداد پرسنل وزارت آموزش‌وپرورش
ایران ۲۲۱
فنلاند ۱۸,۳۳۳


۱۰. سرانه ملی آموزش
ایران ۴۷ دلار
دانمارک ۱,۵۵۱ دلار
کویت ۱,۶۹۳ دلار
ژاپن ۲,۰۵۰ دلار


با چه استدلالی انتظار داریم برون‌داد حوزه آموزش در ایران مانند کشورهای توسعه یافته و یا حتی همسایگان باشد!؟


🖋برگرفته از کانال مزبان حبیبی



🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
🤔3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴روزمرگی انسان رو به ورطه نابودی می‌کشاند!

◀️ این انیمیشن زیبا و عمیق با محتوای روانشناسی است. عنوان این انیمیشن آخرین گره یا آخرین پیوند است که در ادبیات ما همان مفهوم لب پرتگاه یا آخر خط را می‌رساند ...


🔰خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔 @kheshtekaj
👍1
2025/07/12 19:18:52
Back to Top
HTML Embed Code: